![]() |
Türban hakkında ne düşünüyorsunuz?
Konu başlık olarak biraz genel görünüyor olabilir ancak burda belirtmek istediğim ve merak ettiğim türban yani tesettürün günümüzdeki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz?Türbanı bir özgürlük olarak görmek mümkün mü?
Aslında bu konunun çıkışı başka bir tartışmayla başladı ve bende burda sizin görüşlerinizi de almanın iyi olabilceğni düşündüm.. |
Re: Türban hakkında ne düşünüyorsunuz?
ilk olarak ben kendi düşüncemi belirterek başlayım,türbana kesinlikle karşıyım,ve günümüzde uygulanan kamusal alanlara girişteki yasağın genişletilmesinden yanayım..
|
İsteyen istediği şekilde hareket etmekte özgürdür.Ancak başkalarının yaşam alanını rahatsız etmediği sürece ve DAYATMA olmaksızın.Yoksa ne yobazlardan ne de aydın geçinen yobazlardan farkımız kalmaz.
|
Bu türban işini , erkekler hiç'' düşünmesede'' *tamamen kadınlara bırakabilsek, sorun halledilecek. Baskı
ve zorlama yapmasak,ama bu iş erkeklerin hem fobisi hem hobisi. Bir türlü elini çekmiyorlar. Ortak ağız ortak dert, BAŞ ÖRTÜSÜ ZULMU! *. Kadınları ,birde erkeklerin zulmundan kurtarabilsek! |
Sevgili ninkansi ,
Benim çok sevdiğim bir söz vardır; Demokrasilerin içinde demokrasiyi yok etme özgürlüğü yoktur. Bunun dışında *türban konusunun bir ironi olduğunu düşünüyorum. İslam tarafından açıklığı yasaklanan kadınlar yasaklı olmaya devam etmek için özgürlük savaşçısına dönüşüyorlar. Birine hapisten çık diyorsun o size hayır benim hapiste kalma özgürlüğüm var diyor. Güneşin *ateşinde yanmaktan korkar gibi. Halbuki bilse o güneş onu yakmaz. Onu yakacağını söyleyenler onu sadece kendine saklamak için söylemişlerdir. Bir cesaret çıksa dışarı görecek yakmadığını ama öyle inanmıştır ki o söyleyene çıkamaz. Durum buyken yöntem zor kullanmak olmamalı bu anlamda yasaklara karşıyım. Bu durumla sadece insanları aydınlatarak baş edilebilir diye düşünüyorum. |
dediğine katılıyorum bu noktada özgür beyin,yani erkeklerin dayatmalrının etkisi çok büyük ve artık bu öyle bir hal almış ki günden güne yıkılmaz sağlam türban inancına dönüşüyor,ben bunu gözlemledim etrafımdakilerden ve sanki türban yıkılmaz tek kaleleri gibi sahip çıkıyorlar..Onlara karşı türbanın gereksizliğini anlatıkça bir neden buluyorlar,geniş ve ne yana çeksen gelen kuranları sayesinde,her şeye bi kalıp buluyorlar
|
Özgür Beyin bundan sonra sen benim adamımsın :)
|
Kadının saçını bile tahrik edici bulup örtüren zihniyet
zaten kadını ne olarak gördüğünüde ortaya koymuş oluyor.Erkeği kadının saçından bile tahrik olacak kadar zayıf,Kadını ise saçıyla bile etkileyecek kadar çekici yaratan Hebelehübüye ( Kadın ve erkeği Hebelehübü yaratmıştır çünkü) inat olsun diye, Allah kadını örtünmeye zorlamaktadır. |
İnanç genel olarak kişinin kendi seçimi olmadığından kişi ailesinin söylediğine veya çevresine uyduğundan dolayı zaten hoş karşılanması gereken birşey değil.Sonuç olarak özgürlükleri kişi kendi isteği ile kulanması gerekmiyor mu? İlk olarak aile ve çevre etmeninden ikinci olarakta dinin temelindeki korku unsurundan dolayı özgürlük olduğunu düşünmüyorum. Zaten dinin içinde cehennem diye bir yerden bahsetmeseydi acaba kaç tane inanan kalırdı?
Görüntü bakımından en güzel bayanı bile çirkin gösterdiğini düşünüyorum -elbette bu bir beğeni tartışılmaz- . Eğer kişinin kendi seçimi olsa bile ve de korkutmalarla değil de sadece allah sevgisi(!) -her nasıl oluyorsa- yüzünden takıyorsa türbanı yinede kamusal alanlarda kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum sonuç olarak her yerin kendine has kuralları var. Ancak senin söylediğine gelirsek biz çarşaflılardan kurtulamadık ki türbanlılardan kurtualım. Son olarak dün karşılaştığım bir manzarayı söylemek isterim; yolda yürürken çarşaflı bir kadın gördüm -görmek denirse tabi- ve yanında da en fazla 6-7 yaşlarında küçük bir kız. Küçücük kıza bile çarşaf giydirmişlerdi. Gördüğüme inanamadım ilk başta. Çarşafın içinde oradan oraya koşturan küçük bir kız... Acıdım hallerine, halimize.. Denize türbanla girmeye çalışanlarda cabası. Eh islamdaki yaygın görüş 'Kadın erkeği cezbeden şeytandır' ,elbette küçücük kızda nasıl bir şehvet ürünü buldularda örttüler anlamak mümkün değil. Vede kadınlar erkekler eşittir diyen insanların -özellikle kadınların- bunlara nasıl ses çıkarmadığı vede kadınların bunlara rağmen islamı hala nasıl savunduğu ise gerçekten merak ettiğim bir konu. Her neye konuyu saptırmanın manası yok bende türbana kesinlikle karşıyım. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' deyip ardından 'kadınlar erkekleri cezbeden şeytanlardır' diyen -ve kendisiyle asla çelişmeyen (!)- islamın kadınlara nasıl yaklaştığı ise sanırsam zaten iyice bilinen bir konu. Türban ise başlı başına bir saçmalık ve kötü görüntü. |
D.E
"Zaten *dinin *içinde *cehennem *diye *bir *yerden *bahsetmeseydi *acaba *kaç *tane *inanan *kalırdı?" Bence olay bu noktada biter |
Bazen MİM oluveriyor türban
ojeli tırnaklar gibi.... |
Değerli arkadaşlar
Türban konusunda Müslüman arkadaşların kendi aralarındaki ilginç bir tartışma http://www.hanifdostlar.com/forum_po...?TID=2388&PN=1 |
http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=881
* * *buda islam *ışığı sitesindeki ''flört'' tartışması. * * * * *http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=761&PN=1 * *burdada ,yine aynı sitede, örtünme. * * * Bu sitedekiler , anladığım kadarıyla yaşları ,20 civarında. Yalnız bir fikri birikimleri yok. İşin çoğunu ''abilerinin''yazılarını kopya ederek idare ediyorlar. Yemek ,pasta ,çorba tarifi veriyorlar. Psikolojik olarak sebebini anlayamadığım jan janlı avatarlarla yazılarını süslüyorlar.esasında üç aşağı beş yukarı anlıyorum ama kişilik ihlali yapmamak için söylemiyorum. * * * lise düzeyindeki metinleri anlıyorlar, iş biraz karıştımı ''hakaret'' kastı arıyorlar. pehh, nickli üye hariç. zannediyorum pehh burayada gelmişti. |
"Başörtüsü emrini ilk duyan kadınların elbiselerinden yırtıp vahye anında itaat ettiklerini biliyoruz..Tesettür kadın için bir lütuftur..Bunun farkına varamayanlar ise kendi şahsiyetlerini ayaklar altına alanlar göz hapsine mahkum ucuz yaratık olmaktan öteye geçemezler"(islam ışığı forumundan bir alıntı)
Kadınlar için sunulan lütuf tesettürmüş,daha güzel(!)bir şey beklenemezdi zaten.. |
bak kardeşim türban hakkında ben şunu düşünüyorum :
saçmalık !! gerçekten saçmalk . kadın bu şekilde küçültülmüş oluyor bence .. ne zararı var, başının açık olmasında .. şekilcilik bence, başka bişi değil. koca kadınını kapatır ; türban , çarşaf artık neyse.. kendisi her haltı yer !! ben böle çok insan tanıyorum .. !! kadına lekedir türban . cahilliktir !! hangi çağda yaşıyoruz hem .. bilmiyorum farkındalarmı ama ÇAĞ ATLADIK BE ÇAĞ !! gerici zihniyetler türbanı desteklemeye devam etsin .. |
hem bak aklıma şu soru geldi :
türbansız gezmek kötüy idiyse neden tanrı ilk kadını yaratırken saçlarını böyle başı açık yarattı ? tanrının açtığını siz kapatıyorsunuz !!! |
Başörtüsü *emrini *ilk *duyan *kadınların *elbiselerinden *yırtıp *vahye *anında *itaat *ettiklerini *biliyoruz..Tesettür *kadın *için *bir *lütuftur..Bunun *farkına *varamayanlar *ise......
