Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Islak maymun deneyi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3152)

sosyalist18 23-11-2006 11:32

Islak maymun deneyi

(Bir forum sitesinde okudum.Belki biliyorsunuzdur)

ISLAK MAYMUNLAR

Bir kafese beş maymun koyarlar. Ortaya bir merdiven ve tepeye de büyük bir hevenk muz. Her bir maymun merdivenı çıkarak muzlara ulaşmak ıstediğinde, dışarıdan üzerine soğuk basınçlı su sıkarlar. Her maymun aynı denemeye giriştiğinde soğuk suyla ıslatılır. Bütün maymunlar denemelerin sonunda sırılsıklam olurlar. Bir süre sonra muzlara hereketlenen maymunlar diğerleri tarafından engellenmeye başlanır.
Bir süre sonra su kapatılır. Ve maymunlardan biri çıkarılarak yerine yeni maymun konur. Yeni maymunun yaptığı ilk işi merdivenlere tırmanmak olur, fakat diğer eski dört maymun yeni maymunu engeller ve döverler. Daha sonra ıslanmış eskı maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. Yeni maymun merdivene yaptığı ilk atakta, dayagı da yer. Bu yeni maymunu en şiddetli ve istekli döven kafese ilk konan yeni maymundur. Islak maymunlardan üçüncüsü de degiştirilir. En yeni maymun ilk atağında diğerleri tarafından cezalandırılır. Kalan iki ıslak maymun hariç diğerlerinin, en yeni maymunu neden dövdüklerinden haberi yoktur. Son olarak dördüncü ve beşinci ıslak maymun da yenileri ile değiştirilir. Tepede bir hevenk muz olduğu halde artık hiçbir maymun merdivene yaklaşmamaktadır.

Alinti: http://www.sosyalistforum.org

soro 23-11-2006 11:55

Re: Islak maymun deneyi

insanla maynumun farkı işte burada.insan sorar noluyo kardeşim diye.maymun ise sormayı akıl edemez.

kuvvaci 23-11-2006 17:15

Belkide soruyorlardır Sayın Soro! kendi dillerince yada bizim bilmediğimiz maymunca diliyle... :lol: *Belki ilerde bizde öğreniriz

exclusive 23-11-2006 17:34

Benim beğendiğim bi kurbağa deneyi hikayesi var. Ben de onu paylaşayım..

Kurbağayı kaynar bir suya atarsanız can acısıyla sıçrayıp kendini kaynar sudan dışarı atmaya çalışır. Eğer kurbağayı normal ısıda bir suya atarsanız rahatsız olmaz ve sudan kaçmaya çalışmaz. Suyun altını yakıp kısık ateşte ısıyı yavaş yavaş arttırırsanız kurbağa çok yavaş gerçekleşen bu ısı değişimini farketmez ve suda kalmaya devam eder. Su iyice ısınıp kaynamaya başladığında ise kurbağa çoktan sıcaktan mayışmış durumdadır ve farkına bile varmadan haşlanmaya başlar.

Toplumlar da böyledir. Ani değişimlere karşı hemen olumlu veya olumsuz bir reaksiyon gösterirler ama değişim yavaş yavaş gerçekleşiyorsa bunu algılayamazlar.

zelzeleci 23-11-2006 17:35

Aklıma 30 Ağustos'ta "Lübnan'a asker gönderilmesin" pankartı açan gençleri linç eden homo sapiens sürüsü geldi. Hep beraber "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek gençlere saldırdılar. Hatta içlerinden bir *kısmı "Öldürün!" diye bağırıyordu...

ozgur_beyin 23-11-2006 18:16

soayalist maymunları *bu forumlarda yazmıştım. ama tekrarı da fena olmamış

sosyalist18 23-11-2006 18:24

Sayin ozgur beyin.Ozur dilerim.Daha once topiclerde hic gozume carpmadi,verilmedigini dusundum.

vartor 23-11-2006 18:49

Verilmesne verilmisti de, sik sik hatirlatilmasinda fayda var. kurbaga hikayesi de, maymundan once kurbaga oldugumuzu , yani evrimi ispatlamis. :D *:D *:D

ozgur_beyin 23-11-2006 19:08

peki vartor, bizim mep in eşşeği evrimleşirsre ne olur???

vartor 23-11-2006 19:24

Ne olacak, din adami olur. Bu kadar benzerlikten baska birsey cikmaz.

beelzbb 23-11-2006 19:33

işte evrim aldatmacası...

