Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed'in Büyük Gafı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3373)

Kont 03-01-2007 20:09

Muhammed'in Büyük Gafı

Muhammed Araf Suresi'nde büyük bir iddia ortaya atıyor.

80. Lût'u da Peygamber olarak gönderdik. Hani o kavmine şöyle demişti: "Sizden önce âlemlerden hiçbir kimsenin yapmadığı çirkin işi mi yapıyorsunuz?"

81. "Hakikaten siz kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Hayır, siz haddi aşan bir toplumsunuz."

Muhammed eski medeniyetler hakkında bilgi sahibi olmadığından dolayı eşcinselliğin Lut Kavmiyle ortaya çıktığını düşünüyordu.

Fakat Sümerlerde eşcinsel ilişki doğal olarak karşılanıyor,mabetlerde erkekler birbirleriyle Tanrı görevi olarak da benimsedikleri için ilişkiye giriyorlardı.

(Bereket Kültü ve Mabet Fahişeliği, Muazzez, İlmiye Çığ, Kaynak Yayınları) kitabından bir alıntı yapalım.

Burada fuhuş ile kazananın mabede verilmemesi, yine mabet fahişeliğinin varlığını gösteriyor. Ayrıca bu ayete göre, mabetlerde erkek fahişelerin de bulunduğunu anlıyoruz. Onlara "qadeşim" yani kutsal erkek deniyor. Sumerlilerde de mabetlerde erkek fahişeler var. Bunlar eşcinsellik yapıyorlar.Tanrıça İnanna için yazılan bir ilahide buluyoruz bunu:

Saygın danışman, göğün süsü,
Uyku sona erince, gün ışığı olursun,
Sumer Halkı önünden geçer,
Sana selam, deriz.
Ayın yedinci gününde
Ay hilal olunca,
Kutsal suda yıkanıp kraliçelik elbisesini giyince,
Davullar vurulur önünde.
Sumer Halkı önünden geçer,
Göğün yüce hanımına selam, der.
Erkek olan kadınlar,
Kadın olan erkekler
Önünden geçer, sana selam, der
Kadın olan fahişeler,
Erkek olan fahişeler
Önünden geçer, sana selam, der.

Muhammed peygamberin tarih dersine ihtiyacı var.

deli_cevat 03-01-2007 20:56

Re: Muhammed'in Büyük Gafı

valla buna islamcılar ne diyecek bende çok merak ediyom

pante 03-01-2007 22:52

Bu konuda bir gaftan söz edilebilir mi?
Bunun gaf olabilmesi için Lut kavminin yaşadığı zamanı bilmek gerekir.
Sümerlerden sonra yaşadıkları kesin olarak söylenemiyeceğine göre burada bir gaftan bahsetmek yanlış olacaktır.

bebekarlito 03-01-2007 22:57

paylaşımın için teşekkürler. Cevap bekleyen güzel bir soru olmuş.

dilaver 04-01-2007 06:14

Kitabı okumadım Muazzez Çıgın ne şekilde yorumladıgını bilmiyorum ancak bu kitabeye şöyle farklı bir yorum getirebilmek de mümkün diye düşünüyorum.

* * * *Burada bir Ana tanrıçadan bahsedildigini görüyoruz. Tapınak fahişeligi ise cinselligin sınırsız ve rastgele oldugu bir dönemden kalma bir uygulamadır. Anadolu da en iyi bir biçimde Bacchus törenleri ile belirginleşir. Ana erki den ataerkiye geçiş sırasında tapınak rahibeleri tapınak rahiplerine dönüştüler. Bir süre aynen kralların yaptıgı gibi kraliçelere ve rahibeler vekaleten işi yürüttüler daha sonra buasil hale geldi.

* * * * Bu geçiş dönemini pek çok uygarlıkta erkeklerin kadın elbisesi giyerek ve kadın rahibeler gibi davranarak gerçekleştirildigini biliyoruz. Kadın olmanın ilk koşulu kadın gibi giyinmekti bu yüzden geçiş döneminde kybele rahipleri de isis rahipleri de hep rahibe elbiseleri giydiler. Elbise konusunda diger bir husus elbisenin simgeledigi kutsallık yüzünden *vazgeçilemez oluşuydu.

* * * *Tapınak fahişeligi kültü son fahişelik eylemiyle birlikte kocaya sadakatin kutsanması oldugundan erkek fahişenin olmasının bir anlam ifade etmeyecegini düşünüyorum. Burada anlatmak istedigin eşcinselligin olmadıgını söylemek degil. Elbette vardı ancak tapınak fahişeligi bundan farklı bir olgu. Kadınlar ebedi iffet için fahişelik yapıyorlardı. Hatta bazı toplumlarda gelinin babası hariç tüm misafirlerle yatması bir gelenekti. Koca karısına herkesten sonra ve sonsuza kadar sahip olurdu.

* * * *Bu yazıtta anlatılmak istenenin bu oldugunu düşünüyorum. Burada kadın fahişelerden kasıt mabet fahişeligi kültünü devam ettiren kadın rahipler, erkek fahişelerde kasıt ise kadın kılıgına girmiş erkek rahipler olması gerekir diye düşünüyorum. Tam da ana erkillikten ataerkillige giden bir yolda, inanç karmaşıklıgı döneminde yazılan bir yazıt olması gerekiyor.

* * * *Pante nin Lut'un zamanlaması ile ilgili söylediklerine de katılıyorum.

* * * *saygılarımla

ozgur_beyin 04-01-2007 13:18

sevgili kont, muhammed'in *yazdırdıklarından(kuran) anlaşılan o ki,
muhammed sadece tevrat'a geçmiş söylenceleri biliyor.dış dünyayla il-
gisi veya *bilgisi yok, yada kendine *tevrat'ın yeterli olduğunu düşünüyor.
* * *bildiği lut kavmi var,halbuki antik yunan'da da homoluk son derece yaygın ve doğal . orda kadın vücudu aşağılık bir obje olarak görülüyor.
kadın sadece onlar için çocuk doğurmak için önemli.
* * *eflatun'un *(platon, doğumu M. Ö.427) ŞÖLEN adlı bir eseri var *.
kitap ,hocası Sokrates'le kendi arasında geçen diyalog şeklindedir.
teması * ,homoluğa övgüdür.
* * * antik yunan'da her zenginin konağında bir veya birkaç oğlanı var. cinsel ihtiyaçlarını onlarla karşılıyor.
* * * islam dünyası, herkesin bildiği gibi ,kadınla veya erkekle anal seksi
yasaklamıştır.tabii olarak, bu yasak pek kimsenin umurunda değildir.
* * *hatta Humeyni iktidara geldiğinde, kadının rızası olursa,kadınla
oral seks yapılacağına dair fetva vermiştir.

beelzbb 04-01-2007 17:33

Her toplumda bu tarz durumlar görülebilir.Sapkınlıklar günümüzde de devam etmekte.Bunu kimse yadsıyamaz.Sorunsal bunun bir topluma yayılması ve yaygınlaşması bu hastalığın.Demekki Lut kavminden önce böyle bir yaygınlık yokmuş.Sümerler lut kavminden önce yaşamış olsa ne olur olmasa ne olur.Durum gayet açık ve net.

