![]() |
TÜRBAN SERBEST BIRAKILSIN
Binlerce genç kızımız İnançları gereği Türban takıyor, fakat Laik Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde Kılık kıyafet kanununa muhalefet edildiği için Türbanlı kız öğrencilerin üniversite eğitimleri engelleniyor. Savunma; Dini öğeler ile kamusal kesimde bulunulamaz.
*Peki bu Müslüman kardeşlerimiz inançlarından dolayı Eğitim hak ve özgürlüklerinden faydalanamıyacaklarmı? Benim Dinimde Darwinizmdir. Benim Tanrım EVRİMdir Peygamberim Darwindir. Ben darvinin Tanrının (Evrimin) resülü olduğuna inanırım. Beni ve diğer bütün canlıları Evrim yaratmıştır. Darwinizme göre insan milyarlarca yıllık bir süreçte tek bir canlı hücreden gelişmiştir. Bu süreç içinde insan hiç bir zaman son 5-6 bin yıla kadar örtünmemiştir. Çıplaklık insanın yaratılışında vardır. Hiç anasından giyinmiş, örtünmüş, başını bağlamış bir bebeğin doğduğunu gördünüzmü. * İnsan ancak Doğanın fiziksel etkilerine karşı (aşırı güneş ışını>radyasyon ve dondurucu soğuğa karşı kumaşı icad ettiği ve deriyi işlemeyi öğrendiğinden beri giyinmektedir. Darvinist dinde Çıplaklık ibadettendir. İnsanlar normal ortamlarda, evde yolda, Üniversitelerde, mahkemelerde (aşırı güneş ve soğuk olmayan) her yerde ÇIPLAK dolaşmalıdır. Ben bir Darvinist din inananı olarak Üniversiteye ÇIPLAK olarak gitmek istiyorum, çıplak olarak derse girmek istiyorum, bu benim en doğal inanç ve ibadet özgürlüğüm, en yasal Eğitim Hakkım ve özgürlüğümdür. Şimdi soyunup ibadet edelim herşey meydanda derslere girelim sevgili Darwinist kardeşlerim , sizde türbanlarınızı takın sevgili müslüman kardeşlerim. Diğer Laik insanlar sizde bizim inançlarımıza saygılı olun lütfen ve Eğitim hakkımızı ENGELLEMEYİN lütfen... |
Re: TÜRBAN SERBEST BIRAKILSIN
Hazır olmuşken Almanya'da da gamalı haç baskılı tişört giymek serbest bırakılsın ;)
Bu arada bizde hala yürürlükte olan kılık kıyafet kanunu aslında uygulanmıyo. Bu kanuna göre sadece din görevlileri dinsel kıyafet giyebilir onu da sokakta, çarşıda vs. giyemez, ancak ibadethanede, ayin sırasında giyebilir. |
Yada istanbul - fatih - çarşambada serbestçe giyilir.... *:D
|
Walla sende iyice saçmalımışın be kardeşim. Universiteye çıplak gidersen üşütürsün bari hırka felan giyde hasta olma. Herkes istediği gibi giyinmekte ve dolaşmakta özgürdür. Ama kurum ve kuruluşlarda bazı giyim kuşam kurallarıda vardır. o zaman TSK 'da askere gidenlerde ben darwinciyim ve çıplak askerlik yapmak istiyorum desin..
Valla askerlikte darwincilerde böyle deyipte çıplak askerlik yaparlarsa . ehehehe o çıplak askerin akibetini düşünemiyorum. Zahten askerlikte millet karı kız sıkıntısı çekiyor. Askere darwinci gelince hepsi birden - oh be en sonunda darwinci biri geldi rahat edicez derler :))) yanı dediğim gibi kılık kıyafet her yerde serbest olmaz. Kurallar vardır. |
Ehbe Oğuzhan kardeşim ben sana ne desem bilmemki. Hani denizde yaşar, pulludur yüzgeçleri var...
|
keşke che posterlerini asmayı da serbest bıraksalar.
