Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5362)

vgm.1 28-12-2007 12:05

Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı?

"Dünyadaki en kutsal ilişki çıkar ilişkisidir." Karl Marx

ozgur_beyin 28-12-2007 12:15

Re: Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı?

sevgili peker, bütün dini sistemler suç,ceza , boyun eğmek ve ödül üstüne kuruludur.
herkesin bildiği gibi cennet boyun eğmenin ödülü cehennemde ''baş kaldırmanın'' cezasıdır.

ödülü (cenneti) ortadan kaldırılırsa *dünyada yırtınman için sebep kalmaz. onun için cennet ve cehennem birbirinden ayrılmaması gereken iki ''kardeştir''

28-12-2007 12:53

İnsanoğlu para ile gelir vecde
Eğer allah vaat etmeseydi cenneti
Ona bile etmezlerdi secde

timsah 28-12-2007 13:23

Günahları kadar cehennemde yanacaklarda, sevapları kadar cennetde kalıp tekrar cehenneme gitmeyecekleri ne malum:)

enki33 28-12-2007 13:28

evrim devam ediyor.birşeylere inanmak birçok insan için kolay.rahatlıyorlar,tek tanrılı dinleri kaldırsanız b ile etrafta sunulan ürünler çok fazla diğer abuk sabuk şeylere inanacaklar.evrim devam etiği için bu bize garip gelmesin.kolay değil 5000 yıllık bir gelenekten vazgeçmek.kimler ölmüş bunun için.insanların zekası neyazıkki eşit değil.zeki dediğimiz insanlardada kısa devre olabiliyor.bu insanlar sanatçı bilim adamı olabiliyorlar ama yinede kafa bir yerde durabiliyor.bence cennet cehennem parametresinden daha başka şeylerdevar.....dindar kitlelede ego yu çok fazla görüyorum.birşeye körü körüne inanıyorlar birdaha düşünmüyorlar.aynı uyumak yemek yemek banyo yapmak gibi.konfüzeler,gözleri boş bakıyor,dinlemiyorlar ,YARATICI tartışmıyorlar,sormazsan konuşmazsan konuşmuyorlar ,evvelden söylenenleri tekrar ediyorlar ve yapıyorlar,bence tekrar tekrar insani özelliklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.bizi diğer canlılardan ayıran şeyler neydi...benim söylememe gerek varmı?

28-12-2007 13:34

"Cenneti ve cehennemi kaldırın inanan kalır mı ?" * *peker

En azından bir tane var *:)

Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni
Ben yanarım dün ü günü, bana seni gerek seni
Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim
Aşkın ile avunurum bana seni gerek seni

Aşkın aşıklar öldürür,Aşk denizine daldırır
Tecelli ile doldurur,bana seni gerek seni
Aşkın şarabından içem,Mecnun olup yola düşem
Sensin dün ü gün endişem, Bana seni gerek seni

Sufilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek
Mecnunlara Leyla gerek, bana seni gerek seni
Eğer beni öldüreler, külüm göğe savuralar
Toprağım anda çağırır, bana seni gerek seni

Cennet dedikleri ne ki, bir kaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları
, bana seni gerek seni
Yunus-durur benim adım, gün geçtikce artar ödüm
İki cihanda maksudum, bana seni gerek seni

enki33 28-12-2007 13:35

Tolstoy dünyada müslüman olacak son kişidir.benim odamda sadece onun bir sözü varsır.
"herkes başkalarını değiştirmeye çalışıyor.Ama hiçkimse kendini değiştirmeye çaışmıyor"
lev Tolstoy.
BU sözü söyleyen kişiyi öldükten 100 sonra müslüman yapmaya kalktılar bu ironiler içinde belkide en komiği değilmi?

enki33 28-12-2007 13:50

ayrıca en inançsız kişilerin bu sitedeki kişiler gibi kişler olduğunu sanmayın örn ben tanrıyı yadsımam ateist değilim benim ititrazım tanrıdan ses duyduğunu iddia edenler.sizi, hayal kırıklığına uğratacak kişilerin ismlerini duysanız moraliniz bozulur tüm düşünce sisteminiz alt üst olur ne yapacağınızı bilemezdiniz.

bayraktaro1 28-12-2007 15:13

Ben Yunus'un düşüncesine yürekten katılıyorum.

Cennet ya da cehennem vaadi hiç olmasa, sadece Tanrı'nın var olduğunu bilsem. Birdaha beni yaratmasa bile, Keşke kendini ispatlasaydı ben yine de inanırdım. İnancımda benim çıkarım yoktur.

Sevgi ile bağlanırdım. Ah, keşke Tanrı olsaydı. Hiç birşey istemezdim ondan, var olması yeterliydi benim için. Tuhaf bir duygu ama, ben bu zamana kadar hiç çıkar için inancımı kullanmadım.

