![]() |
Her Şey Elektriktir, Manyetiktir
Her şeyin elektrik ve manyetik olduğu teorisidir. Buna göre madde yoktur, tüm fizik kurallarının elektrik ve manyetik bir açıklaması vardır.
Philedelphia deneyinde, 28 Ekim 1943 tarihinde Amerikan donanmasının Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde donanmaya ait bir koruma destroyeri olan DE 173 sınıfı 1240 tonluk USS Eldridge birkaç dakika içerisinde 600 km'den fazla bir uzaklığa gidip tekrar gelmiştir. Bunun planlayıcısı, Nicola Tesla. https://i.ytimg.com/vi/b0CITeGSU3A/maxresdefault.jpg Deneyin temelinde Einstein'ın Birleşik Alan Teorisi vardı. Teori basitçe, nesneler arası çekim esası ve elektromanyetizma üzerine kurulmuştur. Einstein, 1920'lerden itibaren bu teorisi üzerine yoğunlaşmış, 1925-1927 yılları arasında Almanya'da bir fizik dergisinde yaptığı çalışmaları yayımlamış, ancak bu çalışmalarını hiçbir zaman tamamlayamamıştır. İddiaya göre deneyin çalışmaları 1930 yılında Chicago Üniversitesinde başlamış, bir yıl sonra da Princeton Üniversitesinde devam ettirilmişti. Hatta Albert Einstein Dr. John von Neumann ve Dr. Nikola Tesla'nın da zaman zaman proje dâhilinde çalıştıkları iddia edilmiştir. Birleşik Alan Teorisi'nin deneye uygulanışı ise "çok güçlü bir elektromanyetik alan oluşturup gemi üzerine gelen ışığı (ve radar sinyallerini) kırarak ya da bükerek optik görünmezlik sağlamak" şeklinde düşünülmüştü. Bu doğrultuda 75 VA gücündeki iki dev jeneratör geminin ön top taretlerinin altına monte edildi, buradan geminin güvertesine 4 manyetik ışın yayılacaktı. 3 RF vericisi (her biri iki megavat CW gücündeydi ve onlar da güverteye monte edilmişti). 3000 adet 6L6 güç artırıcı tüp, iki jeneratörün oluşturduğu gücü yayacaklardı, özel eşleme ve modülasyon devreleriyle diğer ekipman, oluşan kütlesel elektromanyetik alanları kullanılırlığa indirgerken, kırılmış ışınlar ve radyo dalgaları gemiyi saracak ve sonuçta gemi düşman gözlemcileri için görünmez olacaktı. Amaç görünmezlikti fakat iddiaya göre donanma bu deneyde tesadüfen de olsa maddenin ışınlanmasını gerçekleştirdi. 1930 yılında Chicago Üniversitesinde başlamış, bir yıl sonra da Princeton Üniversitesinde devam ettirilmişti. Hatta Albert Einstein Dr. John von Neumann ve Dr. Nikola Tesla'nın da zaman zaman proje dâhilinde çalıştıkları iddia edilmiştir. Bu deneyle ilgili fotoğraflar da vardır. https://www.therichest.com/wp-conten...experiment.jpg Tabi bu konuda birden fazla film de yapıldığı için hangisi gerçektir hangisi filmdir anlamak neredeyse imkansızdır. Bir kısmı filmden alınmadır ama aralarda gerçek fotoğraflar da olabilir. https://geopolitics.co/wp-content/up...ackingth18.jpg https://i.imgur.com/IMUuc68.png Burada tabi bilimsel açıklamayı genel ilkelere göre yapıyorlar. Ama ben meseleyi herkesin anlayabileceği şekilde anlatayım. Dünyadaki her şey sayılardan ve harflerden oluşan bilgidir. Bu bilginin taşınma şekli de tıpkı bir bilgisayarda olduğu gibi elektrikseldir. Bu elektrik akımını keserseniz orada bulunan nesnelerin canlılığı kaybolur. Burada uygulanan yöntem, manyetik taşıma dediğimiz yöndemdir. Eğer bir cismi çok güçlü bir manyetik alan içine alırsanız, bu durumda simülasyondan cisme düzenli gelmesi gereken sinyaller cisme ulaşmayacaktır. Ve bu güçlü manyetik alanı içinde cisim olduğu halde başka bir yere taşırsanız, içindeki cisim de taşınmış olacaktır. İşte yapılan işlem basitçe budur. Bir cismi çok güçlü bir manyetik alanın içinde hapsederek manyetik alanı çok hızlı şekilde yer değiştirirseniz cisim de o esnada yer değiştirir. Bu deneyde manyetik alanın küçük değişimleri iyi hesaplanamamış, -bunu yapmak imkansıza yakın- olduğundan dolayı bazı mürettebat parçalanmış, bazısı geminin güvertesine yapışmış, çok az bir kısmı kurtulmuş ve kurtulanlar da beyin hücreleri sağlıklı transfer olmadığından dolayı kafayı yemiştir. Bu deney bize uzay zamanın aldatılabileceğini gösterir. Bu deney bize simülasyonun aldatılabileceğini gösterir. Zaten deneyin bir diğer adı "hjaking (aldatmaca)" deneyidir. Bununla mevcut sistemi aldatıyorsunuz. Aslında cisim hiç yer değiştirmemesi gerekirken gelen yanlış bilgi neticesinde yer değiştiriyor. Cern'de yapılan deneyler manyetik alanı oluşturan nesneler arasındaki veri transferinin anlık olduğunu ortaya koymaktadır. Bir başka ifadeyle, dünyadan Mars'a kuracağınız bir istasyon arasında eğer bir şekilde manyetik alan oluşturabilirseniz (bu mümkündür), bu durumda anlık olarak veri transferi gerçekleşir. Eğer oluşturacağınız manyetik alan çok güçlü olursa, bu durumda manyetik alanın bir ucundaki nesne diğer ucuna anlık olarak iletilebilir. Bunun için biraz daha teknoloji geliştirmemiz gerekiyor. Teknoloji üsleri kurmalıyız ve başına da benim gibi üstün yetenekli kişiler gelmeli, sırf fetöcü diye bıyığını zktiğimin ergenini oraya koyarsan bir şey üretemez tabiki. İşi ehline vereceksin kardeşim. Neyse, bu kısım konu dışı. |
Şu, klasik taşıma şeklidir. Büyük bir cismi vinçle böyle taşırsınız. Fiziken tutar ve oradan oraya koyarsınız.