bırakıyorlar mı?? öyleyse polis 4 kasım da yök ü protesto eylemlerinde che ve fidel posterini neden yırttı? |
Hem Türban serbest olursa Cumhurbaşkanı kim olacak sorunuda çözülür.Ben olacağım.... *:twisted: *:twisted: *:twisted:
|
Alıntı:
|
Liop sazan mı demek istedin.. :D
|
:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
|
Yabancı bir TVde gördüm, Türbanlı kardeşler üniversitelere giremedikleriiçin, bizi gevurlara şikayet ediyorlardı. Hristiyanlardan medet umuyorlar... *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:
|
Acaba???
bir kadin neden örtünür...?
toplumsal nedenler... kurallar... aile baskisi... inanc...? neye inanc? neden o seye inanmak? gerekli oldugu icin mi? sadece inandigi icin mi? kimse sorgulamadigi icin buralara kadar geldik.eger sorgulansaydi,peygambere de soracaklardi... peygamber de allaha soracakti... allah da kendine soracakti... o zaman? o zaman sadece inanc,sorgulanacak bisey olsaydi daha önceden sorgulanip cözülürdü zaten arkadaslar... simdi körü körüne buna inanip bunu uygulayanlari zaten degistiremeyiz... (zaten büyük bi bölümü samimiyetsiz) geri kalan da sorgulamadiklarina göre,muhtemelen fanatizme yatkin insanlardir... allah yardimcilari olsun.saclarini gösterdiklerinde ne oluyosa artik... |
Siz saka ediyorsunuz fakat ateistlerin peygamberini Darwin, tanrisini da evren sanan o kadar cok sazan var ki, nehirler goller bile az gelir.
* *Dikkat ederseniz, allaha veya muhamede yaptiginiz her elestitiriye, darwin ve evrime saldirmakla cevaplar bu balik turu. Iman varya iclerinde, ille de ateistler de, kendileri gibi,evrime ve Darwin'e tapiyor zannederler.Ateistlerin *boyle bir ihtiyaci duymayacagini, muhurlu *beyinleri almaz, alamaz.... |
arkdaşlar bence tepkimizi başdaki türbanlara degil beyini saran gözle görülmeyen türbanlara karşı olmalı :roll:
|
Dostlar!
Bir insanın eğitim hakkı elinden alınabilirmi? Binlerce kızımız başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemiyor. Ben yalnızca Üniversitelerde türban serbest bırakılsın diyorum. Kamuda tamam oranın kurallarına uyacak eğer başörtüsü ile hastane veya okulda çalışmak istiyorsa üzgünüm ben en başta dur derim. Dedimye ben eğitim hakkı olarak bakıyorum olaya siyasi simge deniyor parka da siyasi simge değilmi? *Doğrudur yanlıştır allah demiştir muhammed demiştir bunları geçelim ve soruyu tekrar soralım bir insanın eğitim hakkı engellenebilirmi? Dostça kalın |
Evet sevgili kuvvacı
Eğitim hakkı engellenemez, peki Türbanlı bir stajyer doktor hanım erkeklik organından hasta olan bir hastayı muayene edermi, edebilirmi, ederse dinen ne olur, hastayı reddedme ihtimali varmı vs vs gibi sorulara yanıt arayalım mı... Yada Güzel sanatlarda tiyatro bölümünde okuyan bir türbanlı öğrenci başını rol gereği açarmı? Bu gibi binlerce soru sorabiliriz. Ve diyelimki ben gerçekten Darwinizm dinine mensup olsam, Üniversiteye dal dashak çıplak gitsem benim öğrenim hakkım ne olacak.? Yada satanist bir dindar şeytan kılığında okula gidebilirmi. ???? |
Dindar arkadaşların bu konuda fikri yokmu
|
Niye bir kadın doktor (türbanlı vaya türbansız) bir erkek hastaya bakmak zorunda bırakılıyorki?Erkek doktorların köküne kibrit suyu mu döküldü?Aynı soruyu tersine çevirerekte soruyorum.
