Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   ATATÜRK HAKKINDA (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=555)

mehmet 26-06-2005 02:03

ATATÜRK HAKKINDA

SELAMLAR
sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi.büyük ihtimalle sabateisttir.atatürk hakkında ne kadar eksik bilgiler var değilmi. mesela atatürkün dedesi,nenesi kimdir?neden bunlar saklanıyor?(silindi) atatürk bu vatanı tek başına kurtarmamıştır onuda belirteyim.

baybars 26-06-2005 11:30

Bunları neye dayanarak söylüyorsun?

Ayrıca ben birini değerlendirirken annesine babasına ya da bilmemnesine değil, kişiliğine, yaptıkalrına bakarım... Hasan mezarcının lafına güvenmene ise şaşırmadım ama güldüm... Sen onun mesih olduğuna da inanıyorsudur?

mehmet 26-06-2005 11:56

selamlar
baybars ben mezarcının lafına inanıyorum demedim.ama düşünmek lazım neden atatürkün soyu belli değil? sen dedenin adını bilmezmisin?mezarcı ortaya birşey attı adam işkenceden kafayı sıyırdı.sence tepkileri aşırı olmadımı?

26-06-2005 14:30

Atatürkün soyunun nerelerden geldiği önemli değil. İster, sabetaycı, ister ermeni, ister yahudi veya islami köklerden gelsin. Nerden geldiği değil, neler yaptığı önemlidir. Günlük hayatta da böyle. İnsanın kendi ana , babasını, soyunu, cinsiyetini ve ırkını seçmesi elinde değildir. Ancak nasıl bir insan olacağı, neler yapacağı büyük oranda kendi elindedir.
Atatürkün dedesinin kim olduğunu araştırma gereğini bunlardan dolayı duymam. Benim için önemli olan, hilafeti, tekke ve zaviyeleri kaldırmış, laik ve modern cumhuriyetin tohumlarını atmıştır. Önemli olan budur.

bumink 26-06-2005 20:08

Atatürkün soyunun belli olmadığını söylemiş bazı cahil arkadaşlar.Ancak böyle bir şey gerçek değildir.Mesela Atatürk ün annesi büyük bir tük aşiretinden Kızılkocalı türklerindendir.Osmanlının balkanları türkleştirme projesi çerçevisinde balkanlara gitmiştir bu aşiret.Yani soyu belli değil gibi sözler temelsizdir.
Ayrıca atatürkün ateist olduğu yaptığı devrimlerden ve söylevlerinden çok açıkça görülebilir.
Bir arkadaş bu ülkeyi atatürk tek başına kurmamıştır demiş.Evet ülkenin kurtarılmasında lider atatürk olsada bir çok kahraman görev yapmıştır.İsimleri saymakla bitmez ancak laik ve çağdaş türkiye cumhuriyetini atatürk yek başına kurmuştur.En yakın arkadaşları bile devrimleri içlerine sindirememişlerdir.Mesela rauf orbay atanın niyetini kerzurum,sivas kongrelerinde anlamış ve onun temsil heyetinin başına geçmemesi için elinden geleni yapmıştır.
Mesela kazım karebekir.Şeriat sistemine karşıydı ancak laik sistemide içine sindirimiyordu.O ılımlı islam sisteminden yanaydı.Atatürk askerlikten atıldığı gün komutanım ordumla beraber emrindeyiz diyen bu adam cumhuriyetten sonra ölene kadar evinde hapis hayatı yaşadı.
Anlatmak istediğim bu ülkeyi ata tek başına kurtarmamıştır fakat tek başına kurmuştur.

n0thing 26-06-2005 20:49

Sanırım Atatürkün soyu belli değil kimse demedi.Dedikleri şey şu: Atatürkü ailesini bildiğimizden daha iyi biliyoruz.Akrabalarını pek bilmeyiz ama Atatürkü biliriz denilmek istendi.

Atatürkün ateist olduğu görüşü söylenti olarak var ancak Atatürkün islamiyet hakkında söylediği güzel şeyler de okumuştum.Bir muamma var ortada, hala da anlam verebilmiş değilim.

Laiklikten ne istiyorsunuz anlamadım.Sana diyor ki: İnanç senin meselen, senle inandığın şey arasında.`` Siz bunu illa ki toplumun her tarafına yayacaksınız. Zaten yaynların hali de günümüzde belli.

mehmet 27-06-2005 01:40

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı
Atatürkün soyunun nerelerden geldiği önemli değil. İster, sabetaycı, ister ermeni, ister yahudi veya islami köklerden gelsin. Nerden geldiği değil, neler yaptığı önemlidir. Günlük hayatta da böyle. İnsanın kendi ana , babasını, soyunu, cinsiyetini ve ırkını seçmesi elinde değildir. Ancak nasıl bir insan olacağı, neler yapacağı büyük oranda kendi elindedir.
Atatürkün dedesinin kim olduğunu araştırma gereğini bunlardan dolayı duymam. Benim için önemli olan, hilafeti, tekke ve zaviyeleri kaldırmış, laik ve modern cumhuriyetin tohumlarını atmıştır. Önemli olan budur.

