![]() |
Ben müslümanım çünkü....!!!!!
Ben müslümanım çünkü şu an içinde bulundugum duruma bir çokları gibi(ateist. panteist yada diger dinler) gerçeklerden kaçarak degil.
kimden gelirse gelsin *doğruları *tasdik ederek doğrulara sahip çıkarak geldim. siz ateist lere göre biz allaha inanan insanlar hayatın acı gerçegi karşısında çaresizlige düşen insanlarız. büyük bir güce dayanma/sıgınma ihtiyacı duyan bizler bu güce tanrı adını verip bu tanrıya inanmışız . bu tanrı y a tapmamızda asıl itibariyle *bu tanrıya sıgınmamızdan kaynaklanır. işte insanların icat eddigi bu tanrının adı allahdır. bu tanımlara bakarak ateistleri daha iyi anladım dışarıdan gözlemlediginiz bu din olayını ateizme göre yorumladıgınız için *bu yorumu *kendi açınızdan da dogru kabul edersiniz. ve *bu yorumu dogru kabul etmenizin sebebi de bunu yorumun *mantıklı olmasıdır. mantık doğruluk ölçüsü değildir *herhangi birşeyin onlarca/yüzlerce mantıklı açıklaması *olmasına ragmen bir tane gerçeği . makul nedenlere dayanan mantıklı açıklamalar ise *makul nedenler adedincedir. peki doğruluk ölçüsü nedir .. İLİM ilim ama bilgi değil çünkü bilgi bir hammaddedir bir dökümandır bu hammaddenin dogru bir yöntemle ve temiz bir akılla işlenmesinden ilim elde edilir. |
Re: Ben müslümanım çünkü....!!!!!
.
* * *artık ben de biliyorum ki bu arkadaşların eline standart metinler veriliyor. Siteden zorunlu ayrılıgımız sırasında diger forumları ziyaret etme imkanı buldum. Hayrettir ki yukarıdaki metinde yazılanlara neredeyse kelimesi kelimesine diger yerlerde de rastladım. * * *Bir kaç kere okudum bu iletiyi. Nereye varılmak isteniyor gerçekten kavramadım. Sanki köy yerindeki marabaların aklı çelinmeye çalışılıyor. Yahu bu forumların elit bir tabaka oldugunun, burada yer alan büyük çogunlugunun okur yazar takımından oldugunun farkında degil misiniz siz. Şu yazdıgınız şeylerle kimi ikna edeceginizi düşünüyorsunuz. Karşınızda çocuk mu var sizin. * * *Sizin ilim dediginiz ise Kur'an dan başka bir şey degildir. Ömer'in yaptıgı gibi diger kitapları yasaklarsınız. Çünkü ilim ise Kur'an dır zaten başka ilme ihtiyaç yoktur. * * * Dikkat ediyorum da yer aldıgınız forum başlıklarında size sorulan hiç bir soruya muhatap degilsiniz gibi görünüyor. Dönüp dolaşıp aynı basmakalıp şeyleri tekrar ediyorsunuz. * * * *Bir de ufak *hatırlatma yapayım. Bu arkadaşlar bu yazıları yazarak sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Böylelikle tebligat yapıyorlar ve günahtan kurtuluyorlar. Ben görevimi yaptım cehenneme gitmek sana kalmış diye düşünüyorlar. Bu metinlerin ve burada yer alıp ta bizlerden gelen iletileri okumayışlarının nedeni, hep aynı metinleri yazmalarının nedeni de bu olsa gerek. Gazzali de Mutezile ye karşı çıkarken aynı argümanları kullanmıştı. Bu sayede de İslam Karanlık çaglarına başladı. 1000 senedir garp cephesinde degişen hiç bir şey yok. * * * * saygılarımla |
dilaver kardeşim çok doğru söylüyorsun ,, bunlar hep aynı şeyleri basmakalıp gibi söylüyorlar.. cevapları okumuyorlar yada bilimsel olguları kavrayamıyorlar ,, VEYAHUT *KAVRAYAMIYORLAR ! çünküü
din ,iman bunların gözlerini aklını mühürlemiş bunlara pranga vurmuş , iman gözlükleriyle bakıyorlar ilime bilime , taby sonra göremiyorlar objektif sunuları , bilimden de anlamıyorlar çünkü dinin imanın içinde bilim olmaz ! din inanma olayıdır, görmediğin şeylere inanma olayı ,, fakat bilim ispatlama işidir, bilginin sistamatik dökümanlarıdır, deney gözlem yapar hayatı , insanı , diğer varlıkları inceler sebep sonuşç ilişkisi kurar , gerçeğe akıl *mantık yoluyla ulaşır , sorar !! sorgular !! fakat din böyle bişi deildir , inanırsın , körü körüne inanırsın okadar ..! sorgulamassın olguları kavramları , sadece inanırın , tanrıya cennete ceheneme halbuki görmemişsindir bunları aslada göremeyeceksindir, varlığınıda ispatlayamassın , sorgulayamassın , çünkü ne tanrıyı görmüşsündür nede cenneti cehenemi ! ama inanırsın sadece kendini teselli edersin bunlarla gerçeği görmek istemessin |
Ben *müslümanım *çünkü *şu *an *içinde *bulundugum *duruma *bir *çokları *gibi(ateist. *panteist *yada *diger *dinler) *gerçeklerden *kaçarak *degil.
