![]() |
kurandaki şiddet ayetleri
Nedense bazı islamcı arkadaşlarımız,islam'ın hoşgörü dini olduğunu savunur.fakat kuran'a baktığımızda ise şiddet ayetleri hemen göze çarpar.Fakat bunu kabul etmeyen islamcı dostlarımız hemen savaş hukuku(!) bahanesini ortaya koyar..o ayetlere bakacak olursak;
bakara/2/191. onlari buldugunuz yerde oldurun. sizi cikardiklari yerden siz de onlari cikarin. fitne cikarmak, adam oldurmekten daha kotudur. mescidi haram`in yaninda, onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. sizinle savasirlarsa onlari oldurun. inkar edenlerin cezasi boyledir. bakara suresindeki bu ayet muhammed zamanındaki olaylardan bahsetmektedir.Fakat burda savaş hukukunun uzaktan ve yakından alakası yoktur.Bakın ayetin başında onları bulduğunuz,gördüğünüz yerde öldürün..Bu savaşta bulduğunuz yer anlamına gelmemektedir.bu sadece sokakta,evde yani nerde bu kişileri görürseniz öldürün anlamına gelmektedir..bu islam dinindeki şiddet ayetlerinden sadece biridir. tevbe/9/29. kitap verilenlerden, allah`a, ahiret gunune inanmayan, allah`in ve peygamberinin haram kildigini haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin. tevbe suresi 29.ayette ise şu açıklanmaktadır..kitap verilenlerden yani,yahudi ve hristiyanlardan allah'a inanmayanlarla islamı hak din olarak kabul etmeyenlerle savaşın ve onların boyunlarını bükün bu da ne alakaysa :) yani burda anlatılmak istenen bunlardır.herkes müslüman olana kadar onlarla savaş onların boyunlarını bük yere eğ,ve onlara bir baskı uygula..islam şiddet dini değildir diyenler bu ayetleri inkarmı ediyorsunuz... maide/5/45.Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, günahlarının bağışlanmasına vesile olur. Her kim de Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar hep zalimlerdir. bu ayette anlatılmak istenen ise,kısasa kısas esasıdır.yani kuran kendinden önce gelen yasa kitabı olan tevratı burda biraz örnek almıştır..ordan esinlenmiştir..yani kişilere karşı uygulanan şiddetlerden bahsediyor..dişe diş kana kan vb şeyler kuran da da varr.. |
Re: kurandaki şiddet ayetleri
bunları acıkladım...uyuyordun herhalde...o makaleye tas atarken....okumadıgın besbelli...
|
Alıntı:
|
neyse bosver...ne sen beni anlarsın nede ben seni...
kalbini kırdıysam ozur |
Felsefeci tabiri caiz se bir boktan caktigin yok :)
|
:D :)
|
Alıntı:
yani sen birşeyleri çok iyi biliyorsun ne kadar ahmaksın sen bakim :D allahı,islamı ve muhammed'i övseydim o zaman herşeyden anlardım öyle dimi..senin gibi saftiriklere harcayacak zamanım yok... |
peki biz ateizmi ,Allah yoktur kavramını övseydik..biz anlarmıydık her seyden...
|
Alıntı:
güzel kardeşim bazı şeyleri anlamadan tepeden inme ateist olsaydınız tabiki anlamazdınız..ama herşeyi araştırarak,eleştirerek ve sorgulayarak ateist olmuş iseniz,tabiki birçok olayı anlar.diğer insanlardan farklı bakardınız..Lütfen burda birbirimize hakaret etmeyelim..biz çatışmayalım,bırakın fikirlerimiz çatışsın önemli olan kardeşçe ve insanca yaşamak,bunu ise herkese göstermektir. |
eyvallah...ama sende anlayarak dinleyerek eleştirerek sorgulayarak islamiyete girmiş olsaydın...sende bir cok olayı anlardın...