Ben de burda bir gaf göremiyorum.

intizar 04-01-2007 21:03

Kont; Pantenin sorusuna bizde cevap bekliyoruz?

* * * * "Bu konuda bir gaftan söz edilebilir mi? Bunun gaf olabilmesi için Lut kavminin yaşadığı zamanı bilmek gerekir. "

frodo 04-01-2007 21:24

Tarih sumerle başlar. Bu iddianın farklı boyutları var.Birincisi
sumerler yazılı tarihin ilk ürünlerini, belgelerini sunan toplumdur.
İkincisi "şehirleşmenin" ilk yaratıcısı olan toplumdur. Arkeolojik
buluntular toprağa yerleşmenin ilk belirtilerini M.Ö 7500'lü yıllara
götürse de saydığımız gerekçeler ile tarihçiler tarihi sumerle başlatırlar.
Sanırım kont arkadaş da böyle bir tümdengelimle işe başlamış.
Bu açıdan bakınca da ;

80. Lût'u da Peygamber olarak gönderdik. Hani o kavmine şöyle demişti: "Sizden önce âlemlerden hiçbir kimsenin yapmadığı çirkin işi mi yapıyorsunuz?" *ayeti tarihsel bulgular ile çelişir.

Ancak Lut kavmi ile bilgili kutsal metinlerin dışında herhangi bir belge
bulunamadığı için bu çelişki pantenin itirazi kaydı ile savunulabilir.

pante 05-01-2007 00:23

Sanırım Kont arkadaşımız İbranilerin ve Tevrat'ın yazımının Sümerlerden sonra olduğu bilgisinden yola çıkarak bu çelişki iddiasında bulunmuş. Bu çelişkinin doğru olabilmesi için Tevrat'ta yazılan eski kavimlerin, Lut'un, İbrahim'in ya uydurma olması gerekir ya da Lut kavminin Sümerlerden sonra yaşamış olduğunun ispatı. Evet, tarihte bu kavimlerin ve peygamberlerin varlığına dair bir belge yok. Ancak, belge olmaması bu bilgilerin uydurma olduğunu da doğrulamıyor. Biliyoruz ki *varlığı bilinen bir çok ulusun da geçmişe ait belgesi yok. Ayrıca, Tevrat'ın da bir belge sayılabileceği yönünde düşünenler var. Örneğin, eski Mısır ve firavunlar hakkında hiçbir yazıt, belge olmasaydı Tevrat'taki bilgiyi uydurma olarak görebilir miydik?

Tarih Sümerle başlar ama bu demek değildir ki Sümerlerin öncesi yoktur.
Sümerlerin tarihi M.Ö. 5000'e kadar uzanır. En eski tablet M.Ö. 3500.
Tevrat'taki bilgilere göre;
Adem ile Havva : M.Ö. 3761
Nuh Tufanı * * * *: M.Ö. 2104
Babil Kulesi * * *: M.Ö. *1764
İbrahim ve Lut : M.Ö. 18.yüzyıl

Bu bilgilere göre Sümerlerin Lut kavminden önce yaşamış olduğu ortaya çıkarsa da, ansiklopedik bigilere göre Babil kulesinin M.Ö. 5000 civarında Sümerler tarafından yapıldığı sanılmaktadır.
Yani, Tevrat Babil Kulesinden bahseder ama tarihler tutarsızdır. Dolayısıyla İbrahim ve Lut'un yaşadığı dönem olan 18. yüzyıl da büyük olasılıkla yanlıştır.
Bu nedenle Lut kavminin tarihi hakkında sağlıklı bilgi mümkün değildir.

merakli 05-01-2007 00:40

sene 23 aralık 1930 yani bundan yaklaşık 76 sene önce. kubilay bir grup tarafından öldürüldü.

a) bunu, dinci, yobaz irticacılar yaptı ( 70.000 kişi)
b) bunu 6 kişiden oluşan dinle alakası olmayan esrarkeş bir grup yaptı.

sebebi net olmayan bir tarihsel bir vaka.
TBMM kayıtlarına göre ilki doğru,
günümüz tanıklarına göreyse ikincisi.
peki nedir bu olayın aslı?? bilmiyoruz tam olarak çünkü elimizde nesnel bir bilgi yok. nesnel dediğimiz bilgide öznenin nesnelliği. (arzu edildiği taktirde kaynak verebilirim)

tarihsel araştırmalara saygı duyarım, ama bu konuda direkt olarak kesin yargılara varmam hiçbir zaman.

vakti zamanında aynı yolla 4. murat da eşcinsel iftirasına uğramıştı, oğlan kelimesi yüzünden.

bu hamur çok su götürür.

hiramusta 05-01-2007 10:51

Konunun tarihsel boyutunu bir kenara bırakalım.Ben başka bir noktaya parmak basmak istiyorum.Diyelim sümerlerde homoseksüellik vardır hatta bir adım öteye gidelim homoseksüllik insanlık tarihi kadar eskidir.Size şunu sormak istiyorum,bir çuval elma içerisinde 5 tane elma çürük diye bütün çuvala çürük diyebilir misiniz?Veya şu 14 milyonluk şehirde 1000 kişi homoseksüel diye bütün İstanbulu **** veya ****lik yanlısı ilan edebilir misiniz?Her millette bu sapkınlı yapan birileri çıkabilir.Devletler bunları kontrol altına almak için onlara bir mekan da tahsis edebilir ama Lut kavminin yaptığı başka.Lut kavmi bütün milletçe homoseksülliği benimsemiş bir kavim.Buna kadınlarda üstelik Lut'un karısıda dahil.Helaktan yalnızca Lut ve ailesinin birkısmının kurtulabilmiş olması da bunu gösteriyor.Kanaatimce bütün bir Lut kavmi homoseksüelliği töreleriyle meşrulaştıran ilk kavimdir.Ayetin vurgulamak istediği nokta kanaatimce budur.

liopleurodon 05-01-2007 11:56

Lut kavmi nerde helak oldu? Neden aynı tarz yaşayan diğer kavimler helak olmadı da, kabak lut kavminin başına patladı?

Herneyse, bunlar cevapları verilemeyecek türden garajdaki ejderhaya dair sorular. Daha elle tutulur bir şey sormak lazım. Neden insanlar, diğer bazı hayvanlar gibi, genetik olarak eşcinseeliğe meyillidir ve bunu önleyemezler? Allah neden insanları böyle yaratmıştır? Hatta sadece insanları değil, mesela yunus balıklarını da?

hoara. 05-01-2007 13:13

Alıntı:

muhammed sadece tevrat'a geçmiş söylenceleri biliyor.dış dünyayla il-
gisi veya bilgisi yok, yada kendine tevrat'ın yeterli olduğunu düşünüyor.
bilimsel bir konu oldumu muhammetten önce antik yunanda, mısırda o bilgi vardır diyerek muhammetin o kültürlerden kopya çektiğini söyleyin, yeri geldimi de yukardaki cümleyi sarfedin. olmuyor ama

birde antik yunanda kadın vucudu iğrenç bir obje olarak görülür gibi bir cümle yazmışsınız. hangi antik yunanda acaba. hani venüs, afrodit, athen denilerek sutun gibi hatunlara tapınılan antik yunanmı ?