kimden *gelirse *gelsin * doğruları * tasdik *ederek *doğrulara *sahip *çıkarak *geldim. * * *Acaba abim,Acaba,İsrail de yada mogombo kabilesinde doğsaydı,yine müslüman olurmuydu? |
dilaver
artık *ben *de *biliyorum *ki *bu *arkadaşların *eline *standart *metinler *veriliyor. *Siteden *zorunlu *ayrılıgımız *sırasında *diger *forumları *ziyaret *etme *imkanı *buldum. *Hayrettir *ki *yukarıdaki *metinde *yazılanlara *neredeyse *kelimesi *kelimesine *diger *yerlerde *de *rastladım. güneşin rengini tarif ederken herkeze ve her yere gore ayrı ayrımı tarıf etmelıyım yukarıda yazdıklarım benım geçız surecımı (zıhınsel) anlatıyor 5 sene sonrada anlatsam yada başka sıtelerde de yazsam aynısı olcak *buna Karşı çıkışınız ne kadar saçma . yoksa sız ıslama karşı *ortaya koydugunuz tezlerı her an ve değiştiriyormusunuz ( yada şoyle diyelimn zaten *değişmez kesin delilleriniz yokda bunu kendınız mı uyduruyorsunuz. b]Bir *kaç *kere *okudum *bu *iletiyi. *Nereye *varılmak *isteniyor *gerçekten *kavramadım. *Sanki *köy *yerindeki *marabaların *aklı *çelinmeye *çalışılıyor. *Yahu *bu *forumların *elit *bir *tabaka *oldugunun, *burada *yer *alan *büyük *çogunlugunun *okur *yazar *takımından *oldugunun *farkında *degil *misiniz *siz. *Şu *yazdıgınız *şeylerle *kimi *ikna *edeceginizi *düşünüyorsunuz. *Karşınızda *çocuk *mu *var *sizin. [/b] akıllı oldugunuzu yada çocuk olmadıgınız ıspat etmek ıstıyorsNIZ *sıze fırsat sunuyorum ıddaa ettıgınız gıbı *koyun delıllerınızı ortaya (bılımsel ) *Dikkat *ediyorum *da *yer *aldıgınız *forum *başlıklarında *size *sorulan *hiç *bir *soruya *muhatap *degilsiniz *gibi *görünüyor. *Dönüp *dolaşıp *aynı *basmakalıp *şeyleri *tekrar *ediyorsunuz. * be sızın gıbı olayı kışıselleştırmem de o yuzden benım ışım fıkırlerle saçma sapan sorularla kaybedecek vaktım yok sız *anlattıgım /gosterdıgım yere bakın *yada imzama Gazzali *de *Mutezile *ye *karşı *çıkarken *aynı *argümanları *kullanmıştı. *Bu *sayede *de *İslam *Karanlık *çaglarına *başladı. *1000 *senedir *garp *cephesinde *degişen *hiç *bir *şey *yok. islamda karanlık çag olmadıgını taptıgınız *tarıh kanıtlamıştır |
habilis
din *,iman *bunların *gözlerini *aklını *mühürlemiş *bunlara *pranga *vurmuş *, *iman *gözlükleriyle *bakıyorlar *ilime *bilime *, *taby *sonra *göremiyorlar *objektif *sunuları *, *bilimden *de *anlamıyorlar *çünkü *dinin *imanın *içinde *bilim *olmaz *! *din *inanma *olayıdır, *görmediğin *şeylere *inanma *olayı *,, *fakat *bilim *ispatlama *işidir, *bilginin *sistamatik *dökümanlarıdır, *deney *gözlem *yapar *hayatı *, *insanı *, *diğer *varlıkları *inceler *sebep *sonuşç *ilişkisi *kurar *, *gerçeğe *akıl * mantık *yoluyla *ulaşır *, *sorar *!! *sorgular *!! bilmediğiniz konuda konuşmak *cehaletinizi ortaya çıkarır bence sussanızda bızlerde sızı bırşeyler bılıyor sansak *sızın ıçın daha ıyı olur din: *yaşam biçimi/tarzı *(türkçe tam karşıtı yoktur *deyn kelimesinden türetilmiştir borç anlamında da kullanılır) İman: Sözlük anlamı doğrulamak tasdik etmek bir şeye tereddütsüz ve kesin olarak yürekten inanmak bilim: ispatlama değil idda *işidir bilimde sabit ispat yoktur eger oyle ise dün "ispat" ladıklarını bugun yalanlaması bılımın sabıt olmadıgını gostermezmı yukarda yazdıgım mantık bolumunu tekrar okursan bunun gerçek olup olmadıgını belkı anlarsın |
mep sen daha once sordugum soruya cevap ver
istersen (allahı gormek ile ılgılı soruya) * *Acaba *abim,Acaba,İsrail *de *yada *mogombo *kabilesinde *doğsaydı,yine *müslüman *olurmuydu? siz türkiyede dogdugunuz halde musluman mısınız bu yuzden bu sav ınız çok saçma İnsanda iki tür bilgi mevcuttur. Bunlardan usuli bilgi, eşya ile münasebetten sonra edinilen bilgidir. Uduri bilgi ise insanda bilkuvve olan, sonradan edinilmeyen bilgidir. Tabi ve fıtri ihtiyaçlarımız gibi... Lakin en temelde Allah inancı vardır. Allah-u Teala bunu Zariyat Suresi 56. ayette şöyle ifade eder: “ Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” Kulluk bilgisi uduri bilgidir. O halde insan kul olması gereken kapıya kul olmazsa, kul olmaması gereken kapıya kul olacaktır. Bu sebeple mutlak ateizm yoktur. Ateizm bir yalandan ve bir iddiadan ibarettir. “Ben ateistim.” diyenin Tanrısı kendisidir, egosudur. İnsan inkar ederse, Allah’a yüklemesi gerektiği şeyi atfedecek başka şeyler bulacaktır mutlaka. Buna “tesadüf” derse, “tesadüf”ü Tanrı edinmiş demektir. kaynak http://www.bura.org.tr/haberler/haberoku.asp?hid=239 |
Acaba abim.
* *Klişe konusunda uzmansın valla, Ben Allahı görsem inanırmıyım? İnansam neyi değiştirecekki? inanmıyor diye kellesi kesilen insanlar gerimi gelecek,? Talkan Türkleri dinlerinde özgürmü olacak ne olacak? Varsa ve bu olup bitenlere göz yummuş insanlarla oyun oynamışsa ben ona iman etsem ne olacakki?Senin onun gözünde değerin varmı ki ? * sen inansan ne olacak,onu çokmu ilgilendirdiğini sanıyorsun. sen bir kör döğüşte,Seni hiçe sayan bir hayali efendiye kul köle olmuş zavallı biçare değilmisin,sanıyormusunki senin hayali efendin seni çok umursuyor,Sözüm ona ben peygamberim diyenleri bile umursamışmı ? Olmayan bir Kraldan daha çok kralcı olmanız,Aklınızdan korkup aklınıza zincir vurmanız,sizin için zamanın durduğunu gösteriyor,ama zaman hızla akıp gidiyor,sizin fikirleriniz ve inançlarınızda her köhne fikir ve inanç gibi Tarihin çöplüğünde yerini alacak. * Ben Türkiyede doğdum Annem,babam müslüman,Başka bir dinde olmayı hiç düşünmedim.Ateist oldum. Sen Türkiyede doğdun Annen,Baban müslüman Başka bir dinde olmayı hiç düşünmedin,müslüman oldun,Sanırım tek farkımız Aklı kullanmakla ilgili,ben kullanmayı düşündüm,sen Annem,Babam böyle bende böyle gideyim dedin. |
Arkadaşlar. Acaba nın yazdıklarını dikkatle okursanız içinde bir çok kişilik göreceksiniz. Mesela tek tek inceleyelim. en son yazdığı içinde bol bol eski dil(usuli,münasebetten, bilkuvve, fıtri, atfetmek gibi). Bu son yazıda ortaya ellili yaşlarda küçüklüğünden beri islam esasları ile yetiştirilme, bilimum islami eserleri okumuş bir kişi göz önünde hayal ediliyor. Bu yazıyı yazan acaba burada Allah' ın büyük harfle yazılacağının bilincinde. Yazının tümü kullandığı kelimeler zaten bunu öngörüyor. Buradaki yazılarda i harfinin noktalamaları konuşmuş. Diğer yazılarında bu i noktaları yok.