https://cdn1.vectorstock.com/i/1000x...r-15005065.jpg Manyetik taşıma yönteminde cisme fiziken dokunmazsınız, manyetik alanın içine alıp hiç dokunmadan oradan şuraya götürürsünüz. Ve bu olay fiziki olmadığı, manyetik olduğu için de çok hızlı bir şekilde çok uzak bir mesafeye gerçekleşebilir. Şu resimde bu olayın nasıl gerçekleştirildiği anlatılmıştır. https://i.ibb.co/zNF3xKr/1.png Yeterince büyük elektrik santrallerini emrime verin, sizi aya götürüp geri getireyim. (Şaka ihtiva etmez) Not: Götürme konusunda iddialıyım da, geri getirme konusunda çok iddialı değilim, bağlantı koparsa gönderdiğim kişi orda öyle kalabilir. Ehehehe olur öyle arada. Ne oldu? Ayda kaldın. :yield: |
Şizo olmak ne güzel
Sıçayım böyle şansa, bizim hissemize iki ucu boklu değenek düştü... |
Başlığı okuyunca aklıma çocukça bir soru geldi. Her şey elektrikse klavyeye dokunduğumda beni neden çarpmaz mesela trafoya dokunsam çarpardı.
Manyetik alanda dokunma olmadan hareketten bahsetmişsin. Kuantum dolanıklık ondan daha tuhaf. Uzak mesafedeki dolanık iki cisim birbirini EŞZAMANLI olarak etkiliyor. Temas yok ve eş zamanlı. Bunun üzerine çalışmalar devam ediyor ama bu durum gerçekse uzay-zaman tanımlarımızı tamamen değiştirmek gerekiyor olabilir. |
Alıntı:
Muhtemelen ay da ikinci bir eşçekim vb istasyon-u kurman gerekir Muhtemelen bir şeyleri bir yerlere gönderirsin ama zaman mekanda nereye -gider gelir- -hiç- bilmiyorum. Gelir mi onu da bilmiyorum. Transfer edeceğin insansa büyük ihtimalle moleküler yapısını bozarsın ki bu en hafif etki.. Son olarak; Muhtemelen iki elektrik santrali eline verilip tut böyle deney yap dense suikaste kurban gidersin ya da can güvenliği endişesi duyarsın ya da birileri bilindik ve nazik yöntemlerle kurban köleler olduğunuzu -bu işleri yapma izni verilenlerden olup olmadığınızı, kontrolün kimde olduğunu- size hatırlatır ya da daha fazlası... |
Manyetik dediğin şey çekim dalgaları
Bunu ışık gibi düşün |
Konu başlıgını acan üyenin , manyetik alan ve elektirigin maddenin üzerine olan etkileri ile alakalı bilgi ve deneyimleri nedir ? Bunları biliyormu?
Bunlara dair bilgilerini zevkle okuruz. Mesela elektirik enerjisinin destegi ile olusturulan manyetik alanın metallere , a- metallere gazlara sıvılara olan etkileri ile canlı organizmalara olan etkisi sonucu ortaya çıkan etkileşimleri bize anlatabilirmi? Elektiriksel destekle olusturulan manyetik alanda , ortaya cıkan manyetik alan demirde nasıl bir sonuc ortaya çıkarır , bakırda nasıl bir sonuç ortaya çıkarır yada o manyetik alanın icerisine parmağını sokarsa nasıl bir sonuç ortaya çıkar ? Bunları bize anlatabilirmi ? Manyetik alan nasıl ortaya çıkar mesela! Mesele canlıyı bir yerden bir yere hareket ettirmekse , bu manyetik alan nasıl bir manyetik alandırki canlıya metaller gibi etki edebilsin? Soru o kadar çokki devam edebiliriz Vincin ucundaki ile canlıyı ortaya koyup birde gücünü dahi ortaya koymadıgın elektirik santralini bi araya getirip taşımacılık yapman kusura bakma ama komik olmuş. Taşımacılıktaki hızı hangi canlıya nasıl uygulayacaksın mesela |
Fazla sigara içmenin zararları! :pound:
|
LEVH arkadaş
Alıntı:
Elektrik elektronların atomdan koparak serbest hala gelmesiyle oluşur.Elektrik maddeden başka bir şey değildir. |
Alıntı:
Philadelphia deneyi denilende , 75 volt amper ile 1240 tonu 600 km öteye götürüp getirdiklerine kanât getiriyorsan , büyük elektirik santraline falan takılma. , dilersen sana sağlamından 400 kw lık bir jenaratör yada 200 kw girişi olan bir sanayi dukkanı bulalım , 75 Va in 5 ila 6 misli bir amper akışı tedarik ederiz . Sende bu imkanlarla 600 km ye degil 5x 600 km ye nakil yaparsın. Yahu ona gerekte yok Evinin minimum gücü 20 kw dır , sen bu güçle 600 km ye 1240 tonu göndermek. Yerine 10 metreye ,250 gram olan birşeyleri nakil eder tekrar getirirsin. Dikkat et çarpılma. Manyetik alan oluştumak için buradan sana yardımcıda oluruz. Hadi bakalım evinin enerji imkanları 250 gram için gayet makul. ( şaka yapmıyorum) buyur yap |
Güzel geri dönüşler var. ictenliğin yazısını da göremiyorum. keşke her konuya sayfalarca yazmasaydı şimdi onun yazısını da görüp değerlendirebilirdim. neyse. Ben gördüğüm kadarından mesulüm. Her gördüğüm yanıtı da elimden geldiği kadar değerlendireceğim.