modern cumhuriyetmi? sen ülkemizin rejiminin modern cumhuriyet olduğunumu sanıyorsun?bizim ülkemiz ne laik nede cumhuriyetle yönetiliyor.biz bakanlıklarımızı bile dış güçlere sormadan onay almadan atayamıyoruz.bizim ülkemiz olsa olsa 51.eyalet olabilir.her neyse atatürkün soyu sizin içinde önemli olmalı adamın hangi şarkıları sevdiğini biliyorsunuz dedesinin adını bilmiyorsunuz biraz saçma değilmi.zaten araştırsanda atatürkün soyu hakkında bir bilgi bulamazsınız.benim bildiğim atatürkün babası ,ilkokul hocası,eşi,birer sabateisttiler.

mehmet 27-06-2005 01:45

Alıntı:

bumink´isimli üyeden Alıntı
Atatürkün soyunun belli olmadığını söylemiş bazı cahil arkadaşlar.Ancak böyle bir şey gerçek değildir.Mesela Atatürk ün annesi büyük bir tük aşiretinden Kızılkocalı türklerindendir.Osmanlının balkanları türkleştirme projesi çerçevisinde balkanlara gitmiştir bu aşiret.Yani soyu belli değil gibi sözler temelsizdir.
Ayrıca atatürkün ateist olduğu yaptığı devrimlerden ve söylevlerinden çok açıkça görülebilir.
Bir arkadaş bu ülkeyi atatürk tek başına kurmamıştır demiş.Evet ülkenin kurtarılmasında lider atatürk olsada bir çok kahraman görev yapmıştır.İsimleri saymakla bitmez ancak laik ve çağdaş türkiye cumhuriyetini atatürk yek başına kurmuştur.En yakın arkadaşları bile devrimleri içlerine sindirememişlerdir.Mesela rauf orbay atanın niyetini kerzurum,sivas kongrelerinde anlamış ve onun temsil heyetinin başına geçmemesi için elinden geleni yapmıştır.
Mesela kazım karebekir.Şeriat sistemine karşıydı ancak laik sistemide içine sindirimiyordu.O ılımlı islam sisteminden yanaydı.Atatürk askerlikten atıldığı gün komutanım ordumla beraber emrindeyiz diyen bu adam cumhuriyetten sonra ölene kadar evinde hapis hayatı yaşadı.
Anlatmak istediğim bu ülkeyi ata tek başına kurtarmamıştır fakat tek başına kurmuştur.

kardeş atatürkün annesi beni ilgilendirmiyor.takdir edersinki soyu baba tarafı belirler babası hakkında ne biliyorsun?hiçbirşey değilmi.işte benim merak ettiğimde bu.benim şahsi kanaatim atatürk bu ülkeyi kurmamış,bu ülkeyi ona kurdurmuşlar.

27-06-2005 02:15

Alıntı:

mehmet´isimli üyeden Alıntı
takdir edersinki soyu baba tarafı belirler

İşte bilimden haber olmayan bir karacahil! İlkokulda bile öğretiyorlar artık insanın 46 kromozomdan oluştuğunu ve bunun yarısının anadan yarısının da babadan geldiğini. Dolayısıyla soyu belirlemede ana ve babanın payı yarı yarıyadır. Soyu babanın belirlediği inancı,hiç bir bilimsel desteği olmayan eski bir inançtır.

mehmet 27-06-2005 02:27

ben öyle biliyordum sağol. ayrıca ben bilim adamıyımmı dedim? siz ateistlerin metodu bu site yöneticisi olmuşsun ama nasıl konuşulacağını öğrenememişsin. ben müslüman olduğum için böyle laflara maruz kalıyorum.sizin demokratik anlayışınız bu işte.bir müslüman yanlış bir şey söyleyince hemen karacahil oluyor.ben ünv. mezunuyum sendende daha bilgiliyimdir muhakkak.herneyse sonuçta atanızın soyu belli değil sen buna cevap verebilirmisin(en azından baba tarafı)

27-06-2005 04:59

Atatürk Hakkında

"sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi."
neden böyle bir mesaj ihtiyacı olmuş bilemem
ancak Atatürk ü seven çok müslüman olduğunuda biliyorum.
Atatürk seven müslümanlar onun ateist veya başka bir şey olduğunu düşündülermi bilinmez.

aslında anlatmak istediğim
bir insanı sevmek veya sevmemek onun inancı ile ilgili bir şey mi ?
veya bu takım tutmak gibi mi ?
mesela arkadaşınız tuttuğunuz takımı değilde rakip takımı tutuyorsa onunla ilişkiniz biter mi ?

Atatürk ateist olabilir veya herhangi bir dine inanabilir çokda umrumda değil
inanç kişisel bir konu banane ...
beni ancak yaptığı işler ilgilendirir ve Atatürk iyi bir iş yapmıştır.
gerisi hikaye :)

bir aşçı iyi yemek yapıyorsa onun yemeği yenir hiç düşünmem bu aşçı ateistmi müslüman mı hristiyan mı
bu örneği binlerce iş için sıralamak mümkün.