konuya dönersek pante arkadaşımıza katıldığımı belirtmek isterim.
syg

ozgur_beyin 05-01-2007 14:09

bilimsel bir konu oldumu muhammetten önce antik yunanda, mısırda o bilgi vardır diyerek muhammetin o kültürlerden kopya çektiğini söyleyin, yeri geldimi de yukardaki cümleyi sarfedin. olmuyor ama
*
* sevgili hoara,farkında olmadan dediğimi tasdiklemişin, evet muhammed
daha önceki bilimsel tesbitlerden haberi yok. sadece *tevrat'ta anlatılanlardan haberi var.
* * diğer konuda ise sana PLATON'un ŞÖLEN'ini okumanı öneririm
* *uzun lafın kısası memelilerde *homoluk LUT'tan öncede vardı bizden sonrada olmaya devam edecektir. bu bir, libido merkezinin ana rahminde kaymasıdır

larra 05-01-2007 14:42

Bildiğim kadarıyla eşcinsellik İsalma göre büyük günahtır.Amma ve lakin bu "eşcinsellik" olgusu yarı hormonal yarı psikolojik ve daha ne "tedavisi" bulunan ne de tam olarak nedeni belli olmayan olgu insanoğlu tarihinde hep vardı ve hep olacak. Buna karşı "köpürmeleri" de psikanalizciler herkeste bulunan "latentik eşcinselliğin" kabarmasına tepki olarak açıklıyorlar.
Umarm en büyük eşcinsellik düşmanının oğlu eşcinsel olur. Ne olduğunu o zaman anlar.

Sn hoara, özgür beyin efendinin dediklerine tamamen katılıyorum. Yunanda erkerk erkek ilişkisninin kadın erkek ilişkisinden daha üstün tutulduğu doğrudur. Ali birleşmedir. Bir erkeğin bir erkeğe hükmetmesi biçiminde yorumlarnır.Platon'un hocası Socrates bile bilindiği kadarıyla eşcinseldir.

05-01-2007 15:00

[quote:4abc2f4a26="hiramusta"]bir çuval elma içerisinde 5 tane elma çürük diye bütün çuvala çürük diyebilir misiniz?Veya şu 14 milyonluk şehirde 1000 kişi homoseksüel diye bütün İstanbulu **** veya ****lik yanlısı ilan edebilir misiniz?Her millette bu sapkınlı yapan birileri çıkabilir.[/quote:4abc2f4a26]

Neden bu yürüttüğünüz mantığı Nuh Tufanı için de düşünmüyorsunuz?

Nuh döneminde de insanların günahlara battığı söyleniyor. Peki hepsi mi? Yaşlı nineler, bastonlu dedeler, kundaktaki bebekler, görme ve duyma engelliler de mi günahlara batmışlar? Hepsinin tufanda boğulup gitmesi nedendir diye niye sormazsınız?

Suçsuzlar da suçlularla birlikte aynı cezaya çarptırıldıysa aynı kural neden Lut'da da geçerli olmasın?

onur 05-01-2007 15:27

Bir de lut olayında gözden kaçan durumu da vurgulamak istiyorum.Bahsedilen *olayda büyük ihtimalle Allah tarafından gönderilen insan kılığında ki meleklere tecavüz etmeye kalkıyorlar.Tevrat bundan geniş biçimde bahseder.Kuran da sizin belirttiğiniz ayetle peygambere anlatır.Hatta Hz Lut engel olmaya ve kızlarını feda etmeye çalışır diye biliyorum.

hiramusta 05-01-2007 15:41

Nuh kavmini azgınlıklarından dolayı gece gündüz uyarmıştı.
Kendilerine yakıcı bir azap gelmeden önce kavmini uyar, diye Nuh'u kendi kavmine gönderdik. (71/1)

"Ey kavmim dedi,ben sizin için açık bir uyarıcıyım" (71/2)

"Allah'a kulluk edin; O'na karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin." (71/3)

"Ki Allah bir kısım günahlarınızı bağışlasın ve sizi belli bir vâdeye kadar tehir etsin (muahaze etmeden yaşatsın)" Bilinmeli ki Allah'ın tayin ettiği vâde gelince, artık o ertelenmez. Keşke bilseydiniz!" (71/4)

(Sonra Nuh:) Rabbim! dedi, doğrusu ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim; (71/5)

Fakat benim davetim, ancak kaçmalarını arttırdı. (71/6)

Gerçekten de, (imana gelmeleri ve böylece) günahlarını bağışlaman için onları ne zaman davet ettiysem, parmaklarını kulaklarına tıkadılar, (beni görmemek için) elbiselerine büründüler, ayak dirediler, kibirlendikçe kibirlendiler. (71/7)

Sonra, ben kendilerine haykırarak davette bulundum. (71/8)

Sonra, onlarla hem açıktan açığa hem de gizli gizli konuştum. (71/9)

Dedim ki : Rabbinizden mağfiret dileyin; çünkü O çok bağışlayıcıdır. (71/10)

(Mağfiret dileyin ki,) üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin, (71/11)

Mallarınızı ve oğullarınızı çoğaltsın, size bahçeler ihsan etsin, sizin için ırmaklar akıtsın. (71/12)

Size ne oluyor ki, Allah'a büyüklüğü yakıştıramıyorsunuz? (71/13)

Oysa, sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır. (71/14)

Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış! (71/15)

Onların içinde ayı bir nûr kılmış, güneşi de bir çerağ yapmıştır. (71/16)

Allah, sizi de yerden ot (bitirir) gibi bitirmiştir. (71/17)

Sonra sizi yine oraya döndürecek ve sizi yeniden çıkaracaktır. (71/18)

"Allah,yeryüzünü sizin için bir sergi yapmıştır." (71/19)

"Ki, onda geniş yollar edinip dolaşabilesiniz.(diye). (71/20)

(Öğütlerinin fayda vermemesi üzerine) Nuh: Rabbim! dedi, doğrusu bunlar bana karşı geldiler de, malı ve çocuğu kendi ziyanını arttırmaktan başka işe yaramayan kimseye uydular. (71/21)

Bunlar da, büyük hileler, büyük desiseler kurdular! (71/22)

Ve dediler ki: Sakın ilâhlarınızı bırakmayın; hele Ved'den, Suvâ'dan, Yeğûs'tan, Ye'ûk'tan ve Nesr'den asla vazgeçmeyin! (71/23)

(Böylece) onlar gerçekten birçoklarını saptırdılar. (Rabbim!) Sen de bu zalimlerin ancak şaşkınlıklarını arttır! (71/24)

Bunlar, günahları yüzünden suda boğuldular, ardından da ateşe sokuldular ve o zaman Allah'a karşı yardımcılar da bulamadılar. (71/25)

Nuh: "Rabbim! dedi, yeryüzünde kâfirlerden hiç kimseyi bırakma!" (71/26)

"Çünkü sen onları bırakırsan kullarını saptırırlar; yalnız ahlâksız, nankör (insanlar) doğururlar (yetiştirirler)." (71/27)

"Rabbim! Beni, ana-babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla, zalimlerin de ancak helâkini arttır." (71/28)

