![]() |
Bizi kim yarattı
soru açık beyler bizi kim veya kimler yarattı şimdi kimisi diyecek ki illa yaratılman mı lazım ama açık olalım biraz gerçekçi olalım bu kadar şeyin kendi kendine gelmesi mümkün olamaz matematik hesaplara bile aykırı bir sürü olasılık sayılabilir hesaplandığında 1/213721783612873 gibi bir sayıda çıkabilir kendi ilahımı kendim mi yaratayım kafamda napayım anlamadım gitti
|
evrende geçen süreyi biliyor musun, bilmiyorsan geçen zamanın uzunluğunu ortaya çıkan bir sonucun, bu gelinen hayatın zor bir ihtimal olduğunu neye dayanarak düşünüyorsun?
|
Alıntı:
|
Tanri iletisim kurmak icin kendi isigini insana verir bu beden icerisine girebilir isik bizzat tanridir beyaz.Kiside belirmesi uzerine ortaya cikmasi uzerine tanrisal kisilige ve ozelliklere sahip olur istedigi mucizeyi gerceklestirebilir aslen tanri gerceklestirir benim dedigim olayi bir arastir.Insan nasil tanri olur elci olur gibi sorular ve cevaplari.Tanrinin kendisinin insan uzerinde ortaya cikmasi gorunmesi diyelim mantiken tanrk gorulemez degilmi?Hristiyan olabilirsin bir suru mezhebi ona ait kollar var.Incile inanabilirsin.Isigin bir kaynagi yok geldigi kutsal ruhtur.Tanrisal parcadir.
|
Alıntı:
|
Gur91 nasil bir mantik kurmak istiyorsan peki insan sekilli tanri icin bana bir aciklasana?Arkadasim ben boyle inaniyorum dinlerde ruh denilen birsey yokmu var bende diyorumki tanrisal parcadir kutsal ruhtur bu.
|
Alıntı:
|
bu dünya veya evrenin kendi kendiliğine oluştuğuna benimde aklım almıyor.. insanlara bakıyorum bir makine gibi. damar sistemi, sinir sistemi her birinin ayrı işlevi olan organlar, beş duyu organımız.. vs vs..
koyu yobaz ateist düşünce ile efendim herşey kendi kendine oluşmuştur kestirip atmasına pek katılmıyorum.. tüm evrenin veya bu dünyanın bir sırrı olmalı.. evren,dünya ve biz canlılar nasıl oluştuk veya oluşturulduk!? bu sorunun cevabı; efendim kendi kendimize tesadüfen oluştuk olmamalı diye düşünüyorum. belkide bu dünya bir laboratuardır. şuan aklımızın hayalimizin eremeyeceği bir güç veya medeniyetin bir laboratuarı niçin olmasın? canlılığın formulunu onlar yazmış olamazlarmı? |
Alıntı:
|
Selmet hakli .
|
Alıntı:
|
Ya insan sekilli bir tanri mesih fikri ortaya koyacaksiniz ya da bu ibadetleri aciklayacaksiniz bu dinleri toptan atacagiz cope.Bir mantik koymuyorsunuz ortaya dinler yanlistir ne icin arkadasim neden yanlistir ibadetlerin veya peygamberlerinden vuracaksin bu iki kurumdan birini cokerteceksin.
|
Alıntı:
dinleri epeyce araştırıyorum.. karşıma çıkan sonuç; bunların insan ürünü olduğudur.. zaten taa çocukluğundan beri beyninen kazınmış düşüncelerden öğretilerden kurtulduğun zaman bunu anlamakta zorluk çekmezsin. bu evren ve bu dünya şuan biz insanlar için bir sırdır.. ilerde belki bu sırra vakıf olacağız! kim bilir.. veya olamayacağız.. ama körü körünede taa binlerce sene önce zamanla oluşturulmuş dinlere inanmak, bu dinlerin öğretileri doğrultusunda savaşmak,kafa kesmek insanları sömürmekte ne kadar doğrudur? son din! islamı örnek alalım. güya allah herşeyi apaçık kuranda yazmış ve bu kuranı sonsuza dek koruyacak.. herşeyi apaçık yazdığı kuranda niçin 4 hak!! mezhepten bahsetmez? niçin islamcılar bu 4 mezhep e ihtiyaç duydular? küçükken babannem yatacağım zaman şöyle bir şeyler öğretirdi; ölünce melekler soracakmış rabbin kim? allah diyecekmişim peygamberin kim? muahmmed sav diyecekmişim mehzebin ne? hanefi diyecekmişim yaw hanefilik nerden çıktı? o zamanlar bu soruyu soramıyordum. ama şimdi soruyorum dünyaya ışık olarak gelen güya islam niçin mezheplere bölündü? tabii sorulacak sorular çok da bunları buraya yazacak zamanım yok.. sözün özü dinler insan ürünüdür. arkadaşım.. ölüm ve varsa sonrasının bilinmezliğinden beslenirler.. |
Zariyat 56.ayeti bana kole olsun diye var ettim diyor Allah.Koleden kasit itaatmidir?Oyleyse ibadetin hakikatine eristim demektir.
