![]() |
Kur'an Değiştirildi mi?
Merhaba arkadaşlar.
Ben Turan Dursun'un 4Ciltlik DİN BU serisini sorgulayarak okudum ve daha sağlam imanımı kazandım.Allah'a şükür. Bir konu için bu başlığı açtım.O konu şudur:KURAN DEĞİŞTİRİLDİ Mİ? Buna dair fikrimi ve gerekçemi yazıp yorumu ateistlere bırakıp ateistlerin yanıtlarını dikkatle tahlil edeceğim ve düşüncemi yeniden yapılandıracağımı ümid etmekteyim. Dünyayı idare eden sistem siyonizmdir.bu tevrat ırkçılığı tüm ülkelerde Özel Harp Dairesi kurdurmuştur ve tüm eylemleri de o ülkelerdeki MOSSAD bağlantılı bu daireler planlıyor.Hatta bence Turan Dursun'u öldüren zihniyet İslam gibi görünse de *katleden merci ÖZEL HARP DAİRESİdir.Konumuza dönelim. Dünyayı kasıp kavuran terör eylemleri , kendilerince 'efendi kavim' olan yahudilerin biz 'köle hayvanlar' ı yoketme merkezindedir. Peki eğer Kuran tahrif edildiyse neden Kuran'da yahudileri ve zihniyetlerini düşman ilan eden ayetler değiştirilemedi?Eğer Kuran değiştirilseydi her müslümanın okuduğu Kuranda yahudi zihniyetinin düşman ilan edildiği ve her doğan müslümanın da potansiyel siyonist düşmanı olmasını sağlayan ayetlerin, Kurana daha baştan beri ölümüne bir ırkçı kin içinde bulunan yahudiler tarafından en evvel değiştilmesi gerekmez miydi? Tartışmanın son paragraf ekseninde olmasını ümid ediyor, yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. iyi günler. |
Re: KURAN DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?
Sevgili Hewreman,
"Ben Turan Dursun'un 4Ciltlik DİN BU serisini sorgulayarak okudum ve daha sağlam imanımı kazandım.Allah'a şükür." Bunu nasil basardin bilmiyorum. Sen Islam'in gercek yuzunu Kuran ve sahih hadislerle aciklayan bir kitabi okuyosun imanin artiyor. Muhammed siyonistlerin ne mal oldugunu bildi ve dusman ilan etti(ki aslinda yahudilerin kendisini adam yerine koymamalarina bozulmustur, onun amaci butun araplari bir catida birlestirmekti), Kitalut-Turk hakkinda aciklaman nedir? Bu sahih hadisler yalan mi? Dogru ise, Muhammed'in bu tespiti yerindedir, butun turkler oldurulmelidir oyle mi? |
respendial basarılmayacak bir sey değil bu...cunku adamın kitabında bir halt yok...taslamadan baska...siz tek taraflı okudugunuz icin...beyinleriniz boyle körelmiş...ben turan dursunun butun kitaplarını hatta erdogan aydının da kuran elestirisi adlı kitabını okudum....ve sizin gibi haa dogrucu davut deyip ,tapmadım adama....bir cok yonuyle arastırdım...ve sukur ki...td ve ea sadece islam dusmanlıgı yapan 2 kullanılan adamdır bu ulkede....kullanılan diyorum bakın....
gercek yonleriyle mi dedin respendial...dilin surctu herhalde....milyon tefsirin zıttını soyliyen gercek haa..... :D *:D *:D *gir bir silkin gel...bu ulkede kac ateist var....bir say istersen...sonra tekrar bir dusun..gercek hadis neymis gercek ayet neymis anlarsın kocum.... td den inciler....kendi gozlerinizle gorun..aha yazıyorum...sayfa kac bilmiyorum..bu sitede de var... kuran ırkcılık yapıyor...ve israil devletini kolluyor...bunu ayetlerle bulmak cok basittir... zamanında size verdigim nimetlerimi dusunun (ayet bu ) dusun bakalım...td burda neyi hesap edemiyor....gecmişte olmus bir sey hakkında turkcesi kıt bu adamın....zaten turkceyi de askerde ogrenmiyor mu...gitmisiniz td yi kolluyorsunuz bize....helal olsun....ulkemin insanına bak.... :D |
Alıntı:
dönüyor dediğinde kilise kendisini şeytanın işbirlikçisi ilan etmişti, çünkü incilde dünyanın dönmediği yazıyordu. dünya garip bir gezegen, ilk yaşamın başladığı günden beri aptallar hep sayıca üstün, ve bir o kadarda ahmak ve kendinden emin. |
Hewreman ve Troy arkadaşlar, sitemize hoşgeldiniz. Turan Dursun'un bu kadar kitabını okuduğunuza göre oldukça sağlam eleştiriler yaparak sitemizi zenginleştireceksiniz. Bu bizim için bir kazanç olur. Genellikle okudum diyerek gelip hiçbişey okumamış insanlar çıkıyor karşımıza ve kısa sürede de siteyi bırakıp gidiyorlar. Tabii biz de sadece onların alıntılardan oluşan tebliğlerine cevap verip yine kendi başımıza kalıyoruz.
