![]() |
Kuran'dan ayet bulma oyunu
Başlığı böyle açtım. Çünkü bu oyunu birkaç arkadaşıma gösterdim. Birlikte de oynayabiliriz. 1 ile 114 arasında bir rakam tutuyorsunuz. Ve sonra da aşağıdaki Kuran linklerinden yada evinizdeki bir Kuran'dan açıp bu surenin ilk 20 ayetini okuyorsunuz. Ben iddia ediyorum ki bu 20 ayette mutlaka ya insanlık dışı bir eziyet, ya tehdit ya bir korkutma vb. bulacaksınız. Kuranı şimdiye kadar okumamış olabilirsiniz, hiç önemli değil. Zaten kitabın başı sonu belli değil. Hemen aşağıdaki linklerde birini tıklayıp seçtiğiniz rakamın ilk 20 ayetini okuyun.
Örnek bir. Tuttuğum sayı 13 olsun. Hangi sure imiş. Ra'd suresi. Beraber okuyalım: 1.Elif, Lam, Mim, Ra. Bunlar Kitab'ın ayetleridir. Ve sana Rabbinden indirilen haktır. Ancak insanların çoğu iman etmezler. 2.Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti; onları görmektesiniz. Sonra arşa istiva etti ve güneş ile aya boyun eğdirdi, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedirler. Her işi evirip düzenler, ayetleri birer birer açıklar. Umulur ki, Rabbinize kavuşacağınıza kesin bilgiyle inanırsınız. 3.Ve O, yeri yayıp uzatan, onda sarsılmaz-dağlar ve ırmaklar kılandır. Orada ürünlerin her birinden ikişer çift yaratmıştır; geceyi gündüze bürümektedir. Şüphesiz bunlarda düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. 4.Yeryüzünde birbirine yakın komşu kıtalar vardır; üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar da vardır ki, bunlar aynı su ile sulanır; ama ürünlerinde (ki verimde ve lezzette) bazısını bazısına üstün kılıyoruz. Şüphesiz, bunlarda aklını kullanan bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. 5.Eğer şaşıracaksan, asıl şaşkınlık konusu onların şöyle söylemeleridir: "Biz toprak iken mi, gerçekten biz mi yeniden yaratılacağız?" İşte onlar Rablerine karşı inkara sapanlar, işte onlar boyunlarına (ateşten) halkalar geçirilenler ve işte onlar -içinde ebedi kalacakları- ateşin arkadaşları olanlardır. (Tehdit/korkutma) Oyun burda bitti. Daha 5. ayette tehdit ve korkutma ile karşılaştık. Başka bir sayı tutuyorum. 57 olsun. Had'id suresi çıktı. Bakalım: 1.Göklerde ve yerde olanların tümü Allah'ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlü (aziz) olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. 2.Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Diriltir ve öldürür. O, herşeye güç yetirendir. 3. O, *Evveldir, Ahirdir, Zahirdir, Batındır. O, herşeyi bilendir. 4.Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden O'dur. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni ve ona çıkanı bilir. Her nerede iseniz, O sizinle beraberdir, Allah, yaptıklarınızı görendir. 5.Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. (Sonunda bütün) işler Allah'a döndürülür. 6.Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar. O, göğüslerin özünde (saklı) olanı bilendir. 7.Allah'a ve Resûlü’ne iman edin. "Sizi kendilerinde halifeler kılıp harcama yetkisi verdiği' şeylerden infak edin. Artık sizden kim iman edip infak ederse, onlara büyük bir ecir vardır. 8.Size ne oluyor ki, elçi sizi Rabbinize iman etmeye çağırıp-dururken Allah'a iman etmiyorsunuz? Oysa O, sizden kesin bir söz almıştı. Eğer mü'min iseniz (inanıp sözünüzü gerçekleştirin). 9.Sizi karanlıklardan nura çıkarması için kuluna apaçık ayetler indiren O'dur. Şüphesiz Allah, size karşı elbette şefkatli olandır, esirgeyendir. 10.Size ne oluyor ki, Allah yolunda infak etmiyorsunuz? Oysa göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. İçinizden, fetihten önce infak eden ve savaşanlar (başkasıyla) bir olmaz. İşte onlar, derece olarak sonradan infak eden ve savaşanlardan daha büyüktür. Allah, her birine en güzel olanı va'detmiştir. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. 11.Allah'a güzel bir borç verecek olan kimdir? Artık Allah, bunu onun için kat kat arttırır. Onun için ‘kerim (üstün ve onurlu) bir ecir vardır. l2.O gün, mü'min erkekler ile mü'min kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. "Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir." İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur. 13.O gün, münafık erkekler ile münafık kadınlar, iman edenlere derler ki: "(Ne olur) Bize bir bakın, sizin nurunuzdan birazcık alıp-yararlanalım." Onlara: "Arkanıza (dünyaya) dönün de bir nur arayıp-bulmaya çalışın" denilir. Derken aralarında kapısı olan bir sur çekilmiştir; onun iç yanında rahmet, dış yanında o yönden azap vardır. (korkutma/tehdit) 14.(Münafıklar) Onlara seslenirler: "Biz sizlerle birlikte değil miydik?" Derler ki: "Evet, ancak siz kendinizi fitneye düşürdünüz, (Müslümanları acıların ve yıkımların sarmasını) gözetip-beklediniz, (Allah'a ve İslam'a karşı) kuşkulara kapıldınız. Sizleri kuruntular yanıltıp-aldattı. Sonunda Allah'ın emri (olan ölüm) geliverdi; ve o aldaltıcı da sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak, hatta masumca sizden görünerek) aldatmış oldu." 15.Artık bugün sizden herhangi bir fidye alınmaz ve inkar edenlerden de.. Barınma yeriniz ateştir, sizin veliniz (size yaraşan dost) odur; o ne kötü bir gidiş yeridir. (korkutma/tehdit) Bu sefer de 15. ayette oyun bitti. Bunu herhangi bir arkadaşınıza da yapabilirsiniz. Ben birkaç defa yaptım ve her keresinde daha 10-15. ayetlerde tehdit/korkutmalar başlıyor. Çok kısa ayetleri olan surelerde biraz daha uzayabilir ama korkutma/tehdit olamayan sure yok. Bazıları ise korku filmlerini aratacak düzeyde. http://www.biriz.biz/kuran/kuranonsaz.htm http://www.kuran.gen.tr/ http://www.enfal.de/kutuphane.htm http://www.akvekara.com/kuran/ |
Re: Kuran'dan ayet bulma oyunu
Sevgili sargon,
Yeni bulduğun oyun gerçekten çok güzel. Aslında biraz daha geliştirilse oyuncakçı dükkanlarındaki kutu oyunlar arasında satılabilir. Bence ayetleri karışık verelim. Yani hiç sure olmasın bir de öyle bişiler deneyelim. keeeeh keeh |
o tehdit ve korkutmalar genel insanlar için değil.sadece *Allaha şirk koşup,Allah bizi cezalandıramaz,cehennemi yapamaz, vs. diyen inkarcılar içindir.zaten bu kadar *aykırı davranan da eğer yanıldı ise gittiiği yolda ,kendisi ne hak eder acaba bir düşünsün.
ama benim hiç dikkatimi çekmez o tehdit ve gazap ayetleri.mutluluk ayetleri varken niye gazap ayetlerine takılıp kalayım ki. herkes istediğinden farklı bir yere gitmez. |
Rastgele bir sure açtım hiçte Sargon'un dediği gibi olmadı.