Atatürk de bir devlet adamıdır tarihte yerini almıştır ateist olması veya herhangi bir dine inanması bunu değiştirmez Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu nasıl Osman Gazi ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dür.

Tarihte yerini almış kitaplara yazılmış bütün bu insanların düşüncelerini inançlarını bilmeniz mümkün değildir , kim bilebilir ki ?
hem ne önemi var ?

tarih içinde gerçekten sevdiğim takdir ettiğim çok insan var ve gerçekten bilmiyorum hangisi ateist hangisi müslüman hangisi hristiyan veya her neyse.
ve merakda etmiyorum.

herkese sevgiler

27-06-2005 05:09

arkadaşlar özürdilerim önceki mesajda inanç konusunda yoğunlaşmışım
asıl soru Atatürk ün soy meselesiymiş şimdi farkettim.
bu konuya bir kaç yaklaşımdan cevap vermek mümkün.
islami inanca sahip arkadaşlar için cevap bellidir.
bütün insanların soyu topraktır herkes topraktan gelmiştir bunu inkar edecek tek bir müslüman yoktur yeryüzünde.
Atatürk ünde soyu toprakdan ve daha sonra Adem ve Havva dan gelmiştir.

müslüman olmayan Atatürk sevenler için bu konu sanırım çokda önemli değil
eğer çok merak edilen bir konuysa insanların üreme çoğalma yöntemleri
anlatılır :)

Sonuç itibarı ile hepiniz insansınız dna yapınız hücre yapınız vs aynı dır :)
renginiz farklı olsa bile ...

mehmet 27-06-2005 07:59

selam
jxmatrix bune şimdi kardeşim yalnızca demagoji yapmışsın.bu forumu dikkatle takip edersen ateistlerin atatürkü çok sevdiklerini anlarsın.bu bakımdan bende acaba bu çok sevdikleri adam hakkında yeterince bilgi sahibilermi diye sormak istedim.benim açımdan atatürkün dini inanışı çok önemli çünkü atatürk islama çok zarar vermiştir.haksız yere pek çok alimin kanına girmiştir."devrimler kanla muhkemdir"demiş sevgili atatürk ve gerçektende tüm devrimlerini kana bulamıştır.

27-06-2005 14:08

merhaba
düşüncelerimi ve tarihsel bazı gerçekleri söyledim bunu demogoji olarak algılayabilirsin bunun için bir şey diyemem.

bir devlet kurulurken
bir devrim yapılırken veya savaşta doğal olarak bir sürü insan ölür
savaşta ya ölürsün yada öldürürsün .
bu iyi bir şey mi iyi değil tabi insanlar kardeşçe yaşasa savaşlar olmasa kimse kimseyi öldürmese iyi olur ama bunlar olmuş.
geçmişi değiştirmek mümkün değil.
Atatürk de bir asker ve devlet kurucusu olarak düşmanlarını öldürmüş veya öldürtmüştür bir asker zaten ne için eğitim alırki .

Osmanlı sarayında tarihin yazdığına bakılırsa padişahlar kardeşlerini bile öldürmüştür.
İslam tarihine de bakıldığında müslüman Arapların bir çok Türkü öldürdüğü ve katlettiği yazar.

Atatürk İslama zarar vermişmidir veya nasıl vermiştir bu tartışmalı bir konu bir dine nasıl zarar verilir ?
kurallarını mı değiştirmiştir , yeni bir mezhep veya tarikat mı kurmuştur ,
yeni bir kitap mı yazmıştır , bu konuda bilgim yok bilginiz varsa lütfen yazın.

teşekkür ederim

n0thing 27-06-2005 14:52

Ateist olarak Atatürkü seviyorum ancak onu sevmemin nedeni inancı değil yaptığı işlerdir. Atatürk müslüman olsa bile bu ona olan sevgimizi azaltacak değil.

Atatürkün ``devrimler kanla muhkemdir.`` sözünü hiç duymadım. Kaynak gösterirseniz sevinirim.

Atatürkü öyle bir anlatmışsınız ki kan dökmekten haz alan sadist biri gibi.

O övgüyle bahsettiğiniz ve Atatürkün öldürdüğü islam alimlerinin isimlerini buraya yazın da iyice tartışalım.Çünkü çok genel bir ifade kullanmışsınız.Hepsini yazın, neler yapmışlar, gerçekten haksız yere mi öldürülmüşler tartışalım.

baybars 27-06-2005 21:18

O islam alimleri dediğiniz şerefsizlerden 10 katını öldürseydi ne güzel olurdu... Az öldürmüş...

mehmet 27-06-2005 23:04

selamlar
atatürkün islama verdiği en büyük zarar bence halifelği kaldırması olmuştur.halbuki kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkelerinin katkısı olmuştu.
atatürkün katlettiği alimlerden hemen aklıma gelen iskilipli hoca.adam şapka devriminden 10 küsür yıl evvel yazdığı bir risaleden dolayı idam edilmiştir. devrimler esnasında öldürülenlerin sayısı kurtuluş savaşında ölenlerden fazladır. atatürk elini müslümanların kanına bulayarak bu ülkeyi kurmuştur. birde bu benim şahsi kanaatimdir: atatürk istemeden de olsa islama hizmet etmiştir. tekke ve zaviyeleri kapatarak.

baybarsa gelince onu ciddiye bile almıyorum kendisini hayattan tek anladığı:yemek,içmek,sıçmakve seks bunu kendisi söylemişti.normaldir yani.

