![]() |
Dinlediğiniz Parçalar
Başlığı müzik olarak açmış bulunmaktayım.Sanat müziğinden birkaç güzel şarkı sözü göndereceğim.Sizlerde katkı yaparsanız sevinirim.
Saygılar.. Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Şekip Ayhan Özışık Güfte: Şekip Ayhan Özışık Ellerim böyle boş, boş mu kalacaktı? Gözümde hep böyle yaş, yaş mı kalacaktı? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz Biz de mi böyle, böyle olacaktık? Bu en güzel çağda yas mı tutacaktık? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz. Makam: Muhayyerkürdî Usûl: - Beste: Selim Öztaş Güfte: - İnan ki ağlamadım, hüzünlüyüm sadece Gözlerimdeki nemler, çiğ gibi yağar böyle her gece Guz gunleri gibiyim, hiç bahar yaşamadım Ya sevmeyi bilmedim yıllarca, ya sevince geç kaldım Şimdi delicesine sevmek istesem bile Sonbahar sisi çökmüş üstüme, sevincim buruk yine Böyle olmayacak en iyisi ben site adresini vereyim,sanat müziği sevenler ziyaret edebilirler. http://tsm.fisek.com.tr/alfabe.php Not:Akşamları 21:30 gibi (yanlış hatırlamıyorsam) TRT-4'de sanat müziği programları var tavsiye ederim. |
Re: MÜZİK
Teşekkürler Billur.TSM,özellikle Zeki Müren'e bayılırım.
|
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Semâi Beste: Avni Anıl Güfte: Şahin Çandır Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun Birşey değil Hiramusta :lol: |
Makam: Segah
Usul: Curcuna Beste:Hacı Arif Bey Güfte: ? Olmaz ilaç sine-i sad pareme Çare bulunmaz bilirim yareme Baksa tabip anı cihan çareme Çare bulunmaz bilirim yareme Kastediyor tir-i müjen canıma Gözleri en son girecek kanıma Şerhedemem halimi cananıma Çare bulunmaz bilirim yareme… (www.turkmusikisi.com/arsiv/2026.jpg) Yav biz böyle Arapça, Farsça yazıyoruz ayıp olmasın! Haklı olarak şimdi birileri çıkıp da vay goygoycular derse diye uyarayım da!!! Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Halk müziğimizde unutmayalım bu arada :)
DAM ÜSTÜNDE ÇUL SERER Dam Üstüne Çul Serer Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Bilmem Bu Kimi Sever Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Bunun Bir Sevdiği Var Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Günde On Çeşit Geyer Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Onu Bana Verseler Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cihana Bildirseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Gitsem Yarin Yanına Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Sabahtan Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Ağ Daşı Kaldırsalar Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Yılanı Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Küçükten Yar Seveni Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cennete Gönderseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Kaynak: Ali Kızıltuğ |
Ben de sevdiğim bir türkünün sözünü yazayım bari.
Acem Gızı Kırşehir-Çekiç Ali-Osman Özdenkçi Çırpınıp Da Şan Ovaya Çıkınca Eğlen Şan Ovada Gal Acem Gızı. Uğrun Uğrun Gaş Altından Bakınca Can Telef Ediyor Gül Acem Gızı. Seni Seven Oğlan Neylesin Malı, Yumdukça Gözünden Döker Mercanı. Burun Fındık Ağzı Gahve Fincanı, Şeker Mi, Şerbet Mi Bal Acem Gızı. |
-DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ-
Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Güfte: Y. Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Segah Eh bizdende dönülmez akşamın ufku..Saygılar.ilge |
Deymen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme
Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım Evvel Bağban İdim Dostun Bağında Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım Kumru Gibi Gökyüzünde Dönende Baykuş Gibi Viran Yurda Konanda Çok Ağladım Ferhat Gibi Çöllerde Şirin Gibi Zülf-ü Yardan Ayrıldım * Tokat-Abbas Öz-Mehmet Erenler |
Şair olmasına iyi şairim
* * * * *iyi şiiri ayak sesinden tanırım * * * * *ne zaman bir türkü duysam * * * * *şairliğimden utanırım. * * * * şairin ismini hatırlayamadım :roll: |
Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun
Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Gazi Ayhan Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun, Gördün Güzelleri Beni Unuttun, Sılaya Gelmeye Yemin Mi Ettin. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Mektuba Yazacak Sözüm Kalmadı. Yarim Sen Gideli Yedi Yıl Oldu, Diktiğin Fidanlar Meyveye Geldi, Seninle Gidenler Sılaya Döndü. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Gençlik Elden Uçtu Gitti, Gelmene Lüzum Kalmadı |
Neredesin Sen Neşet Ertaş, Yavuz Bingöl
Şu garip halimden bilen işveren azlı Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Tatlı dillim, güler yüzlüm, ey ceylan gözlüm Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Ben aglarsam aglayıp, gülersem gülen Bütün dertlerım anlayıp, halımı bılen Sankı kalbımı bılerek, yüzüme gülen Gönlüm hep senı arıyor neredesın sen Sinemde gizli yaramı kimse bilmiyor Hiç bir tabib şu yarama melhem olmuyor Boynu bükük bir garibim yüzüm gülmüyor Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Garip: neset ertas maslahı (takma adı) dır... |
Frodo dediğin şair Bedir Rahmi Eyüpoğlu. Şiirin tamamı da aşağıda.
