Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Tarih (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Atatürk hakkında... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3503)

habilis 28-01-2007 17:28

Atatürk hakkında...

Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu, Bir
geometri kitabı yazdığını, Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane
geometri teriminin (Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal
olduğunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu.

''Atatürk'' çiçeği'nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi
profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm
dünyada bu isimle üretilip satıldığını.

Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her
Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek,
Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu.

''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan
gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.

Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimizin olduğunu,
Dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu, Üstteğmen
Kara Fatma'nın 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin
reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu.

Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?"
diye sorulduğunda "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz
müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz" dediğini
ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet
edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu.

1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı
döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye;
"Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa
Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini.

1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına
Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini.

1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar taşına yazılmasını istediği
metinde; "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış
ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" yazdığını.

2000'de ABD Başkanı'nın milenyum mesajında; '' Milenyumun hiç şüphe
yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrın
lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" denildiğini.

2005'de Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un
önerisinin "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'ü
örnek alsın yeter" olduğunu.

2006'da ise AB Uyum yasalari geregince devlet dairelerinden Atatürk
resimlerinin kaldirilmasinin istendiğini.

habilis 29-01-2007 19:11

Re: ATATÜRK HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

1."ATA" LAFINI SEVMEZDİ

"Atatürk" hitabını ilk kez donemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal de çok beğenerek soyadı olarak almıştı.Kendisine "Ata" diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı.

2.EN SEVDİĞİ YEMEK

Manastır Askeri Lisesi yıllarından kalan bir alışkanlıkla hayatı boyunca en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldı. Tatlıya düşkün değildi ama cani istediğinde çok sevdiği gül reçelini tercih ederdi.

3.EN BÜYÜK HAYALİ DÜNYA TURUNA ÇIKMAKTI

Ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk dili ve tarihi üzerindeki çalışmalarını genişletmek en büyük hayaliydi.

4.BAŞUCU KİTABI "ÇALIKUŞU"YDU

Binlerce kitabi vardı. Ama bunların arasında bir tanesini hayatı boyunca hatta cephede bile başucundan ayırmadı. Reşat Nuri Güntekin'in ünlü "Çalıkuşu" romanını hep yanında taşır, her gün rast gele bir yerinden acar, birkaç sayfa okurdu.

5.KABUL SALONUNDAKI AT YAVRUSU

Atlardan sonra en sevdiği hayvan köpekti. "Fox" adını verdiği köpeği, Gazi`nin yatağının ayak ucunda uyurdu. Hayvanlara düşkünlüğü o dereceydi ki bir gün misafirlerinin de görebilmesi için yeni doğmuş bir tayla annesinin Cankaya Kosku kabul salonuna getirilmesini bile emretmişti.

6.TAM BİR SALON ADAMI

En sevdiği dans valsti. Müzik zevki çeşitlilik gösteriyordu.Klasik Bati müziği dışında Anadolu ezgilerini de severek dinlerdi.

7.GÖMLEKLERİNİN TÜMÜ BEYAZDI

Gömleklerinin hepsi beyazdı. Bu gömlekler ilk yıllarda İsviçre`de özel olarak dikilirken sonra yerli mali kullanma kampanyasına öncülük edebilmek için Beyoğlu`nda bir terziye diktirilmeye başlanmıştı.

8.DOLABINDA LACİIVERTE YER YOKTU

Takım elbiselerinin tasarımlarını hep kendisi çizerdi. Lacivert takım giymeyi sevmezdi.

9.ÖLÇÜLERİ

Boyu 1.74 idi. Hayatinin son dönemlerine kadar 76 olan kilosu hastalığının ilerlemeye başlamasıyla 46'ya kadar düşmüştü. 43 numara siyah rugan ayakkabı giyerdi.

10.RUMELİ ŞİVESİ

Özenli ve temiz bir Türkçe konuşurdu. Ancak bazı kelimeleri Rumeli şivesiyle telaffuz ederdi.

11.HAZİN BİR HİKAYE

Hayatında bir donem çok önemli yer tutan Mustafa Kemal`in evlenmesinden sonra hayatına trajik bir şekilde son veren Fikriye Hanim`in mezarının nerede olduğu bilinmiyor.

12.CUMHURBAŞKANLIĞINDAN SIKILIYORDU.

Hayatinin çoğunu geçirdiği savaş cephelerinden sonra Cumhurbaşkanı olarak geçirdiği yıllar ona bir tecrit yaşantısı gibi geliyor, çok sevdiği halkından ve sade bir vatandaş yaşamından uzaklaştığını düşünüyordu.

13.PAPA`NIN TEMSİLCİSİNE ELBİSE

Kıyafet Kanunu çerçevesinde tüm din adamlarının dini kıyafetleriyle sokağa çıkmaları yasaklanınca, Monsenyör Roncalli`ye kendi terzisi Kemal Milaslı eliyle bir koleksiyon hazırlattı.

14.KENDİSİ TIRAŞ OLMAZDI

Sabah kahvaltılarıyla arası hiç hoş değildi.Yataktan kalkar kalkmaz odasındaki divanin üzerine bağdaş kurarak oturur, günün ilk kahvesini sigarasını içerdi. Bir özelliği de kendi kendine tıraş olmamasıydı.

15.DÜZEN TAKINTISI VARDI

Evinde, çevresinde hatta konuk olduğu evlerde bile eğri duran eşyaları düzeltmeden rahat edemezdi.

16.HOŞGÖRÜLÜ LİDER

Köylünün birinin gazete kağıdına sardığı tutunu içmeye çalışırken eli yanmış, "Alin bunu kendi içsin" diyerek Atatürk`e küfretmişti. Mahkemeye çıkarılacaktı. Atatürk olayı dinledikten sonra "Onu mahkemeye vereceğinize doğru dürüst sigara içmesini temin edin" dedi.

17.SİGARA PAZARLIĞI

Hastalığının başlangıcında kendisini muayene eden Dr.Fissinger günde kaç paket sigara içtiğini sormuş, Atatürk "sekiz" demişti. Doktor bunu günde bir pakete indirmesi gerektiğini söyleyince gülümseyerek cevap vermişti: "Ben zaten bir paket içiyorum. Bundan sonra bunu sizin izninizle yapacağım".

18."BU NASIL HALKÇILIK?"

Bir sabah milletvekilleri ile trene binmişti. Kondüktörün milletvekillerinden bilet parası almamasına sasırmış nedenini sormuştu.Trenin milletvekillerine bedava olduğunu öğrenince epey sinirlenmiş, "Ne de güzel halkçılık ama" demişti.

19."LAİKLİK ADAM OLMAKTIR!"

İlk mecliste bir oturum sırasında üyelerden biri laikliğin ne manaya geldiğini anlamadığını söyleyince Gazi çok sinirlenmiş ve elini kürsüye vurarak bir din bilgini olan üyeye cevap vermişti: "Adam olmak demektir hocam, adam olmak!"