Hewreman arkadaş, söylediğini yanlış anlamadıysam Kuran'ın değiştirilmiş olduğu iddiasını çürütmek için önce ortaya bir komplo teorisi atıyorsun. Buna göre dünyayı bir Özel Harp Dairesi yönetiyor ve herşeye kadir. Bu Daire'nin komutanları da Yahudiler. Eğer Kuran değişmiş olsaydı mutlaka bu daire değiştirmiş olmalıydı diyorsun. Kuran'da Yahudiler aleyhine ayetleri çıkarıp atmadığına göre de Kuran değiştirilmiş olamaz diye bir mantık yürütüyorsun. Tabii bunun için dünyayı 600'lü yıllardan beri Yahudilerin Özel Harp Dairesinin yönetmiş olması gerekiyor. Aynı zamanda her tür kutsal kitap değişikliklerinin bu yönetici kurum tarafından yapılması gerekiyor. Bu teoriyi kabul edersek, yani 1400 yıldır dünyayı Yahudi Özel Harp Dairesi yönetiyorsa ve değişiklikleri de sadece onlar yapabilecek durumdaysalar Kuran'daki kendi aleyhlerine olan kısımları değiştirmemiş olabilirler mi? Ben derim ki, Kuran Yahudi iki taraflı vurur. Yahudilere ve "Kitap Ehli"ne hem vurur hem sırtını okşar. İsrailoğullarının Allah'ın en sevdiği kavim olduğunu da söyler, onların Allah'ın kendilerine verdiği kitabı değiştirdiğini de söyler. Böylece bir taraftan onları müslüman etme planına uygun davranırken diğer taraftan da vurur. Bu yüzden Yahudi Özel Harp Dairesi değiştirme ihtiyacı duymamış olabilir. Acaba Yahudi Özel Harp Dairesi değil de müslümanların kendileri kitaplarını değiştirmiş olamazlar mı? Bu iddia bütün bu tarih kurgusuna uygunsuz mu olur? |
İslam âlemini sarsacak iddia
Almanya'nın Saarland Üniversitesi'nin İslam araştırmacısı Puin, Kuran'ın 14 yüzyıldan beri değişmediği inancını sorgulamaya cesaret etti. 6. yüzyıldan kalma elyazması bir Kuran'ı inceleyen Puin, kutsal kitabın zaman içinde değiştirildiğini savunuyor BERLİN - Kuran'ın 14 yüzyıldır değişmeyen Allah kelamı olduğu inancını sorgulayarak İslam dünyasında fırtınalar koparan, hakkında ölüm fetvası verilen Şeytan Ayetleri'nin yazarı Salman Rüşdi'nin benzeri Almanya'da ortaya çıktı. Saarland Üniversitesi'nde İslam üzerine çalışan Dr. Gerd Puin, Kuran'ın 14 yüzyıldır değişmediği inancını bilimsel bulgularla sorgulamaya cesaret etti. Rüşdi gibi büyük bir tehditle karşılaşmaktan korkan Puin, Yemen'de 6. yüzyıldan kalma el yazması Kuran üzerindeki çalışmalarının sonucunda, son semavi dinin kutsal kitabının yüzyıllar içinde değişimden geçtiğini iddia etti. Puin, Kuran'ın Hz. Muhammed daha ortaya çıkmadan yazılmaya başlandığı ve zaman içinde yenilendiği tezini ortaya koyuyor. Bu Allah kelamının 14 yüzyıldır değişmediğini ve bu özelliğiyle diğer iki semavi dinden daha üstün olduğunu savunan İslam dünyasını çileden çıkaracak bir tez. Bilinenlerin en eskisi Puin'in çalışmalarının odağındaki el yazması Kuran 1972'de Sana'daki Ulu Cami'nin onarımı sırasında bulunmuş. O dönemde Yemen Antik Eserler Müdürlüğü'nün başkanı olan Kadı İsmail El Akva, yoğun yağışların ardından onarıma alınan caminin tavan arasında bir yığın kâğıt ve parşömenin arasında bulmuş el yazmalarını. Sonra da bunların tarihi bir hazine olduğuna karar verip, incelenmesi için harekete geçmiş. 1979'da bazı araştırmalar için Yemen'e giden Puin'in ilgisini çekmiş bu parşömenler. Puin'in restorasyon çalışmalarından sonra da bazılarının İslam'ın en kritik dönemleri olan 7. ve 8. yüzyıllara ait olduğu anlaşılmış. Puin'in çalışmaları ilerledikçe parşömenlerin tarihte bulunmuş en eski el yazması Kuran olduğu ortaya çıkmış. Bilinen üç tane el yazması antik Kuran var. Bunlardan 8. yüzyıldan kalma iki tanesi Özbekistan'da Taşkent Kütüphanesi ve Topkapı Sarayı'nda saklanıyor. 