![]() |
GAPS Diyeti Nedir?
GAPS
Bağırsak ve Psikoloji Sendromu İçin Doğal Tedavi Yöntemi (Başlangıçta bu kelime kulağa ilginç bir şekilde kabz,gabız gibi geliyor değil mi?) Alıntı:
|
Dr. Natasha Campbell -Sabah Röportajı
Alıntı:
|
GAPS diyeti
Alıntı:
Alıntı:
|
GAPS - Bağırsak Psikoloji Sendromu -Anonimsel Başlangıç!
ve İnsanın Bütün Sosyal, Fiziksel-Fizyolojik, Bilişsel, Psikolojik Rahatsızlıklarının ve Bozukluklarının (Fiziksel ve Materyalik Kökenleştirilmesi ve Olgulaştırılması ) ve İnsanın Bütün Sosyal, Fiziksel-Fizyolojik, Bilişsel, Nörolojik ve Psikolojik Rahatsızlıklarının ve Bozukluklarının Fizik Bedenin Toksinlenmesi ve Yeme-Beslenme ve Yaşam Biçimine İndirgenerek Çözümlenmesi ve Hastalıkların Çözümünün Genel Yaşam Düzenlemesi ile Birlikte, Beslenme Düzeni, Diyet -Oruç ve Bağırsak Florası Düzenlemesi ve Bağırsak Dokusunun ve işlevsel Bağırsak Geçirgenlik ve Emilim Düzeninin Yeniden Oluşturulup Yapılandırması Üzerinden Çözümlenmesi Olgusu Bu olgu psikoloji denileni de , çok büyük oranda fiziksel-kimyasal olgulara ve psikolojik -işlevsel- bozukluk ve sapma denilenleri de kimyasal ve -toksisitesel- sapmalara yapılandıracaktır. Bu olgu nörolojik denilenleri de oraya ve yanlış beslenim ve yaşam düzenine götürecektir. Kavramın kökeni Hipokrat'a gidiyor ve yaklaşık olarakta deniyor ki; Ne yerseniz o'sunuz. (Bedeninize dıştan ne girerse beden bunu barındırır ve işler) Hastaysanız beslenmeyin-hastayken beslenirseniz hastalıkları beslersiniz. Vücudu ve kimyayı yeniden yapılandırın öyle beslenin.. Bütün Hastalıklar bağırsakta ya da barsak dokusunda hasar, bozulmalar ve emilim sorunları ve kansal-kimyasal toksisite ile başlar ve yine bağırsak emilim düzenlenmesi üzerinden çözümlenir. Şeker (aşırı karbonhidrat tüketimi, karbonhidrat ve nişastalar dahil), tahıllar ve diğer yabancı maddeler, işlenmiş süt ürünleri, insan vücudunun evrimsel alışıklığının ötesinde işlenmiş gıda maddesi koruyucu katkıları gibi gıda ekleri ve kimyasal genel toksisite neredeyse bütün hastalıkların sebebi ve kökenidir. Bu yüzden tüm hastalıkların çözümü de yeme-içme, yaşam ve beslenme biçiminde düzenlemeler ve diyetlerle birlikte özellikle sindirim sitemi ve bağırsaktan başlayan genel detoksisite, diyet ve yeniden yapılandırma ile başlamalı ve yapılmalı-yapılandırılmalıdır. İnsanlığın ürettiği çoğu kimyasal sentetik ilaçlar ise olgu baskılayıcı ve gizleyiciler-semptom saklayıcılardır. Giderime ve iyileştirmeye dönük uygulamalar değildir. Bunlar ilaç olarak işlev görmezler ve bu yüzden ilaç olarakta doğal ve işlenmemiş ürünler ve genel gidericiler ve iyileştirciler kullanılmalıdır.. İnsan vücudunun genel sağlıksızlığı ve herhangi sağlıksızlığı beslenme bozukluğu, yanlış beslenme ve yiyip içme yeme, yaşam düzensizliği ve bilgisizlik ile birlikte bu olgu bağlamında incelenebilir. Hastalık adlandırmaları çoğu zaman yapaydır. Modern tıp bilimi insan bedenini ,fizyolojiyi ve hastalıkları çoğu zaman yapay ve hatta bilgisiz bir biçimde bölmekte ve ele almaktadır. Neredeyse bütün sosyal düzensizlikler, fiziksel olarak kötü hissetme olgusu da bu bağlamda incelenerek düzenlenebilir.. Genel olarak istisnai kimi genetik fiziksel anomaliler hariç neredeyse bütün insanlar sağlıklı bir zihin, beyin ve fizyokimya ile doğar ve bunun bozulması durumunda da doğru yönelim ve yöntemlerle bunu oldukça tamir edebilirler ve hastalıklarını yeniden düzenleyip iyileştirebilirler. Dönülmez ve iyileşemez denilen hastalık ise neredeyse yoktur. GAPS kavramının üreticisi, kendi otistik oğlunu ve bir çok otistik çocuk yanında, nörolojik ve psikiyatrik denilen bir çok hastalık olgu ve bilişsel bozukluk ve düzensizliği de GAPS adını verdiği beslenme diyet biçimiyle iyileştiren Dr. Natasha Campbell-McBride, dır. Modern tıbba ve bilime tek başına kafa tutan bu insan kadın kendi çocuğunda modern bilimin ve işlevsel tıbbın yöntemlerinin çaresiz ve işe yaramaz olacağını net bir biçimde gördükten ve anladıktan sonra bir doktor olmaya karar vermiş ve bireysel araştırma ve gözlemlerle yaklaşık olarak yukarı da ve aşağıda sunulan verilere ermiştir. Dr. yakıştırması bu akademik bir ünvan değil mi ve akademiler veriyor. Akademileriniz nezdim de yok hükmünde kala ve mühürlenmiş-hiçlenmiştir. Modern tıp endüstriniz de öyle. Ben çok azınıza burdan doktor ünvanı bahşediyor olacağım. Rahat koltuklarınızda oturun ve çürüyün ve nesillerinizi de çürütün olur mu? Onurlarırnız burdan alınıp veriliyor olacak-bireysel vicdanımdan. akademilerinizden değil! Onurlarınızı ve onur kırıklarınızı ve parçalarınızı benden geri almak-toplamak ve birleştirmek istiyorsanız ve size biçtiğim onursuzluğu geri çözümlemek -düzenlemek istiyorsanız ve nesil tohumlarınıza ne bırakacağınıza da karar verebilirseniz ne yapmanız gerektiğini biliyor ve buluyor olacaksınız.. -Yazokrat ve Yapokrat- -Usui ve Hipokrat anısına saygıyla!- -- -yazmak mı istiyon, yazar olmak mı? diyen bir nöroloji hekimine ayrıca ,.. olmak olmak istiyorum! ve ayrıca fizikalizmini-fizikalistliğini de sorguladığım ayrıca bir hekime-Psikiyatri doktoruna! o gün yüzündeki endişeyi ve korkuyu ve dehşeti, anlamazlığı ve bende gördüğünü-şaştığını ben bugün burdan zamansal kopmalarımla iade ediyor olacağım... onurlarınız bendedir/bizdedir..geri yapın... Modern tıbba ve bilime tek başına kafa tutan bu insan kadın şimdi burda benim onurumla ve vicdanımla saygılanıyor-neyi istediğinize ve isteyeceğinize de karar verin! -devam edecek- |
çocuğa yardım edebilecekkken! bunu umursuyor musunuz? - bunu duyuyor musunuz?
