![]() |
Evrim Teorisi'nin ispatı adına...
Evrim teorisi çok güzel bir teoridir.
İyidir hoştur. İnsanlar evrilir, çevrilir. Ama bir teoridir. Hipotez olma noktasını aşmıştır. Mantıklar yürütülmüş. Önyargılar kenara bırakılmış. Emekler harcanmış. Bilim adına bir şeyler ortaya konmuş. Kabulumdür ve başım üstüne. Bunları yapana saygım sonsuz. Ve böyle kişilerin önüne oturup ilim tahsil etmeyi şeref sayarım. Ama bir takım fosillere güvenip çok mühim bir şey olan ve insanların (tamamıyla) bir türlü bırakmadıkları tek tanrı inancını kaybetmem. Araştırırım, eğer varsa bazı kurallar koyar mı? Bazı durumlara ceza verir mi? Kendini ortaya mı çıkarır, yoksa düşünüp bulmalarını mı ister? Mükafatı var mıdır? Ve herşeyi bilen bir varlık mıdır? İnsanların ne yapacağını önceden bilir mi? Bu bilgisinin olması için kainata insanları gönderip yaşatır mı? Bir takım iyi ve kötü yollar yapar mı? İçlerinden iyi olanları yol gösterici ilan eder mi? Bazı kuralları içeren kanunları getirir mi? Bu kuralları gönderdiği kişilerle yalnız bırakıp, bir süre karışmadan onları sınar mı? Vadetmediği durumda onların yanlış harekelerine müsade verir mi? Bunlar ve bunlar gibi çokça soruyu bilim insanı olarak, ve bilim insanına ait sıfatlarla cevaplandırmanız ve bunlara uygun yaşam stilini aynı sıfatlarla cevaplandırmanız. Medeni ölçüler içinde insanlara yakışan cevaplarla karşılık vermeniz, cahil ve aciz kardeşinizden size haddim olmayarak yol gösterme adına buyuun efendim. |
Re: Evrim Teorisinin İspatı Adına
Benim de bir-iki sorum olacak..
Bilim o sorularla uğraşır mı, o sorular bilimin ilgi alanına gerer mi? |
Sevgili Özgür Dostum
Bilim ile Din ortak noktaları olan iki farklı kavramdır. Bu sorular bilimle doğrudan ilişkisi olmayan sorulardır. Ama ben sana bir kaç sır vereyim soruzun nezaketi için Biz Müslümanların kıyamet inancı vardır. Kıyametten önce gelen zamana da ahir zaman deriz. Bu ahir zamanın kendine ait ayrıcalıkları vardır. Bu zamanda inkar-ı uluhiyet isminde ateizm manasında bir şey meydana gelecektir. Bu şey de kendisine evrim teorisi gibi kör tesadüflere dayanan bir gerekçe bulacaktır. Ve bu zamanda o kötü duruma kapılmış olan kişilerin aklı sanki gözüne inmiş gibi olacaktır. Gözü ise maneviyatta kör olacaktır. İnsanlar bilimin ilerlemesiyle nazar değmesi gibi metafizik bilinen şeylerin parapsikolojik bir kanun olduğunu görünce her metafizik bildikleri şeyi ispata çalışmışlar. Beceremeyince ispatı inkara başvururlar. Sayın ve çok değerli abim Evrim teorisi gibi ispatı (henüz) olmayan bir şey bilimin konusu olup okullarda okutulup, hakkında profesörler tarafından bir sürü araştırma yapılıyor da yaratılış neden olmuyor. Bilim Allah'ın koyduğu kainatta ki delillerdir. Bunların çelişmesi önyargıdan kurtulmuş ve itaat şuurunda olan akıllı kimseler için düşünülemez. Bir şu kitabı önyargılardan arınıp okuyun. Faizi zinayı gıybeti iftirayı dövmeyi sövmeyi yanlış kılan başka bir sistem var mı? Affedin vaktinizi aldım. Teşekkürler. |
Alıntı:
İslamdan önce o sistemler vardı ve çok daha insancıl, çok daha bilimsel, çok daha toplumların yapısına uygun ve ahlakiydi üstelik. Hiç Konfiçyusçuluğu duydunuz mu? İslamiyetten binlerce yıl önce yaşamış Sumer'lerin yaşantılarından haberiniz var mı? Ki her ikisi de İlahi kaynaktan beslenmemiş doğruları bulmak için akıllarını kullanmışlardır. Ki ilahi olmayan bu kurallar sizin kitabınızdakinden hala daha üstündür ve şu zamanda bile pekçoğu geçerliliğini korumaktadır. 1400 yıldır da değil, binyıllardır. |
Sayın Ebeladl
