![]() |
turandursun.com nereye gidiyor
bu siteyi 2 yıldan beri tanımaktayım. ama 2 yıldır bir karış yol alamadığınızı görmekteyim.gerçi bunada şaşırmamaktayım.ve tüm yazılan forumların konuların da çarpıtmadan ibraret olduğunu
herzaman görmekteyim.bir tek konuda hakkınızı yemekte istemiyorum.o konuda şu * siz konuştukça,çabaladıkça,islamiyet dahada güçleniyor,ve bilim herzamanda ispat ediyor. |
Re: turandursun.com nereye gidiyor
Alıntı:
Fazla yakından bakma (senşuna takip de) gözlerin bozulur animallah.. Sonra ne yaparsın Allaha karşı nasıl hesap verirsin ... Soracaktır münker ve nekir sen bu gözlerini hangi yolda bozdun ? Sen ne cevap verecen bir ateist sitenin gelişimi için bozdum mu diyeceksin? Bizimki işte perde arkasında dedikodu islamı bildiğmizden değil hani * :lol: |
Bizi desteklemeye devam et o zaman *:lol: Varlığımızla İslamiyet'i güçlendiriyoruz daha ne ?
|
Alıntı:
Dünyada iken kazı çalışmalarında *hayatını tüketen abilerimizede huriler... heytbe boşuna camiye gidiyormuşuz ... |
valla ben senden daha eski biliyorum bu forumu
ara sıra kesintiye ugrasa da bir yere gidemiyor olduğu yerde duruyor ama malesef kalitesini arttırıyor syg |
tekyolvar siteye bağışlarını bekliyoruz sonunda islama hizmet ediyoz ;)
|
islama hizmetlerinizi sitenizdeki reklamlardan görebiliyoruz.
1 ytl ye kuran felan ironik bir durum ama turan dursun un onca imamlığı hatrına yapacak bir şeyiniz yok sanırım |
Sn. tekyolvar,
Tekyol yok. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
İmamın biri
Bir gün Mardinin köylerinden birinde yine haftanın günlerinden biri olan cuma gününde :) İmamın biri birden fazla basamağı olan hutbeye çıkmış ve hemen önünde duran birden fazla olan ,saftaki cemaate bir şeyler anlatmış, ve bu anlatığı birşeylerin içinde bir şey varmış ki tam bir klasik imam söylemesi imiş. O bir imam demişki " Türkçe bilmeyen cenete gitmez demiş" birden fazla olan cemaaat hep birden şaşırmış nasıl olur öyle... Bir xalo çıkmış demişki;"Ğoce efendi biz gene çat pat Türkçe biliğte bizim peygamber Allahın resulu hiç bilmeerdi ben onun haline çoğ yaniyem " |
:lol: *:lol: *:lol:
|
Sn Tekyol, namı diğer, TEKTABELA
Bildiğiniz gibi tek yol olsa idi, siz böyle saçmala şansına sahip olmazdınız? Dimek ki neymiş, sizin varlığınız abukmuş.. madem tek yol var değil mi, size ne hacet? Bu bahsi kapadıktan sonra arkadaşlar sizinle hoş sohbetde bulunmuşlar. Altın değerindeki istatistikinizi kuruş etmeden hakkınıda teslim etmişler... Benim anlamadığım bir insan 2 sene bir siteyi izlerde o site tek bir adım gitmemişse, o zaman adama sormazlar mı, bir adım bile yol katedilmediğini anlamak için 2 sene bu sana kısa değil mi? Şöyle bir 50 yıl bekleseydiniz nasıl olurdu acep ? Bilim dediğinde Mehmet Efendi gibi bir şeydir, onun arkadaşıdır, bilim'ide çağırın bu siteye, sayesinde bizde ispatlanak