![]() |
Çalışan kadın aldatır
Arkadaslar,
AKP iktidara geldiginden beri uyeleri ve sempatizanlari ile beraber seferberlik ilan etmis gibi halkin uzerine saldiriyor. Haberturk sitesinde rastladigim su haber dikkatimi cekti; http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/12/30 Asil ilginc olan, imami sikayet eden dernegi, 15 AKP'li kadinin basmasi. Dukkanlara, acik acik cuma gunleri kapatmalari icin baski yapan AKP, simdi de Istanbul yobazlarinin fedaisi olmus. Masallah, Fazil Say'i anlamak zor degil. |
Re: Çalışan kadın aldatır
Sevgili respendial asıl kadınlara kızmak gerekir, çünkü ilk temel eğitimi anneler verir bunlar da onların çocukları, ben böyle kadınları görünce, onları 2. sınıf ilan eden Muhammed'e hak vermeden edemiyorum.
Saygılarımla; |
Sayin Peker,
Ortada bir kisir dongu var. Ataerkil ailede babasindan agabeyinden baski goren genc kiz , yine baska ataerkil aileden gelen kocasindan baski goruyor. Dolayisiyla bugunun genc kizlari yarin aile kurunca cocuklarini da ogrendigi sekilde egitiyor. Genelinden konusuyorum, tabiiki arada bas kaldirma cesareti olan mantigiyla dogru yolu bulan da olur, ama azinlikta olduklarini dusunuyorum. Yani sebebler ile sonuclari karistirmayalim. Muhammed'in onlari ikinci sinif ilan etmesi , onlarin bugunku durumlarinin sebebidir. Avrupadaki ve ABD'deki kadinlarin durumuna bakmak ve karsilastirmak bu gercegi bizlere gosterir. Saygilar, |
Haklısınız, ben de aynı şekilde düşünüyorum, bu ironik olduğundan öyle cümleler kurdum.
Saygılarımla; |
Arkadaslar,
imamin biri kadinin 9 nefsi vardir, erkegin 1 demis, yani bir fahise demedigi kalmis. Bu yobaz yaklasim, cami yaptirma derneginin bile imami sikayet etmesine yol acmis. Bu durum uzerine kadinlarin dernegi basmalari utanc verici. Peki o kadinlar dernegi bastiklarinda nefislerine nasil sahip cikabilmisler acaba? Peker'in dedigi gibi, insana sekli veren ait oldugu cemiyettir. Birkac hafta once maymunlarla ilgili guzel bir ornek verilmisti; Bir kafese bes maymun ve yukariya da bir hevenk muz konuluyor. Maymunlar muza tirmandikca maymunlara soguk su sikiliyor. Bir sure sonra maymunlar bunu ogreniyor ve maymunlardan biri cikartiliyor, yerine yeni bir maymun konuluyor. Bu maymun muzu almak icin tirmanmaya calisinca diger maymunlar onu bir guzel dovuyor, soguk suya gerek kalmiyor. Daha sonra kafese bir maymun daha konuluyor, bu maymun da yine muza tirmanmak isteyince fena halde dovuluyor. Dovenlerin en basinda ise, muzlara neden tirmanilmamasi gerektigini bile bilmeyen, ilk sonradan konulan maymun yer aliyor Bir sure sonra kafesten eski maymunlar birer birer cikartiliyor ve yenileri konuluyor. Yeni konulan maymunlar, muza tirmanmak istediklerinde dayak yedikce, sebebini bile irdelemeden cemiyete dahil oluyor ve yeni gelen maymunlara ayni sekilde davraniyor. Bir sure sonra kafeste 5 maymun oluyor, hicbiri sebebini bilmedigi halde muzlara tirmanmiyor ve cemiyetten biri tirmanmaya kalkarsa engel oluyor. Bu kadinlar da, sebebini bilmedikleri bir gelenegi surduruyorlar. Afganistan'da aclik sinirinda yasayan ve calismasi yasak olan binlerce dul kadinin, calisma hakki icin silahli Taliban'la burun buruna yaptiklari protestolar aklima geliyor. O firtinali denize benzeyen masmavi carsafli kadinlarin mucadelesi, vurulup dalga dalga yere yikilmalari. Bu AKP'li kadinlarin yaptiklarini insanligin hicbir yerine sigdiramiyorum. |
Buradan çıkacak sonuç çalışmayan kadın aldatmaz mı?
|
Kadınlar çalışmasın ???
