![]() |
Turan Dursun nerede..?
Herkese selam.. Demin bu başlığı açtığımı sanıyordum; ya ben beceremedim, yada silindi.. Silindi ise bi sebebei vardır; en azından bildirirlerse tekrar açmam...
Evet arkadaşlar... Turan Dursun şuan nerede..? İhtimalleri değerlendirelim.. Şu dünya hayatının kaçınılmaz so nu olan ölüm kapısının arkasında ne var..? |
Re: Turan Dursun nerede..?
Cevap vereyim ;
Dogmadan once neredeyse orada. Simdi de ben sorayim; Neden olumsuz olmak gibi bir kayginiz var. Bir hayat yeterli gelmiyor mu ? |
,
* * sayın ahfa * * aramıza hoş geldiniz, bugün üye olmuşsunuz, keşke size gönderilen hoşgeldiniz mesajını da okusaydınız ve 10 mesaj kotasına uysaydınız. Neyse her ne kadar kendinizi tanıtan bir mesaj degilse de iletinizi tanışalım bölümüne aldım. Gerçi bu mesajdan daha iyi kendinizi tanıtamadınız ya o da ayrı. * * *Turan Dursun'un öldügünü bilmeniz güzel bir şey, çünkü hala onun sag oldugunu sanan Müslüman kardeşlerimiz var ve onu öldüreceklerini yazıyorlar siteye. Ne diyeyeim. * * *Turan Dursun un şu andaki oldugu yerle ilgili bir gözleminiz ya da bilginiz , gidip gelmişliginiz varsa, bunu da paylaşırsanız çok makbule geçer. Ama ölümden sonrası için söyleyecekleriniz bir ahkam olacaksa bunun bize ne faydası var. O kapının arkasını görüp de şimdiye kadar bildiren oldu mu, bundan haber verin, yoksa gerisi sadece tahminden ileri gitmez. * * *Ben bir şey olmadıgını düşünüyorum, siz var oldugunu nereden biliyorsunuz ve nasıl gözlemliyorsunuz. Somut olsun ve kanıtlar içersin lütfen. * * *saygılarımla |
Evet, HoşGeldin mesajınızı okumadım, damdan düşer gibi girmişim.. Patavatsızlığıma verin..
Neyse, konuya dönücek olur isek.... *Evet var.. O kapının arkasında ne olduğunu bilen ve bildiren milyonlarca insan var.. Bunlardan bir kısmı Peygamberlerdir... Yani bu kainat sarayının sahibinin elçileri.. Biz İnsan nevine O saray sahibini tanıttırmak ve bildirmek üzere gönderilmişler... Bir ksımı da onların yolundan giden İnsan-ı Kamil sıfatına layık olmuş diğer insanlardır.. Bu sıfata layık olma sebebleri onların hayatları dır... Mesela hayatında hiç yalan söylememiş bi insan, bu davada neden yalan söylesin..? |
Soru : Bir hayat yeterli gelmiyor mu..?
Cevap : Evet, yeterli gelmiyor.. Çünki 60-70 senelik ve geçici bir ömre sıkışan duygularımız bu hayatın ötesinde birşeyler olması gerektiğini vicdanen insana hissettiriyor.. Doğmadan önce varlık aleminde değildik.. Benden ile Ruh farklı şeylerdir.. Ruhun varlığı kabul edilmese bile; en azından duyguların varlığı red edilemez... Doğmadan önce Sevgi diye bi hasleti tanımıyorduk, şimdi tanıyoruz ve sevdiklerimiz var.. Onların yok olabileceğini kabul edemiyorum.. Siz nasıl kabul ediyorsunuz..? |
Soru : Bir hayat yeterli gelmiyor mu..? *AHFA
Sevgili ahfa,bütün dinler, bu sorduğun küçücük sorunun içinde gizli. İnsanlık hep'' ikinci hayat için'' tanrı ,tanrılar, tanrıça ve tanrıçalar yaratmıştır. Sana ve senin gibi düşünenlerede Muhammed ,ikinci bir yaşam vereceğini söylemiştir. Yani yön ,aynı yöne, ama yöntem değişmiş. |
Akıl, Mantık ve Vicdan hiçlikten gelip, hiçliğe gidecek bir hayatı asla yeterli görmez.. Her insan vicdanen yok olmıyacağını bilir.. Bu bilinç altı bilgidir zaten bizi hayatta tutan.. Çünki kimse asla Mutlak yokluğun ne olduğunu bilemez.. Tıpkı sonsuzluğu ve sonu bilemediğimiz gibi..