Yenerick 28-06-2005 03:38

sanırım "mehmet" in söylemye veya anlatmaya çalıştığı Atatürkün mason bağlantılarıdır.yalanlamanın alemi yok atatürk birmason olarak yetiştirildi ataürk bir masondu ancak devrimi bir mason olarak yapmadı..
yeterince ii mi bilmiyorum ama birkaç şey sölemek istiyorum destekler nitelikte:
"Gazi beni türk doktorlarına emanet edin derken ilmimizin ne kadar gelişmiş olduğundan bahsetmiyordu gelecek yabancı doktorların onu zehirlemesinden bahsediyordu"
"devrim esnasında bir iki tanesi hariç tüm mason locaları kapatılmıştır"
"bana benim milletimden zeval gelmez yahudileregöndermedir musevilere değil yahudilere"
"bazı söylencelere göre (kaynaklar nispeten sağlamdır) Gazi döşeğinde sirozdan ölmemiştir hatta teşhis üzerine sigara ve rakıyı derhal burakmış ve hastalıkta iyileşme gözlenmiştir... savaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"

Saygılarımla...

28-06-2005 03:59

Halife İslam devletinde devlet başkanıdır Osmanlı padişahlarının halifeliğini kabul ediyorsanız son halife Vahdettin dir ve kaçıp gitmiştir.
hem yeni bir devlet kuracaksınız hemde önceki devletin sistemi olan halifeliği sürdüreceksiniz mantık olarak zaten olmaz.
Atatürk en doğrunusu yaparak halifeliği kaldırmıştır.
kaldırılan halifelik de gerçekten İslam halifeliğimidir yoksa sadece adı mı halifedir bu tartışılır.
Benim bildiğim islam tarihini ve anlayışını göz önünde alırsam gerçekten ben müslümanım diyen bir kişinin bu halifeliğide kabul etmemesi gerekir.
kısacası islami açıdan bakıldığında zaten halifelik yoktu.
bunun kaldırılması islama nasıl bir zarar vermiş bilmiyorum bilenler anlatsın lütfen.

" avaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"

burda ne anlatılmak isteniliyor açıklarmı acaba yazan arkadaş ?

Atatürk zaten ölümünden sonra yaklaşık 16 yıl Etnografya müzesinde kaldı sonra Anakara da toprağa verildi.
kül ve toprak mı saklandı ?
masonluk konusu neye göre söyleniyor ? Ataürk mason okulunda mı okudu mason olarak yetiştirildi denildiğine göre öğretmenleri masonmuydu ? harbiye de bir asker olarak yetiştirilirken herhangi bir mason bağlantısı mı vardı ?

mehmet 28-06-2005 06:41

selamlar
sevgili jxmatrix,halifelik normal işlevini yitirmiş olsa dahi batı karşısında korkutucu bir güç olmaya devam ediyordu.halfelik kaldırılmamıi olsa bence bugün bu durumda olmazdık.
atatürk büyük ihtimalle bir sabateist idi. ilkokul hocası şemsi efendi kabala alimiydi ve çocuklara temel yahudilik konularını öğretirdi. mezarı üsküdar bülbülderesi mezarlığındadır. atatürk islami kurumları kapatırken özellikle sbateistlerin merkezleştiği bazı mason derneklerini,mevlavihane ve bahailere ait merkezleri kapatmamıştır.eşi latife hanım bir izmir yahudisiydi.sabateistler kendilerinden olmayana kız vermezler.esasen benim derdim atatürkün dinsel tercihi değil.bunların memlekete verdiği ve halen devam etmekte olan zararlarıdır. bir yahudi alim şöyle demiş:biz yahudiler 20.yy.da iki devlet kurduk biri israil diğeri türkiye.bu konuda konuşulacak çok şey var.mesela türkiye neden doğal kaynaklarından yararlanmaz.?arkadaşlar ister müslüman ister ateist ister kürt vs. ne olursak olallım memleket söz konusu olunca aynı tarafta olmalıyız.

28-06-2005 10:18

Halifeliğin kaldırılması Atatürkün en isabetli kararlarından biridir. Bugün dünyadaki 30 dan fazla müslüman ülke arasında en gelişmişi eğer Türkiye ise bunu en başta Atatürke ve laik devrime borçluyuz. İslam dinini devletten ve halkın önemli bir kısmından tecrit edebildiği içindir ki bugün arap ülkelerinden oldukça ilerideyiz. Bilim, teknoloji, sanat, spor ve pek çok alanda şu an müslüman ülkeler arasında en iyisiyiz. Sanırım örnekler vermeye gerek yok, gerekirse veririm de.
Atatürk ister yahudi, ister hıristiyan isterse de müslüman veya ateist olsun bunun hiçbir önemi yok benim için daha önce dediğim gibi. Laik devrimi yapmış, demokrasinin temellerini atmıştır. 300 yıldır gerilemekte olan toplumu ilerleme sürecine sokmuştur. Önemli olan budur.

