Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kuantum Mekaniği (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=167)
-   -   Hiç bir şeye dokunamamak (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41564)

ilahimasal 15-02-2019 21:27

Hiç bir şeye dokunamamak

Dokunuyoruz diyoruz ya ! DOKUNMUYORUZ MUŞ !!!!

Çevrenizde bildiğiniz ve madde dediğiniz hiç bir şeyde birbirine dokunamıyor muş.

Kuantum da neler olduğu bilinmeseydi şu yukarıdaki yazılan DOKUNAMAMA durumu aptalca şapşalca ahmakca olarak düşünülebilirdi .

Ama değil. DOKUNAMIYORUZ.

oturduğun sandalye popona hiç dokunmadı hep itti ! ( arada hep bir boşluk var 1 angströmlük mesafe)

Şehvetle öptüğünü sandığın sevgilinin dudaklarına hiç dokunmadın . O dudaklar karşılıklı olarak hep itti. ( arada boşluk var 1 angströmlük mesafe )

İtti diyorum çünkü AYNI KUTUPLAR HEP BIRBIRINI ITER.

Kuantum dunyasına inince oradaki atomun cevresinde dönen EKSİ YÜKLÜ elektronlar her atomda olduğu gibi birbirini 1 angströmlük 10 üzeri - 8 cm mesafede itiyormuş. !!!!!

Yani sevgilinize dudağınızı dayadığınızı sandığınız anda arada 1 angströmlük mesafe var BOŞLUK VAR !!!

TÖVBE BISMILLAH AHANDA BEN BUNLARI YENI ÖĞRENDIM.

şayet durum böyle ise ! 1 elektron 1 saniyede atom cekirdeğinin etrafında 1 milyon tur atıyorsa ve her madde nin atomları arasında bu ilişki ve boşluk varsa Maddesel gerçeklikte gari bir durum oluşmuyormu ?

Sakın ha Tanrısal sanılmasın. Tanrı manrı işleri hikaye. Buralara yontulmasın.

Madde dediğimizde kuantum seviyesinde bunlar oluyorsa bu boşluklar ve temassızlık neyin nesi ?? Sanallık mı ?

Bu konuyu 10 yerden okudum . Hepsinde kuantum seviyesinde aynı şeyler söyleniyor. Kaku da aynı şeyleri videoda anlatıyor.

Kuantum garip çalışıyor.

Benzetme yapıp anlatmaya yardımcı olsun dersek.

Kuantumda otobus yolda giderken motosiklete dönüşebiliyor. Normal fizikte bu durum imkansız olanaksız. Kuantumda her sey olabilir..

Belkide ben yanlış algılayıp yanlış anlayıp
Yanlış anlatıyorum.

Kuantum dunyası çok garip !!!

ilahimasal 15-02-2019 22:00

Dokunamak konusunu biraz daha ileri taşırsak .

Kuantuma indiğimizde hiç bir sey birbrine dokunamıyorsa

Dilim varmıyor demeye ama EVRİM çürür.

Dokunulmayan temas olmayan yerde EVRIM olmaz.

Dokunulmayan yerde TEMAS olmayan yerde gerçeklik bile olamaz.

Birisi bana anlatsın. Gerçekten kafam karıştı.

karakedi 15-02-2019 22:10

yani ben bu kuantum işlerinden anlamam ama engels'in meşhur bir sözü vardır.
çöreğin var olduğunun kanıtı benim onu yememdir, diye.
yani afedersiniz bir canlı olarak yediğimiz, hatta sıçtığımız bir şeye nasıl oluyor da dokunamıyoruz?
bu dokunamamak argümanı, bu 1 angströmlük mesafe şeysini buradan alıp nereye götürecekler önemli olan o.

ilahimasal 15-02-2019 22:29

Bu durumu şöylede düşünebiliriz .

İnsan vucudu hücrelerden ve o hücrelerde atomlardan oluşuyorsa ve bu atomların elektronları arasında da bir 1 angströmlük mesafe varsa birbirini iterek .....

Duyular??? Koku dokunma .....

Biz neyiz ? Boşluklar ...... adı da yok .

Şayet bilim kuantumda bu duruma he evet diyorsa. Gerçeklik durumu değişiyor.

Bu benim görüşüm. Dokunulmayan temas olmayan yerde elektronların birbirini iteklediği yerde EVRİM ne diye neden olsun.

Zaten tüm vucudumuz dediğimiz birbirine dokunmayan sürekli itekleyen atomve ona bağlı elektronlarsa.... .......

Evrende boşlul olmadığını düşündüğümde kütle cekimi haricinde elektromanyetik kuvvetler buraları dolduruyor diyordum.

Birbirini itekleyen elektronlar arasında da elektromanyetik bir etkileşim olsada bu neyi ifade ederki. O kuvvet iki maddeyi sürekli birbirinden uzak tutucak.. o kadar.

Yıldıztozu 15-02-2019 22:32

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633129)
oturduğun sandalye popona hiç dokunmadı

Dokunuyor tabiki. Dokunduğu için popom düzleşiyor oturunca. Dokunmanın kanıtını görüyorum.

