Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tanrı vardır demek, Tanrı'ya eş koşmaktır. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5416)

vgm.1 08-01-2008 18:47

Tanrı vardır demek, Tanrı'ya eş koşmaktır.

Aslında inananların hepsi tanrı vardır diyerek, tanrı olmaya soyunmuşlar haberleri yok, yoktan var etmek, tanrı olmak demek değildir de nedir. Hiç bir kanıta ve bilgiye sahip olmadan tanrı vardır sözü, yalnızca kendi uzantısı ve kendine ait olan bir tanrı yaratma çabasıdır.

* Tanrı bilinmek istiyor, üstün akla ego tatmini gibi bir zavallılığı yüklemek olmuyor mu?

* Hem Tanrı bilinmek istiyor, hem de bilinmemek için elinde geleni yapıyor.

* Eğer Tanrı bilinmek istese bu onun için çok kolay değil mi? Demek ki bilinmek istemiyor ve yok sanılmak istiyor. Üstün iradeye de böylesi bir alçak gönüllülük yaraşır. O'nun iradesine saygı duyarak yok saymalıyız. Ve O'nu aramaktan vazgeçmeliyiz, çünkü bu arayış beyhude bir çaba değil de nedir? Kendisine ulaşılmasını istemeyen Tanrı'ya ulaşma çabası, kendini dev aynasında görmektir.

* Hangi deney ve gözleme dayanarak tanrı vardır diyebilirsiniz. Hangi bilimsel bulgu tanrının varlığına dair kanıt sunmuştur. Hiç. Evrende bilim ve akıl dışı bir oluşum bugüne kadar gözlemlenmemiştir. Tanrı (üstün akıl) kendisinin bilinmesini sağlayarak, bilimi ve aklı bozar mı? Aksi Tanrı'ya (üstün akla) çelişki yüklemek değil midir?

*Çelişkilerle dolu kitapları üstün irade ve akla atfetmek, saygısızlık ve küfür değil de nedir? Kaldı ki tek bir çelişki dahi kitapların ona ait olmadığının kanıtıdır. Ki yüzlercesi var. Öylesi bir güç, elçilere yada meleklere ihtiyaç duyar mı, daha doğrusu öylesi bir gücün anlamı olur mu, O'nun için düzen yerine kaostan söz etmeliyiz, doğa da (Evren) birbirinin aynısı olan var mıdır makro dan mikroya moleküler düzeyde dahi ve hatta atom altındaki parçacıklarda bunu gözlemleyemezsiniz. Hoş bu nokta da bilimin sınırları var ya.

*Kendisi ile ilgili hiç bir bulguya sahip olmayanların, O'nun önünde yerlerde sürünmeleri, salya, sümük gözyaşları içinde yağcılık yapmaları, bunu da O'nun rızası için yaptıklarını söylemeleri, sonra gidip güya O'nun adına, kan dökmeleri, kendi türlerine ve başka türlere her türlü işkence ve haksızlıkları yapmaları, akıl ve bilim dışı olanı kabul etmeleri ki en önemlisi bu dur; O'nda merhamet ve sevgi mi uyandırır yoksa tiksinti mi?

*Saygılarımla;

AGC 08-01-2008 21:36

Re: Tanrı vardır demek, Tanrı'ya eş koşmaktır.

tanrıya eş koşmak demek bir tanrının olduğunu kabullenmek demektir.

dolfen 08-01-2008 23:17

hangi tanrı...

vgm.1 08-01-2008 23:33

"hangi tanrı... " dolfen

Sorun da ya bu zaten tanrı vardır dediğin anda sana ait olan dan sözediyorsun.

dolfen 08-01-2008 23:38

benim tanrı the hebele hübü * *kısaca ben ona hebe baba diyorum...

