Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kağıthane Belediyesi'ne ince bir sitem: Cem Evi... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4901)

habilis 02-10-2007 19:09

Kağıthane Belediyesi'ne ince bir sitem: Cem Evi...

benim kağıthane ( istanbul ) belediyesine ince bir sitemim var.
nurtepe / güzeltepe ,istanbulda kağıthane bölgesinde.
bir CEM EVİ var orada..

ne olduysa AKP geldikten sonra oldu. tavırlar birden değişiverdi.
nurtepe cem evinin ikinci katı yapılırken çalışma durduruldu !
vatandaş isyan etti burası bizim ibadet yerimiz diye.
ancak polisler karşı çıkıp " ibadet yeri camidir ,oraya gidin !!"
yani bu insanlar zorla camiye yönlendiriliyor. aleviler cem ibadetlerini
kendi salonlarında yapmak istiyorlar. cem evinde !.. ancak burası belliki ibadet yeri sayılmıyor ki
camiye yönlendiriliyor alevi vatandaşlar !...
birinci katı şuan kullanılıyor.. ikinci katı ise inşaat halinde ..

neden bu insanların inanç özgürlüğü doğrultusunda ibadet edebilecekleri yerler kısıtlanıyor ?
ben bunu merak ediyorum.

samsundada agape evi olarak bilinen ve türk protestanların ibadetlerini yaptıkları
kilise sürekli protestoya, taşlı saldırıya ve siyasi baskılara maruz kalıyor !... NEDEN ??

neden saygı duymuyoruz.. kimse gidipte cami kapatıyormu ?
hayır..
ee ,peki cami dışında başka mekanlar neden ibadet yerleri sayılmıyor ?

sözün kısası kağıthane belediyesine bir sitemim var !..

syg
hbls

dolfen 02-10-2007 21:24

Re: kağıthane belediyesine ince bir sitem : cem evi

ben.m önderligimde bi camii kapatmışıgım vardı...

aslında yapamadan kapattyım camiyi...

bunlar boş ve sanipsiz bi arsa bulduklarında hemen üzerine bir gece konan kulübe yapıp bilmemne camii yardımlaşma ve yaptırma dernegi kuruyorlar...

bende tam bunun ilk gününde hemen ilgili ilgisiz her yere müracaat ederek 48 saat içinde bunu yıktırdım. hende kendi adamlarına kendi belediyelerine...

ama ne başbakanlık kaldı ne cumhurbaşkanlıgı nne kaymakamlıkgı bıraktım ne valiligi *ve arsa şu an boş geçen aylarda üzerine bir sirk kuruldu...

herhelde tüm cocuklar banas dua etmişlerdir...

03-10-2007 05:22

Re: Kağıthane Belediyesi'ne ince bir sitem: Cem Evi...

Alıntı:

habilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 94221)
benim kağıthane ( istanbul ) belediyesine ince bir sitemim var.
nurtepe / güzeltepe ,istanbulda kağıthane bölgesinde.
bir CEM EVİ var orada..

ne olduysa AKP geldikten sonra oldu. tavırlar birden değişiverdi.
nurtepe cem evinin ikinci katı yapılırken çalışma durduruldu !
vatandaş isyan etti burası bizim ibadet yerimiz diye.
ancak polisler karşı çıkıp " ibadet yeri camidir ,oraya gidin !!"
yani bu insanlar zorla camiye yönlendiriliyor. aleviler cem ibadetlerini
kendi salonlarında yapmak istiyorlar. cem evinde !.. ancak burası belliki ibadet yeri sayılmıyor ki
camiye yönlendiriliyor alevi vatandaşlar !...
birinci katı şuan kullanılıyor.. ikinci katı ise inşaat halinde ..

neden bu insanların inanç özgürlüğü doğrultusunda ibadet edebilecekleri yerler kısıtlanıyor ?
ben bunu merak ediyorum.

samsundada agape evi olarak bilinen ve türk protestanların ibadetlerini yaptıkları
kilise sürekli protestoya, taşlı saldırıya ve siyasi baskılara maruz kalıyor !... NEDEN ??

neden saygı duymuyoruz.. kimse gidipte cami kapatıyormu ?
hayır..
ee ,peki cami dışında başka mekanlar neden ibadet yerleri sayılmıyor ?

sözün kısası kağıthane belediyesine bir sitemim var !..

syg
hbls

sn. habilis

Alevilik, -islam kadar olmasa da- hurafelerle dolu bir din, kulturdur. Şüphe yok ki cem evleri de camiler kadar yalanın dolanın döndüğü, insanların aldatıldığı, sürü olmaya özendirildiği yerlerdir. İnsanların inanç özgurlüğünden bahsediyorsunuz ama, bu sitede bu kadar yazılanlardan belli ki bir pay çıkarmamışsınız kendinize.

