![]() |
İçtenlik Şiirsi Üretimleri
İçeriklerin bazıları başka bir forumda çalıklansa da ve tekrar sunmayı sevmesem de biraz gözden geçirip yenileyeceğim
|
ÇOCUKLUĞUM / İNSANLIK YOK MU
İNSANLIK ARANIYOR KAYIP İLANI / KAYIP İNSANLIK Daha 7 yaşındayım, Tv lerde görüyorum Afrika da aç çocuklar varmış Önümde yemeğim hazırdı Empatiye ve dünyamızı sorgulamama yol açmıştır İnsanlık yok mu? Neredeler? Tüm bunlar neden böyle? Herkes bir parça ekmek uzatsa bu çocuklar doymaz mı? Dört işlemi yeni yeni öğrenmişim İnsanları sayıyorum , paraları sayıyorum Kuruşlarla para versek bu çocuklar doymaz mı? Dünyamıza bakıyorum Savaş ve terör varmış Çok ilerlediklerini söylüyorlar Aya gidiyorlarmış Atomu patlatıyorlarmış Atom gücüyle bomba yapıyorlarmış Burada bir şey yanlış Atom gücü güçse çocukları sevindirmez mi? Atom gücü güçse çocukları güldürmez mi? Atom gücü çocukları doyurmaz mı? Atomu açtık baktık, atomun içinden bomba çıktı Kapat atomu geri, kapat atomu geri Çocuklara mutluluk çıkaran şeyi parçala aç Büyük adam olmak nedir? Savaşları başlatmak mı? Uzaklardan sessiz kalıp izlemek mi? Ülkendeki yarım barışa sevinmek mi? Büyümek eğer bu ise bu da büyümek mi? Ben bu dünyada nasıl büyürüm O gün bugün büyüdüm mü İçim küçük dışım büyük Nasıl da bir büyümekti Tüm bunların kıyısında nasıl da bir büyümeydi Çocuk kaldım kalsam desem Buralarda bir yanlış Onlar ilkel mi Kavga eden ilkel idi İlkel insan kavga eder Atomdan çıkara çıkara bomba çıkaran olsa olsa ilkelcedir Atomu değil gülüşü açın bakın, kahkahayı açın bakın Mutluluğu açın bakın İçlerine bakın Onları da bir patlatın Bunlardan bomba yapın, sevinç bombası yapın, gülünç bombası yapın Çocuklara sallayın Üzgün mutsuz çocuklara Kahkaha bombası atın Ağlayan çocuklara gülücük bombası atın İşsiz aç insanlara doyuran tokluk bombası atın Eğer siz ileriyseniz bölüşüm bombası atın Silahları bırakın, silahları bırakın İnsanlığı alın ele kavgayı bırakın İleriye gidelim, birlikte büyüyelim Ayıp insanlık, insanlığa ayıp Kayıp insanlık ,insanlığa kayıp, insanlık kayıp Aranıyor insanlık, insanlık aranıyor |
21. ASIR
Doğup doğmadığını bilmediğimiz İsa adlı rivayet peygamberin doğumu varsayılan günden bu yana Sayılıp sayılmadığını bile bilmediğimiz sayıldığı varsayılan yüzyıl dönümlerinin 21. si 21. olarak ölçtüğümüz adlandırdığımız takvim yüzyılı Bilimsel ilerlemenin bizi geleceklere, ileriye, rahat ve konfora taşıyacağını ,insanlıkçak birleşip barış üretebileceğimizi varsaydığımız zamanlardı * Ortadoğu da hiç durulmayan çatışmalar İnsanlık savaş adetini sürdürüyor hala Slavlar birbirine girdi Çin Tayvan yarası kaşınıp duruyor Afrika yarı sömürge hala Ortadoğu kadını hala insandan sayılmıyor Para adlı kağıt parçası enerjinin tümünü çalıyor Çin üretmeni dünyanın yarısına üretiyor hala Avrupa ileri gide gide ilerinin ucunu bulamadı artık