20.KURBANLARI BAĞIŞLARDI

Gittiği yurt gezilerinde kendisi için kurban edilen hayvanlara bakamaz böyle durumlarda sırtını döner yada kesilmelerini engellerdi.

21.YABANCI DİLE MERAKI

Askeri lisede öğrenmeye başladığı Fransızca'yı sonraki yıllarda geliştirdi. Zengin bir kelime bilgisi vardı. Konuşurken araya Fransızca sözcükler de eklerdi.

22.FASULYESİNE POKER

Kumardan hoşlanmaz ama arkadaşlarıyla fasulyesine poker oynardı. Oyun sonunda kazandıklarını iade ederdi.

23.KAN GÖRMEYE DAYANAMAZDI

Cephelerde düşmanla göğüs göğüse savaşmış biri olarak en ilginç özelliği savaş meydanları dışında kan görünce fenalaşmasıydı.

24.KULAKLARI DUYAN TEK KİŞİ

Fransız tarihçisi Herriot Ankara`ya geldiğinde Gazi`nin kulaklarının duyuyor olmasına sasırmış anılarında bunu esprili bir dille anlatmıştı: "T.C`de bir tane kulakları duyan kişi var onu da Cumhurbaşkanı yapmışlar".
25.BİR RİCASI BAŞ TACIDIR

Bir gün halk arasında dolaşırken çarşaflı bir kadına rastlamış, "Hafız Hanim benim hatırım için başındaki örtüyü acar mısın?" diye sormuştu. Kadın bas örtüsünü açarak, Atatürk`ün önünde eğildi ve ellerini öptü.

26.BİLARDO VE YÜZME

Sportmen kişiliği vardı. Her gün at biner, yüzmeye gider ve bilardo oynardı.

27.EN BAŞARILI DERS

Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti. Pozitif bilimlere ilgisi hayatı boyunca sürdü.

28.YAGCILARA GECIT YOK

Yağcılara çok kızardı Bir aksam sofrasında kendisine gereksiz şekilde iltifat eden Abdülhak Hamit`e müdahale etti.

29.SON YILBASI GECESI

1937`yi 1938`e bağlayan son yılbaşı gecesini Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras ile bas basa geçirmişti. O gece dolabındaki bazı elbiseleri bakana hediye etmişti.

30.KOSKTEKI GUVERCINLIK

Kuşları çok severdi.Çankaya Köşkü`nde özel bir bakicinin ilgilendiği güvercinliği vardı.

tewderi 29-01-2007 19:15

Hiç kötü yanı yokmuş atamazın.. :!:

habilis 29-01-2007 20:12

tewderi *...

belkide vardır :) dimi bak mesela çok fazla içki içmesi ve sigara kullanması bana göre yanlış bir davranışı *:D *:cool: *:cool:

dersimmm 29-01-2007 20:33

Yazdıkların ancak kafatasçı bir faşistin kaleminden çıkar. Dersimmm artık biraz dinlenme zamanın geldi. Yeterince uyardık seni.

frodo

walla 29-01-2007 22:28

bence dersimmm şaka yapıyo.
insan bu kadar Atatürk düşmanı olamaz.

beelzbb 30-01-2007 03:45

Şu dersimmm kardeşimle o kadar konuştum,onu anlamaya çaliştim,onunla hemfikir oldum,omuz dayadım ona ancak yok yok yok.Anlat dedim,savun dedim,uğraş dedim.Varsa yanlış,haksızlık senden önce ben varım dedim.Yok yok yok.

Sn Gerilla Onur jayjay la aynı fikirdeyim ne yazıkki ne yazıkki ne yazıkki lanet olsun beel'e ama ne yazıkki....

Tewderi can var ol yaşa pir ol nediyeyim bundan gayrı yaşasın Türk-Kürt- kardeşliği ne türküm ne de kürt herşeyden önce insanım ve bir tek ülkem var vatandaşlık bağı ile bağlı olduğum.

Dersimmm beni gene yanılttın ve üzdün.Senle her nekadar muhabbetimizin başlangıcında sohbet odasında bana ettiğin hakeretlere karşın birazcık da olsa yol katettik diyerek sevinirken...Yok yok gene olmamış.

Bana gönderdiğin ''SALAK TÜRKLER'' adlı youtube videosuna bile seninle beraber gülmüştüm.Yazık çok yazık üzülüyorum...nedir bu düşmanlık senin halin şu sn frodo'nun da dediği gibi kafatasçı zihniyetinden farksız.

ÜZÜLÜYORUM....

mhmd 30-01-2007 09:48

Sn. jayjay,

16 Yaşındaki bir çocuğun yazdıkları için herkes Tukaka yapmış. Yazısının karakterini aşağı yukarı çıkarabiliyorum. Frodonun yaptığını da hoş karşılayabilirim lakin;

-Eksik kalmış bir Atatürk temizliğinin tamamlanması gerektiği artık bariz!
Az kaldı kürt az kaldı! Meraklanma.

Lafını anlamam oldukça zor. Dersimmm ırkçılık yapmış yapmasına da siz de aynı tuzağa düşmüşsünüz.

Yanlış yorumluyorsam lütfen uyarın çünkü ırkçılık yaptığınızdan dolayı yönetime bildirimde bulunacağım.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

tewderi 30-01-2007 10:09

Sevgili jayjay,

Mesajını okuduğum zaman inan bu sitedeki kıdemli bir üyenin böyle birşey yazacağını düşünmezdim bukadar ırkçılık neden yapıyorsunuz.? Ne temizliği zaten temizlemediniz mi? Kürt mü kaldı sanki doğuda *Türkiye çok mu ileri giti yine insanlarımız aç yine ülkemiz dış güçlere bağlı donumuza kadar yine borçlu. Unutmayın ki *O temizlemeye çalıştığınız kürtler bugun batıda.....

*Dersim bölgesin de çocuklar ölmedimi 90 bin kürt öldü ülke çokmu illeri giti. Burada mesajlarımı yazarken bir kürt olorak değilde bir türkiye vatandaşı olarak yazmaya çalıştım Bir çok ırkçı siteye sırf ırkçılık yapıyor diye gitmedim özelikle turan dursun sitesinde bu kadar uzun zaman kalmamaın sebebi ırkçılığın olmaması idi ama malesef oda oldu..

Dersimin yazmış olduğu mesaj kendisini bağlar orada kürtleri temsil etmiyor.

Sağol Bell Can,

frodo 30-01-2007 12:56

Jay-jay benden "sevgili frodo" diye bahsetmeni reddediyorum. O yazıyı kaleme alabilecek düşünce, ile "sevgili" kavramının dostluğa ilişkin göndermesini kendi adım kullanıldığı için şiddetle reddediyorum.

Ben dinsel duruşu bana yakın diye hangi tandanstan olursa olsun kafatasçı, ırkçı yaklaşımlarda bir arada olmayı zul addederim.