* * Ninkası'nın islam ışığından ,aldığı alıntıda, tam bir ''sorgulamayan'' akıl örneği var. * *Bu vahye ''uyan'' kadınlar elbiselerinin neresini yırtıp başına örtecekler.yırtma sonucu, daha ÖNEMLİ yerler gözükmez mi? * *Bu davranışı çok iyi açıklayan! bir atasözü var. * * * Başımı soktum çalıya, g.tümü allah koruya. |
hehehehhhehh :D
|
Türbanın savunulacak bir tarafı yok ! Zaten kaynak olarak gösterilen Ahzap 59 ve
Nur 31 'in çok zorlama bir yorumu yapılarak türban dinin gereği gibi sunuluyor. Daha önceki bir yazımda da belirtmiştim.İlk olarak inen Ahzap 59 la müslüman kadınlarla cariyeler arasında bir ayrım olsun diye müslüman kadınlara dışarı çıkarlarken dışörtülerini üstlerine almaları emredilmiştir.Zira o sıralar bu ayrım olmadığından müslüman kadınlar cariye zannedilerek sözlü sataşmaya maruz kalıyor bu da nahoş durumlara yol açıyordu. Asıl amaç bu durumun önlenmesi içindir yoksa kadının saçını örtmesini istemenin bir mantığı yoktur.Nur 31 le ise süs yerlerinin örtülmesi istenmiştir.Saçın değil.... Yani nerden baksanız şu an İslam dünyasına hakim olan bu uygulama abesle iştigalden ve kraldan çok kralçı olmaktan başka birşey değildir !!! |
bu yazdığınız açıklamaları daha önce okulun forumunda açılan bir başlığa yazmıştım ve bana atfedilen isimleri sizle paylaşmak istiyorum;
-faşist;türbanla kamu alanına giremezler diyince şekilcilik yaparak faşist oluyormşm -resmi ideoloki çocukları,aydın cumhuriyet mollaları;türbanı yasaklayarak onların özgürlüğünü ellerinden alıyormuşuz ve bu yüzden demokrat cumhuriyete aykırı davrandığı için bu ismi alıyormuşum.. Habilisin verdiği örneği bende kullanmıştım,aldığım cevap şu oldu,biz dünyaya çıplak geliyoruz o zaman neden giyiniyoruz? Ayrıca çok ilginç bir yorum daha okudum orda,neden türban bu kadar renkli amacı kadının ilgi çekmemesiyse dedim;cevap:modaya ayak uyduruyorlar :? |
hakın türbanına karşı duranlar şimdi kapitalizmin türbanına boyandılar ALLAH yardımcıları olsun.
Moder türban küresel ısınmaya katkısndan dolayı kıyameti yaklaştıracaktır. |
Toprak kamil cevher abim.
Ya! Şu küresel ısınma olayını bi türlü açmadın gitti he! İkide bir başını uzatıp ''küresel ısınma'' deyip kayboluyosun! nedir abi bu küredeki ısınma? Türbanla,Kuranla alakası ne? bi anlat şunu yahu merakta bırakıyon adamı? |
Evet konu aslinda güzel bir konu.....