7. yüzyıla ait olan bir kopya ise Londra'da British Library'de. Sana'daki bunlardan da eski. Üstelik Hz. Muhammed'in memleketi Hicaz'ın kaligrafisiyle kaleme alınmış, yani ilk örneklerden. Puin önce surelerin dizilişinde bazı ufak farklar görmüş. Sonra da parşömenlerin üzerinde önceden yazılar olduğunu, sonra bunların silindiğini ve tekrar yazıldığını, yani elindekilerin 'palimpsestus' olduğunu. Özellikle 7. ve 12. yüzyıllarda kullanılan 'palimpsestus' yöntemiyle, papirüs veya parşömenin üzerindeki yazılar silinir, sonra tekrar yazılırdı. Rönesans döneminde ilk yazının okunması için kimyasal yöntemlerin kullanıldığı 'palimpsestus' incelemeleri başladı, böylece birçok antik çağ metni ortaya çıkarıldı. Bu bulgulara dayanan Puin de Kuran'ın evrim geçirdiği sonucuna varmış. Sana metni İslam'ın, Arapçanın ötre, esre, hemze gibi ses veren işaretlerden yoksun olarak yazıldığı ilk dönemlerine ait. Yani Halife Osman döneminde yazıya dökülen Kuran'ın ilk örneklerinden. O dönemden kalan diğer Arapça metinler gibi özel bir uzmanlık gerektiriyor. Puin, "Ancak güçlü bir sözlü geleneğin içinden geliyorsanız okuyabilirsiniz" diyor. Sana metninin, zamanında Kuran'ı zaten ezberinde tutanlara bir rehber olduğunu söyleyen Puin'e göre, yıllar geçtikçe Kuran'ın doğru yazımı ve okunması bozulmuş. İnsanların metni etkili hale getirmek için değişiklikler yaptığını söyleyen Puin'e göre en güzel örnek, 694-714 yıllarında Irak Valiliği yapan Haccac bin Yusuf'un "Kuranı Kerim'e binden fazla elif koydurdum" diye övünmesi. Tarihi dönüm noktası Oxford Üniversitesi'nde Kuran üzerine çalışmalar yürüten Profesör Allen Jones da Haccac'ın ses veren işaretleri ekleterek Kuran'da yaptırdığı değişikliklerin tarihi bir dönüm noktası olduğu görüşünde. Puin ise, Hz. Muhammed'in ölümünden 29 yıl sonra Halife Osman zamanında ilk kez kitaplaştırılan Kuran'ın birçok yorum katmanının eklendiği bir iskelet olduğunu, birçok kelime ve telaffuzun 9. yüzyılda oturduğunu savunuyor. Cambridge Üniversitesi öğretim üyelerinden Tarif Halidi ise, Kuran'ın gelişimi üzerine İslam dünyasında yaygın kabul gören teze bağlı. Halidi, Sana Kuran'ının Hz. Osman'ın kaleme aldırttığı Kuran'ın henüz ulaşmadığı kesimlerce kullanılan kötü bir kopya olduğunu söylüyor. İslam öncesi kaynaklar Puin'in diğer ses getirecek teorisi ise, Kuran'ın İslam öncesi kaynaklardan beslendiği. Kuran'da geçen Es-sahab er-Rass (İyinin yoldaşları) ile Es-sahab el-Ayka (Dikenli çalıların yoldaşları) kabilelerinin Arap geleneğine ait olmadığını söyleyen Puin, Ptolemy'nin haritası üzerinde çalışarak er-Rass'ın İslam öncesi Lübnan'da, el-Ayka'nın da MS 150'de Mısır'da Asvan bölgesinde yaşadığını ortaya çıkarmış. Halidi'ye göre ise bu, Kuran'ın bütünlüğünü bozmuyor. Puin, Kuran'ın saf Arapçayla yazıldığı inancını da sorguluyor. İncelediği metinde birçok yabancı kökenli kelime bulmuş. Bunlara 'Kuran'ın kendisi de dahil. Puin Kuran'ın Aramca, ibadet sırasında okunacak kutsal kitap parçaları anlamındaki 'kariyun' kökünden geldiğini, Kitabı Mukaddes'teki hikâyelerin büyük kısmının Kuran'da daha kısa formda yer aldığını, kısacası aslında 'Kitab-ı Mukaddes'in ibadet sırasında okunacak bir özeti olduğunu söylüyor. 'Bilimsel bir metin' elde etmeye çalıştığını, Müslümanların bin yıl önce Kuran üzerinde çalıştığını ve konuyu kapattığını söyleyen Puin'in, ilk makalesini, Dünya Müslümanlar Birliği'ne bağlı Alman İslam Arşivi'nin yöneticisi Salim Abdullah yayımlayacak. Puin, büyük gürültü kopacağı uyarılarına da aldırmıyor. (The Guardian) http://www.radikal.com.tr/2000/08/16/dis/01isl.shtml |
Sevgili Hewreman,
"Ben Turan Dursun'un 4Ciltlik DİN BU serisini sorgulayarak okudum ve daha sağlam imanımı kazandım.Allah'a şükür." respendial BÖLE DEMİŞ:) AKLINI KULLANAN BULUYOR... HELAL SANA |
Alıntı:
MÜSLÜMAN İNSAN KENDİNİ ZATEN ALLAH KURANIKERİME ADAPTE ETMİŞTR...BÖYLE BİRŞEYE MUHTAÇOLMAZLAR BÖYLE BİRŞEY YAPMAZLAR.... |
Alıntı:
1. Tûr'a, andolsun ki, 2. Satır satır yazılmış Kitab'a, 3. Yayılmış ince deri üzerine |
KC KARDES HEMEN ATLADIN MASSALLAH...HANİ SENİN SORGULAMAN NERDE KALDI...HADİSLERİ SORGULAYARAK DİNDEN CIKTIGINI BİLİYORUM SENİN...BUNU NİYE SORGULAMIYORSUN...O HABER YALAN HABER....CUNKU 6.YUZYILDAN KALMA 4 TANE KURAN VAR DUNYADA..BİRİ MEDİNE DE BİRİ LONDRADA BİRİ İSTANBULDA BİRİ DE MISIRDA....HEPSİNİ GORDUM...ELİMİZDEKİNLE AYNI....TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM...BIRAKIN BU YALAN HABERLERİ...HADİ CIKIP BİRİ TELEVİZYONLARDA BAS BAS BAGIRSAYA....NEDEN BAGIRMIYORLAR....NEDEN KURAN DEĞİŞTİ DEMİYORLAR...HEMEN ATLAMAYIN BİR HABERE....İSLAMİYETGERCEKLERİ SİTESİNİN HABERLERİ M.KEMALOGLUNUN KENDİ UYDURMALARIDIRI..BUNU DA İSPATLARIM SİZE.
|
Yeni harun yahya küçük harfle yazmayı bilecek kadar deneyimlisin. Biraz dikkat..