Günlük dildeki boşluk ile atomik boşluk aynı anlama gelmediği için günlük dildeki dokunma ile atomik dokunma da aynı anlama gelmiyor.

Alıntı:

Kaku da aynı şeyleri videoda anlatıyor.

Michio Kaku idealizme meyilli teorisyenlerden.

Alıntı:

EVRİM çürür.

İddialar veya fikirler çürütebilir. Evrim bir iddia veya kurgu değil ki çürütülebilsin. Evrim bir olgu.

bilgivehis 15-02-2019 22:53

Bu dokunmuyor teorisi tamamen safsata, birileri kendi fikirlerine masturbasyon yaparak doyuma ulaşmaya çalışmış.

Dokunmadan süratın yarattığı güçlü hava akımı ile bazı şeyler yapılabiliyor.
Ancak bu dokunmama teorisini kanıtlamaz.
Bir atomda itme olduğu gibi çekme özelliği de vardır.
Elektrik bu şekilde oluşur, faz-nötr.
Yıldırım bu şekilde yeryüzüne düşer, elektron-toprak.
Erkek bu şekilde dişiye yılışır, erkek=elektron kadın=nötron ve eşittir erkek-kadın.
Kadının dudağına bir milimin yüzde biri kadar dahi dudağını yanaştırsan o dudağın tadını alamazsın, mutlaka dokunmak zorundasın.
Araya giren başka atomlar olmadığı müddetçe dokunma kaçınılmazdır.

ilahimasal 15-02-2019 23:02

Yıldıztozu

Atomlar arasında Elektronlar birbirini itekliyor ve ölçülmüş 10 üzeri -8 cm lik bir boşluk sürekli varsa.

Evrim olgu olmaktan çıkar.

Temas yoksa evrim neye göre oldu bunun cevabı eksik kalır.

Benim düşüncem uçuk kaçıksa muhakkak sorumunda bir cevabı vardır.

Öğrenmek içinde hazırım.

Şayet kuantumda 1 angströmlük mesafe varsa emin ol o popo o koltuğa değiyor YANILGIN oluşuyor.

Kaku olanı söylüyor.

Yıldıztozu 15-02-2019 23:23

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633147)
Evrim olgu olmaktan çıkar.
Temas yoksa evrim neye göre oldu bunun cevabı eksik kalır.

Boşluklar evrimi etkilemez.
Boşluk dediğin şey etkileşimi ortadan mı kaldırıyor? hayır.

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633147)
Şayet kuantumda 1 angströmlük mesafe varsa emin ol o popo o koltuğa değiyor YANILGIN oluşuyor.

Dokunmak nedir?
Dokunmak algılara dayalı oluşturulmuş bir tanım. Ben koltuğa dokunduğumu algılıyorsam dokunuyorumdur. Tanımı gereği öyledir.

Atomlar birbirlerine dokunmuyor ifadesi ile öpüşünce dudaklar birbirine dokunmuyor ifadesindeki dokunmak kelimeleri aynı anlamı karşılamıyor.
Dolayısıyla atomlardan yola çıkıp dudaklar da birbirine dokunmuyormuş demek dilsel çarpıtma olur.

ilahimasal 15-02-2019 23:48

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633148)
Boşluklar evrimi etkilemez.
Boşluk dediğin şey etkileşimi ortadan mı kaldırıyor? hayır.

Dokunmak nedir?
Dokunmak algılara dayalı oluşturulmuş bir tanım. Ben koltuğa dokunduğumu algılıyorsam dokunuyorumdur. Tanımı gereği öyledir.

Atomlar birbirlerine dokunmuyor ifadesi ile öpüşünce dudaklar birbirine dokunmuyor ifadesindeki dokunmak kelimeleri aynı anlamı karşılamıyor.
Dolayısıyla atomlardan yola çıkıp dudaklar da birbirine dokunmuyormuş demek dilsel çarpıtma olur.

Tamam Evrimi bu konuya karıştırmıyorum.

Ancak iki atomun elektronları arasında bir boşluk ve itekleme varsa gerçeklikte yanılgılar oluşturuyor.

Atomların orada ki gerçeklikle , bizim konuştuğumuz gerçeklik birbirinden çok farklı.

Açıkcası bu konuyu tartışmak deilde , sorgulamak istiyorum.

Kuantum fiziğindeki durumlar evrimi yada maddeyi sorgulatacak sonuçlar ortaya çıkarıyor diye kuantumda evrimi ve maddeyi sorgulamayıp kutsamak istemem.

İki şey birbirine dokunmuyorsa GERÇEKLİK nedir ?