ozgur_beyin 23-11-2006 21:47

RUHİ SU'dan dinlemiştim.
* * * * Karacaoğlan ,sırtında sazı altında eşeğiyle, Varsağı'ya doğru giderken karşıdan Varsağı'nın müftüsüyle Karsın *kadısı geliyormuş, müftü kadıya demişki Karacaoğlan'ı kastederk; aha bunlar cehennemin kütükleridir: der .kadıda onaylar. bunu duyan Karacaoğlan eşşekten inip ,
eşşeği döğmeye başlar. Kadıyla ,müftü Karacaoğlanın yanına gelince;
Kadı :
.bre bi-günah eşşeği niye dövüyorsun: der.
* * * Karacaoğlan: bu eşşek tutturdu,ben ya Varsağı'ya müftü olacam,
ya Kars'a kadı.
* * *bende dedimki çal çığır adam ol. o işleri yapacak yeterince eşşek var.
* * *Dövmem ondandır .Der: Eşşeğe binip uzaklaşır!
*(Varsğı ve Kars *o zamanki Çukur ovanın beldeleridir)
* * * vartor: çağrışım yaptırdığın için sağol.

.

dolfen 23-11-2006 21:53

sewgili vartor mep in eşeginin ne olacagını çok güzel tahmin etmişsin.tebrikler...

sosyalist18 23-11-2006 22:01

Alıntı:

RUHİ SU'dan dinlemiştim.
* * * *Karacaoğlan ,sırtında sazı altında eşeğiyle, Varsağı'ya doğru giderken karşıdan Varsağı'nın müftüsüyle Karsın *kadısı geliyormuş, müftü kadıya demişki Karacaoğlan'ı kastederk; aha bunlar cehennemin kütükleridir: der .kadıda onaylar. bunu duyan Karacaoğlan eşşekten inip ,
eşşeği döğmeye başlar. Kadıyla ,müftü Karacaoğlanın yanına gelince;
Kadı :
.bre bi-günah eşşeği niye dövüyorsun: der.
* * *Karacaoğlan: bu eşşek tutturdu,ben ya Varsağı'ya müftü olacam,
ya Kars'a kadı.
* * bende dedimki çal çığır adam ol. o işleri yapacak yeterince eşşek var.
* * Dövmem ondandır .Der: Eşşeğe binip uzaklaşır!
cok guldum :) Memlekette esseklerin yapacagi meslek kalmadi sayin ozgur hocam :)

mhmd 23-11-2006 23:22

Sn. Sosyalis18,

Avatarınızı merak ettim. Kim bu kişi?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

jayjay 24-11-2006 21:41

Alıntı:

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56382)
insanla maynumun farkı işte burada.insan sorar noluyo kardeşim diye.maymun ise sormayı akıl edemez.

Sevgili soro,
Umarım bu cevabın ciddi değildir. :D
Arkadaşlar bu deney Mümin Sekman'ın "Her Şey Seninle Başlar" kitabından alıntıdır. O kitapta bunu anlatıyor ve bizim hayatımızla ölçüştürüyor. Bizlerinde hayatımızda (Türklerin) bu maymunlar gibi davrandığımızı söylüyor. Orada daha hayvan deneylerinden alıntı yapan bir çok yazı var. Harika bir kişisel gelişim kitabıdır herkese okumayı öneririm.
Saygılar...

soro 24-11-2006 21:44

anlamadim jayjay.

jayjay 24-11-2006 21:48

Alıntı:

exclusive";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56409)

Kurbağayı kaynar bir suya atarsanız can acısıyla sıçrayıp kendini kaynar sudan dışarı atmaya çalışır. Eğer kurbağayı normal ısıda bir suya atarsanız rahatsız olmaz ve sudan kaçmaya çalışmaz. Suyun altını yakıp kısık ateşte ısıyı yavaş yavaş arttırırsanız kurbağa çok yavaş gerçekleşen bu ısı değişimini farketmez ve suda kalmaya devam eder. Su iyice ısınıp kaynamaya başladığında ise kurbağa çoktan sıcaktan mayışmış durumdadır ve farkına bile varmadan haşlanmaya başlar.

Toplumlar da böyledir. Ani değişimlere karşı hemen olumlu veya olumsuz bir reaksiyon gösterirler ama değişim yavaş yavaş gerçekleşiyorsa bunu algılayamazlar.

Sevgili ex,
Ben bunu bir milliyet gazetesi yazarının köşesinde okumuştum. O AKP'yi destekliyordu. Bu yazıyı da onlara olan desteğini çektiği zaman vermişti. AKP'nin politikasını da bu deneyle açıklamıştı.
Saygılar..

jayjay 24-11-2006 21:53

Alıntı:

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56533)
anlamadim jayjay.