bende bu cumleni boyle değiştiriyorum...hangimiz dogru ? |
vaktülühum haysu sekıftumühum veahricuhum minhaysu ahrecukum ve’l fitnetü eşeddü minel katli=onları yakaladığınız yerde öldürün,sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın,fitne adam öldürmeden daha beterdir
bu cumleden ne anlıyorsun felsefeci. aynı cumleye es değer soyle soyluyorum "seytan gorsun yuzunu.terbiyesizligin bu kadarı" |
güzel kardeşim hakaret etmene gerek yok.yok terbiyesizsin yok,şeytan görsün yüzünü demeye hiç lüzum yok.Sen haklısın biz haksısız o zaman.bana kutsal kitapların kaynaklarını belirtirmisin..ayrıca o ayetleri ne kadar güzel allandırıp pullandırıyorsun..işinize gelmediği zaman çok iyi kıvırıyorsunuz o ayetleri dikkatlice incele ve bak..ama incelesen de pek bir anlam ifade etmez senin için.Çünkü sen o ayetlerin şiddet içermediğini dile getiriyorsun.ama burdaki birçok insan gibi ben de diyorumki islam=şiddet kaynak ise kurandır,hadislerdir.esen kal.
|
felsefeci yok artık...bu kadar da olmaz...ben ornek verdim...sana soylemedim o sozu...
allanıdırıp pullandırmıyorum....ayetlerin arapcasına bak ve birde kuranda ki arapcasına bak... aynı değilse gel tukur yuzume...ve ayetlerin manası fitne beterdir kelimesi diyanette de var...her yerde var....ben hakaret etmiyorum...sadece ayetleri sorguluyorum... vaktülühum haysu sekıftumühum veahricuhum minhaysu ahrecukum ve’l fitnetü eşeddü minel katli=onları yakaladığınız yerde öldürün,sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın,fitne adam öldürmeden daha beterdir yani ayet sizin dusundugunuz gibi değil....ama saygım var size tabi... |
Konu kişiler değil, öne sürülen ayetlerdir. Hatırlatmakta fayda görüyorum.
|
Sevgili Sporan Troy;
Dün akşam hiç TV ve özellikle NTV izleme şansın oldu mu? Geçen yıl Danimarka'da Kur'an ve Muhammed'e ait hakaret ve cinsellik içeren karikatürler yayınlanmıştı. Müslüman alemi ayağa kalkmıştı. Dün de Danimarka'da müslüman beyfendiler konsolosluk önünde eylem yaptılar ve pankartlarında "Muhammed'e ve Kur'ana hakaret edenlerin öldürülmesi gerektiğine" dair ayetler olduğunu ve onları bize verin diye bağırıyorlardı BU NE? |
ayeti goster bana o zaman bayraktaro
|
bayraktaro kardeş sanırım gitti..ama ben yanıt vermek isterim..maide suresi 35.ayete bakabilirsin ama ben ne kadar da söylesem sen işin içinden çıkmak için bahanelerini süreceksin..
ayete bakabilirsin; Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. |
Ben burdayım Felsefeci87 kardeş;
Sana daha ilginç bir açıklama. Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde, bir gazetede röportajını okumuştum. Kur'an yer alan bazı ayetlerin bu dönem için uygulanır olmayacağını o yüzden o ayetleri es geçmemiz gerektiğinden bahsetmişti. Diyanet işleri başkanlığı da; Kur'an tüm alemlere gelmesinin hikmeti, hem döneme hitap eden ayetler olduğu için evrensel olduğunu o yüzden sadece Muhammed'in dönemine ait bazı ayetlerin şu dönemde uygulanamaz olduğunu belirtmişti. Bu ne; hani "Ayetlerimizi yalanlayanlar İnkarcıydı" - Bunların anlamı ne? Kim dürüst çıkın karşıma |
felsefeci maide 33 de yazdım oraya bak
|
Sana örnek mi?
Hacc-ı Ekber gününde, Allah ve Resulünden BÜTÜN İNSANLARA bir bildiridir. (Tevbe, 1) Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. (Tevbe, 4) Eğer andlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize DİL UZATIRLARSA, küfür ele başlarıyla savaşın. (Tevbe, 12) Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle AZAP ETSİN, onları rezil etsin, onlara karşı size YARDIM ETSİN, mümin topluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. (Tevbe, 14-15) Ey İman Edenler ! Eğer küfürü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (Tevbe,23) De ki: "Eğer babalarınız :oops: , oğullarınız, :oops: *kardeşleriniz :oops: , eşleriniz, :cry: *aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez. (Tevbe, 24) Kendilerine kitap verilenlerden Allah ve Ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. (Tevbe, 29) Gerek yaya gerek binek üzerinde, Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda CİHAD edin. Eğer, bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. (Tevbe, 41) Devamı gelecek...... SPORAN TROY |
sevgili bayraktaro
kurani kerimdeki islam seriati ile ilgili ayetler o günün sorunlara o gün icin islam sinirlari icerisinde cevap verir, kuranin seriat ile ilgili ayetler yorumu tabi degisken olmalidir, cünkü sorunlar cesitli sekillerde hep var olmaya devam etmek'dir..... |
Alıntı:
|
sevgili felsefeci
cidden bir XXXX cakmiyorsun ;) bu konulari ciddi manda farkli bir yorum okumak isteyen arkadaslar alt'daki linkteki >>Hidir<< dostumuzun yorumu farkli yorumu da okumlarini öneriyorum..... http://www.invitatio.org/forum/viewtopic.php?t=340 |
Alıntı:
|
arkadaslar her seyi acıkladım ben....ister dusunun ister dusunmeyin...beni ırgalamaz...musrik kelimesi ne anlama geliyor daha onu bilmiyorsunuz siz....
