![]() |
Gırgır yeri :)
sevgili dostlar,
gırgıl yapalım mı :) (ülen cemal :lol: ) burda ufak ufak birbirimize sataşalım *:D espri yeteneğimizi geliştirelim. gülelim be abi. (müessesemiz içkisizdir, üst katta aile yerimiz vardır) *:lol: |
Re: gırgıl yeri :)
bir avuç dolar için
Avustralya’da devlete ait bir şirketin genel müdürlüğünü yapan bir adama yanında çalışanların küçük bir şakası çok pahalıya mal olmuş. Yılbaşı dolayısıyla şirket çalışanları ve aileleri için düzenlenen bir eğlencede, müdür masa üzerinde cüzdanını bırakıp tuvalete gitmiş. Adamın cüzdanını karıştırıp loto biletini bulan yardımcısı biletteki numaraları bir yere kaydetmiş ve gidip garson kız ile bir şeyler konuşmuş. Adam tuvaletten döndükten biraz sonra garson kız salonun ortasına gelip “Yılbaşı lotosu biraz önce çekildi, bir kişi altı bildi ve tam 15 milyon dolar kazandı, size kazanan numaraları okuyorum” deyip adamın numaralarını okumuş. Müdür cüzdanından biletini çıkartmış, numaraları kontrol etmiş bir sararmış, bir kızarmış. Garson kızı çağırıp numaraları bir daha öğrenmiş, biletini bir daha kontrol etmiş. Bir kadeh viskiyi dibine kadar içtikten sonra ayağa kalkmış ve şöyle demiş: - Sizlere kısa bir açıklamam var, senelerden beri çalıştığım bu şirketten ve sizlerden nefret ediyorum. Karımı ve çocuklarımı da hiç sevmiyorum. Artık hepinizin canı cehenneme, ben sekreterimi alıp Amerika’ya gidiyorum, çünkü lotodan tam 15 milyon dolar kazandım! Hakiki bir hikayenin, bir meslek hayatının ve bir evliliğin sonu... |
desene o abim de gırgılcıymış :) ayrıca mepin aynalı sazanlarından olma ihtimali de var :)
bu arada dolfen abim senin fıkra dükkanının karşısına bi de böyle gırgıl dükkanı açalım dedik. umarım hata etmemişizdir. siftah senden bereket eeee unuttum o kısmı :) |
yine mi gol diil be abiler, yine mi gol diil *:D
(bkz. sadri alışık türk filmi replikleri bölüm 142, sahne 1376) |
Peki yapalım, ben orta kattan konuşuyorum müsadenle :)
Umarım gırgıla, bi gırgılda benden olur. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, yani aslında bir zamanlar, eskilerin dediği gibi zamanın behrinde :) Bir ünlümü ünlü, köşeleri dönmüş mü dönmüş bir Hz. İmam yaşarmış. Bu imam çok iyi okur ve üfler üfürürmüş, nice efendilerin, ağaların böyük devlet adamlarının akın, akın geldiği, bir çok konuda merak ettiklerini ve bilhassa uhrevi alemlerdeki bazı sorularını yanıtlarmış. En ünlüsü ise Ölünce Ne Olacağım konusu imiş... Epey altın alır, cennet gibi yaşar gidermiş. Yani aslında Cenneteymiş :) BEN ÖLÜNCE NE OLACAĞIM Yine böyle bir gün birisi gelmiş, sefil görünümlü ve sadece hayır için cevap arayacağı sorusu var mış. Her zamanki klişe soruyu sormak için epey yol katedip, hocanın huzuruna varmış. -Hocam demiş.. Herkesin öldükten sonra ne olacağını anlatıyormuşsun. -Hoca, evet buyur demiş. (Tabi bu arada şöyle üzerinde bir göz