neyi umursarsanız?
neyi umursarsınız ve neyi umursarsın bir daha soruyorum? |
kan şekeri hızlı trenine binmek! ve çocuğa bir çikolata daha vermek!
Arkadaşlar facebook kanalıyla 5 aktif Bipolar Yardımlaşma Grubuna geçildi. ve her türden destek ve yayımcılık ve paylaşımcılık desteği bekliyoruz...
Bunlar sanırım kız arama ya da yayılımcılaşma, sönükleştirme ve iyice sindirme -benimsetme- yıldırma ve parçalama grupları gibi ama olsun.. |
Çocukların Hasar Görmesi!
Aşılar milyonlarca para tutarından bir endüstridir batı dünyasında.
Oldukça karlıdır. Ve bu endüstride, daha da fazla aşı eklemek için çok motivasyon vardır çünkü bir sanayi oluşmuştur. Satmaktadırlar bu aşıları. Ve bu aşıları satanlar devleti de kontrol ederler Batı dünyasında. Ve devletlerde tıp mesleğini kontrol ederler Batı dünyasında. Yani bu tam bir dairedir. Ve bu aşılardan zarar gören çocuk sayısı da artıyor! Bağışıklık sistemi zayıf ve hasar görmüş çocuklar bu aşılarla ve aşılanma protokolüyle aşılanmamalılar. Bu çocuklar hasar görmektedir! Aşılama protokolünü değiştirmeliyiz! |
burdan
bana ilaçsız nasıl olursun-olur sen duygu iniş çıkışı nöbet-möbet nedir biliyor musun? bizim ne çektiğimiz biliyor musun? sen o zaman bipolar değilsin-atağın yok-nöbetin yok-şunun bunun yok , bu iş ilaçsız olmaz -olur mu? diyen eski bipolar forum sakinlerine selam gönderiyoruz 2004 yılında yayınlanmış bir içerikten ve bir çok bilimsel olgudan da, bilişimden de ne yazık ki ancak ve ancak haberdar olabiliyoruz- biz içsel yönelimleri, serbest düşünceleri kullanmıştık ve kendi düşünce ve hayat tecrübe ve deneyimlerimizden yola çıkıp olgulamıştık üzgünüz darmadağınıktıkta... belki hala da öyle ama geçiştiriyoruz... o gün, o günlerde savunma yapabilmek , daha iyi bir savunma koyabilmek isterdim işin ilginci o günlerde yazan hiçkimse ama hiçkimse benim kadar ne dağınık, hasta, ne de ne dediğini bilmez ya da saçmalayıcı ya da kendi cümlelerini ve hatta düşüncelerini bile kontrol edemez görülmüyor ve algılanmıyordu sanıyorum ki... ve saçmasapan yazmıyordu |
Post 7 de ki videonun ilk bölümlerindeki çocuklarda manik depresif bozuklukla ilgili bölüm altyazıları...
Alıntı:
|
Bana konulan teşhis sosyal fobi ve Anksiyete bozukluğu. Günlük hayatta oldukça sıkıntılar yaratmaktalar. Doğrusu bunların belirtilerini yok edecek bir diyetin varlığına inan(a)mıyorum.
Antidepresan kullanıyorum. Hala heyecan ve kaygıyı hissediyorum ama en azından telefonla konuşurken sesim sakin çıkıyor. |
Alıntı:
sunuldu ve ben ne doktorum ne de herhangi bir şey ama bireysel bir tavsiye ve çok subjektif bir yorum olarak yani ben olsam olarak söyleyeyim o zaman.. bol güneşe, doğaya, çıkar ve antidepresanı hemen bırakırdım, ve GAPS'i uyulması ve gıda sağlanması toplumsal olarak ta, çevresel, ailesel yeme alışkanlığı olarakta zor bir protokol gibi gözükse de bir dener şans verir ve uygular kendimi izler ve değerlendirirdim. en azından bir kaç hafta sonra eğer iyi hissediyorsam -daha iyi hissediyorsam buna devam ederdim.. Ama sanırım bunu yapıyor olsa antidepresanı bırakma dönemimle bunu tam çakıştırmazdım.. ama anti ve depresan ya da herhangi bilmem ne kimyasalını ve sentetiğini hemen mutlaka bırakırdım... Propolis ve Hindistan Cevizi yağı gibi şeyler deneyebilirsin. Bu kulağa tuhaf ve saçma gelebilir ancak Propolis oldukça sedatif etkisi de olan bir şey sanırım. 