onları buldugunuz yerde öldürün...fitne beterdir ölümden.... her sey acık..her sey belli.....biraz arastırmanızı taleb ediyorum....bu fosseptik cukurunda kalıp..dunyadan soyutlanmıssınız... |
felsefeci bok ne bok olmayan ne ..bir tarif etsene bana Allah askına....td mi bok olmayan...adam daha 3.kitabının sayfa 162 sinde nace hikayesini bilmiyor daha.....bu mu bok olmayan...ne diyorsunuz siz yaa...kimi kandırıyorsunuz siz....
|
Sn. Katılımcılar,
Her ne kadar, sizler tartışıyor ve yazıyor olsanız da biz de okuyoruz. Bu tip hitabetlerinizi özelden birbirinize ulaştırırsanız daha verimli olacağınız kanaatindeyim. 8O Herkesin okuyabileceği bir arenada yazmanız; sizi bilmem ama bana çok şey kaybettiriyor. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
Sporan - Troy
Ya MÜŞRİK olan ANNEN'LE - BABAN ve KARDEŞİN olsaydı .................................................. ..... |
Sevgili MÜSLÜMAN arkadaşlar;
Ayetler şöyle olsaydı ne derdiniz acaba; Alın size Dinsiz AYETLERİ; * "Dini kabul edenleri buldugunuz yerde öldürün. sizi cikardiklari yerden siz de müslümanları çıkarın cikarin. Fitne cikarmak, adam oldurmekten daha kotudur. Herhangi bir yerde , onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. sizinle savasirlarsa inananları öldürün. inkar edenlerin cezasi boyledir. " *"Kitap verildiğini zannedenlerin, allah`in ve peygamberin varlığını kabul edenleri, dinsizlği savunmayanlarla, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin" "Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, toplum için yararlı olmuş olur. Her kim de dinleri kabul ederse, onlar hep zalimlerdir. " "Allah ve Resûlüne savunaların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki cezalarıdır" EVET.....DÜŞÜNÜN BİRAZ.............................MÜSLÜMLER |
Alıntı:
|
Alıntı:
böyle bir kitap yok ne yazık ki.Yani sizin dediğiniz gibi bir kitap ortalıkta yok.Olsada tutulmaz zaten. İsterseniz şu şekilde düşünün. Siz bu şekilde bir kitap yazın.Ve sizin etrafınızda kaç kişinin toplanacağına bir bakın.Eğer gerçekten günümüz müslümanları kadar taraftar toplarsanız tartışmaya öyle devam edelim. Size her seferinde aynı şeyleri yazdım ama siz yinede aynı fikirlerle yaklaştınız.Bizler sizin İslam a karşı tutumunuzla şu anda savaşıyoruz zaten.Sizde bizimle savaşıyorsunuz.Ama bu savaş düşündüğünüz şekilde sıcak savaş niteliğinde değil,fikirlerin çatışması şeklinde olmaktadır.FİKİR SAVAŞI Sizler müslümanları yok etmek,onları öldürmek gibi bir tehditle yaklaşırsanız bu sıcak savaşa da dönüşecektir elbet.Bundan daha normal bir şeyde yoktur zannımca.Benim camilerimi,mescitlerimi ve inancımdan olan herşeyi yok etmek ve bizleri öldürmek,ortadan kaldırmak için saldıran bir topluluğa karşı her zaman savaşırız.Tarihin