Kurani Kerim...Nisa Suresi...Mealler ....Sünneti....Hadisler....Meshepler....Ilim Adamlari.....Bilim Adamlari....Ateistler...Sosyalistler....Demokratla r....Istihbarat Örgütleri.....Liberal'ler tabiri caiz se herkez konusuyor bu konu hakkinda ama Basi Örtülü olanlar ? onlarin düsünceleri , neden örtündükleri? bunlar konusuyormu ? bunlari dinliyormuyuz ? Arkadaslar ben bu konu hakkinda cidden epeydir kafa yormaktayim....ve benim bir Allah'in Kitabina iman etmis biri olarak anladigim sudur ..... Müslümanlarin Anayasasi olan , Allah'in sözü kabul edilen Kaynakta, kadinlarin örtünmesi emri var, ama tabiri caiz se "decoltelerini" yani o kadar Meal okudum o kadar arapca bilen dostuma sordum, bahsi gecen ayet'de ne Sac kelimesi geciyor nede Kafa.... yani bir imanli olarak Allahin herseyi yarattigini düsünürsek ve herseyi ayrintisi ile yaptigini, ve Kurani Kerim'in en *kusursuz bir kaynak olarak kabul edersek , orada Allahin bir kesin emri yoktur kadinlarin Saclarini kapamasi icin.... ama Sünnet diyenler ? Sünnetler Allah'in emriden önemli mi ? Ne yani Allah kendi icin bu kadar önemli konuyu "unuttu"mus dur; Kurani Kerimi tek kaynak kabul edemezsin demek *Allah'dan cok Allahci olmak degilmi ?! ama su da var Insanlar kendi öz iradeleri ile Allahin emri olmazsa bile, sirf Allahin rizasi icin kapanmalarinda ne gibi bir rahatsizlik olabilirki ? tabiki digerleri üzerinde baski kurmayacak....ne fiili nede manevi ! yani kisilik haklari diyoruz, tercih hakki diyoruz, ama birileri de bu tercih haklarini da kendi sorumluluklarini tasiyabilecegi kadar kullanirsa neden karsi cikiyoruz ? evet bende eger basi kapali bir kadin sonucta bir yurttas'dir , ve tüm diger yurttaslar gibi eger suc islememis se diger yurttaslar gibi devlet buna da ölye davranmalidir....bir giyim tarzi suc teskil etmemeli ! bakin aslinda türkiye'de var olan basörtülülerin toplum icindeki yeri konusu sorusu cok basit bir sekilde cözülür .... bir örnek..Devlet icinde yasadigi insanlarin farkliliklari itibari ile hepsine ayni mesafede durmali, kendi adalet anlayisini zedeleyecek hic bir fiile izin vermemeli, yani Devlet tabiri caiz se "ateist" bir durus sergileyebilir...ve Devlet icindeki insanlar Devlet adina hizmet yapanlarda buna uymali görev sürelerince, yani onlarda Devletin tüm Dinlere ve Dinsizliklere esit mesafede oldugu hem fiili hemde kanuni olarak saglanmali..... amaaaaa Devlete vergisini veren, ve diger vatandaslar gibi suc islemis insanlarda diger vatandaslar gibi Devlet*den Hizmet alirken, devletin onlarin bas örtüsüne kafayi takmamasi lazim.... cünkü Devletin görevi insanlara "kendi hükümü" zorla kabul ettirmek degil, insanlardan topladigi vergi ile verdigi hizmeti herkese ayni sekilde sunmasi ! Yani burada Hizmet eden ve Hizmet Alan söz konusu..ve Devlet'den Hizmet alan bir kadin'in tercih haklari da yok sayilmamali ! Kamusal Alan gibi sacma sapan bir terminoloji Türk Devletinin bir ayibidir...sonucta Basörtülü Insanlarda ister kabul edin veye etmeyin Kamunun bir parcasi..... Aslinda bakarsaniz sonucta bir Beyan'a tabi olan bir Iman olayi neden gereginden fazla hep geriltiliyor ? Bir de Basini Kapmanin tek nedeni acaba Allah'a iman etmelerinden mi cidden ? Bence Allah'a imandan cok sanki bir sosyal olgudan bir olay....yani gidiyorsunuz bir dernege / tarikata ve oradaki kurallara uyuyorsunuz cünkü dislanmak istemiyorsunuz ve basinizi kapatiyorsunuz...yani bunun almancasi "grupenzwang" (grup öyle istedi diye) bu tip kapanan insanlar kapanmislar ama Allaha müslümanlarin bir büyük kisminin kabul ettigi "bes vakit namazi" kilmazlar....fitre ve zekati fazla takmazlar vs vs ama baslari kapali.... bir diger kapan tip de aslinda basi aciktir ve sadece ibadet ederken kapanir veya kendisinin kutsal bir mekan kabul ettigi mekana girince saygisindan dolayi kapatir.... dostca selamlarim ile InVitatio |
Türban başka kapanmak başka. Türban şu sıralarda politika sembolü olarak kullanılmaktadır. 10 gün önce İstanbul'da Beyoğlu'daydım. Türbanlı genç kızları orada bir görün. Ciddi söylüyorum türbanla daha cinseldiler. O kaş, göz, dudak boyamalar, o ojeler, allıklar inanılmazdı. Bir kısmı da bu işi namuslu kız ayağına yatmak için kullanıyor. Yani türban işinde sosyal içerik de var. Zaten politik ve sosyal olduğu için gündemde kalıyor. Bir de türban taktığı için ailesinden çalışma iznini alabilen kadınlar var. En çok da onlara üzülüyorum.
Sonuç olarak türban kadınlarımızın, dolayısıyla toplumumuzun baş belasıdır. Erkek egemen hasta toplumun yansımasıdır. Benim çocukluğum Kütahya'da geçti. Orada ilkokulda elele tutuşup tavşan kaç oynadığımız kız arkadaşlarımız mezun olunca çarşafa bürünür, sokakta tek gözle dünyaya bakarlardı. Bu anlaşılabilir bir şey değildir. Henüz ergenliğe bile girmemiş bu çocukların hangi psikoloji ile yetiştiklerini bir düşünün. Sonra nasıl olur da toplumun akıl sağlığından, geleceğinden bahsedebiliriz? Kadını kapatıp, geri plana atan bir toplumda isterseniz ortalama geliri 100.000 dolar yapın o toplum yok olmaya mahkumdur. Benim anam, kızkardeşim, karım, kızım benim için kutsaldır. Onlara nasıl olur da kendi haklarımı tanımam. Türban başka, kapanmak başka sözüm yanlış oldu. Türbanın bir ilerisi tam kapanma, çarşaftır. Ben Suudi Arabistan'da da bulundum. Önceden de oranın durumunu biliyorum. 1960 ve 70'lerde yabancı kadınlara karışmazlardı. Yabancılar (kadınlar) istedikleri gibi giyinir, araba kullanabilirlerdi. Daha sonra Amerijkan tahakkümüne girildikçe dinsel kısıtlamalar feci arttı. Yabancılara da uygulanmaya başlandı. Şimdi ise köktendincilik vahşet halini almış durumda. Aynen Türkiye gibi gerilemede. Daha önce onlar da, biz de daha mı az dindardık. O eski insanlar şimdi cehennemde yanıyorlar mı? Bütün bunlar işin özünde din değil de politikanın, çıkarın yattığının göstergesidir. Ne yazık ki parasal üstünlük bu dengesizlerde. |
türban-ne yazık ki-hala kadınlar tarafından kabul gördüğü için çok üzülüyorum ve tabi şaşırıyorumda bu duruma,bir insan hele de bir kadın nasıl olurda bu kadar kör olur,nasıl olur da böyle bir zincire bu derece boyun eğebilir?Yolda gördüğüm türbanlı kadınlara hayretle bakıyorum,gözlerine bakıp "nasıl olurda bu kadar kendini aşağılatırsın!" diye geçiriyorum içimden..Yakın bir zamanda bir arkadaşım kapandı,birçok arkadaşının etkisiyle-tabi bu arkadaşlarının hepsi tarikat üyesi ablalar(!)-kapanmasıyla birlikte aramıza mesafe koydum,o da bunun olcağını biliyordu ve çok iyi arkadaşım olduğu halde görüşmemeye başladık...3 ay sonra aradı ve türbanını çıkardığını söyledi,babası sonunda isyan edip kızına tepki göstermiş;ne kadar şanslı ki bilinçli bir aileye sahip...Türban takan o kadınlarında bu bilinçlenmeye ihtiyacı var ama ne yazık ki başımızda böyle insanlar olduğu sürece bu çok zor :(
|
ya arkadaslar ne yazik niye yazik ? yani birileri hür iradeleir ile kapandiklari icin suclu mu oldular ?yani suc mu islediler. ? aslinda bakarsaniz bir kadinin neden kapandigi bile konu ila muatap olmayani ilgilendirmez suc islemedikce.... eger kapanan bir kadinlarin sikayeti varsa giderler devletin savcisina bildirirler beni kapanmaya zorluyorlar diye...avrupa birlgi devleti üniversitelerinde türban la egitim alma serbest, adamlar müslüman mi oldu ? adamlarin devleti yikildi mi ? adamlarin sanayisi mi cöktü ? birakin ardaslar bu ici bos türban kavgasini....yok baski varmis...yok erkeklerin egemenligimis .....yok tarikatcilik mis yok siyasi mis.... eger baski varsa kadinlar üzerinde devletin savcisi var, eger devlet bu kadinlarin hakkini koruyamiyorsa o zaman devletin adalet anlayisini sorgulamaniz gerek , kadinin tercih hakkini degil, eger tarikat varsa bu islerin arkasinda o da devletin bu insanlari daha iyi egitemedigini , bir egitim boslugu oldugu anlamina gelir...devletin icinde diyanet kurmu sorumludur eger müslümanlar tarikatcilik ile kafalarni bozuyorlarsa..... eger bu bir siyasi simge ise....hic bir mahsuru yok olabilir...fiil teskil etmedikce...yani simgeyi tasimak su sayilmamali eger bu bir devletin varligi ile ilgili bir aksiyona dönüsmüs ise , simge degil , yapilan aksiyon yargilanmali...... gecin bu körü körüne kapanmayi veya karsi olmayi.... InVitatio |
sizler basortusunun neden farz oldugunu bilmediginiz icin karsi cikiyosunuz, sizlere sadece aciyorum baska yapabilecek bisey yok.. sizlere neden farz oldugunu anlatsam bile, siz ya anlamicaksiniz ya da anlamak istemiceksiniz, cunku kafaniza islemis bikere.. bildiginizi okuyosunuz ancak..
