![]() |
Tanrının Dini...
Hangine baksan -benimki- diyor...
Acaba hangisi ? * * Bırakın kitaplı-peygemberli dinleri, daha sonra çıkan bir sürü geri -esas peygemberin kendisi- olduğunu ve tanrının dinini kendilerinin yaydığını söylüyor.. :) |
Re: Tanrının Dini...
sevgili harunkahya,
bizde kabul edilen hak dinler ki,malumunuzdur,hepsi aynı mananın zaman ve zemin ve insanların genel anlayış düzeylerinin farklılaşmalarıyla ufak defek farklılıkları olan ama ana tema itibariyle,Allah,peygamber,ahiret,adalet ana konularını işleyen tek bir öğretidir. hep aynı şeylerden bahsederler,fiiliyatta ise ufak defek farklılıkları olabilmiştir.hak din silsilesinin fertleridirler.Kuran hepsindeki hakikatları kendinde toplamıştır ve her hepsine gerektiği kadarını geri yansıtmıştır.aynı kural tüm peygamberler için de geçerlidir. |
Sevgili Soro,
Pek güzel, cici cici yazmışsın. Ama Harun KAHYA'nın iletisini ciddi buluyorum. Ben Yahudi veya Hıristiiyan olsaydım, Müslümanlar'ın her şeyi Tevrat ve İncil'den (ç)aldığı halde hepsini toplayıp evrensel olmak aldatmacasında olduğunu söylerdim. Bakın, bir sürü yalancı (?) peygambere gitmeye gerek yok. Bahailik'de de aynı şey var. Yani Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman inançlarını toplamış, ben hak dinim, hepsini yansıtıyorum, evrenselim diyor. Ne olacak o zaman? *Sizin mantığınızla, demek ki Bahai olmak gerekiyor. |
Buralp
hayir Bahai olmak gerekmiyor ! Bahailer bugün insanlari mümin *olmalari icin cagri yapiyorlar ! yeni bir din degil , allahin var olan tevhidine cagri yapiyorlar, bundan bir imanli birisi olarak rahatsizlik duyulcak durum yok benim icin. |
çook derin meseleler bunlar çoook. bu kadar basit değil. böyle üfürükçülükle olmaz bu iş. cırt diye çamur atılmaz. buna bizim dilde yobazlık derler. herkese yobaz yobaz diyen çığırtkanlar, şimdi bakıyorumda yobaz olduklarını yeni yeni fark etmeye başladılar... bu kadar basit değildir bence be.
|
Sevgili HarunKAHYA,
sadece dinler olsa "benimki" diyen, ona da raziyiz. Bunu soyleyen, uluslar var, bunu soyleyen irklar var, bunu tekrarlayan memleketler var, ayni ulkedeki sehirler var, ayni sehirdeki kazalar var, ayni kazadaki koyler var, ayni koydeki evler var, ayni evdeki bireyler var, var oglu var. |
İNVİTATİO arkadaş bahailik bir dindir peygamberi vardır kitapları vardır şeriati vardır zaten kendileride ayrı bir din olduğunu söylüyorlar daha fazla bilgi için DÜNYA DİNLERİ adlı siteye bakabilirsin.İslam dışında diğer dinleri kendi kaynaklarından araştırdığımız zaman hepsinin son din olduğunu en hakiki gerçeğin kendi dinleride bulunduğunu diğerlerinin yalancı ve sahtekar olduklarını anlatıp dururlar dinleri kendi kaynaklarından objektif bir şekilde araştırmayan insanda en hakiki dinin kendi dini olduğuna inanır öylece yaşar gider ama araştıran her insanın kafası karışır milyonlarca inanırı olan diğer dinlerdeki insanların niye hala kendi dinlerinde israr ettiklerinin sorularını diğer dinleri araştırırken görür ve insanların niçin doğdukları toplumların dinlerine sadık kaldıklarını dinlerini değiştirmediklerini(istisnalar hariç)anlar bu da o insanda yeni bir sorgulama dönemi başlatır.