Nuh'un uyarması onların inkarlarını daha da arttırmış üstüne üstlük ölüm tehditleri de gelmeye başlamıştı.
Dediler ki: Ey Nuh! (Bu davadan) vazgeçmezsen, iyi bil ki, taşlanmışlardan olacaksın! (26/116)

Sonunda inkar edenler Allah'ın azabına çarptırılara suda boğuldular.Suda boğulanlar içinde çocuklar dışında hiçbir masum yoktur.Nineler,dedeler denilerek azgınlar masumlaştırılmaya,sevimleştirilmeye çalışılıyor.Bir örnek vereyim gelişmemiş ülkelerin yüzyıllarını faiz borçlarıyla ipotek altına alan emperyalist yönetimleri oylarıyla seçen ve desdekleyen halklar ne kadar masumdur?Veya bugün Irakta 600bin masum insanı katleden Abd yönetimini oylarıyla seçen Abd halkı ne kadar masumdur?Allah'ın helakinde ölen çocuklar zaten ecirlerini alacaklar ama hiçkimse yaşlı da olsa,bunakta olsa hiçbir yetişkinin masum olduğuna beni inandıramaz.O nineler,dedeler yaşlı olmasalardı o azgınlıklarına gene devam edeceklerdi.Çünkü Nuh onları gençliklerindede,sağlıklarında da uyarmıştı.Ama onlar Onu dinlememişlerdi.Kişi yaşlılığından dolayı zina yapamıyorsa,bu durum onu o günahtan muaf tutabilir mi?Çünkü o gençken sağlıklıyken zina yapıyordu,aynı durumda olsa gene yapacak.Bu örneği doğru olmayan bütün davranışlara uygulayın.

hoara. 05-01-2007 15:54

Alıntı:

sevgili hoara,farkında olmadan dediğimi tasdiklemişin, evet muhammed
daha önceki bilimsel tesbitlerden haberi yok. sadece *tevrat'ta anlatılanlardan haberi var.
konu dışına çıkmak istemediğimden uzatmayacağım ama bi daha düşün istersen.

Alıntı:

diğer konuda ise sana PLATON'un ŞÖLEN'ini okumanı öneririm
elbette bazı felsefe yapılarında dediğinde haklısındır. ancak bir felsefi görüşü tüm antik yunan felsefesine maal etmeni yanlış bulmuştum. belki ben dile getiremedim.

Alıntı:

uzun lafın kısası memelilerde *homoluk LUT'tan öncede vardı bizden sonrada olmaya devam edecektir. bu bir, libido merkezinin ana rahminde kaymasıdır
iyi de işte lut kavmi ne zaman yaşamış tam belli değil ki. sadece varsayımlarla fikir üretiliyor.
yazının bulunuşuna göre tarih sümerlerle başlıyor ve başladığı an homoluk izlerini gösteriyor.
ama ibrahim ve lut un (ki amca çocuklarıdır bilirsin) varsayımlarla sümer medeniyeti içinde yer aldıkları ileri sürülebilir. göç ettikleri şehirler, dinsel temalar felan. öyleyse aslında varsayımsal olarak ta yanlış bir şey yok. yani homoluk ilk sümerlerde görülüyorsa , lut ta sümerliydi denebilir kabaca. çok mu kaba oldu :)

ama sanırım sen homoluk hormanal bozukluk olduğuna göre her ne kadar yazılı belge olmasa da insanlık sümerlerle başlamadığı için bu hormanal bozukluk daha önceki insanlarda da mutlaka olmuştur demeye getiriyorsun. ne diye bilirim ki . varsayım işte.

syg

05-01-2007 17:58

Hiramusta,

"Nuh tufanında" ölen masum çocukları kasdederek "Allah'ın helakinde ölen çocuklar zaten ecirlerini alacaklar" diye yazmışsın. Herşeyden evvel kitabınızda böyle bir ifade hatta ipucu bile yok. Tam tersine senin de yukarı yazdığın ayette:

"Bunlar, günahları yüzünden suda boğuldular, ardından da ateşe sokuldular ve o zaman Allah'a karşı yardımcılar da bulamadılar. (71/25)"

şeklinde ayet var. Demek ki ölenler arasında ayrım yapılmıyor. İstisnai durum belirtilmiyor. Oysa başka konulardaki bazı ayetlerde kuralların dışındaki istisnaların belirtildiğini görüyoruz Kuran'da. Bu ayette ise ölenlerin günahları yüzünden öldüğü açıkça belirtiliyor. Demekki çocuklar, felçliler, doğuştan kör ve sağır insnalar da buna dahil.

Ayrıca ileri sürülen mantığın ne derece sakat bir mantık olduğunu bir benzetme yaparak anlatmaya çalışayım:

Geçtiğimiz yıl içinde kaçırılan bir İsrail askeri nedeniyle İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik şiddetli saldırılarını hatırlıyoruzdur. Bu bir cezalandırma hareketi idi. Ancak Hizbullahlıdlardan daha fazla sayıda masum Filistinli -ki bunların arasında çocuklar da vardı- bombardımanlarda öldü.

Bu durumu tartıştığın bir İsrailli sana dese ki:

"Evet masum çocuklar da öldü operasyonlarımız sırasında ama o çocuklar öteki dünyada tanrımız tarafından ecirlerini alacaklar."

Lu kavminin tamamını eşcinsel kabul etme zandan öte değildir. Tanrının suçsuzları da arada öldürmeyeceği varsayılarak ileri sürülmüştür ama aslı yoktur.

Beni Kureyzalarıı erkeklerin tamamının suçlu-suçsuz ayrımı yapılmaksızın toplu olarak suçlu kabul edildiğini ve idam edildiğini biliyoruz. Hatta bu idam edilenler arasında kör bir yahudinin olduğunu da İslami kaynaklardan biliyoruz.

Çoğunluğun durumuna bakarak tüm topluluğun aynı cezaya çarptırılması Muhammed'de de vardır, Nuh tufanı ve Lut kavmi efsanelerinde de vardır.

Bu hukuksal ilke modern hukukta kabul edilemez. Suçlu-suçsuz ayırdının yapılmadığı, toplu hükümlerin verildiği kararlar ilkel hukukta görülür. Bu ilkel hukuk yahudi hukuğudur, islam hukuğudur, hammurabi kanunlarıdır. Ortaçağın genelinde benzeri ilkel ve vahşi kanunlar geçerlidir.

Modern hukuk hala mükemmel olmaktan uzak olsa da yahudi veya islam hukuğu gibi ilkel hukuklardan fersah fersah ileridedir.

spartacus 05-01-2007 18:08

Ortada yine fırsattan istifade, inanmayanlar kötüdür, İnanmadılar, başka yollara saptılar, şöyle ettiler, böyle ettiler, Tanrı A, B, yada C ye gerekli ibadeti yapmadılar onu dinlemediler, başımıza Tufanlar geldi. Cezalar geldi.
Yunanda, yıldırım çaksa sebebi Zeus sayılır. Sümerlerde, keza öyledir, deprem, taşkınlar hatta insanlardan gelen baskınlar(Guti istilaları) Tanrılara gerekli önemi vermemekten dolayıdır diye işlenir. İlahilerde, tabletlerde, teolojide, efsanelerde.(Bilmem ne Kral bilmem ne Tapınağını onarmadı, yeni tapınak yapmadı vs diye gider bu cezaların sebeblerinde)...... Zaten amaç inandırmak ise, bir yığın hayali korku üreten dinler için bu tür vakalar biçilmiş kaftandırlar...