3 gündür deniyorum onu... ve rahatlaştırıcı da bir şey sanırım ve eser miktar da tıpkı bal gibi lityum vb. tuhaf şeyler de barındırıyor sanıyorum.. ama ile de isteniyorsa kimyasal ilaçlardan daha iyi ve dost sedatifler bulunabilir, sağlanabilir sanıyorum... Bir kere hiç bir şeyim olmadığını düşünerek başlardım ve bunu fiziksel, kimyasal, fizikalik, düzeltilebilir-iyileştirilebililir bir anomali olarak ele alır tam giderilebileceğine ve tam kusursuz iyileşebileceğine de mutlaka tam olarakta inanırdım ve güvenirdim... bir şeyin belirtilerini yok edecek diyet ifadesini ben beğenmedim. bir sorun bulguluyorsunuz. Dr. Natasha der ki, Doktoların size önerdiği tanı etiketlerine bağımlı kalmayın.. http://turandursun.com/forumlar/show...83&postcount=4 çok konuştum ve her ne kadar bunları söylesem de ve söylüyor olsam da asıl sorunun ve çözümün zihinsel olumlu tutum ve stres kaygı yönetimi ve kendi sorunu ile bağ kurma-başa çıkma ve sonra doğa ile bağ kurma ve dışarı ile bağlaşma ve her türden sosyal etkinliği de artırma gibi şeyler olabileceğini size herkes-herhangi biri tavsiye edebilir sanıyorum.. ve teknolojik aygıtlar. tv ve telefon bunlar uzayda bir toplama kampına götürülmeli... ama çok ileri gittim ama kaygı-yı yaratan unsur ve kaygıyı tetikleyen ana neden üzerine çalışılmalı sanırım... |
peki çok çok daha ileri gittim ama benim sorunum anksiyete ya da sosyal bozukluk diye bir tanımlama yapılamaz
durum olarak belirtilen durum kendi nedenine bağlıdır ve bağımlıdır. sosyal bozukluk ve kaygı ya da anksiyete denileni ortaya koyan, getiren ve tetikleyen stres, baskı ya da kaygıyı üreten ve tetikleyen durum etiketi sorun olanın asıl kendi olmalı.. kişiye özel subjektif bir değerlendirme olmakla birlikte... gerçekten muhtemelen kötü besleniyor ve çok süt ürünü tüketiyor ve az miktarlarda nitelikli protein ve yağ alıyor tüketiyor olmalısınız. bu direk çözümü değilse de oldukça en direkt katkı-çözüm sağlayabilir .. yine ben olsam ilk dost balık ve balık yağı eklerdim diyetime-bol yağlı balık/lar...yağları araştırmalısınız Canan Karatay gibi konuşalım D vitamininizi ölçtürdünüz mü? işin bu kısmını şaka olarak ta ele alabiliriz? google Canan Karatay D Vitamini kaç olmalı sorusu? http://www.haber7.com/saglik/haber/2...gi-belirtileri ve kemik suyunu paça ve kelle çorbasını kemik iliğini yeniden öğrenmeliyiz etler kemiksiz artık eskisi gibi değil ve seratonin salgılanımı için spor ve egzersiz fiziksel etkinlik aktivite ve canlılıkta şart haşlanmış sebze lapaları yemeyi bırakın. dişinize et çalın.. |
antidepresanla aramdaki en yakın mesafenin, bilinmeyen bir yıldız kümesi ve sistemi dahası uzay da henüz keşfedilmemiş bir galaksi olmadı hatta henüz hiç doğmamış bir evren ve galaksi kadar uzakta olmasını isterdim...
|
Alıntı:
D vitamini değerim az çıktı evet. Etle aram yok. Genel olarak yemekle aram yok aslında. Çok yemek seçerim. Bu yaz yüzmeye gitmeyi düşünüyorum bakalım. Balık yiyorum haftada bir gün. Çipura ve levreğe bayılırım! :) İnsan türü olmasaydı dünya daha huzurlu bir yer olurdu. Benim tüm sıkıntılarım bir insanla muhatap olmaya başladığımda ortaya çıkıyor. |
Alıntı:
yağ almadığınız ya da evde kapanıp kalındığını anlamına geliyor olmalı. bu şey bağırsakta yağ da çözünüyormuş ..ama belki ayrıca da sakatat desteği yine Canan Hoca'ya sorarsanız... ama yesilgazete'ye de sorarsanız süt ürünleri kullanımı da değerlendirilmeli.. Alıntı:
|
Alıntı:
Evet dışarıya çıkamıyorum. Yani üşeniyorum. Ben genel olarak dünyaya ait hissetmiyorum kendimi. Ben bebekken anne sütünü reddetmişim. Öyle ya esasında beslenemediğim için yeryüzünden silinmem gerekirdi. Ama mamayla beslendim ve hayattayım. Normalde yaşamamam gerekirdi. Bu arada süt detayını unutmuşum. Doğal süt içemiyorum çünkü alerji yapıyor. Ben de pastörize süt içiyorum. Onda da kahveyle karıştırarak. |
Canan Karatay nasıl TIP Fakültesini bitirebilirmiş şaşırıyorum.
Protein tozunun kanser yaptığını sanıyor, göğüste kas yoktur diyor... Şaşırmamak elde değil, bu kadın bir şaka olmalı |
Dünyaya ait hissetmeme denilen şey de belki Dr. Natasha'nın Her insan eşsizdir ve toksinlere beynin vereceği tepkiler de her insanda farklı ve eşsizdir dediği şey olabilir.