|
Sevgili hiramusta
sen dalgamı geçiyosun zaten adamlar bir doktoru zor buluyo birde yanına erkeklere bakmak için erkek doktor nerden bulacak. Sen sabır ver yarabbim :twisted: |
Sevgili dostlar,bircogunuzun bildigi ve ismimdende belli oldugu gibi ben,Almanya Berlin'de yasiyorum.Sabahlari ise gitmek icin,trafikten kurtulmak ve ulasimi hizlandirmak amaci ile sahsi arabam yerine U-BAHN ve STRASSENBAHN yani metro ve tramvay ile ise gidiyorum.Tramvay bir üniversitenin önünden geciyor ve ilk gördügümde gözlerime inanamadigim bir görüntüyle karsilasmistim.Onlarca üniv.li genclerin arasinda,Türk,Arap hatta Alman olan türbanli kizlar üni.ye giriyorlardi.Diger bircok Almanin boynunda ise haclari vardi...
Metroda ise vagonlari tika basa dolduran ortaögretim seviyesindeki kizlarinda baslarinda türbani olanlar vardi.Bunlarin hicbiri okul kapisinda baslarini acmak zorunda degiller.Hatta baslari örtülü olarak,ortaögretime,üni.ye hatta meslek okullarina hicbir zorlukla karsilasmadan rahatlikla girebiliyorlar... Peki simdi soruyorum dostlarima:Bir Avrupa ülkesi olan ve Türbani serbest birakan *Almanya mi daha ilerde,yoksa AB ye üye olma cabasi icinde olan Bizim Ülkemizmi??? Biz Türbani cagdasligin önünde bir engel olarak görürken,sayisi milyonlari bulan piril piril gencleri egitimden uzak tutarak,kadinlarimizin egitilmesi ve güclenmesine bir baltada biz vuruyoruz... |
Sevgili Tedirgin
Alamanyada Türbanı siyasi bir bayrak yapan bir siyasal parti varmı. Yok ama bizde çok. Adamlar Türkiyeye Şeriat getirmek istiyorlar Almanyaya değil. Anlaşıldımı... |
İşte baş örtüsü
http://www.hurriyetusa.com/haberler_..._010506_01.jpg İşte türban http://img57.imageshack.us/img57/8616/18web7fh.jpg |
Birisi adetten birisi kıllığına...
|
Bunun faturasinida piril piril genclere kesiyoruz öylemi???
Dostum Walla,insanlarin inancalari ugruna 30 derece sicaga dahi katlanarak baslarina taktiklari örtülerini baslarindan silah zoruylami alcagiz???Sizin özgürlük anlayisiniz,Demokrasi ve Laiklik anlayisiniz bumu yani??? Sakin yanlis anlamayin,ben dinci falan degilim,ben bir deistim ancak en az bir müslüman kadar basörtüsü yasaginin kaldirilmasi taraftariyim. Demissinizki:Alamanyada Türbanı siyasi bir bayrak yapan bir siyasal parti varmı. Dogru,Almanya da böyle bir tehdit yok ancak,olsaydi öyle zannediyorumki,türbanli kizlari egitim yuvalarindan uzaklastirmak yerine,bu partileri siyasetten uzaklastirma yoluna giderlerdi... Hala anlamamakta isar ediyorsunuz,Türban,Basörtüsü yada adina ne derseniz deyin bu ülkenin bir gercegi ve bu gercege getirilecek her yasak,vurulacak her pranga,her yasakta oldugu gibi bir direnisle karsi karsiya kalacaktir... Bu nedenle diyorumki,Özgürlüklere sahiplenme konusunda mangalda kül birakmazken,insanlarin inanclarinda olmazsa olmazlarina da lütfen kelepce vurmaya kalkismayin... |
Zorlamayin lütfen,illa bir kilif uydurmaya calismayin...
Ninelerimiz yada annelerimiz ilk resimdeki gibi baslarini örtüyor olabilirler.Onlara ikinci resimdeki gibi bas baglatmaniz mümkün olmayacaktir.Ikinci resimdeki ise 18-19 yaslarindaki genc kizlarin baglama sekli.Onlarada ilk resimdeki gibi bas baglatamazsiniz.Yani sizinde anlayacaginiz,ortada Basörtüsü ve Türban seklinde terimsel yada sembolik olarak bir farklilik yok.Aradaki fark sadece yas ve zevk icabí degisen TARZ farkliligi... |
Aradaki fark sadece yas ve zevk icabí degisen TARZ farkliligi...