Kadınların çalışmaları şart, gelişmek kalkınmak istiyorsak. Kadınların okutulmadığı, kadınların çalışmadığı toplumlar, dünyada teknolojide, bilimde, sanatta sonuncu sıradalar, yoksullukta, adaletsiz gelir dağılımında, işkence, *rüşvet, yolsuzluk, hukuksuzluk, ahlaksızlık (her türlüsü), cinayet, hırsızlık, terör, çocuk hakları ihlali (insan hakları ihlalini söylemeye gerek yok), *demokrasinin olmayışı, gibi takdire şayan konularda 1. sıradalar bunların islam ülkeleri olduğu da aşikardır herhalde. Yamyam dedikleri Afrika, Güney Amerika kabileleri bile bunlar gibi değil. İslamiyet güzel ahlaklı, çalışkan toplum için var öylemi ben bu ülkeleri hiç tanımıyor olsam ve bu hale nasıl geldiniz diye sorsam kuranı okuda öyla konuşalım mı diyeceksiniz, ben de siz okudunuz da ne oldu diye sormazmıyım. Bir de neye hayret ediyorum Einstein, Stephen Hawking, Euler cennete gitmeyecek, bunlar gidecek. Bunu hemen emperyalist ülkelere falan hiç bağlamayın, Nasrettin hocanın dediği gibi hiç mi hırsızın suçu yok. Bunları hiçmi sorgulamazsınız, bunlardan hiç mi arlanmazsınız, bunlara hiç mi karşı çıkmazsınız, bıraktım karşı çıkmayı hiç mi edecek iki çift lafınız dahi yok, 1400 yıl önceki kitabın türkçesini de arapçasınıda ezbere bilirsiniz ama iş bilime geldi mi yok, iş faize geldimi var, iş türbana geldimi var, iş kadın haklarına geldimi yok, iş yalana geldimi var (islamda da yeri var nasılsa takiyye), iş doğruya geldimi yok, inansam dahi camide sizle beraber nasıl saf tutayım Allah korusun, sizle aynı cennete nasıl gireyim Allah korusun, sizle aynı Allaha nasıl inanayım bundan Allah bin kerre korusun, sizlerin olmadığı yerde cehennem bana bahar havası gibi gelir. Bu tuttuğunuz yol değil, tez vakitte dönün bu yoldan, ben uyarımı yapayımda. Allah sizi ıslah etsin. Allah sizi doğru yola sevketsin. Soruyorlar ya inanırsan ne kaybedersin diye, insanlığımı. Selametle; |
muhammedin fikri dürtüklemesine göre ,her kadın potansiyel ******dur. bu yüzden gözünün önünden karını kızını ayırmayacaksın.
hoca haklı ''kitaplarda böyle yazıyor'' diyor. aksini ispat edecek babayiğit var mı? gerçektende öyle yazdığına göre protesto edilecek kim? muhammed. ama muhammedi *eleştirecek büzük lazım. ayriyeten bu kadınlar, muhammedin kadınları bu kadar aşağıladığından haberleri yok. bu kadar zilleti kendilerine reva gören muhammedi ,vakti gelince ''gül kokulu muhammedim'' diye zırlarlar. hocanın ağzına sağlık. bizim gibi dinsizler söylese, ''islama iftira atıyorsunuz'' diye bir yerlerini yırtarak karşı çıkarlar. sevgili preach avatarınızı baz alırsam bir kadınsınız. (yanıldıysam özür dilerim) sizin beğendiğinizi açıkladığınız otantik islama ,bu imam uyuyor mu? sizin fikriniz ne? bu durumda. nisa 34 teki *''dövün'' *ibaresi size hala orjinal! islamı savunduruyor mu? eğer savunuyorsanız ,bana susmak düşüyor. |
yine mantıklarının ne kadar basşt olduğunu gösterdi adamlar.içine aldatmak düşmüş bi insan değil iş dört duvar arasında daha bunu yapabilir.ama ne varki bu insanlar bunu düşünemeyecek kadar basittirler.
saygılarımla... |
Hocaefendiye İslamı yanlış tanıtmışlar,
İslam, kadınlara en büyük hakları veren, onları bir birey olarak gören, onlara değer veren yegane dindir. *:idea: |
Çalışan kadın aldatır; işyerinde kreşe gerek yoktur!
yeni bir yaklaşım: kadını çalıştırmamak için iftira at.
