![]() |
Türbana hayır mitingleri...
Arkadaşlar,
8 Mart 2008 Cumartesi Saat 12:00 Çağlayan Meydanı Şişli - İSTANBUL İlgilenenlere duyurulur. |
Re: Türbana hayır mitingleri...
yanyanayız...
|
Tepki bu şekilde olmalıdır.
En uygun ve saygını da toplu protesto ya da gösterilerdir. Yapması gerekenler de halktır. Nedenine katılmasam da, şekline gönülden katılıyorum. Şiddet içermeyen, yönetimi etkileyen, eğitici, gösterişli ve yoğun katılımlı bu tip eylemler her zaman etkilidir. Belki kısa dönem için olmasa bile orta ve uzun dönemde toplumun bilinçaltına verilen mesajlar etkilidir. Katılanlara kolay gelsin dileklerimi sunuyorum. Hatalarım, cehaletimdir. |
Cumhuriyet meydanındayız.
Dogmalara maskelere karşıyız. Laikliğin ,Cumhuriyetimizin savunucusuyuz. |
"Şiddet içermeyen, yönetimi etkileyen, eğitici, gösterişli ve yoğun katılımlı bu tip eylemler her zaman etkilidir. Belki kısa dönem için olmasa bile orta ve uzun dönemde toplumun bilinçaltına verilen mesajlar etkilidir. " mhmmd
Bu kadar saf mısınız yada çok kurnazsınız, İslam heryerde şiddetle ve terörle iş başına gelmiştir. Muhammedin zamanından beride böyledir. İş bizimkilere geldimi hemen pasifizmi öğütlüyorsunuz, umarım kötü niyetli değilsiniz. İslamcılar bugün olmasada yarın saldıracaklardır, bunun işaretleri gemiştede vardır, bu günde var. Bu nedenle siz şiddetsizlik öğütlerinizi İslamcılara saklayın yada verin. Bıçak kemiğe dayanmadıkça bu insanlar şiddete bulaşmazlar, ama saldırıya uğradıklarında da gereken cevabı vereceklerdir, bundan da kimse kuşku duymasın. Saygılarımla; |
Masonlar ayaklandı!! 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% *
Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtüsüyle alakalı yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler. Üniversitelere özgürlük masonları çok üzmüş!! Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtülü öğrencilerin üniversitelere serbestçe girmelerini sağlayacak yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler. AK Parti ile MHP'nin başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmaya yönelik yasal düzenleme yapma girişimine karşı çıkan guruplar arasına Masonların alt kolu Lionslar da katıldı. Bazı gazetelere ilan veren Lionslar, öğrencilerin başörtüsüyle serbestçe üniverseteler girmelerine imkan sağlayacak düzenlemeleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade ettiler. Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu imzasıyla yayımlanan ilanda, şöyle denildi: “Biz Türk Lionsları bir siyasi simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz.” ............. Yukarıdaki bir haber... Lions'un ne olduğunu ve bu halkın doğru veya yanlış Lionslara karşı olan tavrını ve Lionsların bu konudaki mesajlarının kimin işine yaradığını hep beraber düşünelim. Örneğin ben, başörtüsünün veya herhangi bir örtünün dinin ana artelleri ile hiç ama hiç alakası olmadığını savunuyorum. Türban takmak istiyorsa bırakın taksın diyorum. Ve Türban takarak dini anlayılşını ortaya koymuş bir kişinin de bu anlayışın dışında yaşamak için çalışmasını gördüğümde yüzüne şırrak diye vurarak toplumsal riya yaptıklarını söylüyorum. Öte yandan Lionsa mı kaldı arkadaş bu işin çözümü var bu işte bir bnelik diyerek, bir saf tutmam gerektiğinde tabiki gariban halkımın tarafını ve çoğunluğunun sesini dinliyorum. Yav anlasanıza, Rektör kelimesi Türkçe de değişmeden Dekan kelimesi türkçe de değişmeden ne anlamı var. Adam ateist iyi güzel bir sözümüz yok. Daha iyi de diyelim. Peki aynı adam Dekan, yani dean of faculty Şimdi Oxford ingilizece sözlüğe herkes açsın baksın. Dean ne demekmiş? DEAN OF FACULTY ne anlama gelirmiş. Cevapları bekliyorum. Ben özgürlük için sloganımı buradan yazıyorum. Üniversitelerde kullanılan makam isimlerinin dini obje içermesi laikliğe aykırıdır. Haydi buyrun. düşün ardıma :) Türbanın üstünde kilise fesi olduktan sonra ne işe yarar ki söylemler. Türban olmasın tamam ama kilse fesi de olmasın, dekan değil başka bir şey olsun Papazların giydiği kıdem renkleri ile kilise senatosu renkleri aynı olmasın, Anıtkabire papazın yürümesi gibi fotoğraf veren absurt görüntüleri millet