nereye gideceğini şaşırdı Batı dışında kalan doğu ve güney halkları bir umut olarak yeni birleşme icad etti. Bricks Hala ülkelerimiz ve sınırlarımız var Bayraklarımız, milliyetlerimiz, birbirimizden seçilen renklerimiz, üstünlük ve alçaklık ididalarımız ve telaşlarımız var Hala hiç bir şey öğretmeyen okullarda okuyoruz, sahte meslekleri seçiyoruz Hala üstünlük trenine binmeye çalışıyor ve hala paraya inanıyoruz Geçmiş yüzyıl şairine/insanına geri bildirimler Geçmişe yansıtılar Geçen yüzyıl sonundan bu yana bilgisayarlarımız ve ağ (internet) bağlantılarımız var. Artık her birimiz eskiden telefonla konuştuğumuz gibi eşzamanlı ya da çevrimdışı yazabiliriz, yazışabiliriz Tekno sanallaştık; evlere, kentlere ve gökdelenlere yığıldık, doluştuk Bilgisayarla bağlandığımızdan beri yüzyüze bağlanamaz olduk ve yüzyüze bağlantıyı kaybetmeye, çarpıtmaya başladık Yaşam ve düşünce sanal dünyadan sunulan reklam promosyonuna dönüştü Sayımız arttıkça artıyor ve bu devam ediyor Kitle histerilerimiz baş göstermeye başladı Gelenekten, ananeden topraktan uzaklaştık ve artık iyice kopuyoruz Sanat, şiir, felsefe, bilim üretimlerimiz geri sayıyor Değil barış; distopya totalitarizm ve kitlesel yığınsal histeriden bahseder, korkar olduk Savaşlar canımızı alamazsa bu gidişle ya histeri ya kendi kendimize getirdiğimiz felaketler alacak İnsanlığın en ilerisi görülen Amerikanın yarısı obez Nüfusunun yarısı diyabet olma yolunda Yapay cenin üniteleri biyogenetik kapalı kapılar ardında mı tartışılıyor bilmiyoruz PARA ADLI CANAVAR Ceplerine canavarlar doldurmuşlar canavarlar Herşeyi bizden çalan canavar BOMBA ADLI CANAVAR Tüm para, emek, enerji, işgücü ve bilim kılıfındaki faaliyetin neredeyse tamamı yönetme etkinliğiyle birlikte buraya akıtılıyor Orwell'ın çağı geldi; propaganda herkese hoş ve işler yolunda hissettirme, halkları uyutma bilim oldu Dezenformasyon bilgi oldu Daha güçlü bir bomba Daha güçlü bir savaş aracı Herkes bunun peşinde ya da bombayı ilk bulan diğerlerine karşı güç ve yönetim ilan etti Herkes savunma hattının ve geri ve vasallığa taşıyan ilerici yönetiminden kurtulmanın peşinde Bu öyle yarış ki bitmiyor İnsanlık ne zaman yaşayacak İnsanca Distopya dışında bir şey hayal edebiliyor muyuz ya devrim ya doğal yıkım bir kıyamet arzuluyoruz ki bitsin sona-uca gelmiş gibiyiz geri de dönemiyoruz toprağa, doğa karnına Birliğimizi kuramadık Beraberliğimizi kuramadık Yine de bugün bir umuda tutunmak istiyoruz Doğman gün ne getirir bilinmez Doğmamış günden ümit kesilmez |
Nazıma /Hikmete