Çalışan kadın aldatır; işyerinde kreşe gerek yoktur! * * * Perşembe, 03 Ocak 2008 * “Giderek muhafazakârlaşan erkek egemen toplumumuzda ‘Kadının yeri evidir’ görüşü yaygınlaşıyor. Eh, bu ortamda pekâlâ bir imam, cuma namazı öncesi cemaate ‘Çalışan kadın aldatır, karılarınızı çalıştırmayın’ diyebilir. Hatta tahminim o ki bu imam, Türkiye'nin diğer camilerindeki imamlara 2008'de rol modeli bile olabilir!” Meral Tamer’in kaleminden. Milliyet 03/01/2008 İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Hasan Hakyemez'in, Kurban Bayramı'nın 2. günü, cuma namazı öncesi verdiği vaazda döktürdüğü inciler, yeni yıla girerken gazetelerimize haber oldu: "Eşini çalıştıran adamın biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiği sordu. Ben diyorum ki, karılarınızı çalıştırmayın. Çalıştırırsanız günaha girersiniz. İslama göre kadınların çalışması caiz değildir. Erkeğin tek nefsi var ve buna hâkim olabiliyor. Halbuki kadının 9 nefsi var, hangisine hâkim olsun? Çalışan kadın işyerinde nefsine hâkim olamaz!" Kedilerin 9 canlı olduğunu duymuştum da, kadınların 9 nefsi bulunduğunu ilk kez duyuyorum. Dahası insanların, cinsiyetlerine göre "nefis" sayısının da değişebileceğini bu vesileyle öğrenmiş bulunuyorum! Asistanım Özlem, "nefis" konusunda benim pek cahil olduğumu fark edince kolları sıvayıp Google'da biraz arama-tarama yaptı; ama sonuç pek başarılı olmadı. Kadının 9 nefsi bulunduğuna dair bulduğumuz tek elle tutulur cümle şu: "Allah kadına 1 akıl 9 nefis, erkeğe 9 akıl 1 nefis vermiş. Kadın, 1 aklını kullanıp 9 nefsine sahip çıkmış da, erkek 9 aklını kullanıp 1 nefsine sahip çıkamamış." Gördüğünüz gibi kadının aklı kıt(!) olduğu halde nefislerinin 9'una da hakim olabiliyor! Bizim imamın vaazının tam tersi ama, bununla idare etmekten başka çareniz yok! Şaka bir yana bu örnekten de anlaşılabileceği gibi Türkiye'de kadınlar, 2008'de de siyasetin ana malzemesi olmaya maalesef devam edecek. Siyaset yine kadınlar üzerinden yapılacak. Kadınların daha görünür olduğu, ama etkilerinin giderek azaldığı bir yıl geçireceğimiz endişesini taşıyorum. Örnek mi istiyorsunuz? İlk aklıma gelen yeni istihdam paketi. AKP hükümeti, gelecek hafta toplanacak olan 2008'in ilk Bakanlar Kurulu'nda yeni istihdam paketini ele alacak. Pakette kadın işçi sayısı 100 - 150 arasında olan işyerlerindeki emzirme odaları ve 150'den fazla kadının çalıştırıldığı işyerlerinde kreş bulunması zorunluluğu kaldırılıyor. 2003-2007 yılları arasında yıllık ortalama büyüme oranımız % 6.7, istihdam artışı % 1.1 olduğu halde, kadın istihdamı % 0.8 azalmış; AKP döneminde yılda ortalama 250 bin kişi iş bulurken, toplam 52 bin 400 kadın evinin yolunu tutmak zorunda kalmıştı. Yeni istihdam paketi kabul edildiği takdirde binlerce kadın daha işten ayrılmak zorunda kalacak. Zaten "% 47'lik yeni AKP hükümeti" ile birlikte, bazı kamu kurumlarına eleman alınırken, "erkek olma koşulu" aranmaya da başlandı. Özetle AKP'nin iktidar döneminde sürekli gerileyen kadın istihdamı, 2008'de de irtifa kaybetmeye devam edeceğe benziyor. Giderek muhafazakârlaşan erkek egemen toplumumuzda "Kadının yeri evidir" görüşü yaygınlaşıyor. Eh bu ortamda pekâlâ bir imam, cuma namazı öncesi camideki cemaate "Çalışan kadın aldatır, karılarınızı çalıştırmayın" diyebilir. Hatta tahminim o ki bu imam, Türkiye'nin diğer camilerindeki imamlara 2008'de rol modeli bile olabilir! Hakkıdır. (SD) |
Başbakanımıza güveniyorum ben. Üç çocuk dogurup üçünüde bu neslin böyle parlak fikirli imamlarına teslim edecegim ve içim rahat rahat kadın olan her varlıgın köleliğini izleyeceğim. Hele birde üç çocuğumda erkek olursa değmeyin gitsin keyfime.
