Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslam'ın Durumu Vahim mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3645)

pante 27-02-2007 01:22

İslam'ın Durumu Vahim mi?

İslam tarihteki en kötü dönemini mi yaşıyor?
Durum öyle gösteriyor. Tarihte hiç bu kadar başka bir dine karşı
böylesine zayıf kalmamıştı.

Öyle ki müslüman halkların yönetimlerine güveni de kalmadı.
Tarihte mürtedlik yani İslam'dan başka dine geçiş hiç bu kadar
yüksek olmadı. Birçok ülkede Hristiyanlığa geçiş yaşanıyor.
Hatta peygamber soyundan gelen seyyidler dahi din değiştiriyor.

http://www.gazeteciler.com/news_detail.php?id=68092

Dinden dönüşün sebebi ne olursa olsun sonuç İslama güvensizliği
gösteriyor.
İslamın tek kurtuluşunun reform olduğunu söyleyenler ise artık
buna da geç kalındığı karamsarlığında mı?
Bu gidişle İslam el kaide gibi terör örgütlerinin elinde kalıp bölge
dinine mi dönüşecek ve Arap dini olarak küçülecek mi?

beelzbb 27-02-2007 01:34

Re: İslam'ın Durumu Vahim mi?

Kimi yorumlara göre de islamın hergeçen gün daha da gençleştiği ve hasta olan kalplere şifa olduğu yaziyor...Huzur islamda deniyor ama tabi hakkıyla yaşayabilenedir heralde bu huzur

maddeoz 27-02-2007 01:45

Eheheue, Pante abi haberin yorumları da ayrı güzelmiş.
Muhammed ve çapkın torun kelimeleri birleşince bir anda Sabah'a ateş püsküren müslüman (din kardeşi değil tabi) kardeşlerimiz görünür oluvermişler.

Demek ki bizim sanalituıs *sazzanuss'lar (ayrıntılı bilgi için tıklayınız) sadece t.d. forumunda yüzmüyorlar. :)

Haberin yorumların beğendiklerimden örnekler vermem gerekirse:

BÖYLE BAŞLIĞI ATANLARA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM
PEYGAMBERİMİZ SEVGİ,ŞEFKAT VE RAHMET PEYGAMBERİDİR, vorsivore

peygamberse hepimiz hz ademden olduğumuza göre(bir takım felsefi zırvalıkları göz ardı ederek)hepimiz peygamber torunuyuz dimi...tahlil

GÜL KOKULU PEYGAMBERİMİZİN ADINI BÖYLE PİS OLAYLARLA GÜNDEME GETİRENLERE YAZIKLAR OLSUN.ŞÜPHESİZ AHİRETTE ONLAR İÇİN BÜYÜK Bİ AZAP...seytankorsan

canım anam babam ruhum her şeyim ona kurban olsun o iki cihan güneşi levlake levlake hitabına mazhar fahri kaninat efendim gözbebeğim seni kendimden çok seviyorum buna rabbim şahit olsun ey resul (A.S.V).sana hadsiz salat ve selam osun ebediyen ve daima.....ve diğer nebiler sıddıklar şehidler salihler ve hatta tüm müminler.onların hepsini imanlarından dolayı seviyor....... Â tahlil

...Kendi ülkemizde bile Efendimizi tanimayan veya özellikle tanidigi icin bu kin ve nefret tasiyan basligi atabilme küstahligini gösteren varliklarda varmis...Muzafer46

...ki adam seyyid bile olsa kimse bu basligi yazamaz...cunku bu baslik alenen adamin capkinligini Peygamberle iliskilendirmekte...Ben ya haberdeki ifadelerin duzeltilmesini ya da tamamen kaldirilmasini talep ediyorum.. jankat

Ve en güzel yorum da yine jankat adlı üyeden geliyor:

Ben hala internethaber i kiniyorum...cunku "peygamberin capkin torunu" diye verilen baslik bu adamin capkinligini direk olarak peygamberle iliskilendirmekte...benim kizdigim bu...