Türküler Dolusu Kirazın derisinin altında kiraz Narın içinde nar Benim yüreğimde boylu boyunca Memleketim var Canıma ciğerime dek işlemiş Canıma ciğerime Sapına kadar. Elma dalından uzağa düşmez Ne yana gitsem nafile. Memleketin hali gözümden gitmez Bin bir yerimden bağlanmışım Bundan ötesine aklım ermez. Yerliyim yerli olmasına ilmik ilmik, damar damar Yerliyim. Bir dilim Trabzon peyniri Bir avuç tiftik Bir çimdik çavdar Bir tutam şile bezi gibi Dişimden tırnağıma kadar Ressamım. Yurdumun taşından toprağından sürüp gelir nakışlarım Taşıma toprağıma toz konduranın Alnını karışlarım. Şairim şair olmasına Canım kurban şiirin gerçeğine hasına İçerisine insan kokusu sinmiş mısralara vurgunum Bıçak gibi kemiğe dayansın yeter Eğri büğrü, kör topal kabulüm Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası Ayak seslerinden tanırım Ne zaman bir köy türküsü duysam Şairliğimden utanırım Şairim Şiirin gerçeğini köy türkülerimizde bulmuşum Türkülerle yunmuş yıkanmış dilim Onlarla ağlamış, onlarla gülmüşüm. Hey hey, yine de hey hey Salınsın türküler bir uçtan bir uca Evel Allah hepsinde varım Onlar kadar sahici Onlar kadar gerçek İnsancasına, erkekcesine "Bana bir bardak su" dercesine Bir türkü süylemeden gidersem yanarım. Ah bu türküler Türkülerimiz Ana südü gibi candan Ana südü gibi temiz Türkülerde tüter dağ dağ, yayla yayla Köyümüz, köylümüz, memleketimiz. Ah bu türküler, Köy türküleri Dilimizin tuzu biberi Memleket ahvalini onlardan sor Kitaplarda değil, türkülerde ara Yemen'i Öleni, kalanı, gidip gelmeyeni... Ben türkülerden aldım haberi. Ah bu türküler, köy türküleri Mis gibi insan kokar, mis gibi toprak Hilesiz hurdasız, çırılçıplak Dişisi dişi, erkeği erkek Kası kas, gözü göz, yarası yara Bıçağı bıçak. Ah bu türküler, köy türküleri Karanlık kuyularda açılmış çiçekler gibi Kiminin reyhasından geçilmez Kimi zehir, kimi zemberek gibi. Ah bu türküler, köy türküleri Olgun bir karpuz gibi yarılır içim Kan damlar ucundan, mürekkep değil İşte söz, işte ses, işte biçim: "Uzun kavak gıcım gıcım gıcılar" İliklerine kadar işlemiş sızı Artık iflah olmaz kavak ağacı Bu türkünün yüreğinde sancı var. Ah bu türküler, köy türküleri Ne düzeni belli, ne yazanı Altlarında imza yok ama İçlerinde yürek var Cennet misali sevişen Cehennemler gibi dövüşen Bir çocuk gibi gülüp Mağaralar gibi inleyen Nasıl unutur nasıl Ömründe bir kez olsun Halk türküsü dinleyen... Bedri Rahmi EYÜBOĞLU |
Metrisin önü
Ben hep onyedi yasindayim. Her Ayak sesinde ürperirim. Demirkapinin her acilisinda, gögsümün Kafesine sigmaz yüregim. Her türlüsünü tattim, acilarin ayriliklarin. Herseye biraz alistim. Bir seni beklerken kendimi yenemedim..... Su Metrisin önü,bir uzun Alan. Birtek seni Sevdim,gerisi Yalan. Senin Hasretindir, Hücreme dolan. Birtek seni Sevdim, gerisi Yalan. Senin Hasretindir, Hücreme dolan. Birtek seni Sevdim, gerisi Yalan, gerisi Yalan... Hücremdeyim, hasretinle Yanarim. Senin icin hergün, hergün Aglarim. Kanin hep icime akar kanarim. Beni anlamadin, oana yanarim. Kanin hep icime akar kanarim. Bizi anlamadin, ona yanarim, ona yanarim... |
Tevhide Gel