Haklısın. * işte bu tarzın nasıl olacağını siyaset belirliyor... Kızlar kendileri değil. onlara kalsa hiç örtmeyecekler. İstersen almanyada bir gizli oylama yap... *:P |
Ve o siyasi görüşe mensup olmayanlar neden türban takmıyor. Ve o siyasi görüşe sahip olanlar neden kara çarşaf giymiyor.
Türban sadece ve sadece Saadet partisi (selamet partisi) ve uzantısı AKP yandaşlarına aittir. |
siz *madem öyle diyorsunuz ozaman dediginiz gibi olsun.
|
Sevgili Walla,
Forumlarımızda seviye düşürmeye hakkın yok. Tüm uyarılarımıza rağmen üslubunda ısrar ediyorsun. Bir daha seni uyarmayacağım. Ezkamo. |
Tam da yazdıkların gibi şeyleri kast etmiş walla.
frodo |
Alıntı:
yahu zaten o zaman cıkarıcaksa 4 yıllık turban takınca sevabmı kazanıcak 4 yıl boyuncada takmasa olur nıye 4 yıl takıyorki. bu arada bence turban serbest olmalı. turbanın takılması bence ne geriliktir nede cagdısı bir şeydir. birisi turbanlıdır diye cagdısı gerici denemez. burda cok guzel bir yazı gormustum: cıplaklık medenıyetse en medeni yaratıklar hayvanlardır" dıye yazıyordu tamamen katılıyorum. mini etekli dekolteli bir bayan unıversıtede okuyor bişey olmuyorda turbanlı bırı okuyuncamı kıyamet kopuyor. bence bu ulke iki şeyden kaybettı biri laik anti laik çatısması dıgerıde sag sol catısması.ha ülke bölündü ha bölünecek ha seriat geldi ha gelecek korkularıyla sureklı dıken ustunde yasatıldı bu millet.herkes bılıyorki şeriat bu ulkeye bır daha asla gelmez aslında turban seriat gelıyor korkusundan dolayı deil bi inatlasma oldugu ıcın yasak şuanda. turban takılıcak dıyen biriyle buna ızın vermem dıyen dıger partının ıktıdarını saglıyor bu konu. cagdaslık turbansızlıkla olmuyor bası acmakla cagdaslık olmaz.ben şuna ınanıyorum nasılki simdi orhan pamugun basarısını cekemeyenler ona yumurta atanlardan tarih hesap soracak onları yerden yere vuracaksa bugunde turbanı yasaklayanlarıda aynı seikilde yerden yere vuracaktır. şimdi bir inanc var burda bazı arkadasların kabul etmedıgı ama mılyarlarca ınsnaın kabul ettıgı bir kıtap var ve bu kıtaba ınanlar basortusunu bir emir telakki edip kullanıyorlar bunu takmayınca cehenneme gideceklerıne ınnaıyorlar siz ınanmıyabılırsınız ama ınan boyle ınanıyor turkıyenınde 100de 80 i hadı buna belkı karsı cıkarsınız yuzde 5 i dıyelım boyle ınanıyor bu yuzde 5 i turbanı bu yuzden takıyor yuzde 4 ude sırf sımge olsun dıye takıyor dıyelım peki ya gerıye kalan yuzde bir e nıye karsı cıkıyorsunuz. kurunun yanında yaştamı yanacak? turban bence butun humanist ınsanların serbest olsun demesi gereken bir meseledir. eger alevilere karsı yapılan sıvas katliamını yaparken sadece ınsan hakları ıcın yaparsak bunu antisünnicilige cevırmeden milliyetci bir alevi olmadan yaparsak humanıst dusuncelerle yaparsak daha guzel olur. sivas katliamını lanetleyenlerın turbanada karsı cıkmaları tesaduf deil. ama kin tutmadan kın gutmeyen goruslerımız olmalı. bu bir insanhakları konusudur.yani televızyonu acmıssınız hergun boynunda hz ali nin kılıcının oldugu kolyeyı takan basınada kırmızı bır kusak baglamıs olan bir alevi hanımın