Yönetim kurmaya aday olan her sistem -ister dini olsun ister dünyevi- bir takım ahlaksal kural çeşitlemelerini de birlikte getirir. Bunu ilkel kitaplarda yapmıştır. İncil tevrat kuran da yapmıştır. Burdan yola çıkarak bunlara inanmamız gerektiğini ortaya koyamayız. Çünkü o ahlak kurallarını kendi başımıza düşünüp oluşturabiliriz. Mesela hırsızlık. Eğer allah hiç hırsızlıktan bahsetmemiş olsaydı, biz onun yanlış olduğunu inkar mı edecektik. Biz bunlara evrensel ahlak ilkeleri diyoruz ve şöyle düşünüyoruz: bu ilkeler herhangi bir dini inanış gerektirmeden -tamamen iyiliğe yönelmiş- insanlar tarafından gayet kolay ve tutarlı bir şekilde oluşturulabilirler. Evrim teorisinin amacı bu ilkeleri sorgulamak değildir. Aksine bu ilkeleri zaten fizik bilimler sorgulamaz ve din felsefesinin alanına girer. Yani matematik bilimi iyi davranışların toplamını bulmaz, fizik momentumunu almaz, kimya reaksiyonunu açıklamaz, biyoloji üremesini incelemez. Evrim teorisi sadece "canlılık" kavramını araştırır. nasıl oluşmuştur nasıl gelişmiştir diye. Bunu yaparken ortaya koyduğu bulgular ise maalesef kökleri antik hikayelerde olan dinlerle çelişmiştir. Çünkü ruhban sınıfları tarih boyunca militer ve ticari sınıflarla birlikte yöneten kısımda yer almıştır. Kurduğu düzen evrim teorisiyle tehlikeye girmiştir. O yüzden karşı çıkarlar. Kesin yoktur demiyorum ama ben hiç evrime karşı çıkan bir bilim adamı görmedim. Ben de üniversite bitirdim. Ne hocalarım ne okuduğum kitaplar -evrim karşıtı kitaplar da okudum-, hiç birinde evrime karşı çıkan akadaemik kariyer yapmış bir insan göremedim. -Tekrar söylüyorum, bu kesinlikle yoktur demek değil. Bu da biraz düşündürücü değil mi sizce? Saygılarımla... |
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz prometheus4517,
umarım paylaşımlarınızla kalıcı olursunuz... |
Size Kur'andan numuneler sundum ama anlamıyorsunuz ki.
Kalplerinize mühür vurduttunuz onun için Allah'a deyin ki eğer varsan beni hidayet et inatı bırakacam Sonra İslama bir bakın kainata bir bakın maymuna bak kendine bak Sonra görüşürüz |
<<<<<Kalplerinize mühür vurduttunuz <<<<<
kardeşim ben islamda gericilik ,yobazlık , hurafecilik,peri masalları , uydurmacalar,çarpıtmalarvs görüyorum.. kadını bile cinsel obje olarak görüp üçer dörder almamıza olanak tanıyor.. ne alıyosun kardeşim , malmı !!! gerici zihniyetler! |
o saydığın çirkinlikler islama sayenizde giren pisliklerdir ve islamın aslında yoktur.
Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana Yükseldik sanıyorlar alçaldıkça tabana Hafızam iyi değildir. sana cevap yazarken şiir dinliyordum. Bu arada bir tevafuk oldu. * Senin bize gerici demeni cevaplayacakken o iki mısrayı duydum. Senin için basit bir tesadüfdür tabii Ama benim hayatımda tesadüflere yer yok |
Alıntı:
Herbiri kendi geleneksel öğretisiyle ayrı bir din sunuyor topluma ve herbiri kendisininkinin doğru olduğunu iddia ediyor. Hal böyle olunca bize binlerce din temsilcisinin tasarrufuyla uğraşmak kalıyor. Bunlar aslında kendi kutsallarını bile tanımadıkları için bir çok şeyi bizden öğreniyor. Şimdi bu ebeldal kardeş bu kalplerimizdeki mühürün kendi inisiyatifimize göre vurulduğunu iddia ediyor. Vuran kim; onu hiç düşünmüyor! Sonra herşeye hakim olan tanrısı istese beni rahatlıkla hidayete ulaştırabilir. Demek ki, ya ben bir insan olarak ona rahatlıkla karşı koyabiliyorum ya da o tüm insanlıkla oyun oynuyor, dalga geçiyor. Bak ebeldal kardeş; sen bizim aspendosla da benzeşiyorsun. İster onun imzasını oku ister Enam 125'i oku ama şunu bil ki bu işte bizim hiç bir suçumuz yok! Tek suçlu hidayet mevkii... *:lol: Hayırlı salınımlar, sık nefesler... |
Evrim teorisini ispatlamak mümkün mü?