Eğer o yazın orda duracaksa; "ben bir kürdüm"

Not: Eğer sevgili başkanın yukarda senden açıklama bekleyen yazısı olmasaydı o yazınını
kaldırırdım.

mhmd 30-01-2007 13:37

Sn. Yönetim,

jayjay nikli yazarı şiddetle kınıyor ve şahsın görüşleri itibarı ile bir Türk olmaktan dolayı üzüntü duyuyorum.

Yazı; yetmez, bu şahsın burada bulunmasını dahi kabul etmiyorum.

BEN BİR KÜRDÜM
BEN BİR ARABIM
BEN BİR ACEMİM
BEN BİR ERMENİYİM

Şahsı ve şahsın verdiği yazıları hala yayında tutan yönetimi kınıyor, tarafınızca en ağır cezaya tabii tutulduğunu görene kadar siteye yazı vermeyeceğimi beyan ediyorum.

dilaver 30-01-2007 13:58

Sayın Jayjay

* * *Ben de Kürt'üm.

* * *
* * *saygılarımla.

tewderi 30-01-2007 14:04

Sayın Jayjay

* * Ben de Kürt'üm.

* * *
* * saygılarımla.

jayjay 30-01-2007 14:05

Seyın dilaver,
Ben de Türküm, memnun oldum.
Saygılarımla...

jayjay 30-01-2007 14:07

Seyın dilaver,
Ben de Türküm, memnun oldum.
Saygılarımla...

walla 30-01-2007 14:11

Arkadaşlar;
ATATÜRK HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Başlığı altında hangi Irkın Irkçılığını yaparsanız yapın hiç size yakışmıyor.

AmacıNız KARDEŞÇE YAŞANIR *bir Dünya yaratmak değil mi? Değilse söyleyin. Biz savaş istiyoruz, biz kan istiyoruz, bizden olmayana tahammülümüz yok deyin.

Kötü insan olupda benim ırkımdan olacağınıza, iyi insan olunda hangi ırktan olursanız olun.

Irklar arasındaki tek fark konuştukları dildir, Organizmaları tıpatıp aynıdır, bunun için düşman olmaya değermi.

Irkını seven, başka Irklardan düşman kazanmaz, kazandığı düşman sevdiği ırkına zarar vermez mi, Bu nasıl Irkçılık. Keskin sirke küpüne zarar.

simonuniti 30-01-2007 14:16

jay jay in yazdiklari benim midemi bulandirdi,igrenc yazilar.

bir insanin hem fasist hem de ataturkcu olmasi ne kadar da utanc verici.yazik sana atam yazik,senin arkandan gidenler boyle mi olmaliydi.
Iste bu gibi insanlar yuzunden Turk Vatandaslarimiz Ataturkumden soguyor.Yaziklar olsun.Keske sen de Ana Rahminden bir kurt olarak dogsaydin da o zaman ne demek olgunu anlardin senin gibi insanlar arasinda yasamayi.

walla 30-01-2007 14:24

Arkadaşlar;
ATATÜRK HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Başlığı altında hangi Irkın Irkçılığını yaparsanız yapın hiç size yakışmıyor.

AmacıNız KARDEŞÇE YAŞANIR *bir Dünya yaratmak değil mi? Değilse söyleyin. Biz savaş istiyoruz, biz kan istiyoruz, bizden olmayana tahammülümüz yok deyin.

Kötü insan olupda benim ırkımdan olacağınıza, iyi insan olunda hangi ırktan olursanız olun.

Irklar arasındaki tek fark konuştukları dildir, Organizmaları tıpatıp aynıdır, bunun için düşman olmaya değermi.

Irkını seven, başka Irklardan düşman kazanmaz, kazandığı düşman sevdiği ırkına zarar vermez mi, Bu nasıl Irkçılık. Keskin sirke küpüne zarar.

simonuniti 30-01-2007 14:37

jay jay kardes:

kardes ben kurt degilim ki kendimi acindirayim.ben kurt kardeslerimi ayni topraklarda yasadigim icin savunuyorum.senin gibi dusman oldugum icin degil.ataturk oldukten bu yana kurde ne yapilmis acaba DIN pompalamaktan baska,sen hic doguya gitmemisin heralde.

not :bu basligin kilitlenmesi lazim,sacma sapan tartismalar oluyor.

30-01-2007 14:37

yaa jay jay burda susuyorum bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum ama arkadaşlar jayjay haklı.geçmişi bu kadar çabuk unutamayız.

30-01-2007 14:42

konu bambaşka yerlere geldi..

habilis 30-01-2007 15:29

DERSİM OLAY YARATMAAAA :D *:D *:D

not : dersim olayları devam ettiği için yayınımıza reklam arası verip asıl konu başlığımızdan ayrılmak istemiyoruz *:lol: *:lol: *:lol:

walla 30-01-2007 15:31

Neyse son noktayı ben koyayım bu tartışma bitsin...

Kurtuluş savaşı döneminde İstanbul’dan yönetilen ve Diyarbakır, Bitlis, Elazığ yörelerinde yabancı devletlerin koruması altında bir Kürt devleti kurmak isteyen Kürt Teali Cemiyeti (Kürt Yükselme Derneği) vardı. Bu istek hala devam etmektedir. Burada acı bir gerçek vardır, bu isteğin temelinde Anadolu'yu parçalamak isteyen dost olmayan devletlerin (ABD- AB) emelleri yatmaktadır. Hangi aklı başında Kürt, zengin kaynakları bulunan, üç tarafı denizlerle çevrili Büyük Türkiye'nin ortaklığından vazgeçip, doğuda dar ve fakir bir alanda kendini hapsetmek ister. Türkiye hem Kürt, hem Türk hem de diğer azınlıkların ortak vatanıdır. Bu zenginlikten vazgeçmek akıl ve mantık işimidir, yoksa dost görünen art niyetli devletlerin arzusu mudur? *
* * Kürt halkını ezen, geri bırakan, yoksulluğa terk eden antidemokratik uygulamalar bir o kadar da Türk halkına ve diğer etnik kökenlere zarar vermiyor mu? Bu bölgelerde sadece Kürtler mi yaşıyor, oralarda Oğuz soyundan gelme Türkler çok mu zengin, refah içinde. Sorun Türklük, Kürtlük sorunu değildir. Sorun Demokrasinin işlemeyiş sorunudur. İnsan Hakları sorunudur. Irkçılık sorunudur. Türkiye; Ulusu oluşturan bütün etnik kökenlerin ortak Vatanıdır. Çözümü bulmak, sorunları gidermek ve uygulamak hepimizin ortak vazifesidir.