|
Gazali kafası işte budur. Çok kurnazca yapılmış bir açıklama. Kadınları bir kenara itebilmenin
en güzel yollarından biri. Şimdi bunu dinleyen birkaç yobaz eminimki eşlerine kızların daha çok baskı uygulayacaktır. Ne bekleyebilirizki Kadınlar sizin tarlanızdır diyen bir zihniyetten... |
Aslıda Kadın baştan beri aldatıcı degil miydi?
Adem'i o güzelim cennetten eden bir kadın degil miydi? Kadın aldatır ,kime göre ?Erkege göre. Kadınları mal gibi kullanmaktan bu dindarlar vaz geçmeli. Kadınlar anne , eş *, çocuk , hala ,teyze...... ve en önemlisi benim gibi şanslıysanız sizin yaşam ortagınız olur. Kötü gününüzde, hastalıgınızda hep yanınızda olur. Güvenin olmadıgı yerde kargaşa olur. |
Saygideger arkadaslar;
Sorun, dusuncenin evrensel yapi ve kokeninin erkeksel olmasi ve kadinin kendine ozgu bir dusunce yapisi olmamasi,ustelik kadini fiziksel olarak erkek ten ayiran ve erkege karsit kilanin da kadin degil erkeksel ayrim olmasi.Hatta kadin kavramini ve ne oldugunu tanimlayanin da erkeksel bir ifade oldugudur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sumer'lerin ilk dönemlerinde anaerkil aile yapısı ve kadınların çok eşliliği söz konusuyken herhalde kadınların aldatmasından bahsedilemezdi.
Kadının 2., 3., 4. kocası vardı. (belki de daha çoktu) ve toplumsal örfler ve adetler *bunları hor görmediği, bunlara icazet verdiği için bu çok eşlilik (çok kocalılık) meşruydu ve kadınlar yargılanmıyordu, aldatmış sayılmıyordu. İslamiyette de erkeğin çok eşliliği var. 2., 3., 4. karılar metres değil imam nikahlı eştir. Kur'an sayesinde bu ilişkiler meşru bir zemine oturmuştur ve erkekler yargılanmamakta, ilk eşlerini aldatmış sayılmamaktadırlar. Kur'an kadınlara da çok eşliliği getirmiş olsaydı hoca öyle bir vaaz vermezdi. (ama eminim karısının çok eşililiği de kanına fena halde dokunurdu) Toplumun örfü, adeti, inancı neyi hoş görüyorsa o icazet almıştır ve tartışılmazdır. Aynı hoca Sumerlerin ilk döneminde yaşıyor olsaydı ve kadın olsaydı bu kez belki de kocaların karılarını aldatmalarından bahsediyor olacaktı. |
Günümüzde erkeğin çok eşliliğini savunmanın bir zemini kalmış mıdır?
