![]() |
İslam..
millet merhaba ben yeni katıldım,fakat müslümanım çok şükür.benle ateizm'in ne kadar saçma insan dogmasıyla dolu olduğunu tartışmak isteyenlere açığım.sizi mutlaka tatmin edicem ve doğru yolu bulcaksınız.saygılarımla...
|
Re: islam
Dogru yol ne demektir bir tarif edebilir misin? Muslumansan muslumanlik, hristiyansan hristiyanlik, budistsen budizm, hinduysan hinduizm dogru yoldur. Bizim gibi ateist olsaydin, dogru yolun humanizm oldugunu iddia edebilirdin. *
*Daha ilk iletinde sacmaladigin icin kalici olacagini zannetmiyorum. |
sevgili rehber imam, deniz hoş geldin.bize doğru yolu buldurman için el-ezherde ihtisas mı yaptın? bu kendine güven, nerden geliyor.
|
Sevgili deniz, hoş geldin...
Hayat yolu çok engelli ve sapa... Umarım bizi götüreceğin yol 'bol dönemeçli ve kıvırtmalı' olmaz... |
Hoşgeldin Deniz1
Müslüman olmanıza bilhassa sevindim,bu sitede kafirler çoğunlukta Ben ise hala mana bulamamış,ideoloji yoksunu bir insanım Belki bana bir faydanız olur Gerçi yol gereklimi onuda bilmiyorum,yolsuz kalsak ne olur? saygılar |
Deniz1 hoşgeldiniz,
Üç ya da beş vakte kadar size uzun bir yol gözüküyor! Uzun olması mesafesinden değil, lafın gelişi! Bu yol öyle bir yol ki, Samsun yolu desem değil, Konya yolu desem hiç değil! İpek yolu istiyorsun ama o da sana uygun değil! Bu yollardan birisine bir yolunu bulup balıklama gireceksin. Uzun bir süre yolsuz kalacaksın. Yola getirenin çok olacak ama ya geleceksin ya gelmeyeceksin. Çok yorulacaksın, çok sıkışacaksın; idrar yollarından sorun yaşayacaksın. Yol soracaksın, yoldan çıkacaksın; başını çarpacaksın, duvara vuracaksın. Aklına şaşacaksın, çamura batacaksın. Yolun sonuna bakacaksın, başını göremeyeceksin. Yola geleceksin, aşka gelmeyeceksin; sona geleceksin, başa dönmeyeceksin! Görünen o ki yani, saza geleceksin, söze gelmeyeceksin! Avcunun kaşınması, kulağının kaşınmasından her zaman iyidir. Bir yerlerden para gelecek, para gelmezse dert gelecek. İyi düşüneceksin, kötü gelecek; kış gelecek, yaz gelmeyecek; bazen güneş doğup batsa da, Bey Dağı’ndan kar gelecek! Gün olacak, harman olmayacak; ağrın olacak, ilaç olmayacak. Sıkıntıya düşeceksin, haciz gelecek. Evin gidecek, işin gidecek, acı günler yaşayacaksın hemşerim, tek tek bile değil her ikisi üst üste gelecek! Allah yardımcın olsun ama bu iş sana zor gelecek! :cry: |
Tamda yerine geldin Deniz1 :lol:
|
Alıntı:
|
Ne zamandır yeni bir müslüman geldiğini görmüyordum en son acizmürid vardı,o da gitti galiba,hoşgeldin deniz....gayretlerini bekliyoruz.
|
Bu da ceee deyip kacanlardan galiba, ya da dogru yolu aramaya koyuldu.
|
Re: hoşbulduk canlar
sevgili arkadaşlar öncelikle mesajlarınız için teşekkür ederim,bu arada burda kalıcı olmya niyetliyim.hayattaki amaçlarımdan biride dünyda ulaşabileceğim kadar insana ulaşmak ve onların düşüncelerinin bir nebzede olsa bilmek.İster ehl-i kitap, ister başkaları olsun, herkesi inancında, düşüncelerinde serbest ve rahat bırakmak, Kur'-an'ın kesin emridir. Bakara ve Kafirun Sureleri dahil, bir çok yerde buna işaret edilir: "Dinde zorlama yoktur. Gerçekten doğrulukla eğrilik, iman ile küfür birbirinden ayrılmıştır."3.siz bu işi tamamen dalgaya almışsınız,bence hoş bişey değil,her mantıklı insan başkalarının düşüncelerine saygılı olmak durumundadır.bu arada ben samsunda öğrenciyim sadece istanbulda yaşıyorum.ayrıca daha önceki mesajımda gücünüze gidecek şeyler yazdıysam affola....