İnsan malumunuz üzere aciz bi varlıktır.. Mesela Uymak yada yemek yemek zorundadır.. Bunlar acizliktir.. Hayatını idame etmek için milyonlarca şeye muhtaçtır.. Bu acziyeti içinde hayal ve şuur vasıtası ile sınırları çok geniş bi dairede gezer.. Evet; insanın tek sınır Hayal gücüdür... Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün... Mutlak yokluk varmı..? Derinlerde biryerlerde de olsa, ebedi ve sermedi bir alemin var olduğunu bileceksiniz.. Çünki bizdeki duygu ve latifeler bu dünya için yaratılmadığımızın göstergesidir.. Geçemişten gelen elemler, gelecekten gelen korku ve endişer; Arzu ve Emellerimiz bu kısacık dünya hayatına sığmayacak kadar derindedir.. Biz insan nevi olarak bu kısa hayata Memur ve Misafir olarak gönderildik.. |
Biz insan nevi olarak bu kısa hayata Memur ve Misafir olarak gönderildik.. AHFA
Sevgili ahfa, bu islamın tanımı, soyut bir söylem. '' Bizi buraya *,tanrı Marduk gönderdi ,iyi bir yaşam sürmemiz için'' * *Söylemi ne kadar doğru ve geçerliyse, sizin söyleminizde o kadar geçerli. |
Mantık hatası yapıyorsun...
Tanrı marduk olarak nitelendirdiğin kıstas'ın bizlere gönderdiği bir Peygamberi, bir Kitabı mı var..? |
mantıgı degiştirelim
* *Tanrı Ahura Mazda, peygamberi Zerdüşt, kitabı Zend Avesta * *şimdi oldu mu. * *saygılarımla |
Peki bahsettiğin o tanrıya göre şimdi Turan Dursun nerde.. ?
|
Ne hz. muhammed *nede Turan dursun senin hayal ettiğin yerde değil.Sevgili ahfa.
eğer bir mekan arıyorsan , ikiside, aynı mekanda!. Yani insanların ve tüm canlıların olacağı AYNI mekanda! |
benim tanrım olmadıgı için bu sorunun muhatabı ben degilim, ama büyük ihtimalle Sırat köprüsünü ( bu sizin onlardan aldıgınız isim onlar Şinwad köprüsü diyor ) geçmiştir. *:lol:
* *Benim bildigim tek şey topraga karışmış oldugu ve her ölü gibi topraga yaşam vermiştir. Zaten ölüm hakkında tek gözlemimiz de bu, topraga yaşam vermesi. Başka canlılara besin olması. Buraya kadarını gözleyebiliyoruz. Bundan sonrası zaten yok. Vücut atomlarının hangi kimyasak reaksiyonlara girdigini ise bilmiyorum. * * *saygılarımla |
Evet, illaki bi mekan arıyorum.... Çünki insanda Ölüm ün öldüremiyeceği bir Ruh olduğuna inanıyorum.. Bu dünyadaki hayatımızın bir yerlerde hesabının görülmesi gerektiğine inanıyorum.. Mazlumların, zalimlerin zülmü karşısındaki feryatlarının hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.. Bu dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin; başka bi mekanda telafi edilmesi gerekliliğine inanıyorum....
Oyüzden de merak ediyorum... Bu insanlar nerde ve ne yapıyorlar... Bunca ölenler yokluğa mı gittiler... Hayatlarının hesabını vermiyecekler mi..? Bu hesabı soracak bir güç yok mu..? Mazlumların çektiği zulmün mükafatını *verecek, Zalimlerin sürdüğü sefanın cezasını verecek bir kudret yok mu..? |
Sevgili Ahfa,
Sonsuza kadar yasamak olmemek nasil bir duygu sizce. Obur dunyadaki *yasam nasil bir yasam ? Ne isle mesgul olacagiz orada ? Madem duygularinizi vicdaninizi rehber aldiniz. O zaman soruyorum orada SIkIlmayacakmisiniz ? Mesela ben interneti cok seviyorum. Bu forumda yazi yazmaktan fikir alis verisi yapmaktan cok hoslaniyorum. Bunlar varmi cennette ? Sorumu daha bir genel sorayim neler var cennette bu dunyadan farkli ki sonsuza kadar yasamaya degsin ? |
Mazlumların, zalimlerin zülmü karşısındaki feryatlarının hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.. Bu dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin; başka bi mekanda telafi edilmesi gerekliliğine inanıyorum....