Otomatik alıntı sorunsalı hala devam ediyor o yüzden elle alıntı yapıyorum, bilginiz olsun. Benim açımdan sorun değil. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Benzerinin yapılmışı var zaten. Biz de bunun gibi bir şeyden söz ediyoruz. Bunun bir tık ötesi. Manyetik çekim alanını böyle mıknatısı elle tutup oluşturarak değil de, elektromanyetik olarak daha uzaktan oluşturmak şeklinde. Bu dediğimin birebir yapılmışı yok, ama çok vaktim ve imkanım olduğu bir zaman yaparım. Tabi önce sponsor bulmam lazım. En azından boş vakitlerim için sponsor bulmam lazım. Hehehe. |
Bu videodaki son örnek öyle size basit gelebilir hani, sen niye yapmıyorsun evde böyle bir şey yapabilirsin gibi. Öyle değil. Mesela bunun destekçisi İsrail Altyapı Bakanlığı. Videonun sonuna doğru yazıyor. İşin başında bir profesör var, bakanlık desteklemiş. Bu çalışmayı bir ülkenin bakanlığı desteklemiş yani. Benim dediğim bunun bir tık zoru, diyorsunuz ki evde yap bize göster. Yani yapıyim tabi, hemen yaparım, yapıyim de, o dediğiniz kadar da basit değil sanırsam.Yeterince büyük elektrik santrallerini istedim, yok evde yap diyorsunuz. Tamam da, o zaman bir bakanlık bulun beni desteklesin bari. O da yok. Eee? ilahimasal destekleyecek.
Senin destekçin kim? İsrail Altyapı Bakanlığı. Peki seninki? turandursun forumunda ilahimasal diye birisi. Böyle iş mi olur. |
Kızma hemen
-Kimse sana santral falan teslim etmez Kimse sana santral teslim etmeyecegi için sende elde olan imkanlarla evinde küçük çaplı bir manyetik alan olusturabilirsin. Küçükten başla Paylaştıgın video DAIRESEL. Dön dolaş Sen bize lineer olandan bahsediyordun! Git gel Dairesel örneginden yola çıkarsak sen bizi Ay a gönderdiginde , dönüşte bizi daire yaptırıp getirmen gerekir . Artık nereleri gezer geliriz bilemem. Teoride kafanda çok şey kurarsın ancak pratikte işler çok degişir. Kafanda kurdugun işler için çok büyük bir paraya ihtiyacın yok. Paylaştıgın videodaki düzenegi kurmak icin bile fazla bir sey çıkmaz. Gelir durumun nedir bilemem. Manyetik alanın kafanda kurdugun gibi öyle çok sihirli büyüleyici bir tarafı yok. Manyetik alan ile alakalı o kadar çok sanayi ve benzeri üretim varki . Sen hayali onlar ( bende dahil )ticari bakıyor Bu kadar büyütme derim. Kendine iyi bak |
Yaa tabi tabi çok kolay. Onun için profesör bunu kendi yapmadı da dur arkamda bir bakanlığın ismi olsun dedi, hobi olarak. Orada kullanılan her parça nadir parça ve bulunması çok kolay değil. Para lazım, imkan lazım. Şu iş milyon dolarlık iş. Öyle dur şurdan bir kaç yüz lira ayırayımla olmaz yani. Benim dediğimse onun yüz katı pahalıya gelir.