Kaf. Ha. Ya. Ayn. Sad. * Meryem 2 * (Bu,) Rabbinin, Zekeriyya kuluna rahmetinin anılmasıdır. *Tefsir Meryem 3 * Hani o, gizli bir sesle Rabbine niyaz etmişti: * Meryem 4 * Rabbim! dedi, benden (vücudumdan), kemiklerim zayıfladı, saçım başım ağardı. Ve ben, Rabbim, sana (ettiğim) dua sayesinde hiç bedbaht olmadım. * Meryem 5 * Doğrusu ben, arkamdan iş başına geçecek olan yakınlarımdan endişe ediyorum. Karım da kısırdır. Tarafından bana bir veli (oğul) ver. *Tefsir Meryem 6 * Ki o bana varis olsun; Ya'kub hanedanına da varis olsun. Rabbim, onu rızana layık kıl! *Tefsir Meryem 7 * (Allah şöyle buyurdu:) Ey Zekeriyya! Biz sana bir oğul müjdeleriz ki, onun adı Yahya'dır. Daha önce ona kimseyi adaş yapmadık. * *Tefsir Meryem 8 * Zekeriyya: Rabbim! dedi, karım kısır olduğu, ben de ihtiyarlığın son sınırına vardığım halde, benim nasıl oğlum olabilir? * Meryem 9 * Allah: Öyledir, dedi; Rabbin: O bana kolaydır. Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu. *Tefsir Meryem 10 * O: Rabbim! dedi, (çocuğum olacağına dair) bana bir işaret ver. Allah: Sana işaret, sapasağlam olduğun halde üç gün insanlarla konuşamamandır, buyurdu. * Meryem 11 * Bunun üzerine Zekeriyya, mabetten kavminin karşısına çıkarak onlara: "Sabah akşam tesbihte bulunun" diye işaret verdi. * *Tefsir Meryem 12 * "Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!" (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik. *Tefsir Meryem 13 * Tarafımızdan ona kalp yumuşaklığı ve temizlik de (verdik). O, çok sakınan bir kimse idi. *Tefsir Meryem 14 * Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankar bir zorba değildi. * Meryem 15 * Doğduğu gün, öleceği gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağı gün ona selam olsun! * *Tefsir Meryem 16 * (Resulüm! ) Kitap'ta Meryem'i de an. Hani o, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti. * *Tefsir Meryem 17 * Meryem, onlarla kendi arasına bir perde çekmişti. Derken, biz ona ruhumuzu gönderdik de o, kendisine tastamam bir insan şeklinde göründü. * *Tefsir Meryem 18 * Meryem dedi ki: Senden, çok esirgeyici olan Allah'a sığınırım! Eğer Allah'tan sakınan bir kimse isen (bana dokunma). * Meryem 19 * Melek: Ben, yalnızca, sana tertemiz bir erkek çocuk bağışlamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi. * Meryem 20 * Meryem: Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi. |
Çok merhametli(Allah) *
Rahman 2 * Kur'an'ı öğretti. *Tefsir Rahman 3 * İnsanı yarattı. *Tefsir Rahman 4 * Ona açıklamayı öğretti. *Tefsir Rahman 5 * Güneş ve ay bir hesaba göre (hareket etmekte) dir. *Tefsir Rahman 6 * Bitkiler ve ağaçlar secde ederler. * *Tefsir Rahman 7 * Göğü Allah yükseltti ve mizanı (dengeyi) O koydu. * *Tefsir Rahman 8 * Sakın dengeyi bozmayın. * Rahman 9 * Ölçüyü adaletle tutun ve eksik tartmayın. *Tefsir Rahman 10 * Allah, yeri canlılar için yaratmıştır. *Tefsir Rahman 11 * Orada meyveler ve salkımlı hurma ağaçları vardır. * Rahman 12 * Yapraklı daneler ve hoş kokulu bitkiler vardır. *Tefsir Rahman 13 * O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? *Tefsir Rahman 14 * Allah insanı, pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı. *Tefsir Rahman 15 * Cinleri öz ateşten yarattı. *Tefsir Rahman 16 * O halde, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? *Tefsir Rahman 17 * (O,) iki doğunun ve iki batının Rabbidir. * *Tefsir Rahman 18 * Öyleyse Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? *Tefsir Rahman 19 * İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. * Rahman 20 * Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar. * *Tefsir Rahman 21 * O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? |
Evet Hiramusta, ben de şimdi baktım Meryem suresi'nde epey sabırlı tanrı var. Uzun süre tehdit etmemiş. Ta ki 37. ayete kadar.
37.İçlerinden (birtakım) gruplar ayrılığa düştüler. Artık büyük bir günü görmekten dolayı, vay inkar edenlere. 38.Bize gelecekleri gün, neler işitecekler, neler görecekler. (hafif tehdit) Ama bugün o zalimler apaçık bir sapıklık içindedirler. sonra da 59. ayete kadar yine bekliyor. 59.Sonra onların arkasından öyle nesiller türedi ki, namaz (kılma duyarlılığın)ı kaybettiler ve şehvetlerine kapılıp-uydular. Böylece bunlar azgınlıklarının cezasıyla karşılaşacaklardır. (hafif tehdit) Sanırım Tevrat'tan aktarılan bölümlerde dil biraz daha farklı. Orda Tevrat aktarımları var. Fakat söz Muhammed'e yada Kuran tanrısına geçince dil yine saldırgan, tahditkar uslubuna bürünüyor. Nitekim 68. ayetten sonra 68- Andolsun Rabbine, Biz onları da, şeytanları da mutlaka haşredeceğiz, sonra onları cehennemin çevresinde diz üstü çökmüş olarak hazır bulunduracağız. (korkutma) 69- Sonra, her bir gruptan Rahman (olan Allah)a karşı azgınlık göstermek bakımından en şiddetli olanını ayıracağız. (korkutma/tehdit)( 70- Sonra Biz ona (cehenneme) girmeye kimlerin en çok uygun olduğunu daha iyi biliriz. 71- Sizden ona girmeyecek hiç kimse yoktur. (korkutma) Bu, Rabbinin kesin olarak üzerine aldığı bir karardır. Bu surede 20. ayete kadar tehdit/korkutma yok, 40-50 cümle tehdit geçmiyor. Ama bence 50 cümlelik tehditsiz bir aralık bence Kuran için fazla. Biraz daha deneme yapmak lazım. |
Rahman suresinde de sen haklı çıktın. 31. ayete kadar beklemek gerekti.