Yıldıztozu 16-02-2019 00:14

Sadece şunu söyleyebilirim. Çok küçük parçaların işleyişini, gözlemlediğimiz büyük parçaların işleyişine genellemek doğru gelmiyor.
Çünkü çok küçük parçalar biraraya gelip büyük parçalar oluşturduklarında yeni nitelikler ortaya çıkarabiliyorlar. Kendilerinde olmayan yeni nitelikler, yeni işleyişler.
Kuantumdaki çok küçük parçaların dünyası ile bizim hissettiğimiz dünya aynı değil. Farklı işleyişlere sahip. Oradaki işleyişlere bakarak kendi dünyamızda da böyledir diyemeyiz diye düşünüyorum.

Fizik kurallarını mutlaklaştıramayız. Küçüklerin fizik kuralları ile büyüklerin fizik kuralları aynı olmak zorunda değil.
Gözlemlenebilir evrenin dışında, daha büyük yapılar için de aynı şey geçerli. Farklı fizik kuralları işliyor olabilir. Farklı şartlar farklı kuralları getirir.

ilahimasal 16-02-2019 12:48

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633146)
Bu dokunmuyor teorisi tamamen safsata, birileri kendi fikirlerine masturbasyon yaparak doyuma ulaşmaya çalışmış.

Dokunmadan süratın yarattığı güçlü hava akımı ile bazı şeyler yapılabiliyor.
Ancak bu dokunmama teorisini kanıtlamaz.
Bir atomda itme olduğu gibi çekme özelliği de vardır.
Elektrik bu şekilde oluşur, faz-nötr.
Yıldırım bu şekilde yeryüzüne düşer, elektron-toprak.
Erkek bu şekilde dişiye yılışır, erkek=elektron kadın=nötron ve eşittir erkek-kadın.
Kadının dudağına bir milimin yüzde biri kadar dahi dudağını yanaştırsan o dudağın tadını alamazsın, mutlaka dokunmak zorundasın.
Araya giren başka atomlar olmadığı müddetçe dokunma kaçınılmazdır.

Sevgili Bilgivehis

Atomların en dışında yani yörüngesinde dolaşan şeylere elektron diyorlar ve bu elektronlr EKSİ ( - ) yüklüdürler. Hangi atoma gidersen git hep EKSİ (-) yük

Dolayısı ile EKSI (-) yükler birbirini iter.
Bu durum lise bilgisidir.

Senin teori dediğin şey teori değil atomların elektron yüklerinin bilinen işlevinden dolayı yapması gereken gerçekliktir.

Sandalye atomlarının eksi yüklü elektronları insanın poposundaki atomların eksi yüklü elektronları ile birbirini iteklediği ve buda bir KANUN olduğu için .

Bizim popo sandalye ile temas kuramıyor. Aralarında atomik seviyelerde olan ve ismine ( 1 angströmlük mesafe) dedikleri bir boşlukla ifade ediliyor.

Bu durum var. Bu durum senin benim gözlemimizle tespit edebileceğimiz durumda değil. Kuantum dedikleri seviyede ölçülebile ve ölçülüp ortaya konmuş (10 üzeri - 8 cm ) bir gerçeklik.

Bu durum ve boşluk varsa , kendi duyu organlarımızın bizi aldatmasına neden EVET diyimki ? Gerçekte dokunan degen bir madde yok. Hiç bir madde birbirine dikunamadığı gibi hiç bir atomda birbirine dokunamıyor. KOSKOCA BIR BOŞLUK VAR . gercek olan bu .

Bunu red eden de yok zaten. Bilimsel açıdan. Varsada !!!

ilahimasal 16-02-2019 15:10

https://i.giphy.com/media/3oz8xWNOTHolUjsjtu/source.gif

bilgivehis 16-02-2019 16:12

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633161)

Bunu red eden de yok zaten. Bilimsel açıdan. Varsada !!!

Dokunmayan bir şeyin tadını nasıl alıyoruz, bu soruya cevap var mı?

ilahimasal 16-02-2019 16:24

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633166)
Dokunmayan bir şeyin tadını nasıl alıyoruz, bu soruya cevap var mı?

Renk var mı ?

Renk neyse tat da o .

Beyninin içinde ki kandırmacalar ANLAMLANDIRMALAR. adlandırmalar.

bilgivehis 16-02-2019 17:05

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633167)
Renk var mı ?

Renk neyse tat da o .

Beyninin içinde ki kandırmacalar ANLAMLANDIRMALAR. adlandırmalar.

Renk de bir yansımadır, sorumun cevabı olamaz.

karakedi 16-02-2019 17:58

Bunlar yeni degil gercekten. Cok eski dusunceler. Bu japon amca sadece kuantum fiziginden östroganami falan farkli bir nuans eklemis. Bu. Ultra mega bir sey degil.

17 18yy bu cahilce dusuncelerle dolu. Engels hayatini bu ahmaklari çürütmeye harcadi. Engelsin o zaman yaptigi dogruydu. Komik olan 21yyda bu dusuncelerin hala bazi ahmak bilimadamlari tarafindan savunulmasi.

O zaman bu maddi dunya, dis dunyadaki maddeler gercek degilse ve bir yanilsamadan ibaretse, bilgivehis in dedigi gibi bir maddeyi agzimiza aldigimiz zaman tadini nasil hissediyoruz?