zamani geldiginde, yani oldugunuzde belki hatirlayacaksiniz, islam diye bisey vardi diceksiniz, nasil oldu da inanmadik diceksiniz.. ama maalesef son pismanlik fayda etmiyecek.. saygilarimla... |
Hayrunnisa hoş geldin, hemen de tebliğe başladın.
Bir kere karşılıklı nazik olmayı öğrenmelisin. Kimse sana hakaret etmedi değil mi? Kimse sana bağırmadı ya? Niye koyu yazarak bağırıyorsun? Ne gerek var? Alıntı:
Bunu nasıl anladın? Kalbine mi doğdu? Hadi anlat bakalım, önce bu işin bahsi yokken Muhammed yaşamının sonuna doğru neden kadını kapatmış? Bu Allah kelamı değil mi, önceden bilmiyor muydu? Yoksa her şey Allah'tan değil mi? Hadi bakalım, bir açıklayıver... |
İnvatio,
1 - Hür iradeleri ile kapandıklarını nereden biliyorsun? 2 - Toplumun (yaşadıkları çevtrenin) bu yönde hiç baskısı yok mudur? 3 - Alıntı:
4 - Ne konuştuğunu bilmiyorsun. AİHM'nin ve ve Avrupalıların türban aleyhinde karar verdikleri belli iken "türbanla eğitim serbest" diyerek yanıltma yapıyorsun. 5 - Devletin içine girerek devleti çalışmaz hale bunlar getirmedi mi devlete kabahat yüklemekle işin içinden çıkıyorsun? En basit örnek: eski rektör Aşkın'a devletin savcısın ın komplo kurduğu ortaya çıkmadı mı? 6 - Baskı altındaki kadınların gerçekten savcıya giderek şikayette bulunacağını gerçekten düşünecek kadar saf olduğunu sanmıyorum. 7 - Burada zaten aynı zamnanda yobazların çarpıttığı, bu hale getirdiği anlayış, devletin bu durumu da sorgulanıyor. 8 - Siyasi simge, bireyleri köle durumuna getirmeye çalışıyorsa elbette sorumlu olur. 9 - Sorunu karmaşık bir şeymiş gibi suçu bir ona bir buna atarak bulandırmak hiç bir işe yaramaz. 9- Bütün söylediklerin İslamiyetin kadınları ikinci sınıf, eşek benzeri gördüğünü örtmüyor. |
Hayrunisa ablam hoş geldin
Ne iyi ettinde geldin valla,şöyle inançlı bi ablam gelsede sohbet etsek demişimdir hep.Doğru söylemişin ablam Başörtüsünün farzından filan anlamaz bu site sakinleri,ama ben anlarım işin özünü biliyom çünkü Allah Adem'e eş olarak kadını yaratırken,cazibe merkezi olarak yaratmıştır,öyleki.! erkek saçından bile tahrik olur,sesinden bile tahrik olur.Kadını saçıyla bile erkeği tahrik edecek kadar cazibeli yaratan Allah yaptığı hatayı fark eder,kadına başınızı örtün diyerek kendi yaptığı hatayı kadına düzelttirir.Kadının seside tahrik eder erkeği ama Allah çok şevkatli olduğu için kadınların dillerinide kesin demez çünkü o insanlara karşı çok şevkatlidir.gaddar bi tanrı olsaydı '' Kim yarattı bu nu be kesin şunun dilini saçını,orasını,burasını''! diyebilirdi ama şevkatli ve merhametli olduğu için sözüm ona kendi yarattığı kadının Vücut hatlarını,saçlarını,sesini,kapatmayı farz kılar. öylede şevkatlidir yani!Hatta kadın kısmına kapanırsa,ibadetlerini eksiksiz yerine getirirse,Cennette yüzlerce huriyle başbaşa Â*olan kocalarının yanında olmayı bile mükafat olarak müjdeler ve kadınlarımız Allahın kendilerine verdiği çekiciliklerini yine Allahın emri ile kapatır cennete gidip kocalarının haremine katılabilmek için ibadet ederler. nası Â*ablam ben biliyomuşum dimi işin doğrusunu? ablam daha sonra sana bazı sorularım olacak bakalım iman eden bi bayan bunları nasıl cevaplıycak merak ediyom yani |
Selamlar Arkadaslar... Selam Hayrunisa Selam Buralp Selam mep. @Buralp Burlap simdi sana ders vermek istemiyorum ama belki bir faydasi olur diye konuyu biraz acayim... Bilimsel arkadasim buralp bir kadin kendi hür iradesi ile kapanmiyor diyerek bir genel tanimlama getirmek istiyorsan tüm kapanan kadinlari tek tek sorman lazim ve iclerinden birisi cikarda "hayir ben hür iradem ile kapaniyorum" dedikten sonra tabiri caiz se , "bacaklarini kirip oturman lazim" cünkü bir kisi kafi'dir senin tezini cürtümek icin , öyle degilmi öyle... ben bir o kadar kadin taniyorum...zeki akilli...mantik yürütmesini bilen....bunlar gec yaslarda kimsenin baskisi olmadan kendi hür iradelerini kullanarak kapaniyorlar, ister kabul et ister etme...bunlar "akilsiz" demek senin gibi "akillilara" yakismayan bir yakistirma....insanlarin hür iradeleri ile verdikleri karara saygili olmayi ögrenceksin sonra kendi verdigin kararlara karsindaki insanlardan saygi bekleyeceksin.... devletin bu konudaki zaafini eger varsa, bana saflik diye yakistiriyorsan , bu senin bu devlet ile arandaski güven meselesi ile ilgili o da benim sorunum degil..... zorla kapanan yok mu ? vardir tabi...ama onlarin da bas vuracagi merciler vardir...eger devlet ve toplum bu zor duruma düsen kadinlara yardim edemiyorsa bu o devletin ve toplumun ayibi...sana hic bir kadin gelip "beni zorla kapatiyorlar bana yardim edebilirmisin" diye kapina dayandi mi ? dayanirsa " git bacim isine ben atom'larla ilginleniyorum su foruma ici üc ileti asmam lazim" mi diyeceksin ? evet