* * *sayın ahfa * * *işte dinlerin özü de bu zaten. Öbür dünya, ahret aldatmacaları ile bu dünyada hesap sorulmasının engellenmesi. İnsanların ahret inancı ile uyutulması ve bu dünyada kaybettikleri mutlulugu öbür dünyada bulabileceklerine inandırılması. * * *Dinlerin ya tanrının ve ahret inancının tarihi sınıfların ortaya çıkması ile başat olarak gider. Bundan evvel insanlar ortak mülkiyetleri üzerindeki toprakta üretim yaparak, elde ettikleri ürünü ortaklaşa olarak paylaşıyorlardı. O zaman insanlık degerleri ve yaşama hakkı, eşitlik ve özgürlük dogumla kazanılan haklardı. * * * Sınıfların ortaya çıkması önce bir ideoloji dogurdu, bu ideoloji egemen olanın gücünü tanrıdan almasıydı; egemen ya tanrının ogluydu, ya işaret ettigi yetkiyi devrettigi kişiydi, fakat her zaman egemen olan kişiydi. Bu tanrısallık altında ezen ile ezilen arasında bir konsensus kuruldu ve ilk kabile anayasaları yapıldı. Devlet ortaya çıktı. * * * Şimdi artık olay degişmişti, dogumla kazanılan hak ölmekle elde edilen bir hak haline geldi. Bir taraftan devlet aygıtının militer ve silahlı gücü insanların isyanını şiddet yoluyla bertraf ederken tanrı ve ahret inancı da kişileri ideolojik olarak bertraf etti. Daha sonra tanrılar göksel ve erişilmez oldular, nizamı da peygamberler vahyettiler. * * * *Bu dünyadaki haksızlıga ancak bu dünyada çözüm bulabiliriz ve bulmalıyız. Bunun içinde haksızlıga ve sömürüye baş kaldırmak zorundayız. Kendimizi ahret inancıyla kandırdıgımız sürece egemenler sömürülerini daha da katmerli sürdüreceklerdir ve sürdürüyorlar. * * * * Yakın tarihimize bakın, 12 Eylül solu sindirmek için baskı ve şiddetin yanısıra neyi kullandı, İslami ideolojiyi. Bir taraftan zorla emegin güçlerini sindirir ve yok ederken diger taraftan da insanları itatat altına almak ve düzenle uyumunu saglamak için dini kullandı ve dini örgütlenmenin siyasallaşmasını sagladı. Ama bu oyun biraz ters tepiyor o da ayrı. * * * * *Zulme ve sömürüye karşı isek birleşebilecegimiz ortak temel var demektir, mesele ayrı inanç zaviyelerine sahip olsak da birbirimize inandıklarımızı ya da inanmadıklarımızı dikte ettirmekten vazgeçip aynı toplum içerisinde birbirimizi anlayarak ve ifade haklarımızı kısıtlamayarak yaşamasını ögrenebilmemizdir. * * * * * İşte bu sitede de bizim yapmaya çalıştıgımız budur. * * * * * saygılarımla |
Alıntı:
Çünki soru yanlıştır..! Bu soruyu aklın anlıyabileceği seviyeye indirgeyerek sormak lazım.. Kendinize şunu sorun..! "Bu dünyada Gençliğinizi Muhafaza ederek, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde kaç yıl yaşamak isterdiniz.. Kaç yıl böyle genç ve sağlıklı olarak kaldıktan sonra sıkılırdınız... 50, 100, 1000, 10.000 yada bir milyon sene mi..??? Hadi diyelim ki; bir milyar sene yaşadınız, hangi akıl ertesi gün kalktığında; yahu artık çok yaşadım, bundan sonra geri gelmemek üzere gidip yok olayım der.." Böyle bir akılsızlığı aklınıza kabul ettirebilirmisiniz..! Kaldıki Ahiret denilen mekanda zıtlar tefrik edilmiş olacak... Mesela sıkılmak die bir duygu olmıyacak.. Bazı arkadaşlar şimdi bundan da sıkıntı duyabilir.. :) Cennet nasıl bi yermi..? Nasıl hayal edebiliyorsanız öyle.. Akıl ve Hayal edemiyeceğiniz kadar teknolojik ve modern biyer ve yine idrak edemiyeceğimiz kadar da huzurlu ve zevkli bi yer... |
Alıntı:
|
cennet kuranı kerimin birçok yerinde ayetlerce insanlara bildirmiştir .
