![]() |
Dinlere göre ''İnsanlar'' ne zamandan beri var?
Şimdi arkadaşlar bu konu daha önce işlendi mi? bilmiyorum.
bazı yerlerde şuna rastladım: adem ile havva'ya kadar geriye doğru hesaplandığında 6000 yıl önce adem "yaratılmış" diye çıkıyormuş. şimdi ben zaten dinlere inanmıyorum da. yani misal kurana ya da islama göre adem kaç yaşında? günümüzden kaç yıl öncesinde yaşamıştır? bunu merak ediyorum, yani dinlerin bu konudaki söylediklerini, gerçek kabul ettiklerini, merak ediyorum. çünkü bir defa 6000 yıl'ı çok saçma, ki en az 20.000 25.000 yıl'dan beri insanların dünyada olduğu zaten kabul edilir. bu bakımdan içeriklerine bakmaksızın dinlerin zaten bir tutar yönü yoktur demekki. ayrıca kimileri (amerika'da) parmak mı bulmuşlar öyle bişey ve bu bulunanlar artık nasıl ölçüyorlarsa 150 MİLYON yıl öncesine aitmiş. cümleten saygılar ayrıca şu kazim mirşan beyefendi neden kitaplarını bir yayınevinden bastırtmıyor, yani sebebi nedir, bilen var mı? |
Re: Dinlere göre ''İnsanlar'' ne zamandan beri var?
ataov, o senin dedigin bulgular 100.000 sene öncesine ait, 150 milyon degil. Fosil kayıtlarına göre en eski homo sapiens kayıtları 196 bin sene öncesinde ve Afrika'ya ait. Afrika harici sapiens kayıtları ise 100 bin sene öncesine ait. Cro Magnon yerleşimler ve ilk magara resimlerinin tarihlemesi 35 bin yıllık. Varsa Adem'in kayıtları bu sürelerde olmalı. Ama ben şimdiye kadar hiç bir Müslüman'ın bu konuda bize net bir bilgi verebildigine rastlamadım. Kakdı ki gerek yaratılışçıların gerekse AT cilerin yeni, özgün ve bilimsel hiç bir araştırmaları yoktur. Onların tek yapabildigi evrimin bulgularını red etmek temelinde argümanlar geliştirerek kelime oyunlarına girişmektir.
* * * saygılarımla |
Üniversite yıllarımda, şimdi yazarını hatırlamıyorum ama; Türlerin Kökeni adlı bir eser okumuştum. (Darwin değil);
Orada; homo sapiens grubu sayılan bizlerin fosil kayıtlarından yola çıkarak; 1 - 2 milyon yıl olduğunu yazmıştı. Hatırladığım kadarıyla, Güney Afrika insanlığın kökeni gibi görünse de, Orta Asya'da da bulunan fosillerden, sadece Güney Afrika değil, İnsanlığın kökeninin Orta Asya olduğu fikrinin de olduğu yazmaktaydı. Dini kitaplar hangi kanıt üzerinde hesaplamalasını yapıyor ki ? Bu fiyaskoyu yapmasın. Peygamber beyfendilerin, ne kadar bilimsel kökenleri var ki, bunda da hata yapmasınlar. İnsanın elinde bir kanıt olur, bari o kanıt üzerinden bir tahmini yorum yazar. Ben her zaman Volteire'in şu lafına katılırım. "Basit bir fizik kitabı bile, dini ve mitolojik eserlerden daha değerlidir ve daha yararlıdır." |
homo grubunun bu kadar zaman öncesine kadar ulaştıgı dogrudur, ancak bunlar habilis sınıfına giriyor. Ve 3 mlyon yıl evveline kadar gidiyorlar. Sapiensler ise 200 bin yıllık. Arkaik sapiens denen atalarımzı ise 700 bin yıl evveline kadar götürüyorlar. Modern insan olarak homo sapiens kabul ediliyor, kimileri buna homo sapiens sapiens de diyorlar.
* * saygılarımla |
Bizim ataların hepsi de homoymuş, içlerinden bir tane adam gibi adam çıkmamış ya, ben ona yanarım.