devletin ve toplumun bu konudaki ayibini "din'e" mal edemezsin... ben kapanmanin islami acidan "Allah" acisindan farz oldugunu düsünmüyorum ! bunu söylemistim bir kere daha söylemekte fayda var ..... eger imanli olan arkadaslar ayni tanriya iman ediyorlarsa...tanrinin cestili peygamberlere ayri ayri "sünnet"ler önermeyecegini düsünüyorum....yani eger saclarin kapanmasi Islamin farzi olsaydi, museviligin de farzi olmasi gerekti.....Allah Peygamberlerine neden farkli farkli Sünnetler emir etsin ki ? benim bildigim Ayetlerde "decoltenin" kapanmasini Allah emir ediyor...ne sac nede bas kelimise geciyor bahsi gecen ayet'de..... amaaaa bir insan özgür iradesini kullanarak sirf Allah rizasi icin ( gerekemedigi) halde basini kapatmak istiyorsa bunda ne gibi bir mahsur olabilir ? birakin kapatsinlar....eger bu insanlar toplumun diger kesimlerine kendi dogrularini zorla kabul ettirmek istiyorsa , manevi baski uyguluyorsa o zaman da akli basinda bir devlet yönetimi oturup bunu toplumun diger vatandaslarini bu gibi yaptirimlardan korumasini saglamali, yani is siyasetciye düsüyor..... Devlet vergi ödeyen vatandaslari arasinda...bir suc islemis vatandaslari arasinda ayrim yapmamali eger yapiyorsa bu "fasizim" olur...ki fasizim hem insan vicdanina hemde maneviyatina ters düsen bir olgu... evet "ateist" olan devlet icinde hizmet verenler tüm vatandaslara ve onlarin degerlerine esit mesafede olmali ve bunu yaparken hizmet verenlerin "esit olma ilkesine" gölge düsürecek yaptirimlara izin vermemeli, ama hizmet alaninda "giyim kusamina" karismamali... Bir simgenin suc sayilabilecegini bir Demokrat olarak ilk senin gibi akli basinda olmasi gerekenlerden ögreniyorum....helal sana :-) eger bir kadin suc isliyorsa onun bu fiili yaparken bas örtüsünün ne kadar sucu var ? yani bir adam öldürüyorsa , bas örtüsü takindigi icin mi öldürdü diyecegiz ? yani sucun kendisi yargilanmali...suc islerken giyim kusami degil.... hic bir zaman bir ahlaksizlik zaman icinde ahlak sayilmadi sartlar ne olursa olsun... ama sen nasrettin hocanin "su testi" misali önceden testiyi tasiyacak insana söyle "iki samar atabilirisin" yani kirildiktan sonra atsam ne yarar mantigi sark kültüründe "normal" görülebilinir ama demokrasinin kisilere göre yorumlanmadigi kültürlerde "suc isleyebilir, cezalandiralim" mantigi yok....ister kabul eeeet ister etme.... gelelim ab ve egitim konusuna..... ankarali hemserim bilmiyorum cankaya-batikent arasi nasil ama eger söz konusu avrupadaki egitim konusu ise...birak konuyu bilenler konussun dimi..... @ne konustugunu bilmiyorsun.... ben almanyada kaliyorum....yüksek ögretimimi burada aldim ve calisiyorum...hem benim okudugum yillarda hemde su an'da devletin üniversitelerinde kadinlarin bas örtüsü ile ders almalarinda bir mahsur yok...cünkü bir insanin giyim kusami "bir siyasi simge dahi olarak degerlendirse bile" sirf fiil olmadigi icin suc teskil etmiyor.....ister kabul et ister etme...ama sen ankarada kaliyorsun ...sen benden daha iyi bilirsin buradaki yüksek ögretimdeki durumlari öyle degilmi :-))) evet dogrulari kabul etmek zorunda degilsin ama bu konudaki cehaletini kimseye de zorla tartisilmaz gercek diye sunamazsin.... is alaninda gelince...devlet icinde hizmet vermek isteyen..devletin vatandaslara esit mesadefede yakinligi ilkesine dayanrak genelde yasak...ama eyalat sistemi oldugu ici...bazi eyalatlerde yer yer bas örtlü bir egitmene izin veriliyor....hukuki dayanagi olmasa bile.... özel sektörde ise orada özgürlük hakim....yani is is veren ile is talep eden arasinda bir olgu ve onlar arasinda cözülmeli..... ama yooook ben bunlari bilmiyorumdur ben safimdir sen benden bu konulari daha iyi biliyorsundur öyle degilmi :)))) Islamiyetin kadinlari nasil degerlendirdigini birak muhataplari karar versin, eseklik bu konuda cok bilmislik , o kadinlarin verdigi karara saygi göstermemektir.... sana belki rosa luxemburg'un bir sözü ile yazimi simdilik virgüleyim.... Freiheit ist immer die Freiheit der Andersdenkenden Özgürlük hep ( herzaman/tek) Farkli Düsünenlerin Özgürlügü'dür... InVitatio |
syn invitatio,kapanan kadınların zorla kapatıldıkları taktirde savcılığa başvurmasını önermişsin,ama olaya şu açıdan bakmanı öneririm,daha Türkiye'de aile içi şiddete maruz kalanlar veya yakınları tarafından tecavüze uğrayanlar savcıya gitmiyor veya herhangi bir kuruma şikayet etmiyor ki zorla başı kapatılan kız mı gidecek?Bugüne kadar böyle bir şey duydun mu?Ayrıca hadi kız gitti diyelim,devlet o kıza ne kadar sahip çıkacak,kız böyle bir riski nasıl alsın?Sonunda gene ailesine götürcelerini bildiği halde nasıl şikayet etsin,ki böyle bir şeyi yaparsa eve döndüğünde onu nelerin beklediğini ben düşünmek bile istemiyorum..