Lut Gölü bir Göktaşı gölüdür. Yani iri bir Göktaşının düşmesi sonucu oluşmuş bir göldür. Tarihi konusunda bilgi edinmek gerekir. Tabi böylesine bir göktaşı nasıl felaketler ve korku, acılar getirmiştir, buda durumdan istifade edenlerin ifadelerinden belli...

Terah, oğlu Avram`ı, Haran`ın oğlu olan torunu Lut`u ve Avram`ın karısı olan gelini Saray`ı yanına aldı. Kenan ülkesine gitmek üzere Kildaniler`in Ur Kenti`nden ayrıldılar. Harran`a gidip oraya yerleştiler.
Yaratılış 11:31

M.Ö. 1900 ler gibi...

Dünya atmosferinde 1 günde!? Milyonlarca Göktaşı bulunur. Yani Tanrı bir gün kızdı, bir taş fırlattı olayı değil, zaten atmosfer ve dışı milyonlarca taşla dolu...

Hatırlayın, İstanbul depreminde Cüppeli ne diye satış yapıyordu, Bu deperemin nedeni başı açık kızlardır. Allah bizi cezalandırıyor.

Eşcinsellik, şöyle kötülük böyle sapıklık vs aktarımları ile Cüppelinin ifadesini karşılaştırın, nasıl aynılar değil mi?
Ortada doğal bir doğa olayını kendine yontma sözde bir Ceza olacaksa cezayı meşru kılan sebepleride abartılarak olacaktır. İnanırsan en güzelidir, ama inanmadın, sapıksındır, taşkınsındır, cümbür cemaat kötüsündür, mantık bu eşcinsellik vs ler ise kenar süsü, mana...

simonuniti 06-01-2007 01:19

Lut tan once escinsellik vardi veya yoktu,onemli degil.Tartisilmasi gereken bu durumda olan insanlara yapilan hakarettir.Genleri onlara oyle olmasini soylemisse o insanlarin ne sucu var.Haksizlik adaletsizlik gorulemiyor mu yazilanlardan. Kuran da escinsellik asagilaniyor,,,peki Yuce Tanrimiza soruyorum.....

neden peki hayvanlarda da escinsellik var.?????

O kadar hepsi seni tesbih etmelerine ragmen bu ayip olan durumu neden onlara layik gordun.???????Onlar da bizim gibi gunahkar mi?Insanlar bilincli bir sekilde erkekleri yataklarina atiyorlar da,peki hayanlar da bilincli bir sekilde mi yapiyorlar bunu???

Eger cevabiniz :bilincli yapilmiyor ise demek ki biyolojik bir takim sorunlar var demektir organizmada....

Eger hayvanlar bilincli yapiyorsa,,,,O hayvancagizlari da ati CEHENNEME
kaynar su icsinler.............
sonsuza kadar,,,,sucsuz olsalar da...

simonuniti 06-01-2007 01:22

mesaj iki defa cikmis....pardon...

onur 06-01-2007 01:53

HAYVAN:İç güdüleri ile hareket eder yaptıklarından Allah a karşı sorumlu değildirler.Kıskanan özgürdür istediğini yapsın.

İNSAN:Aklı mantığı ile düşünerek hareket eder.Hayvanları kendine örnek alıp onların adına paylar çıkarmazlar.

Bir hormonal dengesizlik ve hastalık olduğu kanaatindeyim.

intizar 06-01-2007 09:26

Homoseksüellerin çok farklı yaşam tarzları vardır.

* Hasta olursun, biyolojik olarak kendi cinsine arzu duyarsın,yalnız bunu fiiliyata dökmeden tedavi yoluna gidersin. (Böyle insanlara kimse birşey diyemez)

*Hasta olursun, tedaviyle hiç uğraşmazsın. Fırsat buldukca ......( Bunlar nasılsa mazeretim var diyenler)

*Homoseksüelliği hastalık olarak görmezsin "bu benim cinsel tercihim dersin". Avrupada olduğu gibi kendi cinsinle evlilik bile yaparsın. (lut kavmine üye olan bunlar)

*Homoseksüel olmazsın (kendi cinsine vermezsin) ama eline fırsat geçtimi ganimet bulmuş gibi saldırırsın.(kesinlikle sapık olan grup bunlar.)

****Bide hayvanlara ilgi duyanlar var, Avrupa onlara nasıl haklar verecek bilmiyorum.

spartacus 06-01-2007 10:29

kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkartamamış.

Ne eşcinsellik ne sapıklık ne vs vs....
Bunlar sözde Nuh Tufanı sebebi(başka tanrılara inanmak yada tufanı yapan tanrının yolundan şaşmak vs..) ile, Lut kavminin cezalandırılması vs olarak işlenecek konular değil.
Bakın Sümer Tanrıları insanları hizmet için yaratıyor. Zamanla insanlar o kadar çoğalıyor ki, insanların dırdırı, vırvırı vs Tanrıları artık rahatsız etmeye başlıyor. Tanrıların Cennetinde sükunet hakimdir, gürültü patırtı, rahatsız edici sesden, cümbüşten..vs.. Cennetin tadı kaçıyor, Tanrılarda insanlardan kurtulmaya çalışıyor, Tufan yapıyor... Şimdi bu gerçekte olmuş, yaşanmış, bitmiş herhangi bir doğa olayı sonrası, olağan olan ancak insanlar toplumlar açısından olağanüstü bir denge bozucu roller oynayan, ani gelişen büyük felaketlere bulunmuş soyut nedenlerdir. Yani düşünün, şimşek çaktığında, Bu Tanrı Zeus'un sesi, Bu Tanrı Baal'in sesi, Bu tanrı EL'in sesi diyen insanlardan, böylesi büyük felaketlerde ne demelerini bekliyordunuz?!

Tüm bir insanlığa mal edilmeye çalışılan, homoluk, yok sapkınlık, yok çoğul seks vs, bunlar küçük, zengin, kendileri dünya cennetinde yaşayan elit bir kesimin İRADİ eğlencesidir. Yoksul, fakir, gariban, *bir çok şeyden yoksun, köle, esir, insan bile sayılmayan büyük çoğunluğun özel bir eğlencesi değildir. Zaten eğlenceleride pek yoktur. Bu tür olaylar, doğal afetler yada savaşlar, büyük salgın hastalıklar, biyolojik, psikolojik bozukluklar vs, bir yerde biyolojik, psikolojik vs olarak ele alınırken diğer taraftanda Tanrı A kızdı yaktı, yıktı, Tanrı B kızdı cezalandırdı demek yerine, o zamanki toplumsal yapının incelenmesi gerekir, Tufan, Deprem gib şeylerde de, Tanrı A, B, C ceza verdi, tufan yaptı, yaktı yıktı demek yerine, yine o dönemlerin belgeleri, bu günün coğrafya, fizik vs bilimleri ile anlaşılmaya çalışılmalıdır. Yoksa yaşanmış bir su taşkınına, volkan patlaması yada depreme, fırtınaya giderde Sümer tanrıları insanları cezalandırdı der isek, halt ederiz.