|
Bana kole olun ne demek nedir biliyormusunuz dinden ne gelirse alin koru korune izleyin takip edin demektir.Taassupla takip et diyorsun.
|
Alıntı:
|
sen hıristiyan mısın rainfall
|
Evrenin ve insanın oluşumu doğa kanunları çerçevesinde uzun süreçler veya sürekli denemeler sonucunda kendiliğinden oluşabilir.
Evren ve biz burada olduğumuza göre zaten o süreçler kesinlikle gerçekleşmiş demektir. Esas sorulması gereken soru, bigbang, evrim teorisi, kutlecekimi vs. gibi olayları yöneten doğa kanunlarının nereden geldigidir. Şimdilik bu sorunun cevabına tanrının zihni dışında verilebilecek alternatif cevap yok. |
dinler gerçek değil ama yayılmaları acayip gerçekten düşünsene teksin orduların yok aşırı bir gücün yok birden çıkıyorsun ve sonra yaymaya başlıyorsun zamanla her yere yayılıyor bu süre içinde öldürülmüyorsun bazı şeyler söylüyorsun ayet olarak yanlış olması durumunda bütün dinin çökeceği ayetler ayşenin namuslu olması,münafıkların arkadan konuşması,vaadedilen fetihler ve biz geçiyor mesela Kuran'da kimler onlar acaba düşünce yaymak için birilerini kullanan sırlı kişiler felan mı çünkü yalan olan bir şeyin üstüne bu kadar gidilmesi zor savaşlar ölümler felan biraz hayalgücü olabilir ama buda ihtimal sonuçta birileri birini gönderir oda sana ben cebrail sana din getirdim gibi... mantıksız gelebilir ama ne bileyim bir ihtimal
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu ne arkadaşım ya bu ülkede nereye adım atsan mutlaka bir camiyle karşılıyorsun.Dinden kafamız 1500 oldu.Uyuşturucu gibi uyuşturucu deyince hemen sen komunistsin falan demeyin.Zfr87 olayı zihne bağlamış gitmiş bundan başka bir sonuç yoktu değil mi doğa insan gibi ultra zeki bir türü var ediyor islamla mücadele edemeyecek kadar altında kalıyor islamın?Bir ateist olarak hesaplamıyorum değil mi ettiğim tercihlerin sonucunu özellikle cehennemde yanmak için dinleri reddediyoruz gibi bir görüntümü izlenimmi bakış açısımı oluşturuyoruz?Nasıl cehenneme gireriz diyemi gayret ediyoruz sayın müminler?Cehennem denilen yerin gerçek olamayacağını kanıtlamış bulunuyoruz.