Keske, inanc özgürlüğü gibi uyduruk bir kavramdan hareketle cem evlerinin savunmacılığını yapacağınıza bize akıl ve bilimden bahseder seyler yazsaydınız.

mhmd 03-10-2007 05:56

Konu nerelerden nerelere varabiliyor.
İşim ve bağlantılarım gereği, yerel ve büyükşehir belediyeleri ile yakın ilişkiler içindeyiz.
AKP iktidarı geldiğinden bu güne kaçak yapılaşmanın üstüne birhayli gidilmiştir.

Daha önceleri, ahbap çavuş ilişkileri ile, balkon, kat, bahçe gibi etrafa tecavüz eden yapılaşmaların önü bir anda kesilmiştir.
Artık kılıfına uydurup yapma diye bir deyim bile ortadan kalkmaktadır. Daha doğrusu yavaş yavaş kaldırılmaktadır.
Bu uğurda kendi yandaşlarının Kur'an kurslarını bile yıkmaktan çekinmediler.
Bu uğurda oy kaynakları olan gecekonducuların mahallelerini dahi yıktılar.
Bu uğurda dokunulamaz denen büyük rantiyecilerin milyar dolarlık yatırımlarını bile durdurdular.

Sizin bahsettiğiniz olay da bu uğurda yapılmış bir uygulama olmasın sakın?

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

thunderpoint 03-10-2007 09:08

Alıntı:

mhmmd";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 94265)
Bu uğurda kendi yandaşlarının Kur'an kurslarını bile yıkmaktan çekinmediler.

Sevgili mhmmd,

Bu uğurda neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını hepimiz biliyoruz...

Alıntı:

ilhan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 94263)
Keske, inanc özgürlüğü gibi uyduruk bir kavramdan hareketle cem evlerinin savunmacılığını yapacağınıza bize akıl ve bilimden bahseder seyler yazsaydınız.

Sevgili ilhan,

Bireylerin inanç ve inanmama özgürlüğünü savunması kadar doğal ne olabilir ki?

03-10-2007 12:17

sn. thunderpoint

Siz, biz burada boşuma mı konuşuyoruz. Dini inançların, tarikatların (musevilik, hristiyanlık, müslümanlık, alevilik, v.b) akılla bilimle ilgileri yok ki. 2007 yılındayız; sokaktan geçen adama bugun sen ben dinsizim veya ateistim diyebilirmisin? İnanç özgürlüğünün yanında bir de inanmama özgürlüğü olmalı. Benim inanmama özgürlüğüme saygı duyan var mı ki ben onların inanç özgürlüğüne saygı duyayım?

İnandıkları dinlerin akılla, gerçekle ilgisi olmadıklarını anlayınca insanlara kendilerini sevimli göstermek ve bu şeyleri günümüzde yaşatmak için inanç özgürlüğü gibi kavramlar uydururlar. Sonra da bunlara saygı gösterilmesini isterler.

thunderpoint 03-10-2007 12:32

Sevgili ilhan,

Saptama ve duygularına birebir katılıyorum. Bir sorunun değişik bakış açılarıyla nasıl ele alındığına iyi bir örnek olmuş habilis ve senin düşüncelerin...