|
özel işaretle tanımlanacaksa;
Madde elektrik değildir. (genel olarak ifade edilecek ise, elektrik de maddedir, ifaden ters idi düzeltmiş olduk) madde = atom(bugünün tanımı) da değildir. Materyal olarak ve geniş kapsamlı düşünmeli. Bir zaman madde=atomdur diye tanımlandı çünkü o zamanlar atomdan daha küçük ve parçalanamaz yapı olmadığı düşünülüyordu. yapı taşı olarak düşüneceksen; parçalanam en küçük yapı taşına kadar inmen gerekir, ama bu yapıtaşı namına tanım olur ve boşluk olarak düşündüğümüz alanlar da madde bulunur, gözlemlenemeyecek düzeyde küçük olabilirler. katı, sıvı, gaz gibi formlar ise yapı ile ilgilidir, yani madde dendiğinde, kafamıza göre illa katı formunda olarak düşünülemez zira bizim katı, sıvı vb dediğimiz özellikler, moleküler yapıyla anlam kazanır yani form esasıyla... Madde nedir = her şey[']dir. Bu spesifik değil genel ifadedir, materyaldir. Eğer maddi bir formun, manyetik alanı kullanılarak bir iş yaptırılırsa, bu halde manyetik alan da iş için gerekli olan materlaydifr. İş için gerekli olan ifadesi, sürecin sonu üzeriden yani tersinden ele alınmasıyla, iş'i merkeze alan bakış açısıdır. Demek ki; öznenin merkez aldığı yön de, tanımlarda etkili oluyormuş. İş'i esas alan bir bakış açısında, manyetik alan, iş içindir algısı oluşur. Aynı kafa tersinden giderse, iş, manyetik alan içindir de diyebilir, bu tür öznel darlaştırmalar ve dar açılar yanıltıcı rol oynar. Onlarca kez tekrar etmişisizdir, günümüz sözde popüler özde prim peşinde koşan bir yığın uyanık veya dabgalak, kavramların içini ya boşaltmakta, ya da işime geldiği gibi doldurmaktadır. Enerji, "ŞEY" değildir, enerji kapasiteyle ilgilidir. Elektrik = enerj değildir örneğin, elektrik, enerji(iş-kapasitesi) kaynağıdır, yani aslında enerji, elektrik yüküyle açığa iş çıkartan sistemlerin, ne kadar enerji ile ne kadarlık bir iş açığa çıkartabileceği esasına dayalıdır, yani sistemin iş kapasitesi(enerji) anlamındadır ve bu ölçülebilir ve birimlerle ifade edilebilir, çok daha spesifik düzeylerde ise, şu ya da bu yapıdaki atomun, iş kapasitesine değin inilebilir. Hız gibi ölçülüp, birimle ifade edilebilir. Hız=madde değildir, ama hız, maddenin hareketinin ne kadar olduğu, ne düzeyde olduğula ilgilidir, yani hız şey veya şey'in kendisi değil, hız da, enerji de vb. birimlerle ifade edilebilir kavramlarımız, şey'in(madde/maddi formlar) açığa çıkarttığı çeşitli özellikler, etki-tepkiler ve bunların çok çeşitli -hareket, yön, kuvvet vb. esaslarına göre ölçülmesiyle ilgilidir. Mıknatıs manyetik alanın değil, manyetik alan mıknatısın form-yapısıyla, maddi form-yapıların etki-tepkimesiyle ilgilidir ve eğer biz bu özellikler veya bitelikleri, herhangi bir açısından kullanacaksak, o zaman da aklımıza ne kadar iş yapabilir, ne yapabilir, kapasitesi(enerji) nedir gibi sorular ve tanımlar gelir. Yani madde=manyetik alan değildir, ama manyetik alan maddi veya maddedir(materyal) ve kimse bu zeminde katı mı, sıvı mı gibi dayatımlarda bulunmamalı, zira ilgili zemin, daha bir üst(sonraki), form-yapı zeminiye ilgilidir... Kısaca, boş lafızlarla, boş hayallerle, zaman israfını veua beklentilere girmenin anlamı yok, elbette bu hiç bir şey yapmayalım anlamında değildir, aksine, materyal ortada, önümüzde, ne yapacaksak, gözlerimizin önündeki materyalle yapmalıyız ve tersinden değil, özden yani doğru bir kavrayış ve açıyla yapmalıyız... Öldüm geri döndüm, yok ufukta beyaz ışık gördüm gibi, köhnemiş mitolojilere duyulan inançları pekiştirme yönünde çabalamak yerine, orta yerde ve daima(italik!) orta yerde olan-olacak nesnel gerçeğe dönmeliyiz, nesnel gerçeğin dışında başka gerçekler, zamanlar üfürmek mitolojik, hayali, inanç olabilir ve elbette dileyen inanabilir, dilerse ağaca da tapabilir, afyonun çok çeşitli türleri var. |
spartacus Diyor ki