NAZIM HİKMET RAN Bir hapishane hücresinde yıldıramadıkları Neşesini solduramadıkları Umudunu dindiremedikleri Gülüşünü ve inancını söndüremedikleri adam Gürleyen bulutlar gibi inanç çakmaya ve sağnak sağnak umut yağdırmaya devam eden adam İnanç yangının da inancıyla yakmaya devam eden adam Şemşiyelerle saklandılar umuttan ki bize ulaşmasın ki bize de bulaşmasın Bize ulaşmasın ki günlik gülistanlık yaşam edelim Orada saydığımız bir Nazım kalır ama İşe güce emeğe, sorum bulaşmasın Yüreksel sorum, kamusal sorum, toplumsal sorumluluk ateşi bize de ulaşmasın ki bize de bulaşmasın İyi şair diyelim yeter Öylece nasıl ederiz Kendimizi mi adarız İnsana mı yanarız Oluri ki ilerleriz yüreğimiz hapishane kıyısında yargıda nasıl dayanırız Nazım (inancıyla ve yüreğinin ateşiyle) (on yıllar sonra) bugünde yanmaya devam ediyor hala O halde Nazım yakmaya devam ediyor hala |
ESTETİK Dünyayı izlemeye/gözlemeye gözlerim yoruldu/ağrıdı/yangıdı Kafam Bir ormana bakarsın işler yolunda, kuşlar şakır, ağaçlar yayılmıştır Dünyaya bakmak istemiyoruz Ateşe, curcunaya Karanlık bulaşmasın, göze çakmasın Acı, ağrı, dert, soluksuz geceler etmesin İçimize ,kafamıza karanlıklar çökmesin Gözümüz güzeli arar Artık göz çeker olduk geri Estetik nerede? Gözüm estetik arıyor? |
HAYATIN ANLAMI
na gelince Biri yazdı Biri besteledi Biri söyledi Biri dinledi Bu yazmış Bu okumuş Bu bestelemiş Bu söylemiş Bu dinlemiş İşte tüm anlam Bir gün dinleyici,izleyici olmayı aşma ve bir ileri varma yapıcı üretici olma, seyirci kalmayı, hazırı yiyici olmayı aşma, katılma, üretme |
ŞİİRLERİN BOMBALARI YENEMEDİĞİ DÜNYA
Düşüngücü düşüngücü Düşüntaşın düşü düşü İnsanlar politikacıları, parayı, arzuyu ve doyumu, zevki ve gücü takip etti Dediler ki bombalar şiirlerden güçlüdür Dediler ki politikacılar şairlerden Dediler ki paralılar düşünlülerden Karar vericiler onlardır Yolumuz rahat yoludur Şairler bir avuç insan zihninde sadece okuma çerezidir ki zihinlerine parlak değişik sözler gitsin, kültürlülük olsun şiir bu kadar mıydı insan emeği dil bizi söyleştiren iletiştirendi zamanını düşüne akıtmış gözünü insan seline bakıtmış yüreğini kaynılamış erdem emeği kitap sayfalarında çürüdü bombacılar yönetiyor dil kültür mirası değil miydi? erdem emeği göğe kaldırmayan toplum bir gün yüzün güler mi? |
ÜLKESİZLİK/İNSANSIZLIK/HASRETLİK
Karmanya (ya da karmanyaçormanya) ülkesinde buruksadım ayrılıkya, yalnızlıkya ve hiçlikya arası bir dünya ve varoluş gezegeni gibi Bir yerdi sanırım çocukluk vardı oyun vardı doğa vardı bunlar tatlı sonra sadece karmaşa yaşamak işinin kime neye göre nasıl yapılacağı sonra realitede neler olup bittiği her şey tam bir curcuna curcuna da kaldık curcunalı günlerdi doğumla ölüm çemberi arasında doğanlardandım bunların ne olduğuna bile karar verememişlerdi savaş adındaki deli şiddeti ve şiirler bile onu yenemedi günlerin nasıl yaşanacağının rehberi yok herkes tıntırı çalıyor ortakça yaptıkları ya da bildikleri neredeyse hiç bir şey yok Herşey parçaca ve parçalar tıntırı çalıyor Birleşmezya dünyasında neyapsamsadım bu öyle bir neyapsamsamaydı ki bir çocuk oyun arkadaşını bulduğunda oynar zaman