gezdirmiş, bakmışki, yoksul, gariban bir adam karşısındaki. Ulan demiş şimdi buna ben anlatırımda bundan 3 kuruş çıkmaz, bir şeyde kopartamam demiş kendi kendine..) -Hocam peki ben öldüğümde ne olacağım ? demiş. -(Hoca tabi nasılsa demiş bundan bir şey kopartamayacam deyip) Şimdi sen ölecen. Sonra seni gömecekler, üzerinde otlar bitecek ve bir inek gelip o otları yiyecek. Sonra 5 adım gidecek ve pisleyecek. Bende o pisliğe baka bak, Vay be neydin ne oldun diyeceğim. Demiş. Bu sonuca öfkelenen adam; -Peki hocam bende sizin öldükten sonra ne olduğunuzu anlatabilir miyim? Demiş. -Ne münasebet, bunu ancak ben haber alabiliyorum, sen nerden bilecen öldükten sonra benim ne olacağımı? Demiş. -Öyle deme hocam, Allah'dan ümit kesilmez, içime doğdu bende sizin öldükten sonra ne olacağınızı söylemek istiyorum. Demiş. Hoca düşünmüş, ulen demiş, bu Cahil dese ne olur demese ne olur, zaten kurtuluş yok anlatsında kurtulayım demiş. -Söyle o halde tamam. demiş hoca. -Adam: Hocam şimdi sen öleceksin, seni gömecekler, üzerinde otlar bitecek ve bir inek gelip o otları yiyecek, 5 adım gidecek ve pisleyecek. Ben de o pisliğe baka baka diyeceğim ki; Hocam hiç değişmemişsin :) |
yav nedense ben de bu aralar bi cemal ve mep tribidir gidiyo *:D
gırgıla hoşgeldin spartacus abim :) herkese abi demek geliyo içimden *:lol: |
Oda Triptendir Sevgili abim Gameover *:lol:
|
bu da benden bir gıLgıL
adamın birine sormuşlar: araba sürmesini biliyor musun, demiş: evet. onlar da: dikkat et de arap sana sürmesin demiş. :lol: * espiri yeteneğim gelişsin diye *:roll: not: espirinin iğrençliğine odaklanan arkadaşlara teessüf ederim. bu espiriyi yazmamın nedeni isyankarlığımdan değil site içeriğiyle ilgili arap lafının geçmesinden. asadasdsdsdssad :? |
Bektaşi ile bir hoca birlikte yola çıkmışlar, bir süre sonra hoca :
-Namaz saati! demiş, başlamış kılmaya... Rekat üstüne rekat, selam üstüne selam... Bektaşinin beklemekten canı sıkılmış, hoca namazı bitirince sormuş : -Yahu bu ne uzun namaz böyle? -Kazaya kalmış namazlarım vardı, onları eda eyledim! Bektaşi : -Eh ben de bir namaz kılayım! demiş ve başlamış namaza... Ama ne namaz, bitmiyor, sonunda hoca dayanamamış : -Erenler, senin namaz da uzun sürdü! -Önümüzdeki haftanın namazını kıldım! Hoca şaşırmış : -Yahu olur mu böyle şey? Bektaşi gülmüş : -Yukarıdaki senin veresiyeni kabul ediyor da, benim peşinimi niye kabul etmesin? |
gammover kartdeşim...GIRGILcılara hoşgeldin.haYırlı olsun..nEşe dayima eyidir abim.kavga -hırgülbazi içimis kararıyoo.Böle gırgıl*fıkra filece de iyi gidyo.bası fikir.bazı gırgıl.Acık köfte acık piyas..maksat muabbet olsun..(bu arada hesap görmeden tüymeyin) CEmalın cebi para görsün... :lol:
CEmal. |
sevgili gırgılcı cemal abim, gırgıla hoşgeldin abim :) yaşşardan haber alamaz olduk hayırdır. hasta falan mı *:D burda racon kesmiyoruz gırgıl yapıyoruz abim.