[özel işaretle tanımlanacaksa; Madde elektrik değildir. (genel olarak ifade edilecek ise, elektrik de maddedir, ifaden ters idi düzeltmiş olduk) madde = atom(bugünün tanımı) da değildir. Materyal olarak ve geniş kapsamlı düşünmeli. Bir zaman madde=atomdur diye tanımlandı çünkü o zamanlar atomdan daha küçük ve parçalanamaz yapı olmadığı düşünülüyordu. yapı taşı olarak düşüneceksen; parçalanam en küçük yapı taşına kadar inmen gerekir, ama bu yapıtaşı namına tanım olur ve boşluk olarak düşündüğümüz alanlar da madde bulunur, gözlemlenemeyecek düzeyde küçük olabilirler. katı, sıvı, gaz gibi formlar ise yapı ile ilgilidir, yani madde dendiğinde, kafamıza göre illa katı formunda olarak düşünülemez zira bizim katı, sıvı vb dediğimiz özellikler, moleküler yapıyla anlam kazanır yani form esasıyla... Madde nedir = her şey[']dir. Bu spesifik değil genel ifadedir, materyaldir.] Yani kulağa hoş geliyor. Çok o kadar şey değil yani, mesele yok. spartacus Diyor ki [Eğer maddi bir formun, manyetik alanı kullanılarak bir iş yaptırılırsa, bu halde manyetik alan da iş için gerekli olan materlaydir. İş için gerekli olan ifadesi, sürecin sonu üzeriden yani tersinden ele alınmasıyla, iş'i merkeze alan bakış açısıdır.] Burada biraz sıkıntı var. Neden diye soracak olursanız. Şimdi yukarıda madde=her şey dediniz. Şu haldeyse iş için gerekli materyal olduğu için manyetik alanı da materyal olarak tanımlamaktasınız. Oysa, madde=her şey dediğinizde enerjiyi şey olarak tanımlamadınız ve buna da iş'i merkez alan bakış açısı olarak tanımladınız. Şu halde yaptığınız bu açıklama işi merkez alan bakış açısı olmakla subjektif bir bakış açısıdır. Dolayısıyla; spartacus Diyor ki [Kısaca, boş lafızlarla, boş hayallerle, zaman israfını veua beklentilere girmenin anlamı yok, elbette bu hiç bir şey yapmayalım anlamında değildir, aksine, materyal ortada, önümüzde, ne yapacaksak, gözlerimizin önündeki materyalle yapmalıyız ve tersinden değil, özden yani doğru bir kavrayış ve açıyla yapmalıyız... Öldüm geri döndüm, yok ufukta beyaz ışık gördüm gibi, köhnemiş mitolojilere duyulan inançları pekiştirme yönünde çabalamak yerine, orta yerde ve daima(italik!) orta yerde olan-olacak nesnel gerçeğe dönmeliyiz, nesnel gerçeğin dışında başka gerçekler, zamanlar üfürmek mitolojik, hayali, inanç olabilir ve elbette dileyen inanabilir, dilerse ağaca da tapabilir, afyonun çok çeşitli türleri var.] Çıkarımınız, işi (Kendi tanımınıza göre) merkez alan bakış açınıza dayandığından dolayı subjektif olup bu şekilde bir genelleme için uygunluk arz etmez. Yani bakış açınızın subjektif olduğunu zaten "işi merkez alan bakış açısı" diyerek kendiniz ortaya koydunuz, ayrıca subjektif olduğunu belirtmeye gerek yok, bu yeterli bir kanıttır. Dolayısıyla bu yargınız sadece sizin işi kendi tanımınıza göre merkez alan bakış açınıza göre subjektif bir değer ifade etmektedir. Bu subjektifliği azaltmak da afyonu azaltmakla doğru orantılı olabilir. |
Dün güzel bi gündü. Antkansr uzun süredir yazmıyodu. Bugün de güzel bi gün.
Spartaküs de gelmiş. Dostlar arada yazın. Merakda bırakmayın beni. |
Alıntı:
Manyetik alan oluşturmak atla deve degil Ya bu isi bilmiyorsun yada ? Manyetik alanın uyguladıgın enerji kadar bir gücü vardır. Ne istiyorsun mesela kaç what ? Kaç kw ? Mega what seni aşar kaç mega what Açıkca yazdım 75 voltamper ile 600 km yol aldıysa sende 10 voltamper ile 40 km ye yol alırsın denklem basit imkan basit Yöntem aynı yöntem. Ama o anlattıgın fledelphia hikayesi hikaye oldugu için sen kendince ulaşılmaz bir şey sanıyorsun yada laf olsun diye yazıyorsun. Bak sana şizo diyorlar ben demiyorum. Şizo demesemde anlatıgın hikaye hikayedir derim olmaz derim ucma derim kanma derim ilgilenme derim. Hatta öğren bu işleri ticaretine bak derim . Fikir istersen veririm. Neyse hayal isleri oldugunu anlarsın umarım. |
ilahimasal Diyor ki
Alıntı:
Konuyu buraya getirdiğin için ikimiz arasında kıyaslama yapmak gerekirse; Anlattığım olayın yapılabilirliği var ki: ilahi masal Diyor ki Alıntı:
ilahi masal Diyor ki Alıntı:
Yani bak, bir insana şizo demek ihtisas gerektirir. Bunu diyenler doktor mu? Yok. Sözüm ona kendilerini ve birbirlerini aydın sayan insanlar. Böyle saçma sapan aydınlık mı olur? Sen uzman değilsen uzman yardımı istersin. Aydın, her şeyi bilen kişi değildir. Aydın, bildiği zaman bildiğini söyleyen, bilmediğinde bir bilene danışabilen kişidir. Bizim buradaki -sözde- aydınlar her şeyi bilirler, onlardan başkası hiç bir şey bilmez, kendileri hiç bir şey bilmedikleri anlaşıldığı zaman hakarete başlarlar. İşte biz buna turandursun forumu tipi aydın diyoruz. Ben orjinal aydınım, bunlar gibi çakma değilim. Ben teorisyenim. Teorisini ortaya koyarım. İmkan olursa da dediğimi yaparım. Detay işlere teferruat işlere girmem. Dediğim şey, imkan verilir böyle bir yapılanma sağlanırsa gerekeni yaparım. Ben yapmam, ben o tünellemeyi kendim üretmem. Ben şeklini çizerim, teorisini yazarım, o işin uzmanı gelir yapar. Onu imal etmek detay iş, teferruat. Teferruata takılmayın, bütüne bakın. Önemli olan detayı üretmek