Buyruğun tut Rahmân'ın, tevhide gel, tevhide! Tâzelensin imanın, tevhide gel tevhide! Müşkilde kalan kişi, güç etme âsan işi, Bırak gayrı teşvişi, tevhide gel tevhide! Sen seni ne sanırsın, fâniye aldanırsın, Hoş bir gün uyanırsın, tevhide gel tevhide! Yaban yerlere bakma, canın odlara yakma, Her gördüğüne akma, tevhide gel tevhide! Hüdâi'yi gûş eyle, aşka gelip cûş eyle, Bu kevserden nûş eyle, tevhide gel tevhide! |
Sen Derviş Olamazsın
Derviş bağrı taş gerek, Gözü dolu yaş gerek, Koyundan yavaş gerek, Sen derviş olamazsın Sen Hakk’ı bulamazsın Ya Mevlam Hu Mevlam Aşkın bize ver Mevlam Doğruya varmayınca, Mürşide ermeyince, Hakk nasib etmeyince, Sen derviş olamazsın Dövene elsiz gerek Sövene dilsiz gerek Derviş gönülsüz gerek Sen derviş olamazsın Ele geleni yersin, Dile geleni dersin, Böyle dervişlik dursun Sen derviş olamazsın Şeyhim sözleri Hakk’tır Asla hilafı yoktur Senin inadın çoktur Sen derviş olamazsın Derviş Yunus gel imdi Ummanlara dal imdi Ummana dalmayınca Sen derviş olamazsın |
Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber,
Göster Cemalini Görmeye Geldim, Şeftalini Derde Derman Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormaya Geldim. Gündüz Hayallerim, Gece Düşlerim, Uyandıkça Ağlamaya Başlarım, Sevdiğim, Üstünde Uçan Kuşların, Tutup Kanatlarından Kırmaya Geldim. Senin Aşıkların Gülmez Dediler, Ağlayıp Yaşını Silmez Dediler , Seni Biraz Saran Ölmez Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormağa Geldim. Mail Oldum Senin İnce Beline, Canim Kurban Olsun Tatlı Diline, Aşık Olup Senin Hüsnü Bağına, Kırmızı Gülleri Dermeye Geldim. Karac'oğlan Der Ki Gönül Doğrusu, Gökte Melek, Yerde Huma Yavrusu, Ben Sana Söyledim, Sözün Doğrusu, Soyunup Koynuna Girmeğe Geldim. Karacaoğlan |
Akşam Olur Karanlığa Kalırsın - Halk Türküsü
Akşam olur garanlığa galırsın Derin derin sevdalara dalarsın Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni Beni goy yâdellere varırsın Sana zulüm bana ölüm değil mi Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni Bülbül ne ötersin yuvan mı yoktur Yoksa benim gibi sevdan mı çoktur Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni Sarı altın yaptırsam yarin boynuna Vallah güzellerin düşmanı çoktur Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni Odası toz olmuş dolabı duman Uyan kömür gözlüm uykudan uyan Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni Ellerin elime değdiği zaman İster ölüm olsun ister ayrılık Oy gelin gelin, sevdalı gelin, öldürdün beni |
Makam: Nihâvend
Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni * Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni |
BİN CEFALAR ETSEN ALMAM ÜSTÜME
Bin cefalar etsen almam üstüme oy Gayet şirin geldi dillerin dostum oy Varıp yadellere meyil verirsen oy Gış ola bağlana yolların dostum dostum İlahi onmaya yardan ayıran oy Bahçede bülbüller ötüyor uyar oy Kula gölge ise allah`a ayan oy Senden ayrılalı gülmedim dostum dostum Pir Sultan Abdal`ım gülüm dermişler oy Bu şirin canıma nasıl kıymışlar oy İster isem dünya malın vermişler oy Sensiz dünya malı neylerim dostum dostum |
