![]() |
Islam`in Sapikligi, Adem Ile Havva`dan Beri Devam Etmektedir.
Islam Din`i Uckur duskunlugu uzerine kurulmus bir dindir. bir cok ayet Hz, Muhammed`in uckuru ile ilgilenmis, kiminle yatacagini, kiminle evlenecegini, kiminle bosanacagini, hangi esir cocuklarla cinsel iliskiye girilecegini, hangi cariye ve koleye zorla tecavuz edilecegini, Sayin Allah hic yorulmadan elci ile Hz. Muhammed`e gondermekten bikmamistir.
Guya Hz. Muhammed Put Pereslerle savas`mis, Allahtan aldigi emirlerle, insanlarin kellesini ucurmus, isgal ettigi yerlerin butun mallarini yagmalamis, Kiz cocuklarin en guzelini cadirina atmis, digerlerinide askerlerine armagan etmis..... Kimmis bu put perestler, kendisi Arap yarim adasinda iken, Afrikada, Avrupada, Amerikada yasiyan Put Perestlerelemi savas`mis? Elbette degil, Kendi geldigi kabile ve cevresindeki insanlarla savasmis nice katliamlar ve cinayetler islemis..... Kendisini Peygamber ilan etme adina nice insanin kanina girmis, Insanligin kabul edemiyecegi zulum ve haksizliklar yapmistir..... Gercek Tanri Olan Kadin, Ana-Erkil Toplumundan, Ata-Erkil Toplumuna donusumunden sonra, Kadinin tanriligini yok etmek, kadini istedikleri gibi kullanmak icin, farkli nice tanrilar uretildi, En son Ibrahim Peygamberin Cok Tanrilari Tek Tanrili Dinlere cevirmesi ile, Katliamlar ve Insanligin kabul edemiyecegi haksizliklarin boyutu yukseldikce yukseldi.... Yaratici ozellige sahip olan Kadin iken, her ne hikmetse, Adem Ata`nin sag kaburgasindan dusen Havva Ana ile cinsel iliskiye girerek, insanligin cogalmasini saglamismis!!!! Yani kendi kaburgasinda dusen, kendi vucudunun parcasi olan kisi ile iliskiye girmis... Yetmezmis gibi, Cocuklarini bir biri ile evlendirmis, Yani Baci Kardes ile evlendirmis!!!!! Alıntı:
Iste Islam kendi kendisini lav etmek icin mucadele veren, hayali Allahini bile zaman zaman her batakligin icine koymaktan geri durmamaktadir..... Hz. Muhammed kendi Gelini olan Zeyneb`i zorla bosanmasini saglayip, daha sonra onu kendisine es almasi!! yukaridaki alintiya olan ozentisindenmidir, yani Baci ile Kardesin evlenmesinde bir kusur yoksa, ben kendi Kizimla (Gelinimle) evlenebilirim mantigimi yatmaktadir... 6 yasindaki Ayse ile nikah kiymasi ve 9 yasina geldiginde evlenemesi icin Ayet gonderen Allah, veya Ayse`yi colun ortasinda ciril ciplak sevgilisi ile yakalanmasindan sonra, Zina yapti diye oldurulucekken, sozde Allah tarafindan Ayet gelir, Aysenin sucsuz oldugunu soylemesi ile Ayse`ye dokunulmaz. Yani Allah istedigi zaman Peygamber ilan ettigi Hz. Muhammed`e her yonden yardimci olmus, ama Ayse tarafindan verilen zehire goz yummus! yoksa Ayse cok guzel bir kiz oldugu icin, Allah`mi goz dikti Ayse`ye....... Yoksa bizim bilmedigimiz ve cok fazla arastirma hakkimiz olmadigi icin, Allah`i sorgulama veya arastirma gibi bir olusuma sahip olma imkanimiz olmadigi icin, Allah`ta; Hz. Muhammed gibi uckur duskunumudur? eger oyle degilse, neden Eline, Beline ve Diline sahip olan birini Peygamber ilan etmedi`de, Okuma yazmasi olmiyan, uckur duskunu birine Peygamber olmasi icin unvan verdi!!!!! Yetmezmis gibi, kendi kabilesi ve cevredeki butun insanlarla savasarak, zorla insanlari islamlastirmya gitti. Bazi rivayetlere gore, Geneli Musevi inancindadir, bazi rivayetlere gore Hiristiyan, bazi rivayetlere gire ise, Hz. Ibrahim`e inananlardir. Alıntı:
|
İyilik yaparak kendini Allah’a teslim eden ve hanif (tevhidi) olan İbrahim’in dinine uyandan daha güzel dinli kimdir?.. (Nisa Suresi, 125)
Tarih boyunca insanlar Ibrahim Peygamberin hangi dine mensup oldugu konusunda tartidmislardir. Yahudiler onu tum Yahudilerin peygamberi olarak kabul eder ve kendilerinin Hz. Ibrahim’in yolunu izlediklerini ileri surer ve diger dinlerin dinle ilgisinin olmadigini, Allah tarafindan onlara ayet filan inmedigini savunurlar, Allahin en iyi kullari olduklarini, Musevi dinine sahip olmiyanlarin, Allahin ve Hz. Ibrahimin dusmani olduklarini savunurlar. Hıristiyanlar, Hz. Ibrahim’in Yahudilerin peygamberi oldugunu kabul eder, ancak onun kendisinden sonra gelecek olan Hz. Isa’ya tabi oldugunu iddia ederek Yahudilerden kendilerini ayri tutarlar . Kisacasi Hz. Ibrahim Yahudiler tarafindan “Yahudi”, Hiristiyanlar tarafindan “Hıristiyan” olarak gosterilir. Yalan makinasi Kuran ise, Hz. Ibrahim’in ve soyunun dini konusunda tartisanlarin bu konuda hiçbir bilgilerinin olmadıgini haber vermektedir, hatta ve hatta Ibrahim Peygamberin, Hz Muhammed`in gelecegini bildiginden dolayi, Hz. Ibrahimin Musluman olabilecegini savunurlar.... Ama ne hikmetse, Hz. Ibrahim`e inananlari cayir cayir yakmis, kilictan gecirmis, cocuklari kole olarak alinmis, yagmalanmis ve talan edilmistir.... Saygi ve Insani Sevgilerimle. |
Sevgili başköylü,
Din olgusunu, gerçekliğini sadece bize tuhaf gelen noktalardan reddiyelerle anlamaya çalışmak eksiktir bu nedenle de yanlıştır. İslam dininin sapıklığı gibi fazlasıyla spekülatif bir başlık bütünü göremeyen bir bakış açısının ürünüdür. Eğer böyle bir bakış açısıyla reddiyeler düzülebilirse Kur'an da bir sürü de iyi olmayı, erdemi kutsayan ayetler bularak onu yüceltmek de mümkündür. Ne de olsa Kur'an -bir mısırlı akademisyenin dediği gibi- süpermarkete benzer; ondan istediğinizi bulabilirsiniz. Turan Dursun sitesi tüm dinler gibi islam eleştirisinde de aklı, bilimi esas alan bir çizgiyi önerir. Başlığın benim gibi neredeyse ilk çocukluk dönemi hariç tamamını ateist olarak geçirmiş birisini bile rahatsız edebiliyorsa üzerinde tekrar düşünmekte fayda var. |
Saygideger frodo Dost.