Erkekler neden çok eşli olma imtiyazına sahip olmuşlardır? 1-Karısı kısırdır ikinciyi alıp sülbünü devam ettirmek istemektedir. Kocası kısır kadınlar için aynı şey söz konusu mudur? 2-Kadın nüfusu erkek nüfusuna göre fazladır. Koruma altına alınmaları gerekmektedir. -Dünyada kadın nüfusu günümüzde %1-2 kadar erkeklerden fazladır. -Kadının koruma altına alınması için evlenmesi şart olmadığı gibi, kadına eğitim ve iş gibi sahalar erkekle aynı oranda açılırsa zaten koruma altına alınma ihtiyacı da olmaz. -Asıl görmekteyiz ki kadının koruma altına alınması gereken en yüksek oranlı sebep eşin şiddetine maruz kalmasıdır. Kadını kocasından korumak gerekirken, kadını koruması için evlendirmek kadar abes bir şey herhalde olamaz. 3-... aklıma geldikçe yazarım. Erkeğin çok eşliliği için başka gerekçeler sizin aklınıza geliyorsa siz de yazın lütfen. |
Yazalım
3- İmtiyazlı olmak daima iyidir. :) |
Saygideger arkadaslar;
Her konuyu oldugu gibi,aldatma konusunu da erkeksel ifade olan kadinlar,bir erkek dusunce ve davranisi olarak onlardan ogrenmislerdir. Bilindigi gibi Ataerkil topluma gecildiginde kadinlar,hem erkeklerin kolesi olmus,hem de erkek birden fazla kadina sahip olabilmistir. Bugun ya insanin biribirini aldatma hakki yoktur diyecegiz,ya da erkegin boyle bir hakki varsa!-ki bu hakki nerden aldigi belli degil-ve bu onun bir iilski ozgurluguyse;ayni hak ve ozgurlugu-esitlik ilkesi acisindan-kadina da taniyacagiz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın K.C izninizle ben üçüncü maddeye eklemek üzere ; *evliligin insan doğasına uymadıgını öngörüyorum. Evlilik olmasa bence aldatmalarda daha aza inerdi. Var olabilecek aldatmalarında karşılıgı hemen verilir insanların daha kolay dersler cıkarmaları bekelenebilirdi. Ama evlilikde öylemi acaba? Evliyseniz bir kadın için için hersey bitmiştir. Artık ömrünüzün sonuna kadar sadece o insanla birlikte olmak zorundasınızdır. Çünkü toplum yıllarca bunu dayatmış boşanma noktasına sürekli olumsuz yaklaşımlar sunmuştur.
Dul bir kadının iffetsiz potansiyelinde oldugu yansıtılmış ve böyle bir kadının toplumda gereken konumda takılıp kalması saglanacak olumsuz etkiler yaratılmıştır. Hal böyle iken boşanmaya cesaret edemeyen kadın, yaşadıgı evliliğindeki çıkmazlarıda ötelemek için solugu başka yerlerde almıştır. Boşanmak istedigi takdirde, eşinin baskıları, mahalle baskıları ve ekonomik baskılar altında kalacagını ve hatta varsa cocukları bunlardan bile kopabilecegini bilen kadın için, hem evliliğini devam ettirmek hemde kendi ruhsal tatminlerini saglayabilmek için aldatmaya başvurmuştur. Ki bununda aldatma olup olmadıgı da kadının koşulları, eşinin davranışları, kadının davranışları ve en önemlisi bizim toplumumuzdaki evliligin tercih edilmesi yolları ile birlikte degerlendirilebilinir. Ailesi tarafından zorla evlendirilen bir kadının bu kötü şartlarda evli kalması ve daha sonrasındaki ihaneti bile ihanetmidir acaba? Ya da eşi tarafından zorla alıkonan ve bir evliligin içine hapsedilen, tercihleri elinden alınıp tek tercih kocasının tercihleri olarak sunulan bir kadının ihaneti ihanetmidir? Nasıl evlenirse evlensin, daha sonraki yasamında evliligini bitirmek için istekde bulunan bir kadının eşi tarafından şiddete maruz kalıp reddedilmesi olumsuzluklarının yanında, bu kadının ihaneti ihanetmidir? Aldatmak kelimesi şak diye tespit edilip ortaya konulmaz. Aldatan kadının da erkeginde nedensellikleri, koşulları ve psikolojileri bertaraf edilmeden degerlendirilebilinir ve ancak öyle bir tespite gidilebilir. Tabi bu söylediklerim bizim " fetva hızır" hocalarımızın anlayamayacagı kadar derin mevzulardır. Çünkü onlar için sebebler değil yapılan eylem önemlidir. Çalışan bir kadını direk potansiyel ihanetci ilan edebilecek