Galiba cevabı buldum, Adem homo olmayan ilk atamızdı, o nedenle Allah Havva'yı yaratmak zorunda kaldı 6 bin yıl önce. Olur mu olur yani *:lol: Konuyu sulandırdığım için özür dileyerek ayrılıyorum. |
Adem'in homo sapiens turunden olduguna din bir cevap veremez. Ilk insan olarak insan tarifine giren neanderthelleri de dusunecek olursak bu tarih 300 bin seneyi asar; kaldi ki onlari da yerden ot gibi bitmedigini biliyoruz.
*Dindar hristiyan bir tanidigimla bu tarihi munakasa ettigimizde, bu tarihin 6 bin sene olduguna, kendisi universite mezunu oldugu halde inandigina saskinlikla sahit olmustum; kisaca, daha oncekilerin insan sayilmayacagini soylemisti. Egeriman etmissen, ve bu inancinin kaynagi insani sadece 6 bin yillik bir varlik olarak gosteriyorsa, kendine gore bir aciklama, kilifina uydurma da hazirlarsin. *Kanaatimce, insan tarifine uyan varliklar ortaya cikmalariyla degil, insanliklarini ispatlamakla bu sinifa dahil oldugunu gosterebilir. Bu kriterden yola cikarsak, insan olmaya daha coook zaman var. |
İnsanlar ne zamandır var?"Sorusunun cevabını dinler vermez.Adem ilk insan değildir.Vahiyle muhatap olan ilk insandır,ilk peygamberdir.Dini metinlerden ancak ilk Peygamberin ne zamandan beri var olduğu çıkarsanabilir.
|
Alıntı:
|
Dinlerin bu konuya verebileceği bütün cevaplar tabii ki uydurma olacaktır. Tevrat'ta Adem'den Musa'ya kadar, İncil'de de ondan İsa'ya kadar insan soyu sayılıyor. Bazıları da henüz ortaçağda iken oturmuş hesaplamışlar. Ademin tam tamına M.Ö. 4004 yılında dünyaya gelmiş olması gerekiyormuş. Bugünden geriye sayarsak da 6000 yıl ediyor işte. Müslümanlar ne kadar reddetseler de aslında birçok tefsir ve yorumlar tevrat kaynaklıdır. Çünkü Kuran'dan yola çıkarak bir sonuca ulaşılması mümkün değildir. Yani 6000 yıl önce iddiasının kaynağı Tevrat kökenli olmalıdır.
Sadece sapiens değil erecticus'un ortaya çıkış yeri olarak Etyopya civarı gösteriliyor. Bunun nedeni de iklimdir. İlk insanımsıların Orta Asya, Avrupa gibi soğuk bölgelerde yaşamaları mümkün değildi. Oralara insan yaşamı daha sonra gidiyor. Bu Adem öyküsünü çok sevdiğim için Adem'le ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Birkaç ay önce Madagaskar'a gittim. Aslında Madagaskar'a gitmedim, ama İsviçre'de Zürich hayvanat bahçesi Madagaskar'In bir bölgesini koruma altına almış, aynı zamanda da bu bölgenin iklimini şehrin göbeğinde oluşturmuş. İçeriye girirken üstünüzdekileri çıkarıp mümkünse sadece bir gömlekle giriyorsunuz. Çünkü içerde sıcaklık 25 derece ama nem oranı yüzde 90. Böyle bir yere giden olmuşmudur bilmiyorum ama hava biraz boğucu olsa da müthiş ılıman bir hava var. Yani insan orda gerçekten üstünde hiçbirşey olmadan çok rahat yaşayabilir. Yerlilerin neden yarı çıplak yaşadıklarını çok iyi anlıyorsunuz. En rahatı bu çünkü. Rehberimiz bir muz ağacının önüne geldiğimiz zaman benim ilgi alanıma girdi. Biliyorsunuz ben şu Havva'nın Adem'e verdiği meyvenin ayva olduğunu iddia ederim. Bizim rehbere göre bu meyvenin muz olması gerekiyromuş. Çünkü ilk insanlar ancak böyle bir iklimde oluşabileceğine göre Havva'nın verdiği meyve de muz olmalıymış. Açıkçası oldukça makul bir açıklama gibi geldi. *:D |
Desene Adem ayvayi degil muzu yedi!