Müslümanlardaki şu yahudi düşmanlığı çok ilginç gelir bana, hem onların peygamberi Musayı da sahiplenirsiniz, hem aynı İbrahim'i (Abram) peygamberi atanız sayarsınız. Hem yahudiler gibi sünnet olur, onlardan taklit ettiğiniz nakışlı beyaz takkeleri kafalarınıza geçirirsiniz hem de bu kadar düşman olursunuz. Cidden enteresan!

n0thing 28-06-2005 18:26

Halifeliğin sadece adı vardı.Cihad ilan edildiğinde kim geldi halifenin yanına? Herkes halifenin toprağından bir parça çalıp kaçma niyetindeydi.Siz hala gelmiş halifeliğin batı üzerinde korkutucu etkisi vardı diyorsunuz. Kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkeleri mi vardı? Bize para yollayan komünistler ve Afganlılar sürekli başı çekiyordu.Osmanlının( halifenin ) toprağını çalıp kaçan, yabancılarla anlaşanlar mı bize yardım etmiş? Sovyet Rusya o yardım etti dediklerinize 10 basar.Gerçi yardım edenlerin kazancı da kendilerini korumak orası ayrı dava.

Evet arkadaşımız isim vermeye başlamış, İskilipli Akif Hoca. Ancak İskilipli Akif Hoca denildiği kadar masum biri değildir.İskilipli Akif Hoca`nın idam edildiği yıla dikkatlice bakmak gerekli, tarih 1926`dır.Yani Şeyh Sait ve arkadaşlarının ayaklanma başlatmasından 1 yıl sonra. Şeyh Sait ayaklanması bilindiği gibi 1925`te başladı.Bu isyan bastırıldıktan sonra ortada Kuran yasaklanacak, kadınların çarşafları üstlerinden alınacak, herkese baskıyla şapka giydirileceği söylentileri yayıldı.Çeşitli yerlerde ayaklanmalar çıkmıştı.İskilipli Akif Hoca`nın yazmış olduğu Batı taklitçiliği, Şer-i örtünme kitapları onun yeni düzen karşısında irticayı savunduğunu gösteriyordu.Yine bu dönemlerde planlanan Ankarayı işgal etme, rejimi değiştirme düşünceleri/çabaları tüm bağnaz düşünceye sahip kişilerin öldürülmesini gerekli kıldı.

Diğer bir arkadaşımız Atatürkün mason olduğunu söylemiş.Gerçi Atatürk hakkında 164156461 şey söyleniyor ancak hiçbirini ispat ettileri yok.Atatürk beni Türk hekimlere emanet edin derken elbet ona dışardan gelecek tehditleri de düşünerek bunu demiştir ama burdan onun mason bağlantısı olduğunu çıkarmak paranoyaklığa varıyor.Devrimden sonra tüm zararlı, yobaz kesimleri kapattı.Hem müslüman hem de diğerleri olsun.Ona bakarsak Atatürkün kapatmadığı dergahlarda var diye biliyorum. Sonuç olarak Atatürk irticayı savunan, bozulmuş, yobaz kurumları sildi ortadan, diğerlerinin yaşamasına karışmadı.

Atatürkün öğretmeni ve karısı hakkında söylenenleri ispat edebilir misiniz? Ben Atatürk sabetayist değildir demiyorum ama eğer böyleyse bile ispat edelim kabullenelim.

Yenerick 29-06-2005 00:06

"memleket söz konusu olduğunda aynı tarafta olmalıyız"

bu sözlere sonuna kadar katılıyorum sonuçta birbirimizi rahatça yiyip bitirebileceğimiz br ülkemizin olması gerekir....

ewet memleket söz konusu olduğunda aynı tarafta olmalıyız çook doğru...

Saygılarımla...

29-06-2005 00:53

Mustafa Kemal hakkında yapılan başyapıtlardan biri Şevket Süreyye Aydemir'in (1897-1976) yazdığı "Tek Adam" adlı 3 ciltlik kitapdır. Mehmetin iddiası her ne kadar benim için önemli olmasa da bazı kişiler için önemli olabileceğini düşündüm. Kitabın 1. cildinden alıntılar aşağıdadır:
BİR BABANIN HİKAYESİ
"Ali Rıza Efendi'ye gelince (Mustafa Kemal'in babası): Onun ailesi Selanik'in yerlisi sayılmaktaydı. Amcası Hafız Mehmet Efendi Selanik'de bir mahalle mektebinde hocalık yapıyordu. Sakalının kırmızı oluşundan ona Kırmızı Hafız'da derlerdi. Ali Rıza Efendi'nin ailesinin o sıralarda en göze çarpan şahsiyeti oydu. Ali Rıza Efendi'nin babası Firari Ahmet Efendi adıyla da tanınırmış. Bu kaçaklık, anlaşıldığına göre Selanik'te 1876 nisan sonları ve mayıs başlarında çıkan bir karışıklığa Ahmet Efendi'nin de karışması yüzünden olmuştur. Karışıklığı sebebi siyasi olmaktan ziyade müslüman olmuş bir Bulgar kızının Rusların teşvikiyle zorla kaçırılması gibi halkın duygularını zedeleyen bir olaymış.Ama halk ayaklanıp iş karışıklık halini alınca , arada Fransız ve Alman konsolosları öldürülmüş. Neticede 7 mayıs 1876'da büyük devletlerin donanmaları Selanik'e gelmiş, hükümeti, bazı suçluları idama mecbur bırakmıştır. Ahmet efendi bu olay üzerine Makedonya dağlarına kaçmış, oralarda 7 yıl kadar örtülü bir hayat yaşadıktan sonra vefat etmiş."