|
http://img527.imageshack.us/img527/9...0120jpgcn9.jpg
Utanma yokmu sende Kuşları öldürüyorsun .. Sen Allahtan korkmuyormusun? |
|
:lol:
Mhmmd bu gülme linke değil... |
MAHCUP DOMATES
* * Yanyana bahçeli evlerde yaşayan bir kızla, bir erkek sebze *yetiştirmeğe meraklıymışlar. * *Bir gün delikanlının bahçesinde , kıpkırmızı domatesleri görünce, sorar. * *-Afedersiniz benim domateslerim sizinki kadar kırmızı değil .Siz ne yapıyorsunuzda *bu domateslerede bu kadar kırmızı * * Valla komşu der. * * nedeni basit ben her sabah işe giderken takım taklavatı çıkarıp domateslere gösteriyorum onlarda böyle kızarıyorlar. * *kız * - o zaman bende deneyim ,der ve gider. * *Aradan bir hafta geçer delikanlı, kızı görür sorar * *- Nasıl oldu domatesler? * *Kız cevap verir * - Valla domateslerde bir değişiklik yok, ama hıyarlar kolum gibi oldu. der. |
Sn. frodo,
Pardon :oops: :lol: *:lol: *:lol: |
aman ozgur abim,
domatesler oldu mu selelere doldu mu modunda yazmışın abim *:lol: |
ve bir şiirle günümüze renk katmak isterim;
hakikati arar isen, cümle hakkı sorar isen, ol cihana arif isen, gırgıla gel sen gırgıla. aşık cemal söyler lafı, mepim anlar hemen safı, gameoversa yapar gafı, gırgıla gel sen gırgıla. güzellerde olur gırgıl, çirkinlerde olur hırgül, gül be abim gül ve güldür, gırgıla gel sen gırgıla. esprim kötü oldu demeyesin, bir kez daha deneyesin, daim gülüp güldüresin, gırgıla gel sen gırgıla. açtık dükkanı hayırlı ola, cümle alem neşe dola, ayran içmeyene kola, gırgıla gel sen gırgıla. gırgılda güzellik vardır, güzel bir özellik vardır, gülmeyenin yeri dardır, gırgıla gel sen gırgıla. aşık gameover söyler lafı, aman bırakın şu safı, yine yaptı büyük gafı, gırgıla gel sen gırgıla :) babaaaa büyüksünüz *:lol: *:o *:D *:P |
AKIL VERGİSİ
Dostlarında biri, Fransız kralı 15. Lui' ye: - Majesteleri, demiş. Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder. Kral, alaylı alaylı gülerek: - Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum. :D *:D *:D |
BÖYLE KORUNUR
Çok değerli olan kütüphanesini millete vakfeden Koca Ragıp Paşa, onların bakımı için tanıdıklarından birini memur tayin eder. Bir gün ansızın kütüphanesini ziyarete giden Paşa, etrafı ve kitapları toz, toprak içinde bulunca canı çok sıkılır ve belli etmemeye çalışarak: -Seni tebrik ederim yavrum, der. Gerçekten de gerçekten de emniyetli bir adammışsın. Teslim edilen şeylere hiç el sürmemişsin, âferin! |
ÇANAKKALE İÇİNDE
İngiliz garson, Türk müşteriye: -Çanakkalede çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz deyince, bizimkinden gayet soğukkanlı bir şekilde şu cevabı almış: -Orada ne işiniz vardı? |
FATİH SULTAN
Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş. Dilenci parayı alınca: -Aman Sultanım, demiş. Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi? Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci: -İkimiz de Hazreti Ademin çocukları değil miyiz? demiş. Elbette kardeşiz. Sultan Fatih: -Bu keşfini sakın başkasına söyleme, diye gülümsemiş. Diğer kardeşlerimiz de pay isterse, sana zırnık bile düşmez. *:D *:D *:D |
|
Gırgıl yerimiz hayırlı uğurlu olsun :) Bu da benden;
Amerika'da adamın biri işine giderken birden anormal bir trafiğin içine düşer, ama trafik bir milimetre bile kıpırdamamaktadır.Bir süre sonra arabasının yan camına birisinin tıkladığını görür ve camını açar; -Ne var, ne olmuş acaba ??? -Teroristler Bush'u yakaladılar......... Eğer 1 milyar dolar verilmezse, üstüne benzin dökü yakacaklarmış. -Haa şimdi anladım bu trafiği... -Ya işte onun için, herkesten biraz yardım topluyoruz -Insanlar ne kadar veriyor ortalama olarak ? -Valla yaklaşık olarak 5 'er litre ...!! |