|
Arkadaslar,
Su sayfada gorsel olarak insaoglunun seyahati anlatiliyor. Ilgilenenler icin; https://www3.nationalgeographic.com/...hic/atlas.html Insanlardan alinan DNA ornekleriyle gen haritalari da cizilmis. Aslinda isterseniz siz de belli bir ucret karsiligi DNA orneginizi anonim bir sekilde yollayip Y veya X ( erkekler icin bu secenek, kadinlar sadece X) * kromozom uzerinden atalarinizin hangi bolgelerden gectigini ogrenebilirsiniz. Projenin ( genographic) amaci bu genetik haritayi daha belirgin hala getirmek. Ben merak ettigim icin deneyecegim, sizlere sonucunu sonra bildiririm. Karar veremedim hala baba (Y) tarafina mi baksam anne tarafina mi (X) ? *:D |
Alıntı:
|
Allah insanı çamurdan,balçıktan yarattım derken seni kasdediyor.Ama anlayana... :)
|
Alıntı:
Verebileceğin cevap sadece bu kadar mı? başka bir açıklama yapamayacak mısın gerçekten? :) |
Alıntı:
|
Kaos sizin zihinlerinizde var.Müslüman için no kaos,no problem. :)
|
Alıntı:
Burada belirttiğin kaos sonradan oluşan bir şey mi,yoksa hep varolan mı,çünkü burdakilerin çoğu sonradan müslümanlıktan vazgeçmiş insanlar hiramusta. |
Olunmayan bişeyden vazgeçilmez,Değişim.Ama ben vazgeçtiğim şeyleri yaşadım ve oldum.Tabi benim geçmişte yaşamış olduğum İslam değildi.İslam adı altında "atalar dini"ydi.
|
Sen demek ki gerçeği buldum diyorsun.Ama bir düşün(sen) 1400 yıldır kimse bulamadı da bunu sen buldun öylemi ? :roll: *8O
Birde vartor'un sorusunu sorsam arkasına, bunun adı hangi din olacak diye ? :wink: |
Dinleri okuduğumda *beni kandırmak istediklerini anlıyordum ama genede korkuyordum *çünkü *dinler tarihi üzerine bilgim kısıtlıydı ama şimdi hepsinin organize çete olduğunu biliyorum vede korkmuyorum zaten gerçek hayatımdada çetelerden hiç korkmadım..dankeschön turan dursun sitesi
|
Kabadayının biri sokakta karşılaştığı Yahudiyi eline geçirmiş,pata küte dövmüş.Yahudi kan revan içerisinde canını zor kurtarmış ve soluğu mahkemede almış.Hakim kabadayıya sormuş:"Evladım bu adamı niçi dövdün?"
K.dayı:Hz. İsa'yı astıkları için efendim demiş. Hakim:Evladım o 2000 sene önceydi,bu Yahudinin ne suçu var?Demiş. K.dayı:Olsun hakim bey demiş.Ben şimdi duydum. Bu yüzden Değişim.Senin birşeyi yeni duymuş olman, bunun daha önce söylenmediği anlamına gelmez. |
İnsanın neyden yaratıldığını bilmiyorum,darwin teorisine de ne inanıyorum ne de inanmıyorum..yorum yok,ancak Kuran'a göre ilk insanın Adem olduğu açıktır.Benim söylediğim budur.Ama değil diyen bir müslüman arkadaşın olması beni şaşırttı ,şayet ilk insanın Adem olmadığı konusunda ciddiyse o zaman İslam'a göre kendisi "Mürted" konumuna gelir.Yalansa yalan deyin..islam'a göre Kuran'ın bir ayetini reddeden kişi dinden çıkıyor diye biliyorum.
|
Alıntı:
Neyi yeni duymuşum *:?: *8O *8O |
Senin iddiana göre 1400 yıldır bulunamayan şeyleri ben bulmuşum ya.Mantıken baktığımızda, benim bulduğum şeyleri senin yeni duymuş olman gerekiyor.Ben de diyorum ki:Senin birşeyi yeni duymuş olman,o şeyin daha önce söylenmediği,bilinmediği anlamına gelmez.
|
Gercekten de gercekisim'in sorusu hala havada duruyor. Hadis ve tefsirleri reddedip herşeyi sadece Kuran'ın baz alınmasını söyleyen bir akım var. Bizim Hiramusta da bu akımdan. Bu akıma göre Adem yaratıldığında dünyada insanlar vardır. Adem ilk insan değildir. Ama bu düşünce gercekisim'in sorusuna cevap vermiyor hala. Öyle "sizin bişeyden haberiniz yok" havasıyla da cevap verilmiş olmuyor. Kuran'ı yeniden yorumluyorsan her bir yorumunu gerekçelendirmek zorundasın tabii ki.