yutmuyor zira. Evet, Türban olmasın, Kilise fesi olmasın, Rekötlerin dekanların isimleri ve elbiseleri de dini hiç bir obje barındırmasın. Hem Atatürk miü koydu arkadaş Dekanı, Rektörü, Uluslacılar uyumayınnn Atanın öz türkçesine sahip çıkın. Tabii yerse... Geleim Türbanım da türbanım diyenlere.. Bre güzel kızcağızım, o okulu bitirince ne yapacaksın.. Çalışacaksın değil mi? Peki Allah'ın ayetine bu çalışma güdünüzün uymadığını bilmiyormusunuz. Madem iaşeni sağlamak için toplumsal ihtiyaçlarından vazgeçmiyorsun ki geçmeni de isteyen yok; öyleyse neden ota gelince kıpır kıprı da bıçağa gelince beeeeğğğğ yapıyorsun., Başınızı örttüğünüzde kendinizi korursunuız bir sözüm yok. Ama açarak dini riyasız yaşayabilirsiniz, ki başı açık olduğu için kafir dediğniz nice insanlar varki beş vakit namazında. Ulan Fethullah seni bir elime geçirsem varya, Türkiye de kapat kapat diye çocukları kutuplaştırırken, Azerbaycan da ise açın açın diye farklı bir hinlik uyguluyorsun. Selamlar. |
cumhuriyete sahip çıkalım ,,,
dinci ,şeriyatçı çapulculara meydan vermeyelim , gericiliğe hayır diyelim ,, türbana hayır! dincilere hayır ! Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana" "Atatürk gençliği görev başında" http://www.ntvmsnbc.com/news/264639.jpg http://image.haber7.com/haber/61241.jpg |
“Fakültenin yönetiminden sorumlu amir” anlamında Almancadan dilimize geçen dekan kelimesi kullanılmaktadır.
Dekan Almancadır. Sevgili Oki'nin söylemiş olduğu dean ise ingilizcedir |
Rektör ve dekan aslında katolik ve anglikan kliselerinde yönetici kadrolarının aldıkları isimlerdir.
Gene atladım oki. Da ne olacak, takıldığın şeye bak. Burdan inşallah niye türbana takıldığımı sorarsın. :) Saygılarımla; |
Ulan Fethullah seni bir elime geçirsem varya, Türkiye de kapat kapat diye çocukları kutuplaştırırken, Azerbaycan da ise açın açın diye farklı bir hinlik uyguluyorsun. okinono
okinono, Fethullahın Azerbaycanda yaptıkları hakkında bilmediğimiz bir şey mi *var? Sorozla bağlantısı var mı? Bir açıklasan da *bizde (tabi siteyi takip eden fetullahçılar da) öğrensek ne haltlar karıştırdığını... |
ne turbanımış bee....helal olsun valla...ulkede ki celişki torbalarını bir bir yuz ustune cıkarıyor...
gozunun capağını yerim ben bu başörtüsünün... Allaha put diyen gerici yobazların celişkisine bak...anıtkabire yuruyup...ataya şikayet ediyorlar ataturk ölü ölü....haberiniz yok mu... hayatınız çelişki sizin bee...ALLAH herkes gerçeği göstersin... haberler de bir yobaz kadın cıkıp kustu resmen sacmalıgını...var ya hayatımda bu kadar gulmemisimdir ben..yerlerde kıvrandım resmen yaa.. bir resim gosteriyor diyor ki...bakın ataturkun yanında bir tane bası ortulu kadın var mı diyor... sonra diyor ki..iste turk kadını budur diyor... e be celişki torbası...e be bilmeden konusan...atatur turk degil o zaman senin sacma sapan söylemine göre...ataturk turk değil...sen nasıl türk oluyorsun manyamış...atatürkün annesi türk kadını değil mi..atatürk ün bir karısının başı örtülü o türk değil mi... yazıklar olsun boyle sacma beyinlere yazıklar olsun... |
Azerbaycandaki üniversitelerde bunlar, yedi ceddinden başı bağlı olan Azeri ve buradan oraya okumaya giden kızlara hizmet için başınızı açacaksınız diye baskı yapıyorlar.
Tanıdığınız bir okuyan varsa teyit edebilirsiniz. Selamlar |
|
Alıntı:
Put karşıtı sözleri takdirle karşılarım hep. Umarım, Hacerin üreme organını temsil eden muhafaza ve Afrodit heykelinin kopmuş parçası olan o karataşa yuzbinlerce hacının el-yüz sürmesini de eleştiriyorsundur bu mantıkla. Ölü o Hacer ölü. Onun üreme organı da çürümüş gitmiş. Bir taşın da, bırak Afrodit heykelinin kafası olmasını, isterse gökten düşmüş olsun, isterse cennetten, etrafında dönüp, öpülmesinin ne önemi olabilir Tanrı katında? Değil mi? Bakma sen bu manyamışlara, müşrik bunlar, ne yaptığını, ne söylediğini bilmez. |
pante guzel kardesim...hacerden mi istiyorlar gunahlarını affetmelerini...
sen ataturkun naassının basına gidipte dua edenini gordunmu nokta....bu sana ders olsun... ikincisi *resme bak bakalım ne yorum getirceksin |
Atatürk'ün zamanında saçı açık olmak serbestti değil mi?