İnsanların aklına hayvanlarla bazı benzer yönlerimiz olduğundan dolayı akrabalık bağımız olabileceği geliyor.
Hatta benim aklıma insanlar öldükten sonra vücudundan giden şeyin nereye gittiği sorusu gelmişti. Evet bu iki konu günümüzde ki insanların merak ettiği iki önemli sorudur. Ama bu sorular benim aklımdan ilkokula başlamadan önce geçmişti. Çok düşünüyordum. Ben niye benim, bu dünyanın merkezinde ben varım, herkes benim etrafımda (mı) gibi sorular 5-6 yaşlarında kafamı kurcalardı. Neden varım, neden doğdum, neden yoktum, var mıyım, var eden kim, nasıl oldum, (niye) İşte bu sorular, belki de sizinde küçük yaşlarınızdan beri araştırdığınız sorulardır. Bu sorulara cevap veren birisi yok mu? Muhakkak olmalı? Bu soruların cevabı yok mu? İşte böyle başladık. Sonra liseye başladık. Bir teoriden bahsettiler. Canlılar nasıl oluştu yaşam nasıl başladı. Az buçuk alilemden din eğitimide aldım. Bunlar uyuşmuyordu. Ailem bana ne anlattı. Bunlar ne diyor. Nasıl olur dedim. Hoca sen ne diyon??! Acabaa? Nee? Ya ben bir kitap biliyorum içinde her şey varmış. Bunlarda varsa tamam doğrudur. Ama bulamazsam "bulamadım ki" derim. Aradım. Tüm canlıları biz yarattık ayrı ayrı diyor. Bir sudan yarattık. İnsanı en güzel şekilde yarattık. Ruh Allah'ın emrindedir. Malumatı ondadır. Sonra reankarnasyona bir cevap var mı? dedim yaşamıyordunuz diyordu hayat verdik sonra ölüp bana getirileceksiniz diyordu. eee iyi cevap dedim. Kainat nasıl yaratıldı o zaman. Buna da işaretler var. Kainat genişliyor mu? var işaretler. Deniz dere karışır mı buna da emriyo nedir cidara yapışıp nasıl oradan beslenir işaret var. maddeler canlılar insanlar hepsi çift mi evet çift Tek olan yok mu. Elbette nedir o "O" *tek olan o Ondan başka ilah yok. Seni kim yanılttı insan bak şu kainata kim yarattı Hangi tesadüf gözünün önünde gerçekleşti de inanıyorsun. Görmediğin tesadüfe inanıp. Görmeye tahammülün olmayacak şeyi mi göreceksin. Yazık olacak sana yazık. Şu zamanda yanan dehşetli ateş içinde yanacaksın. Gözleri köreden kalpleri kelepçeleyen bir büyüye tutuluyorsun. Yanlışı olmayanda yanlış bulup yanlış yapıyorsun. Evrim teorisinin tek bir ispatı vardır o da birisinin evrim geçirmesidir. Başka bir ispatı yoktur. Fosiller yalan söyler. Zaten benzerlikler var ki Çok yakın benzerliklerin olması neden şaşırtır. Siz tesadüflerden isteyin ben sineğin kanadını yaratan eşeğin kulağını(afedersiniz) yaratandan yarasanın gözünü yaratandan insanı akıllı yaratandan isteyeyim. "Bize yanlış yaptırma, Bizi doğru olan yola sok" |
sayın ebaladl
* * *defalarca ayrı ayrı başlık açarak evrim teorisi yadsınamıyor, ilgi de çekilemiyor. Bu yüzden açtıgınız yeni başlıgı eskisiyle birleştiriyorum, yeni bir şey getirmemişiniz maalesef. Kaldı ki bu konuda açılmış onlarca başlık vardı onları okuyup oralara cevap verebilmek daha dogru olurdu ya neyse. * * * Evrim teorisine ispat istediginiz kadar yaratılışa da ispat istiyor musunuz. uhammedin vahy aldıgına dair ispat , gözlemci arıyor musunuz. * * * *Öncelikle bir tek şey ögrenin. Bilimsel teorilerin en büyük özelligi yanlışlanabilir olmasıdır. * * * * saygılarımla |
evrim, tesadüflerden bir şey oluştu demez! bunu diyen evrim karşıtı din bezirganlarıdır! beyinleri mühürlü olanlar yani :wink:
evrim sistematiği içinde belli şeyleri çürütürsünüz yerine yenilerini koyarsınız bu da zaten bilimin doğasıdır!! |
Size kim dedi ki Allah vurmadı o mührü.