sayfalarını karıştırınız sayın bayraktaro.Yada sadece Kurtuluş Savaşımıza bakınız.Bu ülkenin dini değerlerine saldırıya da karşı çıkılmıştı o zaman.Emperyalist güçlerin ekonomik çıkarları yanında dinimizi ezmek gibi gayeleriyle de savaşılmıştır. Şimdi sorarım size Bu ülkenin camilerine ve inançlarına saldıran ve o inanca sahip kişileri öldürmeyi hedefleyen ve buna girişen bir topluluğa karşı savaşmayalım mı? |
Sevgili Childintime;
Benim anlattığım dikkat edersen nefsi müdafa değil. Nefsi müdafa bütün dünyada kabul edilen ve her zaman olması gerekne birşey ama bunda nasıl nefsi müdafa var. Sormak gerekir? Hiç bir ayette, size saldıranlara karşı ancak sizin kendinizi savumanız emredilmiştir. Allah, Savaşı sevmez. Ancak, sadece kendinizi korumanız ayrıcalıktır. Dememiştir............... Müşrikleri, bulduğunuz yerde öldürün.........................Bu ne demek child?............ Bulduğunuz yerde öldürmek, çok göreceli bir kavram............... Varsayalım ki, Bush gitti KABE'ye bir bomba attı ve orayı yıktı. Ne olurdu? Bu ayete göre, BUSH'u ABD'de bir şekilde yakalayıp öldürmek geremez mi?. KABE dediğin şey, taştan topraktan yapılmış bir inşaat. Orası, bir insan hayatı ile ölçülebilir mi? KABE'yi tekrar inşaa edebilirsin, ama insanı asla..... (BUSH, KABE'yi vurarak fitne çıkarmıştır. Ayet diyor ki Adam öldürmekten kötüdür. Fitne, bir insan hayatından nasıl iyi olabilir?) Boyunları bükük, kendi elleriyle cizye verene kadar savaşın..........................Bu nedemek child? Bu acaba nefsi - müdafa mı? yoksa, bir esire yapılan muamele mi?. Kişi sana yalvarana kadar onlarla savaşın. Nasıl bir kin bu.....? Bu nefsi müdafa değil................ Yine BUSH meselesine gelirsek, KABE'yi yıktığında fitne çıkarmış olduğundan, Onun cezası ya öldürülmesi, ya İRAN'daki gibi asılması yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi ya da yerde sürülmesidir. Sadece bir inşaat yapısından bahsediyoruz. İKİNCİ KONU CHİLD demiş ki; Bu dönemdeki savaş, soğuk savaş değil fikir savaşıdır. Yahu arkadaşım, bu fikir savaşını Kur'an'ın neresinden aldın anlayamadım? Ben hiç şöyle bir ayet görmedim. "Ey Müminler, Size dininiz hakkında bir çok şeyler söyleyebilirler. Ancak, siz inkar edenlere güzel bir dille gerçekleri anlatın. Onlara, dinin güzelliklerini gösterin. Bu sizden isdediğim mücadeledir. Gerisini bana bırakın." NEREDEN ÇIKARIYORSUNUZ ANLAMADIM. MUHAMMED BİLE İŞİN İŞİNDEN ÇIKAMAYINCA ZORBALIĞA BAŞLAMIŞ. FİKİR SAVAŞI İMİŞ. HERHALDE BİN YIL SONRA DA BU DİN YAŞARSA, O ZAMANDA BU KUR'AN (EVRENSEL YA) ORADAKİ BAHSETTİĞİ, SOĞUK SAVAŞ YA DA FİKİR SAVAŞI DEĞİL. TELAPATİ SAVAŞI DERSİNİZ................ :lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: |
Bush neden Kabe yi bombalamıyor belli sayın bayraktaro.