Bu gün İsrail yada Filistin Tanrı kimi cezalandırıyor? Bu gün Irak, Irak'ı kim cezalandırıyor? Irak'da o petrol olmasaydı, o hammadde olmasaydı, böyle bir ceza alırmıydı? ABD bu savaşta milyarlarca dolar harcadı, niye? İşte bu Sümer, Arap vs Tanrısı cezalandırdı ile açıklanamaz ise, binlerce yılki öncekki olaylarda açıklanamaz...

Eğer biraz Antik çağ saray hayatını inceler iseniz, ondan sonra döner biraz berilere gelirseniz, Haremleri biraz daha gelirseniz saray eğlenceleri, kral, padişah eğlencelerini görürsünüz... Bunlar saraylılar, dünya benim diyor adam, hiç bir biçimde yoksul halkı bağlayan şeyler bunları bağlamıyor, bunlar dinden tutunda bir çok olguyu kendi yüceliğinin, şanının bir aracı olarak görmekten başka bir bağlılığı yok.

Psikolojik hastalıkların varlığı ise her dönem olmuştur. Bunların yanında biyolojik olan sorunlarda vardır. Bu tür şeylerin kaynağı kişiyi kendi hücresine kapatarak, ileride onarılması mümkün olmayan psikolojik vakalara götürmemektedir, buda doğru bir toplumsal ilişki, sahteciliğe, sömürüye, çıkar ve menfaate dayalı olmayan ekonomik-kültürel toplumsal bir yapı ile mümkündür. İnsan sosyal bir varlıktır, cins ayırdımları üzerinden yapılacak kutuplaşma, ayrıştırma ve sosyal yana vurulan darbeler onarılması güç psikolojik durumlara vede akabinde olaylara yol açar. Yasaklar insanları "iyiler" yapmazlar, insanların yaşamlarını, kültürel konumlarını, kişiliklerini!? belirleyen sosyo-ekonomik ve tabi eğitim yapısıdır....

Gök gürlese Zeus''un sesi diye insanlara yutturan elit kesim, o gökgürültüleri arasında dışarıda köleler, yoksunlar, hizmetçiler vs tir tir titrerken, kendileri gök gürültüleri eşliğinde zevkleri, cümbüşü ile neler yapıyorlardı acaba, bir düşünmek gerekir?
Evli olmayan bir erkek ile bir kadının ilişkisini ölümlere varana değin cezalandıran üst egemen sınıf konumundaki yüce, hazreti insanlar, kendilerine harem kurup bunun en alasını yapmıştır. Bu kralından, padişahına, melikinden peygamberine kadar böyledir. Biraz kafa çalıştıracağız, birazda bize yutturulan sahte gerçeği serinkanlı bir şekilde düşüneceğiz hepsi bu...

larra 06-01-2007 11:26

Sn. intizar,

4 şıkta eşcinselliği açıklamışsınız. Bravo diyorum, böyle sınıflandırma daha göremedim. Aslında en büyük yanlışınız homoseksüelliği hastalık olarak görmeniz. Hormonal bir bozukluk olabilir, dizigotlu ve monozigotlu ikizler üzerinde yapılan araştırmalar da biolojik temeli olabilir diyor. Tekrar ediyorum olabilir. Bu da bunu hastalık olarak görmeniz için bir dayanak sağlamaz. Ki şimdiye kadar eşcinselliğin ne biyolojik ne de psikolojik tedavisi bulunamamıştır. Daha kimse eşcinseli ilaçla tedavi edememiştir.

İlginizi çeker diye belki, eşcinselliğin 4 türü vardır ve bunlar sizin yazdıklarınızdan farklıdır :
1. Çocukluktan gelen eşcinsellik. Bunlar çocukluktan itibaren belirtileri bulunun eşcinsellik türüdür.
2. Sonradan zaman içinde keşfedlen veya oluşan eşcinsellik. Tamamen heteroseksüel gelişim olur, fakat bir anda eşcinsel olduğunu farkedersin.
3. Hapishanelerde olan eşcinsellik türü. Libido'nun artk kadın mı erkek mi fazla dikkat etmemesinden oluşur. Bir nevi libidial açlık sonucu çıkar.
4. Sapıklık sonucu oluşturulan eşcinsellik. Çocuk yuvaları, yatılı okullar, yurtlar gibi mekanlarda sık sık karşımıza çıkan olgudur. Çocuklara taciz ve tecavüz edilir, defalarca, ..sonuç eşcinselliktir. Çünkü cinsel tatminin o yolla alınacağı yönünde bir altyapı oluşturulur.

Bir de "latentik" - gizli eşcinsellik vardır. Psikologlar bu türe herkesi dahil eder. Ki bunun belirtilerini kendini "normal" sayan erkeklerin, bir eşcinselle aynı ortamda bulunmak istememesi, aşırı tepkisinde görebilirz. Eşcinsel de o "latentik eşcinsellğin" karşındaki "normal" erkekte kabardığını da gayet rahat hisseder. Homofobi de burdan başlar. Anti-Semitizm gibi bir psikolojik hastalıktır.

Kesin olan tek şey, eşcinselliğin cezayla "düzeltilemeyeceğidir". İşe yaramaz bu. Allah'ın yaptığı (yaptıysa eğer) da işe yaramdı. Luttan(böyle bir vaka varsa) sonra da eşcinsellik devam etti. Ve devam edecektir. Çünkü insanın doğasında vardır.
Ve de "Lut kavmindeki" bütün eşcinselleri anında maço erkeklere çevirmek daha mantıklı değilmidir, en azından zarar vermezsin. Şifa(:))verirsin. Yakıp yıkman neyi çözdü ki..

simonuniti 06-01-2007 16:12

Alıntı:

onur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 61263)
HAYVAN:İç güdüleri ile hareket eder yaptıklarından Allah a karşı sorumlu değildirler.Kıskanan özgürdür istediğini yapsın.

İNSAN:Aklı mantığı ile düşünerek hareket eder.Hayvanları kendine örnek alıp onların adına paylar çıkarmazlar.

Bir hormonal dengesizlik ve hastalık olduğu kanaatindeyim.

Kardesim onur,soylediklerinden sanki ben hayvanlarda escinsellik var ve ben bunu insanlarda da olmasini tesvik ediyormusum gibi bir izlenim var.Hayir kardesim benim burada anlatmak istedigim ve de senin anlamamakta *israr ettigin husus sudur:

Tanrinin insanlarda rezalet bir is olarak gordugu bir olguyu neden yarattigi sucsuz,acizane ve hic bir seyden haberdar olmayan hayvanlara layik goruyor.