-doğru söze ne hacet- Â :D

Saygılar :)

pante 27-02-2007 02:01

İslamın bu duruma düşmesinin suçluları müşrik din adamları mı?
Dinde olmadığı halde neler uydurdular ve dine soktular?
Bugun muslumanlık iddiasında olanların büyük çoğunluğu, Muhammed peygamberin tebliğ ettiği din yerine onun baş düşmanları olan Ebu Cehil'in ve Ebu Leheb'in savunduğu şirk ve cehalet dinini mi izlemektedirler?
Bu gidişin sonu reform mu yoksa uçurum mu?

http://www.yuksel.org/t/

antimuhammed 27-02-2007 02:10

Michael Jackson bile kabul ettiğine göre oldukça vahim olmalı... Sonunda sübyancıların dini olup çıkacak...

pante 27-02-2007 02:33

Bu konuda daha ziyade müslüman arkadaşların düşünceleri
önem arz ediyor? İslam'ın durumundan memnunlar mı?
Bu gidişatdan ümitliler mi? Değillerse ne yapılması gerekiyor?
İslam'da reform mümkün mü?
Reform isteyenlerin gerçekten İslam'ın yararını düşündüklerine
inanıyor musunuz?

http://www.kurandakidin.net/

beelzbb 27-02-2007 02:44

Alıntı:

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 66947)
Bu konuda daha ziyade müslüman arkadaşların düşünceleri
önem arz ediyor? İslam'ın durumundan memnunlar mı?
Bu gidişatdan ümitliler mi? Değillerse ne yapılması gerekiyor?
İslam'da reform mümkün mü?
Reform isteyenlerin gerçekten İslam'ın yararını düşündüklerine
inanıyor musunuz?

http://www.kurandakidin.net/

Pante abim reform(yeniden düzenleme) dini düzenlemeye haiz olan o dini yollayandır.Hükümler bellidir.İsteyen kabul eder istemeyen ise rededer.

Dinde reform ne demektir? O halde insan eli değmiştir.İşimize geleni alalım gelmeyeni yok sayalım.Sonrası boynunda haçla sevişelim.Bu mu reform?...

mep 27-02-2007 09:49

Haberi okuyunca gülmekten karnıma ağrı girdi.!
*Onların hıristiyan olduğuna bakmayın,onların torunlarıda
ateist olacak,Kalplerindeki mühür,kulaklarındaki ağırlık
gözlerindeki perde kalkacak.İyiki dedeleri(!) Yaşamıyo he!
o da gider puta filan tapardı.:) :)

mhmd 27-02-2007 10:03

Sn. Pante,

İslamı, bu günün dünyasında uygulandığı şekli ile inanıyor ve yaşıyorsanız; reform ile olabilecek hiçbir şey kalmamış demektir. İstediğiniz bir öğretiye geçmekte herhangi bir beis yoktur.

İslamın özüne inmeye çalışıyor ve o şekli ile anlıyorsanız; o zaman, yine reform diye bir derdiniz olamaz çünkü günümüz İslam toplumlarının ve uygulamalarının çok uzağında kalıyorsunuz demektir.

Zaten devran içinde bir dönensin
Değişmektesin, değişen alemle birsin
Varlığın özü ile tümü içinde bir yerlerde
Yaratılanı, yaratandan ötürü seversin

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

mep 27-02-2007 10:18

Mhmmd abim.
* *Yazdığını okuyunca,Umutsuz bir hastadan söz ediliyormuş izlenimine
kapıldım,öylede çare yok,böylede çare yok der gibisin.

mhmd 27-02-2007 10:38

Sn. mep,

Şu an kendisine İslam yaftası yapıştırarak uygulanmakta olan ATALARINDİNİ nden bahsediyor isek; evet aynen dediğiniz gibidir.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

mep 27-02-2007 10:42

Yaw Mhmmd abim.
*Bir kaç Milyar müslümanı düşünüyorum,sonra sitede bulunan müslüman
abilerimi düşünüyom,Ya siz müslüman değilsiniz,o üç beş milyar müslüman
yada siz üç beş kişi müslümansınız,bu üç beş milyar insan müslüman değil.
Hiç benzemiyosunuz abi.bi ortak noktanız Allahtan söz etmeniz.Nasıl oluyo ki?

dilaver 27-02-2007 10:44

yahu biz bu Hz. Kültigin'e niye kızmıştık acaba. O da islamiyet daha gelmemiştir demiyor muydu. Onun söyledikleri de öz itibarı ile aynı degil miydi.