Ondan bir öncekinlerinde ise bir yerinde Tanrı, bir yerinde Allah ifadeleri ile karşılaşıyorsunuz. Birde o inandığı büyük gücü *büyük harfle yazmıyor. İşte en fazla oda zorla liseyi bitirmiş bir kişinin kelime bilgisi ve cümle yapısı söz konusu. *Hatta hiç bir cümleye büyük harfle başlamadığına bakarsak orta okul mezunu olması daha muhtemel. Bana göre Acaba bir kişi değil.... Ya da bir kişi ama oradan buradan topladıklarını copy past ediyor. Diğer başlıklarda kendisine verdiğim cevaplar ve sorulara hiç bir tepki göstermediği için ben ona yazmaktan vazgeçtim. Sizde uğraşmayın. İlk tarif ettiğim tipte birisi olsa değerdi. Ama onun *inandığı Allah ı ben bile inanmadığım halde imla kuralları doğrultusunda büyük harfle yazıyorsam, aynı şekilde Müslüman yazarkende... *Verdiği cevaplarda ayrı kişiliklere bürünen hele hele kıblenin yerii değişmemiştir diye bir topik açan bir Müslümanla ne kadar konuşsanız boştur. bunu iddia eden birine Müslümanlar deli der. Öyleyse sizde delidir, ne derse yeridir diyin, gülün geçin.. |
Ben *Türkiyede *doğdum *Annem,babam *müslüman,Başka *bir *dinde *olmayı *
hiç *düşünmedim.Ateist *oldum. *Sen *Türkiyede *doğdun *Annen,Baban *müslüman Başka *bir *dinde *olmayı *hiç *düşünmedin,müslüman *oldun,Sanırım *tek *farkımız Aklı *kullanmakla *ilgili,ben *kullanmayı *düşündüm,sen *Annem,Babam *böyle * bende *böyle *gideyim *dedin. :) eger idda ettiğin gibi aklını kullanabılıyor olsa idin en azından bir kere sorabılırdın sen *musluman mısın yada *aılenın dını ne yada sen *musluman ısen bu bılınçlı bır tercıh mı *eger oyle ıse ne zaman ve nasıl oldu dıye İŞTE ATEİZM İN *EN BUYUK SORUNUDA BU * olaylara sıg yada dar bır pencereden bakarak ve tum yaşam yaradılış oluşum *ne dersenız deyın tum bunlara kendı aklı (kı olup olmadıgı *yada ne kadar kullanabıldıgı tartışılan) ıle bır cevap buldugunu sana sız ateistler herşeyın *sızın anladıgınız gıbı oldugunu sanarak *konuşuyorsunuz bıraz daha erdem bıraz daha genış açı lutfen en azından bunu deneyın |
Erdemden en son bahsedicek birisi varsa Müslümanlardır. Cennete gidip Hurilerle oynaşma hayaliyle şehit olmak, adam vurmak ERDEM değildir. *Sadece ödül kazanma hırsıdır ve egoizmdir.
|
Arkadaşlar. *Acaba *nın *yazdıklarını *dikkatle *okursanız *içinde *bir *çok *kişilik *göreceksiniz. *Mesela *tek *tek *inceleyelim. *en *son *yazdığı *içinde *bol *bol *eski *dil(usuli,münasebetten, *bilkuvve, *fıtri, *atfetmek *gibi). *Bu *son *yazıda *ortaya *ellili *yaşlarda *küçüklüğünden *beri *islam *esasları *ile *yetiştirilme, *bilimum *islami *eserleri *okumuş *bir *kişi *göz *önünde *hayal *ediliyor. *Bu *yazıyı *yazan *acaba *burada *Allah' *ın *büyük *harfle *yazılacağının *bilincinde. *Yazının *tümü *kullandığı *kelimeler *zaten *bunu *öngörüyor. *Buradaki *yazılarda *i *harfinin *noktalamaları *konuşmuş. *Diğer *yazılarında *bu *i *noktaları *yok.
ATEİSTLERİN KAFALARI MANTIKLARI NASIL ÇALIŞIYOR DİYE SORANLARA DELİL OLSUNN.... işte *olayın özü bu. sizler bütünü göremeyecek kadar *dar düşünen ve bu düşünceyi evrenin sırrı gibi gören ateistleri devalarca samimi olmaya çagırmış bırısı olarak diyorum ki ey hakikati inkar eden kitle yukarıda yazan anti.. lakaplı kişinin okuyupta cevap yazdıgı konuya bır goz atarmısınız lutfen yazının alıntı oldugunu belırtıp altına kaynak dıyerek *linkinide vermişim. daha ne yapmalıydım (bilginin girebilmek için kafatasının blumia olması gereken kişi ) birde utanmadan kişilik analizi yapıyorsun yazıyı okudugundan şüphe etmek herhalde sana yapılacak bir lutuf olurdu yoksa cehaletının *omuz hızasına geldıgını anlayamamış oldugunu duşunursek *sana cevap bıle vermemem gerekırdı . Ondan *bir *öncekinlerinde *ise *bir *yerinde *Tanrı, *bir *yerinde *Allah *ifadeleri *ile *karşılaşıyorsunuz. *Birde *o *inandığı *büyük *gücü * büyük *harfle *yazmıyor. *İşte *en *fazla *oda *zorla *liseyi *bitirmiş *bir *kişinin *kelime *bilgisi *ve *cümle *yapısı *söz *konusu. * Hatta *hiç *bir *cümleye *büyük *harfle *başlamadığına *bakarsak *orta *okul *mezunu *olması *daha *muhtemel. supurucu mantıgın buradada çalışmış ilk okul mezunuyum imzamda da dedıgım bu aslında harflerı nasıl *yazdıgım degıl ne anlattıgımla ılgılensen belkı ufkun açılır ama kıbrın senı oyle koreltmışkı ne yazdıgını bıle anlayamaz bır haldesın (ve birde o kadar alay ettıgıne gore bırde sana *tahsıl fırsatı vermışler buda hayrete şayan bır durum) Verdiği *cevaplarda *ayrı *kişiliklere *bürünen *hele *hele *kıblenin *yerii *değişmemiştir *diye *bir *topik *açan *bir *Müslümanla *ne *kadar *konuşsanız *boştur. bıraz dıkkatlı okursan *yalan dedıgım şey kıblenın degışıp degışmemesı degıl bu degışımın nedenlerı ve amacıdır hrıstıyanlar yada yahudılerı *etkılemek ıçın oldugunu ıdda ettıklerı vakıaya cevaptı kıbrı bılgısınden çok ınsan |
eger *idda *ettiğin *gibi *aklını *kullanabılıyor *olsa *idin *en *azından *bir *kere *sorabılırdın *sen * musluman *mısın *yada * aılenın *dını *ne *yada *sen * musluman *ısen *bu *bılınçlı *bır *tercıh *mı * eger *oyle *ıse *ne *zaman *ve *nasıl *oldu *
dıye * * * * Ya Acaba abi. *Dediğim dedik çaldığım düdük deyip gidiyosun he,Sen şimdi müslümanlığı bilinçli bi tercih olarakmı seçtin.Hıristiyanlığı,yahudiliği ne bileyim ateşe,puta tapmayı Hepsini öğrendin kıyasladın,işin ilmini kaptın bilinçli olarak,müslüman oldun he mi! *Aferim sana abim be.Bende 4 yaşındayım buna inandım? siz herkesi kendiniz gibi masal çağındamı zannediyorsunuz,Senin çocukluğun Kuran kurslarında geçmiştir, Biraz daha yüksek bi eğitim aldıysan o da imam hatip olmuştur.Bilinçli olarak müslümanlığı seçmiş!.Sanki başka dinden ailesi çevresi varmışta,hatta Hristiyan bi toplumda doğmuşta Bilinçle araştırıp müslüman olmuş.Zırvalıyosun Acaba abim Sen daha Doğduğunda Kimliğine Müslüman yazıldı senin,Hangi bilinçten bahsediyorsun sen! Senin bilinç dediğin kafana sokuşturulan Kuruntular sadece,Sen bu yazıp durduğun zırvalıkları git SOHBETlerde anlat.buradaki insanların masallara karnı tok! |
Sn. ac_aba,