olur mu? En sevmediğim kelimerdir böyle yuvarlak kelimeler. Peki sana bir şey söyleyeyim -hiç kimse üzerine alınmasın, bu arkadaşımızın bilimsel bakışı- bende bunca yıl var ki, İslamı izlemekteyim, "ve tüm yazılanlar da çarpıtmadan ve insanları bağlayıp, tapındırmaktan ibaret olduğunu " görmekteyim, "bilim ispatladı" desem sence boyum 2 cm uzar mı? Eh artık bundan bir şeyler çıkartmak senin sorunun, yolu göstermekte benden. Bak bir şey söylemiştim ki muhtemel namı diğer o kişisin değilseniz eğer TEKTABELA kelimesini hiç aklınızdan çıkartmayın, tek tabela var dünyada ve şöyle yolun ilk çeyreğinde orta yerde durur, ve üzerinde şu yazar, GERİ DÖN, ve okursunuz. Sonra tek Tabela, tek yol, başka yol ve tabela yok diye geldiğiniz çeğreği geri dönerken bizlerde size son çeyrekten selam ederiz ve son çeğrekteki tabela ise şöyle yazar, asla geri dönme, daha çok düşünme ve aydınlanma, gelişim yolu var, düşün, sorgula, irdele, korkularınla yüzleş ve asla akıl oyunlarına kendini kul etme, inancını kullanma ve kullandırma... Biliyorsun ki, bir zamanlar dünya Öküzün boynuzundaydı! |
Alıntı:
şimdi arkadaş bu yazdıklarını anlamak için 2 sene daha izleyecek |
:)
|
ama malesef kalitesini arttırıyor * *hoara
* * * * güzel bir tespit. hoara nın zaman zaman aramıza katılmasıyla bu tespiti birlikte ele alındıgında, kalite denen kavramın niceligin nitelige dönüşmesi oldugunu göz önünde bulundurarak yorumladıgımızda, aslında sitenin yerinde durmaktan ziyade ileriye dogru yol aldıgının bir göstergesi oldugunu görebilmek mümkündür diye düşünüyorum. * * * *ama islamı açıdan bakıldıgında maalesef olarak nitelendirilecek olan bu durum biz aydınlanmacıların noktai nazarından ele alındıgında tam tersi bir durum arzetmek zorundadır. Kaldıki iki senedir forumu devamlı bir şekilde takip ediyor olmanız, içerik olarak sitede yazılanların çarpıtma olmadıgını göstermektedir. Aksine kafalarda soru işareti yarattıgını, aydınlanma mücadelesine katkıda bulundugunu göstermektedir. * * * *İyi kötü forum platformlarında yer alan herkes bilir ki, içerigi bomboş, çarpıtmalarla dolu, üyelerine ve takip edenlerine hiç bir şey veremeyecek oluşumlar gerek nicel, gerekse nitel olarak sönmeye mahkumdurlar. Ancak ses getirebilecek girişimler, ses çıkaran oluşumlar aradan yıllar geçsede izlenirler ve söyledikleri her zaman çarpıtma diye nitelendirilir. * * * *Bu üstelik yeni bir öykü de degildir. Altı bin senedir bu öykü degişik versiyonlarıyla tekrar tekrar dile getirilmektedir. Bu sefer de öykümüzün anlatıcı kahramanı tekyolvar adlı katılımcımız olmuştur. * * * * *saygılarımla |
YolunTEK olduğunu zanneden arkadaş. Dini olan her insan ,kendi yolunun TEK olduğunu zannediyor, aynı seninki gib.i *Kızılderililer ULU manitunun çayırlarına, Vikingler ODİN in * Walhalasına, Budhist'ler Nirvanaya