Ben bir tavuk budunu tencerede pisirip yiyorum. Benim midem tavugun budunu gorunce sindirim sivisi salgiliyor ve eti sindiriyorum. Tavugun budundaki proteinler sindirim sayesinde yapitaslarina çözümleniyor ve olen hucrelerin ve yipranan kaslarin tamiri icin benim vücuduma aktariliyor. Sonra benim tavugun budunda sindiremedigim kismi ise dışkı olarak ve sıçma faaliyeti ile maddi dunyaya geri atiliyor.

Eger bilimadamlari bu bok uzerinde analiz yapsaydi giren ve cikan maddenin birbirine esit olmadigini, tavuk budundaki bazi maddelere (protein, yag, lif gibi) bemim vücudumun dokundugunu ve kendine kattigini gorebilirdi.

Peki bu "bilimadami" demeye dilikin varmadigi bu ahmak hala neyi savunuyor? Yanilsamaymis. Kicimin yanilsamasi.

ilahimasal 16-02-2019 18:45

Madde yok diyen olmadı.

Şu cümleyi kuranla
Alıntı:

maddeyi agzimiza aldigimiz zaman tadini nasil hissediyoruz
Şu cümleyi kuran
Alıntı:

öyleyse bizi kim yarattı
Kafa aynı kafa.

Kuantum da durum bu ve normal yasantıda bu anlaşılmıyor. Öyleki kuantumda otobüs kamyon bile olabiliyor. Ve bu durum orada şaşırtıcı değil.

Bi atomla diger atomun elektronları birbirini itekleyip aralarında bir boşluk bırakıyorsa ve bu boşluk ölçülüp nicelik olarak da ortaya konabiliyorsa.

Dinci mahluklar gibi

Bizi kim yarattı ? Tavuğun dadını nasul aluyuruk gibi aptal saptal sorular sormak neyin nesi ?

bilgivehis 16-02-2019 19:55

Alıntı:

Türkü´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633174)
Madde yok diyen olmadı.

Şu cümleyi kuranla

Şu cümleyi kuran

Kafa aynı kafa.

Kuantum da durum bu ve normal yasantıda bu anlaşılmıyor. Öyleki kuantumda otobüs kamyon bile olabiliyor. Ve bu durum orada şaşırtıcı değil.

Bi atomla diger atomun elektronları birbirini itekleyip aralarında bir boşluk bırakıyorsa ve bu boşluk ölçülüp nicelik olarak da ortaya konabiliyorsa.

Dinci mahluklar gibi

Bizi kim yarattı ? Tavuğun dadını nasul aluyuruk gibi aptal saptal sorular sormak neyin nesi ?

Basit bir soru sorduk, demediğini bırakmamışsın.
Üstelik çok kötü bir benzetme yapmışsın.

Hadi bunları geçtik, en azından sorumuza cevap olabilecek bir şey söyle ki, biz de düşünelim.
Böyle saçma cevaplar iddian gerçek olsa dahi asılsız kılar.

ilahimasal 16-02-2019 21:04

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633182)
Basit bir soru sorduk, demediğini bırakmamışsın.
Üstelik çok kötü bir benzetme yapmışsın.

Hadi bunları geçtik, en azından sorumuza cevap olabilecek bir şey söyle ki, biz de düşünelim.
Böyle saçma cevaplar iddian gerçek olsa dahi asılsız kılar.

Alıntı yaptığın yer sana karsı yazılmamıştı ama hoplamışsın.
Ne sordun ki ?
Sordunsada cevap verilmiştir. Anlamadıysan senin sorunundur.

Benim bir iddiam yok. Ortada bir gerçeklik var . Onuda ilk mesajda ve akabindeki mesajlarda yazdık. Anlayamıyorsan ugraşma . Kasma kendini. Yıpratma o nazik beynini. Siyasi konular var onlara takıl.

Daha olayı anlamadan atomlar birbirini ceker diyip atar gider yapan birine anlatmak elbetteki zor.

Kısaca bırak senin başka bir şeye dokunmanı , kendine dahi dokunamıyorsun. Ve bu durum ölçülmüş bir gerçeklik.

karakedi 16-02-2019 21:25

burada röportaj yapan iki insan tamamen bambaşka şeylerden bahsediyor. birbirlerini dinlediklerini bile söyleyemeyiz. çocuk yaşadığımız dünya tamamen bir hayal dünyasından ibaret olabilir mi diye soruyor. adam da kanıt olarak diyor ki. olabilir, siz aynaya baktığınız zaman saniyenin katrilyarkerekatrilyarda bir halini görüyorsunuz, o yüzden evet maddeler yanılsama olabilir.