|
bize bir liaf getireceksiniz bize bir asabun nahl ornekleri getireceksiniz ve kuran aha değişti diyeceksiniz...varsa buyrun yapın...yok su adam değiştigini savunmusta yok bu adam değiştigini savunmusta...bunlar tarihte yuzlerce var...hiç te tınlanmıyor bu adamlar...bunların basında goldzier geliyor...hiç biri somut ve gercek bir kanıt getirmiyor..sadece değiştigine inanıyor..bizde ateistlerin sacmalıgına inanıyoruz...hangimiz dogru acaba....kuran değiştirilmemistir...82 anayasasında da değiştirilmeyi dusunuldu...değiştirildi mi? bir bakın isterseniz...simdi kuran zorla değiştirilmeye kalkınılsa,,bak simdi sizin dediğiniz yoldan gidelim....zorla kuranlar her evden toplatılsa...bu mumkun mu sizce? evime gelen benim evimde kuran bulamasa ve gitse...ve topladıkları tum kuranları değiştirip bize verseler....kuran değişmiş mi olıuyor....benim topraga gomdugum kuranı cıkartsam ve bu kuran benim kuranım desem....ne diyceksiniz? hafızlar kaynıyor her tarafta....82 de gormedik mi ? nasıl ayaklanmıslar...bırakın bu işleri....yok değiştirilmis de bilmem ne....hadi ispat getirin....kuranın gercek sözü neymiş....
gerçek ayeti yazın ve bir de simdiki ayeti yazın kıyaslıyalım...ondan sonra karar verelim....gercek ayeti yazamıyorsanız.o zaman sizin hiç bir soz soylemeye hakkınız yok....kuranı tartısalım bence ayetlerini...yok değiştirilmişte bilmem ne de..bunlar ıspatı yapılamayacak kavramlardır. |
tamam ozur frodo...elim caps a gitmedi....
|
ok. tşk
|
Değerli troyya ; Şu sözlerindeki "simdi kuran zorla değiştirilmeye kalkınılsa,,bak simdi sizin dediğiniz yoldan gidelim....zorla kuranlar her evden toplatılsa...bu mumkun mu sizce? evime gelen benim evimde kuran bulamasa ve gitse...ve topladıkları tum kuranları değiştirip bize verseler....kuran değişmiş mi olıuyor...." mantık gayet güzel. Senin bu mantığın ile baktığımızda daha önceki kitaplar için de mümkün değil miydi yani ? Kur'an öz evlattı da *ötekiler üveyler miydi ? *:wink: |
vayyyy psiko hocamız da burdaymıs....değerli hocam ayetlerde soyle der.
Ama zulmedenler, kendilerine söylenen sözü bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları bozgunculuğa karşılık, üzerlerine gökten iğrenç bir azab indirdik. (BAKARA/59) Siz (müslümanlar,) onların size inanacaklarını umuyor musunuz? Oysa onlardan bir bölümü, Allah'ın sözünü işitiyor, (iyice algılayıp) akıl erdirdikten sonra, bile bile değiştiriyorlardı. (BAKARA/75) Allah'ın indirdiği Kitaptan bir şeyi gözardı edip saklayanlar ve onunla değeri az (bir şeyi) satın alanlar; onların yedikleri, karınlarında ateşten başkası değildir. Allah kıyamet günü onlarla konuşmaz ve onları arındırmaz. Ve onlar için acı bir azab vardır. (BAKARA/174) Artık vay hallerine; kitabı kendi elleriyle yazıp, sonra az bir değer karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere. Artık vay, elleriyle yazdıklarından dolayı onlara; vay kazanmakta olduklarına. (BAKARA/79) Onlardan zulmedenler, sözü kendilerine söylenenden başka bir şeyle değiştirdiler. Biz de bunun üzerine zulmetmeleri dolayısıyla gökten 'iğrenç bir azab' indirdik. (A'RAF/162) Sözleşmelerini bozmaları nedeniyle, onları lanetledik ve kalplerini kaskatı kıldık. Onlar, kelimeleri konuldukları yerlerden saptırırlar. (Sık sık) Kendilerine hatırlatılan şeyden (yararlanıp) pay almayı unuttular. İçlerinden birazı dışında, onlardan sürekli ihanet görür durursun. Yine de onları affet, aldırış etme. Şüphesiz Allah, iyilik yapanları sever. (MAİDE/13) şimdi kuran neden korunmus ona bir bakalım: elbette o kitabı(o zikri) biz indirdik,ve elbette biz koruyacagız onu (hicr 9) aralarında fark var değil mi psiko kardes....Allah onlara bir kuran veriyor onlar değiştiriyorlar... ve son gonderdigi kitabı da artık kendi uzerine almıstır... olay bu....kuranı bildigini sanıyordum. |
Estağfurullah değerli troyya *:) *siz var iken ne haddimize *:) Ama zulmedenler, kendilerine söylenen sözü bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları bozgunculuğa karşılık, üzerlerine gökten iğrenç bir azab indirdik. (BAKARA/59) Buna örnek olarak "Başörtüsü" Siz (müslümanlar,) onların size inanacaklarını umuyor musunuz? Oysa onlardan bir bölümü, Allah'ın sözünü işitiyor, (iyice algılayıp) akıl erdirdikten sonra, bile bile değiştiriyorlardı. (BAKARA/75) Buna örnek Nisa 92-93 var iken Fatihin kardeş katili olması. eee nerede kaldık *:wink: |
Furkan 30. Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'an'ı büsbütün terkettiler. Bu ne demek ? |
o ne demek biliyor musun? psiko...o kuranı ellerinde bildikleri ve inandıkları halde....onu acıp okuma cesareti gosteremeyen modern yobaz insanlara birebir tevildir bu...onun diğerleriyle alakası yok...o kuranı acıp okumayanlar icindir..
ama fatihin kardes katli olmasını anlayamadım...acarsan sevinirim |
başörtüsü konusunu acma istersen....ne guzel devam ediyoruz...yine kavga etmiyelim *:D
|
:)
|
psiko hocam,hakkım varsa uzerinde helal et...son zamanlarda en son senle tadsız seyler yasadık.