Bu başlıktan çok faydalanamadığımı belirterek başlayalım. Kabul edelim ki biz, işin kolayına kaçmaktayız. Atamızın izinden gitmekteyiz. Önümüze koyulanları okuyup, ancak o kadar aklederek düşünmekteyiz. Bizden çok öncekilerin kalın çizgiler ile belirlemiş olduğu alanın dışına çıkmakla, korkutuluyor, cezalandırılıyor, dışlanıyoruz. Bu dışlanma, cezalandırma ve korkunun önüne geçemiyoruz. Geçemediğimiz için bu çizgiler bizim kaderimiz olarak kalıyor. Öncelikle bunları tespit ve teyit etmemiz lazımdır. Her iki taraf için de bu tespitler teyit edilmediği sürece akvaryumdaki balığı gören göz, boğuluyor diye vahlanırken, akvaryumdaki göz camın dışını cehennem kabul edecek ve her ikisi de bulundukları ortamın dışını anlamayacaktır. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Sevgili ac_aba
Israr ediyorum, tebliğ ediyorum, Hebelehübü'ye ya inanırsın yada inanırsın... İnanmazsan derin yüzülecek, gözlerin dağlanacak, hiç bitmeyen ateşlerde yanacaksın. Değil öbür dünyada bu dünyadada sana hezimet vardır. Yıldırımlar çarpacak, Hebelehübü yıldırımlar yollayacakda, dilediğince çarpacak, inanmazsan yerler sallanacak, yere düşmesin diye göklere dikilen o görünmez sütunlara emredilecek, ya sütunlar sallanın denecekde sen yine inanmayacaksın.. Hebelehübü seni bir zerreden yarattı, sen ise nankörlük ediyorsun. Bunun hesabını vereceksin Hebelehübü çok bağışlayandır çok esirgeyendir.. Hebelehübü bildiriyor, bana biat ve itaat etmezsen cehennemlerde yanacaksın iliklerinden alevler çıkacak, derin yüzülecekde biz onu acı çekesin diye tekrar tekrar yenileyeceğiz... Hebelehübü doğrusu inanırlarına çok şfkatlidir, onların gönüllerinide alır, şimdi bir ganimet müjdeliyor Hebelehübü, elçimin peşinden gidin diyor... Hebelehübü kimleri dost edineceğinize karar verir, müslümanlardan, hristiyanlardan ve bilumum diğer dinlerden kimseyi dost edinmeyin.. Çünkü onlar peygamberlerini, halifelerini öldürdü, müslüman, hristiyan kanı döktüler, Hebelehübü hepsini cezalandırdı, gökten taşlar yağdırdıda Tuza kesti Lut kavmini... Kiminle evleneceğinizi belirler Hebelehübü, nasıl ilişkiye gireceğinizi belirler, herkese itiraz edilebilir ama Hebelehübüye asla edilemez... O Hebelehübü der ki, tek yaratıcı benim, benden başka ilah yoktur... İnsanları bana kulluk etsinler diye yarattım tabi birde benim adıma seçtiğim elçiciklerime hiç itiraz etmesinler, onlara biat etsinler diye yarattım... Biatda kimki kusur eder, Hebelehübüye karşı gelmiş sayılır... Kimki O'nun yolundan(Hebelehübü tetikçisi) gider, kuşkusuz onlar için bağlar bostanlar, üzüm taneleri gibi diri göğüslü fıstıklar, sayısız güzelllikler, sonsuz zenginlikler ve sularından altın akan ırmaklar vardır... Şimdi diz çökün hebelehübü ve onun temsilcisi adına, eğer yıldırımdan korkuyorsanız, eğer ölümden korkuyorsanız, eğer mutlu olmak istiyor ve sonsuza kadar yaşamak istiyorsanız, yanmak istemiyorsanız bu kurt kapanımızda bize biat edin, emirlerimizden ne kapı nede söz dışarı etmeyin... Çalışın köleler, savaşın köleler, gidin alın, çalın, çırpın bana getirin, malımı, canımı zenginliğimi koruyun köleler, sizki bir zerreden yaratıldınız, aslınıza döneceksiniz dömnmezden evvel bu dünyada bana hizmette kusur etmeyin ki, bizlerde sizi güldürelim.... İnanaın, inanın, inanmayanaları nerede görürseniz öldürün, kuşkusuz bunda sizin için bir hayır vardır..... Çok yakın bir zamanda Hebelehübü sizi ganimetle müjdeliyor, insanların mallarını kılıç zoru ile çalmaya gideceksiniz, tüyü bitmemiş gerdanlarında altın(muhtemel yahudi) kollarında bilezikleri ile tazeler sizlere ganimet edildi... ENFÂL SÛRESİ (1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." ENFÂL SÛRESİ (41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. ENFÂL SÛRESİ (69) Artık elde ettiğiniz ganimetten helal!!!!!!!! ve temiz olarak yiyin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. FETİH SÛRESİ (20) Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü'minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin. MÜMTEHİNE SÛRESİ (11) Eğer eşlerinizden biri kafirlere kaçar ve siz de onlarla çarpışıp ganimet alırsanız eşleri gidenlere sarfettikleri (mehir) kadarını verin ve inandığınız Allah'a karşı gelmekten sakının. AHZÂB SÛRESİ (50) Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. FETİH SÛRESİ (19) Şüphesiz Allah, ağaç altında sana biat ederlerken inananlardan hoşnut olmuştur. Gönüllerinde olanı bilmiş, onlara huzur, güven duygusu vermiş ve onlara yakın bir fetih ve elde edecekleri birçok ganimetler nasip etmiştir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Anlatsamda birbir keşke anlayabilsen.... Pek mümkün değil.... Ortadoğu dinleri Şizofrenik dinlerdir, yüzyılalr süren tutsaklık dönemlerinde içe kapanık, bireyci, bencil ve çıkarcı öğretiler üzerine kuruludur, her zaman gemisini yürüten kaptandan yanadır... Hırsızlık dahi helal kılınabilir yeterki iyi bir miktarını büyük şefe verin... |
Ben bu hebelelubu'den bayagi korkmaya basladim, sanki oncekilerinden daha azili gibi geldi bana.
* Gunde kac defa namaz var bu dinde soylememissin, 50den az ise uyeligmi kaydettirecegim. |
diğer sayfalarda da defalarca yazdıgım gibi ( her nekadar benı başka konulara sokmaya *konuları sabote ederek olayın mahıyetını degığtırmeye kalksanızda bu oyununuza asla duşmeyecegım inşallah ve *her zaman da bu boyle olacak )
siz hakikati inkar edenlerin *kendilerince açıkladıgı " insanların yaşam *karşısında aciz düştükleri ve bu acziyetten kkorkarak yüce bir güce sıgınmak istemişlerdir " islami *açıdan da doğru olan bu fıtrı gerçeki bende kabul ediyorum bu ortak noktadaki farklılıgımız bu yüce gücün olup olmaması noktasındasdır. sizin varsayımınıza gore insanlar olmayan bırşeye yönelıp onu sevıp ondan korkuyorlar . islama gore ise bu her insanın fıtratında olan *allah gerçegıdır. |
Acaba hayata karşı nasıl bakıyor ve duruyorum."Akledip" "Düşünebiliyormuyum ?" yoksa bu güzel zen sözünde "Parmağıma değil ay'a bak" dediklerinde ben Satürn'e mi bakıyorum ?