bölüşülmüştür Karmaşıkya gezegeninin tüm işleri çarpıktır mesela gülmekle ilgilenesim geliyor başka hiç bir şey içimden bir şey gelmiyor Gülmekya gezegenine taşınmak isterdim bu gezegeni ona dönüştüremeyeceksek çoğu bunun olamayacağını söylüyor yani misafir kabul eden ya da mülteci alan bir gülmekya gezegeni henüz bulamadık o halde tüm umut ya da umutsuzluk hepsi ölüm düşüncesine sarılacak burada gülmekya kenti ölüm ülkesi gibi hala zamanınasılgeçirsemsiyorum bu öyle zamanınasılgeçirsemseme ki Bilmemneresiya ülkesinde yazıyorum |
KÜREMİZİ DÖNDÜRELİM
Dünya küre dünyadır Her tarafına insan basar Bu demektir ki uzayı başaşağı çevirsem altı yoktur üstü yoktur Bir haritamızda da güneyli bir güneyli gözünden güney kutbunu yukarı çizelim Ekvadordan iki dilim dilip kesik portakal gibi sağlı sollu çizelim Doksan derece yan çevirip ekvadoru bir günde dikçe çizelim Kuzey ile güney eksen ters düz yatayca çizelim Küremizi döndürelim Küremizi döndürelim Kutbu sağa kutbu sola Kutbu sola kutbu sağa Kutbu sağa sola alalım Kutbu sola sağa alalım Döngü ile dönen dönüş kılar Dönüşü de döndürelim Altı yoktur üstür Algıyı da döndürelim Her gün gelip bir ülkeyi uç kuzeye çizelim Her gün gelip bir ülkeyi en tepeye çizelim |
İLERLEMEK/İLERİLEŞMEK
Aşağı da yukarı da İleri de geri de Ön de arka da Sağ da sol da Bir aynı kürede Hep beraberce Biz varız Biz insanlıkız Birleşiklik ileridir, bölünmüşlük geridir Birleşmek ileri gitmek (geleceğe taşınmak) ,parçalanmak dağılmak geçmişe geri gitmektir Tarih ders almayanlar için mutlak tekrarlardan ibarettir |
İLERLEMEK İSTİYORSAN Uzay boşluğunda tepetaklak insanlar düşün Başaaşağı duruyorlar Ayak tabanları yukarı dönük Şimdi -uzay çağında- ilerlemek istiyorsan ve düşmeden ileri ilerlemek istiyorsan onların ayaklarına basmalısın ve unutma sıra sonunda sana da sıra gelecek aşağı geçme sırası başaşağı durma sırası Su üstünde birbirine tutunan, çevrilen karıncalar gibi Bu boşlukta ilerlemek istiyorsan İlerlemek istiyorsan |
BARIŞSIZLIK / VARIŞSIZLIK
BARIŞA VARIŞSIZLIK İnsanlıkçak bir gün , bir günümüz olur mu? İnsanlıkçak hayal kurduk, kurguladık İstedik, özledik ve umut ettik Güzel güneşli barışlı günlerimiz olsun Gerçeğin nasıl kurgulanacağını öğrenemedik Gerçeği kurgulayıcılar ulaşılmaz binalarda, uzak masalarda oturur Bombaların kullanıcılarına imzalı kağıtlar sunarlar Düşünceler kağıtlara girmiştir Oturduğum yerden hep gerçek kurgulamak istedim Hayallerim,düşlerim ve düşüncelerim sımsıkı gerçeğe, gerçekliğe dönüşsün istedim İnsanlıkçak bir gün bir gülelim istedim Gerçeğin bir tarlası varsa eker ekleridim hayalimi, düşüncemi Hayallare umut ektim İnsanlıkçak bir gün bir gülelim istedim Tüm bunlar gerçeğe dönüşsün istedim Baktım böyle olmuyor Beklemekle gelmiyor Hayal gündemimden gerçek, gerçeklik deremedim Anlaşılan o ki Eylem ve birleşme gerçeği kolkola üretme gerçeklik kurgulamanın buradaki tek biçemi ve yolu |