O vurdu ama siz vurduttunuz. Ayet şöyle 125. Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. * Doğru burada Allah'a ait bir isteğin nasıl gerçekleşeceğini açıklıyor. Ama bunu sebebi hakkında bir bilgi yok. Demek istediği kişinin hidayet yolu seçmesiyle Allah'ın onu doğru yola koymasıdır. Bazen öyle olur ki insan bir şey ister ama bunu beceremez. Allah ise isteyeni nasıl doğru yola götüreceğini söylüyor. Sonra herşeye hakim olan tanrısı istese beni rahatlıkla hidayete ulaştırabilir. Demek ki, ya ben bir insan olarak ona rahatlıkla karşı koyabiliyorum ya da o tüm insanlıkla oyun oynuyor, dalga geçiyor. İstese ulaştırabilir. Ama istemesi sana bağlı. Bak şimdi Sana devlet bir miktar para bağlasa *bunu X bankasından çek dese Sende gidip almasan nerde benim param desen suç devlette desen olur mu hiç Bence olmaz sence olursa onu bilemem. Vuran Allah, kalbe mühür vurulması demek onun istediği imansızlığa ulaşması demektir. Allah insanı İslam üzere yarattı. İmansızlık için bir mühür gerekiyor. Eğer o mühür senin arzunla, olmazsa sen Müslüman kalırsın. Olay sende bitiyor. Din birdir. O da Muhammedi yoldur.(aleyhissalatu vesselam) Yanlış yorumlayanlar olabileceği gibi uymayanlarda görülebilir. Onlara bakmaya lüzum yoktur. Aklınızda ki sorulara inşaallah cevap olmuştur. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Biz günde 40 defa bir şey okuruz. Fatiha da geçer. "Bizi hidayet et" manasında. Biz bunu boşuna okumuyoruz. Sanada tavsiye ederim. Doğru diyorsun hakkıyla dinimi okumuyorum. Ama gözlerimi çıkartarakta okumuyorum. Aklınızda ki sorulara inşaallah cevap olmuştur. Saygılar Sevgiler |
Soru-1) Evrim teorisi tesadüflere dayanmazsa neye dayanır?
Soru-2) Madem evrim yanlışlana bilir ben de bunu yanlışlıyorum burda sorun ne? Soru-3) Evrim bilimin konusudur kanıt gerekir, veri gerekir gözlem gerekir,tahminler yapılır, hipotezler kurulur, kontrollü deneyler yapılır... Evrimde deney diye bir şey yok. Dinde ise görmeden bir kabullenme vardır. Anlayarak yorumlayara derinlemesine okuyarak, mantıkla, aşkla şevkle ... Bu dediklerimde yanlış var mı? Soru-4) Açılan onlarca başlığa bir başlık daha eklense site çökermiydi. Ya da ne olurdu. Teşekkürler. |
Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim.