* * Sorunun ortaya çıkmasında etkili olan sadece Dış düşman güçler mi? Ya bizi şimdiye kadar yönetenler. Onlarca yıldan beri hükümetleri yönetenler, Ulusun bilerek geri kalmasına göz yuman hatta geri kalmayı destekleyen, demokrasiyi kendi çıkarlarına göre uygulayan, düşünce özgürlüğünü kısıtlayan ve Faşist uygulamalarla, ırkçılıkla; doğu Anadolu'yu ihmal eden, bu bölgenin halkını üç beş oy uğruna Toprak Ağalarının ellerine bırakan, onları Ağalara köle, mal yapan politikacılarımıza ne demeli. Ulusu ezip, onun aydınlanmasını, koltuk sevdası yüzünden baskıyla engelleyen, faşist politikacılarımıza ne demeli. Yapılan bu anti-demokratik uygulamalar, baskılar, yıldırma politikaları öyle uzun yıllar sürmüş ve olağan hale gelmiştir ki, halk politikacıların bu şahsi uygulamalarını; DEVLET POLİTİKASI olarak algılamaya başlamıştır. Halk politikacılara, dolayısıyla zamanla devlete karşı kin ve öfke duyar hale gelmiştir. Geleceği ve yaşamı Ağanın ellerine terk edilen halk, kendi geleceğini, kendi mesleğini, kendi yazgısını kendisi seçmek istemiş fakat buna hükümetlerin ve ağaların izni olmamıştır. Yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde kendi geleceğini kendisi belirleyemeyen ezilmiş halk, politikacılara dolayısıyla devlete duyduğu öfke nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini kendisine hasım belirlemiş, o zaman bırakın beni kendi kendimi yöneteyim diyerek; dış destekli terörizme başvurmuştur. Hiçbir ülkünün, hiçbir isteğin terörle gerçekleştirilmesi kabul edilemez. Elbette terörizm binlerce masum vatandaşımızın ölümüne neden olmuştur. Ama vatandaşı dağa çıkarıp terör örgütüne katılmaya iten şartların oluşmasını sağlayan, yıllardan beri bizi yöneten, hatta başımıza Cumhurbaşkanı bile yaptığımız koltuk sevdalı faşist politikacılarımız değil midir? *Ne acı ki, Cumhuriyet Halk Partisinin bile doğudan gelen milletvekilleri *Köy ve Toprak Ağaları değil midir? Teröristi besleyen, ona kucak açan batılı dost bildiğimiz devletleri ve teröristleri lanetleyelim, çuvaldızı onlara batıralım, iğneyi de bu sorunun ortaya çıkmasına neden olan Politikacılarımıza batıralım.

* * *Bölücü terör sorunu sadece askeri, polisiye veya hukuki yaklaşımla çözülmez. Olayın içinde insan faktörü ve öfke vardır, çözümün birinci basamağı Psiko-sosyal yaklaşımdır. Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi, mühendislik fakültesi son sınıf öğrencisi neden dağa çıkıp terör örgütüne katılır, bunun nedenleri ortaya konmadan hiçbir güçle terör ve ayrılıkçı akımlara karşı başarı sağlanamaz.

* * * * * * * * * * *Çözüme giden yol Bilimden geçer.

walla 30-01-2007 15:51

Dersimmm,
İnsan olan insan sosyal bir varlıktır, sevmek, sevilmek, okşanmak, arkadaşlık, dostluk, can ciğer, paylaşım, muhabbet ister, güzel sözler söylemek, güzel sözler duymak, sanat, eğlence, bilim ister.

İnsan olmayan insan ise kendi alanında, kendi türünden canlı görmek istemez, oraya idrarını yapar, pis kokusunu sürer, alanına gireni öldürür, paylaşmak nedir bilmez. Tek başına yada kendi sürüsüyle gezer, tek düşüncesi vardır midesini dolu tutmak.

Yanlış anlama senden yana değilim ama diğerlerinden yanada değilim. Önce insan, önce doğa. Gerisi hayvanlara özgüdür.

tewderi 30-01-2007 16:07

Alıntı:

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 63954)
Dersimmm,
İnsan olan insan sosyal bir varlıktır, sevmek, sevilmek, okşanmak, arkadaşlık, dostluk, can ciğer, paylaşım, muhabbet ister, güzel sözler söylemek, güzel sözler duymak, sanat, eğlence, bilim ister.

İnsan olmayan insan ise kendi alanında, kendi türünden canlı görmek istemez, oraya idrarını yapar, pis kokusunu sürer, alanına gireni öldürür, paylaşmak nedir bilmez. Tek başına yada kendi sürüsüyle gezer, tek düşüncesi vardır midesini dolu tutmak.

Yanlış anlama senden yana değilim ama diğerlerinden yanada değilim. Önce insan, önce doğa. Gerisi hayvanlara özgüdür.

Özetliyor ya sew ya terket olayını

beelzbb 30-01-2007 16:21

Alıntı:

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 63954)
Dersimmm,

Vallahi bir gün biri Sn walla ile hem fikir olacağımı söylese bırakın kabul etmeyi gülerdim :lol: sadece...

Ancak ilk kez bu ortamda Sn Walla ile hemfikirim ve şaşıyorum kendime :roll:

Demekki hernekadar inanç yönünde tam iki zıt kutup olsak da insanlığın ve insan olma bilincinin verdiği ders bu.

Evet dersimmm yaptığın hata ve beslediğin düşmanlık buralara kadar getirdi konuyu ve şu ortamda ben dahil olmak üzere herkez dersini aldı değilmi dersimmm?

habilis 30-01-2007 17:56

YAHU KONU DERSİM DEĞİİİİL

başka bir yere yazın bunları ,mesela dersim topic ine *:D *:D *:D

dersimmm 30-01-2007 17:59

habilis ikili atışmalara karışanlara çocuklar çok güzel laflar söylerler

benim en sevdiğim laf şu

iki kişi konuşurken üçüncüye b.k yemek düşer

:lol: * :lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:

maddeoz 30-01-2007 18:06

Alıntı:

Daha önce bence eksik kalmış bir temizlik vardı. Bu da o temizlikten kurtulanlardan. Keşke temizlenseydi de şu an daha bir rahat olsaydık.
Ancak kimse merak etmesin bir temizlik daha gelecek. Bizim ilerlememizi engelleyenlere karşı gerileyeceğimizi bile bile bir temizlik daha yapacaz ki yolumuzu açalım.
Merak etme kürt az kaldı az.
PKK destekçiliği yapacak değilim ama JayJay'ın kürtler tu kaka dır, dolayısıyla temizlenmelidir mantığı kabul edilemez. Bundan ancak koca bir önyargı olur. Bu da faşizmin temelidir zaten.
Alıntı:

dinlerden özgürlüğün sesi, sizi ayakta alkışlıyorum. faşizme karşı mücadelenizde çok başarılısınız
Dersim arkadaşın siteyi eleştirmesi güzel ama bir kişinin davranışını tüm siteye mal etmesi pek adil değil kanımca. Site yönetimi bunu bir karara bağlayacaktır zaten.

habilis 30-01-2007 18:22

YAHU TAAMAAAM

yeri değil arkadaşlar cafe ye felan gidin orda yazın

saygı duyuyorum ama gerçekten yeri değil !!

habilis 31-01-2007 14:20

DÜNYA ATATÜRK HAKKINDA NE DEMİŞ ?