Eskiden Müslümanken, ibadetlerimi cennete gideyim diye hiçbir zaman yapmadım. Sadece cehennem korkusu daha ağır basıyordu. Günah işlemek beni çok ama çok korkuturdu.

Ama, şimdi maalesef Tanrı yok..

dolfen 28-12-2007 16:01

inanan ahmak bulmakta zorlanmaz bagzı insanlar başka vaatler bulurlar merak etmeyin... hiç bir şeyi olmayanlarda bunlar inanırlar...

28-12-2007 16:44

Cenneti ve cehennemi kaldirmak inananlarin yapabilecegi bir is, cunku cennet ve cehennemi yasatan onlar. Siz de farkedeceksiniz, bir ulke ekonomik ve kulturel anlamda geriye gidip, yetistirdigi insan kalitesi dusunce, o ulkede dinci akimlar ayyuka cikar. Uzun lafin kisasi, dunyada ezilenler, garibanlar ve ikinci sinif muamelesi goren insanlar oldukca, muslumanlar varolacaktir. Muslumanlik ozellikle azinliklarda rahatlikla gozlemlenebilecegi gibi bir alt kimlik durumundadir. Muslumanlar varoldukca onlari bir araya tutan kutsal yalanlar da varolacaktir.

vgm.1 28-12-2007 17:17

Hristiyanlıkla bereber, dinlerin içine (cennet-cehennem) rüşvet ve ceza girmiştir. Tevratta da vardır (ceza-ödül) fakat, hristiyanlık ve müslümanlıkta olduğu gibi sonsuz ceza-eza -mükafat değildir. Burada sonsuzluk eklentisi mükafatın ve eziyetin etkisini çok artırmıştır. Dinlerden cennnet-cehennemi çıkarıp alırsanız, etkilerinin yok denecek kadar azalacağını zannediyorum.

Şöyle örnekleyeyim tek tanrıyı 3e, 5e, 15e çıkarın, miras paylaşımını değiştirin, kadını üstün kılın, namazı-orucu kaldırın veya fazlalaştırın, şarap helaldir deyin dinlerin etkisi azalmaz, ama cennet-cehennem işin temelidir, onlara dokunursanız dinleri temelinden sarsarsınız.

Saygılarımla;

vgm.1 28-12-2007 17:19

Tanrı düşüncesini devlet öncesi dönemlerde göremiyoruz. Tanrı devlet ile beraber ,devlet ise sınıflarla beraber oluşuyor. Sınıflar mücadelesinde ise devlet egemenin elinde bulunuyor ve ezilen sınıfları tahakküm altında tutmak için bir araç haline geliyor. Halbuki ilk başlarda işlevi sınıflar rası dengeyi kurmak olarak görülüyor.

*Bunun için de ilk tanrılar insandır ve tanrı krallardır. Yani devletin başındaki şahıslardır. Erken devletin oluşumunda temel motiflerden bir tanesi egemenin tanrısal niteligi olarak ortaya çıkıyor. Egemen ilk yasal meşruiyetini tanrıdan alıyor ve böyle hüküm sürüyor. Bu aynı zamanda toplumun birleştirici dokusudur da. Ancak ilahi gücün yanı sıra egemenin elinde bulunması gereken olmazsa olmaz bir güç de askeri güç, yani zor gücü. Bu da hapishanelerle destekleniyor ve eli silahlı adamlar devlet ortamında egemene karşı çıkanları, yasalara uymayanları cezaevlerine dolduruyorlar. Suç ve ceza kavramı ortaya *çıkıyor. İlk başta suç tanrının yasalarına karşı çıkmaktır.

* " Reel dünyadaki suç ve ceza kavramlarının sanal dünyada da suç ve ceza kavramları ile desteklenmesi gerekiyor. Cennet ve cehennem bu düşüncenin ürünüdürler fakat bu sanal cezalandırmanın yetmedigi durumlarda reel cezalandırma ortaya çıkıyor. Devlet öncesi dönemlerde cezaevi kavramı yoktur. Muhammed zamanında bir kadını hapsetmek için mescidin kapısı yanında hurma dal ve saplarıyla çevrili bir yer tesis etmiştir. Kadınlar buraya hapsediliyordu. Mahpuslara geçinmelerini sağlayacak yiyecek, katık, yazlık ve kışlık elbiseler temin edilmişti. İslamiyette ilk cezaevleri Ömer zamanında kuruluyor.

* *Devletin olmadıgı, toplulukların soy esasına göre örgütlendigi dönemlerde suç ve ceza pek de alışılagelmiş kavramlar degil.Ortaklaşa üretimin oldugu ve ortaklaşa paylaşımın oldugu bu toplumlarda bildigimiz anlamda suç yok, dahası hukuk da yok. Maddi temeli olmayan bir olgu için de sanal olarak tasarlanmış bir cennet ve cehennem düşüncesine de gerek olmuyor. Bu düşüncenin ortaya çıkabilmesi için sınıfların ortaya çıkmasını beklemek gerekiyor. " Dilaver

vgm.1 28-12-2007 17:33

Sevgili Dilaver'in yukarıda ki yazısı insanın sosyolojik evriminide açıklamaktadır. Ve dinleri de bu evrim süreci içerisinde değerlendirmektedir.