şimdi bu ikisi aynı şey mi? değil.

peki madem dış dünya bir yanılsama. ben o zaman aynaya yansıyan görüntünün sahibi olan insanı öldüreyim. hem de tamamen yanılsamadan ibaret bir tabanca ve tamamen yanılsamadan ibaret bir mermi ile. ölür mü? ölmez çünkü mermi de, tabanca da, şahıs da aslında gerçekten yok, yanılsamadan ibaret. ama adamcağız öldü, beyninden kan fışkırıyor. olsun, beyninden fışkıran kan da yanılsama. :)

şimdi adam diyor ki, maddeler aslında yanılsama. onların katı bir varlığı yok. peki ben şimdi 1 kilo makarna yedim. ha bu makarnayı da ben ürettim bu arada, doğada bulduğum tahıllarla, kendi ürettiğim fabrikalarda! sonra afedersiniz ben bu makarnayı sıçtım. ve gerçekten ölçülebilen bir ağırlık ve hacimde bok çıktı ortaya. hatta bunu kendi ürettiğim bir fotoğraf makinesi ile fotoğrafını çekip, kendi ürettiğim bilgisayara attım. açtım baktım ne göreyim, bok hakikaten fotoğrafta da çıkmış. ama olsun fotoğraf da bir yanılsamadan ibaret değil mi zaten?

sayın türkü. siz gerçi vazgeçtim dediniz ama evrim güzel bir örnek. madem hiçbir şey hiçbir şeye dokunmuyor, ve her şey bir yanılsamadan ibaret. tarihteki ilk insan doğada bulduğu bir taşı eline alıp yontarak nasıl onun şeklini değiştirdi? sonra insan bu şekli değilmiş, artık doğallıktan çıkmış bu taş-aleti kullanmaya başladı ve onu kullandıkça beyni gelişmeye başladı, parmakları elleri artık daha hassas işler yapmaya başladı. öyle ki bütün anatomisi baştan aşağı değişim geçirdi. şimdi bütün bunlar yanılsama mı?

öyle olduğunu söylüyor. neden peki? çünkü östrogonamik bir mesafede atomlar birbirlerine temas etmiyorlar, ittiriyorlar. pekala öyle olsun. biz şimdi anlamıyoruz bu ne kadar büyük bir büyüklük, fakat şunu biliyoruz ki maddi dünyayı etkileyecek kadar değil. öyle olsaydı bu adam buraya çıkıp östrogonami falan bile diyemezdi. toprağa çömmüş elindeki taşı yontarken homur homur sesler çıkarıyor olurdu :)

karakedi 16-02-2019 21:28

harun yahya'nın amerikadan prof diploması almış versiyonu :)

ilahimasal 11-03-2020 22:28

Alıntı:

karakedi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 633188)
tarihteki ilk insan doğada bulduğu bir taşı eline alıp yontarak nasıl onun şeklini değiştirdi?

İnsanın aklındakini anlatması zor. Karşıdakininde anlaması zor.

Evet iki taş bir iradenin ( insan) yardımı ile birbirine vurularak şekli değiştirilebilir.
Vurulurken dedigimiz durumda yine o elektronlar birbirini iticek ve bilinen maddesel temas kurulmadan , iki taşında seklinde degişiklikler olucak.

İki mıknatısın aynı kutuplarını birbirine yaklaştırınca aralarında bir itme kuvveti oluşuyor ya ! Orada olusan manyetik alan göz ile mesafe olarak aşağı -yukarı ölçülebilir. Göz bunu garipsemez.

Atom altı olayda , iki atomun dış yörüngesindeki elektronlarda birbiri ile temas etmiyor. Aralarında gözümüzün göremediği ancak sizlerin garipsedigi bir manyetik alan ve tepki oluşuyor.

İki durumda Aynı.

İki durumdaki manyetik alan , maddenin formunda ve konumunda değişiklik oluşturur bunda anlamayacak bir durum yok.

Maddesel durum BÜYÜK yada KÜÇÜK diye hapsedilip sınırlanamaz.
Atom altındaki durum ile atom üstü durumdaki özellikler bence aynıdır. Fakat biz garipsiyoruz.

Bilinen evrenin dışında ki bir büyüklük ol ve oradan atom altı duruma bak! Ve dön gel Dunyandaki büyüklüğüne oradan atom altının altının altının altının..... altına Yok diyebilirmisin? Oradada aynı durumlar vardır. Degişen bir şey yoktur.
Tam tersine git bilinen evrenin büyüklüğünün dışının dışının dışının.... dışındada değişen bir sey yoktur.

Büyük yada küçük diyerek olan biteni orada farklı burada farklı gibi algılamak komik. Duyularla cevap vermek garip

iki atomun dışındaki elektronların arasındaki manyetik alanın içindeki küçüklüğün küçüklüğün küçüklüğün ...... küçüklüğünde yine aynı şeyler oluyordur.

Bu kadar şaşırmaya gerek YOK.
Yine hiç bir ŞEY birbirine DOKUNAMIYOR.

dine mine ne 12-03-2020 00:20

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644010)
Bu kadar şaşırmaya gerek YOK.
Yine hiç bir ŞEY birbirine DOKUNAMIYOR.