kusura bakma lutfen |
Müsterih ol troyya. Çünkü her ne kadar kişilerden geliyor olsa da şahsım kişilerle değil fikirlerle uğraşırım. Fatih olayına gelince Bir Cihan padişahı da olsa,Fatih de olsa sonuçta insan olma hesabı ile o da Allah'a boyun eğmesi gereken kişidir. "Nisa 92. Yanlışlıkla olması dışında bir müminin bir mümini öldürmeye hakkı olamaz. Yanlışlıkla bir mümini öldüren kimsenin, mümin bir köle azat etmesi ve ölenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir. Meğer ki ölünün ailesi o diyeti bağışlamış ola. (Bu takdirde diyet vermez). Eğer öldürülen mümin olduğu halde, size düşman olan bir toplumdan ise mümin bir köle azat etmek lâzımdır. Eğer kendileriyle aranızda antlaşma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mümin köleyi azat etmek gerekir. Bunları bulamayan kimsenin, Allah tarafından tevbesinin kabulü için iki ay peşpeşe oruç tutması lâzımdır. Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir." "Nisa 93. Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." Tanıdık geliyor mu ? |
tamam da sana rakip olacak ve devletin bekasını bozacak kardeslerin tahtlarını fetret doneminde celebi kardeslerce gormedik mi? olaya niye boyle bakmıyorsun?
|
sevgili respendial , spartan-troy , gandalf , *sargon -özellikle teşekkürler kendisine- , K.C. , adrio , hiramusta , frodo ve son olarak iletisini okuduğum psikokemoterapi arkadaşlara yürekten teşekkürlerimi sunarım.
K.C. 'nin kopyaladığı yazı sadece ve sadece yahudi cihadının ürünü bir araştırma(?)dır. Eğer *Kuran *tahrif *edildiyse *neden *Kuran'da *yahudileri *ve *zihniyetlerini *düşman *ilan *eden *ayetler *değiştirilemedi?Eğer *Kuran *değiştirilseydi *her *müslümanın *okuduğu *Kuranda *yahudi *zihniyetinin *düşman *ilan *edildiği *ve *her *doğan *müslümanın *da *potansiyel *siyonist *düşmanı *olmasını *sağlayan *ayetlerin, *Kurana *daha *baştan *beri *ölümüne *bir *ırkçı *kin *içinde *bulunan *yahudiler *tarafından *en *evvel *değiştilmesi *gerekmez *miydi? Tüm tahrif iddialarına açık bir yanıtı gerekçesiyle yazdım.Önce bu gerekçemin çürütülmesi daha sağlıklı olurdu.İşte bunu sorgulayan sayın sargon , ince ve dostça üslubuyla almak istediğim yanıtı vermeye çalıştı. "dünyayı *600'lü *yıllardan *beri *Yahudilerin *Özel *Harp *Dairesinin *yönetmiş *olması *gerekiyor. *Aynı *zamanda *her *tür *kutsal *kitap *değişikliklerinin *bu *yönetici *kurum *tarafından *yapılması *gerekiyor. Bu *teoriyi *kabul *edersek, *yani *1400 *yıldır *dünyayı *Yahudi *Özel *Harp *Dairesi *yönetiyorsa *ve *değişiklikleri *de *sadece *onlar *yapabilecek *durumdaysalar *Kuran'daki *kendi *aleyhlerine *olan *kısımları *değiştirmemiş *olabilirler *mi?" Tabiki siyonizmin 5000 yıllık ömrünün asrımıza uzanan bir ayrıntısıdır Özel Harp Dairesi-Kontr Gerilla.600'lü yıllarda yoktu ancak yahudi zihniyeti, kurumların isimleri değişse bile aynı kalmıştır.Bu zihniyet, şu anda Irak'ta yaşanan emperyalizmin çok daha ileri boyutlarının acımasızca uygulanmasıdır.Yahudilerle fikri mücadele önemlidir ancak adamların anladığı tek şey öldürmek ve ortadan kaldırmak gibi bir ilkellik! Paramızla A.B.D.'den silahlar alıyoruz fakat tüm bu silahların kumandası Amerikaya bağlıdır.Amerika isterse tek bir tuşla silahlarımızı çalışmaz hale getirebilir.Bu şifreleri Türk mühendisler ASELSAN'da çözdüler açıklayacakları ertesi güne ulaşmadan üç mühendis de öldürüldü ve projeleri çalındı.Adamlar öldürerek yıkmada meşhurlar.Yahudi zihniyeti 5000 yıldır değişmemiştir. Yahudiler Kuran'ın en şiddetli düşmanıdır ama gelişmesine engel değil destek verirler de bilemezler.Kuran'da da yahudilerin müslümanlara en şiddetli düşman olduğu yazılı olduğu halde nasıl siyonist düşünce Kuran'ı değiştirmeye yeltenmemiş olsun? sorumu tekrarlıyor ve zor anlayan biri olarak anlayabileceğim yanıtlar arıyorum. Eğer *Kuran *tahrif *edildiyse *neden *Kuran'da *yahudileri *ve *zihniyetlerini *düşman *ilan *eden *ayetler *değiştirilemedi?Eğer *Kuran *değiştirilseydi *her *müslümanın *okuduğu *Kuranda *yahudi *zihniyetinin *düşman *ilan *edildiği *ve *her *doğan *müslümanın *da *potansiyel *siyonist *düşmanı *olmasını *sağlayan *ayetlerin, *Kurana *daha *baştan *beri *ölümüne *bir *ırkçı *kin *içinde *bulunan *yahudiler *tarafından *en *evvel *değiştilmesi *gerekmez *miydi? |
kaldı ki kuranın değiştirilmesinle bunun ne alakası var anlayamadım.
|
Yani Kur'an ile yönetilen bir ülkeyi yöneten ve Kur'ana iman etmiş bir Mümin olduğu iddia edilen Fatih'in bundan sıyrılmasını sağlayacak,Senin anlayışından başka bir Kur'an ayeti falan mı var ?