İran'da da serbestti, Arabistan'da da. Ya bugün? Bırak kendi ülkesinin vatandaşını, dışardan giden turist dahi, hatta kadın bakanlar, milletvekilleri dahi kapanmak zorunda. Sanki bir ülkeye değil, camiye giriyorlar. Ülkemizde ise saçı açık olmuş, kapalı olmuş bir yasak yok. Yasak türban için ve üniversiteler ile kamusal alanlarda. Niçin yasak? Çünkü üniforma gibi giyiyor onu. Meydan okuyor. Diyor ki "başı açmak büyük günahlardandır." Yine diyor ki "Müslüman bir kadın, başı açık bir kadının yanında başını açamaz" Bu zihniyet, üniversite de yarın haremlik-selamlık isteyecektir. Bu zihmiyet yarın, sadece kadın öğretim görevlisi isteyecektir. Bu zihniyet yarın erkeklere ayrı, kadınlara ayrı hastane isteyecektir. Bu zihniyet yarın askeriyede, polisde türbanlı olarak görev almak isteyecektir. Asıl bu zihniyet yarın herkesin kapanmasını isteyecektir. O nedenle yobaz olan da bu zihniyettir, bu zihniyeti savunandır. |
Diyor ki "başı açmak büyük günahlardandır."
senaryo ve yonetmen : pante :D *:D *:D *:D *:D şimdi soyle pante bana... Ülkemizde ise saçı açık olmuş, kapalı olmuş bir yasak yok. bu cumleni nasıl savuncaksın bana...ve yukarda yazdıgın meydan okuma kelimesini nerenden salladın...pante bırak simdi,bak burda en akıllı adam sensin...beni kandıramazsın...boyle bir cumleyi kimse edemez...edeni de yok... tamam kardesim... turbanla girmeyin okula...benim icin hava hos...bu yasagı getirenlerden elbet bir gun birileri hesap soracaktır...bunda hiç suphe duymayın turban kalksın...o zaman universitelere mini etekle de girilmesin... bak sunu soyleyeceksiniz... mini etekliyi gordugunuz an universitede...laiklik elden gidiyor diceksiniz anlastık mı? |
ya bir kere
http://img63.imageshack.us/img63/9766/latifepc9.jpg bu ne arkadaslar...ataturkun yobazların icinde ne işi var.. haaa o zaman durup dusuneceksiniz...kimseye yobaz demeye hakkımız yok... ataturk bile insanın kendi vicdan hurriyeyine izin vermis degil mi guzel kardesim...laiklik sonradan gelmemi yoksa acep ulkemize... kim getirdi... |
Alıntı:
Putperestler de günahları bağışlayanın Allah olduğuna inanır. Putları ise şefaat için edinirler. "Şefaat ya Resulallah!" gibi. Bunu söyleyen putperesttir. Hacerülesvedi öpen de. Türbelere gidip dilekte bulunanlar da. Tabi ki Atatürk zamanında kapalı kadınlar çoktu. Annesi de, eşi de. Onu söyleyen bilgisizlik etmiş. Bir kişi böyle konuştu diye onu genele yansıtman yanlış. O dönemde birden tüm kadınların açılacağını düşünmemeli kimse. Zamanla yaygınlık kazanmıştır. Son 10-15 yıla kadar da böyle sürmüştür. Şimdi ise tersine bir gelişim var. Ama bu aldatmasın kimseyi. Geçici bir durum ve konjöktürün, şartların değişmesiyle yine eski çizgisinde gelişecektir. Kimse de son gelişmelerden şeriat düzeni hevesine kapılmasın. Türkiye'nin çok sağlam temelleri, kirişleri, kolonları var. Olan, bunlarla oynayanlara olur. |
Tabi ki Atatürk zamanında kapalı kadınlar çoktu. Annesi de, eşi de.
Onu söyleyen bilgisizlik etmiş. Bir kişi böyle konuştu diye onu genele yansıtman yanlış. işte bu cumleyi bekliyordum pante senden...sagol..cunku sana saygım var burda.. senin yazılarını okurum. eyvallah..diger cumlelerinde bir noktaya katılmıyorum...putperestler Allaha inanmazlar...islamiyetin Allah inancına inanmazlar...ama hacerul esved e gidipte onu öpmek koklamak...tamam belki bu noktada haklısın ama..oradaki adam gonlunu sadece ALLAH a acmıstır..eger boyle bir şey yapmadan hacca gidiyorsa..zaten bosu bosuna gider... |
|
link olarak verdigin buyuk gunahlar a yuzde yuz katılıyorum...
cunku ulkenin kaosta olmasını sebeni...cezaların hafif olması...10 yıl yatıp cıkıyor adam... ozgurlukler insan haklarını engelliyorsa...o ozgurluk olmaz...resmen katliam olur. |
Diğerlerini boşver. Saçın açık olmasının büyük günah olduğunu yazmama hayret etmiştin.