AFGANISTAN
O buyuk insan yalniz Turkiye icin degil, butun dogu milletleri
icin de en buyuk onderdi.
Emanullah HAN
Afgan Krali

ALMANYA
O,kisisel kazanc ve un pesinde kosan basit bir diktator degil,
gelecek kusaklar icin saglam temeller atmaga ugrasan bir
kahramandi.
Prof.Walter L.WRIHT Jr.

Ataturk Turkiye'yi tek dusmani kalmaksizin birakmitir. Bu
zamanimizin hicbir devlet sefinin basaramadigidir.
Alman Volkischer Beobachter Gazetesi

Almanya, ATATURK'un eserine ve mucadelesine hayrandir. Onda,
tarihi eseri, ozgurlugu seven butun milletler icin bir sembol
olarak kalacak kudretli bir kisilik gormektedir.
Berlin, Alman Ajansi

Istirap ceken dunyada baris ve esenligi yeniden kurmak ve
insanligin yalniz maddi degil, manevi gelismesini saglamak
isteyenler Ataturk'un iman verici ve yon gostericiliginden
ornek ve kuvvet alsinlar.
Profesor Herbert MELZIG(Tarihci)

Kendisinin tarihi buyuklugu, eseri olan yeni Turkiye'ye
bakilarak bu gunden olculebilir.
Celik gibi azim ve gayreti, uzagi goren akil ve hikmetle
birlesmis olan bu gercek halk onderi ve devlet adami; Anadolu
daglarinin en uzak ve issiz kosesindeki koylere bile baska bir
ruh asilamistir.
Illustrierte Dergisi

O, kendi milleti ve beseriyet alemi icin besledigi muhabbetle,
bir dahinin neler yarattigina dair, cihana fevkalade heyecanli
bir sahne seyrettirmektedir.
Herbert MELZIG

AMERIKA
Ataturk bu yuzyilin buyuk insanlarindan birinin tarihi
basarilarini, Turk halkina ilham veren liderligini, modern
dunyanin ileri goruslu anlayisini ve bir askeri lider olarak
kudret ve yuksek cesaretini hatirlatmaktadir...
Cokuntu halinde bulunan bir imparatorluktan ozgur Turkiye'nin
dogmas, yeni Turkiye'nin ozgurluk ve bagimsizligini serefli
bir sekilde ilan ve o zamandanberi korumasi, Ataturk'un Turk
halkinin isidir. Suphesiz ki, Turkiye'de giristigi derin ve
genis inkilaplar kadar bir kitlenin kendisine olan guvenini
daha basari ile gosteren bir ornek yoktur.
John F.KENNEDY
(A.B.D.Baskani, 10 Kasim 1963)

Benim uzuntum, bu adamla tanismak hususundaki siddetli arzumun
gerceklesmesine artik imkan kalmamis olmasidir.
Franklin ROOSEVELT
(A.B.D.Baskani, 10 Kasim 1963)

Asker-devlet adami, cagimizin en buyuk liderlerinden biri idi.
Kendisi, Turkiye'nin, dunyanin en ileri memleketleri arasinda
hakettigi yeri almasini saglamistir. Keza O, Turklere, bir
milletin buyuklugunun temel tasini teskil eden, kendine
guvenme ve dayanma duygusunu vermistir.
General Mc ARTHUR

Sovyet Rusya Hariciye Naziri Litvinof ile gorusurken kendisine
onun fikrince butun Avrupa'nin en kiymetli ve en ziyade
dikkate deger devlet adaminin kim oldugunu sordum. Bana
Avrupa'nin en kiymetli devlet adaminin Turkiye Cumhurbaskani
Mustafa Kemal oldugunu soyledi.
Roozwelt (Franklen D.) 1928
Birlesik Amerika Cumhurbaskani

Dunya sahnesinden tarihin en dikkatli,cekici adamlarindan biri
gecti.
Chicago Tribune

Savas sonrasi doneminin en yetenekli liderlerinden biri.

New York Times

Insani teslim alici fevkalade onderlik kuvveti vardir. O,
tetiktir, hazir cevaptir, dikkati cekecek kadar zekidir.
Gladys Baker(Gazeteci)

ARNAVUTLUK
Bu Turk Milleti yastadr.Cunku yeni Turkiye'nin yaraticisi
olan essiz sefini kaybetmistir.
Stipsi Gazetesi

AVUSTURYA
Buyuk dusuncelerin adami...bir devlet mimariydi.
Neue Freie Presse, Viyana

Ataturk oyle bir insandir ki, hayali degildir. Istedigini
bilir, bildigini yapar, yapamayacagi birseyi de istemez.
Avusturyali Heykelci KRIPPEL

BELCIKA
Ataturk, yirminci asrin en buyuk gercegini yaratan adamdir.
Kopenhag-Nasyonal Tidende

Milletine bu kadar az zamanda bu olcude hizmet edebilen tek
devlet adami Ataturk'tur.
Libre Belgique gazetesi

BULGARISTAN
Hicbir memleket, yeni Turkiye'nin Ata'si tarafindan basarilan
kadar guclu, hizli ve kokten bir yenilik hamlesine
erismemistir.
Bulgar Dness Gazetesi

CIN
Mustafa Kemal yeni Turkiye'nin kalbidir. Eski, yipranmis bir
toplumdan yepyeni, guclu bir millet yaratmis, essiz
kisiligiyle kendini herkese saydirmis, enerjisiyle herkesi
kendine inandirmistir.
Ma Shao-Cheng(Yazar)

DANIMARKA
Ataturk, sahsiyet ve yetenegin dev gibi bir simgesi idi, O,
yirminci yuzyilin en gorkemli olayini yaratan adamdi.
National Tidence Gazetesi

FINLANDIYA
Ataturk, olaganustu nitelikte bir devlet adami, savas sonrasi
dunya tarihinin en onemli simalarindan biri idi.
Hufvud Stadbladet Gazetesi

FRANSA
Insanligin butun belirtileri O'nda kendini hemen gosteriyor.
Noelle Gazetesi

Eski Osmanli imparatorlugu bir hayal gibi ortadan silinirken,
milli bir Turk Devleti'nin kurulusu, bu cagin en sasirtici
basarilarindan birisidir. Mustafa Kemal, yuce bir eser ortaya
koymustur.Ataturk'un parlak basarisi butun somurgeler icin bir
ornek olmustur.
Maurice BAUMANT(Profesor)

Cok buyuk bir adamdi...bir siyasi dahiydi.
Excelsior Gazetesi

Dunyanin, cagdas, en buyuk kisilerinden biri.
Le Jour-Echo de Paris

Ataturk'un yurt kurtarici oldugunu, milletlerin en vefalisi
olan Turkler asla unutmayacaklardir.
Noell Roger Gazetesi

Karsimdaki bu buyuk adamda, kesfettigim bu buyuk mechulde
maharet ve karakter o kadar iyi islenmisti ki, sozlerinde
hicbir suphe aranamazdi.
Claude Farrer(Yazar)

Bu gunun Turkleri, yuzyillar once Avrupayi titreten canli
millet durumuna erismistir. Ve bu aksam O buyuk olunun basinda
bekleyen Turkiye, guclu ve dipdiri Turkiye'dir.
Pierre Dominique(Gazeteci)