Kur'an padişahları bağlamaz diye bir hüküm mü var ? |
hewreman alkıslıyorum bu tevilini...elahmdulillah kuran değişmeyecektir...onlar sadece zannediyorlar.bosver sen....yazın cok guzel ellerine saglık...
|
yaa yok ben oyle bir sey soyledim mi? ne alakası var...o zamanın sartları onu gerektiriyordu demek ki..arastırmadan etmeden bu konu hakkında net bir yorum yapamayız..ama kuranla uzaktan yakından bir alakası yoktur..cunku fatih sultan mehmetin hocaları dunyaca unlu tefsir uzmanlarıdır...
yani kuranı fatih değiştirmemistir psiko....oyle bir ayet varsa bile onu kurandan cıkarmazdı herhalde...var mı boyle bir ispat...yok... |
bende diyorum ki...celebi sultan da o zaman...kuranda ki ayetlerin bizim bildigimiz gibi olmasını gordu ki...kardeslerini kundakta bogdurtmadı..ama sonra baslarına musallat oldu....yani senin dediğin cıkmaz burdan .
|
Siyonizm tarihi kin tarihidir.İslam dinine de ölümüne bir kinin tarihidir.Şu anda Türk halkı istemese de İslam Devleti olarak görülen Türkiye'yi süper güç olmasını engelleyecek faaliyetler yapmak siyonizm mantığındadır.
bu zihniyet nasıl Kuranı tahrif edememiştir öğrenmek istediğim bu. |
ben simdi sana fatih sultan mehmet kesin cennetliktir diye bir sey de soylemedim...
ne hesabı varsa Allaha verir....olayı saptırtma lutfen |
hewreman bu ne hırs ...eyvallahta..bu adamlar anlamaz bunları.
sümmün bunlar ,bukmun bunlar...ben muslumanım kardesım....eyvallah...o dedigin siteyi biliyorum. |
Senin kendi savını desteklemek adına aldığın
Ama zulmedenler, kendilerine söylenen SÖZÜ bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları bozgunculuğa karşılık, üzerlerine gökten iğrenç bir azab indirdik. (BAKARA/59) Siz (müslümanlar,) onların size inanacaklarını umuyor musunuz? Oysa onlardan bir bölümü, Allah'ın sözünü işitiyor, (iyice algılayıp) akıl erdirdikten sonra, bile bile değiştiriyorlardı. (BAKARA/75) Burada siz Müslümanlar dedi diye Müslümanların bundan azade olacağını falan düşünmüyorsun değil mi ? Allah'ın indirdiği Kitaptan bir şeyi gözardı edip saklayanlar ve onunla değeri az (bir şeyi) satın alanlar; onların yedikleri, karınlarında ateşten başkası değildir. Allah kıyamet günü onlarla konuşmaz ve onları arındırmaz. Ve onlar için acı bir azab vardır. (BAKARA/174) Sence Fatihe o fetvayı verebilenler bu ayetle muhatap mıdırlar ? Artık vay hallerine; kitabı kendi elleriyle yazıp, sonra az bir değer karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere. Artık vay, elleriyle yazdıklarından dolayı onlara; vay kazanmakta olduklarına. (BAKARA/79) Senvce fetvayı nereden aldıklarını iddia ettiler ? Onlardan zulmedenler, sözü kendilerine söylenenden başka bir şeyle değiştirdiler. Biz de bunun üzerine zulmetmeleri dolayısıyla gökten 'iğrenç bir azab' indirdik. (A'RAF/162) Osmanlının ve Halifeliğin lağvedilmesi durumunu *"bunun üzerine zulmetmeleri dolayısıyla gökten 'iğrenç bir azab' indirdik." anlatıyor mu sence de |
psiko kardes....fetva da git kardesını öldür mü demişler....o zamandan ispat getir bana..fatih neden öldürmüş..ve baslarında seyhulislamlar mı varmıs...fatih ıssız bir yerde öldürmüştür kardesını...seyhulislamların onayladıgını felan cıkaramazsın burdan....peygamberde hata yapmıstır biliyorsun değil mi? sonucta devletin bekasında tehlike gorerek kardesını oldurmus....hata yapmıs....cezasını ceker..buradan kuranın değiştigini cıkaramazsın....
|
konu neden değiştiriliyor!
|
valla psiko kardesım becerisi bana sorma...değiştirme diyorum değiştiriyor...değiştirmeye merak salmıs bunlar cunku...her seyi değişen gozle baktıkları icin...
|
Kuran degistirildi mi?