Demek ki doğruymuş. 34- Avret mahallini başkasına göstermek. Erkeğin göbekle dizi arası, kadının, saçı, kolu, bacağı avretdir. Başkasının avret yerine bakmak da harâmdır. 51- Kadınların dar elbise giymesi. Kadınların, kızların, başı, saçı, kolları, bacakları açık sokağa çıkmaları harâm olduğu gibi, ince, süslü, dar, hoş kokulu elbise ile çıkmaları da harâmdır. Halbuki saçın avret yeri olduğunu söyleyen tek bir ayet dahi yoktur. Avret yeri cinsel organlardır. Araf suresinde bunların örtülmesi için Allah'ın giysiyi yarattığını yazar. Ama ekler: "Bundan da önemlisi takva elbisesidir." Saç zaten örtüdür. Başı örter. Örtünün örtülmesi ancak soğuktan, sıcaktan korunmak için olur. Kur'an'daki Nur-31'deki örtü, göğüslerin kapatılması içindir. Ahzap'taki dış örtü ise, evdeki serbest giyimle, iç giyimle sokağa çıkılmamasıdır. Çarşaf, pardesü vs. değildir. Ama kutsal alimler (!) en başta da Gazali gibileri kadını eve ve kapanmaya mahkum eder. |
Büyük islam alimi Gazali şöyle diyor:
Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dişarı çıkmak arzusu gelir. (Gazali, Kimyayi Saadet, s: 178) Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasindan izin aldiktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır: Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne, Hiç çıkmamış gibi davrana, Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya, Kalabalığa karışmaya, Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya, Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura, İşini bir an önce bitirip evine döne, (Gazali, Ihya, 2/290) Zina ve tacize bir önlem olarak İslam kadınların özgürlüklerini kısıtlama yolunu seçmiştir. Kadının özgürlüğü, örtüyle kapanarak , eve kapatılarak kısıtlanmıştır. İslam'da kadının çalışması ev işleri ve çocuk yetiştirme olarak görülmüştür. Kadının bir meslek sahibi olmasının İslam'da yeri yoktur. Dolayısıyla İslam'ın kadına eğitim hakkı gibi bir derdi yoktur. O halde neden üniversitelerle uğraşılır? Tamamen duygusal ve siyasi nedenlerle. |
2008 versiyonu rte anayasası
|
Ahanda sordum Peker. *:?: *Atlamayın herşeye, atlamayınnnnnn:)
Aydoe'nin söz ettiği Almanca Dekan'ın kökü de Dean den gelmektedir. Zaten üniversitelerin ilk kuruluş amaçları asla dinden ayrı düşünülemezdi. Asıl mesele aynı dini figürlerin hala, hem de bir dini objenin merkezde olduğu bir tartışmada taraflardan hiçbirisinin dile getirmemesi. Sanki cısss konu. Ne yani ne farkı var rektörün veya dekanın veya öğrencinin giydiği tören elbisesiyle türbanın. Ben doğrucana şunu diyorum. Evet dinsel obje olmamalı. Türban yoksa o elbiseler ve isimler de olmamalı. Aynı durum hâkim ve yargıçların elbiselerinde de mevcut aslında. Eğer otoriteyi temsil edecek ise boğazlı siyah kazak üstüne beyaz kaşkol bence daha bir otoriter hava verir. İşte gördük, Cumhurbaşkanımızın eşi, kafayı bağlamış alta smokin giymiş. Ne bu şimdi anlayan beri gelsin. Smokini kim giyer? Vallahi bunu tam bilmiyorum. Sahi masonlar smokin giyer. Başka kim giyer. Devlet rical mi? İyi de niye giyer? Kim dedi? Kim koydu bu kuralı? Mesela Suudi kral daldaşak her yere giriyor kimse ona hoop smokin giyeceksin demiyor. Adam hem Arap hem vahhabi., hem de dünyanın her yerinde her bir toplantıya kırk karısıyla katılıyor. Alın Kaddafi örneği. Bırakın elbiseyi değiştirmeyi Fransa’nın ortasına çadır kuruyor. Yani arkadaşlar, Türban konusunun böyle olacağı çok önceden *belliydi. Bu bir beş yıllık daha sözde halkın oyunu kapma olayı. Deniz Baykal da bu işin parçası. O aklı sıra bu beş den sonra ki sırasını bekliyor. Atatürk'ün eşi Latife hanımın hafızalardaki bütün resimleri başörtülü. Ne yaptı Atatürk şimdi o zaman. Milleti kandırmak için örttürdü dense bir dert, yok kadınlar zaten örtülüydü, karısına söz geçirmedi dese hepten konu çarşafa dolanıyor. Çünkü Uşakzadeler hepimizin bildiği gibi hiçte İslami bir yaşayışı seçmiş aile değil, aksine çok modern ve hatta savaşın ortasında bir ordu kumandanının odasına kızlarını yollayacak kadar da modern. Yani, Türban suni bir tezgâhtır. Bu tezgâhı Kuran 1980 dir. Tezgâhın parsasını toplayan AKP dir. Nal toplayan her zaman olduğu gibi halkımdır. Ayrıca bugün dini simge olarak gördükleri türbanın serbestliği en çok ateizmin