bir zihniyetin artık hiç bir gecerliliginin olmaması hatta bu adamların karantinaya alınması elzemdir. Evliligi reddediyorum kendi öznel fikirlerimce ve benim için hiçbir yaşanılırlıgı yoktur fakat bunu idame ettırıp iyi bir yaşam olusturabilenlerde yok degildir. Bu anlamda evliliklerin artık olmazsa olmaz modundan cıkarılması gereklidir. Ülkemizde ne yazıkki tablo tam tersini gözümüze sokmaktadır. Belirli bir yaşa gelen, daha kendini tanımadan , cevresini tanımlayamadan, evliligin ne demek oldugunu ve sorumluluklarının ne denli agır oldugunu bilemeden evlendirilen binlerce insan var. Bu insanların bu kadar yetersizlikleri ve eksiklikleri oldugu müddetcede, evlilik ifadesi her zaman bozuk ve olumsuz davranıs biçimleri ile tarif edilmeye mecburdur. Hak verirsiniz ki bu evliliklerin içinde de aldatma da dahil her türlü yanlış davranış biçimleri yaşayacaktır. Evli olmayan fakat bir ilişki içinde olup aldatılanlar yokmu diyeceksiniz şimdİ. Var tabi olmazmı ama evlilik kurumu kadar sık bogaz kuralları yok bu işilkilerin ve isteyen istedigi tepkiyi vrebilecek koşullarda oluyorlar. Durum böyle oluncada sepeti koluna herkes kendi yoluna deyip size zarar veren bir ilişki içinden kolayca sıyrılabiliyorsunuz. Başka biri ile ilişki kurdugunuz zaman da kimse sizi aldattı diye yaftalayamıyor. Evlilik dışı fakat evliligin kendi kurallarından daha katı kuralları idame ettirip öyle devam eden çarpık ilişkilerde mevcuttur. Onlar adına da allah ıslah etsin diyorum:) |
Gunumuzde, kadinin da katkisi olmadan aile gecindirmek, hemen hemen dunyanin her kosesinde imkansiz olmaya basladi. Bu gercegi goz ardi edip, abuk sabuk konusanlar ancak, ya karli din ticareti yapanlar, ya da su veya bu sekilde bir maddi zenginlige ulasmis olanlardir.
Aslinda kadinin emege katkisi yeni bir sey de degil. Calisan kadin deyince, bir ofiste, bir fabrikada calisan kadin akla geliyor da, anadoluda, erkek kahvede kapti kacti oynarken, tarlada calisanlar bunlara katilmiyor. *Calisan kadin aldatir diye bir genelleme yapmak ise, kadinlara yapilan en buyuk hakarettir. Aldatan kadin her yerde aldatabilir, calismayip da aldatani hic duymadiniz herhalde. Bir kadin tek basina da kimseyi aldatamaz. Karsisina bir erkek koymazsaniz, aldatmaktan bahsedemezsiniz bile. Biz erkek olarak kendimizi frenlemeyi bilmeyecegiz, ve butun sucu kadina atacagiz. Nerde bunda mantik? *Meaculpa gibi, gencligimde evlilik karsitiydim. Daha dogrusu evliligin bir belge imzalamaktan ibaret oldugunu kabul etmiyordum. Aileleri memnun etmek icin esim ve ben de bu toreyi torenle uyguladik. Kuracagim ailenin guvenini bana bir kagit parcasinin degil, birlikteligimizin verecegini biliyordum ve yanilmadim 60 yasima kadar. Elimizdeki kagit parcasinin ancak bir bosanma belgesi kadar hukmu olabilirdi, ailemizin birlikteligini saglayacak olan *ise, ben ve esimin birbirimize olan durustlugu olabilirdi ancak, ve oyle de oldu. |
Alıntı:
Değinmiş oldugunuz; kadının katkısı olmaksızın yasamanın daha zor oldugu konusunda da haklısınız fakat zorluga ragmen neden hala kadınlar evlere tıkılmak için yaftalanıyorlar yada neden erkekler bu anlayışlara prim veriyorlar. |
Saygideger arkadaslar;
Escinsel iliskilerin -her iki hemcins acisindan-tarihinin ben eski Roma imparatorlugu tarihine kadar indigini biliyorum.Daha once varmiydi,bilemem. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Aslinda kadinlarin calismasi konusunda islamcilar da artik pek eskisi gibi dusunmuyorlar. Ekonomik gelismeler bu turden konulari kendi kendine yikiyor zaten. Asil sorun islami ideolojilerden degil de genel olarak erkek egemen anlayistan kaynaklaniyor. Karisini calistirmak istemeyen kisiler islamcilarin disinda da oldukca yuksek bir oranda. Tabii giderek bu oran azaliyor.