Tarihsel bir surec icnde Arapca Kuran'in degisip degismemesi bir yana, Kuran'i bugun bile gozumuzun onunde degistiriyorlar: (Mearic-40) Doğuların ve Batıların Rabbine yemin ederim ki, şüphesiz onların yerine daha iyilerini getirmeye bizim gücümüz yeter. Bizim önümüze geçilemez. (Diyanet) Artık o doğuların ve batıların Rabbi için yemine ne hacet; şüphesiz ki, Bizim elbette gücümüz yeter! (ELMALILI) Simdi burada yemin ediliyor mu, yoksa yemine gerek yok mu deniliyor? (Kuran Allah'in sozleri olduguna gore, burada yemin edenin kim oldugu ayri bi konu zaten) ----------------- Nisa-34) (...) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın, onları dövün. (Diyanet) (...)Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! (Yasar Nuri Ozturk) Simdi burada kadinlar dovulecek mi, yoksa baska bir yere mi gonderilecek? -------------------- (Nebe 31-33) Takva sahipleri için bir kurtuluş ve bir zafer vardır. Sulak bahçeler, bağlar, üzümler, Göğüsleri turunç gibi yaşıtlar, (Y.Nuri Ozturk) Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, yaşıt, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. (Diyanet) Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var. Bahçeler var, bağlar var. Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var. (Elmalili) Simdi Allah'in mumin erkek kullarina vaad ettigi kizlarin Gogusleri turunc gibi mi (ne demekse artik turunc gibi), yoksa tomurcuk memeli mi? Acaba hangi turkce Kuran bizlere Allah'in sozlerini tam olarak anlatiyor? Daha Muhammed Esed'in, Edip yuksel'in ve onlarca yabanci dile cevrilmis Kuran meallerindeki birbirini tutmayan anlam farklarindan soz etmedim. Arapca'da bir kelimenin 30 ayri manasi vardi degil mi? O zaman Kuran'i her eline alan 30 ayri sekilde tercume eder bu kitabi? Evrenseldi dimi bu kitap? Hmmm.... Arapca orijinalinden baska bir dile cevrilen Kuran, o dilde tam manayi veremiyorsa cevrilmesin o zaman. Cevrildiginde onun gercek manasini veremeyecekse, hatta apayri ve hatta bazen de zit anlam verebiliyorsa cevrilmesin Kuran kardesim. Cevrildiginde apayri bir sey ortaya cikiyorsa, bu yapilan eylemin kitabi tahrif etmekten ne farki var? Hem de goz gore gore! Var mi piyasada birbirinin ayni iki Kuran. (Libya Kuran'ini karistirmiyorum bile) Yabanci Kuran meallerinin hepsinde, hatta Azerice Kuran'da bile "carmiha germe cezasi" vardir. Bir tek Turkce'deki Kuran meallerinin hic birinde bulamazsiniz. Hepsi degisik degisik! Biri der yemin ederim, oteki der yemine gerek yok! Allah da bakiyor oyle kullarim sozlerimi anlayacak diye! Islam dunyasi karma karisiktir. Allah'in apacik dedigi alti ustu 300 sayfalik bi kitabi 1400 yildir kurcalar da kurcalarlar. Her kafadan ayri bir ses, her donemde yeni tefsirler ortaya cikar. Cagin bilim ve ahlak anlayisin uysun diye yeni yeni zorlama mealler ortaya cikar. Hadisleri kabul etmeyip Islam'dan soyutlamaya calisanlar da cikti ortaya bu yuzyilda. Yakinda Kuran'daki ayetler icin "sahih degil" falan demeye kalkarlarsa hic sasmam. SAYGILAR |
Değerli Hewreman ; Konu değiştirilmiyor. Konu değiştirmek,değiştirilmek ile ilgili olunca tüm yönlerine bakılıyor. Sizdeki değişimle birlikte sizin konuya bakışınızı ele alalım. Mesela siz Allah'a inanan bir arkadaşsınız.Dolayısı ile herhangi bir toplulukta konuşurken veya yazı yazarken Allah'ın büyüklüğü ve gücü ile ilgili düşününce,içinizi kaplayan duygu ve düşünceler sizden taşıyordur.Ancak bugün dünyada var olan konuma bakınca da Amerika ve İsrail komplo teorileri dışında bir olgu düşünemiyorsunuzdur. Hz.İbrahim ile Nemrut,Hz.Musa ile Firavun arasındaki olaylar bir masal gibi anlatılır ve inananlar bunları "Vay be Allah'ın gücüne bak" diye neşe ve zevk içinde dinlerler.Bu iki olay *hakkında,değerli kardeşimiz troyya'nın "hiç biri somut ve gercek bir kanıt getirmiyor..sadece değiştigine inanıyor." dediği gibi "Somut ve gerçek kanıt" yoktur "İnanç" vardır.Ama inananlar "İnanç" yüzünden bu iki olayda Allah'ın gücünün büyüklüğüne inanırlar. İş Hz.İsa ve Hz.Muhammed'e geldimi tarihin de şahitliği ile Hıristiyanlığın Roma gibi bir dünya devine Allah'ın gücü ile galip geldiğine,İslam'ın ise varlığından itibaren Emeviler,Abbasiler,Memluklular,Selçuklular ve Osmanlılar ile birlikte 1000 seneye yakın dünyada söz sahibi olmasını yine Allah'ın gücüne bağlarlar. Babil kralı Nebukadnezar (Buhtunnassır)ın ülkelerine saldırması sonucu,Kudüs başta olmak üzere memleketlerini kaybetmeleri ile neticelenen birinci olaydan sonra M.S 70 yılında bir kez daha,memleketlerinden dünyanın 4 bir tarafına darmadağın olan,1492 ye kadar avrupanın her yerinden sürek avı gibi kovalanıp,en son İspanya kral ve kraliçesinin ellerinden Kanuni Sultan Süleyman'ın kucak açması ile kurtulan,2.dünya savaşında Hitler'in elinden "Mucize kabilinden" kurtularak İsrail'i kuran Yahudiler için: "Dünyayı idare eden sistem siyonizmdir.bu tevrat ırkçılığı tüm ülkelerde Özel Harp Dairesi kurdurmuştur ve tüm eylemleri de o ülkelerdeki MOSSAD bağlantılı bu daireler planlıyor.Hatta bence Turan Dursun'u öldüren zihniyet İslam gibi görünse de *katleden merci ÖZEL HARP DAİRESİdir." Yukarıda izahatını yapmaya çalıştığım tablo ile "Dünyayı idare eden sistem siyonizmdir." yanyana gelince şahsen sorarım,siz gerçekten Allah'a inanıyormusunuz ? diye Sonra da konuya dönebiliriz *:) |