FİLİSTİN
Filistine bomba düşmüş Haberlerden izleniyor Diyori ki kalabalık Öne çıkan yok mu Bu Yezide karşı duran yok mu Bir dünya insan da izliyor İzliyor da izliyor İzleye izleye izledi İzledikçe izledi İzleyiduran kalabalık izleyidurup izledi İzleyi durup izledi Filistine bomba düştü Bomba ha bana düştü ha sana düştü İnsanlığa düştü kara leke İnsanlığa düştü kara leke Demiyori ki kimise Barışa gölge düştü Barışa gölge düştü Umuda gölge düştü Bügünü de savaş ile yaşıyoruz Bitecek mi Bitecek mi Bekliyoruz ha bugündür Bekliyoruz ha yarındır Bekleye bekleye bekledik Beraberce bekledik Atom çağına gelen de atom patlamasa bakardık Atom patlamasa da bize de sıçramasa Bize de sıçramasa Bize de sıçramasa İnsanlığa sıçradı kara leke İnsanlığa sıçradı kara leke Barışın umuduna sıçradı kara leke Umuda sıçradı kara leke Kan lekesi ve parçalanmış insan görüntüleri her gün sıçırıyor gözlerimize Bakışımıza Barışın yitikliği her gün sıçırıyor inancımıza ve umudumuza Elinde sadece rpg'ler ve tüfekler olan savunmasız insanlara uzaktan hava bombaları yağdırıyorlar İkibin dolarlık uçak dronlerı üçmilyon dolarlık füzeler durduruyor Paramparça çocuklar ve paramparça insanlar ve insanlık parçaları her yere saçılıyor Umut her gün paramparça -işlenecek- |
UKRAYNA
Amerikan emperyalisti slavları kırdırıyor birbirine Kırdırıyor birbirine İnsanlığın oğulları izliyor tvsin den İzliyor tv sinden Amerikan emperyalisti slavları kırdırıyor birbirine Kırdırıyor birbirine Tıpkı Kuzey ve Güney Kore ve kuzey ve güney Çinde ki gibi Tıpkı güney Çindeki güney Çinlinin Tayvanlı adı alması gibi batı Sovyetlerdeki (ve Rusyadaki) batı slavları Ukraynalı adı almıştı Amerikan emperyalisti slavları düşürmüş kırdırıyor birbirine Kırdırıyor birbirine Amerikan emperyalisti slavları doğucu batıcı etmiş düşürmüş birbirine kırdırıyor Diyori ki gitme Rusya'n peşinden sana batılılık ve Avrupalılık kimliği vereceğim Benim için savaş, ayrıl, bölün ve kafa tut İnsanlığın oğulları tüm bunları izliyor tvsin den İzliyor tv sinden Tarafları seçiyorlar Silahları seçiyorlar Renkleri seçiyorlar Dilleri seçiyorlar twitter'a ne yazılacağını, güçleri, seçiyorlar Bumbaları seçiyorlar Uçakları seçiyorlar Kimin kazanacağını değil kimin kaybedeceğini kim seçiyor İnsanlık kaybediyor İnsanlık kaybediyor Barış her gün kaybediyor Umut her gün kaybediyor Birlikte barış içinde yaşayacağımız günlerin umudu ve inancı her gün kaybediyor İnsanlık kaybediyor |
KATİLİN ORTAKLIĞI