gırgıl yeri :)
Bu fıkrayı eşinin kızının ablalarının yanında anlatacak bir babayiğit varmı yahu *:)
Yüce Tanrı bir gün canı sıkılmış yaratma eylemine girişmiş...Önce evreni yaratmış şöyle bi bakmış ve "harika" demiş, sonra galaksileri ve güneş sistemlerini yaratmış bakmış ve " olağan üstü" demiş ardından dünyayı ve tüm börtü böceği yaratmış, şöyle geri çekilip eserini bakmış ve " buda çok güzel oldu" demiş, ve sonra düşünen bir varlık olarak İnsanı yaratmaya karar vermiş ve ilk erkeği yaratmış, şöyle geriye çekilip iyi bir inceledikten sonra "olağanüstü kendimi bile aştım" demiş....sonra düşünmüş bu harika varlığa yalnızlık yakışmaş deyip ona bir eş olarak kadını yaratmış,,,, şöyle bir bakmış, bakmış, incelemiş, bir daha bakmış "yahu" demiş "biraz makyaj yaparsa, birazda giyinirse bir şeye benzer her halde".... * :) |
valla performanslar harika yahu :)
yalnız böyle giderseniz paşa babam kızacak kuzum *:lol: |
|
Güzel Ülkemin Güzel Memurlarına İthafen (%100 Yaşanmış bir vukuat)
Kalp ameliyati oldum. 4 ay rapor aldim ve bu 4 ayin sonunda rapor parami almak için Fatih SSK'ya gittim. Klasik bir sekilde eksik evraklari parti parti söyledikleri için 3 gün ugrastim ve büyük gün geldi. Param hesaplaniyor. Bankodayim, sorular geldi. -Hastanede yattin mi? -Herhalde abi, dedim, henüz evlerde kalp ameliyati yapamiyorlarmis Hiç yorum yapmadi ve 2. soruya geçti. -Çiktin mi peki? Ve ben dumur... -Hayir, hala aksamlari isten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum. Ve kafami duvarlara vurduracak soru geldi. Espri bile anlamaktan aciz bu adam sordu: -Istanbul'da kimsen yok mu yav. Niye hastanede kaliyorsun ki hala? Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Bir gün günümüz yeni nesilden her cevabıyla insanları dumur eden afacan bir çocuk varmış annesi bir gün çocuğu okula göndermek için bir taksi çağırmış *ve taksiciyi de uyarmış
_ kardeş ben gelemiyorum oğlumu okuluna bırak ama sakın onunla yolda konuşma taksici *tamam abla deyip çocuğu almış ve yola çıkmışlar tabi afacan hemen başlamış konuşmaya _abi senin annen doktor baban doktor olsa sen ne olurdun? Taksicide ses yok _abi senin annen öğretmen baban öğretmen olsa sen ne olurdun? Taksicide ses yok _abi senin annen pilot baban pilot olsa sen ne olurdun? Afacan hiç durmadan bu şekil konuşuyormuş zavallı taksici bir yandan trafik bir yandan bu geveze çocuk çıldırma noktasına gelmiş ve arabayı durdurup sormuş _Ulan p.ç *senin annen orspu baban pezemenk olsa sen ne olurdun? demiş ve çocuk cevabı vermiş _TAKSİ ŞÖFÖRÜ olurdum :) |
tanrı nerede
Bir kasabada, son derece haylaz iki çocuk varmış. Akla gelebilecek her türlü yaramazlığı yaparlarmış. Komşular da sık sık gelip, babalarına şikayet edermiş bunları. Baba bir gün dayanamamış, çocukları kasabanın rahibine götürüp, yardımını istemiş. Rahip “Sen git, ben onlarla konuşurum” demiş. Ardından, dışarıda bekleyen çocuklardan büyük olanı yanına çağırıp, sormuş “Söyle bakalım, Tanrı nerede?” Ses yok. Bir daha sormuş, yine ses yok. Rahip dayanamamış ve kızgın bir şekilde “Evladım, sana soruyorum. Tanrı nerede?” diye bağırmış. Çocuk, korkmuş ve ani bir hareketle açık kapıdan fırlamış. Dışarıda bekleyen kardeşini de yanına alarak, koşa koşa eve gelmişler. Odalarına çıkıp, kapıyı da arkadan kilitlediğinde, kardeşi sormuş; “Ne oldu?”Abisi, nefes nefese yanıt vermiş; “Sorma, bu kez olay ciddi. Tanrı kaybolmuş, bizden biliyorlar!” |