Ben ornekteki hocalarin korkularindan ve tabi darkafaliliklarindan boyle iddialar ortaya attigini dusunuyorum. Yoksa calisan kadinlarla calismayan kadinlarin aldatma oranlari bence aynidir. Calisan kadinlarin bosanma orani daha yuksektir ama aldatmak ayri bir konu. Ekonomik olarak kocasina bagimli olan kadin kendine ne yapilirsa yapilsin cekmek zorundadir. Bu yuzden bosanma oranlari dusuk oluyor. Calisan kadinlar sonunda resti cekebiliyor. Aldatmak ise psikolojik sorunlarla iliskili oluyor daha cok. Bu da calisanda da calismayanda da asagi yukari ayni oranda olan birsey. Kizkardesim bir zamanlar Afyon'un bir koyunde ogretmenlik yapiyordu. Arada bir ziyaretine gidiyordum. Orda yasanan olaylari anlatiyordu, o zaman inandim, islerin hic de disardan gorundugu gibi olmadigina. Kadinlarin aldatmalari, tabii ozellikle calismayan kadinlarin aldatmalari gizli kaliyor, goruntude durum kurtarilmis oluyor. Calisan kadin aldatir diyen hoca efendiler calismayan karilarindan eminler mi acaba? |
Saygideger meaculpa;
Bu her erkegin,yetistigi toplumun,aldigi yasamsal iliskilerin,bunun nekadarini sorgulayip kendine mal ettiginin,sorgulanmayanlarinin ve tabularinin,kisacasi su an icinde bulundugu dusunce ve davranis yapisinin duzeyine gore degisir. Yarin kendini gelistirdikce ve tabularini sorgulamaya ve sorgulanmayanlari dusuncesine tasimaya basladigi olcude ayni kiside bile degiskendir. Saygilarimla; evrensel-insan |
bir yumurtamız daha oldu...
yumurtlayanın ...'ne sağlık. http://www.ekolay.net/haber/haber.as...haberid=534666 bu adamı Başbakan, Cumhurbaşkanı neyn yapmalı, kadın sorunu ve üniversitede türban gibi sun'i gündemlerin hepsi ortadan kalkar!! 'Kadın' takıntılı imamdan yine vaaz! Uçak kazasında hayatını kaybeden hostes Mümine Bulut'un cenazesine katılanların yakalarına taktıkları fotoğrafları çıkarttıktan sonra namazı kıldıran emekli imam dün katıldığı bir cenaze töreninde kadınlardan oluşan cemaate verdiği vaazda tartışılacak sözler sarfetti. Babasının cenazesinin evlerinin önüne getirildiği sırada gözyaşarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kızına "elinizi sürmeyin" diye tepki gösteren emekli imam Abdullah Cihangir kadınlardan oluşan cemaate kadın davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda vaaz verdi. Emekli imam kadınlara şöyle seslendi; "Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir... Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak... Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır allah korusun.. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın.. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin.." |
Artık yavaş yavaş sesi çıkmaya başlayan kadınları nasıl bastıracaklarını şaşırdılar iyice...
Kadınlar uyanmaya, bilinçlenmeye başladı ve artık sanmıyorum ki bu tip vaazlar ya da çalışan kadın aldatır gibi saçma sapan düşünceler kadınların sosyal hayatına son veremeyecek.. susturamayacaksınız...susmayacağız... |
Acının nasıl yaşanacagını kim, ne hakla tarif edip; buna riayet edilmesini tanrıdan sayabilir?