Buna ek olarak;

Tanrı ve dinler hakim sınıflara çok ciddi bir avantaj sağlamaktadır şöyleki, zenginler, fakirlere kendi keselerinden bir şeyler vermek yerine, tanrının kesesinden vermekteler (cennet), sırtlarını tanrıya yaslayarak iktidarlarını pekiştirmekteler (tanrıya itaat la, itaat etmeyi öğretiyorlar, daha sonra bu itaat mekanizmasını, kendilerine itaata kanalize ediyorlar, daha önce itaat etmeyi öğrenmemiş birinin itaat etmesini sağlamak zordur), dinlere *başkalarının malına tamah etme, hırsızlık yapma yı söyleterek aslında kendi çaldıkları mallarını güvence altına alıyorlar. Yoksa fukara fukaradan ne çalacak.

Saygılarımla;

dilaver 28-12-2007 17:47

sevgili Peker

* *teşekkürler, ben o yazıyı aslında bu başlık için yazacaktım ama ne hikmetse öbür başlıga yazmışım. *:lol:

* * saygılarımla

vgm.1 28-12-2007 18:00

Sizden izin alacaktım aslında ama size özel mesaj atmayı denedim fakat beceremedim, daha öncede dinlerden özgürlük grubuna üyelik davetiniz içinde teşekkür ederim.
Saygılarımla;

aydoe 28-12-2007 18:50

Din egemenler için para,erk ve yapay cennetler yaratırken,fakirlere ise açlık,azla yetinme ,itaat ve umut verir.Umut fakirin ekmeği,müslümanın cenneti,ya sabır
Saygılar,sevgiler

aspendos 28-12-2007 20:07

selam arkadaşlar .

cennet ve cehennemi yok sayamayız ki . allahıda yoksayalım ozaman kendimizi de yok sayalım ozaman .

varsayımlar *herzaman kulağa hoş gelen şeyler dir .

kimse allah peygamber ve kurandan başka cennet ve cehennemi ispat edemez .

kimse de hiçbir güç de olmadığını ispat edemez .

gitmediği ve görmediği birşeye kesin var veya yok diyemez .

ancak birşey hakkında derin bilgin olur veya olayı görürsün ozaman birşey hakkında bilgin olur .

neden insanların şaşırdığı dönemlere bir peygamber uyarıcı gönderilmiştir ?

allahın insanlara karşı merhameti göze çarpıyor ve bizlere yol gösterici bir uyarıcı gönderiyor .

ama insanlar bu uyarıcılara büyücü hayal perest diyor . nedense gelen bütün peygamberler hayalcilik peşinde !!!!

ah ateizm ah bakın şu ayete :

ali imran suresi :

7. Sana Kitab'ı indiren O'dur. Onun (Kur'an'ın) bazı âyetleri muhkemdir ki, bunlar Kitab'ın esasıdır. Diğerleri de müteşâbihtir. Kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşâbih âyetlerin peşine düşerler. Halbuki Onun tevilini ancak Allah bilir. İlimde yüksek pâyeye erişenler ise: Ona inandık; hepsi Rabbimiz tarafındandır, derler. (Bu inceliği) ancak aklıselim sahipleri düşünüp anlar.

işte bu ayetler bazı kendini çooook akıllı ilim sahibi sanan insanlara hitab dır . işte allahı inkar eden cennet cehenneme inanmayan insanların kuranı kerimdeki anlamadıkları ve çelişki gibi geldiği ayetler hakkında yorum yapıp kendini akılları sıra *insanlara sempatik göstermeye çalışan bir gurubun avutmalarıdır .

sen bilmediğin anlamadığın ayetler hakkında hangi bilgin ile yorum yapıyorsun ?

tabiiki bildiğini ve anladığını sanıyorsun onun yorumunu yapıyorsun gidip geldin mi bukadar eminsin ?

adam okadar eminki kesin net söylüyor allah yok diyor .

bizde kesin ve net allah var diyoruz .

şimdilik durum 1-1 ...

kıyametde bakalım durum ne vaziyet de olur ...

yoksa zaten kimse birşey kaybetmez dostlar . varsa !!!!

neyse henüz defterler dürülmedi ...

belki sabah kalktığımızda artık kabir de de olabiliriz !!!

gel tekrar gözden geçir hayatını sana fayda vermiyecek şeylerin peşinde koşturma başka insanlara sempatik görüneceksin diye kendini helaka sürükleme bak dost tavsiyesi ona göre..

dilaver 28-12-2007 20:14

sayın aspendos

* egemenler yüz yıllardır inanan yoksulların defterlerini bu ayetlerle dürüyorlar. Hala bunun farkına varamıyor musunuz. Ben pek çok müslümandan duyuyorum; şayet cennet cehennem yoksa bu kötülüklerin hesabı nasıl sorulacak diyorlar ve kendilerini inanmaya mecbur hissediyorlar. Aksi takdirde isyana elleri mecbur. İşte sizin kuranınızın ve diger kutsal denilen söylemlerin tek gerekçesi bu. Egemenden hesap sormayı öbür dünyaya ötelemek.