Biz günde 40 defa bir şey okuruz. Fatiha da geçer. "Bizi hidayet et" manasında. ebeladl EBELADL ,hidayetten *başka bir şey düşünmeyen sen ve allahın , müslüman ülkelere ,'' kahhar'' ismiyle tecelli ediyor. sende bize burda tebliğcilik yapıyorsun. işin derdin ,''islami misyonerlik'' bizde hidayet olsa ne, olur olmasa ne olur.? bizi kendine cennette, komşu mu yapacaksın? papağanda ,öğrendiği kelimeleri, günde yüz defa tekrarlıyor ama onun için sonuç değişmiyor. tıpkı sende değişmeyeceği gibi. |
Sevgili ebeladl,
"125. Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak." Allah'in insiyatifi ile muhurlenmis kalbi neden acmaga ugrasiyorsun, Allah'tan daha mi iyi biliyorsun. Allah demek ki birtakim kimseleri sapikliga erdirmek istemis, sen neden oyunbozanlik yapiyorsun? "İstese ulaştırabilir. Ama istemesi sana bağlı. " Sonra bunu yumurtlamissin, ne demek istemesi sana bagli. Senin Kuran'daki Allah kavramindan haberin yok heralde. Ayni sorulara tekrar tekrar cevap vermekten biktik. Siz makineden mi ciktiniz arkadasim. Sen simdi bonus toplama pesinde gelmissin buraya, tartismak yada ogrenmek gibi bir derdin yok. Binlerce hidayetine kurban oldugum tebligciye dedigimiz gibi, buradaki insanlar Kurani ve dini senden cok daha iyi biliyor. Sende yarim yamalak bilginle burada yapabildigin kadar balikci kavgasi yapacaksin, motorun tikladigi yerde kanatlanacaksin. Hadi iman icin ruhani, manevi birtakim seyler gerekiyor, yahu mantik icin gereken tek sey beyin ve bilgidir. -Radyo nasil ses cikartiyor, e o zaman bu radyonun icinde kucuk insanciklar var. Buraya kadar hadi duz mantik, bilgisizlik bunu insana soyletir. Ama senin yaptigin soyle birsey; -Radyo nasil ses cikartiyor, e o zaman bu radyonun icinde kucuk insanciklar var. Bu insanciklar lacivert takim elbise giymisler. Rugan ayakkabilari var, omuzlarinda apoletler var. Apoletin uzerinde Sanat musikisi radyo adamcigi yaziyor. Sonra bunlarin gozleri sasi ve kucuk bir midilli atina binerler ..... ..... ..... -Nerden biliyorsun? -E o zaman radyodan nasil ses geliyor? Bu diyalog belki beyninde birkac hucreye ulasir calistirir. |
Dini Dinilerden öğrenin cahilsiniz.
Ben çok okumuyorum ama size tavsiyem Risale-i Nur okuyun biraz. Anlayın gerçekleri Şimdi biri çıkar derki salla risaleyi yaa Bence bi okuyun |
1) evrim teorisi canlıya dayanır!
2) bi halt yanlışlamıyorsun. evrim başlığı altında tebliğ yapıyorsun! aksini iddia edeceksen bana göster evrimciler şöyle diyorlar ama ben şunları bunları yaptım ve bunun böyle olmadığını gördüm diye kanıt göster! yanlışlama işkembeyi kübradan üfürmekle olmaz! 3) her deney laboratuvar ortamında olmaz. dogmalara körü körüne inanıp hiç bir sorgulama *yapmayıp, cehennem korkusuyla kabul eden sen bilimsel gerçekleri ne kadar red etsen de onlar orada öyle duruyor! 4) yönetim cevap versin |
Alıntı:
Gerçekten aydınlandım, sağol... Hayırlı hidayetler... |
" Dini Dinilerden öğrenin cahilsiniz."
dini senin "dini" dediğin yobazlardan öğrenirse millet gider senin gibi tarikatçı olur, beynine mühür koyar :wink: bu sitedekiler cahilse sen zır cahilsin! |
Hah tam verdigim ornek cuk diye oturmus. Risale-i Nur dedi ya, iste bu Said Nursi isimli sahir, radyolarin sesi iletmesini meleklerle acikliyor.
|
aklını sevdiğimin ebeladl ,okumadığın, risalei -paçavralardaki ''gerçeği'' nerden biliyorsun?
sanki içinde bir halt varmış gibi bize tavsiye ediyorsun. benim sana tavsiyem al seccadeni takkeni tesbihini sana akıl vermesi için, rabbin için namaz kıl. bu arada *şunu söyleyeyim cebinde taşıdığın tesbihin müslümanlıkla alakası yok *. BUDİZMDEN ,islama geçmiştir. tesbihi çekerken ara sıra buda'ya * teşekkür etmeyide unutma. Şimdi sen ''buda'' yı okuyunca bön bön bakacağını biliyorum. BUDA (BUDHA) BUDİZMİN KURUCUSUDUR |
öSkür amcam fazla kısam*tassiyonun çıkmasın bise lazımsın daa..999
|
Alıntı:
bu düşüncenin sonucu olarak insanlar tanrıların olmadığını düşünüyorsa bu işin felsefi kısmıdır. bir tanrı var mı yok mu varsa nasıl bişeydir bu bence şuan için bilimsel olarak yanıt verilemiyor.o yüzden tüm yorumlar felsefidir. ancak bilim bir gün öyle ilerleyecek ki belki çok daha fazla şeyi öğreneceğiz. |
Biyo katılıyorum.