Yahudiler kendi cennetine, iseviler kutsal ruhun *cennetine, müslümanlarda yüce kuranda anlatılan arabın göremediği ,ama arzu ettiği *Norveç Fiyordları kadar görkemli, Fırtına Deresi kadar çekici, İsveç Alpleri kadar iç açıcı , bir cennet umuyorlar. Yanındada, memeleri yeni tomurcuklanmış huriler. Yolda çok cennette çok senin zannettiğin gibi , *ONE WAY TİCKET DURUMLARI YOK. *Bu site niye kaliteli biliyormusun? Hiç bir kutsal varlığa ,bilgi *dağarcığı dar adama ,uzun lafın kısası *eteğinde taşı olmayan hiç bir adama, itibar etmiyoruz. Oda burda barınamıyor. Bilgili olan eteğinde taşı olan herkes burda itibar görür. Dini inancına bakmadan olur bu iş. *Biz burda islamın *islamın'' muteber'' saydığı kaynakları elşetiriyoruz. Yani sizin başucu kitaplarınızı. Bu işle,r tek yol devrim, tek yol islam demekle olmaz. Okuyacaksın, araştıracaksın ,kolaya kaçmıyacaksın kendin öz güvenin olacak. Bir yerlerden aşırma, evliya hikayeleriyle bu işler olmaz. Bu tip hikayeler, emekli olduktan sonra, elifi görse mertek zannedecek öteyide kurtarmanın peşine düşen ham sofuları etkiler ve hüngürdetir Sevgili tekyol niye bu kadar ağızlara sakız olmuş basit sembolleri kendinize *mahlas olarak kullanıyorsunuz Bunların kimsyi etkilemiyeceğini ,anlayacak ferasetin yokmu? Tek yoldan, fikri olarak vazgeç. Başka yolların ,başka pencerelerin olduğunu farket. Hayatını ham hayaller üstüne kurup, gerçekleşmiyecek vehimlere yaşamını vakfedip kendi kurduğun hayallerin girdabına kapılıp gitme. * ŞUNUDA SÖYLEYEYİM ,İSLAMİYET GÜÇLENDİKÇE! İSLAM ÜLKELERİ FAKİRLEŞİYOR, HABERİN OLSUN. |
Sn. ozgur_beyin,
Artvini anladık da Fırtına deresini anlamadık? :) Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
MUHAMMED Fırtına Deresi *Rize'dedir. Anlatılmaz derecede harika bir yerdir. Eğer gidersen gelmek istemiyeceğin bir yerdir.SELAMLAR
|
Sn. ozgur_beyin,
Çamlıhemşinliyim :) Fırtına vadisinin yaylalarında büyümüş biriyim. Demek o yüzden; - Ben burada ne arıyorum? Sorusunu günde on kez kendi kendime sorup cevabını bulamıyordum. :( Da; siz neresine kadar biliyorsunuz bizim vadiyi onu marak ettim? Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
:)
|
sevgili muhammed ilk okulu istanbulda başladım ama çocuk aklımda kalan , o yeşilin bin çeşidi ,beni hep cezbetti.
iki *veya üç senede bir karadenizi turlarım. * eğer istanbulda yaşıyorsan kısa yoldan karadenizi görmek istersen * MAŞUKİYE' ye git. kesmez ama idare eder. benim, Karadeniz burnumda tuttumu oraya giderim. kendimi kandırırım. selamlar |
İki senede ancak bu kadar veya iki sene daha bekleriz simdi denmemeli :D *ve hep ileriye denmeli yani aydınlığa.Elbet aynı hikayelerin değisik versiyonlarını dinlemek biraz zor gelebilir farklı hikaye anlattıklarını sanan arkadaslardan ama yılmamalı.Turan dursun gibi üzerine gidilmeye devam edilmeli, bu bayrağı hep taşımalı, taşımaya çalışılmalı.