|
camiye git otur konuş geneli ele alırsak istinaları saymıyorum sen ateistsin diye kimse seni camiden kovmaz soğuktan korunmak için bile kullanabilirsin camiyi kitap okumak için vs vs ben müslümanları tanıyorum dinlerini bilmiyor çoğu okumuyor ama aşırı değiller çoğu iyilik adalet dürüstlük gibi şeyleri istiyor savaş isteyen pek yok cariye köle isteyen felan yok 1.5 seneye yakındır kendimi kandırmaya çalışıyordum bende baktım olmuyor verilecek cevap kalmıyor bir yerden sonra yanlış olduğunu anlıyorsun ama bana göre dinin herşeyi yanlış değil çoğu şeyi doğru hatta doğru tespitler yapılmış
|
Alıntı:
Harfler, sayılar, tarih, zaman gibi kavramlar Ortak bilinçte olduğu gibi, dinlerde artık uzun zamandır ortak bilinçtedir. O yüzden dinler gerçek değildir demek, pek ayakları yere basan bir cümle değil bana göre. Ama "Ortak Bilinç" esasında bir "Sanal Bilinç" deyip onu komple çöpe atabiliyorsanız, eyvallah o sözünüz doğru derim. Atamıyorsanız zaten nedeni bahsettim sanıyorum. |
Alıntı:
Ortada olana, varlığa gelince kolay burun kıvıran, hiç bir olasılık tanımayan insan, çeşit, çeşit metafizik dahi içerebilen bir olağanüstü uydurmaya, tanrıya gelince cart diye kabulleniyor. Şaşmamak elde değil. Evrenin varlığı(ortadalığı) mı, yoksa tanrının varlığı mı(zihinlerde olmasına rağmen) daha çetrefilli? Kısaca masallarda dahi olmasına neredeyse imkansız gözüyle bakılan şeylerin, tanrı gibi bir kelimeye yüklenmiş olması, masalımsı ve metafizikliği(abra kadabra) dahi zihinlerde koca bir soru işareti iken, zamanın, hareketin, değişimin, oluşumların maddi süreçlerin ürünü olduğu ortada iken, böylesine doğal, hiçte abartısı olmayan varlığa gelince kabullenemeyen insan, tanrı gibi bir uydurmayı nasıl olurda sorgusuz, sualsiz kabullenir. Başlık zaten şartlı değil mi? Bizi kim yarattı! yaratıldığımız kanısına nasıl varıyorsun, yaratılmış olduğumuzu neye göre sabitliyorsun? İki uçlu değnek, bizi kim yarattı diye bir soru sorup ardından tanrı demek kadar anlamsız bir akıl yürütümü olamaz. Bizi kim yaratmadı? Hiç kimse gibi... |
Alıntı:
|
Rae tanrının istediği nedir rae kabenin çevresinde dönülmesimi kabenin merkez olarak seçilip ona doğru secde edilmesimi kendisine elin açılıp istekte bulunulmasımı?Sen kendini bu kadar aşağımı görüyorsun?Sözüm herkese değil yanlış anlaşılma olmasın.
|
Alıntı:
|
Yaratılma fikri aklımızın düşüncelerimizin bir yanılsaması. İnsan türü olarak düşünebiliyor olmamızın bir sonucudur tanrı fikri. Zaten bu sorunsalıda düşünebilen bir tür olarak canlı türleri icinde yalnızca insan türünün bir sorunu olarak gözükmekte. Nitekim diğer canlı türlerinin böyle bir problemi yok, dünyadaki misyonunu tamamlayıp (üreme,beslenme vs) sonra ölüyorlar. Ben nasıl oldumu sorgulamıyorlar ve gayet de memnunlar durumlarından. Evet sorgulayalım ben nasıl meydana geldim diyerek, ama cevabını bulamayacaktır insanoglu, çünkü varolduğumuz bu evren makro ve mikro girift bir yapıya sahip. Böylesi karmaşık bir yapıya sahip evrende canlı oluşumunu tam anlamıyla anlayamayacağız. Her çözdügü problemin önünde, çözülmeyi bekleyen bir başka bir problem zincirleme bir biçimde mutlak olacak.Belkide bunlar sonsuz sayıda. Bu sebeple insan gerçekte bizim anlayabilecegimiz anlamda ne bir tanrıya kavuşabilecek ne de varoluşun sırrını çözebilecek. Bunlar kendi düşüncelerim
|
Ibadetin sirrina vakif olamadilarmi daha cok dusunurler ben yolunu buldum kisiye ne soracagim husunda dini konuda ornegin islamda Allaha ne yapsan hosuna giderdi ne yapmak istersin diye karsi tarafi sorgulamalisin.Sevdigin herhangi birsey diyelim.Secde etmekmi saygiyla durmakmi nedir?
|
Alıntı:
bence dini hepten kestirip atmamak lazım bunlar gerçekten güzel kurgulanmış şeyler ne anlatılmak isteniyor yazanların amacı ne en azından bunu anlamaya çalışmalıyız |
Alıntı:
|
Geçen gün NG Channel'da dünyanın ilk oluşumundan günümüze kadar olan sürecin bir animasyonunu seyrettim Biraz ortasında izlemeye başladım, önce dünyanın derinliklerden gelen volkanik patlamalar oluyor, sonra milyonlarca göktaşı, su zerreciklerini dünyaya taşıyor, dünyaya su getiriyor, her taraf su oluyor, sonra bir dönem dünya çok soğuk bir döneme giriyor, sular buz tutuyor, sonra birşeyler oluyor dünya ısınıp buzlar eriyor, eriyen o sular buharlaşıp birşeylerle tepkimeye girip dünyada ozon tabakasını oluşturuyor, bu sayede oksijen vs. tutunuyor ve dünyada ilk bitkiler vs. çıkıyor, sonra ilk yaşam suda oluyor, tekrar volkanik patlamalarla karalar ve kıtalar vs oluşuyor.