Asirlari asan adam !..
Fransa, Paris Basini
Akilli ve barisci yontemlerle gerceklestirdigi eseri halklarin
tarihinde izlerini birakacaktir.
Albert LEBRUN
Fransiz Cumhurbaskani

Mevcut rutbelerin hepsini kaldirdigi bir memlekette, bu adam,
butun rutbeleri, kazanmistir. O memlekete, bulabilecek en
serefli isim O'na verilmistir.
Mercel Sauvage(Gazeteci)

Bu, insanliga denenmis bir felsefe ornegi olarak sunulabilir.
Ataturk yuz yillara sigabilecek isleri on yilda tamamladi.
Gerrad Tongas(Yazar)

Ataturk oldu. Baris kubbesinin Dogu sutunu yikildi. Artik
evrende barisi kimse garanti edemez. Nitekim Avrupali devlet
adamlari; O'nun 1930'da yaptigi uyari ve tavsiyeleri
dinlememis ve dunyayi 1939 yilinda ikinci buyuk savas
felaketinin icine suruklemislerdir.
SANERWIN Gazetesi

habilis 31-01-2007 14:22

Ataturk, bir milleti, birkac yilda asriletirmek mucizesini
gostermistir.
Paris-Le Temps

Yeni Turk Devleti ile Ankara Andlasmasi'nin imzalanmasi
nedeniyle; "Bizi arkadan vurdu, dag basindaki haydutlarla,
Mustafa Kemallerle anlasti" diyenlere Fransiz Basbakaninin
Mecliste verdigi cevap:
Dag basindaki haydutlar diye isimlendirdiginiz kahraman
Mustafa Kemal ve O'nun tum askerlieri burada olsalardi, teker
teker hepsinin heykellerini dikerdik. Boylesine kahraman bir
andlasma imzalamaktan gurur duyuyorum. (1921)
Fransiz Basbakani BRIAND

Sirasiyle Ihtilalci ve asi, sonradan muzaffer bir kumandan
olan "Turklerin babasi" Yeni Turkiye'yi yaratti, sultanlari
kovdu, kadinlara hurriyet verdi fesi kaldirdi, ulkesinde
radikal bir inkilap yapti.
Paris-Soir'den

Denilebilir ki onsuz, Islam alemi yolunu bulabilmek icin elli
yil daha bekleyecekti.
Berthe Georges-Gaulis

O, yuce bir daga benzer. Eteginde yasayanlar bu yuceligi fark
edemezler. Bu dagin azametini kavrayabilmek icin, O'na cok
uzaklardan bakmak gerekir.
Claude FARRER
Fransiz Edibi

Turkiye tarihi, bugun her zamandan cok Bati ve Avrupa
tarihinden ayrilmaz bir haldedir. Ve Ataturk'un bu yondeki
gayretleri sonucsuz kalmamistir.
Memleketlerimiz arasindaki yuzyillari asan dostluk, bu
gelismenin temel ogelerinden biridir.
Charles De GAULLE

Kemal Ataturk'un karakterinin bir cephesini gostermek
itibariyle bir noktayi hatirlatmak isterim. bize savaslarindan
birini anlatiyordu. Birdenbire durdu:
Goruyorsunuz ya, dedi: bircok zaferler kazandim. Fakat
bunlarin en buyugunden sonra bile her aksam, savas alanlarinda
olen butun askerleri dusunerek icimde derin bir keder
duyuyorum.
Cesaret ve zekasindan baska yuregi bu kadar yuce olan boyle
bir Sef'in, yurdu icin mucizeler yaratms olmasina sasilabilir
mi?...
George BENNES
Vu Gazetesi-1938

Devrin yuksek sahsiyetleri kitaplarda, konferanslarda
Turkiye'nin asla degismeyecegini ve degismeden olecegini ilan
etmislerdi. Halbuki olmeden degisti. Hem de kokunden ve bastan
asagi degisti. Inanclar, gelenekler, yontemler yikildi. Son
dokuntulerini de yabanci zirhlilari ve kapitilasyonlar gibi
memleketten surup attilar. Turkiye, ruhunu degistirmisti.
Tamamen ve tasavvur edilmesi mumkun oldugu kadar...
Raymond CARTIER
Le Nouvelliste Gazetesi
HINDISTAN
Dunyanin yetistirdigi en buyuk insanlardan biri.
Star of India

Ataturk, yalniz Turk Milleti'nin degil, ozgurlugu ugruna
savasan butun milletlerin onderiydi. O'nun direktifleri
altinda siz bagimsizliginiza kavustunuz. Biz de o yoldan
yuruyerek ozgurlugumuze kavustuk.
Bayan Sucheta KRIPALANI
Hint Parlamento Heyeti Baskani

INGILTERE
Savas sonrasinin en ileri gelen devlet adamlarindan biri.
Kendi basina bir klas olusturuyordu ve hemen her acidan tekdi.
The Fortnightiy, Londra

Avrupa, savastan sonra belirmis az sayidaki ya(kötü söz kullanımı yasaktır)i devlet
adamlarindan birini kaybetti.
Spectator

Cagimizda hicbir isim Ataturk'un adi kadar buyuk saygi
yaratmamistir.
Observer

Ingiltere once, cesur ve asil bir dusman, sonra da sadik bir
dost olarak tanidigi buyuk adami selamlamaktadir.
Sundey Times

O, benzeri olmayan bir devlet adami idi.Diktatorlerin tahammul
edemedigi serbest bir nizamla, demokrasilerin basaramadigi ve
basaramiyacagi isler yapmistir. Tarihte boyle adamlar
devirlerine kendi adlarini vermilerdir.
Word Price

O, Turkiye'nin onceki kusaklarindan hicbirine nasip olmayan
ozgurluk ve guven dolu bir hayat sagladi. Basarilari,
Turkiye'nin Avrupa devleti olmasini sagladi, yakin dogunun
tarihini degistirdi.
Times Gazetesi

Savas Turkiye'yi kurtaran, Savastan sonra da Turk Milletini
yeniden dirilten Ataturk'un olumu, yalniz yurdu icin degil,
Avrupa icin de buyuk kayiptir. Her sinif halkin O'nun ardindan
doktukleri icten gozyaslari bu buyuk kahraman ve modern
Turkiye'nin Ata'sina deger bir gorunumden baska bir sey
degildir.(1938)
Winston CHURCHILL
Ingiltere Basbakani

Ataturk, Turk Milleti'nin ruhunda Turk Bayragi gibi dalgalanan
bir basti.
Daily Telegraph

Cumhuriyet Turkiyesi'nin Devlet Baskani Kemal Ataturk, diger
onderlerde gormeye alismadigimiz su degerli nitelikleri
kisilinde toplamis bulunuyor: alacak gonulluluk, yeterlik ve
basari...
The Truth Dergisi