Sevgiler...

deggial 03-10-2007 12:41

evet evet akp o kadar fazla üzerine gitmiştir ki kaçak yapılaşmanın başbakanından bakanına, bürokratından il/ilçe başkanına kadar kaçak villacıkları dikmişlerdir.

hadi diyelim ki o cemevi kaçkatır.bu ülkede kaçak bir sürü cami var, onların neden üzerine gitmezler ki? hazır istim üzerinde olduklarını da öğrenmişiz :wink:

no_panik 03-10-2007 14:30

İlk sözüm İlhan'a,
Dini inanışların akılla ve bilimle alakası yok demiş.
Tabi sen aklı ve bilimi sırf 'görmek' üzerine odakladığın için belli ki inanç kavramının seninle alakası olmayabilir. Ama bu dünyanın en azından yüzde 90'ı *senle farklı fikirde ve buna da mecburen saygı göstermek zorundasın. Nasıl ki ben sokağa çıktığımda ateistim demek ve bu hareketime de saygı duyulmasını istiyorum diyorsan.
İlk önce saygı göster ki karşındaki muhattabından saygı görebil. Ama malesef yaptığın hakaretlerin bini bin para olduğundan en azından o nazik davranışları göremiyorum sende.

Diğer sözümde deggial'e,
Sevgili deggial'de bu ülkede kaçak bir sürü cami var, onların neden üzerine gitmezler ki? demiş.
Neden hala muglak cümle kurma alışkanlıklarımızdan vezgeçmeyipte birilerine *devamlı b.k atmaya devam ederiz. Bunları söylerken elinde kaç tane kaçak cami adresi var. Onları bir zahmet *bana da söyle de gidip ilgili yerlere beraber müracaat edelim.
Böylece haksız rantın önüne de geçmiş oluruz.

habilis 03-10-2007 14:45

Alıntı:

İnsanların inanç özgurlüğünden bahsediyorsunuz ama, bu sitede bu kadar yazılanlardan belli ki bir pay çıkarmamışsınız kendinize.
efendim , anlayamadım !! ? tam olarak neyden kendime ne payı çıkaraamamışım .. lafımı cevabından sonra söyleyeceğim .

Alıntı:

Keske, inanc özgürlüğü gibi uyduruk bir kavramdan hareketle cem evlerinin savunmacılığını yapacağınıza bize akıl ve bilimden bahseder seyler yazsaydınız
bu cümlenizden üç *şey çıkarıyorum ,birincisi size göre "inanç özgürlüğü" *"uyduruk bir kavram"
ikincisi cem evlerinin savunmacılığını yapmam, üçüncüsü ise benim akıl ve bilimden hareket etmediğim , *pozitif bilimlerin yansıttıklarını paylaşmamam . yani bunu anladım ben sizin mesajınızdan .

sen beni henüz tanıyamadım herhalde , tanısaydın bu şekilde konuşmazdın ,,

zahmet olmassa "habilis" isminin üzerine bir tıklada benim hangi düşüncede olduğuma bak
sonra gelipte akılla bilimle uyuşmuyan uyduruk şeylere inandığımı felan idda etme

habilis 03-10-2007 14:47

bilim ve din bölümüne ,islamdışındaki dinler bölümüne bakabilirsin ..

deggial 03-10-2007 15:34

"Diğer sözümde deggial'e,
Sevgili deggial'de bu ülkede kaçak bir sürü cami var, onların neden üzerine gitmezler ki? demiş.
Neden hala muglak cümle kurma alışkanlıklarımızdan vezgeçmeyipte birilerine *devamlı b.k atmaya devam ederiz. Bunları söylerken elinde kaç tane kaçak cami adresi var. Onları bir zahmet *bana da söyle de gidip ilgili yerlere beraber müracaat edelim.
Böylece haksız rantın önüne de geçmiş oluruz." *
* * no_panik

bu bok atmak değildir kardeşim :wink: varolan gerçek bu şekildedir! kaçak bir sürü cami olduğunu sağır sultan duymuşken ve bunların yıkılması çoğu zaman tepkiler yüzünden mümkün olmuyorken senin bu durumdan bi haber olman bir şey ifade etmiyor. *muhtemelen sen o satırları yazarken Türkiye'nin herhangi bir yerinde yeni bir cami inşatı başlamıştır :wink: ama çok merka ediyorsan yaz Milli Emlak Müdürlüğü'ne, belki söylerler sana :wink:

rantla mücadele etmek istiyorsan herhangi bir caminin altında gördüğün market, ıvır zıvır türü yerleri şikayet edebilirsin :wink: cami yaptırma derneği adı altında kurulan düzmece dernekler ne hikmetse cami bittikten sonra bile buralardan malı götürüyür. normal olarak bu düzmece derneklerin caminin inşaası bittikten sonra *bir fonksiyonunun olmaması lazım.