Değerli troyya ; Konumuz değişmek,değiştirilmek üzerine olunca ; Bulunduğumuz alan,misyonu "dinlerden özgürlük" olan Turan Dursun sitesi forumları. Sitemizin hoşgörüsü ve tahammülü ile demokratik yapısı,İslamışığı ve Ateizmin yalanları sitelerinden oldukça farklı.Sanırım sen de bunun farkındasın *:) Ancak,demokratik hakların kullanılmasında,adını zikrettiğimiz sitelerden çok farklı bir anlayışa sahip olan sitemizde,hoşgörü ve tahammül,fikirlere ve onları sunma üslubunadır. Gözde arkadaşımızın da vurguladığı gibi üslubunuz ve işi şahsileştirme olayını değiştirebilirseniz kendi adıma sevineceğim. "yok su adam değiştigini savunmusta yok bu adam değiştigini savunmusta...bunlar tarihte yuzlerce var...hiç te tınlanmıyor bu adamlar...bunların basında goldzier geliyor...hiç biri somut ve gercek bir kanıt getirmiyor..sadece değiştigine inanıyor.." "hiç biri somut ve gercek bir kanıt getirmiyor..sadece değiştigine inanıyor." Bu bir bakış,bir anlayış.Şahsen somut ve gerçek bir kanıta ben de varım.İnanışa ise ben de yokum. Bu bağlamda bakılınca,Ebla tabletleri ve Ölüdeniz tomarları birer "Somut ve gerçek kanıt" sayılabilir mi ? Sayılabilir ise,inanan biri olarak hem ""hiç biri somut ve gercek bir kanıt getirmiyor..sadece değiştigine inanıyor." deyip,sonra da diğer iki kitap için "İnanca" dayalı bir değişim ifade etmek ne kadar doğrudur ? Üstelikte inanıldığı iddia edilen Kur'anın : "BAKARA : 91. Kendilerine: Allah'ın indirdiğine iman edin, denilince: Biz sadece bize indirilene (Tevrat 'a) inanırız, derler ve ondan başkasını inkâr ederler. Halbuki o Kur'an kendi ellerinde bulunan Tevrat 'ı doğrulayıcı olarak gelmiş hak kitaptır. (Ey Muhammed!) Onlara: Şayet siz gerçekten inanıyor idiyseniz daha önce Allah'ın peygamberlerini neden öldürüyordunuz? deyiver." "ÂL-İ İMRÂN : 3. (Resûlüm!) O, sana Kitab'ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak indirdi, Tevrat ile İncil'i ve Furkan'ı indirmişti. " "MÂİDE : 44. Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat 'ı indirdik. Kendilerini (Allah'a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah'ın Kitab'ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir." "MÂİDE : 68. "Ey Kitap ehli! Siz, Tevrat 'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni hakkıyle uygulamadıkça, (doğru) bir şey (yol) üzerinde değilsinizdir" de. Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun küfür ve azgınlığını elbette artıracaktır. Kâfirler topluluğuna üzülme. " "CUM'A : 5. Tevrat 'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu......" bu ve benzeri ayetlerinin yanında "Ala 18. Şüphesiz bu (Kur'an), önceki kitaplarda, vardır. 19. İbrahim ve Musa'nın kitaplarında. denildiği için Mevlana'nın bile "Allah'ın hazineleri ve ilimleri çoktur. Mukri, Kur'an'ı bilerek okuyorsa Allah'ın diğer kitabını, Kur'an'ını niçin kabul etmiyor." demesi yanında,diğer kitapların değişmesi veya tahrifini senin mantığın olan "simdi kuran zorla değiştirilmeye kalkınılsa,,bak simdi sizin dediğiniz yoldan gidelim....zorla kuranlar her evden toplatılsa...bu mumkun mu sizce?" anlayışından yola çıkan İmam Gazali ve Elmalılı Hamdi Yazır dahi "Matbaasal" bir değişim değil "Sözlerin yerlerinde durmasına rağmen,ağızlardan çıkarken Anlam,mana ve yorumlarının" değiştiğini ifade etmişlerdir. Dolayısı ile bizde dedik ki Ahzab 59 yerinde yani "Cilbab" farz ama uygulanmıyor. Nur 24 de "Göğüs açıklığının kapatılması amir hükmüne rağmen "Başörtüsü" icad ediliyor. Maide 3 te "........artık benden korkun......." ve Mümtehine 8 de "Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever." denilmesine karşın 670-740 yılları arasında komplo teorisi olmayıp,bilakis hem din alimi hem de İslam tarihinin babası sayılan Taberi tarihinin anlatımı ile Maveraünnehirde Türklere yapılanlar Nisa 92 ve 93 de yerinde olmasına karşın Kur'anda "Devletin bekası" falan gibi bir hüküm olmamasına rağmen (Her ne kadar sen kabul etmesende din adamlarından alınan cevaz ile yapıldığı tarihte "Dolunay" gibi durmaktadır.)Fatih Hem "Baba bir hem de DİN kardeşlerini" öldürtebilmiştir. Bunlar ile daha yanında sayabileceğimiz bir çok şey ki bir çoğunu freewill arkadaşımız sayıyor :) *senin bir ara takıldığın tabirin ile "Babalar gibi" değişmenin ne olduğu konusunu anlatmaktadır. Tabi eğer Kur'anda da geçen "Gözleri vardır görmezler,kulakları vardır işitmezler" in Shakespeare'in söylemi ile : "Hiçkimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz." *versiyonunda değilsek. * * **:) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:13 . |