altlarından ırmaklar akan cennetler diye geçen ayetler de insan sadece ilmi kadar ve idrak ettiği kadar anlar . görmediği tatmadığı hissedemediği bir güzelliği bugüne kadar aklının ucundan bile tassavuf edemediği bir ortamdır . kimi buna hayal der sadece varsayımlar ile *insanları sonsuz hayata kandıran sözler olduğnu ileri sürer . işte inancı da inançsızdan ayıran ve allaha bağlayan etkenlerden biride bu . umutsuzluğa kapılmamak . yok olup gitme endişesi taşımamak . bir an düşünün hiçbir şey olmasın . ne dünya ne gezegenler ne madde hiçbirşey . varlığımızdan bile habersiz . hiç birzaman da ne olduğumuzu nasıl birşey olduğumuzu dediğim gibi var olduğumuzu bilmeden zaman mekan ortam olmadan bir hiçlik içinde olan bir şey . ve birden bire dünya denen gezegene bir tesadüf sonucu geldiğimizi sanan ateist yanlı arkadaşlar , bu hiçlikden bir insan meydana geldiğini ve milyarlarca hücreden oluşan komplike bir canlının tesadüfen oluşması teadüfmüdür ? biz buna yaratıcının gücü diyoruz . ve o olmasaydı zaten hiçlik denen bir şeyin içinde herşey *bir hiç olurdu . buyüzden öldükden sonra neredeysen oraya gideceğiz denen arkadaşa da saygı duymak gerekir . toprakdan geldik toprağa gideceğiz . ama daha evvel hatırlamadığın ortamı öldükden sonra hatırlamıyacağın ne malum ? |
Hatırlayacağın ne malum?
|
Alıntı:
Bir kitap evrensel olduğunu iddia ediyorsa içinde öyle ayetler olmalı ki okuduğunuzda "içimiz açılmalı". Örneğin cennet tasvirleri öyle bir şekilde yapılabilirdi ki okuduğumuzda içimiz ferahlardı, oradaki yaşamın inanılmaz biçimi boyutları bizi derinlere uzaklara götürürdü, "orada olmayı" hayal ederdik... Nasıl ki çok güzel farklı bir tabloya resme baktığımızda zaman zaman "orada olmayı" hayal edip istiyoruz, ruhumuza bu gibi bir etkisi oluyor, bilinç altımıza işleyip hayallerimizi, hayal gücümüzü açığa çıkarıyor, Allah'tan geldiği söylenen bir kitaptan da bu etkinin on katı beklenirdi... Ama ne var: "Irmaklar, MEMELERİ tomurcuklanmış bakire huriler, şaraplar, bağlar, bahçeler üzümler, kadehler, yastıklar, ipekler...vs..vs" Okunduğunda dahi "bu mu?" piskolojisi içine giriyor insan ister istemez... Örneğin Hindu kitaplarındaki (Veda ve upanişadlar) cennet tasvirleri "dahi" (müslümanlara hitaben yazdığım için "dahi" kelimesini kullandım) çok daha geniş, evrensel, mistik biçimdeyken Kur'an'ın anlatımları insanı ister istemez büyük bir hayal kırıklığına itiyor, Kur'an'ın bir çöl arabının düşüncelerinden ve hayal gücünden ibaret olduğunu bas bas bağırıyor. |
Sn.. Fırat
Kur'an az söz ile çok şey ifade eder ve insanların seviyesine göre konuşur.. *O devirde Çöldeki bir arap için en düşünebileceği, hayal edebileceği en büyük güzellik Nehir kenarında bir vaha.. Şimdi ise bizlerin ilmi ile birlikte Hayal gücümüzde gelişti.. Din gaybe inanmaktır; Kur'andaki ayetler Akla kapı açar ama Aklın ihtiyarını elinden almaz.... Ki, imtihan sırrı bozulmasın...! |
fırat kardeşim sende ileri teknoloji harikası olan internet vasıtası ile bir kitap yazssana onu eleştireceğine sen de kendine 6000 küsür ayetli bir kitap hazırla ve senin kitabını bu aklınla okuyacak binlerce milyonlarca ve hatta milyarlarca insana hitap etsin .