isteyen varsa paylaşabilirim :D

vgm.1 08-01-2008 23:50

Çok cömertsiniz, valla bunu emin olun kimse yapmaz. Kim kendi tanrısını paylaşır. :)

musti125 09-01-2008 13:43

Arkadaşım Allah(C.C)'ın varlığını bilimsel olarak ispatlanmasını istiyor. Peki kendi acaba yokluğunu bilimsel olarak ispatlayabilir mi? Herhalde hücre yapısından haberi vardır 4 bazdan ondan oluşan genlerden ondan oluşan kromozomdan ondan ve ondan hücrenin diğer yapısının oluşumundan. eğer bunlar tesadüfen oldu diyorsa oturup hesaplasın. İnsanın tesadüf oluşum ihtimali sonsuzda kaçmış. eğer bunu hesaplayabiliyorsa olasılık hesaplarından o zaman şunu sorayım. ona bir sıvı versem ve desem ki bunu içersen kurtulma şansın milyonda bir, acaba bu arkadaşım içer mi? eğer içerse ahirette görüşürüz zaten içmezse o zaman soruyorum kendisi milyonda bir ihtimalin gerçekleşeceğine inanmıyorken nasıl oluyorda hücrenin tesadüfi oluş ihtimali sonsuzda bir iken buna inanabiliyor. çünkü oturup hesaplasın 4 baz var. bunlardan önce genler oluşacak yani 4! eder. sonra bunlardan tesadüfen kromozonlar oluşacak ki bu 4! den 21! kadar da bir ihtimal bizim aradığımız kromozon oluşur. hadi buda oluştu diyelimki 4!den 21! de bir oluşan ihtimalde yetmiyor çünkü daha bunlardan protein sentezi var. onun olasılığınıda söylemek istemiyorum kendi bulsun. sonuçta inanın bana insanın tesadüfi oluşma ihtimali sonsuzda bire denk geliyor. peki soruyorum insan sonsuzda bir ihtimal tesadüfen oluşmuşsa geriye kalan sonsuzda sonsuz ihtimale ne oluyor. neden insanlar sonsuzda bir ihtimalin olacağına inanıyorlarda sonsuzda sonsuz ihtimalin gerçekleşeceğine inanmıyorlar. Biraz uzun oldu. ama arkadaşımın matematik ve bilim bilgisine güvenerek soruyorum. çünkü işi bilime döktüğü için bu kadar teknik konuştum. anlamayanlardan özür dilerim. bu yazıyı bir matematikçi ve genetikçi ile birlikte oturup yorumlasınlar. ben mastırı biyometri kürsüsünde yaptığım için biraz bilgim kalmıştı her iki konuda. arkadaşlarımın bu iki konuda bilgileri yoksa lütfen önce yanlarına bu iki konuda bir bilen alıp dediğim olayın oluş ihtimalini hesaplasınlar.

vgm.1 09-01-2008 14:00

Sevgili musti125;

Ben kromozomlar tesadüfen bir araya geldi demiyorum. Açıkça, kromozomlar hadi biz toplanıp bir hücre yapalım demiş olamazlar mı? Siz aksini ispat edin. Tanrıya ilişkin gözleminiz var mı? Yoksa olsa olsa bu tanrıdır mı diyorsunuz. Ben de bunu söylüyorum sizin ön kabulunuz var Tanrı vardır, yoksa kromozomlardan gidip Tanr'yı bulmuş değilsiniz.

Lütfen rastlantı ve zorunluluğu araştırın. Ya da ben eski yazılarımdan birini asayım. Rastlantı bilim literatüründe sizin dediğiniz anlamda anılmaz, bahsettiğinizin karşılığı ingilizcede var "random" dır.

Ama söylediklerinizin konumuzla ilgisi yok. Ön şart olmadan hangi deney ve gözlem Tanrı'nın ispatıdır. Kesin yargıya varamazsınız, ancak Tanrı olabilir diyebilirsiniz.

Saygılarımla;

frodo 09-01-2008 14:06

"ben mastırı biyometri kürsüsünde yaptığım için biraz bilgim kalmıştı her iki konuda." Peki master'ının biyometri kürsüsünde yapan arkadaş bahsettiğin karışıklıkta bir hücreyi bile hesaplayan (yaptığı diğer işlerin ayrıntılarına girmeyelim) bir tanrının kendiliğinden olma olasılığı ne kadardır ?