Bilimin amacı Tanrı yı bulmak değildir. Tanrının varlığı bilimsel bir sonuç değil,inançtır. |
Alıntı:
yani bir şeyi papağan gibi tekrarlayıp duruyorlar..! tanrı sen bir iki kez söyleyince anlamıyormuki tekrarlıyosun ! |
Sayın ebeladl
Risale-i Nur serisini okudum. Hatta Said-i Kürdi (Siz Said Nursi diye bilirsiniz) üzerine bir hayli araştırma yaptım. En başta şunu bir kesinleştirmemiz gerekir. Evrim teorisinin hiçbir dinle hiçbir tanrı inancıyla hiç bir imanla bir derdi kavgası yoktur. Adı üstünde o bir bilimsel teoridir. Henüz ispatlanmamıştır. Ama delilleri vardır. Artık birçok üniversitede diğer bilim dallarıyla bağlantıları kurulmuş ve teorilikten çıkıp ders olarak okutulmaya başlanmıştır. Evrim'i ispatlayan en azından fosiller var. Üzerinde bilimsel araştırmalar yapabiliyoruız. Peki Kuran'ın gerçek olduğunu ıspatlayan ne var. Unutmayınız asılları yakılmıştır. Şu anda dünyada orijinaline en yakın kuran bile 1600 lü yıllardan kalmadır. Yani o da ıspatlanmamıştır. Hem diyorsunuz kanıtllanmamış bir teoriye inanmam, hem de kendiniz kanıtlanmamış bir şeye inanıyorsunuz. Evrimi çürüttüğünüzü iddia ediyorsunuz ama anlattıklarınızdan tek anladığım sizin birşeyi günde 40 kez tekrar ettiğiniz. Ki onun ne olduğunu bile anlamadım. Kusura bakmayın yazdıklarınız biraz anlaşımıyor. Ayrıca size birşey sormak istiyorum. Evinizde mutlaka kuran vardır. Ayet sayılarını boş bir vaktinizde tplayın bakalım 6666 ediyor mu? Etmiyorsa neyin eksik olduğunu araştırın bakalım neler bulacaksınız. Bir de şu siteyi biraz dolaşmanızı tavsiye edeceğim eğer dikkate alırsanız: www.islamiyetgercekleri.cjb.net Diğer *arkadaşlara tavsiyem ortaya koydukları düşünceleri insanları kırmayacak şekilde açıklamalarıdır. Çünkü bunun sıkıntısını ben daha önce yaşadım. Tecrübelerimi dikkate almanızı öneririm. Ayrıca sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra fikirleri değişme ihtimali olan bir inananı tamamen gerçekten uzaklaştırabilirsiniz. Eğer bilginize güveniyorsanız lütfen sert olmayınız. Hem kibarca :) yazarken göreceksiniz daha çok şey aklınıza gelecek. Daha verimli yazılar yazacaksınız. Bu bizim karanlıkla savaşımızda temel prensibimiz olmalıdır benim fikrime göre. Lenin bile "dinle savaşırken çok dikkatli olmalıyız. Sert karşı çıkışlar insanları tamamen karşı tarafa itebilir" der. Komünist parti kongresinde ve tüzüğünde. |
Evrim teorisini bilmeden,anlamadan "evrim teorisini çürütecem abi"inadı.