değildir, fikrini ortaya koymaktır. Denizler altında 20000 fersah yazıldı, çok sonra denizaltı yapıldı. İnsanlar yüzyıllar boyunca çocuğuna uyurken "aynadan bakıp haber veren büyücü" masalları anlattı, sonra televizyon çıktı tee yüzyıllar sonra. Eğer Uzay yolu filmleri olmasaydı Nasa'nın ve diğer uzay ajanslarının aklına aya gidiyormuş gibi yapıp yüzlerce milyar doları söğüşlemek gelir miydi, milyarlarca dolarlık cgi sektörü oluşur muydu? Macellan Portekiz kralından ve sırayla diğer krallardan yardın isterken "hep batıya gidersem Hindistana ulaşırım" diyordu. Sonra da bu işlerin sonunda Amerika bulundu. Peki o bu fikri nerden aldı? Dünya daire şeklindedir, hep batıya gidersen Hindistana ulaşırsın diyen birileri vardı demekki. Açıkça, yüzyılların deneyimini bir yerlerden okudu, bu fikre bir yerden kapıldı. Ama bu fikrin nereden ve kimden çıktığını bilmiyoruz. Bildiğimiz, Macellan'ın bunu savunduğu. Bir başkası yapsaydı onu bilecektik. Ama fikrin asıl sahibi ya da sahiplerini bilmiyoruz. Macellan bu fikri uygulamak için Osmanlıya bile gitti. Ama bir çok kral gibi "hadi lan ordan" tepkisi aldı. Benim burada da "hadi lan ordan" tepkisi almamın temel nedenlerden birisi buradakilerin Osmanlı torunu olmalarıdır. Eğer buradakiler batı medeniyetinin torunu olsalardı konuyla çok daha yakından ilgilenirlerdi. Ondan sonra niye beyin göçü oluyor. Olucak tabi. Bu memlekette iş mi yapılır. Ben isim yapma derdinde değilim. Şunu yapayım herkes ne kadar bilgili olduğumu öğrensin derdinde değilim. Ben biliyorum ki bu fikri ortaya atıyorsam birisi bunu alıp değerlendirir. Bunun gibi. Detaya takılmayın, fikri alın. Almıyorsanız bırakın alacak olan gelsin. |
Alıntı:
Enerji şey değildir, hız bir şey değildir umrım anladın. Enerji, şey'in yani maddenin veya maddi, form-yapı-sistemlerin, iş kapasitesiyle ilgilidir, ölçelebilir bir birime tekabül eder. Örneğin araç şeydir, ama konu hız olursa hız şey değil, şeyin hareketine dairdir. Hasılı, şey ve şeyin özellik, niteliklerine dair olan da şeye tabidir, o nedenle şey değil, ama şeye dair olana maddi diyoruz(temeli madde)... Her şey madde, her şey'e dair olan -özellik, nitelik, sıfatlar vs ise, temelde maddidir. |
Alıntı:
Seninki hayal , manyetik alan ile senin hayallerin gerçekleşmez. Hayalini test etmek için yol gösterdim. Sonuçta hayalinin testini yaptığında olmadığını ve o deneyinde atmasyon oldugunu , safsata oldugunu ögrenmiş olucaksın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
https://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment Wiki'nin ilgili ingilizce sayfasında böyle sayısal değerler verilmemiş. Türkçe sayfayı hazırlayan wiki yazarlarının çevirilerini kontrol etmekte yarar var. Türkçe sayfada iddiadaki tutarsızlıklara oldukça az yer verilmiş, oysa İngilizce sayfada iddianın tutarsız olduğuna dair bir çok açıklama var. --/-- Hristiyan Evangelistlerin palavralarını İslama devşirerek alan Adnan Oktar kılıklı kişilerin ortaya attıkları komplolar, Dünyada nüfusun çoğunu oluşturan yarım akıllıları kolayca kandırıyor maalesef. O yüzden devletlerin başından kiliseler-cemaatler-diyanetler-diktatörler-hırsızlar-katiller-baskı-zulüm eksik olmuyor. --/-- Nanoteknoloji'de okuyan yeğenimden öğrendiğim en güncel bilgileri kullanarak kuantum fiziği üzerine uzun bir yazı yazmayı planlamıştım. Araştırmak, okumak, yorumlamak, yazmak için geçen saatlerimi boşa harcarım diye düşündüm, ki en az bir kaç gün sürerdi. Her zırvaya bu kadar zaman harcanmalı mı? Hayır. Şunu yapabilirim, hatta toplum yararı için yapmalıyım: Ortaya çarpıtılmamış somut veri koymayan (topluma zarar verebilecek) komploları, hezeyanları -sunturlu bir aşağılama notu ile- direkt forum kirlerine atabilirim. |
Alıntı:
ŞEY = foton Davranış = bu ne? Hala anlayamadın, foton da maddedir ve/veya maddi yapıdır, ama davranış=madde değildir, davranış ŞEY DEĞİLDİR, şey'in, şu ya da bu özellik, niteliklerine DAİRDİR... Enerji, madde değildir. Hız madde değildir. Davranış = madde değildir. Güzellik = madde değildir................ ....... Ok. O deney de öyle bir şey ifade etmez. Her halükarda davranş maddenin davranışıdır, senin mantığına sığsın ya da sığmasın, ne demişsin, d.a.v.r.a.n.ı.ş, ney'in davranışı, şey'in, şey ne madde/maddi form-yapı-lar.. Kelime oyunlarına bu kadar takılmak, bu kadar kavram kargaşası yaşamak, zaman israfı oluyor. |
Bir bilim insanının üstüne fikirlerinden dolayı bu kadar da gelinmez ki.