Eğer bu konuda *bilgin *yoksa "lütfen önce yanına bu .. konuda bir bilen alıp dediğim olayın oluş ihtimalini hesaplasan ."

ozgur_beyin 09-01-2008 14:33

sevgili musti sen biyometri kürsüsünde biraz bir şeyler öğrenmişsin iyi de yapmışsın ama senin kadiri mutlak
allahının, ilk çalışması *(herhalde) dünya *üzerinde olduğu için toplumlarda bir sürü fiziki ve ruhi problemler var. yani tanrı herhalde *senin kadar eğitimli değil. yeterli eğitimi olmadığı ,kuran tevrat incil ve zebura bakınca
anlaşılıyor.
çünkü kuranda çok tekrarlar var.ayriyeten bildiği hikayelerde sadece ortadoğu mahrecli .
yani ne amerikadan ne avrupadan nede asyadan bi haber.
madem dünya kendi tasarrufunda buralardan niye haberi yok?
hani o ''ALİMDİ''

spartacus 09-01-2008 14:52

Tanrıya rağmen Tanrı vardır demek, tanrıya eş koşmaktır.
Tanrıya eş koşuyor olmak ise Tanrı varlığını kabul etmektir.

Tarihe bakınız elma vardır diye kaç kitap yazılmış?!
O halde Tanrı var'dır söylemi iki biçimi yansıtır.
1. İddia açısından vardır demek.
2. Nesnel olarak var anlamı taşır, o halde söz burada bitmeli, söze ve iddia ya gerek yoktur, var olan şeyin anlamdırılması için kendisi yeterli olmalıdır....

Sorun Tanrı vardır iddiasını kabul edip etmemek olarak düğümlenir. Burada da devreye inanmak girer. Oysa "var" kelimesi bir somutluk ifadesidir, somut koymak gerekir, soyut bir inanı temelli yada çıkarsama vs değil. Örnek çıkarsama, hiç bir şey tesadüf olamaz, o halde bir tanrı olmalı. Ters önerme;
1. Tanrı tesadüfsüz olanmıdır? Yoksa bir tesadüfmüdür?
2. Hiç bir şey tesadüfle var olamaz derken tanrı'da bir şey değilmidir?(değilse var iddiası koftur)

Bilginin kaynağı somut olmadığı sürece kimileride insanları kendi sanrısal paradokslarına kurban etmeye devam edecektir.

Hiçbirşey-salt- mümkün değildir, çünkü hiçbirşeyin imkanı, bir şeylerdir. Bu elinize aldığınız ve çay içtiğiniz bardağın içi ve dışı gibi bir şeydir. Şimdi dışı var olduğu sürece içi, içi olduğu sürecede dışı olacaktır, burada dıştan içe bir tanrı yaratmak mantıksızdır.

thunderpoint 09-01-2008 15:11

Alıntı:

musti125";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 105895)
ben mastırı biyometri kürsüsünde yaptığım için

Alıntı:

musti125";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 105895)
bunlardan tesadüfen kromozonlar oluşacak ki bu 4! den 21! kadar da bir ihtimal bizim aradığımız kromozon oluşur.

Biyoloji ile ucundan kıyısından ilgilenmiş insanlar bile bu hataya düşmez...

Danışmanınız 'saf arkadaşınız' mıydı?

vgm.1 09-01-2008 15:34

“Bilimin var olması için” gerekli olan şeyler, doğanın özellikleri, tantanalı ön-koşullarla belirlenmezler; onlar, daima üstünde çalıştığımız maddeyle, doğanın bizzat kendisiyle belirlenir.
* * *
* * *Bakarız ve ne bulduğumuzu görürüz. Ama ne olacağını önceden isabetle söyleyemeyiz. Akla en uygun olanaklar çoğunlukla doğru çıkmaz. Bilim ilerleyecekse, gerekli olan şey deney yapmak, sonuçları dürüstçe açıklamak-sonuçlar, birisi onların nasıl olmalarını arzu ettiğini söylemeden önce açıklanmalıdır- ve son olarak da sonuçları yorumlayacak zekâya sahip olmaktır.
* * *
* * Bu zekâ konusunda önemli olan bir nokta, sonuçların ne olması gerektiği hakkında önceden çok güvenli olmamaktır. Önyargılı olunabilir ve “ bu olamaz, bunu beğenmedim” denebilir. Önyargılı olmak kesin olarak emin olmaktan farklıdır.