Üstelik bu sözüde seviyorum hani de acaba harbiden ay'a mı bakıyorum yoksa birileri Satürn'ü ay diye yutturmuş olmasınlar bana.Eee ne de olsa dediler ki "İlim Çin'de bile olsa gidip almalıymış" "İlim Çin'de bile olsa gidip almalıymışım" sözü ay'ı gösteren parmakta, "Akledip" "Düşündüm mü ?" Acaba ya madem öylede acaba neden İslam coğrafyasında esamesi okunmuyor bu bilimin,ilimin,filimin(Cemalden iktibas edilmiştir müsaade alınmadan )deyip yahu biz neredeyiz acep falan diye sormuyorum ki. Olsun nede olsa ben parmağa bakmadığımı,ay'a baktığımı sanıyorum,zannediyorum çünkü ne denmişse doğrudur biliyorum !!!!!.Mu acaba ? Öyle ya *"Akledip" "Düşünmek"sloganımız var bizim ve de ay'ı gösteren parmağımız var bizim. Üstelikte cüppeli ahmed hoca vb den daha mı iyi bilcez di mi ? Ne de olsa onlar bizim yerimize "Akledip" "Düşünüyorlar" Babam öleee diyooo |
Ben Müslüman değilim;
Çünkü öncelikle ben İNSANIM. Müslümanlık insanı tanımlayamaz, olsa olsa bu O'nun hangi dine inandığını gösterir, demek ki, insanı insan olmak karşılar... Sevgili Vartor, Namaz kılmak demişsiniz elbette kılacağız, Hebelehübü'nün egzotik ibadeti sembolünde, jimnastikcilere taş çıkartacak, insanın yağını yakacağı, göbekleri eritecek olan sıhhat üzerine kurulu sportif biçiminde, günde 12 vakit namaz vardır. Bu sayede göreceğiz ki bir gün insanlar ayakları üzerinde yürüyemez olup, evrimin halkaları arasında diz kapakları üzerinde yürüyecek ve hatta öyle dünyaya gelecektir.. İki dizide diz kapaklarından bükülmüş vaziyette doğumlar olacak, bir karga gelip Hebelehübü'nün insanı nasıl ve hangi vaziyette gömmesi gerektiğini aktaracaktır. İnsanlar öldüklerinde bile dizleri üzerine çökmüş bir vaziyette dikine gömülmelidir. Ki bu Hebelehübü'yü hoşnut kılacaktır. Hebelehübü'den elbette korkmalısınız. Bir mafya babası gibi düşünün, emirleri, tavırları ve istekleri, kesinlikle uyacaksın? NEDEN? diye soramazsın çünkü bu soruyu sormaya Cüret etmek katiyen yasaktır.. Hebelehübü efendilerin, köleler, hizmetçiler insan sürüsü üzerindeki yerine göre çoban sopası yerine göre çoban kavalıdır. Şimdi seçim sizin, sopamı? Kaval mı? Hangisi... Hele efendilerin liderinin emirlerinden bir söz dışarı edin bakalım, yiyorsa yapın... Ham, Hum, Yam, Yum.... Çok yakında Hebelehübü inanırlarına ganimetler müjdeliyor. Parlak işlenmiş altınlar, gerdanlarından ışıklar saçan saklı inciler gibi tazeler, son model mercedesler(deve niyetine), iyi iş görür makinalar, sularından cıvıl cıvıl bereket akan ırmaklar, neminde serçe sesleri arasında uzanıp yatacağımız çam, meşe, ardıç ormanları, binlerce köle, taze tüyü yeni bitmiş satılık köleler, *ve hizmetçiler, villalar.. 1.O halde ne bekliyorsunuz, 2.Hala inanmayacakmısınız, 3.Hala inkar mı edeceksiniz?.. 4.İnkar edenlere korkunç azaplar vardır. O'ki inanırlarına sonsuz şefkat, inkar edenlere sonsuz elem ve ızdırap vermiştir. 5. Onlara Hebtelehübü'yü peygamber tayin etmiştik. 6. Oysa onlar yanlış yola sapmışlardı. 7. Sapkın ilişkilere girmişler, Heptelehübü'yü dinlememişlerdi. Heybelerinde su olduğu halde ateş yakmışlardı. 8. Hebelehübüden başka ilah yoktur, Heptelehübü O'nun ELÇİSİDİR demiştikde, alay etmişler, inkar edip küfre sapanlardan olmuşlardı. 9. Ekinlerinden ne bir buğday çıkmış nede ırmaklarından sular akmıştı, yinede inanmadılar, peygamber Heptelehübü'ye itaat etmediler O'nun szölerini dinlemediler de, gök yarılıp başlarına düşmüştü!!! Kuşkusuz bu, bu dünyada onlar için bir cezaydı, kuşkusuz cehennemde daha büyük bir ceza hazırladık onlara.. 10.Görmediniz mi Ahulaahh Kavminin başına gelenleri? 11.Duymadınız mı, nasılda yıkıntılar arasından yalvarıyorlardı. Oysa onlar bilmezler. |
Sevgili Sparta! Zannedersem bu tanrı kul bulmakta epey zorlanacak yanılıyormuyum yoksa.. Bide hep korkunç yanlarını göstermiş hiçmi iyi yanı yok şöyle rakı falan:) Bide Hebtelehübü yü göndersek şu namaz vakitleri çok... oniki vakit , biraz mümkünse azaltsın... vakitler arasında boşlukta olmazsa iyi olur toptan çıkarıverelim:) Saygılarımla dostça kal dostlukla kal
|
Sevgili Sparta
* * * Kuvvacı'nın dedigi gibi şu Hebelehübü'yü ( yazarken bile zorlanıyoruz ) şarap tanrısı Dionysos ile ya da Üzüm ve doga tanrısı Bacchus ile degiştirsek olmaz mı. *Ben ilk mürit olurum. İleride Aziz lige bile oynayabilirim belki. Ne de olsa şişede durdugu gibi durmuyor. * * * saygılarımla |
Sevgili Kuvvacı,
Kimler şarap içer, kimlerin şarap hizmetçileri olur, hani şu ünlü şarap taşıyıcıları :) Eğer efendi isen şarap sana serbest, yok efenim kölelere kötü örnek olacak içince onlara unutturulan bir çok duygularını yaşatmaya vesile olacaksa şarap, yassak kardeşim yassak... Ya içip içip sonra eğlenceye dalarsa bunlar, ya içip içip cesaretlenip bizim korkuttuğumuz iksirlerimizden korkmaz olurlarda, diğerleride bundan cesaret alırsa, halimiz nicolur, hurmalıklarımız, villalarımız, develerimiz, tarlalarımız, onlarca finkir cariyelerimiz... Aman Hebelehübü korusun, elimizden gider billah.. Hebelehübü inanan için bir şefkat abidesi, inanmayan için korku doludur. Zaten demişsin, kul bulmakta pek zorlanacak diye, iyiya işte, bizde işin kötü yanından başlayacağız ki, kul bulalım... Bana inanmazsan topunuzu dal gibi sallandırırım, hem Ahulaahh kavminin haline bir bakın, gökler yarıldıda üzerlerine düştü.... İnanmadıkları için oldu bunlar... Hebelehübü size yukarıdaki gibi ganimetler vaad ediyor, ne dersiniz? İyi yanına gelince, hele önce bir gel, bak bu dünyada ne ganimetler bahşedecek, öte dünya içinde ne nimetler verecek göreceksin, şu klavyeye bir bak, parmaklarınla harflere basıyorsun, düşün o parmakları sana kim verdi? Oysa onlar (inanmayanlar) bilmezler, o halde önce inanmayanın başına ne felaketler gelir O'nu söyleyimde günah bizden gitsin... Nede olsa evvela ben bir uyarıcıyım!!!! Önce uyarır daha sonra yaparım işin felsefesini :wink: Sevgili Dilaver, Hebelehübü'nün binbir çeşit adı var, hangisi kolayına geliyorsa onu an! Hebelehübü herkesin kalbinde olanı bilir... O Hübü'dür, Hebe'dir... Namaz vakitleri konusunda bir iyilik düşünürüm, yardımların için teşekkürler, Hebelehübü seni Cennetle müjdeliyor Ey Dilaver :wink: |