* * * *saygılarımla

mhmd 27-02-2007 11:13

Sn. mep,

Bu sabah evden çıkmadan TV ye biraz takıldım. Bir belgesel kanalında; insanları, iris yardımı ile ayıran ve tanıyan bir sistem tanıtılıyordu. Parmak ucumuzdaki kıvrımların farklı olduğunu ve hiç kimsenin parmak ucunun birbirine benzemediği sistemin benzeri, gözümüzde iriste de varmış.
Gerçi bu bilgiyi de çok önceden bilmeme rağmen şu ek bilgi çok enteresan geldi.
Parmak ucundaki benzemezliğin on katı güvenilirlikte bir farklılık!
Aklım, beyinlerimize gitti. Beyin kıvrımlarına, loblarına, damar yapısına, sinir yapısına, nöronlara.
Hiçbirimizin beyni başka bir beyin ile aynı olmasa gerek.
Düşüncesi, anlayışı, kavrayışı, bakışı da doğal olarak farklı olmalı.
Sn. K.C. nin başka bir başlıkta işlediği konu geldi aklıma.

Hepsini harmanlayarak bir sonuca varıyorum.
Hiç kimse aynı değildir.
Aynı düşünemez, algılayamaz, hissedemez, fark edemez....

Dolayısı ile, sadece bizler ile onlar farklı değildir. Herkes farklıdır.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

soro 27-02-2007 11:42

pante,

"Hatta *peygamber *soyundan *gelen *seyyidler *dahi *din *değiştiriyor.
*
http://www.gazeteciler.com/news_detail.php?id=68092 "

yaptığın yorum ile,verdiğin link ve dayanak dengeli değil.haberde *bir ağırlık yok,elazığlı aile nedir,kimdir,doğrumudur,yanlış mıdır bellideğil.bu seyyid denen kişiler hakketen seyyit mi bellideğil.zira haberde de çok suiistimalden bahsediliyor.bilimsel bilgi olmayan ve de çok zayıf dayanaklı yazılar aslında senin karizmana yakışmıyo söylemeden edemiyecem.böyle şaibeli yazıları kullanmana da gerek yok,biz seni yeterince sevip sayıyoruz,tevessül etme zayıf bilgiye.

gelelim islama,

islamın insanlardan umduğu bir tek kişi bile olsa,insan ırkının vekili,sözcüsü,temsilcisi sıfatına haiz olabilecek tarzda,Allaha muhatap olabilmesidir.Allahtan insanlara ve de insanlardan Allaha gidecek iletişimde muhataplıktır bu.
her an için en az birkişi bulunabildiği müddetçe de,islam hedefini bulmuş demektir.
fiili olamasa bile niyeten ve fikren islama ve islam ahkamına taraftar insan bulunduğu müddetce de islam sağlam demektir.

güruh şeklinde milyarlarca insanın islamdan uzaklaşması isehiçbirşeydir.birşey ifade etmez.
ama birtekinsanın bile islamın kasdettiği arzda müslüman olması islamın *varlığı ve devamlılığı için yeterlidir.sayısal çokluk,nitelikli azınlığın yanında birşey de *ifade etmez.

simonuniti 27-02-2007 12:17

>>>>>>>sayısal *çokluk,nitelikli *azınlığın *yanında *birşey *de * ifade *etmez.

neden peki Muhammed ordulari eski dunyaya saldirmislardir.Nitelikli
azinlik onemliyse islam neden Arabistanda kalmadi?Islami dunyaya duyurmak
icin dersen yanlis dusunmus olursun,Allahin baska yontemi mi yok diye sorarim
o zaman.Barbar Avrupalilarin arasinda,niteliksiz insanlar icin neden Islam Ispanyayi
bile isgal etmistir?Fettulah cemaatinde ben nitelikli azinliktan cok niteliksiz fazlalik
oldugunu kendi gozlerimle gordum.Fettulahin misyonerlik faaliyetlerinin sonucu
ne olacak ki baska.

saygilar

liopleurodon 27-02-2007 12:29

Yani soro, "Dünya'da sübyancı ve yarım düzine karyıı hareme kapatanlar olduğu sürece, İslam varolacaktır" mı diyorsun?