|
|
Bu da yenilerden,..hadi sizin için klip olarak veriyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=7zrcgjnvGV0 |
Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden
Malatya/Arguvan-Hasan Durak-İhsan Öztürk Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden (Nedem Nedem Geceden) Şavkı Vurmuş Pencereden Bacadan (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Uykusuz Mu Kaldın Dünkü Geceden (Nedem Nedem Geceden) Uyan Uyan Yar Sinene Sar Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Yüce Dağ Başından Aşırdın Beni (Nedem Nedem Geceden) Onulmaz Dertlere Düşürdün Beni (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Madem Dilber Gönlün Yoğudu Bende (Nedem Nedem Geceden) Niye Doğru Yoldan Şaşırdın Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Aşağıdan Gelir Eli Boş Değil (Nedem Nedem Geceden) Söylerim Söylemez Gönlüm Hoş Değil (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Bir Güzeli Bir Çirkine Vermişler (Nedem Nedem Geceden) Baş Yastığı Kendisine Eş Değil Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben |
Duydum ki unutmussun gözlerimin rengini
Yazik olmus o gözlerden sana akan yaslara Bir zamanlar sevginle ateslenen basimi Dizlerinin yerine dayasaydim taslara Bir zamanlar sevginle ateslenen basimi Dizlerinin yerine dayasaydim taslara Hani bendim yedi renk, gök yüzündeki yildizlar Hani bendim yedi renk, hani tende can idim Hani gündüz hayalin, geceler rüyan idim Hani gündüz hayalin, geceler rüyan idim Demek ki senin icin, ask bir yalan idi Yanarim heder olan o en güzel yillara |
GÜCÜM YETENE KADAR
ah güneş buradada bak taki batana kadar yıldızlar yine parlak şafak atana kadar bilsen şimdi nerdeyim çılgın gecelerdeyim uzun bir seherdeyim gücüm yetene kadar gonca güllerim vardı burcu burcu kokardı rengi soldu saradı sevip tutana kadar ahhhh bir yağmurki durmuyo fener söndü yanmıyor yüreğim dayanmıyor hasret bitene kadar bilsen şimdi nerdeyim çılgın gecelerdeyim uzun bir seherdeyim gücüm yetene kadar gonca güllerim vardı burcu burcu kokardı rengi soldu sarardı sevip tutana kadar Şükriye Tutkun çok güzel söylüyor :) |
Merhaba hiramusta,
O ilk verdiğin türkü açılmıyor. Billur, bitirdin beni. :)) Pir Sultan Abdal'ın o türküsü var ya... P.c.'ye yükleyebileceğim bir adres bilen varsa acilen verebilir mi? |
http://www.youtube.com/watch?v=T3zz3...elated&search=
grup yorum klipleri yıldızlı 5 http://www.youtube.com/watch?v=2CzHC...elated&search= attila ilhan ın deniz gezmişlere yazdığı o mahur beste. söyleyen tabi ki ahmet kaya |
YILLAR
Ömür yollarının başlangıcında Ak zambaklar gibi açışan yıllar Mazide sevdanın pembe tacında Buluttan buluta uçuşan yıllar Yıllar ömrümü çaldınız Yıllar baharımı aldınız Yıllar sebebim oldunuz Kumrular kaynardı o ilk seherde Bülbülden bülbüle nağmeler nerde Feleğin tokat indiği yerde Sıra sıra olup kaçışan yıllar Yıllar ömrümü çaldınız Yıllar baharımı aldınız Yıllar sebebim oldunuz Mahzuni görseydin akan yaşımı Bir kuru serap mı, mezar taşı mı Yastığa koyunca yorgun başımı Bir selam vermiyor geçişen yıllar Yıllar ömrümü çaldınız Yıllar baharımı aldınız Yıllar sebebim oldunuz Söz:Mahzuni Şerif Edip Akbayram çok güzel söylüyor :) |