Şaşırmaya gerek yoksa duyum nasıl ortaya çıkıyor?. Dokunuş yoksa his ile seze bildigimiz bu manevi varlığımız gelip bu duyuyu nasil his edebiliyor?. Orta da dokunuş yok, benligimiz de öyle, ama duyulanı his ediyoruz, sence de bu biraz komik değil mi?.

ilahimasal 12-03-2020 14:20

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644012)
Şaşırmaya gerek yoksa duyum nasıl ortaya çıkıyor?. Dokunuş yoksa his ile seze bildigimiz bu manevi varlığımız gelip bu duyuyu nasil his edebiliyor?. Orta da dokunuş yok, benligimiz de öyle, ama duyulanı his ediyoruz, sence de bu biraz komik değil mi?.

O kadar alamanya da yaşa yine cahil cahil konuş .

Hiç mi sensör görmedin.
Hepsini gectim hiç mi otomatik kapıdan geçmedin.
Gectinde Aaaaaa mı dedin.
Sen o kapının önüne gelince kapıya sürtünerek ( dokunarakmı ) açıyorsun.

Kapı nasıl HISSEDIYOR seni.
Bak dokunma Yok.

Cahil potansiyel corona virüslü alaman sana daha başka bir şey söyliyim.
Kapı cansız...... insan canlı

Cansız kapı canlı insanı dokunmadan hissedebiliyor.

dine mine ne 16-03-2020 12:02

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644027)

Hiç mi sensör görmedin.
Hepsini gectim hiç mi otomatik kapıdan geçmedin.
Gectinde Aaaaaa mı dedin.
Sen o kapının önüne gelince kapıya sürtünerek ( dokunarakmı ) açıyorsun.

Kapı nasıl HISSEDIYOR seni.
Bak dokunma Yok.

Canlının duyduklarına tepki verme isteği farklıdır. fiziksel bir özelliği algılayan ölçen veya başka şekilde yanıt veren bir cihazı canlının tepki verebilmesinle karşılaştıramazsın. Bu hataya düşersen özgür irade nin tarifini yapazmazsın. Varlıkların robot olmadığını da biliyorsun değilmi.

Khaos 16-03-2020 14:17

Vurulurken dedigimiz durumda yine o elektronlar birbirini iticek ve bilinen maddesel temas kurulmadan , iki taşında seklinde degişiklikler olucak. ilahimasal

bikaç dakika yazdığın şey hakkında düşünsen
yaptığın soyutlama hatasını
dinamik süreçleri şeyleştirip sabitlediğini
madde kavramını olabilecek en ilkel ve statik bir içerikte algıladığını
kendin de göreceksin
yahu neden ısrarla kendinize yazık ettiğinizi anlamıyorum
inatla patinaj yapmaktan niye vazgeçmiyosunuz

şimdi de rolleri değiştiniz

tescilli idealist trol senin karşında nerdeyse görece daha materyalist kalmış
komediye bak

şeyler (aslında şey diye bişey de yok, ama bunun tartışmasını açacak değilim)
karşılıklı ilişkileri ile süreçler içinde kavranılmalıdır, çünkü evren öyle çalışır
öyle kavranmalı öyle kavramsallaştırılmalı ve öyle de içeriklendirilmelidirler

200 yıl önceki idealistler bile bunu gördü
madde eşya nesne dediğiniz herhangi birşey
sürecin bir yerinde ve karşılıklı ilişkiler içinde varoluş bulur

temas denen kavramı insan nerden soyutladı
sen içeriğini mi geliştiriyorsun
yoksa bu kavramı mı red mi ediyorsun,
bu kavramın boş soyutlama mı olduğunu iddia ediyorsun
buna karar ver

ama önce soyutlama nedir, neden yapılır bunu bi düşün

dine mine ne 16-03-2020 17:06

Misal kolun kalkması, hareketin başlangıcını görmezden geldiğiniz için, benlik nesne arasındaki ilişkiyi tersine okuyorsunuz. Tabii ki öyle, yoksa kol nasıl kaldırılacaktı. Kolu ne kaldırır? İlişki.... elbette, ancak bu süreç talepten sonra gerçekleşmektedir.
Maddi olmayan, görünmez ve bilinmeyen kendimizin, süreçle somut değil, süreçle kolu kaldırdığı işin doğrusudur. Dialektiğin bilinmez kıldığı kısmına ben birlirim okumayacaksın.

ilahimasal 16-03-2020 18:56

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644122)
Canlının duyduklarına tepki verme isteği farklıdır. fiziksel bir özelliği algılayan ölçen veya başka şekilde yanıt veren bir cihazı canlının tepki verebilmesinle karşılaştıramazsın. Bu hataya düşersen özgür irade nin tarifini yapazmazsın. Varlıkların robot olmadığını da biliyorsun değilmi.

Ne özgür iradesinden bahsediyorsun?
Yok öyle bir şey. Nedir o?
Şapşal şapşal şeyler yazıyorsun.

ilahimasal 16-03-2020 19:02

Alıntı:

Blitzkrieg´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644124)
yoksa bu kavramı mı red mi ediyorsun,
bu kavramın boş soyutlama mı olduğunu iddia ediyorsun
buna karar ver

Bazen kısa yazılışlarıda oluyor.
Kısaltmışsın işte.
Kısalttıgın durum benim anlatmak istediğim ama bunu bile anlamaya anlatmaya daha kısa yazı lazım.