Abicim kitabı okumana gerek yok aslında ama okumanı isterim. (varsa çocuğuna da okutursun) Anlamaaycak birşey yok. Sadece olayın yorumu dediğin gibi değildir diyorum.
Saygılar..

soro 24-11-2006 22:01

jayjayim baskasi nasil yorumlar bilemiyorum.benim yorumum bu idi.kendi kazanimlarimin neticesi ve sahip oldugum dunya- ahiret *fikrinin bence bir izdusumudur yorumum.baskalarinin yorumlarina gore formasyon alacak yasi gectim,ben formasyon veriyorum artik.(isteyene)
ayrica hayvan deneylerini insanlara tatbik etmenin de saglikli oldugunu dusunmuyorum,maddi tip acisindan haric tabii.....
hayvan aklini kendine ornek almak isteyenlere de sasiyorum ayrica.ama tabi kendi tercihleri beni ilgilendirmez.

jayjay 24-11-2006 22:15

Ne diyim sevgili soro, sana risale-i nur yetiyor işte. Maalesef bizim öyle kitabımız yok ki okuyalım. İşte böyle etraftan kimsenin okumadığı :!: *kitapları okuyoruz. Ve yine maalesef bu kitaplar hayatımı olumlu etkiliyor. Bana güç veriyor.
Saygılar..

soro 24-11-2006 22:23

kardesim ben seninle ilgili birsey demedim ki.tabii ki mutlu ol guclu ol,bu beni mutlu eder.sen kendi tercihlerini yasa,varol, nurol.
bu arada kimsece mahzuru yoksa da ben de kendi tercihlerimle kalmak isterim.

jayjay 24-11-2006 22:27

E ben de bişi demedim ama o güzel kitapları farklı ve bence kötü yorumladın. Neyse böyle kalsın.

soro 24-11-2006 22:31

guzel yorumlamak da bir sanattir.ben ne edebiyatciyim ne bilim adami napiyim.buyum iste.kalsin oyle.

sosyalist18 24-11-2006 22:35

Alıntı:

exclusive yazdı (Mesaja Bak): *‹ Seç › ‹ Daralt › *

Toplumlar da böyledir. Ani değişimlere karşı hemen olumlu veya olumsuz bir reaksiyon gösterirler ama değişim yavaş yavaş gerçekleşiyorsa bunu algılayamazlar. *
buda cok guzel.

Cemal 25-11-2006 21:38

Toplumlar da böyledir. Ani değişimlere karşı hemen olumlu veya olumsuz bir reaksiyon gösterirler ama değişim yavaş yavaş gerçekleşiyorsa bunu algılayamazlar. *

abim kurbaada annamıyo-issanda annamıyo..:?
behey sal-ak kurbaa*-madem annamıcaktın neden bukadan uraştın ervim geçirttin-devrim geçirttin..o kadan uraştın*-didiştin..yoruldun issan oldun..
ee oldunda noldu yanı..
hala nato kafa- nato melmer.. :roll:
keşkem gelişmesedin kurbaa kalaydın*-veyama öküzlüe kadan gelip -orda kalaydın.
sal-ak kurbaa.. :lol: *

cml,keşke kurbaa kalaydım diyennerden... :wink: (aynı zemanda pırof.)

zenci 25-11-2006 22:52

Selam...Bende bir"fil"deneyi anlatayım istedim...yeni üyeyim daha önce yazılmışta olabilir,yazılmış olanları inceliyemedim..
* Fil eğitmenleri ,yabani filleri yakaladıklarında ,onları önce çıkamıyacakları bir çukura sokarak,kendileri üzerlerine tepeden tırnağa siyah giysiler giyip hayvanlara işkence,eziyet,sopa vs.her tür kötü muamelede bulunurlar,onları aç ve susuz bırakırlarmış..Filler uzunca süren bu eziyetin sonunda canından bezer hale gelince ,aynı eğitmenler bu sefer tepeden tırnağa beyaz giysilere bürünerek fillerin yanına giderek onlara sevgi ve şevkat gösterirler ,yaralarını tadavi eder,onlara yiyecek ve su vererek onları o çukurdan çıkarırlarmış.Filler bu beyez giysili "kurtarıcılarının"her talimatına direnmeden uyarlarmış..Bu "kurtarıcılar" bundan sonra ömür boyu itaatkar,uysal ve çalışkan fillere sahip olurlarmış.........

dolfen 26-11-2006 09:48

1slak maymun deneyi biz insanlar üzerindede baska bir sekilde denen1yor olmas1n sak1n??

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:07 .