Sen hem kendi agzinla diyorsun hormonal sorun diye ,hem de onu akilli insanlarin yapmamasini soyluyorsun ve onu sorumluluk altinda birakiyorsun...!!!! :D *:D *:D

simonuniti 06-01-2007 16:41

sayin intizar kardes,

Alıntı:

*Homoseksüelliği hastalık olarak görmezsin "bu benim cinsel tercihim dersin". Avrupada olduğu gibi kendi cinsinle evlilik bile yaparsın. (lut kavmine üye olan bunlar)
Arkadas burda avrupa ya laf atmak yerine *biraz kendi din toplumlarimizda ne oluyor bir bakalim:

Benim ev arkadasimin babasi Tir soforlugu yapiyor,Suudi Arabistan da.Hayatinin cogunu orda geciriyor.Bana anlattigina gore Arabistanda erkekler kamyona binmeye calisip karsiliksiz olarak benimle iliskiye gir diye arkadasin babasina cok israr edenler oldugunu soyledi ve *bu bir iki numunelik olay degilmis.Ayrica Santiyede bir cok erkegin birbiriyle iliski yasarken tanik olmus.

Din eger escinsellige care olsaydi kutsal topraklarimizda care olurdu.Once kendimize bakalim da sonra baska yerlere satasalim.

belki de Lut kavmi Araplardi.Eger bozulmakta olan avrupayi elestirecekseniz lutfen boyle ucuz yollarla elestirmeyin.

Alıntı:

* Hasta olursun, biyolojik olarak kendi cinsine arzu duyarsın,yalnız bunu fiiliyata dökmeden tedavi yoluna gidersin. (Böyle insanlara kimse birşey diyemez)
Alıntı:

Hasta olursun, tedaviyle hiç uğraşmazsın. Fırsat buldukca ......( Bunlar nasılsa mazeretim var diyenler)
Bir de bura gaf yapmissin.2000-3000 yil once Lut kavminde hangi tedaviden bahsediyorsun...anlayamadim.Tip o kadar gelismismiydi acaba?
Lut kavmini sorumu tutmak ne kadar safca...Su anki bilim bile escinsellige care bulamamisken...

Alıntı:

Homoseksüelliği hastalık olarak görmezsin "bu benim cinsel tercihim dersin". Avrupada olduğu gibi kendi cinsinle evlilik bile yaparsın. (lut kavmine üye olan bunlar)
Iste mesele de burda yatiyor.Homoseksueller kendilerini normal olarak goruyorlar ve evlenip kadinlar yumurtaliklarini dolleterek erkeklerde evlatlik alarak cocuk sahibi olmaya calisiyorlar.

Bu insanlari kime ve neye karsi sorumlu tutuyoruz boyle....!!!!

saygilar...

intizar 06-01-2007 17:25

simonuniti : lut kavminin tedavisini Allah hakettikleri şekilde verdi. Hem benim tedavi dediğimde git hastaneye iğne vur iyileşsin değilki. bunu tıp belirler, psikolojikmidir,bazı hormon takfiyeleri ile geçer mi?...( Çİft cinsiyetli olarak dünyaya gelenler var onlar tamamiyle bu saydıklarımın dışında)

Benim Avrupayla ilgili söylediğim ;sapıklığı yasal olarak kabul etmesi.Yoksa islam toplumunda bunlar yok demedim ki ,ülkemizde bile çok yaygın durumda.

Eşcinselliğin çözümü; haklısın baskıyla zorla olmayacağı gibi, onları evlendirmeklede olmaz. İslamın burdaki görevi o insanlara tercih sunuyor ya Allahın kurallarını kabul edip nefsini konturol altına alacak, ya da nefsinin kölesi olup iğrençlik denizinde yüzüp gidecek.

06-01-2007 17:38

eğer’ki bu tür çarpık ilişkiler tanrı tarafından cezalandırılıyorsa muhammed 6 yaşındaki aişe yi oyundan alıp evine götürdüğü zaman kafasına ay dan daha büyük bir meteor düşmesi gerekirdi. tabii sözde tanrı adil biri ise.

tüm canlılar gibi insanda dişisinden türemiştir, yani basitçe erkek kadından türemiştir, kadın derken modern kadın yada ilkel kadından bahsetmiyorum, ara geçişten bir önceki ırk, yada bir önceki halka, 65. milyon yıl önce yeryüzü tamamen dinazorların hakimiyeti altında idi. tam bir dinazor terörü hakimdi yeryüzüne, ancak göktaşı yada nedeni bilinmeyen bir felaket dinazorların hakimiyetine son verince memelilerin dönemi başlamış idi.

tüm memeliler gibi atamız primatlarda düşmanlarından korunmak için küçülmeyi seçmişti, ancak dinazorlardan sonra artık devir memelilerin devri idi, memeliler arasındaki milyon yıllık amansız evrim yarışında *primatlarda rakiplerinden geri kalmamak için bir önceki hakim kuşak dinazorlar gibi ve tüm diğer canlılar gibi evrim geçirip erkeğini yaratmıştı.

kadın anatomisi iyi incelendiğinde, kadının cinsel organının erkek cinsel organının ilkel *hali olduğu açıkça görülür, yani aslında erkek evrim geçirmiş bir kadındır, körleşmiş işe yaramaz *göğüslerin nedeni evrimdir.

Erkeği erkek, kadını kadın yapan hormonlar *ostrojen ve testesteron *hormonlarıdır. Erkek’te testesteron hormonu gelişirken kadında dişilik hormonu ostrojen hormonu gelişmiştir. nasılki irkilmek ilkel bir dürtü ise, bir erkeğin hemcinsine ilgi duyması (bu aktif yada pasif olabilir) ilkel bir dürtüdür, *çünkü her iki denek te de testesteron ve ostrejen hormonları mevcuttur, erkekte ostrejen yüksekliği ilkel üreme dürtüsünü harekete geçirir, yani pasif *olarak hemcinsine ilgi duyar, ve bunun sonucunda ortaya komik bir çiftleşme ortaya çıkar, çünkü çiftleşmede amaç üremektir, hemcinsinin kalın *bağırsağına ilgi duyan diğer denek de aynı kafa karışıklığından nasibini alır.

bu tür insanlara *tukaka *tepeden bakış açısı, tamemen cahillikle ilgili bir olaydır.

K.C. 06-01-2007 17:48

Sevgili gandalf,
Erkekte östrojen hormonu yok bildiğim kadarıyla. Sadece testesteron var.
Kadında ise hem östojen hem testesteron var.
Yanlış mı hatırlıyorum?

06-01-2007 18:16

kc ostrojen erkekte körelmiştir, tamamen yok denemez, mesela sırf denemek *için girişilen eşcinsel bir ilişki ostrojen hormonunu harekete geçirir
hem kadında hem erkekte her iki hormonda mevcuttur, mesela kadınlarda da
testesteron yüksekliği ses kalınlığı vucutta ve yüzde kıllanmalara sebeb olur.
sorunun cevabı için likn vereyim

http://www.abcd.org.tr/ostrojentestosteron.htm

06-01-2007 18:17

Eşcinselliğin hormonlarla ilgisi yoktur. Eşcinsellerin hormonal düzeyleri diğer insanlar gibidir. Eşcinselliği hormonal düzeylerle açıklamaya çalışmak büyük bir yanılgıdır.

Günümüzde hala eşcinselliğin nedenleri bilinmemektedir. Hormonlardan kaynaklanmadığı ise nettir. Hormonlar sadece cinsiyet değiştirenlerde yeni cinsiyete uyumu sağlattırmak için yeniden düzenlenmekte kullanılıyor. Örneğin ameliyat ile kadınlığa geçen erkekte kadınsı özellikleri artırmak için ostrojen verilmektedir dışarıdan. Ancak kişinin kendisini kadın hissetmesinin zaten evelinden olduğuna dikkat ediniz.