elazığlı astrolog’dan
Goyunun Herifi (KOÇ) Şansız döni, işler yoluna giri... Ekonomiz birezim düzelecek... Tosun (BOĞA) Siz siz olun galp gırmayın... Galp gırmah golaydır ama yapmah çoh zordur... Çütüzler (İKİZLER) Ne gadar sevünsez azdur... Aşk da, iş de yolunda...Bayram etsez yeridir... Çayan (YENGEÇ) Size uzun bi yol görüni... Tatil zamanı del, ama gine siz bilirsiz... Orman Ağası (ASLAN) Çoh sevineceğiz bi haber alacahsız... Postacı gapızı çaldı çalacah... Kelle (BAŞAK) Anlaşılan siz dedigoduyu çoh sevisiz... Milleti çeküştürmekten vazgeçin... Gantar (TERAZİ) Size en yahın arhadaşız kelek yapi... Orda burada hakgızda ileri geri gonişi... Ahu Bocigi (AKREP) Nereye gitsez orayı gurutisiz... Bu sıra Elazığ maçlarına heç getmeyin... Eğrülmüş Demir (YAY) Elin işine garışmayacam deyisiz, gine de garişisiz... Eyliğiz kötülük oli... Gıdik (OĞLAK) Dediğim dedik çaldığım düdük deyisiz... Yazuhtur babam yazuh... Sitil (KOVA) Yağacah yağmurlara gara dikgat edin... Fazla ortalıhlarda dolaşmayın... Deniz Guşu (BALIK) Efferim size, bu sıra bildigiz gibi devam edin... |
tarihten enteresan notlar 1
l 1964’de Pepsi’nin reklam ajansının “Canlanın, siz pepsi kuşağındansınız” sloganı, tercümanların beceriksizliği yüzünden Almanca’ya, “Mezarnızdan diri olarak çıkın”a, Çince’ye ise “Pepsi atalarınızı mezarlarından çıkarır” olarak çevrilmişti. l Arizonali bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler. l 1932 yilinda Los Angeles Olimpiyatları’nda Fransiz atlet Jules Noel’in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi. l Amerika Florida’da bir soyguncu parmak izlerinden yakalanınca şaşırdı. Çünkü her soygunda eldiven giymeye özen göstermişti, fakat yarım parmaklı golf eldiveni kullanıyordu. l İngiliz avukat F.E. Smith, bir otobüs kazasında kolu yaralandığı için dava açan ve kolunu sadece omuz mesafesine kadar kaldırabildiğini belirten bir bir adama, “Kazadan önce kolunu ne kadar yükseğe kaldırabildiğini” sordu. Adam kolunu başının üzerine doğru kaldırarak gösterince, davayı Smith kazandı. l1971’de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilimadamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yaratmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilimadamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti. l 16. yüzyılda bir müzisyen kedi orgunu icat etti. Kediler rezonanslı bir kutuya konuyor, kuyrukları ise kutunun altındaki deliklerden dışarıya çıkarılıyordu. Sonra müzisyen kuyrukları çekerek orgu çalıyordu. l 1840’da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington’da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptiği uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü. l Meksika’daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı. l 17. yüzyıl Avrupası’nda hapşırmak, iyi bir aileden gelmenin ve iyi yetiştirilmiş olmanın bir işareti olarak kabul edilirdi. Bu yüzden üst sınıflar enfiye çekmeye başladı. |
- İyi ki düğünümüzü Belçika’da yapalım demişsın Goncagül