Baslik sizi ve baskasini rahatsiz edebilir, Lakin inanin bunu bir hakaret olarak algilayip yazmadim. Kaldiki bizlerin bir seylerden rahatsiz olmamizi gerektiren, birine hakaret, kufur veya iftira gibi soylem ve iddalar bizleri rahatsiz etmelidir.... Islamin kurulusundan bu yana, her yonu ile inceliyelim, Baslik ile celiski varsa, ben hem sizden hem yonetimden hemde butun okuyucu dostlardan ozur diler, yazinin kaldirilmasini rica etmeyi kendime gorev sayarim.... Bizler elbette daha yapici ve egitici olmak zorundayiz, lakin dogrulari soylemedikce, var olan gercekleri ortaya butun ciplakligi ile sergilemedikce... hem kendimizi oyalamis oluruz, hemde bu suc makinasi Islam din`i yalanlari ile dolanlari ve sahtekarliklari ile bir afyon gibi insanlarin vucuduna ve kanina girmeyi, hayali dunyayi cennet bahcesi ile birlikte insanlara varmis gibi gosterip, insanlari kandirmaya devam edecekler..... Kuran`da SAPIK kelimesi Yuzlerce kez yazilirken, Islam inancina bagli olan Haci ve hocalar her alanda , "Bu Kafir ve Zindiklar Muslumanlar Arasinda Fitne Cikariyorlar, Surekli SAPIK Fikirler Uretiyorlar..." Yani SAPIK kelimesi Haci Hocanin agzindan dusmezken, Kuran`in hemen hemen her sayfasinda varken, bizlerin delil ve kaynaklar gostererek boylesi bir meslege sahip olan Islam Dinine yonelik yaptigimiz elestiri neden Bizleri rahatsiz etsin???? Alıntı:
“Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, rüşd (doğruluk) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu inkar /red edip Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.” (Bakara:256) “(Resûlüm!) Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın? Allah'ın izni olmadıkça hiç kimsenin inanması sözkonusu değildir. Allah, aklını kullanmayanları en yüz kızartıcı iğrençliğin / pisliğin / kirliliğin kucağına atar. ” (Yunus: 99) Yani Allah`a inanmiyanlari En Yuz Kizartici, Igrencligin, Pisligin ve Kirliligin kucagina atar, Yani Allaha inanmiyanlar, Allah tarafindan butun igrenc cezalara carptirilir!!!!!!! وَالآخِرَةِ وَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ “…Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.” (Bakara:217) Doğrusu, imanlarından sonra inkâr edenler, sonra inkârlarını arttıranlar; bunların tevbeleri kesinlikle kabul edilmez. İşte bunlar, sapıkların ta kendileridir.” (Ali İmran: 86-90) “Allah ve Rasulü bir şeye hükmettiği zaman; ne mü'min erkekler için ne de mü'min kadınlar için artık işlerinde bir seçme hakkı olamaz. Kim de Allah'a ve Rasulüne isyan ederse; şüphesiz ki apaçık bir sapıklıkla sapmış olur.” (Ahzab: 36) أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْاْ إِلَى مَا أَنزَلَ اللّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ رَأَيْتَ الْمُنَافِقِينَ يَصُدُّونَ عَنكَ صُدُودًا “Sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını öne sürenleri görmedin mi? Bunlar, tağut'un hükmüne / hakimiyetine başvurmak istemektedirler; oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardır. Şeytan da onları uzak bir sapıklıkla sapıtmak ister. Onlara: Allah'ın indirdiğine ve Resûl'e gelin (onlara başvuralım), denildiği zaman, münafıkların senden iyice uzaklaştıklarını görürsün.” (Nisa: 60-61) بِمَا تَعْمَلُونَ وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. Allah’ı unutan ve bu yüzden Allah’ın da kendilerine kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar fasık kimselerin ta kendileridir.” (Haşr: 18-19) Islam inancina gore Fasik Ne Demektir? Haram işleyene, günah işlediği bilinene, açıktan günah işleyene fâsık denir. Mesela namaz kılmayan, içki içen, kumar oynayan, yabancı kadınlara bakan, hanımını, kızını açık gezdiren fâsıktır. İşlediği günaha da fısk denir. Küçük günaha devam eden de fâsık olur. Fâsıklar hakkında hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: (Fâsık övülünce, Rabbimiz gadaba gelir.) [Beyheki] (Dinin afeti üçtür: Fâsık âlim, zalim idareci, cahil sofu.) [Deylemi] (Fıskı aşikâre olan fâsıka lanet olsun.) [Deylemi] (Fıskını ilan eden fâsık, hürmeti kaybetmiştir.) [Deylemi] Burada yiginla ornekler verebiliriz, Islam kendisine inanmiyan herkese kufur ve igrenc ihtamlarda bulunurken, Biz Hz Muhammed ve Diger Halifelerin bir birlerinin kizlarini 9 ile 12 yas aralarinda iken bir birlerine vermeleri,!!!!! ozellikle Islam Dinin Peygamberi olan Hz. Muhammed`in resmi rakama gore 39 cariye ve digerleri ile birlikte 68 Kadin`a tecavuz etmisse... Buna meslek olarak ne diyebliriz, vaya gunumuzde boylesi birine ne ad verilir? Gunumuzde Baci ile Erkek kardesin evliligi hangi toplumda bulabilirsiniz? Bunlar Insanligin Adem ile Havva`nin evlenmesi ve olan cocuklarini bir birleri ile evlendirerek, insanligin cogaldigini savunuyorlarsa!!! Islam Peygamberi ve onun devami olan Butun Islam Ulemalari ayni sapikliklar yapiyorsa!!! Bunu soylemek suc olmazsa gerek... Saygi ve Insani Sevgilerimle |
Bugün insanların genel ahlakına uymayan hatta bunları yaptıgınız da yasalar tarafından suç işlemiş durumuna düşeceginiz bir çok şey geçmişte bir yaşam biçimi olarak binlerce yıl sürmüştür
Kölelik ,çok eşlilik,çocuk yaşta evlilik vs. sayın Basköylü bugünkü degerlerimizle geçmişi yargılarsanız o toplumları sapık olarak degerlendirirseniz.Haliniz nice olur? İnsanlıgın geçmişi sapıktır.diye bir sonuç çıkarırsınız |
Ateizme göre insanlığın geçmişi nedir? Nasıl oluşmuş? diye sorucam ama çıkıp bakta oku diyeceksiniz.
Okumayan, yeni yetme ateizme adım atmışlar, pimi çekilmemiş bomba gibiler. Çekince, içlerinde patlayacak haberleri yok. Baskoylu, hangi hocaya, bilmem kişiye laf ediyorsan et ama Hz. Muhammed'e hakaret etme. |
Saygideger mücerred Dost.
Alıntı:
Insanliga hizmet etmek yerine insanlik dusmanligi yapmis oluruz. Eger bir Din, Kurum, kisi ve kisiler bana hakaret ve kufur ediyorsa... bende onun seviyesine inip, ayni kufur ve hakaretleri ona ediyorsam, ondan bir farkim olmadigi kesindir. Lakin, Onun yaptiklari ve yaptirdiklari, utanc verici yiginla olumsuzluklari ortbas edip, yapilanlari inkara gidiyorsa, farkli gostermeye calisiyorsa, Insanlari kandirma adina binlerce oyunlar oynamaya calisiyorsa... Bize dusen gorev,Kufur, Hakaret ve Iftira gibi olumsuzluklardan uzak durup, var olan gercek ve dogrulari soylemek zorundayiz........... Daha once dedigim gibi, Kufur ve Hakaret Insanliga yakisan bir durus degildir. Eger ben yalanciligi kendime meslek edinmissem, Bana YALANCI denmesi hakaret degildir. Eger ben 50 ve 60 yaslarda isem, bu yasima kadar, surekli cocuklara tecavuz etmeyi kendime bir meslek edinmissem, veya her karsilastigim kucuk cocuklara kotu gozle ve art niyetle bakiyorsam, bana CINSI SAPIK denmesi kadar dogal ne olabilir? Gunumuzde Nefsine hakim olamiyan, onune gecen guzel kiz cocuklarina saldiran, ve elinde olmiyarak bunlari yapan birine CINSI SAPIK demiyorsak, ne diyebiliriz... "Cinsi Sapik" Kufur ve hakaret degil. Insanligin kabul edemedigi, olumsuzluklardan biri olan, ve bu olumsuzlugun normal anlami olan bir soylemin hakaret sayilmasi dogru bir yaklasim degildir. Eger gunumuzde Islam Ulkelerin disinda`ki ulkelerde boyle olumsuzluklar yapilsa!!!, Bunu yanlis bulan bir cok insan, yapanlara Ana Avrat, kufur edilir, Namusuz, Serefis, Alcak vs vs gibi hakaret edilir. Eger bende boylesi bir olumsuzluk icine duserek, insanliga yakismiyacak kufur ve hakaretler ediyorsam!!! O Zaman Benim Halim Ne Olur... diye kendimi sizin soylediginiz gibi yargilar veya yargilamaya calisirim. Din ve Dinler insanligin Adem Ata ve Havva Ana`dan geldigini savunuyorsa!! kendileri bizzat Kardesin Kardesle evlenip cinsel ilisikiye girdigini ve Insanlarin boyle cogaldigini soyleyip savunuyorsa!! Bize dusen gorev`de bunlari mahkum etmektir. Gunumuzde Cocuklara kotu gozle bakmak, sarkintilik etmek ve tecavuz etmek Suc sayiliyorsa, insanligin kabul edemiyecegi, vicdanimizin kabul etmedigi boylesi olumsuzluklari, bugunun insanlari tarafindan inanilan, her sozu ve her soylemi kendisine klavuz ve gorev olarak bile bu insanlarin gecmiste yasiyan insanlardan bir farklari varmidir? Gecmiste yasiyan insanlar sizce vahsimiydi? Gunumuze gore gecmiste yasiyan insanlarin vahsi oldugunumu savunuyorsunuz!!! gecmiste vahsi olan bu insanlar, firsat verilidiginde bu vahsiliklerini surduremezlermi? Islam Ulkelerde hala 60 yasinin uzerindeki insanlarin 9 ile 13 yas arasindaki kiz cocuklari ile evlendiklerini goz onunde bulundurdugumuzda, birden fazla esi olan birilerine ne diyorsaniz!! gecmiste olan olumsuzluklara`da ayni seyi soylemek, suc sayilmamamasi veya hakaret sayilmamasi gerekir. Adem Peygamber diyeceksin sonra, cocuklarini bir biriyle evlendirdigini savunacaksin, Senin inancina ve dusuncene inanmiyanlari farkli ibadetleri ve gelenekleri olan toplum ve insanlari Ana Baci Tanimamakla Suclayip Karalamaya Calisacaksin.. Yani kendi yaptiklarini ve kendi inandiklarini cirkin bir ahlakla baskasini karalamak adina kendine ait olan olumsuzluklari baskasina yamamaya calisacaksin`ki senin inandigin olumsuzluklari sana soylemesin, seni bu olumsuzluklarla mahkum etmesin diye tedbirini aliyorsun.... Allah`a inanmiyor diye butun igrenc kufurleri sayarlar, Katlinin vaacit oldugunu savunur, ellerinde gelse Cihat savaslari ile herkesi dilim dilim kesip yakacaklar, Sivas ve Maras Katliami bunun en guzel ornekleridir, ufak bir firsat bulduklarinda Insan Kani Emen bu insanlik dusmani inanc ve dusuncenin mahkum edilmesi dogru olandir.... Kor`e; Kor Dilsiz`e; Dilsiz, Sagir`a; Sagir, Hirsiz`a; Hirsiz. Yalanci`ya; Yalanci Kufurbaz`a; Kufurbaz, Dolandirici`ya; Dolandirici, Uckuruna duskun olan`a; Uckur Duskunu, Cocuklara Saldiran Imkanlari oldugunda tecavuz eden`e; Cinsi Sapik Sinirli olan`a; Sinirli Tuccar`a; Tuccar, Pazarci`ya; Pazarci, vs vs vs vs soylemek suc teskil edermi? veya meslek edinmis meslek sahiplerinin mesleklerinin ne oldugunu soylemek suc sayilirmi? Butun inanclara ve dusuncelere saygimiz var, ama bu onlarin icinde bulundugu olumsuzluklari mahkum etmiyecegiz, sorgulamiyacagiz veya yargilamiyacagiz anlamina gelmemelidir. Sonuc olarak "BASLIK" Siz dostlarca suc sayiliyorsa!! Yetkili ve Gorevli Dostlar Basligi degisitirebilirler. Saygi ve Insani Sevgilerimle. |
Arkadaşım bak, anlamakta zorlanıyorsun.