Kuran'da adem için bir halife yaratacağım deniyor. Buraya kadar doğru, burdan yol çıkarak Adem'in ilk insan olduğuna dair bir ifade olmadığı söylenebilir. Ama Adem'i çamurdan yaratmış olduğuna dair çok sayıda ayet var. Eğer Adem yaratıldığında dünyada insanlar var idiyse neden Muhammed gibi bir insandan doğurtturmadı da çamurdan yarattı. Bu yorumun amacı gerçekten Kuran'da ne anlatılmak istendiğini açıklama çabası mıdır yoksa durumu kurtarma çabası mıdır, ben anlayamadım. Kuran'daki Adem öyküsü aynen Tevrat'ın öyküsüdür. Her konuda Tevrat Kuran'dan çok daha açık bir kitap olduğu için orda Adem'in ilk insan olduğu açıkça söylenir. Hatta ona cisimlerin adı öğretilir. Öykü tamamen aynı, herşey ordan alınmış, dolayısıyla Kuran'da "ilk insan" olduğu söylenmese de apaçık belli ki, Adem İbrahimi dinlerin bildiğimiz ilk insanıdır. Kuran'ın anlatmak istediği şey de budur. Düşünün ki ortada henüz insanlar yok. Melekler var sadece. (Biraz komik bir düşünce olsa da, öyle varsayalım) Ben ilk insanı yaratacağım demesine gerek yoktur Allah'ın. Bir insan yaratacağım der, nitekim de öyle diyor. Sonra da aynı Tevart'taki gibi ruhundan ona üflüyor. (Sad, Secde) Herşey tamam oluyor böylece. Eğer dünyada o sırada insanlar vardı da, ilaveten bir daha çamurdan insan yaratma olayı gerçekleşmişse, bunu da Kuran belirtebilirdi. Böyle birşey yok, birşey denmiyor. O halde bu yorumun geçerli sayılabilmesi için ortada hiçbir şey yoktur. Adem öyküsü, ilk insan öyküsüdür. |
TEFHİMÜ-L KUR'AN'DAN
Nisâ Suresi 1. Ayet ve Tefsiri Ey insanlar, sizi tek bir nefisten yaratan, ondan da eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının.1 Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak)tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir. 1. Bu giriş, bir müddet sonra gelecek olan insan hakları ile ilgili, özellikle de aile hayatının iyi bir şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla ortaya konulan kural ve düzenlemelerle büyük bir uyum içindedir. Bir taraftan insanlar Allah'tan ve onun azabından korkma konusunda uyarılırken, diğer taraftan onlara bütün insanların bir tek ana-babadan yaratıldıkları ve bu nedenle insanların birbirinden türemiş olduğu hatırlatılıyor. "....O sizi tek bir nefisten yarattı." İlk önce bir tek insan yaratılmış ve bütün insanlık da ondan türetilip yeryüzüne yayılmıştır. Bu nedenle akrabalık bağlarına ve haklarına dikkat edilmelidir. Kur'an'ın bir başka suresinden de Hz. Adem'in (s.a) "bir tek nefis" olduğunu öğreniyoruz. O bütün insanların kendisinden türetildiği ilk insandı. "...Ondan da eşini yarattı." Eşinin ondan nasıl yaratıldığı konusunda ayrıntılı kesin bir bilgiye sahip değiliz. Müfessirler genellikle Hz. Havva'nın (a.s) Hz. Adem'in (a.s) kaburga kemiğinden yaratıldığını söylerler. Kitab-ı Mukaddes'te de aynı hikâye vardır. Talmud bundan başka, onun Hz. Adem'in (a.s) on üçüncü kaburga kemiğinden yaratıldığını da belirtir. Fakat Kur'an bu konuda sükût eder. Bunu destekler nitelikteki Hz. Peygamber'in (s.a) hadisi de anlaşılandan farklı bir anlama delalet eder. Bu nedenle yapılacak en iyi şey bu meseleyi Kur'an'da bırakıldığı şekilde belirsiz bırakmak ve onun ayrıntılarını tayin etmek için zaman harcamamaktır TEFHİMÜ-L KUR'AN'DAN En’âm Suresi 98. Ayet ve Tefsiri O, sizi tek bir nefisten yaratandır.65 (Sizin için) Bir karar (kalış) ve emanet (olarak konuluş) yeri vardır. Kavrayabilen bir topluluk için ayeteri birer birer açıkladık.66 65. Yani, "Allah tüm insanlığı tek bir insandan, ilk insan Adem'den yaratmıştır." 