saygılarımla.... |
sevgili deniz ''haddi bilmek'' güzel bir davranıştır. *son yazdığın mesajla, ilk yazdığın mesajdaki üsluba bir bak.
ondan sonra kararını ver. burda kimse senden bir şey talep etmiyor. yazman gereken her şeyi bu sitede özgürce yazabilirsin. tabiki edep dairesinde olmak koşuluyla. yalnız seni uyarayım .bu sitede ,sünni islamla ilgili ezberin bozulabilir. bunun için kimseye darılıp gücenme. son mesajdaki yazdığın üslubunu devam ettirmenide ayrıca bekler ve umarız. bu sitede gaye üzüm yemektir, bağcıyla hiç işimiz olmaz. |
hoşgeldin sn.deniz
|
Sn Deniz,
"benle ateizm'in ne kadar saçma insan dogmasıyla dolu olduğunu tartışmak isteyenlere açığım." - Deniz1 Cok carpici bir ifade olmus. Merak ettim neymis bu dogmalar. Hosgeldiniz, Saygilar, |
Alıntı:
Alıntıdaki cümleler senin mensubu olduğun din hakkında çok fazla bilgin olmadığının göstergesi.. Şayet söylediğin gibi ise sence biz burada ne ile uğraşıyoruz ya da gerçekten öyle ise demek ki dünyada islam dışındaki 6 milya insanın feci algı sorunları var.. Sevgiler... |
Deniz1 Samsunlu olmadığına sevindim çünkü bende Samsunluyum.
|
Sevgili deniz,
Alıntıdaki cümleler senin mensubu olduğun din hakkında çok fazla bilgin olmadığının göstergesi.. Şayet söylediğin gibi ise sence biz burada ne ile uğraşıyoruz ya da gerçekten öyle ise demek ki dünyada islam dışındaki 6 milya insanın feci algı sorunları var.. Sevgiler...[/quote] sizin kendinizinde islami iyi tanimadiginiz belli,ve insanlarinda islami algilama sorunlari ve kendi kafalarini kullanma sorunlari var malesef...sizin islam diye inkar ettiginiz seyinde aslinda islamla alakasi yok,inkar ettiginiz ve elestirdiginiz çok seyi kur'andan degilde hadislerden aliyorsunuz,kur'ani da bir bütün olarak bilmiyorsunuz ..parça parça ve ayetleri makaslayarak kandiriliyorsunuz,veya kandirmaya çalisiyorsunuz..dinde zorlama yoktur evet,MUHAMMED de sadece uyarici olarak gelmistir,bu da ayetle sabittir,inanmak ya da inanmamak hersin özgür iradesine kalmistir.... |
Sevgili gamze, hoşgeldiniz...
Bize İslam'ı tanıtırsanız seviniriz... |
sayın gamze hoşgeldiniz, ama bu kadar heyecanlanmayınız. Ufak harflerle ve tane tane bizi aydınlatmaya çalışınız. Emin olun anlayabiliriz. Siz de sizin anladıgınız İslamı anlatın bakalım.
* * saygılarımla |
Sevgili Gamze,
Önyargılarından şikayet ettiğiniz bir topluluğa önyargılar içeren cümleler ile hitap ederseniz bu hem yanlış hem de temsil ettiğiniz düşünce açısından hatarlı olur. Hoşgeldiniz, umarım bir Müslüman olarak yaptığım bu uyarıma karşı önyargılı bir yaklaşım sergilemezsiniz. Selamlar |
Muhammed araplara uyarıcı olabilir, ama türklere olamaz, tam tersi türkleri sosyal yapıda geri götüren biridir. Türklerin islamiyeti kabul etmeden önce, yapısına ve örgütlenmesine bakın, kadın hak ve özgürlüklerine bakın.