Çünkü inançlara yapılan bu derece açık bir saldırının ne anlama geldiğini biliyor.Nasıl biliyor?Kendi inançlarına aynı şey yapıldığında ne yapacağını bildiği için biliyor. Sayın bayraktaro. Biz şunu biliyoruz. İnançlarımız,gelenek ve göreneklerimiz,yaşayış motiflerimiz ve toplumca öznel ilişkilerimiz, bizlerin toplumca varlığını ortaya koyan ve bireysel canımız gibi değerli varlığımızdır.Toplumsal canımızdır kısacası. Bu değerlere yapılan saldırıya hangi toplum olursa olsun aynı şekilde cevap verir. Cevap verenler ve veremeyenler örneği günümüzde açıkça ortadadır. Kurtuluş Savaşındaki mücadelemizin sonucu şimdi bu değerlerimizi özgürce yaşamamızı sağlamıştır. Günümüzde Irak ın hiç mücadele etmeden kendisini ABD ye teslim etmesi ise onlar için hangi sonuçları doğurduğunu görebiliyoruz. O dönemin savaşı, İslam ın getirdiği modern yasaları karşı tarafın şiddetle karşılaması ve bunu yok etmeye çalışmasıyla doğmuştur.İslam,o dönemin insanına eskisinden daha fazla hak ve özgürlük getirmiştir.Ahlak sistemi eskisine göre daha mükemmeldir.Toplumun bireylerine verdiği haklar eskisinden daha fazla ve detaylıdır.Kadınlar ve hakları eskisiyle kıyaslanamayacak şekilde artmıştır. Bu durumdan elbette rahatsız olan bir grup vardı.Bu rahatsızlıklarını ise savaşarak dile getirmişlerdir. İslam öğretileri eskisiyle kıyaslandığında çok çok daha fazla insani değerler taşımasaydı,bu kadar kısa sürede çoğalarak savaş kazanacak güce gelemezdi.Herhangi bir aşama da sönerdi.Bu insani öğreti karşısında alınan her tavır düşmanca olmuştur ve o kişilerle savaşılmıştır. Burdan şu mesajı almalısınız sayın bayraktaro Ahlaki değerlerimiz,inançlarımız, gelenek göreneklerimiz bizim için değerlidir.Bunları yok etmeye çalışanlar fikir gücüyle gelirlerse fikirle savaşılır,şiddetle gelirlerse şiddetle savaşılır.Kurtuluş Mücadelemiz bu konuda size güzel bir örnek olsun. |
Bombalamamasinin nedeni kerizlerin petrolünü cacik gibi kullanmasi, siz kurani okuyun biz dünyayi yönetelim napacan teknoloji bilim bunlar bos isler zaten önemli birsey olsaydi kuranda yazardi. demek ki önemsiz
Zenginler kazandi Sen kaybettin İyi uykular !!! |
Alıntı:
ebu cehilde aynı sekilde öldü hatırlatırım felsefeci....cok ugrasıldı ama kale alınmadı yani.... ben turan dursunun kitaplarını mallıgını ispatlamak icin okurum...yoksa baska turlu niye okuyayım ki...o zaman siz niye islamiyeti kale alıyorsunuz ...ve buna nazaran bu sitede bir seyler yazıyorsunuz....buyur burdan yak... felsefeci butun yazdıklarını senin aleyhine ceviriyorum fark ediyorsan. |
bayraktaro .....insanın ailesinin müşrik doğması gibi bir söz olamaz....müşriklik iki yuzluluktur....ne alakası var...hadi hristiyan desem yahudi desem anlıcamda...müşrik doğan annesi ne demek yaaa....
:D *:D |
Alıntı:
|
:) hadi oyle olsun felsefeci....iftira atan iftiranın ne kadar kötü olduğunu bilseydi...kurana celişki demezdi zaten....bu da troydan bir vecize...yazın bir kenara...
benim burdaki görevim meydanı size bos bırakmamak...yoksa ateistliginiz beni ilgilendirmez.. benim namazıma el koyan eli ben bayraga uzatılmıs el olarak kırarım.... aha buda troyun faşistligidir deyin.... |
Alıntı:
saygılarımla.. |
iskambil kagıdının bir yuzunde
kartın diğer yuzunde yazan sey doğrudur diyor. diğer yuzunde yazan sey de bu kartın diğer yuzunde yazan sey yalandır diyor ..................................... hangisi dogru acaba.... :D *:D *ne biliyorsun ki....herseyin farkındasın... biz farkında değil miyiz? nedir bu zırvalama...siz biliyorsunuz biz bilmiyoruz...yok yaa...kime gore neye gore kardesım....ilk once bunu ispatla sen.... karsıma gelipte iki de bir de yok biz biliyoruz yok siz bilmiyorsunuz...yok ben her seyin farkındayım yok sen ahmaksın..hiç bir seyi bilmiyorsun... kimden alıyorsun bu yetkiyi...adam ol surda ne biliyorsan adamca yaz. kimseye yok sen karacahilsin yok biz aydınız....kimi kandırıyorsun sen.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:30 . |