* Şayet yoksa sen bir yaşam kaybediyorsun ve çocuklarını da köleleige mahkum ediyorsun. Egemenlerin düzenini sürdürmelerine yardımcı oluyorsun. Allah inancıyla elde ettigin hiç bir şey yok ama cennet ve cehennemin gerçek fonksiyonlarını kavrayabilirsen en azından torunlarına bırakabilecegin bir dünya olabilir.

* *ALLAHA İNANARAK KAZANABİLECEGİN HİÇ BİR ŞEYİN YANINDA İNANMAYARAK SÖMÜRÜYE KARŞI MÜCADELE EDEREK KAZANACAGIN KOSKOCA BİR DÜNYA VAR. sEÇİM SENİN.

* * pardon yanlışlıkla bastım. Vaktim de az düzeltemiyorum.

* * saygılarımla

enki33 28-12-2007 20:38

yine aynı örnek.cenabı allah bizim kalplerimizi mühürlemiş hz muhammedin tanrının peygamberi olduğunu biz anlayamıyoruz .bu bizim suçumuz değil.buradan bu anlaşılıyor.zaten cehennemide
insanlarla dolduracağının garantisini veriyor.ama bu işler mekkedeyken ve henüz taraftarı azken
sn.hz muhammed medineye gidip taraftarı ve silahlı gücü artınca inanmayanı diz çöktürün müslüman olursa bırakın yoksa öldürün diyor.vermiş olduğunuz örnek kurana ve sn hz muhammede inanmamamızı gerektirecek en önemli örneklerden biridir.
ben bir soru sorayım c.a. bizi yaratmadan önce kalplerimizi bağlıyor sizinkileri bağlamıyor ozaman bizi niye yarattı yada bize niye kızıyor.bizi bu şekilde yaratan o bizi neden öldürün diyor bizi böyle yaratan kendisi değilmi.hani rahmandı rahimdi ve vs 99 addı ame değiiiiiiiil.hadi cevap ver kardeşim vereceğin cevaba tekrar tekrar .....tekrar tekrar cevap vermek isterim.hadi bana yeniden kurandan bir örnek ver.sevgiler saygılar

aspendos 28-12-2007 20:44

selam dostum ,

vallahi herkezin yorumu kendine o senin düşüncen .

ben bu dünyada allahın bana verdiği nimetlerden yararlanıyorum belki birçok insandan daha fazla sosyal hayatım var .

gönlüm ne isterse onu allahdan istiyorum ve bugüne kadar da nedense hep tesadüf istediğim herşey oldu *:D

işte bu dünyada zerre kadar iyilik yapanın iyliği zayi olmaz dostum ve kötülüğün de elbette cezasını göreceğiz .

madem cennet cehennem yok ise dediğin gibi ben nice insanların hesabını kendi ellerim ile verirdim .

mesela ufacık çocuklara tecavüz edip öldüren canileri !!!

veya bütün ömrünü çalışarak ailesinin geçimini ve çocukların geleceği için hayatını feda eden *kazandıklarını bir anda bir magandanın bütün malını gasp etmesi veya buna benzer birçok durumlarda olan insanlara ben bu dünyada hesabını verirdim .

dediğim gibi allah inancı insanda daha sabırlı ve herşeyin birgün hesaba çekileceğine inanan bir *müslüman olarak ben kalbimle inanıyorum .

işte sizlerde aklınızca özgür olmayı bu şekilde hayatınıza yön veriyorsunuz veya vermişsiniz aslında farkında da olmadığınız gibi çocuklarınızıda aynı hataya sürüklüyorsunuz .

bile bile çocuklarınızı ateşe atıyorsunuz göz göre göre !!!

hangisi daha mantıklı evladını cennete yönlendirmek mi cehennememi ?

kararı cevap vererek değil kendinle özleşmen için sordum .

bak gene kesin bir sonuç olduğunu kendinden emin olduğunu sanan bir ateist !!

senden evvelde nice nesiller helak oldu onlarda inkar edenlerdi ..