24. Denizde koca dağlar gibi yükselen gemiler O'nundur. 25- Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 26. (Yer) Üzerindeki herşey yok olucudur; 27. Celal ve ikram sahibi olan Rabbinin yüzü (Kendisi) baki kalacaktır. 28. Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 29. Göklerde ve yerde olan ne varsa O'ndan ister. O, her gün bir iştedir. 30- Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 31. Ey (yeryüzüne yükletilmiş) iki ağırlık (olan ins ve cin), yakında (ahirette hesabınızı görmek üzere) sizin için de vakit bulacağız.(tehdit/korkutma) 32- Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 33. Ey cin ve ins toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp-geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. 34. Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 35. İkinizin de üzerine ateşten yalın bir alev ve (bakır gibi erimiş) kıpkızıl bir duman salıverilir de 'kurtulup-başaramazsınız.' (korkutma) 36- Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 37 Sonra gök yarılıp yağ gibi erimiş olarak kıpkırmızı bir gül olduğu zaman; (korkutma) 38. Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? Ancak ben senin rastgele iki sure seçip seçmediğinden emin olamadım. O yüzden sırayla her gün o günün suresini seçip daha iyi bir tespit yapabiliriz. Bugün 6 Aralık. 6. sureden başlayalım. En'am suresi. Bakalım kaçınca ayete kadar tehditsiz, korkutmasız gidebileceğiz. 1.Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı (nuru) kılan Allah'adır. (Bundan) Sonra bile, inkar edenler, Rablerine (birtakım varlıkları ve güçleri) denk tutuyorlar. 2.Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O'dur. Adı konulmuş ecel, O'nun Katındadır. (korkutma) Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz. 3.Göklerde ve yerde Allah O'dur. Gizlinizi ve açığınızı bilir; kazandıklarınızı da bilir. 4.Onlara Rablerinin ayetlerinden bir ayet gelmeyiversin, mutlaka ondan yüz çevirirler. 5. *Kendilerine hak gelince, onu yalanladılar; fakat alaya aldıklarının haberleri onlara gelecektir. 6.Kendilerinden önce nice nesilleri yıkıma uğrattığımızı görmüyorlar mı? (korkutma) Biz, sizi yerleşik kılmadığımız bir biçimde onları yeryüzünde (büyük bir güç ve servetle) yerleşik kıldık; gökten üzerlerine sağanak (bol yağmurlar) yağdırdık (korkutma), nehirleri de altlarından akar yaptık. Ama günahları nedeniyle Biz onları yıkıma uğrattık (korkutma) ve arkalarından başka nesiller (inşa edip) var ettik. Biraz daha ilerde 15.De ki: "Şüphesiz ben, Rabbime isyan edersem o büyük günün azabından korkarım." 16.O gün, kim ondan (azaptan) alıkonursa, elbette, O, onu esirgemiştir. İşte apaçık olan 'kurtuluş ve mutluluk' budur. 17. Şayet Allah sana bir zarar dokunduracak olursa, O'ndan başka bunu giderecek yoktur. Sana bir iyilik dokunduracak olursa da O, herşeye güç yetirendir. 18.O, kulları üzerinde kahredici olandır. (korkutma) O, hüküm ve hikmet sahibi olandır, haberdar olandır. İsteyen bu oyunu oynasın, benim iddiam Hiramusta'nın bulduğu surelerin istisna olduğu. Kuran'da korkutma/tehditin olmadığı sayfa yok. |
Hiramustanin o sureleri epey bir aradigindan eminim !))))
hadi bakalim yasim 33 . simdi bende oynuyorum ne cikacak !0 Edit: ahzap dk bir gol bir!)))))))))))) 1. Ey Peygamber! Allah'tan kork, kâfirlere ve münafıklara boyun eğme. Elbette Allah her şeyi bilmekte ve yerli yerince yapmaktadır. |
Turok, Ahzab'dan birkaç ayet daha devam etseydin keşke. Daha açık tehdit ve korkutmalar da vardı. Bak mesela
8. Doğru olanlara doğruluk (ve bağlılık)larını (Allah'ın) sorması için. Kafirlere ise acı bir azap hazırlamıştır. (tehdit) 9. Ey iman edenler, Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani size ordular gelmişti; böylece Biz de onların üzerine, bir rüzgar ve sizin görmediğiniz ordular göndermiştik. Allah, yaptıklarınızı görendir. 10. Hani onlar, size hem üstünüzden, hem alt tarafınızdan gelmişlerdi; gözler kaymış, yürekler hançereye gelip dayanmıştı ve siz Allah hakkında (birtakım) zanlarda bulunuyordunuz. (korkutma) 11. İşte orada, iman edenler, sınanmış ve şiddetli bir sarsıntıyla sarsıntıya uğratılmışlardı. |
Benim yaşımda 23,5 :)
Ben de 23. ve 24. surelere bakayım. 23 - Müminun Suresi 1. Hiç kuşku yok, kurtulmuştur müminler. 2. Namazlarında huşû sahipleridir onlar. 3. Boş ve lüzumsuz sözden yüz çevirmişlerdir onlar. 4. Zekâtı vermek için faaliyettedir onlar. 5. Cinsiyet organlarını/ırzlarını koruyanlardır onlar. 6. Eşleri yahut akitleri aracılığıyla sahip bulundukları müstesnadır. Bu durumda kınanmış değillerdir onlar. 7. Kim bundan ötesini isterse, işte onlar, sınırı aşanlardır. 8. O müminler, emanetlerine, ahitlerine saygı duyup sahip çıkanlardır. 9. Namazlarını korumaya devam ederler onlar. 10. İşte bunlardır mirasçı olanlar; 11. Ki, Firdevs cennetine mirasçı olurlar, onda sonsuza dek kalırlar. 12. Yemin olsun ki, biz insanı topraktan oluşan bir özden yarattık. 13. Sonra onu çok dayanaklı bir karargâhta bir damlacık yaptık. 14. Sonra o damlacığı bir embriyo halinde yarattık, sonra o embriyoyu bir et parçası halinde yarattık, sonra o et parçasını bir kemik halinde yarattık ve nihayet o kemiğe de bir et giydirdik. Sonra onu bir başka yaratılışta yeniden kurduk. Yaratıcıların en güzeli Allah'ın kudret ve sanatı ne yücedir! 15. Sonra siz bütün bunların ardından mutlaka öleceksiniz. 16. Sonra siz kıyamet gününde yeniden diriltileceksiniz. 17. Yemin olsun, biz sizin üstünüzde yedi yol yarattık! Ve biz yaratılıştan/yaratılmışlardan gafil de değiliz. 18. Gökten bir kaderle/belli ölçüde bir su indirdik de onu yeryüzünde durdurduk. Elbette ki biz, onu gidermeye de gücü yetenleriz! (Tehdit!) 