Sizide cennetle müjdeliyor, Ey Kuvvacı :wink:
|
Rica etsek de senden elcisi olarak bir helelebubu'nun katina ciksan da once su namaz meselesine siki bir pazarlik etsen. Bak isini bilen elli rekattan 5'e indirebilmis. Sen de bize iyi bir indirim al da gel n'olursun.%90 'a daha once razi edilmis tanrilar var, onlardan ornekler sunmayi ihmal etme.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Sevgiler elelelhubeleye iman edenlere.... |
müslüman arkadaşların, pek sevdiği ve önem verdiği *İLİM ÇİND'!DE OLSA AL lafının bilimselliğe önem verdiğini
söyler ve savunurlar. * gerçek şudurki islamın kastettiği İLİM *sadece islamın kapsadığı bilgileri kasteder. bunun aksini söyleyenler, ya *kavramları anlamada eksikleri var ,yada TAKİYYE yapıyorlar. |
Sevgili özgür_beyin ;
51.yaşıma bastım sayende. ÇİN'de de mi Kur'an varmış ? |
psiko, *bencede sahte şeeh yanılıyor, islamda bahsedilen ''ilim çinde olsa git al gel'' olayının aslı şudur, çinde ilim diye 11 yaşında bir kız varmış ondan bahsetmişler, yoksa müslümanların ilimle ne işi olur
|
DİGER SAYFALARDA YAZDIKLARINIZ NEYSE
AMA *ÖZELLİKLE ŞU SAYFADA YAZDIKLARINIZA BAKIP KENDİNZDEN UTANMALISINIZ YOK EGER UTANMAYACAKSANIZ YA KAVRAMLARI BILMIYORSUNUZ YADA TAKIYYECISINIZ SİTEDE değişik nick lerle yazan aslında tek bir kafa yapısına sahip(belkide halk arasında bu tiplere kafadan bacaklılar yada g.....bacaklılar da deniliyor olabilir) sizler yukarıda yazdıgınız *şeylerı okuyunca goruyorumkı *işkembeden atmaktan başka yaptıgınız bırşey yok ne o yoksa inkarınıza *delil olarak bunlarımı buldunuz ben sizin yerinizde olsam şakayla dahi bir tanrı *icad etmezdim tabi samimi bir ateist isem ha yok icad ettiniz madem en azından daha yararlı kullanmalıydınız kendi adınıza aa bu arada ilim bilim diye maval okuyan *sizler tüm yazdıklarınız içerisinde bilimin yada ilimin sadece ismini yazmışsınız nerede o *sorgulayıp eleyip elde ettiğiniz veriler şoyle ortaya koyunda ilminizden feyz alalım yok eger *sallayıp duruyor iseniz o başkaa |
23 senelik Muhammedin cabasi 1400 yildir ayakta daha yikilmadi, neden acaba???
|
sevgili salleyte, budha 2500 senedir niye yıkılmadıysa ,isa niye yıkılmadıysa , süleyman niye yıkılmadıysa
muhammed'de aynı nedenle yıkılmıyor. |
Sevgili *özgür_beyin *;
51.yaşıma *bastım *sayende. ÇİN'de *de *mi *Kur'an *varmış *? * * * * sevgili psiko kardeşim yukarda yazdığını, benim yazdığımın neresinden çıkardın anlamadım. |
Düzeltme
|
Sevgili özgür_beyin;
"gerçek  şudurki  islamın  kastettiği  İLİM  sadece  islamın  kapsadığı  bilgileri  kasteder.  bunun  aksini  söyleyenler,  ya  kavramları  anlamada  eksikleri  var  ,yada  TAKİYYE  yapıyorlar." İslam toplumunun geldiği bu noktada ortaya konan veya insanlara zerkedilmeye çalışılan;; (Bu kitaplarda Kur'andaki bilgiler varsa zaten o bilgiler Kur'anda var.Eğer yoksa zaten gereği yok dolayısı ile yakın bunları" ZİHNİYETİ,ANLAYIŞI ayrı bir konudur. "İlim Çin'de bile olsa gidip alınız" Sözündeki İLİM bir başka konu. "İlim Çin'de bile olsa gidip alınız"  sözünün HAYATA YANSIMASI şöyledir: Abdüllatif el Bağdadi,Biruni,Farabi,Kindi,İbni Bacce,İbni Haldun,İbni Miseveyh,İbni Heysem,İbni Sina,İbni Tufeyl Bu kişiler kimdir ? Ne ile uğraşmışlardır.Uğraştıkları şeyin adını sen söylersen memnun olurum. Hatta şansımıza sevgili pante sitede bir çalışmada yapmış konuda http://www.turandursun.com/modules.p...er=asc&start=0 Bu insanlar İLİM adına ortaya bir şeyler koymuşlar mıdır ?Bu ortaya koyduklarını Çin'den mi alıp gelmişlerdir ? Paristeki TIP FAKÜLTESİ girişindeki İbni Sina ve Fahreddün ü Razi resimleri oraya neden asılmıştır ? Bunlar dünyada İslam ALİMLERİ olarak tanındıklarında,KENDİLERİ DE ve kendilerini ALİM olarak tanıyan ve kayıtlara geçirenler işin ASLININ: "islamın  kastettiği  İLİM  sadece  islamın  kapsadığı  bilgileri  kasteder." olduğunu bilmiyorlardı sanırım. Sevgili ve değerli arkadaşım iyi fıkra anlattığının birinci elden şahidiyim.Ama bu iş sanırım fıkra anlatmaya pek benzemiyor ne dersin ? Ben böyle gördüm gerçeği ama sen diyorsun ki "gerçek  şudurki"  nedir gerçek ? Birde senin ağzından dinleyelim lütfen. |
ac_aba;
Ne oldu arkadaşım, sen sallayıp yazarken sorun yoktuda amuda kaldırdığın gerçeği ben ayakları üzerine dikincemi sorun oldu? Kimse dalga geçmiyor, bu işin özü bu, böyle yutulmuş bu lokma... hani parmak ayı gösterdiğinde ay'a değil parmağa bakılırdı? FETİH SÛRESİ (20) Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü'minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin. Bu ganimetler kim onu yukarıda açıkladım, Hebelehübü'nün vaadleri bunlar, şimdi inanmak isterseniz o vaadleri alırsınız, inanırsanız Azaptan kurtulursunuz, inanırsanız Cennet bahçelerinde köşkler saraylar sizi bekler olacak, inanırsanız bu dünyada köle, cariye, zevk kölesi, hurmalık işçisi olmuşsanızda sesinizi çıkartmayın, bu dünyada efendilerinize biat edin, edinki Allah'da sizden hoşnut olsun olsun ki öte dünyada sizlerde birer efendi olun.. Ben yazınca dalga geçmiş oluyorumda, bu kutsal sayılan şeylerde aynı şeyler tek bir kelime farkı ile yazılınca dalga geçilmemiş mi oluyor... Bana ne dediysen aynı şeyleri sen kendin, kendi ağzınla kendine söylüyorsun ki aslen bu sayede kendinide değerlendirmiş oluyorsun.... ENFÂL SÛRESİ (1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." Kazın ayağı öyle olmuyor, efendiler bağırıyor, hani bana, hani bana diye, hep sana hep sana olmaz ki! ENFÂL SÛRESİ (41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. Sıra insan öldürüp, boğazlayarak elde edilen ganimetin Meşru hale getirilmesine geliyor. Allah kelimesinin dayanılmaz iksiri ve aklayıcı özelliği hemen devreye giriyor. ENFÂL SÛRESİ (69) Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve temiz olarak yiyin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. İnsan kanıyla sulanmış, insan teriyle harmanlanmış, insan etiyle sağlanmış şey ganimet nasıl olur, nasıl olurda temiz olur? Çok basit, gözü aç insanlar bekleşmektedir, ganimeti, köleyi, kadını duyunca sıra kılıç kuşanmaya gelmişsede, artık bu insanlar kazanılmış insanlarda oluyorlar. Benim yukarıda anlattıklarımda dediğim gibi, Hebelehübü size Ganimet vaad ediyor ne dersiniz? Evet der iseniz iman edenlerden olursunuz, bu kısaca insanlara bir şey yaptırmak için rüşvet vermekten daha ağır bir yöntemdir... Bir sonraki yazımda işin özüne ineceğim... Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu:Şartlar Ve İstisna Hakkında Ravi:Amr İbnu Şuayb Hadis:Amr İbnu Şuayb İbni Muhammed İbni Abdillah İbni Amr İbn`il-As babası tarikiyle ceddi Abdullah`tan rivayet ettiğine göre, "Hz. Peygamber (sav), bey`u`l-urban`ı yasaklamıştır." (İmam Malik bey`ul-urban`ı şöyle tarifeder: "Kişinin bir köle(İNSAN,bn) veya cariyeyi(İNSAN, bn) satın alıp veya bir hayvanı(HAYVAN, bn) kiralayıp, sonra satan veya kiralayan kimseye: "Sana şu kadar dirhem veya dinar veriyorum,şu şartla ki, ben bu malı satın alır veya senden kiraladığım hayvana binersem sana vermiş olduğum para, malın bedelinden veya hayvanın kirasından sayılacaktır. Şayet malı almaktan, veya hayvanı kiralamaktan vazgeçersem, sana önceden vermiş olduğum para senin olsun" der.) Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Alım-Satımı Caiz Olmayan Eşyalar Hakkında Ravi : İbnu Ömer Hadis: Hz. Ömer (ra) buyurdu ki: "Efendisinden çocuk doğuran cariyeyi efendisi artık satamaz, hibe edemez, miras olarak da bırakamaz. Hayatta kaldığı müddetçe ondan istifade eder. Ölecek olursa cariye hür olur." Bir milyon kere söyledik, dönemin toplumsal yapısı EFENDİ-HİZMETÇİ, EFENDİ-KÖLE, EFENDİ-CARİYE, EFENDİ-YANAŞMA vs şeklind eolup, çoğunluk koyun sürüsüdür, hangi sürüde gördünüz çobanın koyundan çok olduğunu?.... Efendi diyoruz, dalga geliyor, köle diyoruz dalga geliyor, efendilerin bu dünyadaki cenneti diyoruz dalga geliyor, ganimet dedikleri insan kanı, canı, teridir diyoruz dalga geliyor, Allah kendi yarattığını başka yarattıklarına ganimet ediyor, öldürtüyor karşılığında efendiler mallarına mal, kölelerine köle, zevk kölesi kadına kadın katıyor, bu işin şefleride insanları iyice kendi güvenceleri ve çarkı devranları olan din mekanizmasına(kurtkapanı) bağlıyorlar diyorsunuz dalga geliyor, hiç önemsemiyorlar ama ne zaman ki ortaya bir peygamber ve bir Tanrı(Hebelehübü) skeç hazırlıyorsunuz kafaları dank ediyor!!! Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu:Hayvan Vs. İle İlgili Teferruat Ravi:Ümmü Yunus Hadis:Zeyd İbnu Erkam (ra)`ın Ümmü Veled`i (çocuk doğurmuş cariyesi), Hz. Aişe (ra)`ye uğradı ve dedi ki: "Zeyd`in bir cariyesini el-Ata`ya sekiz yüz dirheme sattım. Sonra aynı cariyeyi ondan, ödeme zamanı dolmazdan önce altı yüz dirheme satın aldım. Ayrıca ben kendisine, bunu satacak olursan senden ben satın alacağım diye şart koşmuştum..... Bakın ikinci el bir MALIN, eşyanın değerini görün. 800 Dirhem... 3. El olunca olmuş mu 600 Dirhem. Ulan can pazarında sattığınız insan hayvan herifler! Oldu mu, şimdi aynı dilden konuşacağız umarım... Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu:Ayıp Sebebiyle Malı Geri Vermeye Dair Ravi:Ebu Seleme İbnu Abdirrahman İbni Avf Hadis: Abdurrahman İbnu Avf (ra), Asım İbnu Adiy`den bir cariye almıştı. Cariyenin evli olduğunu anladı ve derhal geri verdi." İşte size bir can pazarı daha.... Geri verilen mal insan hayvan herifler! Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR Konu:Nur Suresi Ravi:Cabir Hadis:Abdullah İbnu Übey İbni Selül cariyesine: "Git biraz fahişelik yap (da para kazan)" diye emretti. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk: "Dünya hayatinin geçici menfaatini elde etmek için, iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın..." (Nur 33) mealindeki ayeti inzal buyurdu. İşte böyle Cariyeler sizindir, tepe tepe kullanın, ama iffetli olmak istiyorsa başkasına satmayın malınızı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ulan o Cariye deyip mal ettiğinizi ben mi yarattım ha, efendi kim kör, hangi hayvan bu efendi? İnsanın can pazarı mı olur? Anlayamayacak kadar bönleşmişsiniz, çünkü biz bir sürüyüz, nereye ho dersen oraya gideriz... Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR Konu:Nur Suresi Ravi:İkrime Hadis:Irak ahalisinden bir grub İbnu Abbas (ra)`a dediler ki: Şu ayet hakkında ne dersiniz? "Ey iman edenler! Ellerinizin altında olan köle ve cariyeler ve sizden henüz erginliğe ermemiş olanlar sabah namazından önce, öğle sıcağından soyunduğunuzda ve yatsı namazından sonra yanınıza gireceklerinde üç defa izin istesinler. Bunlar sizin için açık bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında birbirinizin yanına girip çıkmakta,size de, onlara da bir sorumluluk yoktur. Allah size ayetlerini böyle açıklar. Allah bilendir. Hakimidir" (Nur 5). Cenab-ı Hakk burada kesin emirde bulunduğu halde biz bunları tatbik etmiyoruz, dediler. İbnu Abbas (ra): "Allah mü`minlere karşı halim ve rahimdir. Onları örtmeyi sever, insanlar o zaman evlerinde ne örtü ne de perde kullanmıyorlardı. Bazan hizmetçisi veya evladı veya yetimesi, kişi ehlinin üzerinde iken çıkagelirdi. Cenab-ı Hakk bunun üzerine, mezkur avret vakitlerinde izin istemeyi emretti. Böylece Allahu Teala onlara örtü ve hayır getirdi. Ne var ki, hala bu emirle amel eden tek kişi görmedim." Sorun köle, cariye, yatak kölesinin varlığı değil, sorun ebeveynlerin içinde olumsuz bir halde yakalanmamk için ne gibi kaçar bir yol bulunması üzerine. Malın(köle, cariye) kullanım TALİMATI... *Yazıklar olsun bu efendilerede onların güneşe bile bulaşmış gölge Kralınada.. İzninizle haşmet Penahım, ben şu hizmetçiye, köleye, cariyeye, MALA yatak nasıl onarılır onu göstereyim! Fasil: TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR Konu:Tahrim