enki33 28-12-2007 20:56

gördüğüm kadarıyla müslümanlıktan bayağı gelir elde etmişsiniz.bayaa karlı bir iş gibi gözüküyor.peki başınıza başka kötü işler gelseydi ne olcaktı peygamberiniz gerçek olmayacakmıydı.inanacınızla ilgili eksikleriniz var.inancınıza göre cefa çekenlerdende allah sabır bekler.yazınızı yazarken inancınız ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmanız ve alçakgönüllü olmanız gerekmekte bizim *gibi insanlar görüşlerinize ters laflar etse bile benim yukarıdaki anlattıklarıma bire bir cevap iastiyoprum.veremzsiniz çünkü doğru.ancak övünmeler havada kalan laflar üstü kapalı tehdig ve edebilikten uzak kaba laflara başvurursunuz varsa benim anlattıklarım cevap alayım yoksa sizin tarzınızla konuşmanın bir anlşamı yok
kaybeden ben olmam saygılar

enki33 28-12-2007 21:01

demogoji yok vermdiğim cevaba birebir cevap istiyorum tekrar okuyun anlayabilirseniz yada konuyla ilgili bilginiz varsa cevap verin yoksa politikacılar gibi sıkışınca başka tarafa kaçmak laf kalabalığına getirmek yok

enki33 28-12-2007 21:03

adnancılar ve feticler nöbette toptan yazın cevap verelim.dünya görsün cevapları

vgm.1 28-12-2007 21:05

Sayın aspendos;
Müslüman ülkeler yoksullukta ve yolsuzlukta 1. sırada. Bilimde, sanatta, insan temel hak ve özgürlülerinde sonuncu sırada, bu dünyayı cehenneme çevirmişsiniz zaten, bir de ahireti kendinize benzetmeyin.
Saygılarımla;

aspendos 28-12-2007 21:26

Alıntı:

enki33";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 104287)
yine aynı örnek.cenabı allah bizim kalplerimizi mühürlemiş hz muhammedin tanrının peygamberi olduğunu biz anlayamıyoruz .bu bizim suçumuz değil.buradan bu anlaşılıyor.zaten cehennemide
insanlarla dolduracağının garantisini veriyor.ama bu işler mekkedeyken ve henüz taraftarı azken
sn.hz muhammed medineye gidip taraftarı ve silahlı gücü artınca inanmayanı diz çöktürün müslüman olursa bırakın yoksa öldürün diyor.vermiş olduğunuz örnek kurana ve sn hz muhammede inanmamamızı gerektirecek en önemli örneklerden biridir.
ben bir soru sorayım c.a. bizi yaratmadan önce kalplerimizi bağlıyor sizinkileri bağlamıyor ozaman bizi niye yarattı yada bize niye kızıyor.bizi bu şekilde yaratan o bizi neden öldürün diyor bizi böyle yaratan kendisi değilmi.hani rahmandı rahimdi ve vs 99 addı ame değiiiiiiiil.hadi cevap ver kardeşim vereceğin cevaba tekrar tekrar .....tekrar tekrar cevap vermek isterim.hadi bana yeniden kurandan bir örnek ver.sevgiler saygılar

selam güzel kardeşim bak gene biraz hızını alamadın ama olsun biraz daha sakin düşün ve sağlıklı düşün .

bak cenabı allah sana özgür irade vermiş . sen diyorsun ki allah kalbimizi mühürlemiş sizinkini mühürlememiş .

bak senin daha buradan kaybettiğin görülüyor cenabı allah sana bir imkan vermişmi kardeşim ?

sen şu an yeryüzünde değimisin ve allahın o güzel 99 ismmini telavuz ediyorsun ya ,

işte biride af edicidir .

sen islamı her defasında dile getirip bizlere ahkam kesiyorsun ya hiç mi aklına gelmedi hiç mi okumadın , insanın tövbe kapsı ölene kadar açık olduğunu !!!

sen allaha nezaman yaklaştınki nezaman hoşgörü ile geldinki nezaman tövbe ettin de kabul etmedi seni .

ama sen allah isyandan başka ne ile geldin ki ?

sonra benim kalbimi mühürlemiş diyorsun . sen den ufak bir kıvılcım çıksın be güzel kardeşim sonra bak gör sende ne gibi manevi değişiklikler olşuyor . bunu yaşamadan anlıyamazssın .

gel özgür iraden elindeyken hiçbir engel yokken allaha tövbe et .

ama sen hem allaha inanma sonrada inanmadığın allaha hesap sor neden bizi yarattı neden kalbimizi mühürledi diye !!!

biraz uyan kardeşim ..

sevgiyle kal .

aspendos 28-12-2007 21:36

sabırsız kardeşim benim *:D

ben bugünkü durumuma gökden gelmedim durumum kötü olduğu zaman da şükrettim . ben şükretmesini bilen bir insanım .

ozaman da hz muhammed benim peygamberim hz allah da benim tek rabbim idi .

veren allah allan allah ...

sıkıntıya düşersiniz hayatta sıkıntılı günler geçirirsiniz ama allaha inancın derin ise sabretmenin bedelini alırsın dostum .

bu yüzden ben allah güvendim ve güvenmeye devam ediyorum .

sen de sen ol allaha yaklaşmaya bak . isyan seni dahda azdırır ve sağlıksız düşüncelere sokar .

ben o yolları aştımda geldim .biraz bana kulak verin gönlünüzü hoş edeyim *:D *:D

vgm.1 28-12-2007 22:06

"madem cennet cehennem yok ise dediğin gibi ben nice insanların hesabını kendi ellerim ile verirdim .

mesela ufacık çocuklara tecavüz edip öldüren canileri !!! " Aspendos

Kaç yaşındakilere ufacık çocuk diyorsun Aspendos?