Teori zaten kanıtları olan bilimsel açıklamalara denir.Kanıtı olmayan iddialara tez denir.Teoriler kanıtlanmazlar..teoriler yasalara(kanunlara)dönüşmezler. Evrim teorisi binlerce kanıtı olan bir teoridir,evrimin olmadığına dair en küçük bir iz,işaret yoktur,olamaz da. Boşa kürek çekeceğinize evrim teorisini kabullenip kendiniz için hayatı daha anlamlı ve çekilir hale getirebilirsiniz..hatta evrim teorisi insan ne demek onu bile size öğretecek. İnsan doğadaki tüm canlılarla akrabadır,kimisiyle uzak,kimisiyle yakın akraba.O halde doğadaki diğer canlılara saygı göstermek gerekir. |
Siz evrim ve evrim teorisini birbirine karıştırıyorsunuz... Artık evrimin varlığı ,çağdaş bilim için bir kuşku olmaktan çıkmış ve fosillerle kesin bir şekilde kanıtlanmıştır ...Bu işin teori kısmına gelince evrimin motoru olan işleyen sosyobiyolojik mekanizmalardan bahsediyoruz...İşte bu noktada hala soru işareti olan konular var tabii ama genetik bilimi çok hızlı ilerliyor ; seleksiyon artık laboratuara sokulabiliyor ... Harun Yahya safsataları ile beyninizi doldurmayın ben bir biyogerontoloğum ve evrimin varlığından hiçbir kuşkum yok , hiçbir gerçek bilim insanının da yok , bundan emin olabilirsiniz ...Eski çok tanrılı Sümer efsanelerinden Babil kitaplıklarına oradan Tevrata ve oradan da Kurana geçen Havva-Adem (= Enki-Ninti) hikayelerine inanıyor olamazsınız ...Bu çok tanrılı dinlerin efsaneleri çözülmüştür ve 74.000 Sümer tabletinde gösterilmiştir...Hiç kuşkusuz hepsi bilimsel kesin gerçekler ; ama din bir dogma , ne yapsanız ne gösterseniz boş ; siz o düşünmeyen insanlardan birisi olmayın *kafanızı kullanın ...
Alıntı:
|
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz sevgili Myworld.
|
yaratılıscı arkadasları kafasını mesgul etme adına:
bakın arkadaslar tarihi insan tarif boyu kendine sorular sorar.sorularına cevap izlerken izlediği yoln adı felsefedir.cevaplarının somut verileri bilimdir.bilimsel dusunmenin ilk satrı aklını ozgurlestirmektir.teslimiyetci bi kafayla kimse bilim yapamaz.sadece robotlasır.o yerden yere vudgugunuz *darvin turlerin gelisimini acıklayabilmek için yaklasık 20 senesi denizlerde ordan oraya fosil arayarak gecirmiştir.kafasındaki sorulara cevap arayarak gecirmiştir.ki darvini elestirebilmeniz için.dogal secilimle aseysel secilimle ne anlatmak istediğini okumalısınız.darvin bilim dunyasının temellerini sarsıcakcalısmalar yapmıs bilime buyuk hizmet etmiştir.bugun onu curutme ayagına tarikatına her gecen gun mürit katan harun yahya bile calısmalarında darvinin gercek anlamıyla geliştirdiği bi şeyi kullanır:fosil arama....neyse konuyu uzatmadan sadece bir kac soru sorup dusunmenizi istiyorum.ama lutfen objektif dusunun 1)insan adem ve havvadan olduguna gore neden bugun fiziksel farklarıyla birbirinden ayrılan ırklar var(zenci,beyaz,cekik goz...) 2)2. dunya savasından sonra sekil degiştiren gece kelebeklerini ne ile acıklıyorsunuz? 3)yeni ortaya cıkan canlı turleri hakkında teoriniz nedir? 4)gece avlanan hayvanların kendilerine ses dalgalarıyla calısan bir sonar sistemi gelistirmesini allah oyle yaratmıs diyebilirsiniz.ama bazı korlerin zamanla yarasalarınkine benzer basit bir sonar sistemi geliştirmesini na ile acıklarsınız? 5)her gecen gun yeni seylerin kesfedildiği genetik ilmini takip ediyormusunuz?kopyalanan koyunlar(dolly)hakkında ne dusunuyorsunuz? sorularıma cevap alırsam yeni sorularla devam edicem.herkese saygılar. |
Sn. Totman, bir sürü soruya gerek yoktur..