Dokunmak diye bir şey durum kendinden yok.
Yanılıyorumda olabilir ama ben böyle oldugunu düsünüyorum ve neredeyse eminim.

dine mine ne 17-03-2020 18:55

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644130)

Nedir ? Sorusu, biline bilinir forma dair bir soru. Dialektiğin bilinemezliğine haykırı bilinebilinir bir cevab yanlis olacağından, o yok dedigin neyse o olabilir diyorum.

Libet deneyi üzerinden gidiyorsan, beyin sürecleri özgür iradenin kanıtı dır, ancak birçok sınırbilimci, psikolog ve otorite bunun bir hata olduğunu iddia edip, beyin süreçlerini tercihimize neden gösteriyor.

Oysa libet deneyini yanlış okuyorlar. Deney de, beyinden giden sinyalin ele gitmesinden dolayı elde ki hareketin daha sonra gerçekleşmesi normal. Beynin burada kararı aldığı ve irade özgürlüğünün bir yanılsama olduğu çıkmaz.

Çünkü maddeye dialektik ne olduğunu bilmediğimiz sonsuzluğun = (zamansızlığın), senin de arasın da dokunuşun olmadığı değin boşluğun, benliğimizin bir parçası olma durumunda da sinyal beyinden ele gitmiş oluyor.

Peki beyin mi yoksa aradaki boşluk mu kararı alıyor.

Beyin karar almış olsaydı, mekanik bir robot olmuş olurduk. Sütçüğe kapıyı açmak dahi tesadüf olurdu. Veja beyinler kapıda ki sensor misali müziğin frekansına duyarlansaydı, tüm bedenler aynı koreografi de oynar olurdu. Ahmaklıktır.

Beden hareketini tesadüfle saçmalayanlar aklın iradesinden söz edemez. Bu saçma sapan üflemeler bizi dinci edebiatın kaderciliğine kadar götürür. Spartacusun ilişkiler bağı edebiyatı da tesadüf yanılgınızı değiştirmez.

ilahimasal 20-03-2020 19:22

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644154)
dedigin neyse O olabilir diyorum.

Ruh mu diyorsun?

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644154)
Bu saçma sapan üflemeler bizi dinci edebiatın kaderciliğine kadar götürür..

Ruh diyorsan !! dinci edebiyatın kaderciliğine gidersin

karar veren O dediğin beyin , başkada bir şey değil
O karar veren kimyasal işleme BEN diyorsun.

İdeolojik saplantılarla şapşal sapşal seyler yazma.

dine mine ne 21-03-2020 20:05

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644130)

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644180)
insanda özgür irade yoksa , şu yukarıda dediğin kararları kim veriyor.

:photo:

dine mine ne 21-03-2020 20:08

[QUOTE=ilahimasal;644210]Ruh mu diyorsun?

Bilinmeyenin tanımı neyse o. ruh sa ruh, mu sa mu. Ben ne bileyim.

ilahimasal 22-03-2020 13:10

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644244)
:photo:

Fotosunu cektiginin tamamı bu

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644180)
evet bencede yok.

bencede öyle
karar verebilen , planda yapan bir hayvan

insanda özgür irade yoksa , şu yukarıda dediğin kararları kim veriyor. Halbuki onlarada bizim gibi insan
Onları bizim üzerimize korkutup manipule eden bir şey! ler mi var?
Onlardan bizi ayırt eden bir özellik olmalı
Nedir ?

ilahimasal 22-03-2020 13:12

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644245)
Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644210)
Ruh mu diyorsun?

Bilinmeyenin tanımı neyse o. ruh sa ruh, mu sa mu. Ben ne bileyim.

Bilmiyorsun neden cevap yazıyorsun sığınmacı?

Çok samimi soruyorum.

Özgür iradenlemi almanya ya sığındın?

Sebeplerini sormuyorum

dine mine ne 23-03-2020 20:56

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644278)

Bilmiyorsun neden cevap yazıyorsun sığınmacı?

Çok samimi soruyorum.

Özgür iradenlemi almanya ya sığındın?

Sebeplerini sormuyorum

Arzu, niyet ve amaç bilinemediğinden tanımı neyse o diyorum, a sa a, be se be, daha ne diyeyim sana.

Almanya konusuna gelince, istememişim,uçağa bile zor oturtmuşlar. Dört yaşında çocuğun özgür iradesini ama burada pkk misali direnişin de bulacaksın. İsteğin yerine gelmemesi özgür iradenin olmadığı anlamına gelmez.

ilahimasal 24-03-2020 12:37

4 yaşındaki bir çocuk almanya kaygısı duymaz, uçağın o ana kadar gördüğü şeylerden farklı olmasıdır ki ! " uçağa zorla oturtmuşlar " demenden senin bu durumun bilincinde dahi olmadıgını , hatıranda dahi olmayan bir durumu , birilerinin sana anlattıgını gösteriyor.