Saygılarımla;

dilaver 28-12-2007 22:10

biraz daha açalım bunu 6 yaşındaki ya da 9 yaşındaki Aişe ufak çocuk tanımlamasına giriyor mu.

* saygılarımla

vgm.1 28-12-2007 22:27

Aspendos bi daha da sen sen ol bin düşün bir konuş, öyle ağzım var diye konuşursan böyle sorularla karşılaşırsın, sonrada aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık demeye başlarsın iş bunlada kalmaz, gönlümü nasıl hoş edeceksin Aspendos diye de sormaya devam ederler.

Yazacaksan doğru düzgün yaz, aynı üslupta da cevap al. Allah peygamber yağcılığı yapacaksanda yalnızken yap, çünkü makbulude odur.

Saygılarımla;

dolfen 28-12-2007 23:01

Cennet Neye Benzer?
Cennet - ağlama, acı, kanser yok!

Cennet hakkında orada ortak bir önyargı vardır: Tanrı bulutların üzerinde oturur ve elindeki harpi tıngırdatır ve görünüşe göre cenneti insanları bu müzikle sıkar. Cennet bu mudur? Bu tanım gayet şüphelidir.

Bir dakika düşünün, burada Tanrı'yı konuşuyoruz. Senin muhtemelen fark ettiğin gibi, Kendisi hayli yaratıcıdır. Eğer bu konuda şüphedeysen sadece bir günbatımına bak veya evrenin bir arada nasıl tutulduğunu anlamayı dene veya boşluğun muazzamlığını düşün veya DNA'yı incele. Evet, Tanrı yaratıcı bir Yaratıcı'dır.

dolfen 28-12-2007 23:03

Peki bizler cennet hakkında ne biliriz? Kutsal Kitap şöyle der: (Vahiy 21:4) "Onların gözlerinden bütün yaşları silecek. Artık ölüm olmayacak. Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktı."

"Ölüm" olmayacak mı? Yani kanser, AIDS, savaş veya cinayet olmayacak mı? Kulağa hoş geliyor! "Yas" olmayacak mı? Yani, dört çocuğu büyütmeye çalışan genç dul kadın olmayacak mı? Emekleyen bebekleri kaçıran sapıklar olmayacak mı? Sarhoş bir sürücü tarafından ezilen aileler olmayacak mı? Depremle yok olan şehirler de mi yok artık? Büyük bir iddia!

"Istırap" olmayacak mı? Yani, evleri yıkan boşanmalar; babaları tarafından tacize uğrayan kızlar; para için vücutlarını satan genç oğlanlar ya da kızlar; sıska, şişko, uzun ya da cüce olduğu için dışlananlar; hükümetler yüzünden aç kalan insanlar; kocaları yirmi yıl önce ölen yalnız büyükanneler; esrar bağımlılığının tutsağı olan yetenekli insanlar; karılarını ya da çocuklarını kum torbası yerine kullanan adamlar; farklı ırka mensup olduğu için aşağılananlar; nefret dolu ifadeleri savuranlar olmayacak mı? Müthiş bir yere benziyor!

Cennet başka ne gibi olacak? Tanrı hariç hiç kimse bilemez. Eğer bu dünyanın güzelliklerini kriter olarak alırsak, cennetin güzelliğini hayal bile edemeyiz; cennetin, Tanrı'nın yaratıcılığını daha fazla gösterebileceğinden emin olabilirsiniz. Burada bahsettiğimiz; farklı boyutlar; asla bizim düşünemeyeceğimiz eğlenceler, eylemler, yaratılışlar. Kısaca: Bizim hayal gücümüzün ötesindeki şeyler...

Sizin yaratıcılığınızın sınırlarını düşünün: Senin hayal gücün bir zürafayı veya kaplanı veya zebrayı yaratabilir mi? Belki. Tamam, sen hayal gücüne güveniyorsun. Ya dört mevsim? Ya kendi ekseninin etrafında dönerken güneş yörüngesinde dönen dünya? Veya okyanus hareketlerini etkileyen ay? İnsan gözü? Seks? (belki bu ilginizi çeker.) Hiç Tanrı'nın sonraki yaşam için seksten daha iyi bir şeyi planladığını düşündün mü? "Yok artık!" deme çünkü, Tanrı'nın yaratıcılığı sınırsızdır.