İslamın daha fazlasını getirdiğini filan görmedikte henüz, o yüzden sordum...

soro 27-02-2007 12:32

liop sen ne gördün kü daha.at gözlüklerini çıkar da objektif ol.

pante 27-02-2007 14:19

Soro demiş ki " Zayıf bilgilere tevessül etmene gerek yok"
Yahu ne tevessülü? Herşey gün gibi ortada..
Konu başlığına linkini verdiğim gazete haberi tam uyuşmamış gözükebilir.
Amacım peygamber torunlarının dahi dinmiş, imanmış tınlamaz duruma
düşüldüğünü göstermek içindir.
Böyle nereye kadar gidecek? Gerçeklerin üstü örtülerek..

* Hiçbir İslam ülkesi gelişmiş, kalkınmış değildir.
* Hiçbir İslam ülkesi BM'de veto hakkına sahip değildir.
* Hiçbir İslam ülkesinin uluslararası arenada itibarı yoktur.
* Hiçbir İslam bilimadamı, siyasetçi, sanatçı dünya halklarının gözünde
* sevilir, sayılır, desteklenir özellikte değildir.
* Şimdi olmadığı gibi gelecek vaadeden bir gelişme, bir ışık da yoktur.
* İslam ülkelerinin en büyük gelir kaynağı olan petrol üretimi krize girdiğinde
* ekonomik bunalım kesinlikle önlenemez. İhtilaller, isyanlar kaçınılmaz olur.
* İslam hurafeler, uydurma hadisler, eski pagan adetleri ile 2-3 ayrı din gibidir.
* Ortalık sözü dinlenir, sayılır İslam alimleri yerine sahte peygamberler, mehdiler
* mesihler ve ciddi ciddi mesihliğe hazırlık yapanlarla doludur. Bu da büyük bir
* bölünmenin işaretidir. Emperyalistlerin de iştahını kabartan bir durumdur bu..

Bunlar gerçekler mi? Yoksa zayıf bilgiler mi?
Bu tabloyu " Dünyada tek bir müslüman kalsa dahi" diyerek geçiştirecek miyiz?
Bu "Herşey olacağına varır, Allah büyüktür" yanlış kaderci anlayışıyla işi yine
Allah'a bırakmak değil midir?

27-02-2007 14:19

"Ali imran 110. Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz: İyilik ve güzelliği belirlenmiş olana özendirirsiniz, kötülük ve çirkinliği belirlenmiş olandan sakındırırsınız, Allah'a iman edersiniz. Ehlikitap da İMAN ETSEYDİ !!!, kendileri için, elbette hayırlı olurdu. İÇLERİNDE MÜMİNLERDE VARDIR *ama onların ÇOĞU sapıkların ta kendileridir. "

"Maide 66. Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve kendilerine indirilmiş olanı GEREKTİĞİ ŞEKİLDE *UYGULASALARDI elbetteki hem üstlerinden hem ayaklarının altından rızıklanacaklardı. İÇLERİNDE ORTA YOLU İZLEYEN BİR TOPLULUK VAR. Ama onların ÇOĞUNLUĞUNUN yapmakta olduğu ne kadar da kötü ! "

"Araf 102.Onların birçoğunda AHDE VEFADAN eser bulamadık. Onların BİRÇOĞUNU, tam FASIKLAR olarak bulduk."