no_panik 03-10-2007 15:40

Sevgili degial hani siz bir şeylere inanmak için çok somut örnekler istiyorsunuz ya...
Zahmet olmazsa bana da şu kaçak olarak iddia edilen camilerden bir kaçını söylesende bende vay bee demek ki degial doğru söylüyormuş desem.

degisim 03-10-2007 15:59

http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2914

http://www.martiyazilim.com.tr/haber...nyakalandi.htm

http://www.haberbizde.com/detay.asp?hid=6227

http://www.arkitera.com/haber_11442_...su-binasi.html

Kaçak cami yazıp aratıyorsun Hz.google da hepsi bir anda önünüzde :D

gerilla 03-10-2007 21:49

sn. *habilis
*
Alevilik, *-islam *kadar *olmasa *da- *hurafelerle *dolu *bir *din, *kulturdur. *Şüphe *yok *ki *cem *evleri *de *camiler *kadar *yalanın *dolanın *döndüğü, *insanların *aldatıldığı, *sürü *olmaya *özendirildiği *yerlerdir. *İnsanların *inanç *özgurlüğünden *bahsediyorsunuz *ama, *bu *sitede *bu *kadar *yazılanlardan *belli *ki *bir *pay *çıkarmamışsınız *kendinize. *
*
Keske, *inanc *özgürlüğü *gibi *uyduruk *bir *kavramdan *hareketle *cem *evlerinin *savunmacılığını *yapacağınıza *bize *akıl *ve *bilimden *bahseder *seyler *yazsaydınız. ilhan

sayın ilhan akp'li belediyede tıpkı sizin gibi düşünmüştür, eminim. yoksa niye baskı yapsın ki?!

03-10-2007 21:56

sn. habilis

sen no panik adlı arkadasa oranla biraz daha akılcı görünüyorsun, öncelikle senin sorularına cvp vermek isterim. Yazılarınızdan hepsini okumadım. No god no religion diye de bir imza atmışsın ama bu yalnız görünüşte. Bu imzanın ustune cem evlerinden bahsetmen şaşırttı beni. Eğer dinleri karşımıza aldıysak bunun yanında cem evlerini de karşımıza almalıyız, demek istediğim bu. Sanırım siz alevisiniz ama şunu bilin ki alevilik asla bir çözüm değildir, dediğim gibi cem evleri, camiler kadar insanlığın düşmanıdır.

Evet, ben inanç özgürlüğü uyduruk bir kavramdır diyorum, bu kadar yazılıp çizilenden, bu kadar ispattan sonra bir dine, tarikate inanmak bana pek akılcı gelmiyor açıkçası. Ayrıca inanç özgürlüğü kavramı, yanında bir de inanmama özgürlüğü olursa anlam kazanır, yaşadığımız bu ortamda inanç özgürlüğünden bahsetmek, islamı sevimli göstermek isteyenlerin işidir ancak.

sn. no panik

Ben bir inanca saygı göstermem için, o inancın beni yani insanı ciddiye alması gerekir. Senin önünde tüm aklıselim insanlara sormak isterim: hangi din, inanç kendi fikirlerinde samimidir?
Görünmez olan bir kavrama bilimsel değil demek hakaret midir?

sn gerilla

akp lilerle aleviler bir inanç-sömürü pazarını paylaşma yarışı içindeler, bundan emin olun.

saygılarımla

04-10-2007 11:13

Sevgili ilhan, arkadaşın *no god no religion diye imza atması çok normal çünkü alevi inancı bir allah inancı değildir. İslam veya diğer tek tanrılı dinlerin uzantısı ya da devamı da değildir, öte yandan hurafelerle dolu olduğu konusunda bir terreddüt de yok sanırım. Bunun nedeni de aslında söylemek istediği şeyleri söylemesinin yasaklanmış olması ve bunları söyleme yolu olarak seçtiği ritüellerin zamanla kutsallık kazanması sanırım.

İnancını binada yaşamak isteyen arkadaşlar cennete gidince ne yapacaklar bu da başka bir muamma :)

habilis 04-10-2007 14:34

offf..