Elbette fetva hızır hocamız. |
Nebe.31. Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır.
Nebe.32. Bahçeler,bağlar, Nebe.33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, Nebe.34. Ve içki dolu kâse(ler) . * *Özellikle 33. ayete dikkatinizi çekerim. ( yaşıt=küçük TD ) İşte arap köleci erkek egemen anlayışın ürünü olan kuranın vaadleri. Bunu okumayıp anlamayıp türban denen illetin içine hapsolmuş kadınlarımıza kızlarımıza acımaktan başka birşey yapamıyorum. Açık açık kendisini bir mal sınıfına koyan bu kitaba ( kuran kendisini muhatap bile kabul etmez iken ) sorgulamadan inanmaları........... * offf sinirden bunalım geldi valla *:D * * * * Bunadamı yalan ateistler uyduruyor diyecekler. *İşte kuranın sözleri bunlar.. Hadis değil.. |
açık açık bunları belirten kurana nasıl inanabiliyor kadınlar hala aklım ermiyor
|
inanmak için okadar kendini zorlayan kadınlar var ki dövün lafını bile onun arapçada farklı anlamları var o zamanın kültürüne göre yazılmış diyip duruyorlar..işte buda beyni körelttiğinin özgür düşünememenin bir kanıtı bnce
|
9 nefisLi oLsanda geL..sende geL *:P ya bi imamdan başka ne bekLeyebiLirsin ki
|
Kadın erkegin hizmetcisidir islama göre
|
Bu kafalar hala kuma gömüldükçe, kendilerini komik duruma düşürmeye mahkumlar. "Eve kapatılan kadın aldatmaz", gel de külahıma anlat. Asıl eve kapatılan, mutsuz kadın aldatır. Ama ekonomik gücü olmadığı için saklar. Hatta olayın bir başka yönü, erkek aldatıldığını hazmedemeyeceği için de görmezden gelir. Zaten kadını eve kapatma zihniyetinin altında bir sürü etkenle beraber en ağır basan ama en az dillendirilen erkeğin cinsel korkuları değil midir?
Bakir kadın niye istenir? "Benden başka dünyası olmasın, tek hakimi olayım, kıyaslama şansı olmasın", değil mi? Ama yanılır bu zihniyet, çünkü bilmez ki aldatmamanın tek koşulu sevgi ve kendine saygıdır. Sevgiyi veremeyen, kendine saygının da baskı ile yoğrulmuş bir kişiliğin özelliği olmayacağını bilmeyen, zor kullanıp kendini komik duruma düşürmeye mahkumdur. Eee, ne yapmalı bundan sonra? Tabii ki sayıyı artırmalı ki sıradanlaşsın. O zaman çağrılar yapalım: "Ey has erkekler, karılarınızı çalıştırmayın, onlar çalışırsa sizi aldatır." Eve kapatın, sizi beğenmese de bırakıp gidemez en azından, çocuklarınıza bakar, yemeğinizi yapar, çamaşırınızı yıkar, cinsel ihtiyaçlarınızı bir görev olarak yerine getirir. Mideniz geniş olsun beyler. Çağrılar yapın, karılarını çalıştıranlar boynuzludur diye, üste çıkmaya çalışın. Komik ama yazık ki hala gündemimizde... |
Haticede ticaretle uğraşmıyor muydu ? Sonuçta oda çalışmak değil mi?
İmam bunu duysa ne derdi merak ediyorum. |
Alıntı:
|
çalışmak ve aldatmak tam müslüman yalanı...
|
Genelevde çalışmıyorsa yanlış bir önerme.
Kadını baskı altına almak için her türlü hurafeyi uydurur bunlar. Camiye gitmeyenin kulağı düşer falan. 5 yaş zekasına sahip hedef kitlede etkili olabilecek politik stratejilerdir bunlar. İnançlı, inançsız azıcık kafası çalışan herkesin güleceği bir saçmalık olduğundan, daha fazla eleştirmeye gerek duymuyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:22 . |