66. Yani, "Anlayış sahibi olanlar insanlığın yaratılışında ve doğumdan ölümüne insan hayatının çeşitli aşamalarında erkeğe ve kadına biçilen farklı fonksiyonlarda gerçekliğin ayetlerini bulabilirler. Fakat, hayvanlar gibi yaşayıp, bedensel tutkuları peşinde koşanlar bu ayetlerde görmeye değer birşey bulamazlar. Zümer *6 * (Mekkî 59) Allah sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O'na kulluktan) çevriliyorsunuz? * Şayet Hiramustafa'nın dediği gibiyse o zaman daha evvelden *Kuran'da bahsedilen insan dışında ayrı bir insan türü olmalı ona da insan deil de başka birşey deniyordur belki. Bu durumda hiramustafa halen "ben müslümanım" diyorsa derhal bir tövbe namazı kılmalıdır.veya en azından tövbe etmelidir.Çünkü bilerek ya da bilmeyerek ayeti inkar etti.:) Bakara *30 * Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi. * Bakara *35 * (Medenî 87) Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik Cennetten kovulmadan evvel aslında Kuran'a göre Allah insanları zaten cennette yaşasınlar diye değil Dünya için yaratmış. Ama daha önce A’râf 19 *(Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz. A’râf 20 * Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi. A’râf 21 * Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti. A’râf 22 * Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nida etti. A’râf 23 * (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. Tefsir A’râf 24 * Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu. Böyle olacağını bidiği halde Kuran' a göre Allah insanlara cennette kalacaklarını müjdelemiş. A’râf 27 Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık Tâ-Hâ *117 * (Mekkî 45) Bunun üzerine: Ey Âdem! dedik, bu, hem senin için hem de eşin için büyük bir düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın; sonra yorulur, sıkıntı çekersin! Buradan anlaşılan insanları cennetten çıkaran şeytan değil Allah'tır çünkü Bakara 30'da zaten "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demiştir. Ayrıca meleklerin"Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. " demeleri de çok ilginç :) melekler irade sahibi olmayan varlıklar değil miydi? nedir bu sanki Allah'a akıl verir gibi bir laf etme cüretini nerden buluyorlar? Melek tarifine göre hiç seslerini çıkarmamaları hatta Allah'ın meleklere *yapacağı işle ilgili neden danışırmış gibi bilgi verdiğini de anlamış değilim. :) Konu dağıldı ama Hiramustafa'nın Kuran'a göre ilk insan Adem'den evvel olabileceğini iddia etmesine karşı bu kadar açıklama gerekiyordu. |
Sevgili Sargon bu ilk insan meselesini defalarca cevapladığımdan dolayı bıkkınlık geldi açıkçası.Bu sebepten detaya pek inmek istemiyorum.Yalnız birkaç kelimeyle şunu söylemek istiyorum.Kur'an elimizde mevcut bulunan Tevratın kopyası bir kitap değildir.Kur'an Tevrattan ilgili konulardaki doğru bilgileri tasdik eder.Örneğin Tevrat ilk insanın çamurdan yaratıldığını söylerken Kur'an bütün insanların çamurdan yaratıldığını söyler.Tevratta yaratılma diye geçen şeyin bir halife tayini olduğunun altını çizer.