işine yaracaktır. Aha da yazın buraya. Çünkü din denilince akla artık bu kadar hızlı iletişimin olduğu bir çağda başka bir şey gelmiyor. Yani Türbanın serbestliği ile dincilerin elindeki son kozda alınıyor ama farkında değiller. Bundan sonrası şamda kayısı, dinler arsı diyalog ile bir nesil sonra nur topu gibi içi boş ve amacı olmayan yarı Ortodoks yarı Protestan İslam diye bir ucube çıkacak. Ben anlamıyorum ki, bugün türban türban diyenler madem bu kadar dini bütün; Nasıl oluyor da teknolojik harcamada bu ülke Avrupa’yı neredeyse sollayabiliyor, nasıl oluyor da tesettürlü mayoların satışı patlıyor, nasıl oluyor da Tarkan hit oluyor, nasıl oluyor da, biri bizi şey ediyor oyunu reyting rekorları kırıyor, nasıl oluyor da mahkemeler dolup taşıyor boşanmalar ile. Nasıl nasıl nasıl? Demokrasi ile yönetilmek demek, halkın kendi iradesi demektir. Bu iradenin kurallarının merkezinin kimden olduğu değil, kime olduğudur asıl önemli olan. Nasılların her birinde türbandan daha önemli dini düsturlar vardır. Bunların hepsini es geçerken din yokta; sadece kafayı örtünce mi var? Alın işte bir anlayan beri gelsin durumu daha. Haa aklıma geldi, asıl denyo bu işi bu kadar çıkmaza sokan, İstanbul üniversitesi bir zamanlar rüşvetçi rektörü alamedaroğluydu. Ne oldu şimdi nerde acaba bilen var mı? Çaktı kazığı yiyor paraları. *Adamın yemediği halt kalmadı attılar mı içeri? Yookkk… Niye; çünkü onlar aydın. O kadar aydın ki kendi şahsi menfaatlerini aydınlatmak için ülkelerinin geleceğini karartmakta bir beis görmüyorlar. Türban olmaz arkadaş. Burka olacak. Üst ise komple Bürük ile örtülecek. Valla sokakta gezerken tek tük böylelerini görünce, helal olsun diyorum hiç olmaz ise riya yapmıyorlar. Zira inandıkları dini nasıl anlıyorlarsa öyle giyiniyorlar. * Türbanı takıp diplomayı kilise fesi ile almak gibi bir riyakârlığı yapmıyorlar. Önce toplumsal riyadan sıyrılmak lazım ki, doğru nedir tartışılabilsin. Türban ile giremezsin diyenlere ne demeli acaba. Sen hem yıllarca o toplumu ikinci sınıf olarak gör, aydınlanmayı halkın öz kültüründen ve değerlerinden ayırmak olarak algıla, abudik gubidik twist ile avun, sonra da kalk giremezsin de. Hadi yaaa. İşte soruyor halk sana. Kimsin sen diye. Ne diyorsun o zaman. Ben laik devletin savunucusuyum. İyi de seni kuran kim di Ey YÖK. Nerden çıktın da sen demokrasi havarisi kesildin başımıza. * İhsan doğramacı, evet biri de o. Bunlar varya bunlarrrr. Ahh ahhh. İhsan doğramacı ölünce haber verin size bir şey anlatacağım. Şimdi anlatırsam mahkemeye verir çünkü. Neyse konuya devam; Türban illa örteceksiniz diye fetva veren tarikat şeyhlerinin hepsi ama hepsi en son model arabalar ile geziyorlar. Ne yani örtünme emir de, israf etmeyin emir değil mi? Türbanı protesto etmek için Anıtkabire gidenlere ne demeli acaba; Merhum kabrinde diyordur, yav bizim hatunun başı kapalıydı. Ben şimdi ne deyim size. Açın desem devrim güme gidecek, açmayın desem de devrim güme gidecek. Ahh İsmet ahhhh, der hayıflanıyordur. Bakın ey nurcular; Bediüzzaman’ın yeğeni, yani Abdülmecit efendinin kızı, Üstadın izni ile üniversitede okumuştur. Bu bir. Nurculukta kadının figür olarak kullanılması, Sayın Erbakan’ın İzmir seçim propagandasından kopya edilmiştir. Bu iki. Nurcu kızcağızların neredeyse tamamı, bir zaman sonra mutsuzlaşır ve evlenemezler böyle camiada çok kızcağız vardır. Bu üç. Tesettürü savunmak türbanı savunmak değildir. Bu dört. Açın 1.Mektubu okuyun vahyi semavi kılıç ne demektir düşünün. Bu beş. Bunca yıldır size ikinci sınıf muamelesi yapanlardan öç almak yerine, onlar ile barışın. Bu altı. Denizler mürekkep olsa Rabbimin kelimeleri tükenmez ayetini ezberleyin. Bu yedi. Şu sureyi hepiniz biliyorsunuz. Anlamını öyle tevil ile tefsir ile değil, yalın olarak okuyun . İza cae e nasrullahi vel feth. Veraytennase yedhulune fidinillahi effacaa. Fesabbih bi hamdik rabbike vesatğfiruhu innehu kane tevvab. Bu Sekiz. Vahyin ne olduğunu ve ismet’İn ne demek olduğunu öğrenin. Bu dokuz. Mehdiyetin bütün dinlerde var olduğunu ve hepsinin bugün aynı tarihleri aşağı yukarı beklediğini bilin. Ve neden bir mehdi sorusunu sorun kendinize ve peşinden dördüncü lemayı okuyun. Bu on. Risale i nurlarda, 19 mektup ve 19 söz