unıversıteye alınmadıgını dusunun herzaman girebılen ama bugun sımgelestırıldıgı ıcın yasaklandı denıp o kızın kapıdan cevrıldıgını dusunun. kendınızı o kızın yerıne koyun. o kolyeyı boynundan koparıp basındakı kusagıda cıkarıp unıversıteye girermiydi uzulmezmıydı.hıcmı ıcı sızlamazdı. bu hep rovanş oldu adnan menderese karsılık deniz geçmiş.. gibi. bılmıyorum ben cok uzuluyorum.gecenlerdede burda biri turbanlı bır kadın haber sunmus tv de dıye fahişe bile denilmişti. sırf turban kullandıgı ıcın. ya burda dınler tartısılmalı elestırılmelı ama fahişe gibi genelev kadını gibi tabırlerle *bu kutsala hakaret edılmesı dogrumu sizce? ımkanlarım olsa bende bagımsız dusuncelerın yazabılecegı yorumlar yapabılecegı bir site acardım dinleri eleştirebılırdı herkes ama kutsallara hakaret etmeden.eleştiriyle hakaret cızgısını birbirinden ayırmalıyız bence.ayrıca dısarıdan bakıldıgında burasının ateizm yada farklı dusuncelerın elestırılerın yapıldıgı bir siteden cok milliyetcı alevilerin sunnilige olan hakaretlerı gibi goruluyor bunda yonetımınde payı var tabiki.buraya sivas katlıamının videosunu hemen bulan bir yönetici sinagogların patladıgı ınsanların parcalanarak öldügü istanbuldakı sinagog goruntulerınıde koyması gerekırdı bence. şimdi iki sorum var: burası ozgur dusunce adı altında milliyetçi mezhepci sunnilerın kutsallarına yapılan hakaretlere gozyuman hatta bunu ateist dusuncelerın *catısı altında oldugunu ılerı surup *destekleyen bir sitemi? yoksa yahudiligin muslumanlıgın hristıyanlıgın eksık yada elestırılmesı gereken yerlerının tartısıldıgı teorılerın tartısıldıgı bilimi takıp eden bilimdeki ilerlemeleri ılkcagdan baslıyarak filozofların dusunduklerını tartısan arastıran dinli yada dinsiz herkese hıtap eden bir sitemi? ben ateist deilim ateistlerden nefret etmem goruslerıne saygı duyarım. ama burda sureklı bir hakaret dalga gecme sozkonusu. peygamberin ıcızldıgı karikatur ıcın burda kaç video yayınlandı allah askına? ama eger bir aleviye bir sunni boynunda hz ali kılıcı takmıs dıye dövseydı inanın bu sıtede haftalarca tartııslırdı . burası alevi sitesi deil tum dınlerın tum dınsızlerın tum dusuncelerın ozgurce tartısılabıldıgı bir site olsun lutfen |
tedirgin-berlin dedi:
Dogru,Almanya da böyle bir tehdit yok ancak,olsaydi öyle zannediyorumki,türbanli kizlari egitim yuvalarindan uzaklastirmak yerine,bu partileri siyasetten uzaklastirma yoluna giderlerdi... sevgili tedirgin yasiniz nedir bilmiyorum...hatirlayabilirsiniz. almanyada *1975 yillarda marksist orgut baader-mainhoff vardi...yakalandiktan kisa bir sure sonra hapishanede olu bulundular..almanyada demokrasi *sisteme mudehale edene kadardir... bencede yanlis degildir.. |
türbanlı kız daha güzel
|
Yüzde 99 müslümansa yüzde doksandokuz da türban takmalı
Yüzde 99 türban takıyorsa yüzde 1 de üniversitelere türbansız girmemeli. Sonuç: yaşasın türban, yaşasın şeriat |
Haydi müslüman kardeşler, siz üniversitede inancınızdan dolayı türban takın bende aynı haklardan dolayı çıplak üniversiteye gideyim. Hadi iklna edin beni. yada saldırın.