Lütfen Kur'andaki insanın yaratılmasıyla ilgili bütün ayetleri tesbit ederek konuya Kur'an bütünlüğünde yaklaşınız. Aşağıdaki linklerde de açıklayıcı bilgiler bulunmaktadır; http://hiramusta.blogcu.com/2008866/ http://hiramusta.blogcu.com/2008946/ |
Alıntı:
Senin bulduğun yeni bir şey yokki hiramusta da,ben de yeni duymuş olayım ve şaşırayım.Sen en çok bildiğimiz İslamın içerisinden bazı noktaları çıkarır, bunlar benim için doğrudur ben iman ettim dersin,gerisini de çıkartıp attım dersin. Alıntı:
Ben sana burda, yeni birşeyler bulmuş olabileceğini ima etmedim ki.Sana ben ''gerçek'' derken, İman edişinin nedenlerini,kendince *bulmuş olabileceğini düşünmüş ve dile getirmiştim oysa. İşte bildiğimiz İslamın içerisinde, sana göre hangi ''gerçek'' gerçektir.1400 yıldır *bu gerçeği arayanlarla hangi ortak noktadasın.Bunu anlatmanı istiyor herkes.İslamı budayarak hele ki hadislerden arındırarak Takva sahibi olunamayacağını sende benim kadar iyi biliyorsun ama bence biraz, bulduğunu iddia ettiğin şeyleri açıklamayarak, çevir kazı yanmasın yapıyorsun gibime geldi. Sevgiler.. |
Bu arada konuyu dağıttığım için diğer arkadaşlardan özür dilerim.
Saygılar.. |
Kurana gore, allah insani dunyada mi, yoksa cennettemi yaratti?
*Ilk yaratilan Adem degilse kimdir acaba?Icinden olmadik bilgiler iceren bir kitap, apacik olarak bu konuda neler soyler? *Eger daha once insan yaratilmis ise, adep yerlerini yeni farkedenlerden oncekiler nasil cogaldi? *Tasarlayicisi ve muhendisi allah olan Adem'in, yaptigi ilk hatada cennetten kovulmasi, allahin buyuklugune, adaletine, merhametine, nasil sigdirilir?Gelecek nesillere nasil bir allah imaji birakabilir? * Daha once tevrat ve incili indirdigini soyleyen tanri, neden bu kitaplari korumamis, kuran icin bu konuda soz vermistir. Aklina insanlarin tahrif edecegi gelmemis midir?Yoksa, sanildigi kadar akilli bir tasarimci degil midir? *Tufanla dunyadaki butun canlilari olduren bir tanri, daha yol yakinken, neden Adem ile Havva'yi silip yeniden baslamamistir? * * * *Bu sorulari yuzlerce cogaltabiliriz, "Vardir bir hikmeti" sozunden baska, mantikli bir aciklama getirebilirmisiniz? O kadar insan yapisi kokuyor ki su dinler, burnunu da tikasan yine kokuyu alabiliyorsun. |
syn. vartor.
Adem kelimesinin Kuran'da ki anılışına baktığımızda, hem Adem'in hem de zevcinin insan olmadığını görürüz. Adem için Nebi ve Rasul kelimesi hiç kullanılmamıştır. Bazı mealciler tarafından, Adem'in yeryüzünde Allh'ın halifesi olduğunu iddia etmeleri asılsızdır. Adem'in ne olduğu sır değildir, herkes anlayabilir, belli seviyede pozitif bilim bilmemiz ve Kuran'ı anlayarak okumamız yeterlidir. Yani Adem, Allh'ın yeryüzüne(arz'a) atadığı, imar eden ve imar edilendir. |
bektaş kelimeleri *amacının dışında kullandığın yetmiyormuş gibi ,kuranada yanlış yorumlar getiriyorsun.