send cennet den tasvirlerde bulun ve insanlar senin bu yazdıklarına saygı göstersinler ve ilham alsınlar . madem o insana hayal gücü kuvvetli diyorsun sende hayal gücünü kullan bakalım ne kadar başarılı olucaksın ! |
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili Ahfa,
ben tirnaklarimi kestim ve topraga attim. Simdi o tirnaklarim nerede? Benim canli piril piril tirnaklarim yok olup gidecek degil ya? Saclarimiz nerede? Peki bu kesilen kisim kafa olursa, tirnagin basina gelen neden kesilen bu kafanin basina ve kafasiz yasayamayan vucudun basina gelmesin. Bunun anlasilmayacak yada inanilmaz neyi var. |
*
"Evet arkadaşlar... Turan Dursun şuan nerede..? İhtimalleri değerlendirelim.. " * ahfa Ben derim ki Turan Dursun şu anda "Dünya yuvarlaktır" deyip,yakılan veya hapsedilenlerin bulunduğu yerdedir. Peki sence "Dünya yuvarlaktır" diyenleri yakıp,hapsedenler sence nerededirler ? Bir de bu ihtimali değerlendirelim bakalım *:) |
Alıntı:
hangisi hz muhammed kadar başaraılı olmuştur hangisinin kitabında 1400 sene evvel bebeğin ana rahmindeki oluşumunu dile getirmiştir ? hangisi 2 denizin biri birine karışmadan süre geldiğini yazar ? hangisi yıldızlarla denizlerde yön bulmaya yönelik bir işaret var ve bunun gibi yüzlercesi . nedir bu kompleksin peki bu insan hakkında ... herkez atıp tutuyor yok çöl bedevisi yok koyunlara bakan bir yetim yok hayal gücü çok yüksek . demekki hayal gücü yüksek ve 1400 sene dir o hayal gücü 1.5 milyar insanı peşinde sürüklüyor .. saygı göstermek yerine tam tersini gösteriyorsun ... |
Sn. Fırat..
Kur'an Beşeriçin nazil olmuştur.. İnsan nevinin çoğu ise avam dır.. Kur'andaki teşbih ve temsiller hakikati akla yaklaştırmak içindir. er akıl sahibi kendi seviyesine göre ondan istifade eder.. Teknoloji görmemiş bir bedevi için Cennet Yeşillikler içinde bir sahradır, Medeniyet görmemiş bir köylü için farklı, bir başka seviyedki insan için farklıdır.. İnsanlar Nev olarak geliştikçe; Kur'an dan aldıkları ilham ve feyzde artmaktadır.. İnsanlık nev olarak ne kadar gelişsede insan fert olarak yine insandır.. Yine korkar, yine kıskanır, yine kızar, yine çoşku ve haz duyar v.s.. v.s... Kur'an Beşere hem nev olarak hedef gösterir; hemde herkese ayrı ayrı fert olarak hitap eder.. 1000 sene önceki insanlara huzur ve ilham jaynağı olduğu gibi, bugünki insan içinde öyledir; 50 sene sonraki insan içinde öyle olacak.. Tabiki kendisine inanan ve tabi olanlara.. Çünki Kur'an ya umum kitapların üstündedir; ya diğer hepsinin altındadır.. Ya Allah kelamıdır, Ya Beşer kelamı... Kendini Akıl kabul eden hiç bir akıl Kur'anın diğer kitapların altında olduğunu kabul etmez.. İşte Kur'an-ı Kerim e beşer kelamı nazarı ile bakarsanız ondaki Nur ve hidayet bir bir anda kaybolur; ışığı söner ve karanlıklara inkılap eder.. Siz bu nazarla ve ön yargılı olarak baktığıız için bu hakikati göremiyorsunuz; bana feyz ve zevk veren ayetleri basit ve önemsiz görüyorsunuz.. Elmas kıymetindeki ayetlerini basit bir cam parçası nazarı ile algılıyorsunuz.. Sorun tamamen bakış açısından kaynaklanıyor.. Kur'an nazil olduğundan bu yana ona tabi olan insanlara hem bir nur, hem bir zikir, hem bir fikir kaynağı olmuştur.. Dinleyene zevk verir.. Düşünene ise müthiş bir tefekkür kaynağıdır.. Kur'an-ı Kerim e İman dürbünü ile bakmak lazım.. O dürbünü siz doğru şekilde kullanırsanız uzakları yakınlaştırır; ama tersinden tutarsanız parmak ucunuzu bile göremezsiniz... |
Sn. respendial...