Cinsiyet hormonları, kas gelişmesi, tüylenme, ses ve üreme hücrelerinin gelişimi gibi konularda etkili olmakta ama esas kişinin kendisini hangi cinsten hissettiği konusunda etkisi ve belirleyiciliği yoktur.

Eşcinselliğin nedeninin genetik olduğu tahmin edilmekle birlikte bu konuda dikkate değer bulgulara henüz ulaşılamamıştır.

Hepsinden önemlisi 1960 lı yıllardan beri Dünya Psikiyatristler Birliği eşsinselliği bir hastalık, bir anormallik olarak görmemektedir. Çünkü eğer kişi kendini hissettiği cins ve cinselliği ile uyumlu ve kendisiyle barışık ise düzeltilecek bir şey olmayacağı yargısına varılmıştır ki benim de düşüncem bu yöndedir. Bir eşcinsel sadece kendini hissettiği cins ve ilgi duyduğu cins nedeniyle depresyon, saldırganlık gibi durumlar yaşıyorsa, daha doğrusu durumundan şikayetçi ise tedaviye uygun görülmektedir ki burada aslında tedavi edilen eşcinsellik değil, kendisi ve çevre ile olan uyum sorunudur.

Eşcinsellik toplumun yeni nesiller yetiştirme olanağını sekteye uğratmadıkça toplum için tehlikeli değildir ve cinsel tercih meselesidir. Zaten görülme sıklığı, toplumun yeni nesiller oluşturmasını engelleyecek düzeyde değildir. Yani bir tehdit yoktur. Tehdit daha ziyade muhafazkar heteroseksüellerden, homoseksüellere yöneliktir. Düzeltilmesi gereken budur.

06-01-2007 18:28

sevgili cem, erkeğin varlığı tabiatta açıklanamaz, tüm memeli türlerin erkeği dişilerinden türemiştir, eşcinsellik bir hastalıktır demedim zaten, ilkel bir dürtüdür dedim, kafa karışıklığıdır, doğada çiftleşmede amaç üremedir, üremesiz bir çiftleşme kafa karışıklığındansanal *bi ilişkiden ibarettir, bu yalnızca insanlara has bir ilişki değil diğer memelilerde de bu tür eşcinsel ilişki yaşanmaktadır.

onur 06-01-2007 20:50

Alıntı:

Kardesim onur,soylediklerinden sanki ben hayvanlarda escinsellik var ve ben bunu insanlarda da olmasini tesvik ediyormusum gibi bir izlenim var.Hayir kardesim benim burada anlatmak istedigim ve de senin anlamamakta *israr ettigin husus sudur:

Tanrinin insanlarda rezalet bir is olarak gordugu bir olguyu neden yarattigi sucsuz,acizane ve hic bir seyden haberdar olmayan hayvanlara layik goruyor.

Sen hem kendi agzinla diyorsun hormonal sorun diye ,hem de onu akilli insanlarin yapmamasini soyluyorsun ve onu sorumluluk altinda birakiyorsun...!!!! * *
Tanrının layık görmesi mi? Sence anne karnında doğmak üzere olan bi çocuğun ölmesi Tanrının liyakatimi yoksa başka sebebler mi?Hayvanların bu ilişkiye girmesi onlara Allah mı yaptırıyor manasınımı çıkarıyorsun.Ya da insanların?Yani ben şimdi bi adam öldürsem bunun hiçbir şey onun izni olmadan gerçekleşmez mantığı ile giderek *Allah ın işi mi olduğunu söyleyeceğim.Ya da trafik kazasında öle bi adam Allah öyle istediği için mi ölmüştür.?

spartacus 06-01-2007 23:43

Sevgili İntizar
"lut kavminin tedavisini Allah hakettikleri şekilde verdi. "

Aferin o halde bu doktora. Ne cezası, Sümerlerin Tanrılarıda aynı okuldan mezunmuş! Onlarda insanların gürültülerinden rahatsız oldukları için, *hakettikleri tedaviyi?! insanlara vermiş, nasıl mı Tufan ile?
Gök gürlese bu Zeustandır diyenden ve tir tir titreyenden daha başka nasıl bir açıklama beklenebilirdi?

Depremler, taşkınlar, kazalar vs, az kaldı, hepsi ceza olacak yakında(zaten öylede neyse).... Bunlar doğal afetmiydi, hadi canım sizde Ahmet Hoca'dan dahamı iyi bileceğiz, başı açık kızlar dolaştı, Allah'da hakkettiğimiz tedaviyi deprem ile yaptı! Nede olsa okul dedik...

intizar 07-01-2007 00:38

Sevgili spartacus : Lut kavminin durumu malumun Kuranda geçiyor, Ve yüce Allah "uyarıcı göndermeme rağmen dinlemediler ve hakettikleri azap geldi ve onları buldu." diyor.

Güzel kardeşim İslam toplumunda şaklaban çok (Ahmet hoca bunlardan mı bilmiyorum çünkü hiç tanımam). Kendilerine göre fetva verenmi ararsın, tanrının yerine ve onun adına ahkam kesenmi arasın, Kafasına göre insanları dinden çıkarıp cehenneme yerleştirenmi ararsın. örnek çok.Bu islamın sorunu değilki, bu neyazıkki cehaletten dolayı bu gibi insanlara pirim veren müslümanların sorunu. ( ben kendi adıma bu pirimi vermiyorum)

Şimdi dünyada binlerce Sapık çocuk istismarcısı *var, ve bunların çoğu bilimadamlarına göre hasta, bunların bir iğneside yok vurunca hemen iyileşsinler. Ne yapabilirsin şimdi bu insanlara, Serbest bir şekilde hastalıklarını mı yaşasınlar??

larra 07-01-2007 01:28

sn. intizar

Sapık çocuk isismarcılar tedavi olunabilinir.İğneyle değil tabi, gerekli psikolojik tedaviyle. Tedavi olunmuyorsa da uygun uygulamalar vardır ruh hastalıkları sanatoryumları gibi. Eşcinselliğin bununla alakası yoktur. Eşcinsellik sapıklık değildir. Bu gayet normal olgudur. Normal olmayan noktaları da var tabiiki, lütfen bir önceki yazımı okuyun(3. ve 4. tür eşcinsellikler).

Ahmet hocayı anmaya gerek yoktur. Muhammed Peygamberinize baksanız yeter. Bir kaç karısı, birsürü cariyesi, Kur'andan inen ayetleri ve daha ne diyeyim çocuk yaştaki Ayşeyle evlenmesi, Müslümanlar için *çok güzel birer örnektir(konuyu fazla açmayacağım bol bol işlenmiştir bu konu forumlarda).

Çok eşlilik - poligami - etik sapıklıktır.
Çocuk yaştaki birisiyle gerdeğe girme *- cevabını da kendin ver artık...

Bunları lütfen "Allahın elçisidir - ona olur!" diye savunmayın, yeter bence, ona bakarsan yaptıkları şey sünnettir. Aynısını yapsan sevap kazanırsın.

Saygılar

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:41 .