|
Tanrının dini olmaz ,tanrı ateisttir
kulların dini olur ,kullar severek isteyerek kulluk eder ,inanmanın vermiş olduğu mutlulukla yaşarlar hepsi aynı tanrının kuludur söylemleri ve ifadeleri ibadet şekilleri farklıdır Tanrı onları pek umursamaz onlar bir çeşit mastürbasyonla tatmin olmakta |
Kurtkan forumdasim,
bahailer var olan tevhidi teblig ederler, yaratan ve tek olan bir tanriya iman ederler, davetleri ise "yeni bir dine degli" allahin dinine davet ederler. dini "cember sakallinin kin dolu agzindan" alip insanlarin yüregine yerlestirmek istemek , ayri bir din degil *olmasi gerekene geri dönüs olarak kabul ediyorum. |
Mutfaktaki yemeğin enfes kokusuna doğru yol alırsanız bu Tanrı'nın dinidir.
Acıkıp mutfaktan birşeyler atıştırmak için yol alırsanız bu dinin Tanrısıdır. Mesele ne kadar aç olduğunuz ile o kadar alakalıdır., Tevhid mutfağından gelen koku hep aynıdır. Aşçıyı anlamak için kokuyu bilmek kafidir. Haa sonra ilk lokmayı ağzınıza atınca, Arkadaş bu yemekteki malzemeler serada yetişmiş diyebilirsiniz eğer bir guruysanız. İşte Tanrının dinini bulmak için o kokuyu bilmeli, tattıktan sonra karar vermelidir insan. Çünkü bazen öyle olur ki, esas aşçının yaptığı yemek mahsustan tencerede kokuyu vermek için kaynatılırken, servise acemi yamakların yaptıkları koyulur. Elhasıl, nasıl ki her tadın bir gurusu vardır. Dinin gurusu herkes olmalıdır. Zira mideden geçtikten sonra bir de onu çıkartması gerekir. Sevgili İnvitatio nun ve Kurtkan'ın yazdıklarını böyle okudum. Selamlar... |
Alıntı:
*Sevgili kurtkan, cok yerinde bir teshis. Ateistlerin bircogunun gectigi bir donem. |
sn.aldostunun bir yazısında ilginç bir sav var..Din dolmuşuna binmektense,yaya yürümek..Bu da bir yol...Ama doğru yol bumu acaba?
" Dinlerde *de *temel *kavram *“emredilene *uyulması” *dır. Özellikle *kurucu *Peygamberlerinden *sonra *işi *yürütenlerin temel *dayanakları,dinin *kurallarına *sorgusuz *sualsiz *uyulmasıdır. Sorgulama *olursa *dinden *çıkılır. Bence *bu *da *doğru *bir *karardır. Ben *bunca *yıldır, Deyin *ki *40 *yıldır *Tevrat,İncil, *Kuran *okurum. * Bir *Kuran’da *rastladım “ *Akletmiyor *musunuz; *bakmıyor *musunuz, *düşünmüyor *musunuz?” tarzı *ifadelere. Aksilik *bu *ya, en *akletmeyen,en *bakmayan, * en *düşünmeyen *insanlar *da *ne *yazık *ki *bu *dinden *çıkıyor.. Benzer *kolaycılığı, Ateist *arkadaşlarımızda *bulduğumu *da açıklıkla *söylemişimdir *eski *yazılarımda. Onlarda”varolmayı””yaradılışı” *maddenin * sonsuzluğuna, ezeli *ve *ebedi *oluşuna *bağlayıp *bitirmişler *olayı. * Deyin *ki,yaratılışın *gerçeğine *varmak-yalçın *bir *dağa *tırmanmak *olsun.. * Alt *tarafda,dağın *eteğinde,garaj *çığırtkanı *kılıklı *bir *sürü *adam.. * "Geel *, *benim *dolmuşuma *bin *, *zahmetsizce *seni *dağın *zirvesine *çıkarayım.." * diye *avaz *avaz *bağırıyor.. * Dolmuşa *bindin *mi,oh *rahat *, *küçük *ikramlarla *destekli *, *şarkılı *- *muhabetli *bir *yolculuk... * Ve *500 *- *600 *m *irtifaya *gelince, *yolcuyu *indirip *,saptırılmış *bir *bakış *, bol *yaygara *ve *şamatayla *zirveye *vardığına *inandırma... * Binen *memnun *, *bindiren *memnun..Yol *çok *da *uzun *sürmediğinden *yolcunun *kafası *da *dinç.. * Öte *yanda *, *tezgaha *gelmeyenin,dolmuşa *binmeyenin *vay *haline.. * Gerçek *zirveye *varmak *için *önünde *upuzun *çetin *bir *yol.. * Handikaplar *, *hendekler *sarp *kayalar *, *uçurumlar... * Zor *mu *zor *bir *yol.. * Ama *olsun *, *zor *da *olsa *ayrı *bir *güzelliği *var *bu *işin.. * En *azından *dolmuşa *getirilememenin *dayanılmaz *hafifliği..ve * Sürü *psikolojisinden *kurtulmanın *dinginliği.. * Ne *demiş *Hayyam *Ustamız..kafası *her *nasılsa *azıcık *şarapsızken..: * Yetmişiki *ayrı *millet *, *bir *o *kadar *da *din * Tek *kaygısı *seni *sevmek *benim *milletimin * Kafirlik *müslümanlık *neymiş,sevap *günah *ne *? * Maksat *sensin *, *araya *dolambaçlar *girmesin. * Hepimizin *yolu *dolambaçsız *ve *açık *olsun.." |
okinio arkadaş tevhid mutfağında bir guru olmak için cok cabaladım ama olmadı herhalde bende damak tadı yok
invitatio arkadaş bahailer tüm dünyada bir din olarak biliniyor evet tek tanrıya inanırlar musa ya,isa ya ve muhammede inanırlar ve son peygamber olarak bahaullahı kabul ederler ayrı kutsal kitapları vardır ve tanrının bu kitapları bahaullah a vahiy ettiğine inanırlar ayrı ibadethaneleri vardır ibadetleri müslümanlıktan cok farklıdır uzun açıklamalar dünya dinleri adlı sitede zaten var eğer sen bahaullahı peygamber olarak kabul ediyorsan onun yazdığı kitapları tanrının bir vahyi olarak kabul ediyorsan zaten bahai oldun demektir o zaman diyecek bir şey yok |
kurtkan
bahailer insanlar "bahaic" mi olsun diye cabaliyor yoksa "allahci" olsunlar diye mi ? allah inancini insan kültünden ayirt eden bir din , yeni bir din degildir, var olan tevhide davet'dir. tanridan vahi alip almadigi BENIM icin önemli degildir ! bahailer neyi teblig ederler ona bakip onun ile degerlendirmeyi kendimce dogru kabul ediyorum. |
Alıntı:
Turan Dursun sitesine hoşgeldiniz. Sitemizde bir Bahai var. Ara sıra da olsa yazar buralarda *:) |
Alıntı:
Bunların hepsini kişisel tahayyül olarak kabul ederse insanoğlu yada "hayır doğrusu budur herkes böyle hissetmek zorundadır " demezse dünyada sorun kalmaz. Çünkü ben hiç de böyle hissetmiyorum. Oysa tasvirin ne kadar da güzel... Sevgiler... |
Saygideger arkadaslar;
Su insanoglu oyle garip bir yaratik ki;dusuncesinde - *kendini asan sorulara cevap verme ihtiyacindan dogan-tanriyi sekillendirip onu erisilmez kildigi yetmiyormus gibi;birde dunya yasamina -sirf sinifli toplumlari kalici kilabilmek ve ezilenin ezilen olarak kalmasini saglayabilmek ve farki kendi cinsine kabul ettirebilmek icin-cesitli zamanlarda cesitli dinleri yerlestirerek hem dinler arasi hem de din disi ayrilmisliklara meydan vermis birde bunu sanki kendi yapmamis gibi erisilmez kildigina bahsetmis,ondan sonra da yuzyillardir hem insan ve onun insanligina yakistirdiklarini da unutup canavar kesilmis hem kendi cinsiyle hemde kendi bunyesiyle icine dustugu bu kesmekesten kurtulmaya calisiyor,ne diyelim.Allah akil,fikir versin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Insanoglu,hem tanriyi hemde dinleri ortaya atarak celiskiye dusmus.Tanri belki butun insanlari kapsayacak ama dunya o kadar buyuk ki dunyanin bir ucundaki"bu tanriya boyle ulasirim"diye dusunurken;obur ucundaki-ne de olsa farkli birisi-tabi"bu tanriya soyle ulasirim deyip,ulasim farkini yaratmis. Iste dinler o yuzden bu kadar cok.Zavallilarin o zaman dunya iletisim agi bu kadar gelismis olmadigindan,tanriya ulasimi bir merkez de birlestirememis.Aslinda