Sana göre biz yalancıyız değil mi. Bu yüzden size yalancı derim ben diyorsun. Ben de diyorum ki, de, geri kalma. Ama saygısızlık etme. RESMİ RAKAMLARA göre ifadesi ne demek? Hem yalancı diyeceksin, hem de yalancı dediklerine kendin inanacaksın. Bunun Türkçe de adı ne oluyor, var sen söyle... |
Sayin Yergin
Kimseye hakaret ettigim yok, olamaz`da Kimseye yalanci dedigim yok, diyemem cunku Aklin yolu ve vicdanimla hareket eden bir varligim. Hakikatin Varlik Deryasiyim. Sizin slogan olarak kullandiginiz; Alıntı:
Dolayisiyla Insanliktan daha degerli bir varligin olmadigini dusunuyorum, Dusunen`de Yaratan`da ve Vicdanli olan`da Ben olduguma gore, Sizin Rabbinizin ipliklerini pazara cikarmam, Rabbinize hakaret veya size hakaret degildir. RABBINIZ NE YAZARSA GUZEL OLAMAZ, insan ozelliklerine sahip olan Insan-i kamil mertebesine erismis insanlarin yazdigi guzeldir.... Kuran; Hira magarasina kapatilan O donemin kurnaz ve zeki insanlari tarafindan yazilmis bir kitaptir.... Eger Kuran`da yazilanlarin hepisi Allah tarafindan gonderilen Ayetlerle yazilmis diyorsaniz!!!!! hem Allah`in varligina inanan, hemde Allah`a bilmeden hakaret eden Islamin savunucularidir. Cunku Kuran denilen kitapta bastan sona kadar, Agzi bozuk, hakaret, kufur, Katliam, Cinayet, Yagmalama, Talan etme, Yakma, Eziyet etme, benzeri bir yigin Korku, Cennet`e heveslendirme adi altinda, Cinsi Sapikliga yonlendiren bos vaatler!!!!!!!! Kainatın Aynasıyım Mademki Ben Bir İnsanım Hakkın Varlık Deryasıyım Mademki Ben Bir İnsanım İnsan Hakta Hak İnsanda Ne Ararsan Var İnsanda Çok Marifet Var İnsanda Mademki Ben Bir İnsanım Tevrat'ı Yazabilirim İncil'i Dizebilirim Kur'an'ı Sezebilirim Madem Ki Ben Bir İnsanım Bunca Temenni Dilekler Vız Gelir Çarkı Felekler Bana Eğilsin Melekler Mademki Ben Bir İnsanım Daimiyim Harap Benim Ayaklara Turap Benim Aşk Ehline Şarap Benim Mademki Ben Bir İnsanım Alıntı:
Alıntı:
Madimak Otelinde sucsuz insanlari cayir cayir yaktir, Maras Katliaminda, Olu kadinlara tacavuz ettir, Cocuklari Agaclara caktir, Insanlarin kanini emdirmek adina somurmesini sagla, Ac, Susuz, ve herturlu sefil olmaya mahkum ettir, bazilarinida en iyi sekilde yasamasini sagla, yagmalama ve ganimet toplamak icin butun imkanlari ver!!!!!!! Oh ne alaa Nasil Adaletli ve Vicdanli Bir Allah varmis!!! Kilic, Gurz, Mizrak, Bomba, Tank, Top ve butun silahlarla istediklerini katlettir, istediklerinide yasat!!!! Insanlik dusmani ve yasama dair herseyin dusmani olan Bu Hayali Allah`i kabul eden kisi ve kisiler kendisine Insanim diyebiliyorsa!!! diyecek bir seyimiz yok..... Konuyu kissisellestirmek yerine, yazilan yorumlara mantikli cavap vermek, yazilanlari dusunceleriniz ve teorinizle curutmeye calismaniz daha dogrudur. yok degilse olmiyan ve soylenmiyen sozlerin soylenmis gibi gosterip, konuyu sabete etmenize gerek yok Sayin Yergin. Iyi paylasimlar. Saygi ve Insani Sevgilerimle |
Konuyu sabote ettiğim yok. Yanlış bilgiler vererek insanların kafasına bazı şeyleri sokmaya çalışan size karşıyım. Yok maraşmış, yok sivasmış vs. vs.