|
gözü kapalı fanatizm kimseye bişey kazandırmaz...
|
sapla saman
Şeriata yaşasın diyen insanları anlamak ne mümkün. Benim türban takma özgürlüğüm var diyeni keza. Laik cumhuriyetle birlikte edindikleri özgürlüğü anlamamalarından sanırım bu tepki. Bilemiyorum belki yarın tekgüç bir dini otorite tüm özgürlüklerini engelleyip onları istediği gibi yönlendirmeye başladığında mı 'eyvah ben yanlış yaptım diyecekler!'. Yani Osmanlıdaki gibi ezilen halk durumuna düştüğünde mi akılları başlarına gelecek. Özgürlük onların türban takıp başı açıkların 'fahişe' olarak suçlanıp taşlanması mı olacak? Neyin özgürlüğü? Yalan yanlış dini youmlar yüzünden kendini kısıtlamak mı! O da yetmiyormuş gibi bunu başkalarına zorla kabul ettirmek mi! Demokrasiyi kullanıp onun altını oyabilmek bile ne denli özgür olunabildiğini gösteriyor. Yarın Hitler gibi seçimle gelen birisi tepenize çıkarsa kan dökerek mi demokrasiye dönmeyi düşünüyorsunuz. Unutmayın sevgili dinci kardeşlerim: Her inançlı sizin gibi de düşünmez. İşinize gelmeyen bir iş yaptığında seçip değiştiremeyeceğiniz dinci bir iktidar başınızda olursa hangi özgürlüğe sarılacaksınız.
Bırakın din vicdanlarda kalsın. Ramazanlarda insan döverek, Namaz kılmayanı dışlayarak, içki içeni taşlayarak kısacası başkasının özgürlüğünü kısıtlayarak kabul ettirmeye çalışmanız boş bir çaba. Çok doğru ise inandığınız zaten insanlar bunu görür. Yok değilse o zaman yine demokratik ortamda insanlar doğru yolu tartışarak bulurlar demiyorum; en azından huzur içinde ararlar. Daha nasıl anlatsam bilemiyorum. Yüce Atatürk'ün hayatını adayarak bize sunduğu imkanları geliştirerek yüceltmek dururken yermek değersizlemeye çalışmak zaman kaybıdır. Unutmayın sevgili dinci kardeşlerim bu dünyanın akıllıları sadece siz değilsiniz. Başka düşünceler de var. İster kabul edin ister etmeyin. Ama ederseniz daha yaşanır bir dünya olur yaşadığımız. Dinine safça inanan ve siyasete ve başkalarına bulaştırmak gibi bir çabası olmayan insanlarımızın affına sığınıyorum. Haydi hoşçakalın |
Sevgili Che 21!
Öncelikle belirtmeliyim ki hiç bir düşünce saçma, aptal, yanlış vs. olarak değerlendirilemez. Katılmayabilirsin ancak benim veya birbaşkasının düşüncelerenini savunması için elinden geleni yapmalısın çünkü Voltaire' ninde dediği gibi ben öyle yapmaya çalışıyorum. Galiba ben anlatamadım yada yanlış anladınız Üniversiteler de hizmet alınır hizmet sunulmaz bir insanın nasılki hastalandığında tedavi olması hakkıysa eğitimde bir hakkıdır. Eğitim hakkı engellenemez ama Kamusal alanda türban takmaya kalkarsa yada kippa yada Hıristiyanların simgesi rahibe elbiseleri ile orduya yada hastaneye gireceğim derse bu olurmu? Her mesleğin bir resmi elbise yönetmeliği var. Sen bu mesleği seçerken bu kurallara uyacağının beyan etmişsin. Şimdi göreve başlayınca yok arkadaş ben kippa giyeceğim yok rahibe elbisesi giyeceğim deme hakkına sahip olabilirmisin? Türban bir özgürlük değildir. Nasıl Walla dostun çıplak gezmesi özgürlük değilse....Ama inancı gereği sokakta yada evinde istediği gibi giyinme hakkına sahiptir. Hiç kimse başı örtülü yada açık diye çağdaştır yada değildir diyede değerlendirilemez ben nice insan tanırım kafaları kapalı olduğu halde beyinleri aydınlık. Kadının kafasını kapatmanın erkekleri tahrik etmesini önlemek için gibi bir mantıkla gidersek ben bir erkek olarak hiç bir kadının saçından tahrik olmadım. Olanada rastlamadım Ha yüzü olur. gözü olur dudakları olur el ve ayakları olur ama saç duymadım. Hem öyle olsa bile neden kadınlar saçlarını kapatsınlar ki erkekler gözlerini kapatsın öyle değilmi? Dostça kal saygılarımla... |
Türban konusu yazık ki çok sömürülen ve yozlaştırılan bir konu oldu. Türban takanların, türbanı kesinlikle bir şeriat isteği yönünde kullandıklarını - en azından hepsinin değil - söyleyemem. Ancak türbanın şeriat göstergesi olduğu da su götürmez. Ben burada 2 hususa dikkat çekmek istiyorum.