|
Her Şey ..... Bla Bla
Şey arapçadır. Eşyanın tekilidir. Türkçe'ye nesne olarak çevrilebilir. Nesne/Nesnel kavramları üzerine biraz düşün diyeceğim ama; riskli. Kalan nöronları da yakmayasın. Biz zaten o çelengi sizin sanatçı kişiliğinize takıyoruz. Asgari düzeyde terminoloji bilmeyen bir mal nasıl bilim yapar Berkeley idealizminin en bokdan versiyonlarının bilim ya da felsefe ile bi bağı yok. Sanatdan anlamam, belki bi sanat biçimidir. Masallar, büyüklere masallar. |
Levh kafamı buluyorsun ciddimisin ?
Konuyu başlatığın nokta , sözde bir deneyi açıklarken diyorsun ki ; Manyetik alanı oluşturup ( mümkün ) ve bu manyetik alanın içine girip , sözde simulasyoncunun bağlantılarını kesip özgür kalacağın gibi ( jemır) bir şey anlattıktan sonra aynı manyetik alanı oluşturdugun sistemi hızlı ( nasıl hızlı ?) Bir sekilde hareket ettirip diledigin yere gitmekten!!! Hatta geri döndürmekten bahsediyorsun! Bu anlattıklarını şu hjaking dedigin hayali deneye dayanarakmı olur diyorsun? "Bilim insanıyım" " benimle dalga geçmeyin" " üzerine gelmeyin" derken sen bizimle dalgamı geçiyorsun? Düz dunyan , simulasyoncun , manyetik taşıman falan idare edilirde kendini bilim insanı olarak takdim edip , senin uçuk hayallerinin sorgulanıp elestirilmesine " üzerime gelmeyin " demen cekilemez . Manyetik alan oluşturup olusturdugun manyetik alanı , hem manyetik alanı olusturan düzenek ve içindeki ile birlikte taşıyacağını ifade etmene bilim insanı FIKRI denmez. hayalcilik denir. Fizik ile alakası yok denir. Fizik ile alakası yoksa ne dendigini yazmıslar zaten. Bunları real hayatında sohbetin konusu bile yapma gülerler insana. |
Kuantumun k'sını bilmeyen insanlarla neyi tartışıyorum ki.
Doğada her şey manyetiktir. Madde dediğiniz şey de proton, nötron ve sürekli dönen elektronlardan ibarettir. Elektronlar, nötronlar ve protonlar tamamen manyetik olarak bir arada bulunurlar. Dolayısıyla bunların hareketi de manyetik olur. Ha eğer imkanım, param, enerjim, moral motivasyonum, zamanım olursa, en önemlisi zaman olmak üzere, deneyini yaparım görürsünüz. Zorluğundan değil, zaman yok. Yazmak daha kolay, yapmak zor. Şu açıdan zor, boş zaman ayarlayıp böyle bir şey için motive olup uğraşmak lazım. Daha önemli şeylerle uğraşıyorum. Bana deseniz ki "bu deneyi yap Bilim Bakanı olacaksın" vallahi de billahi de bak yaparım. Bu beni motive eder. Ama bu ülkede icat yapıyorsunuz sonra zorla intihar ettiriliyorsunuz, bu şartlar altında risk almaya değer mi? Neyse, kime anlatıyorum ki. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Hiç bir şey anlamayan herkes burada bana düşman oldu. Daha fazla düşman kazanmamak için susmak en iyisi. |
Postmodern şarlatanların sihirli kelimesine geldik sonunda. Kuantum
Formdan bağımsız nitelik nerde gözleme taban vermiş Napolyon Bonapart. Dil problemiyle uğraşıyorsun. |
Alıntı:
Kavramları yanlış kullanıyorsun... Hala son yazında her şey manyetiktir diyorsun, sayın bilim insanı, manyetik dediğin vb maddenin çeşitli özellik ve niteliklerinden sadece birisidir... Mesela güzel ağaç, burada güzel kelimesi nedir? (nesne midir, yoksa bir nesneye dair midir) Hızlı araç, burada nesne olan araç mıdır yoksa hızı mıdır? (neseldirler ama birisi şey'dir(araç)) Kütle çekimi, burada çekim mi yoksa madde mi şey'dir? mayetik alan, burada da madde şeydir, manyetik alan ise maddelerin etki-teki zeminiyle ilgilidir.... |
Quantumun K( Q ) sını öğrenmek istiyorum
Neymiş bu K ( Q ) ? |
"""spartacus"""
Alıntı:
Nasıl ifade etmezmiş?. Tamda LEVH in dediği gibidir. Gözlemi ve ölçümü olmayanın artık form yapısı olurmu?, şeyliği ortadan kalkmaz mı?. Ölçme ve gözlem olmadan bir şey artık tanımlanamaz ve dolayısıyla gerçekliğini de kaybetmiş olur. Tabiri caizse ölçülemediği an sonsuzluk gibidir. |
Her şeyin maddi olduğunu söylüyorsun. Cümlende "her" kelimesini madde ile ilişkilendirip ebedileştiriyor ve köken sorununu beraberinde aştığını düşünüyorsun. Sonsuzluk sınırsız , şekilsiz dolayısıyla zamansız ve statiktir. Hareket, şeylere aittir ancak sonsuzluk ile de.... ilişkilidir. Ilişkili olması ise, diyalektiğe mecburiyetintendir. Sende olmayan diyalektik kısım burasi.