* * Kesin ön yargılı olmayı değil, yalnızca eğilimi kastediyorum. Sadece eğiliminiz varsa fark etmez; çünkü eğiliminiz yanlışsa art arda gelen deney sonuçları durmadan canınızı sıkar ve sonunda onları artık göz ardı edemezsiniz. Ancak önceden bilimin sahip olması gereken bir önkoşuldan çok kesin olarak emin iseniz sonuçları göz ardı edebilirsiniz. Gerçekte bilimin var olabilmesi için bizim filozofumuzunki gibi doğaya yerine getirmesi gereken ön koşullar ileri sürmeyen beyinlere gerek vardır.
Richard Feynman

ziggurat 10-01-2008 00:35

Özgür Beyin,kim demis 4 kitabi Tanri nin yazdirdigini.4 kitabin yazarlari belli.Örnek olarak Kuran da Muhammed ,Ben Allah in size gönderdigi müjdeciyim demiyor mu?

vgm.1 10-01-2008 02:08

"Yaratılışçılık yanlıştır. Tümüyle, açıkça ve kesinlikle yanlıştır. Daha da gidebilirim. Yanlışlığın dereceleri vardır. Yaratılışçılar ölçeğin en dibindedir. Kendi pozisyonlarının doğruluğunu iddia edebilmek için, bilinen tüm entrikaları kullanırlar. Hatta pek çok kez, açıkça, dürüstlükten uzaklaşırlar. Bilimsel yaratılışçılık sadece yanlış değildir, aptalca bir şekilde imkansızdır. İnsan düşüncesinin grotesk bir parodisi ve insan zekasının açık bir yanlış kullanımıdır. Kısacası, inançlı biri için, yaratılışçılık teorisi Tanrı'ya hakarettir."

* * *Michael Ruse

aydoe 10-01-2008 02:25

Devekuşları kafasını kuma gömer,görmemek için ,görmemek sorunu çözmez.
Geleneksel ,muhafazakar çizgide iman etmekte,kabullenmek,kafayı yormamak ve kendini kandırmaktır.
50 tane din var dünya üzerinde ve bir şekilde insanlar bu dinler sayesinde oyalanmaktalar,kendilerini kandırıp mutluluk oyunu oynamaktalar.
Bence en büyük neden ölmeyi kabullenememeleri.
Bu dünyanın yetersizliği ,insanların eğitimsizliği.
Avuntu,anlamı yaratamazsa bu dünyada tabiki arayacak başka dünyada.
Saygılar

vgm.1 22-01-2008 03:20

"Tanrıya rağmen Tanrı vardır demek, tanrıya eş koşmaktır.
Tanrıya eş koşuyor olmak ise Tanrı varlığını kabul etmektir. " Spartacus

* * * * *Burada sözünü ettiğimiz, tanrının olma olasılığı üzerinden spekülasyon yapmak. Kabul edilen tanrının varlığı yada yokluğu değildir, tanrı konusunda vardır yada yoktur ön kabulunden başka referansınız olamaz.

* * * * *İşaret etmeye çalıştığım tanrının olması (gerçekte varolması değil, kabul olarak) neyi değiştirir, olmaması (gerçekte yok olması, gene kabul olarak) neyi değiştirir. Geçmişten gelen tarih bilgileri ışığında tanrı hiç bir şeye müdahil değil, varlığını ispatlayacak hiç bir girişimde bulunmamış, *küçücük dahi bilimsel değeri olan bir kanıt yok.

* * * * *Kanıt olarak sunulan kutsal metinlerin hepsi insanlar tarafından yazılmış, üstün bir varlığı işaret etmedikleri de içerdikleri çelişkiler ve yanlışlar vasıtasıyla aşikar.

* * * * *Tanrı vardır *ön kabulünden hareketle vardır dediğim anda, hiç bir delile dayanmadan söylediğim için, var olan bir tanrıya eş koşmuş olurum, çünkü bahsettiğim tanrı tamamen benim yarattığım bir tanrıdır. Ve olanla ilgisi yoktur. Çünkü olanın hiç bir göstergesi yoktur.

* * * * Gene tanrı vardır ön kabulünden hareketle, ve gene hiç delile dayanmadan söylüyorum, ve tanrı yoksa, o zaman bir tanrı yaratmış oluyorum ve kendimi tanrı ilan ediyorum çünkü yoktan var ediyorum.

Saygılarımla;

Tumagü İskicap 22-01-2008 10:59

Allh bir tanrı değildir. Allh kendisini *isim kavramlarıyla açıklamıştır.
Bu isim kavramlarından biri olan Rabb, sahibiniz demektir.
Kuran’da anılan ilahların hiçbiri sizin Rabbi’niz değildir şeklinde beyanlar vardır.