19. Onunla size hurmalardan ve üzümlerden bahçeler yetiştirdik, onlarda sizin için birçok meyveler vardır; onlardan yiyorsunuz. 20. Ve bir ağaç da yetiştirdik ki, Tûr-i Sina'dan çıkar, yağlı olarak biter; yiyenlere katıktır. 24-Nur Suresi 24:1 - * (İşte bu âyetler) bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini üzerinize) farz kıldığımız bir sûredir. Belki düşünüp öğüt alırsınız diye onda açık açık âyetler indirdik. 24:2 - Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. 24:3 - Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. 24:4 - Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar. 24:5 - Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. 24:6 - Eşlerine zina isnadında bulunup da kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ederek şahitlik etmesidir. 24:7 - Beşinci defa da, eğer yalan söyleyenlerden ise, Allah'ın lanetinin kendi üzerine olmasını dilemesidir. 24:8 - Kadının, kocasının yalan söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ve şahitlik etmesi, 24:9 - Beşinci defa da, eğer (kocası) doğru söyleyenlerden ise, Allah'ın gazabının kendi üzerine olmasını dilemesi kendisinden cezayı kaldırır. 24:10 - Ya Allah'ın size bol lütfu ve merhameti olmasaydı ve Allah tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (haliniz nice olurdu.)? 24:11 - Haberiniz olsun ki (Muhammed'in eşine) bu ağır ifki (iftirayı) uyduranlar sizin içinizden bir gruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük saymayın; aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan herbir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. (Elebaşlılık yapan, bu yüzden de) bu günahın büyüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır. 24:12 - Erkek ve kadın müminlerin, bu iftirayı işittiklerinde kendi vicdanları ile hüsnü zanda bulunup da, "bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi? 24:13 - (Bu iddiayı ortaya atanların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Madem ki şahitler getirip ispat edemediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler. 24:14 - Eğer dünyada ve ahirette Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı, size mutlaka büyük bir azab isabet ederdi. 24:15 - Çünkü siz bu iftirayı, gelişi güzel birbirinizin ağzından alıyor ve hakkında bilgi sahibi olmadığınız (bu uydurma haberi) ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük bir suçtur. 24:16 - Onu duyduğunuzda "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır..." demeli değil miydiniz? 24:17 - Eğer inanmış insanlarsanız, Allah, bir daha buna benzer tutumu tekrarlamaktan sizi sakındırıp uyarıyor. 24:18 - Ve Allah âyetlerini size açıklıyor. Allah, (işin iç yüzünü) çok iyi bilir, tam bir hüküm ve hikmet sahibidir. 24:19 - İnananlar arasında kötü söz ve davranışın yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da, ahirette de acı veren bir azab vardır. (Her şeyi) Allah bilir; siz bilmezsiniz. 24:20 - Ya sizin üstünüze Allah'ın lütuf ve merhameti olmasaydı; Allah çok şefkatli ve merhametli olmasaydı (haliniz nice olurdu)? Bu sureye yorum yapmaya gerek var mı? |
bende oynadım, çok sıkıcı bir oyun, hep aynı şeyler çıkıyor,bu ne ya
birbirinin aynısı ayetler, insan yazarken biraz dikkat eder, ee aklına geldikçe ayet yazarsan olacağı bu, işte böyle çıktı 7-54-Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, Güneş’e, Ay’a ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne Yücedir. 10-3-Şüphesiz sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden, işleri evirip-çeviren Allah'tır. O’nun izni olmadıktan sonra, hiç kimse şefaatçi olamaz. İşte Rabbiniz olan Allah budur, öyleyse O'na kulluk edin. Yine de öğüt alıp düşünmeyecek misiniz 11-7-O'nun arşı su üzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Andolsun onlara: "Gerçekten siz, ölümden sonra yine diriltileceksiniz" dersen, inkar edenler mutlaka: "Bu, açıkça bir büyüden başkası değildir" derler. 25-59-O, gökleri ve yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan ve sonra arşa istiva edendir. Rahman (olan Allah)dır. Bunu (bundan) haberi olana sor. 32-4-Allah; gökleri, yeri ve ikisi arasında olanları altı günde yarattı, sonra arşa istiva etti. Sizin O'nun dışında bir yardımcınız ve şefaatçiniz yoktur. Yine de öğüt alıp-düşünmeyecek misiniz? 50-38-Andolsun, Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık; Bize hiçbir yorgunluk dokunmadı. 57-4-Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden O'dur. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni ve ona çıkanı bilir. Her nerede iseniz, O sizinle beraberdir, Allah, yaptıklarınızı görendir. :lol: :lol: :lol: komedi ya, yalnız dikkat edin kaf suresi 38 de biz yarattık diyor, hemide hiçde yorulmadık, bak bak bak hiç yorulmuşa benziyommu, daş gibiyim daş |
Sn. Sargon,
İtirazınızı anlayamadım!!! Oyunu siz başlattınız. Ve kuralları siz koydunuz. "Kuran'dan açıp bu surenin ilk 20 ayetini okuyorsunuz." dediniz. Sonra bir de iddia ortaya attınız; "Ben iddia ediyorum ki bu 20 ayette mutlaka ya insanlık dışı bir eziyet, ya tehdit ya bir korkutma vb. bulacaksınız. " diye. Hiramusta da cevabını verdi. Yani... Oyun bitti ve siz kaybettiniz. *:lol: Şimdi ne mi olacak? Siz; Kuran'a inanmayacağınıza, Hiram da inkar etmeyeceğine göre GAME OVER o halde. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Huramusta da cevabini vermis *!!! verdi verdi , samanlikda igne arayarak helal olsun diyoruz !
* bende soyle idda ediyorum kuranin her ayetinde korkutma ,lanet okuma ,kan vardir |
Yaş degil mübarek dersin periyodik cetvel
alıntı Benim yaşımda 23,5 * Ben de 23. ve 24. surelere bakayım :) *:) |
Zarı atıyorum. Dik gelme (kırık) olma ihtimaline karşı oyunu kapatmıyorum.