Bir süreç, hep diğer bir süreci doğuruyor, bir zincirin halkası gibi, hiçbir şey tesadüf değil, herşey planlı. Hiçbir şey yokken bunca kimyasal- fiziksel birleşimlerin, kanunların oluşmasını, bunların bir plana uyup bir hayat oluşturmasına "tesadüf" demek sadece bir avuntu. |
Simdi ortada iki farklı düşünce var. Bunlardan birisi tanrısıni mevcut dinsel metinlerde tarif edilen ve tüm bu anlatımları kendi iç dünyası ile sentezleyip bulduğu zannıyla yaşayan. Diğeri ise bunlarla yetinmeyip bilimin tüm imkanlarını kullanarak varoluşun sırrını bulduğunu zannıyla yaşayan. Benim görüşüm ikinci gruptan yana her şeyin cevabını veremesede gözlem ve deney yaptığından bizim beş duyu organımızla kavrayabilecegimiz gerçeklige daha uygun durmakta. Dediğim gibi resim sınırsız büyüklükte bilim sadece bir kaç parçasına bakarak arkası tahmin etmeye calışıyor.Mevcut eldeki verisi hep eksik kalıyor. Bu geçmiştede böyleydi gelecektede böyle olacak ve bu durum hiç degişmeyecek...
|
Fakat bu etkileşimler, üzerinde hiç canlı olmayan sistemlerde mevcut. jeolojik bir olgu olan deprem hadisesinden bir inanır imtihan gibi uyarı gibi garip garip anlamlar çıkarabilirken. Yaşamın olmadığı bir sistemdeki jeolojik olguyu nasıl açıklayacak. Uyarı ise kime imtihan ise kime?
|
Tüm dinlerin yalan olduğunun kanıtı nedir?
3000 dini aynı islam dini gibi ciltler dolusu mealciler tefsirciler ve bir çok edebi anlatımlar muhkenler, müteşabihler, hıristiyanlığa gelelim binlerce yazılı tarih kitabı, icniller yine edebiyat cart curt derken bunlar gibi nice kutsal kitap var her birine anlamak için çaba sarfederek doğruyu bulma yolunda aşama kaydedecek olursak, Tanrı bize bu imkanı vermemiş çünkü ömür dediğin bir çırpıda gelip geçiyor. Mesela bir Avesta okuduk mu? Ya da Bhagavad-gita Ya da vishnu puran, tevrat incil kuran bunları derinleme araştırdık mı? Hangi din doğru? Bu ömrü bize hak görüp bir de önümüze binlerce din koyup hadi bakalım beni bulun demesi sizce de çok abes değil mi? Kaldı ki yolda bir araba altında kalıp ömrünün yarısında gitme olasılığın da var. Kutsal kitapları geçtim, bir de bunların doğruyu söyleyip söylemediklerini araştırmak için ciddi bir Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Matematik ve en önemlisi Bilimin en tepesine ulaşmak gerekiyor. Tanrıya bak sen. bu kadar çetrefilli bir yolda bizleri bunlarla baş başa bırakıp bir de sınav kağıdımızda puan bekliyor. Bence bu kadar büyük bir sistemi yaratmışsa, bizlerden hiç bir beklentisinin olmadığını anlıyoruz. Bir an için dinler uydurma diyelim. Deist bir tanrı kitap yollamamış, peygamber yok, öyleyse cennet, cehennem nerede? kendisine halen inanmamızı beklediğini nereden çıkarıyoruz? Tanrıyı bulmak nedir? Bulduğumuzda ona ne soracağız? Ya da dünyadaki tüm yaptıklarımızdan sorumlu tutulacak mıyız? Eğer tanrı deist ise onun varlığı ya da yokluğu bize bir şey kazandırmayacak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nereden biliyorsunuz tanrinin bir kup cevresinde insanlari 7 tur donderecegini veya bir tasa secde ettirecegini veya 1 ay ac susuz birakacagini?Bunlarin cevaplarini vermistim ben insan urunu niye oldugunu orucun neyi amacladigini namazin haccin neyi amacladigini sonucta insan urunu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:49 . |