Varılmak istenen nokta: Tanrı çok yaratıcıdır. Yapmak zorunda olduğun tek şey etrafına bakmaktır. Dünyamız şaşırtıcı derecede güzeldir. Ve dünya Tanrı'nın yapabilecekleri yanında hiçbir şeydir! Emin olduğumuz tek şey vardır: Cennet ne olursa olsun şimdiye kadar bizim hayal ettiğimizden çok daha fazlası olacaktır ve nasıl olacağı konusunda, ayette belirtilenler dışında hiçbir fikrimiz yoktur.

29-12-2007 09:31

Alıntı:

bayraktaro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 104252)
Ben Yunus'un düşüncesine yürekten katılıyorum.

Neden akıldan değilde,yürekten ?

İnsanoğlu,kendi düşünce ve duygularını müşahade edemezse neyi edebilir ? *:)

Yaşadığı zaman diliminde,çevresinde çok Cömert olarak tanınan birine
-Senden daha Cömert biri var mı ?
sorusuna,Cömert olarak tanınan kişi
-Evet var
dediğinde bir şaşkınlık yaşanıyor.
-Kimdir ?
denildiğinde
-Falanca hurma bahçesinin,eski kölesi olan şimdiki sahibi
diyor.İnsanlar şaşkın bir halde
-Ama o bahçeyi satın alıp,köleyi hem azat edip,bahçeyi de sen ona hediye ettin ya. Bundan daha büyük Cömertlik nerede görülmüş ?
Cömert adam gülümsüyor ve
-Ben elimdeki servet'in bir kısmı ile o işi yaptım.O ise elindeki tüm serveti olan 3 parça ekmeği çekinmeden,aç bir köpeğe sunabilecek kadar Cömert.Dolayısı ile o benden daha Cömert.

Bazı davranışları oluşturan güdüyü,çoğu zaman "Akıl" almıyor,alamıyor.
Hemen hemen tüm insanlara "Asil" gelen bu davranışı,ancak ve ancak "Yürek" anlayabiliyor.

vgm.1 29-12-2007 13:13

Sevgili psikokemoterapi;
Daha cömertler var peygamberler, cenneti veriyorlar. Ama kendi ceplerinden değil, tanrının kesesinden. Başkasının malını harcamak kolay.

Hadi biraz spekülasyon yapalım sonsuz yaşamı dünya üzerinde sağladık diyelim kim ölmek isteyecek, ölmeden de cennete gidilmiyor, acaba dindarlar toplu intiharı mı seçerler, ama intihar dinen günah, o zaman dünyada sonsuz yaşamı seçmemeleri gerekir. Bunu da yapmazlar. İnsanı yöneten temel güdü çıkardır.

Acaba köpeklere yemeğini veren köle patronun, yada allahın gözüne girmek için tiyatro mu oynadı?
Hadiki oynamadı, aslında gene kendi huzuru için vermedi mi, ne yaparsak kendimiz için yapmazmıyız. Ben doğru bildiğimi söyleyemezsem uyuyamam, uyuyabilmek için doğru bildiğimi söylüyorum.

Saygılarımla;

vgm.1 29-12-2007 13:37

"İnsanoğlu para ile gelir vecde
Eğer allah vaat etmeseydi cenneti
Ona bile etmezlerdi secde " Kurtkan

İşin aslı bu.

Ortak çıkarlarımız bu dünyayı yaşanabilir hale getirmekte. Dinler kişileri kurtarır (güya), dinsizlik herkesi. Çıkarlarımız; bilimde ve teknolojide ilerleme, daha fazla özgürlük, kadın hakları, savaşsız toplumlar, silahlanma harcamalarının bilim, sanat ve sağlığa kanalize edilmesi, ibadetle geçirilen zamanların çalışmaya, kitap okumaya, spora ayrılması. Din elbetteki bunların olmamasınının yegane müsebbibi değil ama en önemli ayaklardan ve maşalarından biri.

Eldeki bir kuş, daha kuştur, daldaki iki baykuştan demek gerekir. Ki dalda bile değil.

Saygılarımla;

aydoe 29-12-2007 13:44

Sayın Peker,
ne yaparsak kendimiz için yapmazmıyız?
Evet doğru,kendimizi nasıl var etmişsek o doğrultuda hareket etmemiz gerekmekte,yoksa kendimizi reddetmiş oluruz ki buda hastalamamıza neden olur.
İnsan genetik özellikleriyle sosyal yaşamının birleşiminden oluşmakta,var olmak ve varoluşunu sürdürmek ister.
Örneğin Peker doğrucu olarak varsa ,yalan söyleyemez ,söylerse rahatsız olur iç huzuru bozulur,yalanlara devam eder ve yalancılık kişiliğinin parçası haline gelirse ,zaten o artık Peker değildir,başkalaşmış kendini daha değişik var edebilen 2. bir kişi haline gelmiştir.
Adam kendine verdiği veya toplum tarafından verilmiş rolü varoluşunu sürdürebilmek için ölür bile.
Eğer inananlar kendilerini başka türlü var edemiyorlarsa ,bırakın cenneti ,Allahın yokluğunu isbat etseniz yine dinlerine sıkı sıkıya sarılırlar.
Aslolan kulluktan çıkabilmek,dünyayı ,evreni doğru algılayıp insanın kendi varlığını algılayabilmesidir.
Saygılar,sevgiler

29-12-2007 14:02

Sevgili peker ;

El kesesinden beylik,beylik değildir.