Açıkçası bundan ötesi derin bir psikanlize gidiyor fizikanalize değil sanırım.. Yani beyin bağırsak sendromuyla ve kan toksisitesi ve fizyolojik toksisiteyle bunu açıklayabilir miydik bilmiyorum. Bu sorunun yanıtı da belki de 6 aylık sıkı bir GAPS protokolünde... Ama dünyaya ait hissetmeme ile ilgili bir şeyler biliyorum ve gençlik yıllarında kendini dünyaya ve buralara pekte ait hissetmeyen birilerini tanıyorum. Böyle sorunları kalmadı artık bunu söyleyebilirdim Herhangi yere ve nerde olursa oraya ait hissediyor artık.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Sosyal panik ya da nevrozlar, iş görüşmesi stres ve panikleri, sosyal ortam ve temsillerden bunalma, ritüelik toplumsal ilişkilerden bunalma, iş toplantısı gibi şeylere gelememe, resmi hiç bir şeye yere ve ortama gelememe, düğün cenaze vb. ritüellerine katlanamama, yalan söyleyememe, rol yapamama, sevmediğini sevmeme ve ona yapmacık saygı yapamama ve bu durum ve ortamlarda kendini sap gibi hissetme ve içte kalma diğerleri gibi ya da o dünyaya ait hissetmeme gibi şeyler yaşamış biri olarak söylüyorum Hiç kimse ya da durum beni bugünlerdeki diyetime tam uyarken sosyal duygusal dağınıklık ya da eksiklik hissetme ve sosyal nevroza sanırım sürükleyemez bunaltamaz ve saptıramaz gibi hissediyorum. Ya da bir şekilde bu gibi kimi durumlarda geçmişimin kimi dönemimde olduğu kadar içe dağılıp saplanmazdım ve kendimi bu kadar saçma hissetmezdim bunu biliyorum.. Sosyal nevrozlarımı ben de insanların yapmacık ve ritüelik ve sahte olmalarına tiyatro gibi yaşamcılık oynama ve ilginç ve sahte bir sosyal uyum sağlama ve sosyal olmacılık oynama gibi diğer insanların tuhaf olmasına bağlardım. Oldukça köysel bir yerde ve taşra da çok doğal içten insanlar ve söyleşmelerle direkt bildirmelerle kısa öz konuşmalar ve doğal yapmacıksız kavgalarla büyüdüm Yani insanların kendini basit kolay ve direkt ifade ettiği bir dünya... Pazarlamacıları asla anlayamadım. Mesela onlar bana göre başka evrenden olmalılar Ama yine de dünya bunları çocuk kalmak içe kapanmak sosyal olgularla ve dış gerçeklerle yüzleşmeme, kucaklaşmama ve birleşmeme olarak yorumlayacaktır. İşin açıkçası başka bir yerde olsa ya da erkek olsa 20 yaşında yuvada kalmış kuş için uçmayı öğrenmek için çok geç derdim ya da başka cümleler kurardım. Yani düşüp kalkmaktan incinip kırılmaktan ve dış dünya ve deneyimin acılarına rağmen biraz yaşama girişmekten kaçınmamalı derdim... Biz de burda sanal sosyalleşiyoruz. Bu etkinlikte belki saçmasapan ve yine bizimde içsellik ve benzer öykümüz var bilmiyorum.. Ben kendi çocuksuluğunu çocuk kalmışlığını ve içe saplanma ve dönüklüğünü hem çözümleyip hem kabul hem de kendimi büyüttüğümü de öne sürerek bunları dürüstçe söylüyorum.. Örneğin ben de kendimi bir sokak kavgasında ya da sosyal çatışmalarda bulmak istemem Mesela bu benim için bir nevrozdur Araç kazası yapma fikri benim için nevrozdur. Silahlı ve kavgacı biriyle yüzleşme fikri sosyal nevrozdur.. Sanayiye araç götürmek fikri mesela beni çoğu zaman boğar örneğin.. Bunun gibi örnekler var.. Erkek toplumu daha da zor... Ama belirli durumlar altında aşılabiliyor... Diyetlerde özellikle uzun vadede ve açlık süreleri uzadığında dünyaya konferans bile verebilirim gibi bir açıklık ve rahatlık bile bazen hissediyorum. Yani Dr. Natasha haksız olmayabilir. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
GAPS diyeti açıkçası ben de tam bilmiyorum ben ketojenik diyet fikri ile yola çıkmıştım.. Ama GAPS diyeti ile ilgili internette gapsturkiye dahil çok fazla içerik var.. yemememiz gerekenler ve yemeniz gerekenler belli ... Doktorları seviyoruz... Ben olsam bol bol okur araştırır sonra da deneme yanılma ile kendimi dinleme ile giderdim... Yoluma devam ederdim.. |
Alıntı:
Öncelikle tahıllar ve glutenin ve belki de diğer diğer tahıl-bakliyat ürünleri proteinlerinin ve süt ürünlerindeki kazein gibi proteinlerin yaşamdan çıkarılması sancılı, meşakkatli zor ve emek gerektiren, ve isteyen, dayanıklılık ve sabır isteyen, kontrol isteyen bir süreç olabilir ama yapılabilir ve üstesinden gelinebilir .kişi hazırlıklı ve kontrollü olmalı kendi adımlarıyla ilerlemeli. Altı ay, bir yıl ya da belki iki yıllık bir süreç için... Yukarıda belirtilen maddelerin insan vücudunda hem alışkanlık hem de bağımlılık yaptığı ve ürettiği kabul ediliyor. Bunun dışında bağırsakta çözünemeyen ve tam sentezlenmeyen bu ürünlerin -eğer öyleyse- morfinik bazı maddeler de üreterek beyindeki morfin reseptörlerine bağlandığı da söyleniyor. Dedim ya uzmanı değilim ama daha önce bir yorum da anlaşılan o ki, kimi insan için bu belki de neredeyse bi eroin bırakma protokolüne tabi olmak gibi bile ele alınabilirdi ifadesi doğmuştu. Çocukken sanırım anne-baba ebeveyn denetimi ve gözetiminde erken yaşta bu daha kolay olabilirdi. Uzun süreli alışkanlıkları yıkmak değiştirmek daha da zor sanırım... Aşırı karbonhidrat bağımlısıysak daha zor olabilir ama yemedikçe bir biçimde alışılıyor. Burada aşamlandırma ve yavaş yavaş azaltma ve sonra diyete geçiş protokolleri olabilir ama GAPS ta serbest şekerler ve meyvelerde olacağı için pek zorlanılacağını yine de sanmıyorum.. Bir kere bol yağ tüketimi ,yağ ile doymak ve et ile doymak ve az yemek ya da az öğün gibi kavramlara da alışılmalı sanırım.. Benim gördüğüm çoğu kişi bu diyete girerken oniki saatlik etsuyu yapımı ve ev turşusu yapımı gibi süreçlerle ilgilenmeye de doğal olarak başlıyor... ilk dönemlerde ,uyumlanma dönemlerinde, her diyette zorluklar olabiliyor. Düşük karbonhidatla ve şekerle yaşamaya alışmak bunu benimsemek zordur. kararlılık. Kendi kan şekerinizi dinlemeli anlamalı ve regüle etmelisiniz. bu konuda bol bol okuma yapmalısınız.. sanırım kitaplar bilgi veriyordur