- Güzel oldu, değil mi Muhittin? - Evet canım, herkes dışarda evleniyor, bizim neyimiz eksik? - Beni kırmadığın için teşekkur ederim. - Sen istersin de ben yapmam mı bitanem? - Muhittin, sana geçmişimle ilgili birşey anlatmak istiyorum. - Önce duvağını çözseydik Goncagülüm. - Çözeriz, dur bi… çok önemli bu… - Ee, ama sırası mı şimdi? Neyse, anlat bari… - Ben küçükken tecavüze uğradım. - Çok üzüldüm bebeğim. Ama şu an kendini iyi hissediyorsan önemli değil. - Şimdi iyiyim de bunları bilmen lazım. - Yakınlarından biri tarafından mı?… - Yok… Bi bakkal vardı bizim mahallede… - Bakkal mı? - Evet… Elma şekeri satıyordu, güzel çikolatalar filan. - Eee? - İşte, bi gün bana, “Sedat depoya gelsene” dedi. - Sedat kim? - Anlatacağım bi tanem, sakin ol bi… |
Yok daha neler *:lol: *:lol: *:lol:
|
% 100 YAŞANMIŞLARDAN
Bir gün Izmir' de belediye otobüsünde gidiyoruz arkadaslarla. Bizim arkadas bos yer buldu ve oturdu. Sonraki durakta da eli bastonlu yasli bi amca geldi. Arkadas da killigina adama yer vermedi. Adam o arkadasin oturdugu koltugun yanina geldi ve ayakta arkadasin yer vermesini bekliyor. Fakat arkadas yerini vermedi. Neyse adamcagizin da yazik, bastonu otobüs hareket ettikçe bi o tarafa bi bu tarafa kayiyo. Arkadas dayanamadi ve yasli amcaya: 'Amca bastonun ucuna lastik takarsan kaymaz'dedi. Adam söyle bakti, sonra 'o lastigi zamaninda baban taksaydi simdi sen olmazdin, ben de orda oturuyo olurdum' deyince bütün otobüs koptu. Arkadas o gün bu gündür belediye otobüsüne binmez. ***** Bu komik olayi arkadasim anlatti. Arkadasim, okulun Ingilizce hazirlik bölümünde gereken "More ReadingPower" adli kitabi almak için okulun yakinina tezgah açan kitapçiya gitmis. Kitapçiya kitabin ismini söylediginde adam ona üzerinde yalnizca "ReadingPower" yazan mor renkli bir kitap uzatmis. Arkadas dogal olarak kitabin o kitap olmadigini, "More ReadingPower" adli kitabi istedigini yinelemis. Adam ise su cevabi vermis: - Kardesim bu mor ya iste. Alacaksan al sunu,almiyosan tezgahin önünü kapama! ***** Bir kiz arkadasim ve ablasi beraber Zeki Triko'ya gidiyolar mayo bakmaya. Neyse bi bayan ilgileniyo, arkadasimin ablasi bi mayo begeniyo, bayan diyo ki "aa çok güzel bi tercih yaptiniz, zaten onun çizimini Zeki Bey'le ikimiz yaptik, ben Zeki Bey'in yegeniyim." Ablamiz "aa sizin de mi soyadiniz triko" deyince, arkadasim arkasina bakmadan olay mahallinden uzaklasiyor. ***** Bir gün böle 3-4 arkadas Ankara'da Ankara Metrosu istasyonundayiz; bekliyoruz metroyu. Tam da okullarin çikis saati filan, etraf hinca hinç dolu. Neyse 2-3 dk. sonra metro geldi herkes hücum etti; biz baktik "tren çok doldu bi sonrakine binelim" dedik ve gittik ordaki banklardan birine oturduk. Daha tren gitmemis bir ding-dong ve anons: "-Istasyonlarimizda gereksiz bekleme yapmak yasaktir." Biz sallamadik, nolcak filan derken bir ding-dong daha ve ikinci anons: "-Hist gençler size söylüyorum binin lan trene! ****** Ishanimizin kapicisi Ismet Abi'ye bir gün laf olsun diye "Ismet Abi binada dinozor görmüsler. Ilaçlamazsan çogalirlar, hastalik yaparlar" dedim. O da, "Ula dinozor ne ki?" diye sordu. Yemi yuttugunu görünce siraladim:"Küçük, fare gibi bir hayvan, çabuk ürer." Bir süre detayli attim. Hepsine inandi. Yarim saat sonra: "İsmet Abi, sana saka yaptim, dinozor filan yok burada," dedim. Cevabi yüzünden iki dakika kendime gelemedim: "-Ben biliyordum zaten. Hayvanat bahçesinde hiç mi dinozor görmedim ki!" |
tarihten enteresan notlar 2