"Hadid 16. İnananlar için hâlâ vakti gelmedi mi ki, kalpleri Allah'ın zikri/Kur'an'ı ve Hak'tan inen için ürpersin de DAHA ÖNCE KENDİLERİNE KİTAP VERİLMİŞ, sonra üzerlerinden uzun zaman geçmiş de KALPLERİ KASKATI KESİLMİŞ KİMSELER GİBİ OLMASINLAR. Onların çoğu yoldan çıkmıştır. "

"Hadid 27. Sonra onların eserleri üzere, resullerimizi art arda gönderdik. Meryem'in oğlu İsa'yı da onların ardınca gönderdik. Ona İncil'i verdik; ona uyanların gönüllerine şefkat ve merhamet koyduk. BİR BİD'AT OLARAK ORTAYA ÇIKARDIKLARI RUHBANİYETİ, onlar üzerine biz yazmamıştık. Allah'ın rızasını kazanmak için ortaya çıkardılar. Ama ona GEREKTİĞİ ŞEKİLDE SAYGILI OLMADILAR. Onların, iman edenlerine ödüllerini verdik. Onlardan çoğu yoldan çıkmış olanlardır. "

27-02-2007 20:45

bu yüzyıl islam için çok zor geçeçek, hatta bu yüzyılda ''islam ülkeleri'' diye bir kavram kalmayabilir. ellbetteki diğer  dinlerinde bir sonu olacak ancak islam dininin kurucusu ve  yaratıcısı muhammedin geleceği görmemesi, dininin kısa ömürlü olmasındaki en büyük etken, tamamen çıkar ve iktidar amaçlı kendi çıkarlarını gözeterek bir din  yaratmasından kaynaklanıyor. islamda kah musanın dinine, kah isanın dinine, kah sıradan bir kabilenin inançlarına rastlamak mumkün,  biraz araştırınca tamam diyorsunuz yahudilikten esinlenmış, yok yok isa dan esinlenmiş diyorsunuz, ibadet şekillerine bakınca  dahada karmaşık, cahiliye devri diye kesip attıkları inanç biçiminden tutun, hındu inanış biçimi, hatta ve hatta  mısır tanrısı osiris'e bile  rastlamak mumkün.

bu karmaşıklığın en büyük nedeni muhammed bu dine yada kafasında yarattığı tanrıya gerçekten
inanmaması, eğer gerçekten inanmış olsa idi tanrısını bu kadar cinsel hayatına dahil etmezdi, bu kadar kendi amaçlarına hizmet  eden bir tanrı yaratmazdı.

çevresindeki insanların en alt tabakadan olması ve büyük çoğunluğunun okuma yazma bilmemesi muhammedin  işini dahada kolaylaştırdı, yoksa bu kadar özensizce biraz ordan biraz burdan yaratılmış bir dine kimse inanmazdı.

islam, inanlarının aynı zamanda en büyük düşmanı, günlük hayatlarını öylesine yer etmişki, müslümanlar  attıkları  her adımı islama göre atmak zorunda bırakılmış, cinsellikten tutun yeme içmeye giyinmeye kadar her alanda islama  göre yaşamak zorunda kalmış müslümanlar, buda ciddi anlamda geri kalmalarına sebebiyet vermiş.

hoşumuza gitsede gitmesede bu gün dolaylı yoldan islam ülkeleri işgal altında, gelecek yıllarda bu işgal resmiyet  kazanacak, bütün gücü petrole dayalı olan amerika biz istesekde istemesekte varlığını sürdürebilmesi için arap ülkelerini işgal edecek. Bunun sonucunda İslamı savunmak küçük terör örgütlerine kalacak, ve tahminen bu yüzyılın sonunda İslam diye
bir din sadece tarih kıtaplarında olacak.

pante 17-10-2007 15:14

İslam'ın, Allah tarafından gönderilen son din ve Muhammed'in de son peygamber olduğu iddiasına rağmen, kendisinden 600 sene önce gelmiş Hristiyan dininden zayıf kalmasının nedenleri nedir acaba?
Dünyadaki Hristiyan sayısı, müslüman sayısının yaklaşık iki mislidir ve Hristiyanlığın hakim olduğu ülkeler, İslam'ın hakim olduğu ülkelere göre gelişmişlikte kat kat ileridir.

Halbuki son din olması itibarıyla tersi olmalı değil miydi?

Ben bunun sebebini İslam'ın bilime, teknolojiye, gelişmeye karşı olmasına bağlamıyorum.
Başka sebepler var bence.
Bu sebeplerin başında da müslümanların çoğunluğunun savaşçı, kavgacı, hoşgörüden uzak, anlayıştan uzak olmaları geliyor. Bırakın başkalarını, birbirleriyle dahi sürekli çekişiyor, didişiyorlar. Birbirlerini anlamaya çalışmıyorlar. Birbirlerini kafirlikle suçluyorlar ve tekfir dillerinden eksik olmuyor.
Uzlaşmaya, anlaşmaya, dostça birarada yaşamaya çalışmıyorlar.