O genc ve dahi Turk Sefi'nin o esnada Canakkalede bulunmasi,
muttefikler bakiminden talihin en aci darbelerinden biridir.
Alan Moorehead(Yazar)

Ataturk, eskimis bilimlerle bos yere kafasini yormams
oldugundan daha taze ve cesur dusunen bir onderdir.
Kendisi icin, bugunku Avrupa'nin en guclu Devlet Adamidir
diyebilecegimiz Ataturk, hic suphesiz devlet adamlarinin en
cesur ve orjinalidir.
Herbert Sideabotham(Yazar)

Herhangi bir olayi derinligiyle kavramak, cikar yolu gorup
birdenbire harekete gecmek iktidari, O'nun essiz otoritesinin
baslica kaynaklarindan biridir.(1923)
Grace Ellison (Gazeteci)
IRAN
Ataturk gibi insanlar bir nesil icin dogmadiklari gibi belli
bir devre icin de dogmazlar. Onlar onderlikleriyle yuzyillarca
milletlerin tarihinde hukum surecek insanlardir.
Tahran Gazetesi

Ataturk yalniz kahraman milletinin buyuk bir Sef'i olmakla
kalmamistir. O, ayni zamanda insanligin da en buyuk evladi
olmustur.
Iran Gazetesi

ISRAIL
Dunya, cagimizin en dikkati cekici adamlarindan birini
kaybetti.
Palestine Post

Mustafa Kemal Ataturk, kuskusuz 20. yuzyilda dunya savasindan
once yetisen en buyuk devlet adamlarindan biri, hicbir millete
nasip olmayan cesur ve buyuk bir inkilapci olmustur.
Ben Gurion
Israil Basbakani (1963)

ISVEC
O, olmasaydi modern Turkiye olmazdi. O'nun sayesinde Turkler,
O'nun olaganustu eserini izleyebilecekler ve zaten dunyaca pek
yuksek olan onurlarini daha fazla yukseltebileceklerdir.
Nya Dagligt Gazetesi

ISVICRE
Turkiye'yi yaratan, tarihimizin bu en Buyuk Adam'ini basimi en
derin hurmetle egerek selamlarim.
Profesor MORRF

Yalniz bir asker degil, ayni zamanda yuzyilimizin bir daha
goremiyecegi bir dahi idi.
Profesor SEKRETAN

ITALYA
Hayatinin sonuna kadar milleti'nin mutlak guveni ile kurdugu
devletin basinda muzaffer kumandaninin kisiligi, esi
gorulmemis bir karakter ornegidir.
C.C.SFORZA

Ustun iradesi, tukenmez cesareti ve essiz sezis ile
hasimlarini dize getirdi. Fazilet ve ciddiyeti, uc yilda
memleketine yalniz askeri, ayni zamanda tam ve doyurucu bir
siyasi zafer kazandirdi.
F.Perrone Di San Martino (Yazar)

Ataturk'un olumu ile Yakin Dogu'nun gelismesine birinci
derecede etken olan son derece kuvvetli bir sahsiyet
kaybolmustur.
Tribuna Gazetesi

JAPONYA
Sasirtici ve cekici bir kisi. Asker olarak buyuk, fakat devlet
adami olarak daha buyuk.
Japon Times

Yuzyildanberi Kucuk Asya'nin cikardigi en buyuk lider.
The Japon Cohronicle

LUBNAN
Buyuk adamlar, kusaklarinin basindadir. Turk Milleti'nin
basindaki buyuk ve dahi Ataturk, politika ve savas alanlarinda
yilmayan buyuk ve yurtsever bir insandi.
KERAMA
Lubnan Basbakani, 10 Kasim 1963)

Kelimenin tam anlamiyle bir ya(kötü söz kullanımı yasaktır)i ve yaratici olan Ataturk,
dunya haritasinda memleketine yepyeni bir sinir cizmistir...
Loryan Gazetesi (1938)

Ataturk, dunyanin cok nadir yetistirdigi dahilerdendir. O,
butun bir tarihin seyrini degistirmistir.
Ennehar Gazetesi (1938)

Dunyanin cok nadir yetistirdigi dahilerdendir. Dunya tarihinin
gidisini degistirmistir.
An Nahar

MACARISTAN
Yuzyilimizda, "olmayacak hicbir sey yoktur" seklindeki tarihi
gercegi isbatlayan ilk adam olmustur.
Esti Ujsag.Macar.

Dunya, bu savas ve baris kahramani buyuk adamin olumu ile
yoksul dusmustur.
Pester lioyd Gazetesi

Turkiye'yi bir ari kovaninin ve butun Turkleri de bal aramaga
cikmis caliskan arilara benzetiyorum. Nasil arilar beylerinin
etrafinda toplanip calisirlarsa butun Turk Milleti bu gun
buyuk dahi Mustafa Kemal etrafinda toplanmislardir.
Prof.M.Zaajti Franes

MISIR
Caginin, belki de tum tarihin en olaganustu kisilerinden biri.
Egyptian Gazete

NORVEC
Ataturk, tarihte, memleketinin en buyuk adamlarindan biri
olarak kalacaktir.
Le Morgen Bladet Gazetesi

PAKSTAN
Kemal Ataturk, yalniz bu yuzyilin en buyuk adamlarindan biri
degildir. Biz Pakistan'da, O'nu gecmis butun caglarin en
buyuk adamlarindan biri olarak goruyoruz. Askeri bir deha,
dogustan bir lider ve buyuk bir yurtsever...
Eyup Han
Pakistan Cumhurbaskani

Bizim aslimiz rengi ucmus bir kivilcim iken, O'nun bakisi ile
cihani kaplayan ve aydinlatan bir gunes haline geldik.
Ikbal(Sair)

POLANYA
O'nun yaratici ruhunun ve atesli yurtseverliginin harekete
gecmemis oldugu hicbir alan yoktur...
Gazeta Polska

ROMANYA
Ataturk, tarihte teskilatci bir dahi, bir milletin harikalar
yaratan yoneticisi ve memleketinin kurtaricisi olarak
kalacaktir.
Independance Romaine Gazetesi(12 Kasim 1938)

Bir milleti, ucurumun kenarindan sarsilmaz azmiyle kurtaran,
kuvvetlendiren, yukselten yoneticiler arasinda Ataturk, en
birincisidir.
Timpul Gazetesi(12 Kasim 1938)

RUSYA
Sohreti butun cihana yayilmis olan tecrubeli baskanin yonetimi
herkesin sevgi ve saygisini ceken buyuk Turk Milleti'nin milli
bagimsizligini devamli bir basari ile kuvvetlendirmis ve yeni
milli yapisini yaratmistir.
Sovyet Basbakani Kalinin

SURIYE
Vatanini muhakkak bir parcalanmaktan kurtararak devlet
gemisini guvenilir bir limana goturduktan sonra milletinden
bir taht istemedi. O, kelimesinin butun anlamiyla bir insan,
essiz bir dahi, kahraman bir asker ve siyaset adami idi...
Elifba Gazetesi