Evvela bir kitap yazacağım, kendisinin delili yine kendisi olan bir kitap olacak, bir elçi seçeceğim yine kendisinin delili yine kendisi olan bir elçi, bir yaratıcı bulacağım yine kendisinin delili kendisi ve kendinden gayrısı olan, bir tehdit seçeçceğim kitabın başucu kitabı yapılması yapmayanın yakılması yolunda(epey bir tehdit ki, kitabımın 2/3 üne hakim olacak bu tehdit) yine tehditin delili yine kendisi ve hedeflediği olacak, olmadık şeker şerbet bal eşliğinde ödüller vereceğim. Oyun bence böyle başlamış, tavlamızı kapatmıyoruz, zarımızı atıyoruz. Bir kitapda bir şey kaç kez dile getirilir ve üstüne basa basa aynı şeyler neden bıkkınlık derecesinde sürdürülür? Hiç böyle bir kitap gördünüz mü, edebi eserlerde ve müzikallerde dahi nakaratlar enstrümantal bir değer taşırlar, gaye sürekli aynı nakarat yarısı bayat demek değildir. Ancak zora dayalı ve zor alıma dayalı yol ve yöntemlerde asıl özne nakaratların kendisi oluverir, iyi bir oyun, çok iyi seçilmiş bir oyun, Sargon tebrik ediyorum. Ayrıca Hiramusta'yıda tebrik ediyorum, çoğunlukla düz gelme ihtimaline karşı düşük de olsa zarı kırık atmayı başardığı için :) 20 sayısı altında topyekün bir bakış yapıyor ve kendimi zahmetten kurtarıyorum, amacım düz değil mars yapmak nihayetinde, ilk oyunumu *oynuyorum. Etabı tamamladım, 2 adetde favori seçtim. Kanaatim, Kur'an inançlılara değil, inançsızlar için yazılmış bir kitaptır, bunu hep söylemiştim şimdi daha bir emin oldum. Standard kelimeler değil genel kanı üzerinden baktığımızda kırık gelme ihtimali çok az, korku ile ödülüde ayırmadan oynarsak bu oyunu ne olur 8O *buda ayrı bir mesele, oyuna yeni kural getirelim mi tartışmasına döner iş, şimdilik kalsın. Zahmet edilirse bulunabilir, Hiramusta zahmet etmiş nitekim :) 1.BAKARA-> 7 nolu ayet. 2. Âl-İ İMRAN -> 4 nolu ayet 3.NİSÂ SÛRESİ -> 6, 14 4. MAİDE -> 3 5. TEVBE -> 15 6. YUNUS ->4 7. HUD ->8 8. RA'D -> 6 9. İBRAHİM -> 2 10. İSRA - > 8,10 11. KEHF - > 4 12. HAC - > 4,18 13. NUR - > 2 14. FURKAN - > 11,19 15. LOKMAN - > 6 16. AHZAP - > 8 17. SEBE - > 5 18. FATIR - > 7 19. SAFFAT - > 9 20. FUSSİLET - > 17,19,20 21. ŞURA - > 7,16 22. DUHAN - > 11 23. CASİYE - > 8,10 24. FETİH - > 6 25. AHKAF- > 20 26. HADİD - > 13,19 27. MÜCADELE - > 4,8 28. HAŞR - > 3 29. TEĞABUN - > 5 30. TALAK - > 10 31. HAKKA - > 10 32 NUH - > 1 33. MÜZZEMMİL - > 13 34. FECR *- > 13 35 ENFAL - > 16 36. SECDE - >13 37. ZÜMER - > 8 38. MÜM'İN - > 6 39. TUR - > 14 40. TAHRİM - > 9 41. MÜLK - > 6 42. ME'ARİC - > 16 43. CİN - > 15 44. MÜZZEMMİL - > 13 45. TEKVÎR - > 12 46. İNFİTAR - > 14 45. MUTAFFİFİN - > 16 46. BÜRUC - > 10 47. LEYL - > 11 48. BEYYİNE - > 6 49. TEKÂSÜR - > 6 50. FÂTİHA - > 4 51. ZARİYAT - > 6 52 TİN - > 7 53. MA'ÜN - > 1 54. iNSAN - > 4 55. İNŞİKAK - > 12 56. TEBBET - > 3 57. ĞAŞİYE - > 4 58. KARİ'A - > 11 Casiye bu oyunda 8 Favorimdir, çünkü azap müjedeleniyor.: "CÂSİYE SÛRESİ (8) Kendisine Allah'ın âyetlerinin okunduğunu işitir de, sonra büyüklük taslayarak sanki onları hiç duymamış gibi direnir. İşte onu elem dolu bir azap ile müjdele!" Bir diğer favoride bu oyunda aşağıdaki ayet oldu, çünkü açıkca hakaret aczi var. Üstelikde yaratıcı kendi yarattığını kötülüyor, hani ne demişler, tövbe, Mevlam ne eylerse güzel eyler... "BEYYİNE (6) Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah'a ortak koşanlar, içinde ebedi kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler." |
Evrenin yaratılma nedeni olan sevgi, Kur'ân'ın temel kavramlarındandır. Sevgi, Yüce Yaratıcı'nın rahmet denizinden varlıklara yansıttığı eşsiz bir duygudur. Güzelliğin ve Sevginin Kaynağı Allahü Teâlâ, kâinatı sevgi üzerine yaratmış, insanlara da sevgi duygusunu en büyük güç ve kudret olarak vermiştir.
http://www.kurandasevgi.gen.tr/ksevgi/index.htm Sargon güzel bir oyun bulmuş. Şimdi isterseniz bu oyunu korku-tehdit yerine bir de sevgi-hoşgörü üzerine oynayalım. 114 surenin veya 6236 ayetin kaç tanesinde sevgi geçiyor tespit edelim. Ama farklı anlamda bir kelimeyi örneğin bereket, nimet, rahmet vs.yi sevgi yerine koyarak oyunbozanlık yok. :) İnsan sevgisi, hayvan sevgisi, doğa sevgisi, yurt sevgisi, sanat, aşk sevgi kapsamında olanlar. Mal sevgisi, peygamber sevgisi, Allah sevgisi, put sevgisi kapsam dışıdır. Ben Fatiha ve 286 ayetlik Bakara'yı taradım. Fatiha'da yok. Bakara'da; 1- (Put edinilen) buzağı sevgisi - 93.ayet 2- Allah sevgisi - 165.ayet 3- Mal sevgisi - 177.ayet bulabildim. Üçüde kapsam dışı. Bakalım temel kavramı sevgi olan Kur'an'da siz kaç adet gerçek sevgi bulabileceksiniz.. |
Oyundaki performansı ile Sparta'yı birinciliğe, Pante'yi de ikinciliğe aday gösteriyorum. Sparta'nın listesinin bir kısmını kontrol ettim. Hoca tek tek tespit yapmış walla. Sparta'nın tespit ettiği 60 surede kaçıncı surede tehdit/korkutma ayetine denk geldiğini Excel dosyasına aktarıp 60 ayette ortalama durumu buldum. Ortalama ilk 8.33 ayette tehdit/korkutma ile karşılaşıyoruz.
Hiramusta'nın bulduğu iki sure var ki ilk 20 ayetinde tehdit/korkutma yok. Benim bütün surelerde ilk 20 ayette tehdite rastalanacağı idi. İddiayı kaybettiğimi kabul ediyorum. Ama başka birşey ortaya çıkmış oldu. Ortalama 8.3 ayette tehditle karşılaşıyoruz. Bu her 8 ayetten birinde tehdit ve korkutma olduğu anlamına da gelir sanırım. Yani üç aşağı beş yukarı. Şimdi de Pante'nin dediği gibi sevgi üzerine olanları tespit edelim ve bakalım Kuran'ın Allah'ı sevgili mi tehditkar ve korkutma amaçlı mı? |
Kur'andaki gazap ve rahmet ayetlerini incelerken,basitusulde değil,daha detaylı düşünebilmek gerekir diye düşünüyorum.