seni bu kadar başka yerlere baktıran mürşidin kimdir bilmiyorum. eğer onun papağanlığını yapıyorsan. söyleyecek bir şey kalmıyor ademin insan olmadığını *nerden çıkarıyorsun.eğer adem insan değilse, sen kimsin? |
ozgur beyin
şu hakaretlerinizi bir sonlandırın. Kimsenin papağanı değilim. fakat senin derdini anlıyorum. Başkalarını taklit edenleri malzeme yapmak, hoşuna gidiyor senin. benim amacım da senin edindiğin malzemelere, insan olduklarını hatırlatmak. taklitci papağan'lıklarını *terk etmelerini sağlamak. |
hem Adem'in hem de zevcinin insan olmadığını görürüz
Yani Adem, Allh'ın yeryüzüne(arz'a) atadığı, imar eden ve imar edilendir. * * sayın bektaş, * * anlaşılmamak için mi yazıyorsunuz kavramış degilim. Yukarıdaki söylemlerinizi Türk dilini konuşan insanların anlayabilecegi şekilde de yazmaya gayret ederek detaylandırabilmeniz mümkün olur mu. * * *saygılarımla |
yahu bektaş. *bu uyduruk bilgileri nerden aldığını açıklarsan sorun çözülecek. bu yanlı ve uyduruk şayleri
hangi nefdenle gerçekmiş gibi bize anlatıyorsun. mescid kelimesine '' otorite'' anlamını senmi veriyorsun? *nerden çıkıoyr bu lisan? arapçayı iyi bilen bir filolog musun? eğer mescide otorite anlamını veriyorsan bu kelime hangi dilde ''otorite'' olarak geçiyor. anlamadığım şu bu saptırmaları hangi belgeye göre yapıyorsun. eğer arapçadan anlıyorsan istersen bu merkezde konuşalım |
Syn dilaver.
Allh ilkin başladığı yaratmaya, insan ile başlaması mantıklı olanmı’dır sizce ? Canlı ve cansız *hiçbir şey yok iken. Bir adem ve onun eşinden yaratılmış olan sadece insan değil. İnsanın bedeninde ki maddelerde *adem’den ve onun eşinden meydana gelmiştir. Benim Kuran’dan anladığım Adem’in Atom olduğudur. syn özgür beyin, ben kendi beynim ile düşünürüm. selam. |
Benim Kuran’dan anladığım Adem’in Atom olduğudur.
* *ilginç bir yorum. O halde şeytan kim. Ademin eşi kim. Atomun bir eşi de var mı. Ve ne atomu. Herhalde hidrojen olmalı. * *Bilim bize atomların başlangıçtan 360.000 sene sonra oluştugunu söylüyor. Ayrıca atomların atomaltı parçacıklardan oluştugunu da biliyoruz. Buna göre Adem'in yaratılışı ile dünya arasında takriben 8 milyar sene olmuş oluyor. İnsana gelebilmemiz için ise gene bir 4,4 milyar sene geçmesi gerekiyor. * *Bu gerçekleride adem ile birleştirebilirseniz belki bir şeyler yerli yerine oturabilir. * * saygılarımla |
Aman bektaş arkadaş yeni ve inanılması güç savların var:
Maide 27: Onlara, Adem'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden), "Andolsun seni öldüreceğim" dedi. Diğeri de "Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder" dedi (ve ekledi:) Şimdi adem (atom)'in oğulları mı var ? Bu oğullar birer kurban mı takdim etmişler ? |
frodo oradaki kurban, kaybedilen elektronlar anlamına geliyor. Ogul ise yeni bir atoma dönüşme süreci olmalı. Yanlış bilmiyorsam 124 element olmalıydı. Yoksa da öyledir. Bu da 124.000 peygamber ile uyuşuyor herhalde.
* *Bak tefsire de başladık. *:lol: |
Bektaş kaç oldu soruyorum bir yanıt alamadım :) ya da sen cevap verdiysen ben görmemiş olabilirim ama yeniden soruyorum.
Yeni bir Kuran ya da Kuran meali yazmayı düşünüyor musun? böyle birşey varsa piyasaya ne zaman çıkacak? siz kendinize yeni bir din icad etmişiniz..:) Madem Adem ve Havva insan değil atom,o zaman ayıp yerleri nasıl oluyor? A’râf *20 * (Mekkî 39) *Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi. Ya da nasıl oluyor da topraktan yaratılıyor ya da balçıktan ya da su'dan herneyse , :) yani kendisi atomlardan oluşan maddelerden nasıl oluşuyor,kendisi atom ise? Şimdi arapça biliyorum diyipte "yok orda ayıp yer demiyor,aslında elektron ya da proton diyor "demeyiniz lütfen. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:08 . |