Diyalektiği yalnızca biçim içerisinde kullanma, maddenin sonsuz alansal bir zemin olamayacağını göre bilmek için, diyalektiği şeylerin dışını da uygulamasın. Sende forma bürünen ağaç madde, güzelliği de (diyalektik) = sübjektiv kullanıp işi bitiriyorsun. Doğrudur, ama form ile sonsuzlugun ilişkili diyalektiği yok. Ağaç madde, güzelliği de formla ilgilidir ama sonsuzluğa nasıl varıyorsun?.Sen "Şeyler yapısıyla diyalektiktir, maddi şeylerin formuna dair diyalektik kulanılmaz!" diyorsan şayet, ha o zaman sonsuzluktan bahs edemez ve maddeyi de ebedileştiremezsin. Sende, hayat sonsuz bir bilgisayar ekranı gibi olmuş oluyorr. Photonlar madde sayesinde forma girseler bile, gerçekte olmayan durumsal hareketlerin ilusyonunu, sana, yine durağan kütlesi olmayan pohotonlar iletmiş oluyor. Senin sonsuz zemindeki hareketin, statik, yani durumsal olmuş olurdu. Ehh hani hareketin konumsaldı, gidip geline bilinen bir alanın vardı?. Her şey madde değildir diyenlere o zama neden kafa tutuyorsun?. Onlar maddenin ilusyonundan behsederken, sende hareketin ilusyonundan bahsetmiş olmuyormusun?. Oysa benim diyalektiğimde, her ve şeyler sadece zamansal bir alanda iç içe. Maddesiyle, hareketiyle, varı ve diyalektik yoku ile sonsuz tek bir zemin.... ve parodoks da olsa, bu bir gerçek. Yok madde gerçek miş, ılozyonmuş lara direniyorsun.....yahu,.... zemin sonsuz, var ve yok arası diyalektik, hamuru da ışıksa, daha ne istiyorsun. Çelişkini görüyorsun ama faydalarını düşününce zarar görecekleri pek düşünmemek gerekir deyip, yağmur yağsın da varsın kerpiçim ağlasın mantığınla yürüyorsun. |
Kızmalarını özledim be adam, nerdesin?. Umarım iyisindir.
|
Konuya başka bir açıdan yaklaşırsak, Nicola Tesla'yı dinleyelim: "Eğer evrenin gizemini anlamak istiyorsanız; enerji, frekans, titreşim yasalarıyla düşünün."
Şimdi Nicola Tesla, Alternatif akım ve dönen manyetik alanların doğrudan mucidi. Alternatörler, gerilim yükselticiler, transformatörlerin mucidi. Floresan, MR ve radar teknolojileri onun icadlarından yola çıkılarak üretilmiş ürünlerdir. Böyle birinin düşüncelerini görmezden gelip, sanki tesadüfen söylenmiş gibi yaparak, zorlama bir şekilde dünyanın madde kökenli olduğunu düşünmek ancak cahil cesareti olabilir. Her şeyin manyetik ve elektrik olması onun çalışmalarından yola çıkılarak öne sürülmüş mantıklı bir düşüncedir. Deneyi de kolaydır. Yani madem ki her şey elektrik alanlar ve manyetiktir, o halde kapalı bir manyetik alanla dış etkilerden tamamen korunulabilir. Bu bir çeşit "manyetik kalkan" deneyidir. Yani burada cevabı aranan soru şu olacaktır: DENEY İÇİN GEREKENLER 1- Çok ağır, hareket edebilen ve manyetik açıdan zayıf bir metal kütle, küre veya silindir şeklinde olabilir. 2- Çok güçlü manyetik alan oluşturacak bir düzenek. Gerekenler bu kadar. Burada saldırı hattı tam madde ve savunma hattı tam manyetik olan bir karşılama duvarı oluşturulacaktır. Metal küre hızla düzeneğe doğru salınacaktır. (Eğimli düz bir yüzey olabilir). Beklenti, oluşan manyetik alanın metal küreyi bir anda durdurmasıdır. Bu çalıştığında, yani top durduğunda manyetik kalkan çalışmış demektir. Bunun bir diğer manası manyetik yasanın fizik yasasını yendiği şeklinde düşünülecektir. Deneyin ikinci aşaması metal yerine plastik bir topla yapılacaktır. Burada maksat mıknatıs özelliği alamayan ve elektrik akımından etkilenmeyen ametallerin de aynı manyetik alan duvarına takılıp takılmayacağını görmektir. Bu ikinci deney bilinen bir çok fizik yasasını da çöp edecektir. Dediğim gibi zaman, imkan ve motivasyon meselesi. dine mine ne Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şimdiye kadar bu konuda yazılmış en aklı başında yorumlar sizinkiler. Vakit ayırdığınız için de teşekkür ederim. Konuya ve foruma değerli katkılarınızın sürmesini dilerim. Saygılar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:14 . |