dahil olmak üzere hiçbir yerde son peygamber diye bir tanımın geçmediğini sadece bir haşiyede ahir zaman tabirinin kullanıldığını araştırın. Bu onbir. Oğlum Oki yine dağıttın konuyu. Hay senin yazacağın yazının içine diyebilirsiniz. Bu da oniki. Annaa, Musanın oniki pınarından oniki kavmin her birinin içtiği suya gelmişiz yahu Neyse, Göbekli kümbetini çözemedik biz daha :) Bir de fırça yedik. Vay efendim konuyu dağıtıyorsun diye. Yav arkadaş hangi konu? Leyleğin ömrü laklak lak lak Ne yani ha lak lak, ha laklak ne fark eder ki? Madem icraat yok, maksat muhabbet olsun o zaman. Not: Satılık Kartal 91 model. LPG ruhsata işli. Referans: Peker ve Aydoe * Selamlar |
Oki doğru söylüyor,Arap kültüründen kurtulmak adına batı taklitçiliği yapmak doğru değil.
Öz dilimizi kullanmalıyız.Nedir o cübbeler kepler biçimsellik,bize ait olmayan simgeler. Kendi rönesansımızı yapmalıyız. |
hadi yapalim.
|
Tabi *ki *Atatürk *zamanında *kapalı *kadınlar *çoktu. *Annesi *de, *eşi *de.
Onu *söyleyen *bilgisizlik *etmiş. *Bir *kişi *böyle *konuştu *diye *onu *genele *yansıtman *yanlış. pante, O zamanlar Atatürkün hanımı gerçekten dini inancı nedeniyle mi * başını örtüyordu? Ayrıca, eşinin başının kapalı olması kılık kıyafet devriminden önceydi. |
Azerbaycandaki üniversitelerde bunlar, yedi ceddinden başı bağlı olan Azeri ve buradan oraya okumaya giden kızlara hizmet için başınızı açacaksınız diye baskı yapıyorlar.
Tanıdığınız bir okuyan varsa teyit edebilirsiniz. okinono, Tanıdığım fethullahçı yok, sadece siteye göz gezdiren fethullahçı vardır diye düşünmüştüm. Vay anasını *8O adamın yediği herzelere bak, sanki abd gizli servisi adına çalışıyor. Bu konularda bilmediğimiz öyle çok şey var ki? İhsan doğramacı olayını da aklımda tutmaya çalışağım, bakalım o ne yapmış. :? |
Alıntı:
O nedenle Latife Hanım bir kıstas olmamalı. Zübeyde Hanım ise hiç kıstas olamaz. Çünkü Cumhuriyetten önce vefat etmiştir. Giydikleri de bugün tartışılan sıkmabaş türban değildir. Başörtüsüne yasak konulması en büyük yanlışlardan biriydi ve dincilerin çok işine yaradı. Gelinen noktada laiklikle başörtüsü eşdeğer görülmeye başladı. Yasak konulan dönemde Bir üniversite kapısında parmakla sayılacak kadar kapalı öğrenci varken bugün yığınlar var. Bu yasağı koyanlar laikler olabilir. Ama bir tuzak gibidir bu yasaklar ve dincilerin işine yarar. İsteseler dinciler böyle işlerine yarayacak bir tuzağı kuramazlardı. Şahince davranışların sonucudur bu. Dincilerin önünü kesmek amacıyla sakal bırakmayı yasaklamaya benzer. Ya da Arapçayı yasaklamaya. Bunlar bumerang hançeri gibidir ve atana geri döner. Bugün başa gelen de budur ve en az zararla atlatılmaya çalışılmalıdır. Türban nedeniyle darbe beklentisi içinde olmak çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Toplumsal tepkilerle tavır konmalı ve türban girişimi laiklik aleyhine dönüştürülmemeli, laikliğin temelleri güvence altına aldırtılmalıdır. |
"Ayrıca bugün dini simge olarak gördükleri türbanın serbestliği en çok ateizmin işine yaracaktır. " Oki
Haydi ateistler türban için ileri! Pragmatizm temel doğruların öneminin anlaşılmamasına yol açabilir, bir de bakmışsınız ateizm bir din, papamız oki.Tarikat kuramadın ya şimdide ateizme gözünü diktin. "İza cae e nasrullahi vel feth. Veraytennase yedhulune fidinillahi effacaa. Fesabbih bi hamdik rabbike vesatğfiruhu innehu kane tevvab. " Oki Şunu baştan söylesene, küfür etmiyorsun dimi. Evet arapça kullanarak, batı taklitçiliği yapmayalım. "İhsan doğramacı, evet biri de o. Bunlar varya bunlarrrr. Ahh ahhh. İhsan doğramacı ölünce haber verin size bir şey anlatacağım. Şimdi anlatırsam mahkemeye verir çünkü. " Oki İhsan Doğramacı bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuş biridir. Yararları zararlarını 1000 kez geçer. İyiki de Doğramacı vardı, kulaktan dolma bilgiler sana pek yakışmış okicim. Onun gibi ikinci bir adam daha sayamazsınız. Kanıtsız mesnetsiz üfürmezsek, şimdi anlatamayacağınız şeyleri de telaffuz etmezseniz şık bir yaklaşım olur. Saygılarımla; |
Bilimum sol parti mensuplarının en az 1/3 nün türban karşıtı olmadığını göz önüne alırsak,bu azgın azınlığın faşist isteklerinin demokrasi açısından hiçbir şey ifade etmediğini söyleyebiliriz.