Suresi Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav)`ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (ra) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resulullah (sav) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah`ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu." Evet, Cariye ile birleşmeyi, Allah sayesinde helal edebiliyoruz... Allah yarattıklarından bir çoğunu(sürü) efendileri için kullanım hakkına veriyor, efendilerin Allah'ı diyoruz anlamak isteyen yok! Bu sayede efendi olunuyor, sen adamı, kadını yıldırımdan korkut, seni o yarattı de, iyice korkut, korkut, itiraz etmesin! Ok senin eşlerin mız mızlandı ama bu senin hakkın dilediğince yiyebilirsin.. Mızmız ederse karılar, eee ne yapayım bak Allah'ın emri, uymam lazım, beni suçlamayın! Zaten ancak sıra geliyor zaman zaman birleşiyorum.... Fasil:CİHAD BÖLÜMÜ Konu:Ganimetler Ve Fey Ravi:Katade Hadis:Resulullah (sav) gazveye bizzat iştirak edince, onun sehm-i safiyy denen riyaset hissesi olurdu. Bu hisseyi, taksimden önce köle, cariye, at gibi ganimete dahil mallardan dilediğinden alırdı. Safiyye validemiz de işte bu hissedendi. Gazveye bizzat iştirak etmediği takdirde bu hisse gıyabında ayrılırdı, ancak bu durumda seçme hakkı yoktu (ne ayrılmışsa onu kabul ederdi.) Hisse nedir kardeşim, savaşla elde edilendir, başta ne yazıyor, Allah ganimet vaad ediyor, bu ne demek, dalga geçmek değil mi, tabi ac_aba dalga geçecek derken yüzlerce insan kanı akmış, onlarcası köle, onlarcasıda yatak eğlencesi, onlarcasıda pazarda satılan mal olmuş... Aynende böyle, dalga geçcek kadar basit bir şey bunlar... Fasil:HUDUD BÖLÜMÜ Konu:Zina Haddi Ravi:Ebu Abdirrahman es-Sülemi Hadis:Hz.Ali (ra) hutbede şöyle buyurdu: "Ey insanlar, kölelerinize -ister muhsan olsunlar, ister olmasınlar- haddleri tatbik edin. Zira, Hz. Peygamber (sav)`ın bir cariyesi zina yapmıştı, ona celde tatbik etmemi emretti. (Dövmek üzere) yanına geldim. Yeni nifas olmuştu. Döversem öldürürüm diye korktum. Durumu Resulullah`a arzettim. Bana: "İyi yapmışsın, iyileşinceye kadar ona dokunma" dedi." Demek ki, EFENDİ kendinden başkasına fırında tavuk olan cariyesini dövecek, ona şiddet kullanabilecek. Demek ki neymiş, böyleymiş, işin şakası yokmuş! Kimki Hebelehübüye inanır iman eder, O'na çok nimetler vardır. Kim ki Hebelehübü için Cihad eder O'na bu dünyada ganimetler öte dünyada ganimetler vardır. Kim ki EFENDİ olurda kimki köleliğini bilir, cariyeliğini bilir, efendisinin altına gönül hoşnutluğu ile girer, bu dünya yalan dünyadır, isyan etmeyin, hem siz efendilerinize biatda kusur etmez iseniz, Hebelehübüde sizden hoşnut olur ve öbür dünyada sizde birer EFENDi olursunuz. Burada rüşvet veriyoruz... Sürüyü kavalla güdüyoruz, inanmazsanız vay halinize diyoruz, cehennemlerde çatır çatır yanacaksın, bu dünyadada rezillik var, malınız, karınız, çölünüz çöpünüz, sevgili hebelehübü inanırlarınca şefkatle paylaşılacak diyorsunuz, buda sürüyü güden çoban sopası oluyor... "Cennet ehlinin derecesi en düşük olaninin 80.000 hizmetcisi, 72 tane zevcesi vardir. Kendisine yakut, inci, zebercetten yapilmiş bir kubbe dikilir. Kubbesi Gabiye ile San'a arasi ka-dar geniştir. Onlarin başlarinda taclar vardir. O incilerin en azi doğu ile bati arasini aydinlatacak kapasitededir." Tırmizi, aktaran İmam Gazali, İhya-u Ulumiddin Cilt:4 S:1361 "Huriler cennette şöyle teganni ederler: 'Biz güzel hurileriz. Şerefli kocalara saklandik'. İman edip sâlih amel işleyenler, onlar bir bahce icinde neşelendirirler." Müslim, Aktaran Gazali, a.g.e, s:1359 * Cennet ehlinden her kişi beş yüz huri ile evlenir. Dört bin bakire, sekiz bin dul ile evlenir. Onlarin her birinin boynuna dünyadaki yaşi kadar sanilir. Beybâki, Ebû Şeyh, Kitab'ul-Azme, Aktaran İmam Gazali, a.g.e, 4. Cilt, s:1358 Şimdilik uzatmayayım, bunların anlaşılmasını daha kolay kılan yukarıda ki anlatımıma devam edeceğim, sana gelince ac_aba, benim kişilerle işim olmaz, dalga geçmek gibi bir tavrımda olmaz, yazılanları adam gibi bir yerlerinden tutup eleştirebilecek cesaretin var ise yap, hemen silah olarak tabu ve kutsalları kullanıp karşıma böyle ucuz çıkma, amacım dalga geçmek falan değildir, işin felsefesini göstermektir.... Bu işin felsefesinde, Hebelehübü, ve Peygamberi Heptelehübü tamamen hayal ürünüdürler, diğer anlatılanlar ise işin felsefesi olup gerçeğin ta kendisidir Naıslda rahatsız ediyor insanı değil mi? ASlın Hebelehübü yerine başka ilahları yazın, sonuç değişiyor mu? Hayır, insanları kullanmak için her uyanığın bir araca ihtiyacı vardır, bu iksir işte bir zamanlar büyücünün asası, sihir vs idi, sonra ise iksir ilahlar oldu, insanlık gelişti ilerledi ama kullanılan bu iksir yerine ve dönemine göre farklı isimler alacak sürmeye devam etti, EFENDİLERİN insanları birer koyun sürüsü yapıp, onlaroın etinden, sütünden, malından, alınterinden faydalanmanın vazgeçilemez kapısı oldu..... Kimsenin kutsalını ne kullandım nede kullanmaktayım, eğer hayal ürünü Hebelehübü ile bir alıp veremediğin var ise o senin sorunun.... Ben devam edeceğim gerçeği anlatmaya, bu iş öykü okumaya benzemiyor, kanlı canlı yaşamamız lazım.... Şimdi soruyorum, ey insanlar Hebelehübü önceki yazılarımda ifade ettiğim gibi Ganimetler veriyor, öte dünya içinde veriyor bu dünya içinde, sizleri O kendisine kulluk için yarattı ve şimdi diyetini istiyor ne dersiniz? |
benim aklim sirrim ermiyor.
Ilk soykirimi arablar Türklere yapiyor http://www.islamiyetgercekleri.org/turklernasil.html ve Türkler dinlerini,dillerini, yazilarini denistirmek zorunda kaliyorlar. Aslinda zorla müslüman yapiliyorlar. Bugün bunlari biliyoruz ögreniyoruz. Kurandaki yazilari artik anliyor ve hadislerin ne kadar acimasiz ve insafsiz oldugunuda görüyoruz. Neden buna ragmen Türkler bu kadar sofu olabiliyor. Islamiyet Türklere ne getirdi ve Türklerden ne götürdü bir düsünelimmi? Su an icin ne gibi alternatifler Türklere sunulabilir.? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:20 . |