Amerika katil, katil Amerika! dedi Mahsuni Şerif Tuncel Kurtiz tekrarladı "Geçit Yok İsyan Var!" ve içtenlik söylüyor ki Bu katil katilse, bunun bilinci katillikse bunun bilimi mi katil değil? Kültürü mü katil değil! Hangisi pak? Bunları mı bölücü değil? Amerika katil eli kan dolu ama bilimi, bilgisi, kültürü kansızdır ve kan bulaşmamış bilimini ve kültürünü de henüz kan bulaşmamış bombaları gibi dağıtır F-16 ve 35 ler verir, bir de yanına bilim ve kültür verir ve tepe tepe kullanın der Sinema salonlarında kültür verir tepe tepe için de Nasıl seks yapılacağını, nasıl flört edeceğinizi ve nasıl özgürleşileceğini ve nasıl uygar modern olunacağını öğrenin Flört kültürüyle bomba, bombayla kültür ve kültürle bilim birlikte pazarlanır Yeryüzünde ne varsa denetleme uğraşı sürdürür ama bilgi denetim uğraşı da sürdürmez Hala bu katilin eli kanlı ortaklığı NATO'dayız Yerlilerini kırmış, özgür siyahilere kölelik dağıtmış uzak Avrupalı kolonyalistlerin torunlarının kurduğu bu ülkenin siyasi birliğinin askeri kolundayız Bugün Filistin'e silah vermiş olabileceği söylenen Kuzey Kore'yi geçmişte yoketmek için onunla ortaklık kurduk Kan birliğinde kan ortaklığında kan pazarladık Güç içinmiş, batı tipi ekonomi içinmiş, batı tipi refah içinmiş İstenmiyor Şimdi ise Kore'ye gidenlerin torunları sadece beton köprülere insanlar yığarak ve yeşil bayraklar tutarak Filistinci oldular Orta sınıflara Aynı yerden eğitim aldık. Kendimi okudum adam oldum sanırdım ama bir gün geldi Dağ da çoban olmanın daha asil geleceği bir yere geldim Orta sınıflar, üst sınıflar, olmak adında İnsanlığın sırtına binmemişsek ve kendimizi taşıtmıyorsak eşşek gibi ve karnına yapışmamışsak kene gibi ve kanını emmiyorsak sorun yok Amerikan kültür açlığı, batı tipi kültür açlığı, batı tipi deneyim açlığı bizi köle, bağımlı kıldı Afgansan özgürlüğü beklersin. Afgan gadınıysan Ameriga mı versin Afgan mı versin alsın Amerikan gelir bombayla Halkıma Halkımız sadece deneyimler, özgürlükler, arzunun giderilip doyurulması, birleşim, kardeşlik (gardaşlık) özgürce söyleşim, insanca yaşam derdindedir Batıcıl kültür ithali ve diğer bağım bunun yan ürünü gelir Hem bunu Hem 1500 yıllık Arap geçmişin Arap karanlığın kültürü devşirmenin yolunu terkedin Köle olmazdık, olmazdınız Doğu ve güney halklarıyla/haklarına birleşin Çağrışın Bu toprağın bilgeliğine dönün Millet özgürlük arıyor Genç kızlar ve baş örtülüler dahil Toplum özgürlükler ve kardeşlik arıyor Sevişmek, çiftleşmek, koklaşmak arıyor Bomba peşine gitmeyin ve burada herkes gardaşlığa yanar gardaşlık arıyor ayrışmayın Katil Katil tarihini filme çekmiş Vietnam'ı bombalıyor Millet izliyor Karıynan öpüşcek mi_ ? Nasıl yapıyorlar? Gençler nasıl birbiriyle iletişim kuruyor flört ediyor? Gençlik bunu arıyor orada? Biri karı eteği arıyor o filmde katil Vietnam bombalanıyor Aynı an da Vietnam'ın bombalanması, Amerikan vatanseverliği pazarlanıyor Amerika'nın nasıl bir kurtarıcı olduğu Orada iki öpüşülürse Amerikan büyük! ve tv'nde ne işi var? ve sinemanda işi var? İnsanlığın barışının katilinin izlencesi Biz buna mı düştük Lan! Toplum ne halde? Köpek gibi