Avrupa birliği üniversitelerinde türban serbest demişsin ama benim bildiğim kadaryla hepsinde değil; İngiltere de yasalarla belirtilmemesine rağmen çoğu bölgede yasak,Fransa'sa yasak-ki zaten o dönem çok yankı uyandrmştı bu olay-Belçikada Beringen bölgesinde yasak,Almanyada-ki sen bizden daha iyi bilirsin-Stuttgart/Baden'de ve Mannheim' de yasak,İsviçre ve Hollanda'da da yasak..Ve daha saymadığım birçok yerde yasak.Mesala AİHM'ye yapılan başvurularda türbanlı fotopraflar kabul edilmiyor.Yani Avrupanın da bu duruma çok sıcak baktığını söylemek çok da gerçekçi değil.Kaldı ki Avrupa bu olaya sıcak baksaydı bile,bu bizi bağlamaz;yani türban avrupa tarafından hoş görülmüyor diye değil,biz istemediğimz için ülkemizde yasaklanmalı. *Bir de demişsin ki benim tanıdığım çok akıllı,mantıklı bayanlar var onlardan da kapanan oldu,şimdi zaten türban IQ seviyesine bağlı bir durum değil,yani kişinin dine bakışıyla ilgili ama ben inanmıyorum ki bir kişi hem dine bu derece bağlı olsun hem de sosyal hayatını bir bayan olarak geliştirebilsin.İslamiyet kadının sosyal yaşantıda önplanda olmaması için gereken tüm yasakları zaten koymuş,kadının sesine bile günah demiş,kadının tanımadığı bir erkekle yan yana oturması bile günah,şimdi bu kadın nasıl oluyorda sosyalleşiyor ve toplum içinde zeki sıfatını kazanıyor? Syn Hayrunnisa,türban dinde farz olsa dahi bir kadını aşağılamıyor diyebilir misin?Bu kadar kör olabilir misn?Ben kadınlığımdan utanmıyorum ve bundan rahatzılık duymuyorum ki neden kendimi bir örtünün içine hapsedeyim? Bir de son pişmanlık fayda etmez demişsin nasıl bu kadar emin olabiliyorsun;bu kadar iyi mi takip ediyorsun öbür taraf işlerini?Gidip gelen tanıdk var herhalde? |
Ninkasi.... ab ülkelerinde basörtüsü ile üniveristeye gitmek serbest ! senin dedigin kisitlamalar sadece o kurumda "ders" verenler ile ilgili.... yani devlet icinde hizmet veren'nin devletin dinlere esit mesafede sarti ile ilgli bir durum.... @fransa : fransada lise seviyesinde yasak ! cünkü fransa'da diger ab ülkelerinde oldugu gibi zorunlu egitim lise son sinifa kadar, zaten almanyada da lise seviyesindeki durum okul tarafindan cogu zaman hos görü icerisinde idare ediliyor...bir yasal dayanagi olmadan... elin hristiyani bile kendi toplumuzdan insanlara ve onlarin dinlerine sahip cikarken, sizlerin bu bagnaz ve yobazca tavriniz ne diye anlamis degilim... evet türkiye gercekleri ne yazik ki senin anlattigin gibi...ama simdi sen bu kabul edilmez gercekler karsinda bir kapitulasyon yapiyorsun ve basini hür iradesi ile kapatana "suclu" "aptal" gözü ile bakip kendince birde hic de niyetin olmamasina ragmen bir nevi kibirleniyorsun.... almanyada basi kapali hukuk okuyan ögrenciler var senin kadar kibirlenmis bir uslup kullanmiyorlar... kendince islamiyetin kadinlari sosyal hayattan disari attigini savunuyorsun....ama ne gariptir ki en cok kadin akademisyen, kadin universite ögrencisi, kadinlarin toplum icindeki is alma orani ister kabul et ister etme Iran Islam Cumhuriyetinde, oradaki insanlar kendi islami yorum icerisinde bunu basarabilmisler...ister kabul et...ister etme...yani bu kadar bagnaz ve kati olmalarina ragmen oradaki kadinin toplumdaki yeri ve konumu cogu bati ülkelerinden cok daha iyi....oranin kanunlarina uydugunuz sürece.... yani senin sorunun cidden kadinin toplum icindeki yeri ve konumu ise al sana iran iste...ama sizlerin sorunu cidden o degilki, yani kadinin toplum icindeki konumu ve islamiyetin bundaki payi degil sizin sorununuz sizden farkli degerleri kabul edememeyisiniz....yani sirf muhalifet olmak inadi ile kendi bazen basit ve sig refleksleriniz ile sizden farkli olan kadinlari " aptal " yerine koymak.... iletimde de yazdigim gibi, ben kadinlarin kapanmasinin kuranin sarti olmadigini savunuyorum...ama kadinlarin de kendi hür iradeleri verdikleri bu yöndeki karara da saygili olmak lazim.... @siz istemedigniz icin yasaklanmali.... yasaklardan , toplum icindeki manevi baskilardan cok cekmis birileri olarak garip bir istek degilmi ? yani kendi kisisel bir yorumu tek tartisilmaz bir gercekmis gibi digerlere zorla da olsa kabul ettirmek ? yani varsaylim kurani kerimde yeri yok....var sayalim kapananlarin hepsi geri zekali aptal.....varsaylim bunlarin hepsi hic bir fiil de bulunmamlarina ragmen sirf baslarindaki bez den ötürü suclu.....neden yasaklanmali ? ha sana baski mi yapiliyor, bas örtülüleri tarafindan ? sana siddet mi uygulaniyor hem fiili hem manevi ateist oldugun icin o zaman gidersin sende devlete sikayet edersin, ve devletin senin de haklarini korumasi icin talepde bulunursun....eger devlet acizse sana yardim etmekten o zaman da otur devletini ve yasadigin sistemi genel manada sorgulamaya basla... simdi kapanan kadinlar zorla kapaniyor diyelim...yani aile zoru ile, tarikatcilik falan filan.... ve kendileri istemdikleri halde sirf görtünü olsun diye kapaniyorlar diyelim....sizlere ne ? yani ya gider yardim edersiniz bu magdura veya etmesiniz... simdi ne olur...eger zaten imanli bir insanlarsa bu tür zorlamalarin da hesabi sorulur elbet müslümanlarin var olan ahiretinde...hak sahibini bulur diye inanirlar müslümanlar.... yani bu magdur kadinlara sen destek olamiyorsan o zaman cekilde köstek bari olma birde lütfen Allahi kendinizce elestirirken, su neyüdügü belirsiz hadiscilerden aldiginiz kaynaklari örenekleri alayini cöpe atin...zaten Müslümanlarin basina ne geldi ise bu ipe sapa gelmez hadisler yüzünden geldi.... Müslümanin tek kaynagi Kurani Kerim*dir ve hangi hadisi kim nerde ne zaman zirvalasmissa zirvalasin eger Kuranin Kerimin mantigina ters ise zaten yalan hadis.... simdi tutuyorsun bu evreni yarattigini düsündügüm Tanriyi bir kul lafi olan hadis ile kendince mantikli bir elestiri yapiyorsunuz...vaaay anam vaay.... bir de isin garibi bu hadislere en yok bu "yesil" cember sakallai yobazlar sarilir ve birde yobazca yorum yapan kendini "ilim insani" diye tanitan "sözüm ona" hümanist ateistler.....ne garip...akli basinda bir müslüman hadisleri sizin kadar takmiyor bile :-) ne edeyim ben irani buharinin su veya bu hadisini Kurani Kerimi daha mi degerli kiliyor ? sallayin bunlari Haydin Gercege Hüü * * * * * Mümine ya Ali InVitatio |
Re: Türban hakvekında ne düşünüyorsunuz?
hadisler dinin direğidir!