* Fransız ordusu, askerlerin mayın tarlalarında yürüyebilmelerini sağlayan, patlamaya dayanıklı botlar icat etti. Fakat botlar o kadar ağırdı ve botlarla birlikte yürümek o kadar zordu ki, askerler mayınlarla havaya uçmadan önce pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı. * 12. yüzyılda Avrupalılar kuşları ağaçların doğurduğuna inanıyordu. -Binlerce yil kuyruklu yildizlarin, insanlarin günahlarinin sikistirilmis hali olduguna inanildi. * Washington Valisi Marion Barry şehri ile övünürken, “Cinayetler dışında, Amerika’daki en düşük suç oranına sahibiz” demişti. * 1985’de New Orleanslı cankurtaranlar o yıl şehrin havuzlarında kimsenin boğulmamasını kutlamak için bir parti verdiler. Partide konuklardan biri boğuldu. * Bazi Afrika kabilelerinde öpüşmek insan yeme tehdidi olarak algılanırdı. Çünkü öpüşme eylemi insanlara, yılanların kurbanlarını yemeden önce yalamalarını hatırlatırdı. * 1975’te İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti. * Viktorya İngiltere’sinde, kütüphane kurallarına göre kadınlarla erkeklerin yazdığı kitaplar, kişiler evli olmadığı sürece aynı rafta yan yana bulunamazdı. * 1983’de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu. * Clinton-Levinsky skandalından sonra Avustralya’nın Sidney kentindeki Madam Tussaud balmumu heykel müzesinin yetkilileri Clinton’un balmumu heykeli yüzünden zor anlar yaşadılar. Ziyaretçiler şaka olsun diye Clinton’un balmumu heykelinin pantolonunun fermuarını açıp duruyorlardı. Müze yetkilileri sonunda fermuarı mühürleyerek kapatmak zorunda kaldılar. * Alman besteci Richard Wagner ne zaman Felix Mendelssohn’un bir eserini yönetse eldiven giyerdi. Müzik bittiğinde de eldivenleri atardı. Çünkü Mendelssohn Yahudi’ydi. * 1600’lerde Fransa’da idam edilen katillerin kalıntılarının şans getirdiğine inanılırdı. Yanan veya kafası kesilen insanlardan kalanları didiklemek için kalabalıklar toplanırdı. |
Off muhteşem yazılar ya!! En kısa zamanda benden de katkı bulacaksınız....
|
temel hakkında derin sorular
l Temel yere bir daire çizip bu dairenin içinde horon tepmeye başlamış. Neden? Kendi çapında eğlenmek için. l Temel sigarasını bir metre uzunluğundaki ağızlığa takıp içiyormuş. Neden? Doktoru sigaradan uzak durmasını söylediği için. l Temel her gece yatmadan önce ayaklarına böcek ilacı sıkıyormuş. Neden? Ayaklarında karıncalanma olduğu için. l Temel eşinin yaş gününde ne almış? Kurulanması için bir havlu. l Temel hamile karısının çok su içmesine izin vermiyormuş. Neden? Bebek yüzme bilmiyordur diye. l Temel hasmına tehtid mektupları yazarken eldiven giymiş. Neden? El yazısı tanınmasın diye. l Temel doktorunun muayenehanesine kocaman bir fıçı ile gitmiş. Neden? Doktoru altı ay sonra idrarınla birlikte gel demiş. l Temel saçını ıslatmadan şampuanlıyormuş. Neden? Şampuanın etiketinde “kuru saçlar içindir” yazıyormuş. l Atletizim şampiyonasına katılan Temel, doping yapmasına rağmen sonuncu olmuş. Neden? Doping yaptığı anlaşılmasın diye. l Temel yeni aldığı ayakkabısını bir hafta giymemiş. Neden? Satıcı bir hafta kadar ayağınızı sıkabilir dediği için. |
ishal
Aşırı ishalden şikayetci biri hastaneye gitmişti. Fakat bürokrasiden dolayı belgeleri karıştı ve kahramanımızı yanlışlıkla psikiyatri servisine havale ettiler. 15 gün süren tedaviden sonra, taburcu olacağı gün, bir arkadaşı onu karşılamaya geldi: - N’oldu geçti mi ishal? - Hayır geçmedi ama artık takmıyorum... |
dolfen baba imzaya bak *:lol:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:15 . |