Tırnaklarınızı birlikte mi gömdünüz, yoksa ayrı ayrı yerleremi gömdünüz.. Sevenleri birbirinden ayırmamışsınızdır umarım.. Bukadarda maddeci olmayın; İnsan gibi muhteşem bir varlıkla, camit, şuursuz şeyleri nasıl kıyas edebiliyorsunuz..? |
Cunku senin suursuz dedigin tirnakla, suurlu deyip hayran kaldigin beyin hucresi arasinda cok fazla bir fark yok. Ikiside farkli calisan ama hucre yapisi birbirine benzeyen hucre yiginlari. Simdi tirnaklari bosver, diyelimki bir insan beyin ameliyati gecirdi ve bir ur aldirdi. Simdi senin suur dedigin o elektrik impulslarinin gectigi hucreler ameliyatla alinip atilinca nereye gidiyor? Eger biryere gitmiyorsa, bir hucre topluluguna nereye gittin diye sormak icin illaha hepsinin mi olmesi gerek?
|
İlmen malumunuzdur ki; her insan senede en az iki kere beden değiştirir.. Beden ile o bedenin içindeki mana farklı şeylerdir... Benim aklım, benim elim, benim kalbim diye sahiplenen birisi var..
Şimdi eliniz kesilse o bende bir eksilme olmaz; kör olsanız yine o ben mevcuttur.. Beden fabrikasının yönetimini beden den hariç bir BEN e vermez iseniz o zaman bedeninizdeki her bir ücreye hme mutlak bir hakimiyet, hemde mutlak bir mahkumiyet vermek zorunda kalacaksınız.. Her bir hücrenize sonsuz bir ilim ve kudret vrmek zorunda kalcaksınız... Ya bir Programcının programına uygun olarak hareket ettiklerini kabul ediceğiz; yada her bir zerreye bir uluhiyet vermek zorunda kalacağız... Herhalde mevcudiyetinizi oluşturan hücrelerin akıllı ve şuurlu ve duygulu olduklarını kabul etmezsiniz.. Canlı olmak ile; şuurlu olmak farklı şeylerdir. Şuur bir bütündür.. Bölünmez, parçalanmaz.. Bedenin mevcudiyetinden hariç bir varlığı vardır.. Büyüklük, küçüklük, ağırlık, hacim v.s. gibi cismani kavramların dışındadır.. Benim insan olarak kast ettiğim mana budur.. Yoksa bedenimzi oluşturan 100 milyar kadar hücrenin her birisine ayrı bir kimlik vermek gerekir.. Çocuk doğar, büyür ve gelişir.. Ama bu hayat yolculuğunda değişen bedeninin içinde bir yerler de hep BEN dediğimiz bir ENE mevcuttur.. |
İlmen malumunuzdur ki; her insan senede en az iki kere beden değiştirir
* * *ilmen nasıl malumumuz oluyor ahfa kanıtlayabilir misin. * * * saygılarımla |
Evet kanıtlaya bilirim......