Söz: Mehmet Erbulan, Müzik: Mustafa Seyran
Kapat gözlerini kimse görmesin Yalnız benim için bak yeşil yeşil Gözlerin kimseye ümit vermesin Yalnız benim için bak yeşil yeşil Seni öyle sevdim ölürcesine tanrı'nın yazdığı şiircesine İçimden geçeni bilircesine Yalnız benim için bak yeşil yeşil |
Söz: Aşkın Tuna, Müzik: Zekai Tunca
Seninle tattım ben her mutluluğu Bırakıp gidersen bil ki yaşayamam Ömrümde canımdan ne istersen al Gülü susuz seni aşksız bırakmam Üşüdüm diyorsan güneş olurum Yanarım sevginle ateş olurum Dolarım havaya nefes olurum Gülü susuz seni aşksız bırakmam Gönlümdeki derdi siler atarım Ümit pınarından coşar akarım Kış göstermem sana ben hep baharım Gülü susuz seni aşksız bırakmam |
Leyli Leyli
Şarkı bilgisi: Söz - Müzik: Cevdet Bağca Düzenleme: Mete Artun Şarkı sözü: Mor kuşaklı karlı dağlar ararsa beni Uçurumlar kayalıklar sorarsa beni Yarim yıldızlara bakıp anarsa beni Deyin yardan ayrılalı tutmuyor eli Leyli leyli leyli yar Yardan ayrı benim gönlüm Her gün sonbahar Kuşlar uçup yaylalarda arasa beni Ayışığı gecelerden sorarsa beni Anam çıkıp yollarıma bakarsa benim Deyin yardan ayrılalı tutmuyor eli Leyli leyli leyli yar Yardan ayrı benim gönlüm Her gün sonbahar |
Haydar Haydar
* Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime *Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne *(haydar...) *Gah çıkarım gök yüzüne seyrederim alemi *Gah inerim yer yüzüne seyreder alem beni *(haydar...) *Sofular haram demişler bu aşkın badesine *Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne *(haydar...) *Nesimi’ye sormuşlar yarin ile hoş musun *Hoş olayım, olmayayım o yar benim kime ne *(haydar) |
BİR İLKBAHAR SABAHI
Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Albümdeki o resme bakarken ağladın mı hiç Mazideki günlere kalbini bağladın mı hiç Unutmayıp adını senelerce andın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Güfte: Bekir Mutlu, Beste: Erdoğan Berker |
Şarkının adı: Yalgızam
Şarkı bilgisi: (4:25) Söz - Müzik: Anonim Düzenleme: Atilla Özdemiroğlu Şarkı sözü: Könlüm senin esirin Galbim senindir yar İnsaf eyle hoş sözle Meni gel dindir yar Söyle nedir bu edalar Bu işve bu naz Vallah ay gız bu gözellik Sene de kalmaz Yalgızam yalgız Gel meni möhnete oda salan vefasız Söyle nedir bu edalar bu işve bu naz Geder ay gız bu gözellik sana da galmaz Dağlar başı dumandır Aman Allah yar yine dumandır Ayrılığın ölümden mene yamandır Söyle nedir bu edalar bu işve bu naz Vallah ay gız bu gözellik sene de galmaz Yalgızam yalgız Gel meni möhnete oda salan vefasız ---- Editörün notu: Azeri olan bu türkünün söz ve müziği Tevfik Güliev ve Resul Rıza'ya aittir. Yalgızam Köynüm senin esirin galbim senindir oy İnsaf eyle hoş sözle meni gel dindir oy Söyle nedir bu edalar bu işve bu naz Geder ay gız bu gözellik sene de galmaz Yalgızam yalgız yalgızam ay gız Gel meni möhnete oda salan vefasız Dağlar başı dumandır gene dumandır Ayrılığın ölümden mene yamandır / Söyle nedir... |
Uçun kuşlar uçun doğduğum yere
Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır. Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır. Seslendiren:Ahmet Kaya |
Söz:Nazım Hikmet
Seslendiren:Ahmet Kaya Yağmur çiseliyor, yağmur çiseliyor Serezin esnaf çarşısında Yağmur çiseliyor. Yağmur çiseliyor Korkarak yavaş sesle Bir ihanet konuşması gibi Yağmur çiseliyor Beyaz ve çıplak Mürtet ayaklarının Islak ve karanlık toprağın üstünde koşması gibi. Yağmur çiseliyor Serezin esnaf çarsında Bir bakırcı dükkanın karşında Bedrettin’ in bir ağaca asılı Yağmur çiseliyor Gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir Ve yağmurdan ıslanan Yapraksız bir dalda sallanan Şeyhimin çırılçıplak etidir Yağmur çiseliyor Serez çarşısı dilsiz Serez çarşısı kör Havada konuşmamanın görmemenin Kahrolası hüznü Ve Serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü Yağmur çiseliyor. |
BÖYLEDİR BİZİM SEVDAMIZ
Yüce dağlar başında mı Zemherinin kışında mı Şu gönlümün bir umudu Gözlerimin yaşında mı Kırılsa da kanadımız Asiye çıksa adımız Duyan duysun bilen bilsin Böyledir bizim sevdamız |
HAZIRANDA OLMEK ZOR
gece leylak ve tomurcuk kokuyor yaralı bir şahin olmuş yüreğim uy anam anam haziranda ölmek zor haziranda ölmek zor çalışmışım onbeş saat tükenmişim onbeş saat yorulmuşum acıkmışım uykusamışım anama sövmüş patron sıkmışım dişlerimi ıslıkla söylemişim umutlarımı sıcak bir ev özlemişim, sıcak bir yemek sıcacık bir yatakta unutturan öpücükler çıkmışım bir dalgadan vurmuşum sokaklara sokakta tank paleti sokakta düdük sesi sarı sarı yapraklarla dallarda insan iskeletleri gece leylak ve tomurcuk kokuyor “uyarına gelirse tepemde bir de çınar” demiştin yıllar önce demek ki on yıl sonra, demek ki sabah sabah demek ki manda gönü, demek ki şile bezi bir de memed’in yüzü, bir de saman sarısı bir de özlem kırmızısı demek ki göçtü usta kaldı yürek sızısı yıllar var ter içinde taşıdım ben bu yükü bıraktım acının alkışlarına üç haziran altmışüçü üç haziran altmışüçü bir kırmızı gül dalı konmuş üstüne bir kırmızı gül dalı şimdi uzakta yatıyor oralarda bir eski gömütlükte yatıyor usta... gece leylak ve tomurcuk kokuyor geçsem de gölgesinden tankların tomsonların şuramda bir kuş ötüyor gece leylak ve tomurcuk kokuyor haziranda ölmek zor söz: hasan hüseyin korkmazgil müzik: hüsnü arkan |
Buruk Acı
Gurbet içimde bir ok herşey bana yabancı Hayat öyle bir han ki acı içimde hancı Sevmek korkulu rüya yalnızlık büyük acı Hangi kapıyı çalsam karşımda buruk acı Yıllar yılı gönlümde bir gün sabah olmadı Bu ne bitmez çileymiş neden hala dolmadı Sevmek korkulu rüya yalnızlık büyük acı Hangi kapıyı çalsam karşımda buruk acı Makam: Segah Güfte: Türkan Şoray Beste: Teoman Alpay |
DUVARLAR
Duvarları kuşatında tutuklayın hepsini Ne böyle gurbet olsun ne böyle ayrılıklar Kaldırın duvarları yıkın gitsin hepsini Ne böyle zulüm olsun nede böyle şarkılar Duvarları devirinde kül edin betonları Ne böyle sınır olsun ne böyle düşmanlıklar Kaldırın duvarları yıkın gitsin hepsini Ne böyle zulüm olsun nede böyle şarkılar Söyleyen:ZÜLFÜ LİVANELİ |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:16 . |