Siz daha neyin ne olduğunu bilmiyorsunuz, televizyonlardan gördüğünüze inanıyorsunuz sonrada gelmişsiniz insandan üstün varlık yoktur diyorsunuz. Hem hakaret etmiyorum diyeceksiniz, hem de dininiz şöyle, dininiz böyle diyeceksiniz, size göre biz tecavüzcü aşağılık insanlarız. Ama bunu açık bir şekilde söyleyebilme cesaretine sahip değilsiniz. Bende size soruyorum. NEDEN? Niye korkuyorsunuz. Bırakın dolambaçlı yolu, ceza meza alma korkusunu da geçin hani sizden daha üstün varlık yokya, direk söyleyin. Ben burada baskoylu tecavüzcüdür, baskoylu yalancının önde gidenidir, baskoylu acizin tekidir DEMİYORUM, YAZMIYORUM, SÖYLEMİYORUM. Ben yukarıda ne yazdım size? Madem bizim söylediklerimiz yalan, bırakın siz bizim size göre yalanlarımızı ve kendi gerçeklerinizi dökün ortaya, size göre insanlar nasıl oluştu, nasıl üredi, nasıl büyüdü, ne yedi, ne içti. Bunları söyleyin. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın burada. Çokmu zor yahu bunları söylemek, bakın ateizme göre demiyorum, SİZE göre diyorum. Size göre insan nedir, nasıl oluşmuş, nasıl üremiş, nasıl çoğalmış. |
yergin kardeşim,biliyoruzki inananla inanmayan,birbirine zıt 2 kutup gibi,kendilerince bizler kafase kapatılmış kuş gibiyiz,ne deseler boş
bilmiyorlarki kendileride bizzler gibi,biz ne desek boş, biz mucadelemizle devam edeceğiz,biliyoruz ki her 2 halukardada +'da yız, yeryuzundeki devasa çeşitliliği 1 miniminnacık bakteriye indirgeyenden ne beklenirki,tabii ki yalan,iftira ve hakaret varsınlar onlar kendilerince oyalanıp dursunlar,elbet ölüm bir gün yakalayacak ve işte o gün neyin ne olduğu meydana cıkacak,zarardalarmı yoksam doğrudalardamı belli olacak. biz bize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışalım,ne kadar cok ALLAHU TEALAYA yaklaşabilirsek ne mutlu bizlere, şu iletimdeki imza,sözler bana ait olan sözler deildir,bu sözler daha önce kendisini ateist ilan eden bir arkadaşın sözleri,(dileyene youtube rumuzunu verir,konuşursunuz,doğruluğunuda onaylarsınız) biz biliyoruzki insanı insanlığından,bildiği doğrulardan yanlışa sevk edecek şeytan ortalıkta kol gezerken müslümanım deyipte ateist kimliğe bürüneninde olacağını aynı şekilde belli bir süre ateist kimlikte dolaşıpta,ALLAHU TEALANIn himmet ve hidayeti sebebiyle doğruyu bulanlarında olduğundan hem fikiriz, benim sölemim şu ki,asla keşkeleriniz olmaması için,dikkatli hareket edin,olurda bir gün reddemeyeceğiniz bir durum hasıl olurda imana gelecek olursanız şu yazdıklarınızdan acaba ne kadar muzdarip ve bir o kadarda vicdani rahatsızlık duyacaksınız hiç düşünmezmisiniz saygı ve sevgiyle kalınız |
Sevgili Yergin
Sorunu bana gore cevaplayayim.Seninle benim aramda cok onemli bir fark var.Ben bir hic oldugumu biliyorum sen ise bilmiyorsun.Otur bir tane evren belgeseli izle,hala onemli bir varlik oldugunu dusunuyorsan en yakin psikiyatriste git.Ben bir hic olarak tabii ki nereden geldigimizi nereye gittigimizi vs asla bilemeyecegim.Sen ise 600 yilinda yasamis bir adamin para,pul,san sohret kazanmak ugruna soyledigi zirvalari gercek zannederek,ayatin sirrina vakif oldugunu zannedersin. |
Ahlak nedir? Neye göre şekillenir diye sormak istiyorum ama yeri değil sanırım. Hele ki böyle iddialı(!) bir konuda hiç gerek yok. Sayın yergin'e katılıyorum. Ensest ilişki biçimi insanın insan olma sürecinde yaşadığı bir olgudur. Bunun yıkılma süreci de ayrı bir tartışma konusu olabilir. Buna sapıklık deniyorsa, bütün insanlığın soyu sapıklıktan gelir. Sapkınlık nedir? Neye göre belirlenir? diye de soracak olursak, konu bambaşka bir boyuta taşınacak..
El insaf, kaş yapayım derken... |
Sevgili Subat,
Değindiğin konu ile ilgili forumda yanlış hatırlamıyor isem Felsefe bölümünde eski üyelerden Schopenin bir başlığı var. Orada bu konu tartışılmıştı. kursat76, Bende bir hiç olduğumu biliyorum. Ama sana göre değil, Allah'a göre. Aramızdaki fark asıl bu. Buradaki en doğru sözü frodo söyledi, uyarmaya çalıştı ama dinlenilmedi. Benim başka diyebileceğim bir söz yok. Saygılar |
Alıntı:
|
rahatsız olunacak ne var sapık sözünü kuran yüzyılladır inanmayanlarra yazılı olarak söylüyor aynı söz sahibine iade edilince niye tribe girildi. muhammed vahiy diyerek etmediği hakareti bırakmazken ondan olmayanlara iyyiydi. insanlığın baslangıcını filan bırakalım hakaretin alasını kuran yapıyor bu günde devam ediyorken bu inanç düşünce ve hakaretler. kaşılık verilince rahatsız olmanız, pardonda inanmıyorlar diye sapık olmayıda kimse kabul etmek zorunda değil. kitapta o yazılar dururken mazlumu oyanamak çiğlik resmen. sözler ağırsa önce kitaptakilerr kaldırılsın.
|
Vartor Hocam, bugünden bakınca geçmişi sapıklıkla etiketlemek çok da doğru bir davranış olmayabilir. İnsan sürekli bir şekilde edinimlerini arttırır ve geçmişte çok zor olan sorunsallar zamanla yerini basitliğe bırakır. İlkel insanın, taşı yontmayı keşfettikten sonra, ucuna bir ağaç bağlayıp çekiç,satır,balta türünde bir alet elde edebilmek için 250.000 yıl geçmesi gerekmiş. Düşünce dünyası da bu şekilde değil midir ? Semavi dinlerin Tanrısı tabi ki de insanın bu şekilde bir gelişim göstereceğini bilemezdi. Zaten neyi bilebilir ki olmayan birşey ? Kaldı ki inançlı gözüyle bakılırsa, ödül-ceza ikilemiyle bu durum kotarılabilinir. Nasıl ki dünya'da alkol yasak ve alkolik olma durumu ahlak dışıyken öte dünya da bu kavram yoksa, ensest de aynı raya oturtulabilinir. Kuran'da zaten "allah gördü, anladı ki" diye başlayan cümleler bulunuyorken, ondan muktedir bir varlık çıkarmak ya da onu öyle ele almak bize pek bir şey kazandırmaz. Muktedir olan önce kendi kitabını korurdu..
Marks, diyalektiği anlatırken temel olarak şu prensibi benimser: Şeylerin diyalektiği, düşüncenin diyalektiğini belirler ve tersi doğru değildir. Bugün kullandığımız "akıllı telefonlar"a bakarak Graham Bell'i dolandırıcılıkla(ahlaksızlık?) suçlayabilir miyiz ? Bu halde ilkelleri(veya adem'i) ensestlikle suçlayıp ahlaksız olduklarını belirtmek ve onları suçlamak doğru olmaz. Kime göre ahlak sorusu da burada gerçeklik kazanıyor. Daha on yıl önce kadınların pantolon giymesi eşrafta ahlaksızlık göstergesiyken, şimdi etek giymesi ahlaksızlık olarak algılanıyor.. İlkellerin ensest'i yasaklaması din kavramının doğmasına yol açmışken, dinleri ensest üzerinden eleştirmek yerli yerinde bir davranış değildir. Bu konuda Freud'un Totem ve Tabu kitabı pek bir yardımcı olur bize.. Sitede de Dilaver Hoca'nın başlığı var bu konuyla ilgili. Hatta karşıt görüşte fikir bildiren Frodo hocayı da kandırırsak, o tartışmayı tekrar canlandırabiliriz :) Sayın rakıbalık. Kitapların ettiği hakaretler konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Ha, "onlar ediyor biz etmeyelim" de demiyorum. Ancak soyut kavramlar üzerinden bir şeyleri eleştirmeden önce, tarihselliğini anlamak gerekiyor. Kabaca bir örnek vereyim. İnsan'ın bir hayvan türü olduğunu biliyoruz. Bu türün kendi içindeki ayrışmasına da ırk diyelim. Doğada pek çok hayvan türü kendi türü dışındakilerle çiftleşmiyor diye bir almanla bir çinlinin evlenmesi ahlaksızlık mıdır ? Sapıklık mıdır ? Bir dini uydurmayı ele alıp "bakın işte sizler sapıksınız" demek için, elimizde sapkınlığın ne olduğunu belirtecek doneler olmalıdır. Hadi onu da geçtim, hepimiz sapığız bu durumda. İlkellerde olan bir yaşam biçimini ( bugün yok sanmayın! ) bugün eleştirmek diyalektiğe ters bir durum. Hele ki bunu yapan, kendisini marksist görüyorken.. |
Alıntı:
Marksistler; baska dusunceleri ve inanclari kendi savunmalari ve savunmaya calistiklari kutsalliklarini elestiremezmi? 1. Islam Din`i denen suc makinasi, Zina adi altinda kadinlara yonelik yapmis oldugu cinsel taciz sonucunda, Zina yapan yine kadin olup, taslanarak veya farkli cezlara carpitilarak hunarca katlederken, tecavuzcusu veya taciz eden sahis ise, ERKEK OLDUGU ICIN YAPAR, ERKEK DEDIGIN CAPKIN OLMALDIR gibi ovucu sozlerle odullendirilir. 2. Islam Din`i denen suc makinasi, Gercek Yaraticinin Kendisi Olan Kadina yonelik yaptigi haksizliklar basli basina insanlik dusmanligidir. Onder ve liderleri resmi rakamlara gore 68 bayan`a yonelik cinsel tacizligi varken, Sorgusuz ve sualsiz, istediklerini yaparken, 6 yasindaki cocuklara goz dikip, soz keserken, Ardindan insanlar tepki gostermesin diye, 9 yasindaki cocuklara tecavuz ederken, Kura atarak, sira ile yanlarinda goturdukleri hatunlarin yani sira, savas`ta ganimet olarak aldiklari, savas esirleri icinde cocuk yastaki kizlara zorla tecavuz ederken. Resmi olarak 9 bayanla evli olma hakkina sahipken, Kendi oz kizlarini bile bir birlerine pazarlarken, Kendi Gelin`i (Zeyd ve Zeynep) bosanmasini sagladiktan sonra, hoslandigi ve hosuna gittigi Zeyneb`e tecavuz ederken. Insanlarin cogalmasini; Erkek ve Kiz kardeslerin evlenmesi sonucu cogaldigini savunurken!!!! Kardesimdir dedigi insana kendi oz kizini verirken.. Saydiklarimiz ve sayamadiklarimizla yola cikarsak, Bu suc makinasi Islam`in kitabi olan Kuran icinde Ayetlerin %50 uzerinde Kadin`a yonelik cinsel sapiklik soylemleri varken, Diger %50 ise Korku, Iskence, Zulum, Katliam ve benzeri vaazlar varken.. Bunlari onlarin kendi inanclari ve savunmalari ile mahkum etme gibi bir sansimiz olamazmi? Ozellikle Suc makinasi Islam Din`i Kadin`a yonelik yapmis oldugu ve insanligin kabul etmedigi haksizliklari aciklamaya calismak... Sizce Sucmudur? Marksistler, insanliga yonelik suc isliyenleri elestireme ve mahkum etme haklari yokmudur? Hem nalina hem mihina vuran, Hem gunah diyen, hem gunah dedigi seyleri yapan, Allah`in verdigi can`i, Allah`tan baska kimse alamaz diyen, Ardindan Cihat savaslari ile nice sucsuz insanlarin katline karar verip topluca katleden, bu suc makinasi Islam Din`ini elestirmek veya yaptiklarini aciga cikarmaya calismak sizce Marksist dusunceyi benimsiyen birisi yapamazmi? Butun inanclari ve dusunceleri saygi ile karsilarken, bunlari elestiremeyiz veya yanlislarini, eksiklerini, celiskilerini ve hatalarini mahkum edemeyiz gibi bir yapilanma icine girmek Insanlik Gorevi Olmazsa Gerek..... Namuslular; Namusuzlar Kadar Cesaretli Olsalar, Dunya Haksizliga Bu Kadar Gebe Kalmazdi, Insanlik Bu Durumda Olmazdi.... Saygi ve Insani Sevgilerimle |
Sayın Başköylü.