Bedendeki her hücre belli periyotlar ile yenilenir.. En hızlı yenilenen hücre Dil hücreleridir. Takribi 2 haftada bir dilimiz tamamen yenilenir.. En geç yenilenenler ise beyin hücreleridir, 6 ayda bir yenilenir... Bu tıbbın ispat ettiği bir gerçek, kafamdan uydurduğum bişey değil..! Daha detaylı bilgi için BKZ : İnternet.. :) Hemde münazaralı bi mesele değil.. Ortak ka bul görmüş net ve kesin bilgi içeren bi mesele.. |
Bu suur malesef o begenmediginiz zerrelerin isi. Bu sebeple o begenmediginiz zerrelere alkol verdiginiz zaman, kimyasal bir tepkime ile bireyin suuru degisir. Cunku suur ve dusunme kimyasal bazli olaylardir.
Peki ben radyonun nasil calistigini bilmiyorum diye, herkes radyonun icinde kucuk cucelerin sarki soyledigine inanmak zorunda mi? |
Çünki Dünyda Ruh Bedeni kullanıyor.... Gçz penceresi ile seyrediyor, kulak ile duyuyor, Ağız ile konuşuyor, Beyin ve Kalb ile hüküm veriyor....
Nasıl ki PC de CPU fazla ısındığında sistem kapanır; ama HDD deki bilgilere bişey olmaz.. Aynen bunun gibi Ruhun kullandığı aletlerde hasar oluşursa; Algıda da hasar oluşuyor.. Yoksa Ruh Beden ile Kaim değildir, Beden Ruh ile Kaimdir... |
"hangisi hz muhammed kadar başaraılı olmuştur hangisinin kitabında 1400 sene evvel bebeğin ana rahmindeki oluşumunu dile getirmiştir ?
hangisi 2 denizin biri birine karışmadan süre geldiğini yazar ? hangisi yıldızlarla denizlerde yön bulmaya yönelik bir işaret var ve bunun gibi yüzlercesi . nedir bu kompleksin peki bu insan hakkında ... herkez atıp tutuyor yok çöl bedevisi yok koyunlara bakan bir yetim yok hayal gücü çok yüksek . demekki hayal gücü yüksek ve 1400 sene dir o hayal gücü 1.5 milyar insanı peşinde sürüklüyor" Mısır'dan Çıkış 21 Musa elini denizin üzerine uzattı. RAB bütün gece güçlü doğu rüzgarıyla suları geri itti, denizi karaya çevirdi. Sular ikiye bölündü, 26 RAB Musa'ya, "Elini denizin üzerine uzat" dedi, "Sular Mısırlılar'ın, savaş arabalarının, atlılarının üzerine dönsün." 27 Musa elini denizin üzerine uzattı. Sabaha karşı deniz olağan haline döndü. Mısırlılar sulardan kaçarken RAB onları denizin ortasında silkip attı. 31 RAB'bin Mısırlılar'a gösterdiği büyük gücü gören İsrail halkı RAB'den korkup O'na ve kulu Musa'ya güvendi. Belki de Musa'nın hayal gücünü önemsemediği içindir ne dersiniz? |
Sevgili Ahfa
CPU zarar gördüğünde Harddiskdeki verilere bir şeyin olmaması, harddiskdeki verilere bir şey olmadığını gösterir, ötesini göstermez(ha bunu Harddiske olan ihtiyacı dışta tutarak, yoksa ortada bir arıza olduğunu gösterir ki bu ayrı, son bölümde ifade edecem* : )). Harddiskin hasar görmesi durumunda da CPU görevini yapmaya devam eder buda CPU'nun görevini yapmaya devam ettiğini gösterir... Fakaaaat bu durumu PC olarak, bir bütün* halinde ele aldığımızda göreceğiz ki orada Bilgisayar* hiç bir işe yaramaz olacaktır, ya harddiski değiştireceksiniz yada CPU yu, yaaa işte eyle, ne Harddisk beden yerine nede CPU Ruh yerine konamaz, ikiside bedensel bir parçadır, aralarındaki fark ise işlev yönündedir... Şimdi gelelim şu RUH'un kullandığı aletler, bir aleti bir başka aletin(!) kullanabilmesinin temel ölçütü bu her en az iki aletinde somut olmasıdır. Oysa RUH diye ifade ettiğiniz şey sadece soyuttur ve bu halde ruh hiç bir aleti kullanamaz. Yok hayır aletleri CPU Kullanıyor derseniz o'da en nihayetinde bir alettir bu bakımdan CPU, RUH da olamaz, CPU biter, iş biter, gerisi develerin tellal, pirelerin berber olduğu masallara kalır ve burada hiç bir ölçüt, sınır yada kural yoktur, dilediğimizce kurgulamalar yapabiliriz, yani atış serbest. |
Alıntı:
http://www.alternatifforum.org/index...ic,1233.0.html http://www.alternatifforum.org/index...ic,1236.0.html Alıntı:
Ayrıca Pavlus demek ki Muhammed'den daha başarılı olmuş, 2 milyar insan inanıyor onun kurduğu dine, 2 milyar insan "İsa Tanrı'nın oğludur" diyor alın size Muhammed'den daha başarılı bir şahıs.... kabul edecek misiniz? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Sn. Fırat...