kavga ediliyor Dindar ateist kavgasıymış, şu bu kavgasıymış basın gidin Birbirinizi aşağılamayı, küçültmeyi kesin Büyü büyü büyüyün, biribirinizi büyütün Bir toprağın bir insanı Kan Birliği Kan birliğinde kan ortaklığı, kan kardeliği Filistin kanından arınmak istiyorsan NATO dan çık Tarihi bir özeleştiri yap, Doğu halklarına dön, kan kardeşliğini doğuyla ezilenle et Güçlüye değil doğruya birleş Amerikan uşaklığını kes Güçmüş müçmüş neyden korkuluyor? Onurdan başka korunacak hiç bir şey yoktur Onurlu duruş neyse eylem budur Paraymış çartmış çurtmuş işmiş güçmüş bana ne ! Bana onurumu sun ver, bana adamlık ver! İranla dur! Rusla dur! Çinle dur! Kendi askerini götürdüğün Koreyle dur! Tarihin doğru tarafında dur! Eğer Filistinleysen orada askeri birlikte -ortaklıkta- işin ne? Burada bombanın işi ne? Üssün işi ne? Onuru koruyun İnsanlık onuru Filistinleyse Filistini vuran bomba Amerikansa, vuran bommaya parayı akıtan Amerikansa, Senin ülkende üssü varsa, Onun üst/amir/büyük olduğu askeri birlikte sen altsan bunun getirdiği hiç bir şey istenmiyor Biz Anadolu insanı onurluca bilinmek isteniyoruz Bize demokrasiyi onlar vermedi, getirmedi Onların kolonisi olmamak ve tebaa olmamak için her ikisi bir arada için verilen bir savaşta savaştık ve özgürleştik Nasıl bilim yapılacağını Birbirimizle nasıl çiftleşeceğimizi, Nasıl koklaşacağımızı Nasıl konuşacağımızı, Nerede durulacağını, Neyin eğri doğru olduğunu, Birbirimize nasıl davranacağımızı, Yatağa nasıl gireceğimizi, Nasıl ilerleyeceğimizi, Ne yöne gideceğimizi hiçbirini ama hiçbirini Amerikan yerlilerini kırmış savaşmış eli kan dolu Avrupalıların kolonyalist seçkinci uzak torunları olan kırma İngiliz amir Amerikandan öğrenecek değiliz Anadoluyum, Mezopotamyayım ve Trakyayım Amerikan'a Getirdiği bumba gibi Getirdiği savaş gibi Getirdiği köhne ekonomi gibi Getirdiği sahte dolar gibi Dağıttığı sahte demokrasi gibi Uzattığı saçık kültür gibi Ne getirdiyse hepsini alsın bassın gitsin Ülkemi terketsin Getirdiği bomba , getirdiği savaş gibi ,getirdiği sahte demokrasi gibi getirdiği sahte kültür ve bilimi de alsın bassın gitsin Gerekirse Biz burada daha iyisini yapar ve biz onlara verir öğretiriz Biz burada kendi hızımızda gider öğrenir ama gelişiriz Bilir, bulur zamanla öğrenir bir arada durur Biz onlara kültürün eğirisini doğrusunu öğretiriz Bassın gitsin Kültür burada Kardeşlik burada -çalışılacak- |
Kalkındıran Kalkındıraç
Kalkımlı kalkınan kalkınık kalkık, kalkınçlı kalkınmış
Kalkınıklı kalkınımla kalkınmış kalkınan kalkınışlı kalkınık kalkık, kalkışlı kalkınmış Kalkındırık kalkındıran kalkındıraklı kalkındıraç kalkındırışlı kalkındırmış kalkındıra kalkındıra kalkındıran kalkındırma kalkındırmış |
Alıntı:
Papa (Ağca tarafından işlenen) suikastinin arkasından da ABD çıktı, eylemi Sovyetler Birliğinin üzerine atmak şeklinde planlamışlar... Başka şey söylüyorum, örneğin 1918-1924 yılları arasında SSCB 14, evet yanlış duymadınız 14 kapitlaist devlet tarafından işgal edilmeye çalışıldı, organize edildi, içeride ordu kurdular, dışarıdan da lejyonerler vb. yerleştirdiler, zaten 1. Dünya Savaşından yeni çıkmış bir topluma karşı bir de böyle savaştılar ve savaşın getirdiği olumsuz koşulları propaganda malzemesi yaptılar(günümüz Suriyesi'nin 10 katı zorlu koşullarda), aradan 10-15 yıl geçmedi yeni bir savaş ve işgale giriştiler, SSCB'ye karşı palazlayıp, besiledikleri Hitler, kuduz oldu ve sahiplerine de saldırı... Garip olacak ama yine de o tarihteki SSCB bütün batı ülkelerinden 50 yıl daha ilerideydi, enflasyon nedir hiç bilinmeyen bir ülkedir(çünkü yoktur), savaş halinde dahi toplumsal refah bakımından, anayasal özgürlükler bakımından(dileyen o yılların Sovyet anayasasına baksın, şaşırabilir, başta Marx olmak üzere Avurpanın bugünü, iyi kötü sosyal devlet anlayışının hem temeli hem de örnek olmuştur, sıkıysa daim faşizmle yönetsinler, yapamadılar, yapamazlardı). Nihayetinde SSCB arşivi açıldı, AKİTLERİN hiç bir yalanını doğrulayan bir veri bulunamadı... |
iNSAN OLMAK
(21. asırda, bu dünyada insan olmak) twitter adında bir pencere. Eskiden yapılan haber okumak ya da haberleri izlemek gibi İnsanlardan verilen haberleri almak gibi Dünyadan verilen haberleri görmek gibi Tüylerini diken diken eden, ruhuna saldıran haberler ve bir futbol taraftarı kadar bile tepki veremediğin bir pencere Tabutlara gömülü insanlar gibi (Bilgisayar ekranı) Pencere karşısına gömülü insanlar haber okur Düşüncelerin (düşünüşün) dünyayı kımıldatmadığı yerdeyim Duyuş ve duyguların ve ya da pasif gözlemlerin dünyası Ölü bir gözlemciye benziyorum Kendimi yaşayan ama duyguları olan ve dünyayı gözleyen bir ölüye benzetebilirdim Hiç bir şeyin içinde değilim ama gözlemlerin dışında değilim gibi Dünya ve eylemlerini tartışma artık internetle birlikte zihinsel bir alana ve zihinselliğe taşınmış gibi İnsanlar birbirlerine erişebildiğini düşünüyor Her yere haber eriştirebildiklerini düşünürler Sanırım burada ölüler düşünüyor ve ben bir ölü olmalıyım Bir ölünün yaşam/bakış penceresi kadar dünyadaki işlerin/oluşların içinde hissediyorum Sadece bu kadar katılım hissediliyor Dünyayı gözleyen ve uzaktan duygu ve düşünceleri saçan bir ölü gibi oluş Eylemler ve eylemcileri var ve uzaktan izleyen ölüler var gibi Kendimi yaşayanlardan çok ölülere komşu hissediyorum 21. asırda insan olmak buna benzetilebilirdi |
Dalgalanan mavi burgu
Var mıyım yok muyum? Ha orada, ha burada, ha şuradayım Dalından kopmuş, rüzgara girmiş yorgun sararık yaprak gibiyim Yaşamanın tam içinde cenazesi kendi gövdesi içine defnedilmiş gibiyim Beni ölüm öldüremez ki; anca kaldırır, doğdurur |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:17 . |