bunu tanri goruyorsa cok bozuluyordur"Yahu kardesim ben hanginizin tefine gore oynayacagim?"diye. Aslinda belki de amerikan idealizminin,ideali de budur.Tek merkezden-evengalizm-insanlarin tanriya ulasimini,ibadetini,yakarisini,v.s. saglamak.Hem teknik,hem gucleri,hem de kafa yapilari buna musait. Belki o zaman daha da iyi olacak,biz de hangi din diye dusunmeden,savasimizi tek dine ve onun tek tanrisina yoneltebilecegiz. Kimbilir belkide insanlik tarihi kendini dinden ve tanridan arindirabilmek icin boyle bir merkeziyetciligi bekliyordur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın evrensel,
Seninde bir dediğin bir dediğini tutmuyor.Abd'yi savunuyormusun,evangalizmi savunuyormusun? Yoksa emperyalizmin ve evangalizmin karşısındamısın ? Ne demek düşman egemen olsun hiç değilse tek düşmanımız olur? Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır bu satıh cihandır. Saygılar |
Saygideger aydoe;
Benim yukaridaki yazim espri ve ironi icerikli. Ciddi yazdigim yazilarda ben amerikan idealizmine karsi tavrimi ve dusuncelerimi acikca sundum.Eger o yazilarimda sana gore bir karisiklik varsa onu bilmek isterim.Turkiye acisindan amerikan idealizminin ne oldugunu,nasil bir tehlike teskil ettigini ve Turkiye'nin yapmasi gerekenin onerisini cogu yazimda gorebilirsin.Umarim bu konuda benim dusuncemi algilamissindir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın evrensel-insan;
Sürekli eski yazılarınızı referans gösteriyorsunuz. Dönüp onları tekrar okumamızın mümkünü de yok anlamıda. Derli toplu yazarsanız anlaşılırsınız, tabi anlaşılır olmak gibi bir derdiniz varsa. Siz şu anda site de görüşleri çok iyi bilinen biri olmadığınız içinde ironik yazmayın, genellikle yanlış anlaşılırsınız. Kısa cümleler ve daha net ifadeler sizi anlaşılır kılacaktır, bende aydoe ile aynı zorlukları çekiyorum yazılarınızı okurken. Selamlar. |
Saygideger peker;
Onerilerin icin tesekkurler. Saygilarimla; evrensel-insan |
arkadaşlar benim anlamadığım birşey var incilde son din hiristiyanlık ve isa son peygamberdir diye geçiyor mu?ve tevrattada son din yahudilik ve son peygamber musadır deniyor mu? hadi müslümanlıkta bu kuranda var yani son din islam ve son peygamber muhammettir diye geçer ama diğerleride aynı iddiada mıdır?eğer bu iddia onlardada varsa madem en sondular daha sonra gelen dinler ne içindi ki ve bahailik madem diğer dinlerdekileri kabul ediyor ona ne gerek varmış müslümanlık var ya bide oda mı en son ve en mükemmel benim iddiasında ?tanrı en mükemmelini baştan gönderip korusaydıda kargaşa olmasaydı ya yoksa insanoğlu Tanrının oyuncağı mı?
|
Tanrının dini yok ,ama oyuncakları çok galiba diye düşünmeden edemiyorum sonrada onca yıllık inanç birikimleri nedeninden olsa gerek günahada giriyor muyum neyim ,böyle düşünmekle diyorum ister istemez! ama atlatabileceğim bir dönem atlatırım nasılsa :))
|
Alıntı:
O zamanlar peygamberlik modaydı . Günümüzde peygamberim diye ortaya atılanı tımarhaneye tıkıyorlar nedense ! Mayayı bir şekilde tutturabilene peygamber denilmiş , tutturamayana da sahte peygamber ... Son peygamber de Muhammet olduğuna (!) göre , geriye kala kala Mehdilik iddiası kalıyor ki , benim bu konudaki en büyük favorim Harun Yahya ( Adnan Oktar ) olacaktır ! Amin ! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 . |