|
Yav Peker,
İhsan Doğramacı ile tam 1 hafta beraber yaşadım. *Reklam mı yapalım illa. Reklam sazanı parlatır, Okiyi tozlatır. Sen benim araba işinş hallet söz Alabalık yapacam seni :) Bu arada daha önemlisi Pantenin mesajında; Atatürk'ün Latife hanım ile olan evliliğinde başı açık olan Latife hanımı kim neden kapatmıştır. Yani Atatürkün üstünde nasıl bir baskı vardı da Devlet protokolunda başı hazır açık bir bayanı zorla kapattırdı? 1926 da boşanma hımmm.... Kılık kıyafet devrimi tarihi kaç acaba.. Ve Atatürk'ün ölüm tarihide var unutmadan. Peker size soruyorum cevaplayın hemen :) Ben iddia ediyorum kılık kıyafet devrimi denilen ıslahat yapılmamış olsaydı, bu gün halk ile devlet arasındaki uçurum daha az olurdu. Selamlar |
"İhsan Doğramacı ile tam 1 hafta beraber yaşadım. *Reklam mı yapalım illa. " oki
Gene şüpheye yer bırakmayacak bir ispat sundunuz. :) Anlaşamayıp ayrıldınız mı. Oki telefon rehberinide ezberlemiyorum. :) Oki aynasız sazanlık, size çok yakışıyor. Ona atlama buna atlama diye zabıtalık yaptığına göre. "Ben iddia ediyorum kılık kıyafet devrimi denilen ıslahat yapılmamış olsaydı, bu gün halk ile devlet arasındaki uçurum daha az olurdu. " oki Oki hala ile, amca arasındaki polemiğe de bir açıklık getirsen de aydınlansak. Şunu araştırın bunu araştırın diyeğinize, ya link verin, ya da yazın. Bu bir ricadır. Söylemesem anlamazdında. :) Saygılarımla; |
Gene şüpheye yer bırakmayacak bir ispat sundunuz. *Anlaşamayıp ayrıldınız mı.
Mihmandarıydım. Oki telefon rehberinide ezberlemiyorum. * 2. Boşunamı dedik sazan diye. Balıkların hafızası yoktur. İşte ispatı :) Oki hala ile, amca arasındaki polemiğe de bir açıklık getirsen de aydınlansak 3. Halamın şeyi olsaydı amcam olurdu.. Ama neyi neyi ... düşün düşün hımmm yav bulamadım. Peker neyiydi ? :) Selamlar. |
üniversiteli bir rektör tek bir türbanlı girsin okula okulu kapatırım diyor !! :D *:D
ey benim saftrik rektörüm senin maaşını sana kim veriyor ondan haberin varmı ? ben esnafım benden bu ay gene eğitime katkı payı aldılar bu para sana da gidiyor . senin maaşına ve görevine son veriyorum gücün yetiyorsa engelle beni *:D sen kimsin ki okulu üniversiteyi kapatıyorsun ? başı açık olan kızların hakkına sen nasıl tecavüz edersin kimsin lan sen ? acaip kızdım ama ha *:D şaşırmış bu insanlar . akıllarınca birşey ispat etmeye kalkıyorlar güzel zaten bu tür eylemi yapanlar kendilerini belli ediyorlar tek tek ayıklanır ileride bu insanlar . bu ülkeye zarar vermekden başka bir eylem değil akıllarını başlarına almazlar ise alırlar ... |
Bir dinin tesirinden hala kendini kurtaramayan Masonik prensip ve hakikatleri kavrayamayan Masonların bol miktarda mevcudiyeti çok üzücüdür." (Mimar Sinan, S: 4, Sf: 40) Aspendos
!!!!!!!!!!!!! Aspendos sen mason mu oldun, alıntıladığın yazı, Mimar Sinan *masonların dergisine aittir??? Seni tebrik ederim gelişme var. Gene sürpriz yaptın Aspendos. :) İyi de masonlar seni nasıl aldı, ona daha fazla hayret ettim. |
Alıntı:
aslında sana söyleyecek o kadar çok şey varki.. Hangisinden başlasam bilemiyorum. Bak güzel kardeşim istersen şöyle etkili bir sözle başlayayım.. Atatürk olmasaydı senin hangi anadan doğma bir insan olabileceği üzerine konuşsakmı acaba.. Ama sen böyle bir durumada razı olurdun.. Yıllarca arapların hegemonyası altında onların ...............nefeslerine tahammül etmedinizmi. Elbet böyle bir durumada tahammül edebilirsiniz. Belki söz tahammül edebilirsiniz ama biz inanmayanlar böyle bir lekeyi asla kabullenemeyiz. Her halde ne demek istediğimizi anlamışsınızdır. Atatürk bu yüzyılda bütün insanlık için bir aydınlanma önderi olmuştur. Onun adını .................ağızlarınıza almanıza izin verebileceğimizimi sanıyorsunuz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa bence şimdiden kendinize iran yada arabistanda bir yer ayırın. Zira gidebileceğiniz yegane yer orası olacaktır. Bu ülkeyi kanla kurup çarşafla sizemi teslim edeceğiz. ...................beyinlerinizin işlemeyişinin cezasını neden biz çekelim. Koskoca çin de ilkokullarda Atatürk ün ilkeleri okutulup çocuklarının onun ilkeleri doğrultusunda yetişmesini isterken siz hala o bitmez nefret ve kininizle utanmadan namusunuzu kurtaran insana dil uzatıyorsunuz. Bu kadar aymazlık, bu kadar duymazlık olamaz. Atatürk ilkelerini kendine ilke edinen ülkelerin hepsi bugün dünyada söz sahibi olmaya başlamışlardır. Senin taptığın muhammedin Türk milletine ne faydası olmuş.. Bir tane örnek gösteremezin. Her yıl milyonlarca Türk parası arabistana akıyor. Bundan başka ne yapmış. Türksen tabiki. Ama senin gibilerin Türklüğünden her zaman şüphe etmişimdir. Bütün bu olaylardan sonrada emin olmaya başladım. Ben bir agnoistim. Ama belki sayımız sizin gibi .................... durdurmaya yetmeyecek. Tek umudumuz aleviler. Belki onların direnişleri buna engel olacaktır. Aleviliğin Türklerin ilk inanış temellerinden kaynaklanmasıda belki bunu gerektiriyor. Birde çoğunluğun sesi, yasalar, kanunlar gibi şeylerden bahsediyorsunuz. Bak size sizin çok iyi bildiğiniz bir hikayeyi anlatayım. Ali nin eşrafından bir köylü devesiyle muaviyenin hakimiyetindeki şama gider. Şehre varır varmaz hemen adamın üzerine çullanırlar ve devesini , yükünü elinden alırlar. Adam yapmayın beyler deve benim eşyalar benim derler. Oradakiler hayır deve bizim eşyalarda bizim derler. Senindi benimdi derken kadıya çıkarlar. Kadı derki bu devenin senin olduğunu nasıl ispatlarsın. Adam derki bu deve erkek deve bu deve benim eşyalarda benim falanca yerden geldim, epey dil döker. Oradakiler derler bu deve dişi eşyalar ve deve bizim.. Kadı eğilir deveye bakar, başını sallar derki bu işi ancak muaviye çözer ona soralım. muaviyeye giderler adam derdini anlatır. muaviye orada toplanan yaklaşık on bin kişiye sorar, adamın anlattıklarına ne diyeceksiniz. On bin kişi bir ağızdan deve dişi eşyalar ve deve bizim. muaviye adama döner. git ali ye deki bizde bu on bin kişi oldukça bu deve dişi ve eşyalarda bizim. İşte sizin çoğunluk anlayışınız, adalet anlayışınız, hak hukuk anlayışınız, çağdaşlık anlayışınız bu. Beyinlerinizi bir örümcek bağlamış ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Türbanlı kadınları mezun edeceksiniz. Diyelimki doktor oldu. Ben de geldim dedimki ya benim cinsel organımın sağından solundan ağrılar hissediyorum. Senin türbanlı doktor bu lafı duymaya bile tahammül etmeyecek. Değilki yatırıp muayene etsin. Bu kadar cehalet içinde olmayın. (Edit: thunderpoint) |
"Peker neyiydi ? " Oki
Araştırın oki, bilgi emek ister. Ama bir ip ucu vermeden de yapamayacağım, benim gibi insanların aklı başındadır. Senin aklın nerende bunu düşün bulursun diyeceğim, gene bulamazsın, çünkü iki alternatifin var, bu kafanı karıştıracaktır ya neyse, takılırsan bi daha sor. :) Selamlar; |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:52 . |