"İslamiyet öncesi Türkler: Halk sınıflara ayrılmaz, toplumda eşitlik esastır. Ekonomik ve dini özgürlük vardır. Kölelik ve soyluluk kavramları yoktur. Din adamları ayrıcalıklı bir sınıf değildir. Yazın yaşadıkları yerler yaylak, kışın ise kışlak olarak ifade edilmiştir. Kadın erkek eşittir. Kadınlar hükümdar olabilir. Hükümdar yokken vekil eşidir. Kadın çarşafa, çuvala sokulmaz. Ama iffetlidir, güçlüdür, karar sahibidir. Taht kavgalarına neden olsa da Hükümdar, alp, bilge, adil ve erdemli kişiler arasından seçilir. Kararlar Kurultay denen mecliste alınır. "Ayukı" denen hükümetle de ülke yönetilir. Türkler dini bir toplum değil, siyasi karakterde bir toplumdur. Ülke yönetiminde din etkisi yoktur. Siyasi ve sosyal yaşam, töre kurallarına göre düzenlenir. Adalet, iyilik, eşitlik değişmeyen hükümlerdir. Sosyal düzeni sağlamak için mahkemeler vardır. Mahkemelerin başında bulunan kişilere yargan denir. Kağanın başkanlık ettiği mahkemeye yargu denmiştir. Yüksek mahkemelerdir ve siyasi suçlara bakar. Tek eşlilik vardır. Tek tanrı inancı vardır. Gök Tanrıya inanılır. İyi ve kötü ruhlar olduğuna, göğün kutsallığına inanılır. Din adamlarına "Kam" denir. Edebiyat, Resim, heykel, minyatür, müzik, orta oyunu vb. güzel sanatlar gelişmiştir. Adi suçlara çok nadir rastlanır. Taciz, tecavüz, sapıklık yoktur. Dürüstlük, mertlik, adalet duygusu hakim karakterdir. İslamiyetin kabulünden sonra Türk karakteri Arap-müslüman karakterine dönüşmeye, töreleri değişmeye başlar. Göçler sonucu farklı toplumlarla kaynaşmanın ve çağların değişmesiyle de farklı bir toplum yapısı ortaya çıkar." Pante'ydi sanırım |
Öyle büyük harflerle yazdığına değmez, büyük harfler de *Muhammed'i yüceltmeye yetmez. Yukarıda astığım iletiye bak, Türkler uygarlıkta bugünkü toplumlarla dahi yarışır, Müslüman toplumlarında hepsinden açık ara öndedir. Siz önce kadın olarak kendinize Müslümanlığı nasıl yakıştırabildiğinizi açıklayın.
Türklerde kölelik, cariyelik yok, Muhammed'de ve onun dininde var. "parça parça ve ayetleri makaslayarak kandiriliyorsunuz,veya kandirmaya çalisiyorsunuz" gamze Hemende nasıl farkettin gamze, bence sen hemen yazdıklarından nasıl çarkederimi düşünmeye başla. Büyük harflerin ve lafların altı kolay dolmaz. Selamlar. |
sevgili gamze, bütün ithamlarında ayağı yere basan bir akledici veya aydınlatıcı bir bilgi yok.
yazdıklarında ,meydanlarda ''tribünlere oynayan'' politikacı üslübu var. 1400 küsür yıldır senin savunmaların süregelmektedir. sen ve senin tavrında olanlar , *mahkemeye ''ortak * savunma'' hazırlamış stajyer avukat gibi davranıyorlar. eğer bu siteye yeni uğruyorsan lafım yok. ama zaman zaman takip ediyorsan , buraya gelen '' islam'' kimlikli her ferd ,senin söylediklerini söylüyor bende bu sitede belki elli defa söylediğimi ellibirinci defa sana söylüyorum. hadisler her yerde kuran ayetlerinden daha çok kullanılıyor. cumaya *gidiyorsan , hoca cuma hutbesinde her defasında bir ayet arkasından bir hadis okur hemde lisanı-arabi olarak daha sonrada , türkçesini okur türkiyenin her camisinde bu aynen bir seramoni niteliğinde devam eder gider. her hatibin yaptığını, sen hadisleri redderek onları ''yalancı'' durumuna düşürüyorsun. hadi hadislerde tamamen sana''haklısın'' diyeyim. kurandan ''cımbızlanmış'' ayetlerdende şikayetin var. onsekizbin alemi yaradan, cenabı rabbül aleminin vahyettiği hiç bir sözde hiçbir harfte ''yanlış, hata'' olmamalı. hal böyle oluncada ,bu kadar ''lafzı-kati'' *bir kelamda, biz bir hata bulamamalıyız. üzücüdür ki (senin için) ben ve benbim gibi ''kalbi mühürlü'' *(sonradan olma) kafirler hata buluyor. sizede ''nasıl savuncağını bilmekte zorlanan'' *lisani haficiler olarak karşımıza çıkıyorsunuz. yazındaki üslübündan anladığım kadarıyla genç *bir insansın. eğer böyleysen ,sana bir ağabeyin olarak tavsiyem , sloganvari heryere çekilebilen kolay ve afaki *söylemlerdense , daha aydınlatıcı, daha doyurucu şeyler söyle ''umulurki doğru yolu bulursunuz'' sırrına mazhar olursun. |