ancak örneğin başlangıçta 2-3 saatte bir az az fıstık atıştırabilirsiniz, eğer fıstık serbestse değilse başka ürün olabilir. örnek bu. çok düşükse daha hızlı yükselten bir şeye belki biraz meyve gibi mesela .Sanırım kan şekerinizin ne zaman düştüğünü ve yükseldiğini az çok anlamalısınız. Ama dediğim gibi bu diyette bir çok serbest şeker de var. gluten ve kazeini aynı anda kesmeyebilirsiniz. Başlangıç dönemi için süt ürünleri bağımlılıkları varsa zorlandıkça yoğurt, lor, kaşar gibi takviyeler yapılabilir. Sanırım bol yağlı yemek kavramıyla da tanışılmalı ve sanırım öncelikle hayvansal yağlar ve omega üç yağlar tavsiye ediliyor Dediğim gibi bu diyeti de tam bilmiyorum bir laktoz konusu var ve belirli süt ürünleri serbest sanıyorum ama bu tip bir diyette becerilebilirse tamamen çıkarabilmekte daha iyi olabilirdi sanırım ama araştırılmalı tabi . ve ayrıca glutensiz kazeinsiz diyet kavramı ve ketojenik diyet kavramı da bu yola girilmek isteniyorsa yine ayrıca bağımsızca araştırılabilir ve mantıkları da ayrıca incelenebilir.. Örneğin Dr. Eric Westman-ın sanıyorum Ketojenik Diyete Geçişle ilgili kitapları var-karıştırılabilir... Özellikle detoksifikasyon dönemlerinde vücudun ağır metal ve toksin attığı ve temizlemeye giriştiği dönemlerde ağır reaksiyonlar, grip nezle benzeri ve başka semptomlar gelişebilir. bu ne yapacağınıza ve kullanacağınıza, hızınıza da bağlı sanırım. Diyetle birlikte sanırım bu işlem zamana da yayılabilir.ya da diğer detoks protokolleri ile sanırım hızlandırılabiliyor. Magnezyum tuzundan iyot desteğine ve başka ürünlere kadar bir çok detoksifikasyon protokolü var.. Beyinde ağır metal birikimi gibi, flor birikimi gibi durumlardan da sözediliyor. Bunları vücuttan tamamen atma ya da temizleme fikrinden ve zihinsel kiri ve bilişsel kiri ve gürültüyü tamamen arındırmaktan sözediyorsak sanırım böylesi bir durum ve süreçte fiziksel ve zihinsel-bilişsel olarak çeşitli etki duyumsamaları olacaktır..ama buna deyecektir de... Bence en güzeli deneyimleyici yorumlarına erişmek ya da yazışmak vb. olurdu. internet ve forum vb. ortamlarından... |
VE bu linkleri toparladım.
bu ev yapımı şeyleri oldukça zor gözüküyor...sanırım buna girişmek için oldukça zaman iyi düzenlenmiş bir hayat ya da ciddi sağlık problemi ya da bunun gerekliliği tanısı gibi bir şey olmalı bu durumda ..çok keyfiyetle buna girişmek oldukça zor gözüküyor... ya da kolaylaştırılmalı düzenlenmeli ve çeşit indirgenmeli..ki maddi külfeti ya da yükü de hesaba katılmalı sanırım.. ama ortalama bir seyirle belki de daha uzun vadeye yayarak çok kasmadan giderek ve başlayarak başarılabilir gözüküyor-sanıyorum http://www.gaps-turkiye.org http://www.gaps-destek.com http://www.gaps-turkiye.org/marmara.html http://www.gaps-destek.com/gaps-tam-diyeti.html http://www.gaps-destek.com/gaps-diyetine-haz-rl-k.html http://www.gaps-destek.com/gaps-giri...a-amalar-.html http://www.gaps-destek.com/s-k-sorul...evaplar--.html http://www.gaps-destek.com/tarifler.html http://www.gaps-destek.com/gaps-i--i-n-ali-veri--.html http://www.gaps-destek.com/detoksifikasyon.html http://www.gapskitap.com/gaps-diyeti-1.html |
Bipolar Yardımlaşma adında bir gruba ikidir gönderdiğim mesajlar üzerine
gönderin Topluluk Standartlarımıza aykırı olabileceği nedeniyle işaretlendi. uyarısı almamız üzerine yazılanlar! --- Buranın topluluk standartı uyumsuz. Arkadaşlar diğer gruplara bekleniyorsunuz.. Arkadaşlar güneşi örtemezler. susmayacağız.. Arkadaşlar yangın yaktık ve ıssızlıkta oturduk. İçimizi gökyüzünde demledik geldik ve burdayız.. uyumayın! Arkadaşlar sizleri seviyorum ve beni susturamazlar! Arkadaşlar gerçekleri bıçaklamak isteyenler! Onların kalplerine ineceğiz ve -ılım dizgelerine yeni n-esinlerle vuracağız gecelerde gündüzlerde çözeceğiz biz bu sorunları. Konuşma biçimimi susturmak isteyenler geleceklerden yalnızlık toplasınlar! Kendi yalnızlıklarını .İleri bipolarım ama senpolarım opolarım... Bizpolarız ve sizpolarız ve onlarpolarcılar olarakta şimdi burdayız.. Arkadaşlar postlarım ve yazma biçimim bıçaklanırsa hepinize tek tek ulaşıp bu doktor arkadaşları ki, onları çok severim -bir süre onları sevmemenizi ve görmemenizi görmezden gelmenizi de istemek zorunda kalacağım. Hiperbipolarım ve hiperbuluşsal ve hiperduyuşsal hiper uzaylardan hipergrafi ve bizografi topladım geldim Herpolarım ve herbirpolarım-senpolarım...ve sana bakıyorum şimdi... Duyarsızlık alıp başını gitti ve duyarsızlık alıp başını gittiğinde biz burdaydık. Duyarsızlığın yokluğunu ya da bize geri gelişini bekliyoruz! Aklımdaki ses seli ile boğuşmak istemezdin! GAPS'i tanıtacağım ve beni susturacak olana bu yazımı armağan ediyorum. http://turandursun.com/forumlar/show...83&postcount=4 Bütün bedenim titremeler, seğirmeler, çekişmeler, doluşmalar-atışmalar ve kas tikleri içinde bu yazımı yazıyorum. benden hasta olan gelsin bana.. Hiç bir şeyimi daha da iyileştirmiyorum ben iyiyim. Ben böyle çook ama çok iyiyim... Daha da iyi olmaya ihtiyacım yok çünkü ben böyle iyiyim/güzelim.. fazlasına da ihtiyacım yok! |
Arkadaşlar Mutlu Öykü Deniz benim ve daha fazla dostluk ve yardımlaşmaya ihtiyacım var!
https://image.ibb.co/d3eU6n/t1.png https://image.ibb.co/dQ25e7/t2.png https://image.ibb.co/bXg96n/t3.png https://image.ibb.co/mBAfCS/t4.png |
O da bir doktor ve bu ünvanı bu akademilerde Hipokrat üzerine de yemin ederek aldı değil mi?
niye bana ilaç kullanma tıp hastalık ve ilaç uyduruyor diyor? Benim Hekim seçme hakkım var . Benim Hekimim Dr. Natasha Campbell ve bana öyle tanı etiketlerine bağlı kalma diyor .. kendimi sadece Natasha Campbell a baktıracağım onu dinleyeceğim ve ondan tavsiye alacağım -onu seviyorum... |
Geyik Burdan Sürüyor! Beni (Türk!) Doktrolarına Emanet Ediniz!
Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştik! Tüm dostlara -destekçilere- saygılar!
https://image.ibb.co/ngq3hS/nc.png https://image.ibb.co/bDPkwn/nc2.png |
orayı bayağı kattık birbirine ve devam sürüyor
(İsa'yı ve Tanrıyı görüyor musunuz? duyuyor musunuz? gibi sorular üzerine!) tanrı hakkındaki gerçek düşüncemi söylememi ister misin? merak ediyor musunuz? tanrı öldü bknz.çok Hz. niçe -Hazreti Frederik Niçe bunu bildirmedi mi? son vahiy! siz son vahyi bilmiyor muydunuz? -- İsa hakkındaki gerçek düşüncemi merak ediyor musun? Dr. Natasha tek başına sadece bir İsadır. Ama onlardan çok var. Binlerce İsa var ve onları görüyorum evet Dr. Natasha'yı İsalık yaparken ve iş üstündeyken görüyor ve izliyorum.. Onu duyabiliyorum da. vidyoları var ordan bana ulaşıyor ve bildiriyor.. - sanırım bunlardan sonra artık beni engellediler ya da öyle bir şeyler yaptılar... yoo sanırım engellememişler.. -- https://image.ibb.co/bueh97/nc3.png youn sun nah breakfest in baghdad eşik ediyor.. |
Alıntı:
bir de cevap verme yönelimi. onunla hayli... biri bunları zorla yazdırmış gibi ya da ilan ettirmiş gibi yeni bir hristiyan cemaati ve miti var gibi- kilisesi gibi bunu sevmedim- burda bir şeyleri sevmedim -sunuş ve bir şeyler sanki ters gidiyor olguyla tuhafça oldukça çakıştık oysa bir gariplik var! büyük bir gariplik! bunu sezemiyorum! özel seçilmişlere armağan edilmiş gibi! -sunulmuş gibi... bunu sevmedim ama baka şeyleri de sevmedim olgu çok dipte:. |
GAPS kitabı yerine bu anneyi okuyabilirsiniz. Başkalarını düzeltmek için bütün yanlışları sırayla deneyimlemiş ve yapmış sanıyorum. Hep bunları tarihin içine kim koydu gibi oluyorum..
Özel deneyimletilmiş tanık bir denek'in çabası gibi, biçimi gibi duruyor! tarihi bir kurgul gibi! bunu durduramıyorum- sunuş biçimleri çok hristiyansı diyebiliyoruz bize uymuyor sevmedik! naklen canlı yayın-bu kadar şeyi nasıl hafızanda tutun ve birleştirdin-biraraya getirip yazdın. Arada gelip benim yerime yaz... Alıntı:
herkes kendi hikayesini oluyor ve yaşıyor ve iyileştiriyor tanık, kişi kendi iyileştirme girişimine girişmese doktor mekkempıl diye bir şey ve GAPS diye bir bilgi ve içerikte olmazdı! veoluşmazdı! bunu anlayanınız var mı? mekempıl kendini parçalama başka yollar bul- bırak başkaları yapsın-paylaş genişlet ağlaş ve dağıt onlar yapsın artık sen mesih felan değilsin ve dur artık yeter seni seviyoruz ve durabilirdin biz iyiyiz! yaşama sırası sende eğer -bunu- istiyorsan tabi! bir buçuk porsiyon yaşama söyle gelir o yakında! olgu yumakları olgu yumakları ve sadece ve sadece çok fazla olgu yumakları görüyorum -düşünsel ses ve his sadece bu hayır olan hissi sadece olgu yumakları gibi açıklayabilirim kelimesel anlamsal kavramda buna oturuyor bi şey gördüğüm yok ses kendini oluşturuyor düşünce -ile- hiç bir şey yok olduğum yerde oturuyorum ve arkada piyano felan çalıyor youtube diyorlar ona sigara ve yeşil çay yemeyi unutuyorum yemeli miyim arada, akşama doğru genel darmadağınık şeyler yiyorum ne bulursam ve uydurursam benim GAPS hekimi maaşım yok henüz canım! |
uydurtunun doktorculuk oynaması budur
gerçek ve birebir face kaydı Alıntı:
|
"face gruplarına ihtiyaç var-face yardımlaşma grupları" ve iletim-iletişim
GAPS Bipolar -GAPS Şizofreni ve GAPS Otizm gibi ama GAPS adı taşımalı, Sataşma istemiyoruz -yardım istiyoruz diğer alanlardaki kavgacılık ve sataşmacılık ya da bilgiye tamah etmezcilik ve görmezden gelmecilik belki böyle aşılabilir hem yuvasında saldıran gelsin saldırsın arkasında kimi buluyor, kimi ve neyi buluyor...kimi ve kimleri bulacağına da artık iyi bir -ve daha iyi bir- baksınlar-..kendi gelecekleri ve çocukları onlara saldırıyor, yüz çeviriyor ve gelecekte yargılıyor olacaktır bunu açık ve net görmeliler sistem çöktü pause bitik tuş ve mat güle güle arşın arşın boyu arşın tıp sistemi tamamen bitmiştir-çökmüştür ve çürüktür Yakında üç beş seneye çıkar kokusu Çok yakında -iler ki yıllarda- sanıyoruz ki iyi organize olur ve yayılırsak GAPS sertifikasız hekim hasta bakamaz olacaktır tarihin alnına hem de -şimdi- tam burdan çakılmıştır sözlerim |
Yürekleri güçlü insanlara sesleniyorum ve yürek verin ve yürek verin ve birlikte yapalım!