Kur'an-ı Kerim i belki ayrı bir başlıkta irdelemek gerek.. Ama burda yazdıklarınıza cevaben, Dürbünü tersten tutuyorsunuz.... 1- Kur'an-ı Kerim e Allah kelamı nazarı ile bakmadığınız takdirde ondaki Nur ve Tevhid bürhanlarını elbette göremezsiniz.. O hazine sizden gizlenir.. Çünki Kur'an-ı Kerim ilim ile değil; ilham ile inkişaf eder... Ama bilim ile ters düştüğü kısmı tamamen şahsi zannınızdan ibarettir.. Eğer böyle bir ispat olmuş olsa idi; Hristiyan alemi ve Bilim dünyası bunu tüm ünya ya sür Manşetler ile duyuracaklardı.... Bırakın buunu Kur'anın 1500 senedir bir davası var.. Diyor ki; "Haydi sizde ümmi birisinden Kur'an gibi bir kitap getiriniz, Getiremezsiniz..... Haydi Ümmi olmasın Alim birisinden getiriniz, Getiremezsiniz... Haydi bir kişi olmasın; bütün alimleriniz bir araya gelsin.. Yine yapamazsınız.. Haydi manasız ve hayali hikayeler kabilinden de olsa ona bir nazire getirin, getiremezsiniz.. Haydi bütün Kur'ana olmasın, Bir suresine nazire getirin... Getiremezsiniz.. ... ...." Eğer bu Kur'ana bir nazire getirebilirseniz biz davamızdan vaz geçiyoruz;haysiyet ve namusunuz, izzet ve dininiz, asabiyet ve şerefiniz, can ve malınız, dünya ve âhiretiniz, buna nazire getirmekle kurtulabilir. *Yok eğer siz bunu yapamazsanız... Yoksa dünyada haysiyetsiz, namussuz, dinsiz, şerefsiz, zillet içinde, can ve malınız helâkette mahvolup ve âhirette *Cehennem’de haps-i ebedîsi ile mahkûm ve sanemlerinizle beraber ateşe odunluk edeceksiniz. İşte bu iddiaya karşı o devrin müşrikleri savaşmayı tercih ettiler.. Ki o devirde Araplar arasında şiir ve güzel söz söylemek maharet olduğu halde Kur'ana nazire getirip onun davasını batıl kılmak yerine..... Ve bu iddiaya karşı Dünyada bazı üniversite kürsilerinde insanlar alternatifler üretmeye çalışıyorlar... Ama kalblere hükmeden ALLAH onların bu çabalarını boşa çıkartıyor... Yine Kur'an iddia ediyor ki; "Siz ne düşünürseniz düşünün, ben sizin düşündüğünüzden uzağım" diyor... Şimdi aklı başında her vicdan hayalen onun suretini düşündüğünde aklına gelebilecek her ihtimale kendisi peşnen itiraz ediyor.. Enaniyet ve gurur ile bu hakikate karşı mütemerridane inat etmeye lüzum yok.. Çünki herkes kendi aslını vicdanen bilir... |
Ayrıca Allah sadece çöl bedeevisine seslenmiyor... O Çöl bedevilerinin dahi anlayıp, akl edebilecekleri bir seviyede sesleniyor.. Arada çok büyük bi fark var...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:58 . |