Alıntı:
deniz bosver...hakkaten bosver...o guzel nefesine yazık olur...zira ben cok pişmanım... ses tellerim gitti bagıra bagıra...:) islamla savasan buyuk harbe girer hemde donanmasız...:) |
Hosgeldiniz, --Deniz1 *ve Gamze-- *Islami *once bana anlatip iyi bir mumin yaparsaniz sevinirim,
Cunku,yasim 50 ye *yakasti,oteki tarafa gitmeye heralde uzak deyilim,oyuzden once islami benim ogrenmeye ihtiyacim var. Fakat *ehl-i kitaplar konusunda anlatilanlar beni tatmin etmedi, kimbilir belkide "kalbim muhurlu" .....buyuzden inacim yok. Benim asil uzuldugum,inanlamarin ,inacsiz olanlarin cahil bilgisiz,onlerindeki nuru (kurani) gormeyecek kadar kor olduklarini dusunmeleri.. Oysa sizlerin "dogru yola " cagirdiginiz,oteki taraf * ( bu vesile ile sevap isleyip,avarajinizi yukseltmek istiyorsunuz ) *, okumayan ,arastirmayan insanlar deyiller,aksine * ( *imam gazelinin siddetle reddettigi felsefenin reddi =aklin ,ozgur dusuncenin reddi) * okurlar sorgularlar,en tehlikelisi meraklidirlar,kuskucu olup arastirirlar, *dunyayi siyah beyazdan ibaret gormezler. iste bunlardan dolayi isiniz kolay deyil,fakat tum bunlara karsin su "hosgoru ve akil dini islami " *bizlere anlatsanizda , kalpleri muhurlu olan bizler dogru yolu bulsak,gec kalmadan...... |
Gamze,
Yazın gerek biçim açısından, gerekse içeriği açısından beni öyle derinden etkiledi ki, derhal Kur'an-ı Kerimi yeniden (kim bilir kaçıncı kez) ama bu kez senin gözünle okuyup tövbe edeceğim ve tam da Allah'ın ve Resulunun istediği gibi bir kul olacağım. Gerçi bu falcımın (!) dediğinden dört yıl öncesine tekabül ediyor ama zararı yok, olsun, daha iyi. Yalnız bunu kendi başıma başarabileceğime dair kendime pek güvenim yok korkarım. Bu nedenle senden yardımını rica ediyorum. Kafama takılan sorulara en tumturaklı cevapları verebileceğinden eminim. Bunu nasıl mı anladım? Yazından ilk bakışta belli oluyor. Lütfen bana İslamı öğrenmem için yardımcı ol. Hadi, Fatiha'yı geçelim, Bakara suresinden başlayalım. Yardımın için şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Ah, kabalığımı mazur gör lütfen. Hoşgeldin demeyi unuttum. Hoş geldin. |
(felsefenin reddi =aklin ,ozgur dusuncenin reddi)
bu goreceli bir cumle...ozgur dusunce diye bir mevzu olamaz...insan aklı sınırlı veriyi kapasite eder...ozgur dusunce tum verileri alabilir ve sorgular ve sonuc cıkartır manasındadır...hayır biyolojik olarak mumkun degil...insan aklı cok buyuk bir veriyi kabul eder...ama asla sınırsız veriyi kabul etmez... bu ayrıntıyı bilmekte yarar var...ikincisi yine yanıldıgınız ve hala onyargıda direttiginiz nokta...islamcılar dusuncesiz değiller...okurlar ve cevap bulurlar...okurlar ve araştırırlar... iyi calısmalar... |
Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
troyya bu ayetin tanımına göre cenneti en çok hakedenler katolik papazlardır. yoksa yanılıyormuyum? (afedersin bir büyük nurcu bir büyüğümüzü unutmuşum. oda ''davaya '' hizmet için hiç *''siftah'' yapmadı) |
valla bilmem...ölünce görücez...
|
spartan , *islamcilar dusuncesiz deyiller diye belirtmisin, su cin atasozunun cevap teskil ettigini saniyorum, * "iNANMAK KOLAYDIR , DUSuNMEK CESARET iSTER "......Bunu Ehl-i ktap mesuplari icn su sekillde cevirebiliriz, once inanirlar,sonra,kisitli sinirlar icinde dusunurler...Cunku onlarin yerine karar veren dusunmeye zorlayan vahiy akli vardir *(nakli akil).....
|
hayır tam tersi
"iNANMAK KOLAYDIR , DUSuNMEK CESARET iSTER ".. degil "iNANMAK ZORDUR , CUNKU DUSUNDURUR ".. ispatı ise cok basit; *evrende hiç bir şey yaratılmamıstır diyen bir insan...yolda gordugu son model otomobile off be adamlar ne tasarım yapmıslar diyorsa...bu dusunmek degildir... iyi calısmalar... |
"iNANMAK ZORDUR , CUNKU DUSUNDURUR "..