Benim bu konuda eleştirdiğim durum, sizin ithamlarınızda belirttiğiniz sapıklık ya da ahlak dışılık kavramlarıdır. İslamda bir erkeğin birden fazla kadınla evlenebilmesini tabi ki eleştiriyoruz ve eleştirmeye devam edeceğiz. Bu eleştirileri yaparken "neden bir kişiyle sınırlı kalmadığı" şeklinde yaparsak, kendimizi de eleştirmiş oluruz. Size göre insanın insan olma sürecinde ensest ilişki var mıdır? yok mudur? Yoksa eğer, insan nasıl insan oldu ? Ya da ahlak kavramı neye göre şekilleniyor ? Çok eşlilik (sadece erkek için) ahlaksızlık mıdır ? Tekrar belirteyim. Bir erkeğin birden fazla kadınla evlenebilmesi ama bir kadının birden fazla erkekle evlenememesi eleştirelecek bir durumdur. Yoksa çok eşlilik sapıklıktır demek insani değildir. Bu durum idama karşı olup, örgüt içi infaza karşı olmamaya benziyor. Tüm bu söylemlerinize bakarak hıristiyanlığın doğru olduğu sonucunu çıkarabilir miyiz ? Hıristiyanlıkta birden fazla kişiyle evlenmek yasak olduğu gibi boşanmak da yasaktır. |
subat@,
bu gün islam ülkelerinde müslüman olmayan biri ne derece kendi inancını mudahalesiz yaşayabiliyor. kendilerinden olmayanın yaşam biçimi kültürü ne derece kabul görüyor. çok uzak değil sivasta olanlar, eminim ellerinde imkan olsa herkesi çatır çatır yakarlar.mısıra yemene arabistana irana ve ulkemize bakın. basit bir örnek geçenlerde akadaşıma, kuranı kendin oku başkasının söylemleriyle gruplara girme dedim. bana, beni yoldan çıkarıyorsun dedi ve küstü. toplantılarda ablaları ona kol kanat geriyor ne de olsa.forumda konu vardı, arabistanda sanırım,evlerinde yılbaşı eğlencesi hazırlığı yapan kişileri şeriat polisi basmış, kuranda sapık yazması ilkel donemde olmuş olması değil mevzu halen kendilerinden olmayana aynı mantıkla bakılıyor oluşu konu. forumda etliye sütlüye dokunmadan kimseye inancından dolayı karışmayan uyelerin düşünceleri dışarda hiç sökmüyor çoğunluk kendinden olmayanı yargılıyor yahu sitenin durumundan pay biçin kaç kez saldırıya uğradı münferit olay diyebilisiniz devlet kapattırmıyormu bu siteleri, nufus cüzdanı din hanesindeki tantana, ulke genelinde alkol alım yasakları ozaman şöylemi demeliyiz hr dvletin yapısı gereği saygı duyulmalı iyide her kültürdn insan var böylemi olmalı müslümanlar başka ulkelerde inancına kılık kıyafetıne zor kullanma görüyormu hiç. kendisini hiç sevmem ama freud bu gün bu bu yaşananlara şahit olsa çüş artık hiç mi yol almadınız derdi. sen git o ulkelrde yaşa ticaret yap ama kendindn olmayanı hala kabul etme.ayrıca onlarrı marksın mantığıyla değerlendirirseniz gerizekalı durumuna sokarsınız, dünyadan bi haber değiller çünki. |
Alıntı:
Sapik ve Sapkinlik iki ayri anlama gelir, 1. Tavir ve davranislari nomal olmiyan veya geleneklerden , torelerden ayrilan, toplum disi hareket edip kendisine gore yeni icaatlar ureten anormal kimse. 2. Delice ve kendisini kontrol etmiyen, nefsine yenik dusen, kendisine hakim olmiyan vs davranislari olan kisilere verilen sifattir. Bizler Adem Ata ve Havva Ana`nin varligini ne yok nede var oldugunu savunabiliriz, bilimsel acidan yaklastigimiz zaman, butun kaynak ve rivayetleri inceler, ayni zamanda bilimsel aciklamalarla konu ve olusumlara on yargili davranmadan Aklin yolu ile haraket etmeye calisan bir yapiya sahibiz. Dusuncelerin ve inanclarin kutsalligina bakmadan, dogru ve gerceklerle yola cikan bir durusa sahibiz.... Dolayisiyla Adem Ata ile Havva Ana`nin yasadigini, Havva Ana`nin Adem Ata`nin kaburgasindan dustugunu savunmuyoruz, boyle bir seyin olmasinin mumkun olmiyacagini, gecmiste insanlar tarafindan uydurulmus bir inanc bicimidir. Eger soyle bir soylem veya idda edilmis olsaydi, mantikli gelebilirdi. Tipki Meryem Ana`nin Isa Peygambere hamile kalmasi gibi, Havva Ana`nin yasadigi donemde, Erkek olmadigi icin, Allah`in tecavuzune ugradi veya Allah Havva Ana`yi hamile birakti, Adam Ata oldu. Havva Ana, Adam Ata`ya yalan soyliyerek, ben senin oz annen degilim, senin annen oldu, ben seni buyuttum, yalanlari ile insanlarin cogalmasi icin, Adem Ata ile evlenmis vs hikayesi biraz olsun mantikli gelebilirdi.... Ana-Erkil Toplumun, Ata-Erkil Topluma donusmesi ile, Erkek; donemin tanrisi olan Kadinin tanricaligana son vermenin yollarini Cok tanrili dinleri cikarmakla ve Adem Ata gibi bir insanin varligini, Havva Ana`ninda Adem Atanin kaburgasindan dustugu yalanlari kabul ettirmekle basariya ulasmistir. Adem Ata ve Havva Ana varligini savunan bazi din ve dinler kendi inanclarina uydurmaya ve gelenek haline getirmeye calismislardir... Insanlar zarar gordukce, yanlisliklar yasadikca yasamayi ogrenmistir, teknolojinin olmadigi, bir donemde insanlarin tek yaptigi hayat tecrubeleri ile, kendilerine yon verip verdikleri bu dogru yonleri kendilerine gelenek, gorenek ve daha ileri giderek bunlari yikilmaz bir tore haline getirmislerdir. Biz ozellikle dinlerin savundugu veya savunmaya calistigi mantiksiz ve aklin yoluna uygun olmiyan dusuncelerin varligini savunmuyoruz, bunlarin yanlis olup, kendilerine amac gosterme veya kutsal bir yapilanmanin bu oldugu ve bunun disindaki butun inanc ve dusuncelerin SAPIKLIK OLDUGUNU savunmaya calismalarini mahkum etmeye calisiyoruz. Gecmiste Adem Ata ve Havva Ana gibi insanlar varligi ile insanlarin cogaldigi iddasini basta Darwin olmak uzere bir cok bilim insani tarafindan curutulmustur. Ana-Erkil toplumda Evlilik yoktu, Ata-Erkil topluma gecisle, Evlilikler gundeme getirilirek, bir gelenek halini aldi. Yani Kadin Sinifin yaraticiligi ozelliklerini Allah gibi hayali varliga biraktigi anda herseyini kaybetti. Fravunlar, Nemurt, Dehak gibi donemin zalimleri tarafindan kendilerine gore cikardiklari kurallar, sira Hz. Muhammed` geldiginde Fravun, Nemrut ve Dehak gibi insan tuccarlarindan ders alarak, farkli bir cizgi izlemis, Kabile reisi ve lideri olan Amcasi Ebu Talib`in destegi ile Allah`in elcisi oldugunu kabul ettirmis, Yazdirdigi bir cok Ayet kendi uckuru ile ilgili olup, Nemrut`tan aldigi Cennet ve Cehennem teorisini daha`da kutsallastirarak, insanlarin hem korkulu ruyasi hemde yasiyamadiklari hevesi haline gelidigi icin, gunumuze kadar bu asamaya gelimstir. Evlilik kutsal bir