Kaplumbağalar ayla senkronize yumurtlarlar. Böylece yavrular ayışığıyla yollarını bulabilir olur.. İyi de, neden kadınlarda ayla senkronize yumurtlamaktadır? Bu sorunun cevabını verebilen yaratılışçı henüz çıkabilmiş değildir.. Evrim teorisi ispat edilmez.. Çünkü hiç bir teori ispat edilmez.. Çünkü teoriler mevcut bilgilerin yorumudur.. Doğruluğu, kanıtlarına bağlıdır.. Ve evrim teorisinin kanıtlarından birisi, evrimin ta kendisidir.. Evrim bir bilgidir, şudur: Tüm canlılar özelliklerini atalarından alırlar. Ve tüm canlılar ortak özelliklere sahiptir. Ortak özelliklerin tek açıklaması bunların ortak atalardan gelmesidir.. Evrim teorisi ise, işte bunu izah eder. Canlılar nasıl ortak bir atadan bu hale gelmiş, bunu anlatır.. |
Sayın ebeladl galiba ikna oldu. Son iki sayfada yazılanlara cevap vermemiş. Yada saygıdeğer arkadaşlarım sert çıkışlarınızla ürküttünüz :)
Ne zaman ki Tanrı inancı ve Kuran türkiye de açık açık sorgulanmaya başlar. Türkiye o zaman gelişmeye başlar. |
umarım artık beyni mühürlenmemiş.özgür düşünen nesiller yetişir diyicem ama okullarda kim ceksede oraya gitsem diye gezen cocuk avcısı fethullahın elleri ilkokullara kadar girmişken, yarının bürokratlarının,ülke yöneticilerinin beyinleri ilk okul sıralarında yıkanmaya baslanmısken bu ülkede gelecege pakte umutlu bakamıyorum.saygılar.
|
beyin yellenmeleri... iyi bir ifade aslında. bu hiçbir şye inanmayanlar, yaşamadığı bir şey üzerine yorum yapabilenler, ancak beyninden yellenmiştir...
|
perili su, plakanı bir rakam büyütüp, gelmişsin .hoş gelmişsin.
yine slogancılığa devam etmezsin. allahın izni ve kuvvetiyle |
Evrim teorisi hakkında sadece liselerde anlatıldığı kadar vakıfım.
Ama biyoloji öğrenim tarihimde bu dersler kadar mühim gerçekler öğrenmedim. Yaşıtlarım kızlarla, futbolla, televizyonun saçma sapan programlarını izlerken ben evrimi Kur'an-ı düşündüm. Daha gencim,16 yaşında ama düşüncelerimle bir çok olgun insanı geçtiğimi düşünüyorum. Beni ne üniversite profesörünün evrimi savunması ürküttü ne de insanımızın cahilliği.. Bekleyin size çok yakın zamanlarında süprizlerim olacak. Siz daha evrim geçirmeden olacak buna eminim. Şimdi size bir mantıktan bahsedeyim bilmem ki anlatabilecek miyim? Bir canlının evrim geçirmesinin olasılığı bir maymunun bir bilgisayar icad edip onunla insanlık tarihini yazmasıdır. Bunu söyleyen ahlaksız olmayan dürüst bir evrim savunucusu. "Hadi ulan be"demeyin. Bir düşünün bakalım en son ne zaman evrim geçirdik. Ya da birisi geçirdi. Basit bir olasılık hesabı. İşte bu sorunun cevabı noktanın [sup:e05b8601e8]cm3[/sup:e05b8601e8] cinsinden hacim değeridir. Matematik bilenler bunu bilecektir. Ama az önce bahsettiğim profesör bizim işimiz bu, biz bunu araştırmak zorundayız, çünkü bilimin konusu budur demiştir. Doğru da söylemiştir. Bir de merak ettiğim bir husus var. Acaba siz evrimcileri bu teoriye iten şey dinler mi? Sonuçta yaratılışta eşiz benim mantığıma göre.. Teşekkürler. |
''Ama biyoloji öğrenim tarihimde '' *Bu, ne demek *? EBELADL.
|
ebeladl, once evrim gecirmek hastalik gecirmek gibi bir sey olmadigini ogrenmen lazim. Nerde bunun misali diyecek olursan, gunumuzun gencligi, besin farkliliklari yuzunden, ebeveynlerinden daha iri ve uzun boylu olusuna dikkatini cekerim." Evrim gecirme"nin bir gece ansizin olabilecek birsey oldugunu zannetmek, teoriyi anlamamaktan kaynaklaniyor. Dunyamizda hayatin baslangicinin tarihi addedilen 3,5 milyar sene oncesinden, gunumuze kadar suren zaman icinde, hayvan ve flora farkliligini gormemezlikten gelmek demektir, evrim gecirmedigimizi iddia etmek. Tabi ki dunyanin baslangicini 6 bin seneden fazla oldugu, mantigina yatiyor ise,tartismanin bile anlami yok. Butun fosillerin sahte, insan uydurmasi oldugunu kabul edenlerden isen, esas insan uydurmasi olan inancina devam et.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:37 . |