Özgür bir irade derken bedeninden gayri bir senden bahsediyorsun ve onu tanımlayamıyorsun.

Pkk nın konuyla alakası nedir ? Hangi motivasyon ve güdüleme ile yazdın bilmiyorum ama bilinç altından niye bu çıktı anlamadım.

Orada pkk cılarla aynı vatan ( almanya) için beraber emek vermeniz beraber direnmeniz deki irade nasıl açıklanabilir?
Orası o dediklerinin ve senin ortak vatanınız. Beraber aynı yere kazma kürek emek veriyorsun. Bir onlar ve senmi ! İşidcisi , kaidecisi , hepiniz aynı irade ile vatanınız almanya ya hizmet veriyorsunuz !! Iradeniz özgürmü bilemem. Degilse !!!?

dine mine ne 25-03-2020 13:44

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644338)
4 yaşındaki bir çocuk almanya kaygısı duymaz, uçağın o ana kadar gördüğü şeylerden farklı olmasıdır ki ! " uçağa zorla oturtmuşlar " demenden senin bu durumun bilincinde dahi olmadıgını , hatıranda dahi olmayan bir durumu , birilerinin sana anlattıgını gösteriyor.

Özgür bir irade derken bedeninden gayri bir senden bahsediyorsun ve onu tanımlayamıyorsun.

Pkk nın konuyla alakası nedir ? Hangi motivasyon ve güdüleme ile yazdın bilmiyorum ama bilinç altından niye bu çıktı anlamadım.

Orada pkk cılarla aynı vatan ( almanya) için beraber emek vermeniz beraber direnmeniz deki irade nasıl açıklanabilir?
Orası o dediklerinin ve senin ortak vatanınız. Beraber aynı yere kazma kürek emek veriyorsun. Bir onlar ve senmi ! İşidcisi , kaidecisi , hepiniz aynı irade ile vatanınız almanya ya hizmet veriyorsunuz !! Iradeniz özgürmü bilemem. Degilse !!!?

Eskiden uçakların kocaman siyah bir burnu vardı. Terminale park ederken pencereye nasıl yaklaştığını ve o siyahburnu ile beni nasıl büyülediğini çok iyi hatırlıyorum ama sonrası yok niyese. Ailemi tanımıyordum, korkumun nedeni annem ve babam dı, uçakla bir ilgisi yok. Onlarla bu yüzden gitmek istemediği mi ve ara sıra baba anneme nasıl sarıldığımı da filan hatırlıyorum. Koltuğa zorla oturtulmam ve bunu hatırlamam önemsiz, bura da konuya ilişkin olan kısım, gitmek istemeyişimle alakalı. Sen "özgür iradenlemi almanya ya sığındın" sorunca, yoo koltuğa bile zorla oturtmuşlar dedim,dedim ama sana gitmek istmediğimi anlaman için bunu söyledim. Ben götürülmek istemediğimi hatırlamam mı.

Pkk a konusu da öyledir. Onlar da birşeyler istiyor ama olmayınca direniyorlar. Motivasyona gelince maaşlı trol olmak kolay değil ilahi. Yeri geldi mi erdoğan, alman, Japon, tanımayacaksın, hatta bir keresinde japonluk kurtarmayınca çin li bile olunca karşımda ki ağlamaya başla dı.

Para tatlı ilahi, bu işin şakası yok, bırakmam. Bak şu an anarşist takılıyorum, bu konu da ****nin tekine dürüstlük dersi veriyorum. Gel sende de takıl, bir şeyler öğrenirsin. Ama işi öğrendin mi ağlatacaksın, bak yoksa parayı vermiyorlar. Böyle kılla tüy tut ta düğ işleriyle boşuna ne uğraşıyorsun.

ilahimasal 26-03-2020 10:50

Alıntı:

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644364)
Yeri geldi mi erdoğan, alman, Japon, tanımayacaksın .

Özgür iradende Merkel niye yok o listede ?

Dokunamıyorsun! Merkel e
Korkuyonmu?
Yararlarmı ?
Hoplatırlarmı?

dine mine ne 30-03-2020 15:58

Alıntı:

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644381)
Özgür iradende Merkel niye yok o listede ?

Dokunamıyorsun! Merkel e
Korkuyonmu?
Yararlarmı ?
Hoplatırlarmı?

Merkel diyip ne yaptığını bilmeyen adam. Merkel, Avrupa'nın sen de türkiyenin merkeziyetçi kuklasısın. Bunları öğren de gel merkelçi götd. Sloganınız mualefet tutumunuz aynı, türkiye'nin bağımsız adımlarını çekemediğinizden ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Finanz sektörünün kuklalarıyla oluşturulmuş avrupanın şansölyesiyle beraber o üç kuruşluk beyninle aynı teli çalıyorsun sonra gelip bana merkelden bahs ediyorsun. İnsanda biraz olsun utanma olur.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:29 .