kurum gibi gorulsede, "evlilik" Kadini, Erkeklere mahkum eden bir yapilanmadir. Erkek; Kadina yonelik barbar gucunu kullandigi surece, ve sayamiyacagimiz haksizliklar yaptigi surece , kadin tarafindan degilde, Erkek tarafindan Ensest zorlada olsa yapilmistir. Sizin soylediginiz anlamda, yani Adem Ata ile Havva Ana cocuklarini bir birleri ile evlendirmesi tamamen bir uydurmadir. kisa bir ornek verecek olursak, Ay`da 4 Elementin olmamasindan dolayi nasil Hayat yoksa, Dunya`da 4 Elemen olmasindan dolayi Hayatin var olusunu goz onunde bulundurursak, Insanin`da Maymun gillerden geldigini kabul edersek... Adem Ata ile Havva Ana uydurma bir yapilanma oldugunu gormus olacagiz, Dolayisiyla Adem Ata ve Havva Ana gibi bir yapilanma olmadigindan dolayi, cocuklari`da bir birleri ile evlenmemistir, yani sizin soylediginiz gibi Ensest bir yasamla insanlar cogalmamistir... Devam etmek uzere simdilik hoscakalin. Saygi ve Insani Sevgilerimle. |
Merhaba,
Aslında bu konuya bir inanan olarak pek de yazma taraftarı değildim,çünkü çok su götüren bir konu...Sn.Baskoylu'nun haklı olduğu tarafları da var,haksız olduğu tarafları da...Yansıtma şekli yanlış sadece.... Örneğin haklı olduğu yönü " Genel İslam Anlayışının " kabaca sapıklık denen yönü...Özellikle rivayetler ile şekillenmiş ve işin içinden çıkılamaz hale getirilmiş,gelenek-tabu haline dönüşmüş bir yönüdür... Ancak haksız olduğunu düşündüğüm yerleri de şunlardır....; 1-Hz.Adem ve Havva'nın ilk insan olduğu Kur'an'a göre bir söylem değildir....Çünkü Kur'an ilk yaratılana " NEFS-İ VAHİDE " der , Adem veya Havva demez... Kur'an'a bağlı iki görüşün olması yani..: a-) Adem ve Havva ilk yaratılandır ( Tevrat menşeili görüş ) b-) Adem ve Havva ilk yaratılan değildir ( Kur'an menşeili görüş ) Görüşleri , Bakara sursi 30.ayetindeki kelimenin " Yaratmak (a) " veya " Atamak(b) " şeklinde çevirisinden kaynaklanır... Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır.... 2-Havva'nın , Hz.Adem'in " Kaburga kemiğinden " yaratıldığı Kur'an'da ASLA GEÇMEZ...Bu tamamen Tevrat menşeili bir görüştür... Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır.... 3- Bu şık aynı zamanda Sn.Baskoylu'ye de bir nevi sorudur....Yaradılış düşüncesini bir kenara bırakalım...Varoluş / Evrim açısından " Ortak Ata " ya gidelim...İnsan denen canlının , ortak atadan bir kol olarak ayrıldığı andan itibaren " ensest ilişkiye girmeden " nasıl çoğaldığını söyleyebilir misiniz...? Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır.... 4- Hz.Ayşe'nin yaşından dem vurmuşsunuz...İlk başta söyldiğim " rivayet " ler nedeniyle eleştirinize katılmakla birlikte , aynı zamanda , rivayetlerden Hz.Ayşe'nin 18-20 li yaşlarda olduğu da ortaya çıkabiliyor...Bu durumda neyi , niçin kabul edelim...? Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır.... 5- Zinadan dolayı RECM cezasını eleştirmişsiniz....Genel İslam Anlayışı yönünden sizinle hemfikirim,ancak Kur'an'da RECM cezası YOKTUR...! Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır.... 6- Bir cümlenizde Hz.Adem'in çocuklarından Habil ve Kabil'in , birinin " buğday " diğerinin " Koç/koyun " kurban ettiklerini söylemişsiniz....Oysaki Kur'an'da Hz.Adem'in çocuklarının kurban amaçlı NE SUNDUKLARI YAZMAZ...! Bu da tamamen Tevrat menşeili bir görüştür... Ancak size katıldığım yön,tabu / gelenek / ataların kabulleri / empoze bilgiden kurtulunamamışlıktır... Bu bağlamda bu konu daha çok su götürür.... Sağlıcakla kalınız... |
Sayın başköylü.
Çok az vaktim var ve üstünden geçemeyeceğim yazdıklarımın. Daha sonra eksik ve ya hatalarım olursa düzelteceğim. En baştan almakta fayda var galiba. Çünkü ben hiç bir yerde insanlık adem ve havva'dan türedi demedim. Sayın Yergin'e katılıyorum derken, kendisinin bahsettiği ve şimdi de sayın Bursali68'in bahsettiği evrim'e göre ilk insanlar (ilkel) nasıl çoğaldı? sorusuna katılıyorum dedim. Siz halen bu soruya cevap vermediniz. Homo-sapiens'in evrilmesi onu ensest ilişkiden ne zaman ve hangi çağda kurtarmıştır? İnsanoğlu ilkel döneminde anaerkil bir süreçle yaşam mücadelesine atılmadı. Anaerkil süreç daha sonra oluşan bir toplumsal yapıdır. Küçük kabile tarzı yaşamın ve tam yerleşik bir dönemin öncesinde ve de akabinde ilk Baba kavramı ile belirtilen bir süreç bulunur. Bu süreç ataerkil süreçtir. Kabiledeki bütün kadınlar bu ilk Baba'nın eşleridir. Doğan çocuklar da bu ilk Baba'nın gücünden kaynaklı olarak eşlerden yararlanamaz (kadını aşağılama olarak algılamayın bu cümleyi). Kabilenin diğer erkek bireyleri ( kardeşler ) Baba'nın tüm kadınları kendi elinde tutmasından kaynaklı olarak karşı duruş sergiler ve Baba'yı öldürürler. Bu süreçten sonra Baba'yı temsilen (güç,kudret,ilahi varlık) totem bulunur ve bu totem bir hayvan figürü ile simgelenir. Kardeşler grubu babayı öldürdükten sonra aynı akibeti yaşamamak için kabile içi ilişkiyi (yani ensest ilişkiyi) yasaklar ve dış evlilik böyle şekillenir. Anaerkil dönem denilen yaşam biçimi bu vakitte oluşur. Soy kadından gelir ama toplumun yöneticileri yine kardeşler grubudur. Yani her kadının erkek kardeşi şeklinde. Tanrıçaların dönemi de burada başlar. Soy kadından geçeceği için kısmi haklar verilir. Hatta Athena'nın da ilk başlarda anaerkil dönemi tanrılarından olduğu ama daha sonra tanrıçaların görece güç kaybetmesinden kaynaklı ( ataerkil sürece dönüş ) Zeus'un kızı olarak tasvir edilir. Kardeşler grubu, her yıl İlk baba'nın öldürüldüğü gün ayin yapar ve figür olarak seçilen hayvanın etini yer ve kanını içer. (incildeki ilk günah ve Efkaristiya ayini) Konuyla ilgili olarak tekrar ediyorum. Eleştirilerinizdeki çoğu yere katılıyorum. Bu söylemlerinizin ve eleştirilerinizin üslubunu benimsemediğim gibi bazı noktalarına da katılmıyorum. Sapık olarak niteleyip ensest ilişkiden dem vurduğunuz islamla aynı noktadayız. Kaldı ki müslümanlar ensest ilişki olarak da görmezler durumu... Ahlaki değil diye bir eleştiri getirebilmek için önce ahlak nedir onu sorgulamamız lazım. Ensest ilişkiyi de ahlak kavramını açıkladıktan sonra tartışmak lazım. |
Insanin sapikligi(!!) Adem/Havva'dan beri devam etmektedir denilseydi, daha gercekci olurdu sanirim!!