Bu ise yeni değil. Ta İslamiyetin ilk günlerinden itibaren böyle.
Daha İslam peygamberi sağken kavga ediyorlar. Hem de sıradan müslümanlar değil.
İslam'ın önde gelenleri, devlet başkanları, halifeler.
Ali-Ömer-Osman çekişmeleri malum. Peki ya Ebubekir ve Ömer kavgasına ne dersiniz?
Hem de birbirlerinin giysilerini parçalayacak şekilde. İşte hadis:

4352 - Ebu'd-Derda radıyallahu anh anlatıyor: "Ben Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında oturuyordum. Derken, Ebu Bekr radıyallahu anh elbisesinin eteğini tutarak çıkageldi. Öyle ki, dizleri açılmış durumdaydı. Aleyhissalatu vesselam (onu bu halde görür görmez):

"Arkadaşınız biriyle çekişmiş olmalı!" buyurdular. Ebu Bekr selam verdi ve:

"(Ey Allah'ın Rasûlü!) Benimle İbnu'l-Hattab arasında bir şey (tatsızlık) oldu. Üzerine yürüdüm, sonra da pişman oldum. Beni affetmesini taleb ettim, kabul etmedi. Bunun üzerine sana geldim!" dedi. Aleyhissalatu vesselam da:

"Ey Ebu Bekr! Allah sana mağfiret etsin!" buyurdu ve bunu üç kere tekrar etti. Sonra da Ömer radıyallahu anh, davranışından pişman oldu. Ebu bekr radıyallahu anh'ın evine gitti ve:

"Ebu Bekr evde mi?" diye sordu. "Hayır!" cevabını alınca, o da doğru Aleyhissalatu vesselâm'ın yanına geldi ve selam verdi: Aleyhissalatu vesselam'ın yüzü (öfkeden) renk renk olmaya başladı. Bu hal, Hz. Ebu Bekr radıyallah'ı korkuttu. derhal diz çökerek:

"Ey Allah'ın Resûlü! Bu meselede (hata benim), ben zulmettim!" dedi. Aleyhissalatu vesselam (hepimize):

"Allah beni size (peygamber olarak) gönderdi. Size tebliğ ettiğim zaman hepiniz bana: "Sen yalancısın" dediniz. Ebu Bekr ise: "Doğru söyledin" dedi ve bana canıyla, malıyla yardımcı oldu. Siz arkadaşımı bana bırakırsınız değil mi?" buyurdular ve iki veya üç kere, bu sözü tekrar ettiler."

Ebu'd-Derda der ki: "Bundan sonra, (Resûlullah'ın hatırı için) Ebu Bekr'e hiç eziyet edilmedi."

Buhari, Fezailu'l-Ashab 5, Tefsir, A'raf 3.

17-10-2007 16:50

Sevgili pante,

Elin Arabından başka ne beklersin, hem de 1400 yıl önceki Arabından !!

Bir peygamber düşün, elçisi olduğunu iddia ettiği yaratıcıyı kendisi ikide bir yalancı çıkartıp ayetlerin yerine yenilerini koyuyor, kimilerinin hükmünü kaldırıyor ama başı sıkışınca onun anlamını ancak Allah bilir diyor, eşlerinin sıralarını bile Allah'a düzenletiyor.

Bir ümmet düşün, kendi peygamberini takmayıp ilk eşi ile birlikte yaşadıkları evin olduğu yeri umumi duş-tuvalet yapıyor.

İslamı güçlendiren ve yaygınlaştıran en önemli iki kavram, ganimet ve huri dolu cennet. Günümüzde ganimet işlevsiz kalınca geriye bir cennet kalmış, onunla da anca bu kadar. Bu nedenle şeriat getirelim de hiç olmazsa birkaç hanıma izin vererek falan milleti tavlayalım diye uğraşıyorlar ama nafile.

vartor 17-10-2007 17:09

Batida gelismenin daha ileride olmasinin en buyuk nedeni, hristiyan olmasi degil, dini baskinin ortadan kalkmasi, ozgur dusunceye acik olabilmesindedir. Laikligi benimseyen ulkeler, kiliseleri devlet isinden uzaklastirabilmis, bu da yeni fikirlerin dogmasina yol acmistir.