Bunlardan anlaşıldığına göre Mustafa Kemalin Babasının amcası hafızdır. Büyük babası ise, müslüman olan bir Bulgar kızının Rusların teşvikiyle kaçırılması ardından gelişen müslüman halk ayaklanmasına katıldığı ve bu olaylarda yabancı konsoloslar öldürüldüğü için dağlara firar edip orada ölmüş bir insandır. Bunlardan anlaşıldığı üzere Mustafa Kemal baba tarafından da müslümandır. Ayrıca doğduğu ev, Selanik'in müslüman mahallesi olan Ahmet Subaşı mahallesidir. Bu mahallenin diğer adı Hatuniye mahallesidir. O dönemde Selanikte hıristiyanlar ve yahudiler de yaşamaktadır. Ancak, Ahmet Subaşı mahallesi müslüman bir mahalledir.

29-06-2005 04:09

memleket söz konusu olduğunda ki 1. dünya savaşından sonra en bariz şekilde olmuştur
bütün millet aynı tarafta yerini aldı yani Atatürk ün yanında !
ve Atatürk liderliğinde kurtuluş savaşı yapıldı.
evet memleket söz konusu olduğunda olan budur.

herkese sevgiler

matrix 29-06-2005 05:03

Atatürk ün sabateist olma ihtimali var demişsiniz sabateist nedir bilmiyorum
bilenler varsa anlatsın.
biraz araştırdım ve şu linki buldum http://www.orienternet.de/Dost/dost.html
benim düşüncem ise Atatürk ateist dir.
aslında inancının ne olduğu çokda önemli değil.
zamanında Atatürk ün tavsiye ettiği bir kitabı okumuştum adı tanrısızlığın ilmihali yazarı önce papaz sonra ateist olan bir adamın yazdığı bir kitap malesef adını unuttum kitabı bulursam yazarım.
( Turan Dursun gibi biri diyebiliriz bu yazar için ikiside ateist olmadan önce din adamıymış )
böyle bir kitabın okunmasını tavsiye eden biri ateist olabilir düşüncesi ile yola çıksam Atatürk ateistdir derim.ama böyle bir kitabı herhangi bir inanca sahip olan biride tavsiye eder , edermi :) ?

neye inanırsa inansın ben Atatürk ü seviyorum ve takdir ediyorum.
bu ülkede yaşayan her insan da sevmek zorunda olmasa bile takdir etmeli.
en azından onun kurduğu cumhuriyet Türkiye sinde yaşıyoruz değil mi :)
sabateistlikle ilgili geniş bilgi bulabileceğim linkler varsa gönderin lütfen.

sevgiler
( jxmatrix in değişmiş hali matrix den )

mehmet 29-06-2005 08:25

ilk önce cem e cevap vereyim
kardeş gözünü aç biraz lütfen biz nerde araplardan ileriyiz?spor,sanat gibi alanlarda ileri olmamız onlardan daha ileri bir toplum olduğumuz anlamına gelmez.yahudi düşmanlığına gelince asıl siz ateistlerin düşman olması gerekir yahudilere sonuçta onlarda ALLAH a inanıyorlar.bizim düşmanlığımıza gelince biz esasen yahudilerin düşmanı değiliz.yahudilerin insanları sömürmesine karşıyız. kafanızı kumdan çıkarıp bir bakarsanız ülkemizde en önemli mevkilerde yahudi,sabateist ve onların işbirlikçilerinin olduğunu görürsünüz.ben size sorayım neden en zengin işadamları bu kısımdadır neden zengin ateistler bir yerlere gelemezler.kardeşler en basitini söylüyorum ülkemiz bir petrol denizinin üstünde kurulu. 5-6 bin metrede çok kaliteli petrol var. bunun yanında bor,boraks gibi teknolojik maden yönündende son derece zenginiz.şimdi sorarım neden bunlar çıkartılmaz. tpao nun elindeki sondaj makineleri en fazla 3000 mt de arama yapabiliyor.neden daha derinde arama yapan sondaj makinesi almayız.bu arada tpao ülkemizde artık petrol aramıyor dış ülkelerde arama yapıyor.