|
Saygideger Subat Dost ve Bursali68 Dostlar
Bir kac gundur her nedense foruma giremiyorum, girdigimde yazidigim yazilari gonderme imkanina sahip olamadim, bir kez daha yazmakta yarar goruyorum, umarim bu kez sorun olmaz. Konuya katkilariniz ve elestirilerinizden dolayi tsk ederim. Ozellikle Saygideger Subat Dost ile farkliliklarimizi zenginliklerimiz olarak algiladigimi bir kez daha soylemek istiyorum. Insanligin yasam felsefesini kisaca bir goz gezdirecek olursak, Ilkel Toplum, Ilkel Kominal Toplum, Koleci Toplum, Feodal Toplum ve Kapitalist Toplum olarak bir birinden ayri degerlendirirsek sanirim konuya biraz daha aciklik getirmis oluruz. Ilkel Toplum dedigimiz Ana-Erkil Topluma dayanan Toplum yasam seklidir. yani ozel mulkiyetin olmadigi donemlerde Ata-Erkil toplumun olmadigi, Bildigimiz gibi bir cok canli varliklarda Disi (kralice) yani disi liderlerin oldugunu biliyoruz. Ilk Caglarda insanlik tarihinde Liderlik vasfini yerine getiren Kadindir, liderlik vasfinin kadinin elinde olmasinin sebebi, yaratici ozelligine sahip oldugundandir, ayni zamanda onculuk konusunda daha belirleyici rol aldigindan, Kadina duyulan sayginlik, Kadinin liderlik vasfina karsi gelme gibi bir davranis olmamistir. Ozel mulkiyetin ortaya cikmasi, hepimizinde bildigi gibi, Buyuk hayvanlara karsi(dinazor) ve benzeri guclu hayvanlara karsi guc olusturulmasi gerektiginden, insanlar gurup halinde bir birlerini kollama ve korumakla yukumlu olup, avlanma konusunda daha kolay bir ortam olusturduklarindan guruplasma ortami oldukca yaygindi. Bir gurubun buyuk bir Dinazor veya benzeri hayvanlardan birini avlama sonucunda, hemen sonra gelen guruba, 'Bunu biz avladik, bu bizim yiyecegimizdir" vs gibi bir ortam icine girmediklerinden dolayi, paylasmayi bilen ve benlige sahip olmiyan bir toplumdu. Her ne kadar guruplar halinde hareket etmis olsalarda, bu yasam bicimi Ilkel Toplum izellige sahipti. Guruplarin buyumesi, guc dengesi ortaya ciktiginda insanlar, kendilerine yonelik hem tehlikeli hemde kendileri icin av olan hayvanlari avlamak yerine, bir birlerine karsi rekabet ortaya cikti. Gurup liderlerin Tanricaya olan bagliligin yani sira, oldukleri gune kadar liderliklerini surdurler, yani buyuk hata ve yanlis yapmadigi surece, Tanrica tarafindan liderlikten alinmadigi surece, liderligi gucunu kaybetmedigi surece devam etmekteydi. Iclerinden yeni secilen liderlerden biri kurnazligi ile, "Ben kucukken, filan lider vardi, O oldu, onun yerine baska bir lider gecti, o`da oldu, onun yerine ben gectim, ben oldukten sonra benim yerime bir baskasi gececek, Ama ben begendigim kadinla kalirsam, benden baskasi ile olmamasini saglarsam ve ondan dogacak Cocuk benimde Cocugum olmus olacak, benim iliskiye girdigim kadin`dan olan cocuk benim yerime gecmis olacak, Yani Ben Cocugun Babasi olacam" Boylesi yeni bir anlayis, Ana-Erkil Toplumu, yerle bir ederek, yerine Ata-Erkil Toplumunu getirdi, O gunden sonra Kadin, Besikten basliyarak (Besik Kertmesi) kucuk yaslarda pazarlarda satilan, Cocuk yasta 50, 60, 70 yaslardaki erkeklere pazarlanarak, Cocuk dogurma makinasi, Erkegin Yataginda Sex Aleti, Isyerlerinde ucuz is gucu, Evde Cariye, somurulmeye mahkum edilen bir Insan Sinifi olarak gunumuze kadar geldi. Dolayisiyla Insanlarin bir birini yemesi, Gercek Tanrinin yok edilisinden sonra basladi, Gercek yaratici olan ve Gercek Tanri ozelliklerine sahip olan KADIN, yerini hayali ve olmiyan yiginla Tanrilara birakti, Bu yiginla Tanrilar belirli bir sure sonra, yerini Tek Tanriya birakti, Malesef Bu Tek Tanri Olan ve Insan Kanina doymiyan, Cennette bir birinden 72 Hurri Melek (Guzel Kadinlari) Sozde Allahin dedigini yapan, Allaha inanan, yasadigi surece Allah`a sadik kalanlara bu bir birinden guzel hatunlari sunuyormus!!!! Yasadigimiz su cirkef dunya duzeninde Kadin Tuccarligini Yapanlara, Yani Para Karsiliginda Kadinlari Satanlara, Meslek Olarak Ne Ad Veriliyorsa..... Cennette 72 Hurri Melegi Bir Erkege Kendisini Dinledigi ve Inandigi icin, 72 Hurri Melek (Kadin) Verip Odullendiren Allah ile ayni meslege sahiptir........ Birisi Para Karsiliginda gorevini yapiyor, digeri ise kendisine inanildigi ve kendi emirlerini dinledigi icin mesleki gorevini yapiyor Yine yasadigimiz su cirkef dunya duzeninde, Iskence hanelerde, insanligin kabul edemedigi iskence yapanlara, ISKENCECI deniyorsa..... Sozde obur dunyada Allah Tarafindan Cehenneme Gonderilenler, Allah Tarafindan Kaynar Kazanlarda Kaynatilmasi, Lagam Cukuruna Atilmasi vs vs Yani Burada Kullari Nasil Iskence Ediyorsa, Hayali Allah`t Diger Tarafta Iskenceci Gorevini Yapmaktadir. Sonuc Olarak Baslikta`ki Soylem, Hayali Tanrilarin Ortaya Cikmasi ile, Cennette`ki Mesleki Gorev, Ayni Zamanda Cehennemde`ki Mesleki Gorevlerin Devami Olan Adem Ata ve Havva Ana uydurmalarinin, Bu Uydurmalardaki Ahlaksizligin Gunumuzdeki Topluma Kadar Bile Gelmesi, Boylesi Din`lerin Insanliga Verdigi Zararin Boyutu, Yer Yuzunde Insanlik Ayibidir..... Soylem Hakaret, Kufur veya Saygisizlik Degildir, Eger Boylesi Bir Ortam Varsa, Daha once dedigim gibi, Gorevli Dostlar Basligi Saygili bir sekile cevirebilirler........ Not: Saygideger Neva Dost`un Soylemine Cani Gonulden Katiliyorum.... Saygi ve Insani Sevgilerimle |
Sitemize sürekli saldırı olduğu için yayında aksaklıklar çıkıyor. Bu nedenle ulaşımda aksaklıklar var.