Ben yanmasam, Sen yanmasan, Biz yanmasak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Nazım Hikmet |
2yıldır şahıslar hep aynı * hiç değişmiyor.delicevat *14 yaşındaydı.halen burada. emekli olacak herhalde.
|
tokyolvar
senin mantığınla hareket edersek hurriyet okuyan herkesin hürriyette köşe yazarı olması gerekir. |
TEKYOL
yazmışsın cicim ama yoksun herhalde yada varsında ( iki senedenberi) cevap vermiyosun.. biz yazdıkça islamiyetmi güçleniyor ?? bir karış yol ilerleyemedikmi ?? herhaşde her konuyuda çarpıtıyoruz.. :) komiksin be kardeşim .. |
turandursun.com olmayan tanrının olmadıgını zihinlere anlatmaya gidiyor.... hemde ışık hızıyla ...
ben deniz bu siteyi en az 60 kişiye önerdim.... 3 kişi aydınlandı şu an.... başkaca aydınlananlarda oldu izmirin dag köylerinde internetleri yok ama kitap okuyorlar en azından... |
yüreğinin götürdüğü yere git sevgili site :)
|
Alıntı:
*İslama katkılarımızdan dolayı cenabı hak bize cehennemde huri filan verirmi acaba? *Tek abim sen bilirsin bu işleri, amel defterimize sevap olarak geçiyomudur islamiyete verdiğimiz bu güç?Defteri sağdan alabilirmiyiz? |
arkadaşlar şu saçmasapan başlığı açan "arkadaşın" tüm kapasitesiyle ürettiği ve ne söylediğinden kendisininde emin olmadığı bir kaç kelimelik yazı sizin saygın emeğinize on numara küçük geliyor !
|
Alıntı:
Biz sadece İslamiyet ile uğraşmıyoruz, felsefik anlamda tüm inanışları dogmaları ve mistik öğeleri tartışıyoruz. Ya da şöyle diyeyim. Biz Zeus'un yanlış olduğunu da tartışıyouz, konuşuyoruz, çabalıyoruz. Şimdi Zeus daha da mkı güçleniyor? Bilim Zeus'u daha da mı ispat ediyor? Bilimden kasıt Harun Yahya ise,... :) Ayrıca bir temelden de bahsetmek istiyorum nickinizden yola çıkarak. Sosyal bir toplumda ( ki Türkiye laik, sosyal bir hukuk devleti) biri "İslamiyet tek yoldur" diyebiliyorsa, diğeri "Hayır totemizm tek yoldur" diyebilir.. Bende diyorum: Hayır, tek yol bilimdir. Tanrı, din, mistisizm, dogmatizm, metafizik gibi öğeler bilimin konusu dışındadır. O yüzden bilim islamı destekliyor demek, açıkçası bilime ihanettir. |
tekyol kimsin sen söyle bakiyim
ebabiyl amd cehennem cevherim bunlardan birisi olabilirmi ? |
tek yol bir yere gitmez
o bir durma biçimidir tekyol yoluyla gidebilir yare yoldan çıkabilir apansız ve ömür bitebilir yoldan once ama yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir yaşamak Yılmaz erdoğan |
NEDİM YILMAZ ARKADAŞIM , SEN ATEİSTMİSİN ? BEN SENİ TEİST OLARAK BİLİYORDUM YANLIŞIM VAR4SA DÜZELT
|
görebildigim kadarıyla Nedim siteye pek fazla sık girmiyor şu aralar. Bu yüzden sana cevap verip veremeyecegini bilemiyorum. Kendisi tıp fakültesinde okuyor izledigim kadarıyla 1 ya da 2 olmalı. Gene takip ettigim kadarıyla ateisttir. Bana cevap düşmezdi ama ne zaman girecegi belli olmadıgı için cevap vermeyi uygun buldum.
* * * *saygılarımla |
Ben hep takılıyor idim, sadece uzun bir ara mesaj yazamadım.
Ben Ateist değilim, Agnostik bir yapıya sahipibim. Tıp değil, Veteriner Hekimliği okumaktayım. |
TŞKLER
|
kendi üzerine düşmeyen işlerle ugraşırsan olacagı budur. *:lol:
* * * *saygılarımla |
daha çok görüşelim nedimm
|
Neden :)
|