Bu kavga bizimdir! |
Alıntı:
Bunları yemeden yaşamaya devam etmek, sadece nefes almaya devam etme çabası olurdu sanırım. Bunları yemeden 80 yıl yaşamaktansa bunları yiyerek 60 yıl yaşamak daha tercih edilesi. Alıntı:
Kıyı bölgelerde yaşayanlar falan, sebze-bitki ağırlıklı beslenerek sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlardı. |
Alıntı:
Bu özellikle beyinsel-bişisel denilen ya da psikolojik denilen bir çok hastalık tanısının beslenme biçimi ile tedavisini öngören bir sağlık ve beslenme protokolü. Ya da bağırsak emilim sorunlarında, bağırsak duvarı hasarı nedeniyle vucuda toksin sızdığı durumlarda ya da bağırsak flora sorunlarında ve buna bağlı sağlık sorunları olanlar için önerilen bir sağlık ve yardım protokolü. Bunu 6 ay dan 2 yıla kadar, bağırsak yapısı ve düzeni ayrıca bağırsak emilim ve geçirgenlik düzenini yeniden sağlanana kadar ve sürdürmek yeterli. Ve bundan sonra normal bir bealenme biçimine geri dönülüyor.... -- Vejeyataryenlik? . Kişi gözlemini ve fikirlerini sunmuş. Üzerine düşünmek, değerlendirmek ya da araştırmak okuyucuya kalıyor Ve bu yaş süresi uzunluğu takıntısı nedir ya da neyin göstergesi GAPS protoklünde vetaryen sanırım beslenemezsiniz Uzun süre vejetaryen beslenirseniz sonunda GAPS ptokolünü ihtiyacınız olabileceği de orda yorumlanmış Ve bunları söyleyen kişi de insan yararına adanmış gönüllü ve iyiniyetli bir tıp doktoru. Gerisi okuyucu hafızasına kalıyor... Şunu söyeleceğim son.. Tam otçulluk tam etçillikle kıyaslanabilir. Sadece et ve çiğ hayvan sütü yiyen ve hiç bir kalp damar hastalığı olmayan bir insan grubu şu an sanırım örneklenebiliyor... Doğumdan ölüme vejetaryen beslenmiş insan toplumu örneklemesi var mı? Ve bunu sağlık biliş durumu nedir? Nasıldır? Ben bu konu da kişisel tartışmak istemiyorum ama kişisel görüşlerimi yine de söyleyebilirim... |
Alıntı:
Bu özellikle beyinsel-bişisel denilen ya da psikolojik denilen bir çok hastalık tanısının beslenme biçimi ile tedavisini öngören bir sağlık ve beslenme protokolü. Ya da bağırsak emilim sorunlarında, bağırsak duvarı hasarı nedeniyle vücuda toksin sızdığı durumlarda ya da bağırsak flora ve yapı sorunlarında ve buna bağlı sağlık sorunları olanlar için önerilen bir sağlık ve yardım protokolü. Bunu 6 ay dan 2 yıla kadar, bağırsak yapısı ve düzeni ayrıca bağırsak emilim ve geçirgenlik düzeni ve genel toksisitenin dinmesi yeniden sağlanana kadar sürdürmek yeterli. Yani bağırsak tamir ediliyor ve fizyolojik toksisite özellikle nöro toksisite giderilip engelleniyor.. Ve bundan sonra normal bir beslenme biçimine de geri dönülebiliyor.... Bu protokol yemeye devam ederek bağırsak sorunlarını tamir edebiliyor ve bağırsak geçirgenlik sorunları ve sızıntılı denilen durumun yolaçtığı genel fizyolojik toksiteye maruziyetini, kan ve organ doku toksisitesini ve bilişsel sisi en aza indiriyor ve buna bağlı psikolojik denilen ve psikolojik yakıştırması alan bir-çok sağlık problemini de çözüyor. Bir ikincisi, bağırsak psikoloji sendromu önermesini inceleyen GAPS in bağırsak fizyoloji sendromu olacak olan başka bir versiyonu ve kitabı da kitabı yolda... -- Vejeyataryenlik? . Kişi gözlemini ve fikirlerini sunmuş. Üzerine düşünmek, değerlendirmek ya da araştırmak okuyucuya kalıyor Ve bu yaş süresi uzunluğu takıntısı nedir ya da neyin göstergesi GAPS protokolünde vejetaryen sanırım beslenemezsiniz Uzun süre vejetaryen beslenirseniz sonunda GAPS ptokolüne de muhtemelen ihtiyacınız olabileceği de orda yorumlanmış Ve bunları söyleyen kişi de insan yararına adanmış gönüllü ve iyiniyetli bir tıp doktoru. Gerisi okuyucu hafızasına kalıyor... Şunu söyeleceğim son.. Tam otçulluk tam etçillikle kıyaslanabilir. Sadece et ve çiğ hayvan sütü yiyen ve neredeyse hiç bir kalp damar hastalığı olmayan bir insan grubu şu an sanırım örneklenebiliyor... Doğumdan ölüme vejetaryen beslenmiş insan toplumu örneklemesi var mı? Ve bunu sağlık biliş durumu nedir? Nasıldır? Ben bu konu da kişisel tartışmak istemiyorum ama kişisel görüşlerimi yine de söyleyebilirim... Doğada vejetaryen beslenemezsiniz. Hastalanır güçsüzleşir ya da ölürsünüz ya da kurda kuşa ya da diğer barbarlara yem olursunuz. Vejetaryen beslenme denilen şimdi modern teknoloji ile birlikte besinlerin içindeki protein oranlarının tespiti ya da yüksek protein denilenlerin takviyesi ya da bunlardan proteinin süzülmesi ve takviyesiyle mümkün.. Doğada otların üzerinde protein yazmıyor. Vejetaryenlik saçmalıktan başkası değil. Fikrim bu Gençliğimde iyiniyetlerle ben de aynı çukura düşmüştüm bunu da belirterek ekliyorum... Muhtemelen de uzun yaşıyor denilenler bol nitelikli yağ ve deniz ürünü felan yiyor olmalılar Ya da başka faktörler Bir türksü bir halktan sözediliyordu çok uzun yaşayan..120 sene kadar.. Hunza türkleri imiş baktım. Kasaplarını görebilirsiniz. Fotoğraflara eşlik ediyor Nentesler sadece çiğ et yiyor ona da baktım sanırım kan da.. Diğerini de arıyorum hala... Masailer ve samburularla ilgili öykü burdan okunabiliyor https://m.facebook.com/groups/143225...85794358305531 Ve etçil beslenme çok çok yanlış anlaşılıyor Etçil beslenmede 3 öğün yiyemezdiniz 1 öğün ya da gün aşırı 1 öğün ya da bazen uzun açılıklar buna eşlik edecek. 