Dinin ibadetini sünnetini hadisler belirler. Kuran bu konuda açıklık getirmemiştir. hadisleri inkar etmek sünneti inkardır. sünneti inkar etmek mezhebini inkar etmektir. mezhebi inkar etmek,dini inkar etmektir. benmi yanlış biliyorum yoksa! mezhepler tarafından kabul görmüş ve yol u bu hadislerce belirlenmişken keyfi olarak çıkıp bu hadisleri atın demek doğru mu? acaba? |
evet mep yanlis biliyorsun o dediklerin alayi iste hadiscilerin zirvalamasi ben öyle kabul etmiyorum hadisler islam tarihinden sadece ve sadece anektodlardir ! bir anektod hic bir zaman Allah'in sözü kabul ettigim ayet ile es deger de degildir ! meshepler ise peygamberin ölümünden yüzlerce yil sonra müslümanlarin hayatina girmis kurumlardir.... yani ben tüm "ilk günkü müslümanlar" gibi kendimi meshepsiz sayiyorum... mesheplerin kuruculari benim gözümde sadece ve sadece bir "yorumcudur" Allah'in farzini farz Kul'un yorumu yorum olarak kabul ediyorum... dedigim gibi bu Hadiscilere en cok önemi iki tip insanlar veriyor birilerin yüzlerinde "cember sakal" digerlerin "beyninde" bir cember sakal Allaha giden yok ise bellidir...buyruklarina uymak sizler ise iste kendinize sormalisiniz siz hangi tanriya iman etmiyorsunuz...Kurani Kerimdeki bahsi gecen Tanriya mi yoksa Hadiscilerin kendi kafalarindaki Tanriya mi ? Müslümanlar Farzi Farz Sünneti de sadece Sünnet kabul etmedikce, olur böyle vakalar.... selamlarim ile InVitatio |
evet mep
yanlis biliyorsun o dediklerin alayi iste hadiscilerin zirvalamasi *Kuran namazı emreder,hiç bir tanımlama yapmaz o halde namaz nasıl kılınacaktır.hadisleri kaldırıp attığınızda nasıl namaz kılmayı düşünüyorsunuz. nasıl aptest almayı düşünüyorsunuz, oruç u nasıl düzenliyeceksiniz. Kuran bunlarla ilgili detay vermemiştir. bin ay'dan hayırlı dediği kadir gecesini herkes istediği akşammı kutlayacaktır.böyle upuzun bir liste çıkarılabilir.bu ayrıntıları nasıl çözeceksiniz. dua lar eşliğinde step yapan biri namaz kılıyorum dediğinde bu size saçma gelmezmi,isteyen istediği gibimi yorumlayacak? |
Invitatio,ders verenlerin kapanmalarına izin vermemek o ülkenin,yönetimin halkına eşit yaklaştığını gösterir mi senin tabirinle?Sonuçta orda da belli bir türban yasağı uygulanıyor,tamamiyle yasal diyebilir msn?Neden türkiyede yasak olunca türkiye kötü algılanıyorda,avrupada yasak olunca üstü kapalı iyileştirmelerle geçiştiriliyor?
Diğer taraftan sen kendin söylüyorsun "elin hristiyanı" diye tabi ki onlar türban için bizim kadar tepkili olmazlar çünkü toplumda belli bir genel var onlarda hrsitiyan yani müslümanların ülkelerindeki sayısını düşününce türban tabi göze batmaz,ama Türkiye müslüman bir ülke türban onun için bir tehdit,bugün türbanın yasallaşmasını isteyen yarın karaçarşafı,dini diğer gereklilikleri de isteyecek bunlar da yasallaşsın diycek ve sonunda önüne geçilmez bir şeriat süreci gelişcek zaten şu anki hükümetin politikası bu yönde,insanların dini duygularını sömürerek devleti iyice şeriatleştirmek böylece toplum git gide bilimden uzak,koyun gibi güdülmesi kolay bir forma dönüşcek..En ufak bir isyanda allah korkusuyla bastırılmak istencek her şey.. Benim türbanlılara "aptal" gözüyle bakıp kibirlendiğimi söylemişsin,birincisi ben onlara aptal demedim sadece cahil ve *kör olduklarını iddia ettim;ilerleyen dünyanın nimetlerinden yararlanırken türban gibi çağdışı bir şeye saplanıp kaldıkları için onları anlamıyorum! *İran'ı örnek vermişsin,bu örneği okurken inanamadım nasıl olur da bu kadar dışardan baktığın için..İlk olarak şöyle düşünmek de yarar var İran'a şeriat gelmeden önce gayet modern bir ülkeydi,kadınlar özgür bir şekilde yaşayıyorlardı,tabi ki bu topluma şeriat gelirse direkt herkesin dini düşüncelere bağlanmasını bekleyemeyiz tabi ki de içlerinden hala önplanda olan kadınlar olcak;böyle bir ülkeyi zaten ancak şeklen kapatabilirsn,kafalarını da örtmek zaman ister.Bir deİran da kadına şeriatle birlikte saygı gelmedi,yani kadının yeri Batının bile örnek alabileceği şekilde değil.İran'da bir kadına erkek tecavüz ettiğinde kesinlikle ceza almıyor!Ceza alabilmesi için kadının veya kadının ailesinin erkeğin ailesine para ödmesi gerekiyor ki böyle adam içerde yatarken ailesi mağdur olmasın..Şimdi bu nasıl bir saygı,hangi insanın aklı böyle bir saygıyı kabul eder;bir kadın hem tecavüze uğruyor hem de para ödüyor!!! * Birde sözüm ona muhalefet için türbana karşıymşz,ne yani türban kadına bir hakaret olduğu halde buna onay mı vercez sırf muhalefet olmayalım diye? *Son olarak anlamadığm bir şey var,hadisler kul lafıysa Kuran kimin lafı?muhammed insan değil miydi? |
arkadaslar eger biz müslümanlar yeri gögü ve tüm hayat ile ilgili herseyi Allah yarati diyorsak ve buna iman ediyorsak yani mükemmelliginden kuskumuz yoksa ki müslümanin olmamasi sart o zaman Allahin sözü kabul ettigimiz Kurani Kerimde eksiksizdir.... evet simdi Allah kuluna ona niyaz etmeyi farz kilmis seklini söylememis...peygamberi de Allaha en iyi ibadet etmenin hanif dinlerin hepsinde oldugu gibi ve o günlerde diger dinlerde de oldugu gibi anlinin yere secde etmesi ile yorumu benimsenmistir...ama o sadece bir yorumdur...Allah üc vakit namazdan bahs ederken bugün Ehli Sünnet genelde bes vakit kiliyor veya Süleyman Hilmi Tunahanin ögrencileri olan "Süleymancilar" Ehli Sünnetin bes vakit namazini yaz aylarinda dört vakit kiliyor... evet bak Allah üc derken insan yorumu ile bes de olur on'da olur... burada Müslümani baglamasi gereken Islamin Anayasasi olmali.... önemli olan Allaha ulasmayi dilemek bunu sen günde bes defa bir sekile