dediler ki,gazap ayeti ve dinsizlere fazla hitap var. ve rahmet ayeti ve müslümanlara az hitap var. e *basit usulde değerlendirmeböyle ditelim. mürekkep usulde bakabilirsek biraz,görecezki; kişi başı ayet sayısında,veya hitap sayısında bir dengesizlik yok gibi. zira müslümanların sayısı az. ve de "ümmetim 72 fırkadır " ışığında değerlendirsek demek görünenin 72 de biri kadar rahmet ayetlerine ömutabık müslüman var. şimdi oransal olarak bakınca sanırım,kişi başı hakedilen ayet açısından bir tutarsızlık yok. dinsizler adetce fazla,ve de reddettikleri şey tüm kainattaki herbir zerrenin bir Allaha ait olmaklığı olduğundan büyük bir vebal var. bir ağaç Allahın sanatı makamından,o dinsizce ; "kendi halinde bir garip,tesadüfen maddeden olmuşmuş" makamına iniyor. (bizce) ve de bizce aldığı büyük vebale orantılı oranda daha fazla uyarılmalı ve hatırlatmalara muhatap olmalıdır.haliyle gazap ayeti fazla olacak. devam ederiz sonra... |
Sevgili soro,
Dinsize, güzellikle sevgi ile neden yaklaşmıyor da Allah tehdite ihtiyac duyuyor? Dinsiz inanmadığı şeyden niye korksun? İnanmayan kişiyi inandırmak için güzelliklerin üstüde durursun. Tebliğde böyle yapmıyor musunuz? Allah niye yapmamış?Dinsize yönelik olsa idi, sevgi ve güzellik anlatırdı Kuran. Hristiyanlığın misyonerlikte başarılı olmasının en büyük sebebi, bu dinin kitabında ve rahiplerinin vaazlarında insanalrın allah a değil, allah'ın insanlara olan sevgileri ve Hristiyanlık sevgisi üzerinde durmalarıdır. (Her ne kadar gerçekte bunlar gerçek olmasa da!) Kuran'a geri dönersek,bariz bir şekilde yapılan tehditler, inananları yanlışlıkla yoldan çıkmamaları için baskı altına almaya çalışmış. Dinsizlerden çok dindarların üzerindeki etkiyi, korku ile paralel olarak arttırmaya çalışmıştır. Sevgiler |
Iskence insanlik sucu degil mi kardesim. Bu kitap surekli insanlara iskence yapacagini soyluyor, bununla tehdit ediyor. Azap, azap diye tekrarlanip duran sey iskencedir.
Biz suclulara iskence yapilmasina karsiyiz. Allah surekli yapacagi iskenceleri anlatip duruyor. Insanlikdisi bir Allah bu. |
sevgili merwe,
"Sevgili soro, Dinsize, güzellikle sevgi ile neden yaklaşmıyor da Allah tehdite ihtiyac duyuyor? " Merwe,rahmet ayetlerini dinsiz okumasın diyebirşey yok.nitekim tanıdıklarımız bu siteden,o ayetleri de okumuştur mutlaka.yani sevgili yaklaşımları herkes üstüne alınabilir. "Dinsiz inanmadığı şeyden niye korksun? İnanmayan kişiyi inandırmak için güzelliklerin üstüde durursun. Tebliğde böyle yapmıyor musunuz? Allah niye yapmamış?" orada direk dinsizi korkutacak birşey yok dediğin gibi.zira inanmaz.demek korkutmaktan başka sonuçların açıklanması var.herkes kendine göre ders alır.müslüman da aman halim bu olmasın diye düşünebilir. "Dinsize yönelik olsa idi, sevgi ve güzellik anlatırdı Kuran. Hristiyanlığın misyonerlikte başarılı olmasının en büyük sebebi, bu dinin kitabında ve rahiplerinin vaazlarında insanalrın allah a değil, allah'ın insanlara olan sevgileri ve Hristiyanlık sevgisi üzerinde durmalarıdır. (Her ne kadar gerçekte bunlar gerçek olmasa da!) " gereken güzelliği peygamber yaşatmıştır.Kur'anda rahmet ayetleride var ve de ennetice son tahlilde "rahmetim gazabımı geçmiştir" meşhurdur bilirsin.bir de gazap ayetleriinsanın suçunun büyüklüğünün hakettiği sınırı belirler bazen,yoksa illa insan nihai olarak o noktada olacak demek değil.zira son tahlilde rahmet devreye girer. ayet hakettiğini söyler bazen,ama sen hakettiğini değil rahmetle bezenmiş halini ele geçirirsin. "Kuran'a geri dönersek,bariz bir şekilde yapılan tehditler, inananları yanlışlıkla yoldan çıkmamaları için baskı altına almaya çalışmış. Dinsizlerden çok dindarların üzerindeki etkiyi, korku ile paralel olarak arttırmaya çalışmıştır. Sevgiler" olabilir.karmadır.her herkes dersini alır. kim neyden anlıyorsa onu okur,kim neyi hakediyorsa o yazılmıştır ,kim neticede nerelere alınabilecekse oralardan bahseder. zaman seylinde de ,bir insan ömrü içinde de aynı *insan o bütün hitaplara muhatap olacak durumlara girebilir. |
Aranan Kelime : *sevgi
Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 16 Aranan Kelime : *azap Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 201 Aranan Kelime : *aşk Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 1 Aranan Kelime : *korku Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 110 Aranan Kelime : *savaş Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 68 Aranan Kelime : *barış Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 7 Aranan Kelime : *nefret Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 5 Aranan Kelime : *kin Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 13 Aranan Kelime : *arkadaş Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 21 Aranan Kelime : *dost Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 94 Aranan Kelime : *düşman Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 72 Aranan Kelime : *işkence Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 6 Aranan Kelime : *eziyet Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 10 Aranan Kelime : *ölüm Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 53 Aranan Kelime : *yaşam Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 10 Aranan Kelime : *hayat Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 85 (Çoğunluğu öteki hayatı anlatmakta, o yüzden bu pozitif sayılmaz.) Aranan Kelime : *keder Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 5 Aranan Kelime : *elem Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 67 Aranan Kelime : *üzüntü Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 1 Aranan Kelime : *sevinç Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 4 Aranan Kelime : *neşe Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 1 Aranan Kelime : *mutlu Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 13 Aranan Kelime : *mutsuz Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 7 Aranan Kelime : *üzgün Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 2 Rakamlar yorumsuz. Diyanet'in mealine göre sonuçlar bu. İsterseniz en ılımlı meal Yaşar Nuri'ye de bakabilirim. :) |
Aranan Kelime : *gaza
Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 23 Aranan Kelime : *cihad Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 25 Savaş arama başlığının altına bunları koymayı unutmuşum. *:roll: |
Soro: gereken güzelliği peygamber yaşatmıştır.Kur'anda rahmet ayetleride var ve de ennetice son tahlilde "rahmetim gazabımı geçmiştir" meşhurdur bilirsin
Bilirim o meşhur meseli... Şimdi peygamberinizin yaşattığı Kuran güzelliklerine girmeyelim. Başka başlıklarda, muhammed'in dinsizlere nasıl davrandığını belgeler ile arkadaşlarımız okuyor. Madem dediğiniz gibi, siz de tebliği Kuran gibi yapın. Hoş yapan arkadaşlarımız da mevcut. Foruma girip Allah'tan ölümden azaptan korkun diyenlere çok hak veriyorum. Onlar inandıkları kitap gibi konuşuyor, bizi azap ile müjdeliyorlar. :) Sağolsunlar. En azından onlar kitaplarına daha uygun konuşuyorlar. :wink: |
merwe,
hükümler zamana zemine ve ortama göre farklılık arzeder. barış zamanı savaş zamanı kuralları farklıdır. sen mahallende normal vatandaş müslümanların herhangi bir dini savap kaygısı ile,dinsizlere saldırdığını,gasp ettiklerinigördün mü? kendin evveliki *müslümanlığında *(ki ez-müslüman nasıldı) diye topikimde de bakabilirsin diğerlerine de,) sevap olduğu için kimseye zulmettin mi?öyle bir sevap duydun mu?hep o sevabıişleme peşindekoşanları gördün mü? ama tutmuşilan edilmiş bir savaş ortamındakileri,abartarak,senaryolaştırarak,2 hadisin ortasını kafasından hayalle doldurarak tarih yazmaya çalışanların dediklerine ne kadar güvenilir artık size bırakıyorum. kur'anın tebliğinin ilk ayeti oku'dur. ve sıralamada akletmezmisiniz.bakmazmısınız gibi akla bilime havale edilen ayetler vardır. ve bu bakıp akletmeniz sonucu ulaşacağınız imanla ilgili rahmet ayetlerigelir. en son imandan uzakkalana akıbeti bildirilir. zaten imansız birinin ne akıbet beklentisiolur ki,o yok olmaya razıdır. kur'anda yok olmayacaksınız,hesap vereceksiniz diyor.illa kendi azabınıza inanın demiyor. |
soro,
Normal vatandaş müslümanların, Allah'ın emrine uymayıp kapanmadığı için bir kızı dövdüklerini gördüm. Normal vatandaş müslümnaların dinsiz diye solcu gençleri linç etmeye çalıştıklarını gördüm. Normal vatandaş müslümanların galeyana gelip çok aydını ölüm ile tehdit ettiğini gördüm. Bu ülkede mi yaşıyorsun? |
gördüğün yanlış.