3 öğün hayvan eti ve yağı tüketerek ve bunu sağlıksız çok uzun pişmiş yanmış felan tüketerek ve araya da saçmasapan şeyler katarak sağlıklı felankalamazdınız haliyle Bir kere Karbonhidrat tıkınmacı bir neslin yaşam kalitesinden, bu kalitenin ne olacağından ya nasıl olacağından ve ya da gerçek bir zindelik sağlık ve biliş kalitesinden asla haberi olacağını sanmıyorum.. subjektif |
Alıntı:
Vejeteryanlık hakkında söylenen şu cümleye şüpheyle yaklaşıyorum: ''Vejetaryenlik sağlıklı değildir. Psikiyatrik hastalıkların ana sebebi gençlikte yapılan vejetaryen beslenmedir. Klinikteki hastaların yüzde 80'i bunlardan oluşuyor.'' Yani psikiyatrideki tüm sorunların %80'ini vejeteryanlığa bağlamak; yanlış bir tespit, izlenim, çıkarım gibi görünüyor. Bulduğum bir makalede vejeteryanlığın sağlığa yararları hakkında şunlar yazılmış: - Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp hastalığına %30, kansere %40 daha az yakalanmaktadırlar. - Vejetaryen diyeti uygulayan bireylerin, karışık beslenenlere, özellikle eti çok tüketenlere göre kan basıncı ve hipertansiyon riski düşüktür. - Vejetaryen beslenme alışkanlığı sürdürenler, böbrek taşları, safra taşları için de düşük risktedirler. - Plansız ve dengesiz vejeteryanlık zararlı olabilir denilmiş. Özellikle demir eksikliğine yol açabilirmiş. http://beslenme.gov.tr/content/files...lenmesi_48.pdf |
Alıntı:
Dolayısıyla bunlar gerçek birer araştırma değil! Sayılamazlar Ve ayrıca hayvansal yağ ve protein tüketiminin yüksek olduğu alan bölge ve çalışma gruplarına da dair ben olumlu iyi çalışamalar da duymuştum. Bulursam eklerim... Uzun ömür denilen şey bir aldatmaca bence Yaşam kalitesinde zaman öyle sayılamaz... Kişisel kanımla söylüyorum hiç uzatmaya gerek yok Gerçek bir araştırma gözlem ve düşünme Doğaya düşerseniz önce protein ararsınız Eğer yağlı bir et bulamazsanız otlarla idare edersiniz. Şeker ve kan şekeri, hızlı kolay, efektif enerji sağlar ama çabuk söner ve bu yüzden az ve dengeli sürekli de alınmalıdır ve de yeme içme makinesine dönersiniz Hem 15+15 e yakın bir dengeyi doğa da keşfetmiş olmalısınız. Besinlerin şeker karbonhidrat nişasta tatlarını biliyor ve kan şekerinizi dengede tutatacak kadar yiyor olmalısınız. Dopada hipoglisemiye yakalanmak istemezsiniz. ya da kan şekeri dağınıklığı ve dalgalanması yaşamak istemezdiniz. Bunu doğa da hiç istemediniz. Yemek hazır değil ki! Şeker yerseniz 2 gün aç kalamazsınız zorlanırsınız Bol su tüketmelisiniz hem Et yerseniz bazen haftalarca zorluk çekmezdiniz Etçil beslenme ve diyetlerde hipoglisemi' kan şekeri ya da insülin problematiği var mı? Bugün kan şekeri denilen lif ve yağla taa bağırsaktan emilim hızından bilimsel bilgiyle denetleniyor. Bunu öğrenemezseniz 2 satte bir yersiniz Çikokata ve cubur cubur yersiniz... Veganlık denilip sanılıp yağsız proteinsiz lapa ve ot yerseniz? Ot türleri genellenemez. Proteinli otlar ve bitkiler gibi. Dopada beganlık için bitkisel proteinin tadını bile öğrenmelisiniz. Ama nerdeyse yenilmeyecek hiç bir et yoktur. Veganlık bile bilim gerektiriyor. Bilgi gerektiriyor. Hem iyi bilgi-sıkı bilgi ve bilim. Sıkı denetlenen bir besin rejimi ve bilim...yani kendinizi vegan beslemek için bayağı bir uğraşmalısınız bilmelisiniz ve modern bilim yardımınıza koşmalı.. Yiyeceklerin içeriğini öğrenip doğaya dönemezsiniz.. Gerçek doğa da gerçek ve tam bir veganlık sanıyorum ki yapamazdınız ne yazık ki! Veganlık gerçekten bir aldatmaca ve hoş durum Doğaya saygı olacağı öneriliyor Bir geyikten ve inekten daha fazlasını insanlık varlık ve doğa için geri sun ve üret ve yaşa ve böylece barış bununla diyoruz o arkadaşlara... Yediğin inekten fazlası olmaya çalış sadece... Hayvanları ya da doğal yaşamı umursamanın ve bağ kurmanın pek çok yolu var. Avcılar olmasa av olanlar atıllıktan ve ataletten sürüngene dönüşür... Evrim metodolojinize bir göz atın Refleks dürtü ve hareket denilenin kaçma saklanma korunma içgüdülerinin nedeni çoğu zaman doğa değil avcılardır Doğa da bu çatışkı var.. Ben kitap yazabilirim bu yargılarımı uzatıp Objektif Doğal yaşamın evrilmiş ve gelişmiş insanların böylesi takıntıları olacağını sanmıyorum |
Alıntı:
Yazdıktan sonra bir çok düzeltme yapmıştım ancak sanırım bunları kaydetmemişim... Telefonla apar topar yazdığımda bu tip hatalar yapıyorum.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:24 . |