Ataturk'un basardigi isler mucize ve harika kabilindedir.
Birkac yil icinde memleketinde yaptigi inkilaplar, birkac
yuzyilda gerceklestirilmeyecek islerdir.
El Tekaddum Gazetesi

YOGOSLAVYA
Ataturk'un dehasi, tarihte Turk Milleti'nin tasidigi ruhun
faziletine en yuksek orneklerinden birini teskil edecektir.
Branko Aczemovic (Elci)

Tarih, silinmez harflerle bu devlet adaminin ismini
hakedecektir. Ataturk bir halk adamidir. Kirilmaz azmi, keskin
zekasi ve kudreti kendisini yendigi alin yazisinin onune
getirmis, boylece yeni Turkiye'nin yaraticisi olmustur.
Politika Gazetesi

YUNANISTAN
Turkiye, dost ve dusmanlarinin hayran oldugu bir deha adama,
malik bulunmak bahtiyarligina erismistir.
Katimerini

habilis 31-01-2007 14:27

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
John F.KENNEDY
(A.B.D.Baskanı, 10 Kasım 1963)

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır. Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa'nin en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa'nin en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.
Franklin ROOSEVELT
(A.B.D.Baskanı, 10 Kasım 1963)

Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hakettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.
General Mc ARTHUR

Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti.
Chicago Tribune

Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden biri.
New York Times

İnsani teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.
Gladys Baker (Gazeteci - ABD)

O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktator değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.
Prof.Walter L.WRIHT - Almanya

walla 31-01-2007 14:50

O, yuce bir daga benzer. Eteginde yasayanlar bu yuceligi fark
edemezler.
Bu dagin azametini kavrayabilmek icin, O'na cok
uzaklardan bakmak gerekir.
Claude FARRER
Fransiz Edibi
Bu sözü söyleyen Atatürk kadar ileriyi gören birisi imiş. Maalesef Atanın eseri Cumhuriyette yaşayanlar onu fark edemiyor. Atatürk düşmanlarını ve onu anlayamayanları 1 yıllığına İrana yollamak lazım, oradan Atatürkü anlarlar herhalde...

habilis 31-01-2007 14:51

Atatürkün sözlerinden seçmeler ;

Türk milleti büyük bir arslandır. Biz hepimiz onun tüyleri arasına sıkışmış ve sığınmış göz ile görülmez küçük varlıklarız. O arslanın büyük hareketleri ve hamleleri ise inkılâp hareketleri ve hamleleridir. Bu arslanı tahrik edebilmek... İşte bizim için iftihar edebilecek rol budur.
1931

Türk milleti, güzel her şeyi, her medeni şeyi, her yüksek şeyi sever, takdir eder. Fakat muhakkaktır ki, herşeyin üstünde tapındığı bir şey varsa, o da kahramanlıktır. Bu sözlerim şüphesiz bugünkü uyanık Türk gençliğinin kulaklarında yüksek ve tesirli akisler yapacaktır. Yüksek huylarına ehemmiyetle baktığım Türk çocuklarından daha az şey istemem.
1919

Bu dünyadan göçerek Türk milletine veda edeceklerinin çocuklarına kendinden sonra yaşayacaklara, son sözü bu olmalıdır: "Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemişti, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz."
1935

Ne mutlu Türküm diyene!
1933

###Biz, ilhamlarımızı, gökten ve görünmez âlemlerden değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.### Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk Milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir.
1937

Hiçbir sözümde milletime karşı geri alma durumunda kalmadım. Onları söylerken bir hayal peşinde koşan gibi, hayal şakıyan bir şair gibi değil, onları söylemekliğim bu milletteki kabiliyet unsurlarını bilmekliğimden idi.
1923

#Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, hakiki üretici olan köylüdür.# O halde, herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete hak kazanmış ve lâyık olan köylüdür.
1922

habilis 31-01-2007 14:57

Sevgili dostlar ATATÜRK e türk nedir diye sormuşlar. işte ATA nın cevabı;

"Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümid etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı, bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarları ile sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurları ile yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu; Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. GAZİ MUSTAFA KEMAL"

NE KADAR GÜZEL BETİMLEMELER , GÖRDÜNÜZ MÜ *:wink: *:wink:

mhmd 31-01-2007 15:00

Sn. Habilis,

1. Atatürk hakkında şüpheleriniz mi var?
2. 1. Soruya cevabınız, -evet ise; şüpheler için kaynaklarınız mı yok?
3. 80 Yıl önce, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette yaşayan bir vatandaş değil misiniz?
4. Şayet, 3. soruya cevabınız, -evet ise; o halde yaşayan insanlardan ve duayenlerden (Bence Cemal Kutay bunlardan biridir) kaynak bulamadınız mı?
5. Şayet 3. soruya cevabınız, -hayır ise; bu kadar dışarıda kalmış fikirler ile bir yerlere varmak sizce sakıncalı değil mi?

Bir ata sözü der ki; -Dünyada iki kusursuz insan vardır. Birincisi henüz doğmamıştır, diğeri ise ölmüştür.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

habilis 31-01-2007 15:31

mhmmd ,

nereye varmak istiyorsunuz anlamadım 8O * 8O *

ben türk vatandaşıyım ve türkümde. Atatürkün hangi sözlerini beyenmediniz ?

kimin sözleri ve yaptıkları üzerinde duralım ..

aanlayamadım *:)

habilis 31-01-2007 15:55

ATATÜRK devam ediyor :

Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz? Bunun tek bir sebebi vardır. Bu da Slav Araştırma Cemiyetleri'nin kurduğu Dil Kurumlarıdır, bizim içimizde yaşayan insanların milli tarihlerini yazıp milli şuurlarını uyandırdığı zaman biz Balkanlarda Trakya hudutlarına çekildik. 1933

Avrupa’da, İstanbul ve Meriç’e kadar Batı Trakya, Asya’da Anadolu, Musul arazisi ve Irak’ın kuzeyi. Arkada kalan ve sırf Türk olan her yeri isteriz. Bunları kurtarmaya azmettik ve kurtaracağız. 30 Ağustos 1922, Le Figaro

Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

İstikbal göklerdedir.

Yurtta sulh, cihanda sulh.

Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türk'üm diyene.

Türk, övün, çalış, güven.

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, hususi ve resmi hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur.

Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Bir dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır.
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir.

Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

#Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir.#

#Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir.

Bizim akıl, mantık ve zeka ile hareket etmek şiarımızdır. Bütün hayatımızı dolduran vak’alar bu hakikatin delilidirler.” #

İlim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişmesini kavramak ve izlemek şarttır.

...........

Alıntıdır .

bu güzel ,ışık saçan cümleleri forumda yazarak ,forumumuz zenginleşecektir.

asıl önemli olanda bu sözlerden kendimize bir pay çıkarabilmek !...

sevgilerle

walla 31-01-2007 16:58

Dilimde tüy bitti, Irkların organizmaları aynıdır tek farkı dilleridir diye.

Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türk'üm diyene.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:30 .