veya değerlendirmen yanlış. merwe. |
Kuru bir yanlış demekle olmaz.
Sırayla gidelim. Gördüklerim yazıyor. Değerlendirmemde yanlış olanı söyleyelim diyeceğim ama Sargon'un başlığının konusu dağılıyor biraz. Umarım birşey demez. Söyler misin o gördüklerimin hangisinde Kuran'ın etkisi yok? |
sevgili merwe kardeşim,
buraya yazılan yazılar ve tabii ki başlıklar artık yazarlarının değil,sitenin malıdır.eğer yazarlarının ise *verin benim telif ücretimi.Değilse sargonun birşey demeye hakkıyok merak etme.hem de konu içi irdeleme yapıyoz. dediklerinde,Kur'anın etkisi değil,yanlış anlanması ve de yanlış değerlendirmesiolabilir ki,bu yanlışlığı yapanlara aittir.ama aynı olaydaben sana medyanın,muhatap olan kişinin,toplumun,dinden insaları uzaklaştırıp yetkisiz kaynaklardan din zuhuruna yolaçanlarn,senin,benim,hepizizin de etkisini gösterebilirim. |
Soro,
Ben de diyorum ki, Kuran'ın yanlış anlaşılması değil, Kuran'ın kendisi bunlara yol açmıştır. Eğer senin dediğin doğru olursa, Allah ne bahtsız ki kitabı peygamberi döneminde bile doğru anlaşılamamış. Telif hakkından değil, konunun dağılmasından bahsettim soro. Neyse, oyuna kaldığımız yerden devam edelim istersen. Sevgi ile alakalı ayet arıyorduk.. TÂ HÂ SÛRESİ (39) "Onu (bebek Mûsâ'yı) sandığın içine koy ve denize (Nil'e) bırak ki, deniz onu kıyıya atsın da kendisini, hem bana düşman, hem de ona düşman olan birisi (Firavun) alsın. Sana da, ey Mûsâ, sevilesin ve gözetimimizde yetiştirilesin diye tarafımızdan bir sevgi bırakmıştım." Sevgiyi çıkar için kullanan bir Tanrı RÛM SÛRESİ (21) Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. |
Sevgili Soro; zar tutuyorsun :) hile yapma.
Ben ne dersem ona inan Soro, yoksa dünya hali savaş hali, yanarsın! Ona göre, dediğimi yaparsan sana bol bol, aklına hayaline gelen ne kadar senin için güzel şey var ise o var. İstemen yeterli, şeker, şerbet, bal var daha ne olsun, kuş sütü bile.. Ama bu savaş halinden dolayı ödüller daha az olsun, inanmazsan yanarsın, azapp var azap, ne diyorsam onu yapmalısın, azap istemiyorsan buyruklarıma harfiyen uy. İlk buyruk. Her gün 3 kere, şınav, mekik yapacaksın. Sabah, 10 mekik, 10 şınav. (sabah mahmurluğunu alır vücuda iyi gelir) Öğlen 20 Mekik, 10 Şınav(sindirim için iyidir mekik 10 fazla bu yüzden) Akşam 5 Mekik 5 Şınav(Uyku evveli zindelik uyku rahatı için) Bunlar şimdilik böyle, bunları yerine getirmez isen sen kötülerin en kötüsü, azap edileceklerin en azaplısı, yanacakların en kömürüsün. Dha yapacağın çok şey ve daha söyleyeceğim çok buyruk var. Ya yapar yada yanarsın, seçim senin. İşte konumuz bu, tehdit, korkutmak üzerine kurulu yönteme, güzel bir oyun, savunulacak bir tarafı yok, oyun bu, denersiniz oynarsınız oynamazsınız sizin bileceğiniz bir iş, içeriktende biz sorumlu değiliz ya :) |
ben her yönden garantideyim sparta,
"İlk buyruk. Her gün 3 kere, şınav, mekik yapacaksın. Sabah, 10 mekik, 10 şınav. (sabah mahmurluğunu alır vücuda iyi gelir) Öğlen 20 Mekik, 10 Şınav(sindirim için iyidir mekik 10 fazla bu yüzden) Akşam 5 Mekik 5 Şınav(Uyku evveli zindelik uyku rahatı için) " arabamın bagajında malzemelerim hazır.41 yaşımda spor salonuna yazıldım ilk defa.akşam gidecem kısmetse.bu dediklerini yapacam merak etme.oh tatlı hayat ne rahat.her yönden sağlama almışım kendimi demek ki. |
MÜMTEHİNE SÛRESİ
(1) Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Halbuki onlar size gelen hakkı inkâr ettiler. Rabbiniz olan Allah'a inandınız diye Resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Eğer rızamı kazanmak üzere benim yolumda cihad etmek için çıktıysanız (böyle yapmayın). Onlara gizlice sevgi besliyorsunuz. Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa mutlaka doğru yoldan sapmıştır. Evet, sevgi duyanı yoldan sapmış ilan eden bir ayet.... İnsan ne kadar kötü olsa da karşısındakini sevebilir. Nasıl bir Tanrı sevgiye yasak koyar?! Savaş durumu diyebilirsiniz. Onlar peygamberi hicrete zorladı diyebilirsiniz. Ama tüm dünya ve zamanlara gelmiş bir kitabın her halükarda sevgiye yasak koyması etik dışı. "Onları anlayın, onlar da doğru yola gelecektir. Sevgi, yakınlık gösterin, onlar da benim kullarım" tarzı bir ayet bir tanrıya daha çok yakışmaz mıydı? :wink: |
Bak ya ben Kütahya yı çok severim :lol: Kütahyanın plaka nosu 43 bakah
bakalam *43. sure Zuhruf suresi sekizinci ayet mealen 43.8. Biz bunlardan daha zorba olanları da helâk ettik. Nitekim öncekilerde örneği geçmiştir. Sevgili Sparta! Sanki Tanrı mı korkmuş acaba kullarım bana inanmaz diyede habire tehditler savurmuş :D Bu kadar tehdide gerek varmı yada sen söylersin inanan inanır inanmayan inanmaz. Ayrıca korkudan inansan nolur inanmasan nolur? Bide bakalım 43 ün tersi 34 sure sebe suresi mealen şöyle 34.5. Âyetlerimizi hükümsüz bırakmak için yarışırcasına uğraşanlar için de, en kötüsünden, elem verici bir azap vardır. Saygılarımla |
yaw kardeşlerim öyle tek tek değerlendirilmez genel manada ana fikir almak için.