800 mesaj yazdım foruma yinede benim ateist görüşlü olduğumu anlayamadınızmı ?? !!

bu forumda özellikle islam dışındaki dinler bölümünden sorumluyum, elimden geldiğince bilim bölümünde anlatmaya , paylaşmaya çalışıyorum ,evrim teorisini.,

imzamdada benim TANRIYA , dinlere, peygamberlere vs. karşı olduğumu belirtmişim ..

daha ne diyeyim...

bu konuda neden bir asrkadaşım çıkıpta "yok kardeşim , habilis materyalisttir "demedi ,,,

sanırım daha önce tanışmadığımız bazı arkadaşlarım ,benim alevi olduğumu, alevi propagandası yaptığımı düşünebilir.. düşünmüşde zaten.. ancak benim hiç bir zaman alevi propagandası yaptığım GÖRÜLMEMİŞTİR..

bu başlığımı açmamın sebebiyse şu ;AKP geldikten sonra kağıthane bölgesinde alevi vatandaşlara karşı baskı arttı , hatta ibadet yerlerinide kapatmaya , engellemeye kadar vardı.. sadece camiye gidin ,, *burası ibadet yeri değildir sözleriyle bu vatandşlara baskı yapılıyor. ben alevi felanda değilim !! .. ortadaki durumu söylüyorm.

benim din hakkında , tanrı ( allah ) hakkında ,peygamberler, ölümden sonra yaşam hakkında hangi görüşü benimsediyim imzamdan açıkça anlaşılıyor.

daha önceki imzamda insan evriminin ara formlarını gösterdiği bir etiket vardı.şimdide *herşey belli ..

sevgiler

habilis

thunderpoint 04-10-2007 14:42

Alıntı:

habilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 94363)
bu konuda neden bir arkadaşım çıkıpta "yok kardeşim , habilis materyalisttir "demedi.

Sevgili habilis,

Sence biri çıkıp bunu söylese daha vahim olmaz mıydı?

Durumu tabii ki gördük ama "biraz çaba harcayıp öğrensin" diye düşündük.

Sevgiler...

habilis 04-10-2007 14:53

tşekkür ederim thunderpoiınt *arkadaşım ,,biraz düşüncesizlik ettim ,,pardon,

sevgilerimle

04-10-2007 15:04

AKP nin uygulamasını destekliyorum, çünkü bir inancın kurumsallaşması ona inananların köleleşmesi sonucunu doğurur. AKP bilmeden güzel işlerde yapıyor. :)

habilis 04-10-2007 15:15

ee,, islam içinde aynı şeyimi düşünüyorsun ?

04-10-2007 15:20

Tanrının terminolojisini kullanarak cevap vereyim; Onlar zaten köleleşmiş, onlar için benim elimden birşey gelmez. :)

oncugenc 29-07-2008 14:39

bence şu konuya bir açıklık getirelim.

işte kağıthane deki cemevi yaşanan sorunlar ve ilginç çözüm :

İstanbul Kağıthane ilçesi Nurtepe mahallesinde Alevi yurttaşlarımızın yaptırdığı bir Cemevi yıllardan beri sorunlu. Çünkü Cemevi inşaatının yapıldığı yer (Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı 1-119 pafta, 4806 ada 1 nolu parsel), imar planlarında ilköğretim tesis alanı olarak görünüyor. Alevi yurttaşlarımızın Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptıkları plan tadilatı başvurusuna Kağıthane'nin AK Partili Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da yoğun destek vermiş. Önergenin Büyükşehir Meclisi'nden geçmesi yetmiyor tabii.

Asıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı gerekli. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi yazı ile iletiliyor. İşte burada Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik devreye giriyor. Önüne bu talep gelir gelmez hemen ilgili Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Abdussamet Arslan'ı çağırarak talimat veriyor.

Talimatı alan Arslan ise hiç vakit geçirmeden Bakanlığın olur yazısını hazırlayıp imzaya sunuyor. İşte 5 Şubat 2008 tarihli Bakan Hüseyin Çelik imzasıyla İstanbul Valiliği'ne gönderilmek üzere hazırlanan resmi yazının ilgili cümlesi aynen şöyle:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı taşınmazın plan tadilatı ile okul alanı vasfının ve kültürel tesis alanına dönüştürülmesi uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

gayet uygun bir çözüm... okul yapılmasın cemevi yerinde kalsın... bir de bu çözümü sunan MİLLİ EĞİTİM BAKANI !

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:50 .