nothing kardeş cihad ilan edildiğinde bosnadan çeçenistandan,orta asya dan,hindistandan,mısırdan,endonezyadan,malezyadan dha pekçok yerden müslümann cihada katılmıştır.
iskilipli atıf hoca o risaleyi çok önce yazmıştır.atatürkün kapatmadığı derneklerin hepsi sabateistlerin devam ettiği derneklerdir.atatürk sabateisttir demiyorum ama olma olasılığı çok yüksek. atatürkün hocası şemsi efendi bir sabateist din alimiydi.osmanlıda dönmelere çoğunlukla efendi denirdi. bu adamın mezarı üsküdar bülbülderesi karaçi mezarlığındadır.yani sabateist olduğu belgelidir.

sevgili arkadaşlar esasen benim derdim atatürkün ne olduğu değil fakat onun kurduğu bu devletteki sabateist,yahudi gruplaşmalardır.devleti 10-15 aileye teslim ettik. bu ailelerin hepsi sabateisttirler.mesela eczacıbaşı,doğan,ipekçiler,bezmenler örnekler attırılabilir.memleketin gidişatını görmemezlikten gelemeyiz.çok sevdiğiniz atatürk memleketi abd ve onun yandaşları için kurmadı heralde.
saygılar

29-06-2005 10:42

Mehmet, en son yazdığım yazıyı okumamışsın herhalde. Atatürkün anne tarafından Türk olduğunu bir arkadaş burada yazmıştı. Ben de yukarıdaki yazımda baba tarafını ele aldım. Şevket Süreyya Aydemir'in ünlü eserinden alıntılar yaptım. Görünen odur ki Atatürkün baba tarafı da müslümandır.

achilles 29-06-2005 11:18

selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa

matrix 29-06-2005 11:40

ne kadar karışmış bu konu anlamadım.
memleketin önünü kapayanlar marksistler,leninistler mi şimdi ?
yoksa 30 senedir avrupa birliği kapısında bizide alın diye yalvaran zihniyetmi ?
petrolümüz var ve bunu çıkarmayı engelleyen sabetaycımıdır her neyse bunlar mı ? kaynaklarımızı kullanmayı nasıl engelliyorlar ?

bence bu günkü hükümet ve geçmişteki bir çok hükümet amerika ve avrupa dan yönetildiği için kaynakları kullanamıyoruz , tarımda istediğimizi ekip biçemiyoruz , hayvancılığı da bu şekilde öldürdürler.

Atatatürk gibi bir liderimiz olsaydı bütün bunlara pabuç bırakmazdı.
kurtuluş savaşından sonra nasıl atılımlar yapıldığını ve geliştiğimizi herkes bilir.
Atatürk ne avrupa birliği kapılarına gider yalvarırdı nede amerikanın isteklerine boyun eğerdi.

achilles 29-06-2005 11:50

30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX

Cherokie 29-06-2005 12:13

Alıntı:

achilles´isimli üyeden Alıntı
selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa

Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır.......

achilles 29-06-2005 12:27

büyük devrimci bu ülke için yaptıklarını anlatta bizde bilelim ha

matrix 29-06-2005 12:33

Alıntı:

30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX

ülkeyi radikal islamcıların yönettiğini kim söyledi ?
avrupa birliğine girmek isteyenler sadece müslümanlar değil her kesimden insanlar istiyor bunu.
benim benimsediğim zihniyet de kimsenin iktidara gelmediği doğrudur gerçek Atatürkçülüğü benimseyen kimse gelmemiştir.
İsmet İnönü Türkiyenin yetiştirdiği iyi bir devlet adamı ve siyasetçi severim kendilerini :)
başkada bir fikrim yok.

achilles 29-06-2005 12:38

Alıntı:

Cherokie´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:

Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır.......

dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam

pegasus 29-06-2005 14:00

mehmet adlı kullanıcı halifeliğin batılılar üzerinde korkutucu bir etkisi var demiş...bence doğru! söylemiş...batılılar halifeden çok korktukları için İstanbul'u, Trablugarp'ı işgal ettiler...aslında Kurtuluş Savaşının komutanlığını M.K Atatürk değil halife yaptı...şöyle savaş meydanına bir geldi batılı askerlere bir bööööööö dedi hepsi korkularından kaçtı...hahahahaha...bir de yahudi bir alimden bahsetmişsin...adı ne bu yahudi alimin...cevap bekliyorum ...

Cherokie 29-06-2005 16:36

Alıntı:

Alıntı:

Cherokie´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:

dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam

Arkadaşım benim niye yaram olsun Atatürk'ten alıp olayı Lenin'e getiren ben değilim ki.Yani senin dediğin kadar önemsiz de devrimciler niye o zaman kafana takıyorsun ki bırak kendi hallerine onları.Türkiye'de solun oyları geyiğine gelince:elbette sol kendisini halkına anlatamıyorsa burada eksiklik vardır.Ama sana tavsiyem siyaset bilimini kelle hesabına vurmaman.Senin yerin dibine batırmaya çalıştığın o rus devrimi de küçük bir grup tarafından başlatıldı.Ayrıca bugün %30 oyla memlektin %90'ına hakim olanların böyle bir konuyu hiç açmaması gerekir.Burjuvazinin halkçılığı demokrasi anlayışı bu kadardır işte!Benim islamla ya da halkın neyi istediğiyle bir derdim yok.O açıdan bakarsan halk türk kadını BBG evlerini ve türevlerini çoluk çocuğundan daha çok merak ediyor ve halkımız da televole kültürünü istiyor...
Bu sığ bir bakış açısıdır ve toplum mühendiliği bunu reddeder.O yüzden onu kafandan çıkar istersen.Kaldı ki ben islamı yok edelim halk artık hristiyan ya da başka bir şey olsun gibi bir derdim de yok benim derdim iki yüzlülerle ve bağnazlarla.Hangi düşünceden olursa olsun .Buna sosyalizmde dahildir.Bu yüzden başka bir yerde yazdığın sosyalistler bilmem kime tanrı gibi tapar lafını da sana aynen iade ederim.Sen mensubu olmadığın hele hiç bilmediğin bir düşünce adına açıklamada bulunma hakkına sahip değilsin.Eleştirilerine ise saygı duyarım ve istediğin konuyu seninle tartışırım.Çünkü başka bir yerde sonradan gördüm demişsin ki işte sosyalizm en çok kendi işçilerine zulüm etti.Dünyanın büyük çoğunluğu kapitalizm altında yönetiliyor.Sen 70 sene süren ve sadece bir örneği olan bir fikri böyle bol keseden yargılıyorsun da niye yüzyıllardır dünyanın her köşesinde insanlığın canına okuyan liberalizmi emperyalizmi eleştirmiyorsun.Hep aynı yaklaşım hep aynı bakış açısı.Senin mantığınla gidecek olursak islam bütün tarih boyunca en çok müminlere yani kendi yönetimi altında yaşayanlara zulmetmiştir ve bugün afrikada güneydoğu asyada latin amerikada ve ortadoğuda açlık savaş ve hastalıkla kıvranan milyonlarca insanın sorumlusu da kapitalizmdir

n0thing 29-06-2005 18:20

Arkadaş islam coğrafyasından savaşa katılanlar olabilir.Ancak bu katılanlar çoğunluğu oluşturmadı.Almanya bile Osmanlıyı yanına çekme nedenlerinden biri Osmanlının hilafet gücünden yararlanmaktı.Ancak cihad ilan edildiğinde Almanyanın planları suya düştü çünkü cihad istenildiği gibi sonuçlanmadı.Şuna hak veriyorum: Hindistan, Mısır, Trablusgarp, Çin ve Rusyada bazı kıpırdanmalar oldu ama bunlarda sadece kıpırdanma olarak kaldı.İskilipli Atıf Hoca dediğiniz gibi o kitapları daha önceden yazmıştı ancak çok da önceden değil sanırım 1924 yılında yazmıştı o kitapları.Asılmadan 1,5 ya da 2 sene evvel yazmış.Bu fikirleri rejimin karşısında olduğunun göstergesi.İskilipli Atıf Hoca diyor ki: Bu şapka gavurların kıyafetidir.iskilipli Atıf Hoca olaya taklitçilik olarak yaklaşmış ancak asıl niyet modernleşme, çağdaşlaşma.

hemavaz 12-07-2005 01:59

Atatürk'ün, 1 Kasım 1937 tarihli meclis açış konuşmasıdır:

"dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, cumhuriyet halk partisi programıdır. bunun kapsadığı siyasetler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz".

http://www.milliyet.com.tr/2003/11/07/yazar/dundar.html

melih 12-07-2005 17:33

[quote="melih"]LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNDEN AYRI OLMAK DEMEK YANİ LAİKLİK KISACASI DEVLET DİNE DİYOR Kİ BENİM İŞLERİME KARIŞMA

İSLAMİYET İSE ANAYASASI KURAN-I KERİMDİR.KURAN ALLAHIN KANUNLARIDIR.ALLAHIN KANUNLARI ŞERİATTIR.KURAN'IN ÖZÜDE AÇIK AÇIK ALLAHIN KANUNLARINA GÖRE İDARE EDİLECEKSİNİZ DER.ALLAHIN KANUNLARINDA HİÇ BİR DEĞİŞME BULAMAZSINIZ HİÇ BİR DEĞİŞMEDE
OLMAYACAKTIR FATR SÜRESİNDE AÇIK AÇIK SÖYLENİYOR.

BU TANIMLARA EĞER DOĞRUYSA LAİKLİK AÇIKÇA ALLAHIN İDARESİNİ KABUL ETMİYOR AKSİNE DEVLET İŞLERİNDE ALLAHIN KANUNLARI GEÇERLİ DEĞİLDİR BU DA LAİKLİĞİN AÇIKÇA DİNSİZLİK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.

size soruyorum mustafa kemal laiklik modelini mi getirdi yoksa şeriat modelini mi getirdi tabii ki laiklik bu ne demek mustafa kemal atatürk dinsiz.bana sakın mustafa kemal bu ülkeyi tek başına kurtarmamıştır müslüman olan askerlerimizin allah allah edalarıyla kurtarmıştır demeyin
unutmayın adam çalışmaz sistem çalışır.bu sistemi kuranda mustafa kemal atatürk'tür.diyeceksiniz ki mustafa kemal'in cemaat önünde allah'a dua ederken resmi var ee sadece takiye yapmak size mahsus değil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:43 .