komple hadisler,peygamberin uygulamaları ve de kur'anın tümü iyibilinip toptan bir görüş sahibi olunur. |
Merwe,
azap sözcüğünü bizim sitedeki mealden tarattırdım. 227 tane çıktı. Bir de azab olarak tarttırdım, o da 238 tane çıktı. Toplam 500 defa azap geçiyor Kuran'da. Azap da azap. Anlamı ne azap'ın. Eziyet, işkence. Tanrı işkence ediyor. İnsanlık işkenceyi yasaklıyor, başka cezalar koyuyor. Tanrı ise ikide bir ben size işkence edeceğim deyip duruyor. Bir de işkence ayetlerini toplayıp listelemek lazım. Yığınla işkence ayeti var. Ne sevgisi yahu. Kuran basbayağı işkence, eziyet, nefret üzerine inşa edilmiş bir kitap. Okuduğum en kötü kitap. Oyuna bir katkı daha yapayım. Dün 6.na bakmıştım. Bugün 7 Aralık. Araf suresi. Bakalım: 1. Elif, Lam, Mim, Sad. 2.(Bu,) Bir Kitap'tır ki onunla uyarman için ve mü'minlere bir öğüt olmak üzere sana indirildi. Öyleyse bundan dolayı göğsünde bir sıkıntı olmasın. 3.Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz? 4.Biz nice ülkeleri yıkıma uğrattık. Geceleri uyurlarken ya da gündüzün dinlenirlerken Bizim zorlu azabımız onlara geliverdi. (korkutma) 5.Zorlu azabımız onlara gelince yakarabildikleri: (tehdit) "Biz gerçekten zulme sapanlardandık" demelerinden başka olmadı. Daha 4. ayette oyun bitti yine. |
Soro, oyunun yöntemi bu, ne yapalım.
"41 yaşımda spor salonuna yazıldım" demişsin, hocam bence çok iyi yapmışsın, gerçekten şaka bir yana. Bakalım yaşınıza tekabül eden Sure hangisi. sen zar tuttun bende tutarım tabi :) 41 - FUSSİLET SÛRESİ 1. Hâ Mîm. 2. Bu Kur'an, Rahmân ve Rahîm olan Allah'tan indirilmedir. 3. Bu, bilen bir toplum için Arapça bir Kur'an olarak âyetleri genişçe açıklanmış bir kitaptır. 4. Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Fakat onların çoğu yüz çevirmiştir. Artık onlar işitmezler. (durum tayini, suçlu betimlenecek ya) 5. Dediler ki: "(Ey Muhammed!) Bizi çağırdığın şeye karşı kalplerimiz örtüler içerisindedir. Kulaklarımızda bir ağırlık, seninle bizim aramızda da bir perde vardır. O halde sen (istediğini) yap, şüphesiz biz de (istediğimizi) yapacağız." 6. De ki: "Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma dileyin. Allah'a ortak koşanların vay haline!" (suça ortak ediliyorlar) 7. Onlar zekatı vermeyen kimselerdir. Onlar ahireti de inkar ederler. (suçlar çoğaltılıyor, atfedilecek ya) 8. Şüphesiz iman edip salih ameller işleyenler için ise kesintisiz bir mükâfât vardır. (ödül devrede) 9. De ki: "Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkâr ediyor ve O'na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir." 10. O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti. 11. Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, "İsteyerek veya istemeyerek gelin" dedi. İkisi de, "İsteyerek geldik" dediler. 12. Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah'ın takdiridir. 13. Eğer yüz çevirirlerse onlara de ki, "Ben sizi Âd ve Semûd kavimlerini çarpan yıldırım gibi bir yıldırıma karşı uyardım." (korkunç yıldırım, nasılda korkunçsa o zaman imdada yetişiyor) 14. Hani onlara peygamberler önlerinden ve arkalarından gelmiş, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyin" demişler, onlar da, "Eğer Rabbimiz dileseydi (Peygamber olarak) melekler indirirdi. Bu sebeple biz sizinle gönderilenleri inkar ediyoruz" demişlerdi. 15. Âd kavmi ise yeryüzünde haksız olarak büyüklük taslamış, "Bizden daha güçlü kim var?" demişlerdi. Onlar, kendilerini yaratan Allah'ın onlardan daha güçlü olduğunu görmediler mi? Onlar bizim âyetlerimizi inkâr ediyorlardı. 16. Biz de onlara dünya hayatında zillet azabını tattırmak için o mutsuz kara günlerde üzerlerine dondurucu bir rüzgâr gönderdik. Ahiret azâbı elbette daha rezil edicidir. Onlara yardım da edilmez. (OYUN daha evvel bitmişti aslında ama *BURADA skor tahtasına tek değil çift sayı düştük, mars) 17. Semûd kavmine gelince biz onlara doğru yolu göstermiştik. Ama onlar körlüğü hidayete tercih etmişler ve yaptıklarına karşılık, alçaltıcı azap yıldırımı onları çarpmıştı. 18. İnananları ve Allah'a karşı gelmekten sakınanları kurtardık. 19. Allah'ın düşmanlarının, toplanıp yığın yığın cehenneme sevk edilecekleri günü hatırla! 20. Nihâyet cehenneme vardıklarında, kulakları, gözleri ve derileri, yapmış oldukları işler hakkında, kendileri aleyhine şahitlik ederler. Ayrıca buyruklarım daha bitmemişti, ama nazarımda müjdelilerdensiniz. Kusur ettimse affola. |
Haklısın Sargon, aynı yerden bir de azab diye arattım.
Aranan Kelime : *azab Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 214. toplam 414 etti. Türkçe'deki ses oyunlarını hesaba katmamışım *:oops: Eh, bu sonuçlar mealden meale göre değişiyordur. Bak mesela, Yaşar Nuri'de sayı ciddi bir şekilde azalıyor. Aranan Kelime : *azap Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM Y.NURİ ÖZTÜRK Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 200 Aranan Kelime : *azab Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM Y.NURİ ÖZTÜRK Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 174 Elmalı'daki sonuçlara bakarsak; Aranan Kelime : *azab Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 182 Aranan Kelime : *azap Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 207 Muhammed Esed'de; Aranan Kelime : *azap Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM ve TEFSİRİ MUHAMMED ESED Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 206 Aranan Kelime : *azab Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM ve TEFSİRİ MUHAMMED ESED Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 224 |
Çok Sn. Arkadaşlar,
Başlarken oynadığınız oyun ne oldu? Sonuç olarak; bu kadar önyargı ile yaklaşım ne oldu? Yeni bir oyun mu oynuyoruz? Bu oyunun kuralı ne? Kumara girer mi?!!! :( Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Oyunbozanlar oyunu bozdu.
E Allah korkutacak tabi, *şekermi dağıtsaydı. bu rüşvet demek. Rüşvetçi allaha kim tapar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:39 . |