Ve Allah kendini açıkladığı isimler arasında ilah yoktur,yani tanrı yoktur.Allh vardır.
Tanrılar imgeler şekiller tasvir edilir, Allh’ın tasviri olmaz.

Bakara 117’de, kendisini Bediğü olarak açıklamıştır, yani örneksiz yaratan.
İnsanlar ise tanrılarını, örnek ve imgeler şeklinde, kendileri var eder.

kaanankyol 22-01-2008 12:08

Peker sen bana kendi varlığını ispat edebilir misin?

vgm.1 22-01-2008 12:28

"Peker sen bana kendi varlığını ispat edebilir misin?" kaanakyol

Bu soruyu kendi kendine mi buldun, biri mi söyledi.

vgm.1 22-01-2008 12:32

Bu başlık içerdiği konular itibariyle, 30 yaşından küçükler için sakıncalıdır. :!:

vgm.1 22-01-2008 12:42

Bektaş siz bana "okumadan alim, yazmadan katip" nasıl olunuyor bunu anlatın hele.

kaanankyol 22-01-2008 14:00

"
* * *
* * * * "Peker sen bana kendi varlığını ispat edebilir misin?" kaanakyol

Bu soruyu kendi kendine mi buldun, biri mi söyledi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *"

kendim bulsam ne farkeder, başkası söylese ne farkeder,

cevap vermek çok mu zor.

frodo 22-01-2008 14:11

Başkası söyledi ise anlamını bilip bilmediğin sorunu ile karşılaşırız. Kendi icadın ise, durum daha
vahim demektir. Çünkü olmama olasılığı olan, (senin hayal ürünün olma olasılığı olan) birisine
soru sorup cevap bekliyor olursun.

kaanankyol 22-01-2008 14:17

yada olmama olasılığı olan birisi kendi benliğine bu soruyu soruyordur.

hala cevap bekliyorum?

vgm.1 22-01-2008 14:17

Çok şık :) olmuş sevgili Frodo.

frodo 22-01-2008 14:24

Yok kaan kardeşinki daha şık. Kaan aslında matrix evrenin bir parçası olduğumuz gerçeğini
yüzümüze tokat gibi çarpmış bulunuyor. Bu durumda kurgunun bir parçası olan takkemizi takıp,
yine kurgunun bir parçası olan camiye gidip, kurgunun parçası olan imamın arkasında tamamen
kurgusal namazı eda edip tüm bunları kurgulayan yaratıcımıza secde etmemiz gerekecek.

kaanankyol 22-01-2008 14:30

frodo, sen güç yüzüğüyle fazla oynamışsın *:D *yaratıcılığına hayran kaldım.
benim seni yada pekeri müslüman yada allaha inandırmak gibi bir niyetim yok, aslına bakarsan umrumda bile değilsiniz.
bir soruya cevap vermek bu kadar mı zor?

kendi varlığını ispat edebiliyor musun yoksa edemiyor musun?

frodo 22-01-2008 14:32

Alıntı:

kaanankyol";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107288)
yada olmama olasılığı olan birisi kendi benliğine bu soruyu soruyordur.

hala cevap bekliyorum?

Durum iyice karıştı kaan arkadaş.

"olmama olasılığı olan birisi kendi benliğine (olmama olasılığı olan bir şeyin kendi benliği nasıl olacak ?) tanrı sorgusunu dile getirmiş, yine olmama olasılığı bulunan kaan adlı birisi, olmama olasılığı olan birisine "kendi varlığını kanıtla o zaman" sorusunu sormuşsa son soruyu soran olmama olasılığını taşıyan birisine bu soruyu sorarak, kendi benliğinde tüm bunları kurgulamış mı oluyor ?

vgm.1 22-01-2008 14:41

Sevgili kaan bu soruya cevap vermekten kaçınıyorum çünkü konu dağılacak, sizin sorunuzla ilgili birçok başlık var, hologram evreni, mutlak nedir bunlardan birkaçı.