1 - Pek çok kadın türban sayesinde çalışabilmektedir. Çevresinde türban baskısı altında olan kadının işe gidip gelmesi türban sayesinde olmaktadır. Aksi takdirde örümcek kafalı babaları, kardeşleri veya kocaları onları evden çıkartmamaktadır. Kadının bağımsızlığında, ekonomik bağımsızlık en önemli etmendir. 2 - Üniversitelerde türbanlı öğrencilere erkek öğrencilere kıyasla eşit davranılmamaktadır. Zira erkek öğrenciler herhangi bir simge takmadıklarından onlardan örümcek kafalı olanlar rahatça girip çıkabiliyorlar. İşte bu da türbanlılara fırsat eşitliği olmadığı bahanesini ortaya çıkartıyor. Esasen tedirgin_berlin'in sözü doğru: 'Almanya'da olsa partileri kapatırlardı'. Ancak burası Türkiye ve Anayasa Mahkemesi bu hususta görevini yapmıyor.Anayasa mahkemesi savcısının senelerce önce harekete geçerek Akepe'yi kapatma davası açması gerekirdi. Ancak onlar hep birden Güney Amerika incelemeleri yapmakta bir beis ve çıkarcılık görmüyorlar. O zaman olay üniversitelerin bu işi hazmetme kapasitesine gelip dayanıyor. Yazık ki çoğu üniversiteler de türbanlı öğrencilere ses çıkartmıyor, öğretim üyeleri de başlarını derde sokmamak için ağız açmıyor ve bu boşluklardan da bu yobazlar yararlanıyorlar. Aslında halkın <dinin, günlük işlerde kullanılmasının demokrasiye aykırı olduğunu> kavraması veya kavratılması gerekir. Yani laiklik demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Tabii çoğunuz bu beylik laflardan sıkıldınız ama gerçek de budur. Esasen türban resmi kurumlar dışında zaten serbest. Hülle iğrençlğine de son yok ki. Bundan sanki <türban resmi kurumlarda da serbest kalsın> sonucunu çıkardığımı sanmayın. Ama gereken, her şeyi sorgulamayı anlatmak, öğretmek, kavratabilmektir. Eğer sorgulamaya başlarlarsa, o zaman kulluktan insanlığa gelecekler, siyasilerin ve çıkarcıların piyonu, aleti olmaktan sıyrılacaklardır. * Esenlikle... |
Kadın neden kapatılır. Cevap işte burda.
Histrionik kişilik bozukluğu: Cinsellik dışındaki her konu aşırı cinselleştirilir ancak cinsel yaşamlarında derin cinsel korkuları ve kısıtlanmaları vardır. Örnek: Kadınlarının kapatılması, kadınlarının erkeklerle perde arkasından ve hatta ağzında bakla ile *(kadınsı sesinin değişmesi için) konuşturulması gibi. Geniş bilgi için https://www.psikonet.com/konu.asp?kid=117 Muhammedi burada hatırlayacaksınız. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:22 . |