Ben de şunu belirteyim. Neredeyse yazılan her şeyi okumaya çabalıyorum. Her görüşten edinebileceğim bilgiler varsa da almak için uğraş veririm. Farklılıklarımız bizim en güzel yanımızdır sizin de belirttiğiniz gibi. Sayın başköylü. Sanırım İnsanlığın ortaya çıktığı dönemlerle ilgili olarak ortaklaşamayacağız. Bugüne kadar okuduğum kaynakların hiç birinde bahsedilen anaerkil dönem, sizin tasfir ettiğiniz gibi değildi. Bu nedenle böyle düşünmenizi sağlayan kaynağınızı merak ettim. Bilgilerimiz uyuşmuyor çünkü. Yanılıyorsam düzeltmiş olacağım bu sayede. Tarihsel anlatımlar duyguları içinde barındırmazlar. Bu nedenle düz bir şekilde akarılır. Bunu gözden kaçırmadan yazdıklarınızı okuyunca da büyük bir sorunla karşılaşıyoruz. Bir kaç önceki yazımda da belirtmiştim. O da şudur ki, diyalektik materyalizmin olmazsa olmazıdır. Şeylerin diyalektiği düşüncenin diyalektiğini belirler ve tersi doğru değildir. K. Marks İrdelediğimiz toplumsal sistemlerle de direkt bağ kurarak bir model oluşturmaya çabalayan marks'a göre, tarih düşüncenin akışına göre değil, olguların akışına göre şekillenir. Olguların akışı, düşüncenin gelişimini sağlar ve ona göre kendisini şekillendirir. Tıpkı kapitalizmin aşırı gelişmesinin, işçi sınıfını aynı aşırılıkta çoğaltacağı tezi gibi. Bu nedenle belirtmiş olduğunuz şu görüş: Alıntı:
Kara saban'ı icat eden kişi, icadıyla diğer çiftçileri köleleştirmek için yola koyulmamıştır. İcadının ona sağladığı olanakların farkına varıp işe koyulmuştur. Üretken (belirttiğiniz biçimiyle doğurgan) olan kadın, tarihte bu vasfı nedeniyle hiç bir zaman kutsanmış değildir. Günümüzden kısa bir süre öncesine kadar bile çocuğun soyunun ( kız ya da erkek ) erkek tarafından belirlendiğine inanılırdı. Bu basit gibi görünen ama neredeyse evrendeki her şeyi erkeğe göre biçimlendiren düşünce, geçmişte de güçlüdür ve davranışların buna göre sergilenmesine zemin hazırlamıştır. Yine alıntıladığım cümlenizden yola çıkarsak, çok eşliliğin olduğu görülüyor. Çok eşliliğin olduğu bir yerde ensest ilişkinin de olabileceği anlamı çıkmaz mı ? Tarihi nasıl ele alırsak alalım, Sayın Neva'nın tek cümlelik muhteşem özetine çıkıyoruz. insanın sapıklığı(!) adem ve havvadan beri devam etmektedir. Yani sizin sapıklık olarak addettiğiniz durum, insanlığın gelişimini sağlayan durumdur. Ensest ilişkiden sakat doğum olma ihtimali ile dahi çocuk doğma ihtimali aynıdır. Yeter ki gelişmiş ya da zararlı kromozomlar hem kadında hem de erkekde olsun... Konuya karşı çıkış noktam da budur. Freud dinlerin insanlığa katkısı olmamış mıdır sorusunu kendisine sorarken şu şekilde cevap verir: "Tabi ki olmuştur. Bu da cinsel perhiz getirmesidir." Bu cümleyi kurarken bıyık altından güldüğünü ise kitabın tümünü okuyan ve Freud'u bilen herkes anlar. Dinlerin cinsel perhiz getirmesi elbetteki bu perhizin bozulması sevincini de doğuracaktır. Sistemin devamlılığı için de bu istek ötelenir ve öteki dünya kavramı oluşturulur. Öteki dünyada Gılmanlar Vildanlar ve Huriler bu nedenle vardır(!) Aksi taktirde açılmayacak bir orucu kimseye tutturamazlardı. Bir kaç önceki yazımda da belirtmiştim. Eğer ki dediğiniz gibi bakacak olursak, yani cinselliği sapıklık olarak adlandıracaksak ve buna karşı duracaksak, idealizmi karşımıza almış olmayız. Çünkü bu konuda kapı gibi duran bir din olan hıristiyanlığa çarpılırız. Önermenizden çıkan sonuç ise şu olur: Müslümanlık sapıklıktır ancak Hıristiyanlık değildir. Saygılarımla. |
Yıl olmuş 2014 hala islam var
Bazı şeyleri anlamak için ne kuran okumaya ne hadis okumaya gerek var
İnsan çevresine baktığında bile nasıl bir sapıklık içinde olduğunun farkına varabilir. Sorgulanması gereken 21 yy da bile islam gibi sapık bir dinin var olması. Gerçektende islamın elle tutulacak hiçbir mantığı yoktur. Uygulamalar baktığımızda kadın erkek sünnetleri hayvan kurban etmeler kölelik adalet diye kol bacak kesmeler insan taşlamalar ve saymakla bitmeyen sapıklıklar Teknoloji çok ilerledi ama sapıklıklar değişmedi zihniyet değişmedi. Teknolojinin gelişmesi hiçbirşey değiştirmedi islam dünyasında. |
Su akar yolunu bulur Sn.Uriel..
İnternete ulaşan tüm toplumlar,zamanla dinlerden arınacaklardır.. |
Haklısınız yıl 2014 halen islam diye adlandırılan bir din yeryüzünde.İnsanlar kendi dinlerini bilmiyor ne yazıkki.Araştırdıkça gerçekleri öğreneceklerini umuyorum.
|
Alıntı:
Peki sizde bir insan olduğunuza göre, ne yapmalıyız? Tüm insanlığı yok mu edelim? Yoksa sizde, tüm inanırları yok etmek isteyenlerden misiniz? |
Ben de;Yıl olmuş 2014 hala ateizm var diyorum.
|
Alıntı:
Cennet'teki huri kavramına rağmen,nasıl oluyor da müslüman kalabiliyorsunuz?! Size Cennet'te yer bile yok,siz bu Dünya'da erkeklerin eğlencesinden başka bir şey değilsiniz..Erkeklerin asıl eşleri,Cennet'teki hurilerdir..Sizler tıpkı Dünya'daki koyun/inek/köpek gibi erkeklerin hizmetine sunulmuş bir canlısınız/hayvansınız,hatta sizlerin hayvanlardan bile daha alt kademede olduğunuz söylenir..Muhammed ve arkadaşlarının söylemleri bunlar,ben uydurmuyorum inanın..! Tüm İslam fıkhını tarayın,alacağınız cevap bu olacaktır.. |
Ben İslamı bir yasa olarak ele almak yerine, Kuran'ın içindekileri sembolik olarak ele almak gerektiğini düşünüyorum. Bir din yasalaşırsa aynı zamanda kurumsallaşır ve inanç olmaktan çıkarak siyaset, ölüm ve para kazanma aracına döner aynı şimdiki bütün dinlerde olduğu gibi. Bu onların hatası, dini yanlış biliyor diye falan demeyin bana. Eğer dinde bu katliamları, bu hataları kılıfına uyduracak bir yol olmasaydı uyduramazlardı. Onlara sorsanız onlar haklıdır, şu hadiste, bu ayette yazar diye söylerler. Bu durum asırlardır böyle ve hiç değişmemiş, hala var. Demek ki inancın böyle kurumsallaşmasında büyük bir hata var.
İmanın bir takım ilahi yasalarla dayatılması yerine Allah inancının esas kılınması ve onun uygulamalarının aslında sembolik veya mecazi değerlere dönüştürülmesini düşünüyorum. Günümüzdeki modern yasalara baktığımızda zaten olabildiğince insancıldır. Dinim yasaklıyor, cehennem korkusuyla bunu yapmayayım demek büyük bir ikiyüzlülüktür. Din yerine bireysel inancın daha doğru bir yaşam koşulu olduğuna inanıyorum. Kısacası bence İslam'ın veya herhangi bir dinin gelecekte ayakta kalabilmesinin tek yolu bu gibi görünüyor. Çünkü yakında insanlar laboratuvarda yeni canlılar ve organlar üretmeye de başlayacaklar, bilim ilerledikçe ve geliştikçe dinler yok olmaya yüz tutacak gibi görünüyor. |
Alıntı:
Zamanında kökeni arap olmayan, sonradan islam ile zorla tanıştırılmış topraklarda müslüman kimliğinde, yunan ve hint akımının etkilerinde modern görüşler türedi ama zamanla yerini, kuran ve hadis tabanlı islama bıraktı. Bir zamanlar, memleketimizde de kuran ve hadisten ötede insanların içinde yorumsal tasavvufi ve hayali farklı tanrı yaşardı. Biliyorsunuz ki günümüzde yine hadis ve kuran tabanlı yaklaşımlardan dolayı cehalet yeniden hortladı. Şimdi, burada en fazla kuran analizini çıkartıp bir ihtimal hadisleri bloke edebilirsiniz ama kuran içinden tanrı hükmü olarak görülenleri kitap üzerinden mecazi kılıp günceleyemiyorsunuz buna uygun kuran da ayet yok. Aksine tanrı hüküm veren tek varlıktır. Müslümansan onun hükmünden başkasını arayamazsın yenileştiremezsin, sözlerini de bükemezsin. Kitabı okuyan herkesin göreceği durum bu olduğundan, dininden dolayı kuran okuyan insanlar yeniden modernize etmeye çalıştığınız dinin içinden sert kuralları türetmeyi deneyecekler.. |
Alıntı:
Öncelikle tanımadığınız bir insana sanırım bayansınız denmez.Sorulur cevap alınır. Hem hangi cümlemden böyle bir kanaate vardınız ki..? Kısacası erkeğim ben. |
Alıntı:
Huriler,şaraplar,köşkler hep size:) Erkeğin dinden çıkması zor iş..Şöyle yapabilirsiniz ama..Kendinizi kadın yerine koyup öyle düşünebilirsiniz..O zaman belki jetonunuz düşer.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ancak insanlik tarihine sapik demek anlamsiz. |
Alıntı:
İnsan ilk gözünü dünyada açtığında bile pekçok manyaklıklarla karşılaşıyor. Eğer insanlık sağlıklı olsaydı sonraki nesillerde sağlıklı olurdu. İnsan denen varlık ne kadar sağlıklı ? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:58 . |