Tanrı için ispata gerek duymuyorsun, benim için duyuyorsun, beni bu kadar önemsediğin için teşekkür ederim.

kaanankyol 22-01-2008 14:45

yav bu kadar mı zor cevap vermek? bu forumda ne konuların dağıldığını gördük.

sen kendi varlığını ispat edebiliyor musun edemiyor musun?
tek kelime evet, hayır

vgm.1 22-01-2008 14:46

belki :) ben artık quantum mekaniğine iman ettim, olabilir dışında ağzımdan tek kelime alamazsın :)

vgm.1 22-01-2008 14:51

Ben sizin yerinizde olsam var olduğum duruma ve yok olduğum duruma göre tezler üretirdim, hem üzerimden tek yanıt kısıtlamasını kaldırmış olur, hem de paralel evrenlere geçiş yapardım.

kaanankyol 22-01-2008 14:53

peki sen daha kendini bile tam açıklayamıyorsun, nasıl allahın var olmadığını iddaa edebiliyorsun anlayamadım. açıklarmısın

vgm.1 22-01-2008 15:08

Sevgili Kaan hiçbir şey anlamadığını bildiğimden, cevap vermiyorum. Ben olmadığını iddia etmedim aksine olursa, ne olur olasılığından hareket ettim. Sanırım bu da anlamadığının bir kanıtı olur.

kaanankyol 22-01-2008 15:15

ben yanlış mı anladım, senin bahsettiğin tanrı herkesin içindedir ve kendi yarattığı birşeydir demedin mi? yoksa bunların da üstünde biri olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun.

benim bahsettiğim *Allahtır (C.C.) yani herkesi yaratan yeryüzünün ve evrenin yaratıcısı olan, tek olan Allah. şimdi daha açık oldu heralde. sorumu yine soruyorum.
" peki sen daha kendini bile tam açıklayamıyorsun, nasıl allahın var olmadığını iddaa edebiliyorsun anlayamadım. açıklarmısın"

vgm.1 22-01-2008 15:23

Olasılıklar Kaan cım. Ben ne yazıkki hiçbirşeyden emin değilim kendi varlığım hariç. Bu nedenle size cevap veremem. Keşke ben deseydim ama benden önce Richard Feynman demiş. Şimdi Kaan diye birisi soru sorup duruyor, ona bir sorduran varsa neden gelip kendisi doğrudan sormuyor, yok Kaan benim tahayyülüm ise *benim bildiklerimi o da biliyor zaten.

kaanankyol 22-01-2008 15:31

İşte bende sana onu soruyorum sen var mısın yok musun peker. Bilimsel olarak kendi varlığını açıklayabilecek misin çok merak ediyorum.

vgm.1 22-01-2008 15:33

Postulate.

frodo 22-01-2008 15:38

Kaan kardeş biraz esprili bir diyalog oldu. Arada böyle muhabbetlerde olmasa forumlar çekilmiyor,
sana yönelik olduğunu düşünmemeni rica ederim.

Sorular ve yanıtlar esprili de olsa, ilk mesajımda sana pekerin varlığını soranın kanıtladığını dolayısı
ile "beyhude" bir soru olduğunu anlatmaya çalıştım. Çünkü "sen" olmayan bir şeye soru sorabilirsin ama olmayan bir şeyden yanıt beklemezsin. Yanıt gelmesini düşünüyorsan veyahut geldiğini düşünüyorsan durum vahim olur. Bu vehametin sonuçlarıyla da ilgilenen sağlık kuruluşları var ve sen
o kuruluşların desteğine ihtiyaç duyabilecek birisine benzemiyorsun.

"peki sen daha kendini bile tam açıklayamıyorsun, nasıl allahın var olmadığını iddaa edebiliyorsun anlayamadım. açıklarmısın" sorun bu idi. Şimdi buradaki "sen" özel olarak peker'i tanımlamıyor
olmalı. Senden kasıt "insan" ve onun biyolojik ve *varlıksal özellikleri.(akıl,bilgi,kültür v.s, v.s)

Eğer yargın "insan kendi varlığını kanıtlayamaz" *bu nedenle de Allah'ın varlığını sorgulayamaz ise
aynı sorunun bumerang gibi sana dönmesini engelleyemezsin. Öyle ya "peki sen daha kendini bile tam açıklayamıyorsun, nasıl allahın var olduğunu iddia edebiliyorsun anlayamadım." *sorusu karşına
çıkmaz mı ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:23 .