"Cenneti ve cehennemi kaldırın,inanan kalır mı?" sorusu senindi.
Sevgili Yunus Emre'yi neden örnek verdim ki ?
Ne dersin kalır mıymış ?

Koca Yunus'un anlayışına "Yürek"ten katılan kardeşimize de,"Akıl"ın ürünü "Düşünce" ile,benim anlayışıma göre Ruh'un,vartor ağabeyimin anlayışına göre de,yine *"Akıl"ın bir ürünü olan "Duygu"ların yaşama yansımalarından ufak bir örnekti "Cömert"lik.
Hani bir türlü karar veremedik ya "İnsan kendine yalan söyleyebilir mi ?" diye,o açıdan *:wink:

29-12-2007 14:13

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 104411)
Ben doğru bildiğimi söyleyemezsem uyuyamam, uyuyabilmek için doğru bildiğimi söylüyorum.

Acaba köpeklere yemeğini veren köle patronun, yada allahın gözüne girmek için tiyatro mu oynadı?
Hadiki oynamadı, aslında gene kendi huzuru için vermedi mi, ne yaparsak kendimiz için yapmazmıyız ?
Saygılarımla;

Ben doğru bildiğimi söyleyemezsem uyuyamam, uyuyabilmek için doğru bildiğimi söylüyorum.

Bunu gerçekleştiriken tiyatro yapmıyorsun değil mi ?
Sen yapmıyorsan ki büyük ihtimal ile yapmıyorsun ve ben de bu beyanına inanıyorum. Başkalarının da tiyatro yapmadan birşeyleri yapabileceğinine "İnanma"san da "Bilme"lisin *:)
Neden ?
En azından kendinden *:wink:

vgm.1 29-12-2007 14:34

Sevgili psikokemoterapi,
Kendimi alçaltıyorum orada, çıkarım olduğunu söylüyorum, doğrular mutlaka ve her koşulda söylenmelidir gibi beylik sözlerde edebilirdim. Bir de gerçek siz özgür kılar dedim mi, çift katlı ekmek kadayıfı. :)

Ben kirasız kilim ucuna oturmam, cehenneme gidermisin diye sorarlar, kaça derim, kilomu soranlara 0.1 ton demek yerine 99 kiloyum derim. :)
Haifa da Bahai tapınağını görmüştüm, kubbesi altındanmış. :?
Saygılarımla;

aydoe 29-12-2007 14:55

Yürek,beyin olmadığı zaman hiç bir işe yaramaz.
Bizlerin yüreğe yüklediğimiz duygular ,beyin tarafından oluşturulmaktadır.
Kalp nakli yapılan insanlarda düşünce ve inanç değişimi olmaz.
Duygulanmayı *beyin yaratmaktadır.
İnsan düşünceleriyle madde ötesine geçebilir ama bu algılama ve duygulanımda yaşanmaktadır,maddesel bir gerçeklik değil sadece duyumsaldır.
Aşk gözü kör eder gerçekleri görmez hale gelinebilir,akılcı ve gerçek düşünce kaybolmuş beynimizde düşüncelerimizde yarattığımız gerçeklere inanır,görür hale gelmişizdir.
Uyuşturucu madde kullananlarda,maddeyi aşabilmektedir,ama keyif verici maddenin etkisi geçince dünyaya dönerler.(Kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi,kah inerim yeryüzüne alem seyreder beni).Aslında gidilen ,gelinen bir yer yok düşünceler ,duygular yükselmekte ,madde etkisi yok oluncada pat diye daha alçağa düşülmekte.
Bu salınımlı zikir yapanlarda ,solunum alkalozuna girmekte sersemleme baş dönmesi,kafayı bulma ,bayılma görülebilmektedir,onlarda bu değişiklikleri hayra yorar veya toplu kafa bulur.
Madde ötesinde hiç bir şey yoktur.
Duyguları yaratan maddedir.
Var olan vardır,olmayanı da kafasında yaratabilir,kafalar değiştikçe hayallerimizi kendimizin yarattığını algılayarak,daha güzel düşünceler hayaller yaratabiliriz
Beyinler özgürleştikçe .yürekler özgürleşir,hayaller zenginleşir.
Saygılar,sevgiler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:52 .