Evet ben troy abime katılıyorum...inanmak zordur..düşündürür.. inanan adam *her şeyi Allah yaratmış diye düşünür.. İnanmayan adamsa bu nasıl oluşmuş diye araştırır.. yani biri sadece allahın yarattığını düşünür(!) diğeri nasıl olduğunu çözmeye çalışır.. |
"inanmak kolaydir,dusunmek cesaret ister" Bunun acilimi sudur
Insanlar hangi toplumda hangi inanc sisteminde dunyaya geldiyse,o kulturun inanc sisteminin etkisiyle buyur,buyudugunde *inanirdir artik,inanclari *ni sorgulamaz,dunyaya bakisi kendi inacinin dogrulariyladir. oysa bu kabugu kiran,"dudunmeye cesaret" eden sorgulan okuyan kisilerdir. Gene Gotoma (Buda ) buna en guzel yaniti veriyor. Kolayca inanip vahiy (nakil) akilla dunyaya bakanlara ... " Bir seyi duydunuz diye,atalariniz inanmis diye , ben sovledim diye, inanmayin. Kendi kendinize *denediginiz,aklinizla dogru buldugunuz seylere inanin " |
Arkadaslar çok hizlisiniz valla ya,hosbulduk sagolun,zamanim oldugu kadar mesajlariniza cevap vermeye çalisacagim, ama su dalga geçer gibi yazanlara uyuz oluyorum haberiniz olsun,baskalarini elestirenler birazda kendilerine baksinlar.
Büyük harflerle yazmamin Muhammed'i yüceltmek istemekle filan hiç alakasi yok onun yüceligini bilen biliyor yazinin büyük olmasi da sitede yeniyim o da ilk yazimdi simdi ögrendim.. Ayrica ben çok iyi islami biliyorum da demedim,uzun zamandir ilgiliyim ama sanki yeni ögrenmeye basliyor gibiyim,yanlis bildigim çok sey oldugunu ögrendim simdiye kadar bildigim herseyi yeniden gözden geçirmem lazim..kendimi bu yönde gelistirirkende sizlerin neden inkar ettigini anlamaya çalisiyorum,kafanizdaki sorulara cevaplar buldugum ölçüde kendimi gelistirebilecegime de inaniyorum,saygilar |
Deniz tesekkürler,sen nerelerdeydin ya,hep dogru yolu ariyordum bir türlü bulamiyordum.Sayende müslüman oldum cok sükür!Seni Allah mi gönderdi,yoksa Ayetullah Fethullah mi?Her kim gönderdiyse makami cennet olsun.
|
(afedersin bir büyük nurcu bir büyüğümüzü unutmuşum. oda ''davaya '' hizmet için hiç *''siftah'' yapmadı)-Özgür beyin
....... Sevgili Özgür beyin; Yapmadığı doğru ama; Bu konuyu birebir konuşmayı teklif ediyorum :) Selamlar |
Alıntı:
Rica: Ne olur yazılarını boyama... Sevgiler... |
Alıntı:
|
Rica: Ne olur yazılarını boyama...
Sevgiler...[/quote] :D *:D *:D Yazilari boyayinca olmuyormu bu sitede, ama ben çok begeniyorum,tamam öyle istiyorsan boyamam bi daha hem daha kolay olur yaz geç:D |
Re: İslam..
ama su dalga geçer gibi yazanlara uyuz oluyorum haberiniz olsun ( Gamze )
Gamze ablam Uyuz olduklarından biride benimdir mutlaka Ama ben genelde dalgaya sarmam ama....! birileri gelirde ulemaymış edasıyla vaaz etmeye başlarsa ve hele hele arada bilgisizliği fazlasıyla sırıtırsa onunla uğraşırım.. bak benim topicime yazmışsın..Allah kabeye kuranın neresinde evim diyor ben bulamadım demişsin..Bu kitap sizin neyin nerede olduğunu sizlere bizim anlatmamıza gerek yok..kuranı okumuş olsan..bana kalkıp bunu soramazdın. demekki kuranla aran pek iyi değil...ama benim aram çok iyi bunu unutma.. savunduğun kitabı burada sana öğretirlersede onlara uyuz olma..saygılar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:40 . |