InVitatio 17-10-2007 19:44

Degerli Forumdaslar,

islami toplumlarin konumu cidden üzücü ve son derece düsündürücüdür. bunun imi cimi yok, ama bu neden böyledire gelince , Allah'i ayni olan bu toplumlarin, *neden farkli farkli durumlari vardir ?
tabiki burada mezheplerin *o toplumlara hakimini göz ardi edemeyiz. Allah'in -bizim kutsal ögütler diye kabul ettigimz- *kitabinda, bu Allah inancini fikra fikra ayiranlara karsi olan kesin tavri herkez tarafindan bilinmesine ragmen, mezhep merkezli islami sistem bu ayriliklarin "berektinden" söz edebilmektdir....

Biz, aslinda Siz, islami degerlendiriken o toplumlarin ortak degeri olan TANRI'ya baz alarak elestiri yapiyoruz / yapiyorsunuz....halbuki islam toplumlarin ayri ayri bir islam anlayisi vardir.....
Iran türü islam anlayisi ile , Suudi arabistan türü islam anlayisi ayni mi ? tabiki degil .....simdi bu iki ülkeyi ne ile kiyazlaycagiz ? bir biri ile mi ? yoksa iran ile almanya gibi ülkeler ile mi ?
Birde neyi gelismislik olarak kabul edecegiz ?
Iran'daki akademisyenler *icinde kadin ortantisi almayadakindan yüksek *,
Dubai'de her evlenen arap cifti devlet tarafindan arsa verilmekte
Gaddafinin Libyasinda insanlar elektirk ve suya para ödememkte , ve arap ülkelerindeki en iyi , en uzun otobana sahip...
Ikitsadi gelismislik bakimindan dubaili ve birlesik arap emirliklei sehylerin yönettigi devlet yilda %7 ile %10 arasi büyümekte...
Sudi arabistanda ameliyatlar %100 devlet karsilamakta...

tabiki bu toplumlarda bireysel özgürlükleri de tekrer teker degerlendirip, ona göre tavir almak lazim...
Iran'daki Sunni / Bahai cemaatin durumu nedir ? orada bu müslüman insanlara din ve vicdan özgürlügünden faydalanabiliyor mu ? bu sorunu cevabinin tabiki iran icindeki dinamikler fazla zaman harcamadan vermelidirler !
ama kisisel olarak sunu gönlüm isterki *, Israil'deki (müslüman) araplar'da birgün Irandaki yahudi cemaati gibi konumda olsun....
Suudi Arabistan'da sii'lerin konumu nedir ?
Özgür basin bu islami toplumlarin hangisinde vardir ? yoksa acaba neden yoktur ? islami devlet oldugu icin mi yoksa , genelde bireysel özgürlükler ile sorunlari bir siyasi kültüre sahip olduklari icin mi ?

Hani gelismisligi hangi degerler ile ölcecegiz ?
Japonya kendi milli ve dini degerlerini inkar ederek mi gelisti ?
Peki bizim milli ve dini degerlerimiz mi buna engel ?
yoksa bizim milli degeleri "fasitlik" olarak degerlendiren dini degerlerini ise mezhep merkezli bir bakis acisi ile ele alan bireyler mi ?

Müslümanin durmu bu sartlara göre vahim olabilir veya olmaya bilir
ben sahsen almayada yasayan bir müslüma olarak , kendi durumumu vahim olarak degerlendirmiyorum....tam tersine buradaki alt yapi benim kendi deger yargilari hakkimda özgürce kafa yormama ve kendi deger yargimi belirlemye son derece müsayid....

Peki yaratica'a itaat edenlerin ( islamin ) *durmu vahim mi ?
hayir tabiki degil ! oldugu gibi duruyor , ve hergün gönüllü sahiplenenleri cogaliyor.....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:03 .