sigitirarak yaparsin veya tüm gün onun buyruklarina gönülden bagli olarak yasayarak... bir diger sünnet de zekatin miktari ile ilgili... zekatin miktari degildir Allah icin önemli olan eger öyle olsaydi Kurani Kerimde mutlaka belirtmesi gerekirdi....Allah icin önemli olan zekatin / fitre nin yapilmasi ! Hangi kulu ilgilendirir dört de veririm bes de veririm , bir de veririm ?! bunun eger varsa bir vebali verecek olan de ben degilmiyim ? iste bak siz ateistler ve yesil yobazlar Allahin farzini bir kenera yitip, insanlarin yorumu olan sünneti bas alip kendinizce elestiri yapiyorsunuz...evet elestiri yapin tabi amaaa o zaman gidin Sünneti ve "hadiscileri" elestirin.... haa Kurani Kerimdeki ayetler size doyurucu gelmiyor mu ? olabilir ! ama siz zaten o kitaba tabi degilsiniz ki yani siz yasamaniza bakin size cennet de yok cehennem'de öyle degilmi... evet arkadaslar, Kurani Kerim bir müslümanin imani icin yeterli degil diyenler tüm evreini ve hayati yarattigini inandigmiz Allahin "unutkan" ve "buu kadar önemli seyleri demek unutmus Kurani kerimde iki söz etmeye" demek istemeklerdir ki bu da Allaha yapilacak belki en büyük Küfür sayilir bence..... Allah sizler gibi sekilci olsaydi tabiki tüm sünneti harfi harfi ayetleri indirirdi.... Allah önemsemedigi seyleri Kurani Kerimde yazmamis konuya birde böyle bakmayi deneyin diger yazilarimda da söylemsitim ben ne biri söyle böyle dedi diye "imanli" olurum veya biri söyle böyle dedi diye "Inkarci" olurum... siz ne derseniz deyin bir Allah var.... @ninkasi cidden garipce mantik yürütüyorsun...simdi senin aklin mantigin almiyor diye birileri neden birileri cahil ve kör olsun ? yani kendi aklini mantigini sorgulayacagin yerde, ben sizleri anlamiyorum siz cahilsiniz demek ne kadar mantikli bir yaklasim...?!? nimetlerden bahsetmisin ....hangi nimetler ? özgürlük adina yapilan ahlaksizliklar mi yoksa doganin bize sundugu nimetlermi ? avrupada insanlar ateistler bile sizden daha iyi empati yapiyor müslümanlarla bu yönde bile avrupalilardan cok daha gerisindesiniz, bunu böyle kabul etmekten baska birsey gelmez elinden... hic bir devlet dairesi kadinin basi kapali diye vatandasin hizmetini vermemek yapmiyor...müslümanlar hastanelerde kalmak zorunda kalirsa...yemek mönüsünde domuz eti ve yagi olmamasi icin büyük saygi gösteriyorlar ve titizlikle dikkat ediyorlar....sizlerin gibi "ay bunlar ne aptal...bakin biz bu domuzu yiyiyoruz hasta mi oluyoruz" diye kibirlenip kendilerince akil vermeye kalkmiyorlar... @iran iran meselesine gelince, ben o örengi kadinlarin toplum icindeki (is alma ve is yapma) ile alakali yazdim...irandaki kadinlarin genel manada sorunlari ile ilgili degil...hani senin aklinca bu basi kapalilar aptal ya gözleri kör ya...bende hayir öyle degil...bunlar arasindan akademisyenler da cikiyor bilim adamlari da sanat kültür insanlari da, o toplumdaki univeriste gencligi arasindaki kadinlarin orantisi ve is hayatindaki posisyonlari hakkindaki bir arastirmayi ilgilenlere mail yolu ile yollarim özel mesaj ile mail adreslerini versinler yeter ( gerci o arastirma almanca ! ) kendinen farkli degerlere karsi bir yasakci zihniyeti olanlarla aslinda fazla isim olmaz benim...benim icin yobazligin dini ve irki yok...ve sen bu kati yasakci zihniyetin ile bir kac cember sakalli yobazlarla hic bir farkin yok...iste bir demokrat icin üzücü olan budur sevgili ninkasi kendi sig reflekslerini tartisilmaz dogru sanip, ben bunlari anlamiyorum o zaman ben anlamiyorsam bunlar aptal demeyi insallah senin gibi akilli olmasi gereken bir insandan son defa okumus olurum... saygilarim ile InVitatio |
Enam Â*72 Â* Â*"Namazı dosdoğru kılın ve Allah'tan korkun" (diye de emredildik). O, huzuruna varıp toplanacağınız Allah'tır.
Araf Â*170 Â* Â*Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar Enfal Â*3 Â* Â*Onlar namazlarını dosdoğru kılan . İbrahim Â*31 Â* Â*İman eden kullarıma söyle: Namazlarını dosdoğru kılsınlar....... Peki bana eline Kuran'ı alarak ,tüm hadis madis hepsini bir kıyıya atarak. dosdoğru kılınması gereken namazı anlatabilirmisin. Elinde namazı dosdoğru kılın diyen başkacada bir açıklama yapmayan kuran'ın var,haydi dosdoğru namazın nasıl olacağını anlat, anlını yere koydu filan değil başka hiç bir kaynağa dayanma ve anlat çünkü o da rivayettir hadistir.sen aslından anlat. |
sevgili mep sana bu soruyu cidden cevaplayacagim ama simdi ise gitmem lazim :) benin burada varsa bir zaafim kurani kerimi arapca sözcükleri ile anlamamam... orada "kilmak" diye bir fiil mi var yoksa "bagdac" kurmak "ulasmak" istemek diye bir ögüt mü var arapcasina güvendigim bir arkadasima sormam lazim... ama fiil olarak kilmak sa eger Allah seklini de ifade etmesi lazimdi ki etmedigine göre ona ulasmayi istemek dir islman mantigina uygun olan.... birde Peygamber yanlis kildi diye sana söyleyen olmadi...peygamber sadece yorumladi ve bugün cogu müslümanlarinda kabul ettigi gibi güzel bir sekilde yorumlamis allaha ulasmak istemenin yolu olan fiili olarak sekilendirerek namaz kilmayi...burada önemli olan Allaha ulasmayi istemek ! tabiki bir standarsiyon olarak da "birligi" ifade eder bir nevi peygamber efendimizin kildigi gibi kilmayi namazi.... Ama bende sekli Allah katinda önemli olsaydi ...cogu seyi ifade ettigi gibi bir iki ayet de bu konuya eklerdi diye düsünüyorum... evet buradaki kilit sözcük "kilmak" ben Allahin bizim ona imanimizi bir "sekil" ile sigistirip bogduracagina inanmiyorum ben :) saygilarim ile InVitatio |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:07 . |