![]() |
Allah Bizi Neden Yarattı...
Ben karar veremedim...Sizlerin görüşlerine muhtacım...Bi yardımcı olun...
Furkan/25/54. insanı sudan yaratarak, ona soy sop veren O'dur. Hicr/15/26. And olsun ki, insanı kuru balçıktan, işlenebilen kara topraktan yarattık. Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onları cıvık bir çamurdan yarattık." Yasin Suresi 77.ayet/ İnsan görmüyor mu ki biz onu bir nutfeden yarattık. |
En azından "kendiliğinden olmuş bunlar" demiyor.
İnsan hepsini ihtiva eder. Bak şu ayette var "Onların kalplerinde mühür vardır" Aç bak bakalım, mühür var mı? Bir de şu sözleri içeren şarkı var: "Ah kalbim, ben senden çok çektim, söyle nedir bu halin, valla sen delisin" Anlamak istemedikten sonra neye yorarsan yor! |
Beynin bittiği yerde başlayandır kalb, sanırım ki böyle oluyor.
Duygusal olarak bakmaya çalışırsan yazılanlarında anlamı kalmaz ki, hiç yazılmasada olurdu, kalbin nasıl yakınlaşıyor ve hissediyor ise, öyle, bunları yazmayada gerek yoktu! Ankette 2 eksik var, onu ifade etmek isterim. 1. YOKTAN 2. YARATILMAMIŞTIR. Çelişkilerin çözümü ya toptan götürüdür yada kalb dir? O halde bu surelere yada ayetlere gerek varmıdır? Bunlar çelişkidir? Bu ayetlerde insan bunları ihtiva eder demiyor, öncelikle kalb gözü kör ediyor ise, aklın gözüyle ve kalbiyle bakmak gerekir. Farklı A yada B den yarattık demek ile, siz hepsini ihtiva ediyorsunuz demek arasındaki yaman çelişki şudur. SU başlı başına bir maddedir, bir şeyi ondan yarattığınızı iddia ederseniz, yaratılanda ne olduğu değil, neyden yarattığınız burada öznedir. Özne sudur, insan değil. Aynısı diğerleri içinde geçerli, insanda su var diye, çamurdan da yaratılmışsındır anlamı çıkmaz. Çünkü SU da insan yoktur, çamurda insan yoktur, kuru toprakta insan yoktur, kısaca bunlar aynı şeyler değildir, nereden bakmak çok önemli. İradenle ters çevireceksen kalbin de anlamı yok. |
Bilindiği üzere kendinden yaratmıştır Tanrı Ademoğlunu. Hani Enel Hak savlaması da buna dayanır. Her şeyi, yani toprağı suyu veya her nesneyi kendinden yaratmışsa sorunun içerisinde cevap bulabilmek için bu da olmalı:)
Tanrı Baba'nın eğlencesine fazla kızmamak lâzım. Ben de tanrı olsam, farklı eğlenceler arardım kendime. Ama son dönemde bizleri b.ktan yarattığı da su götürmez:) Ha bu arada bizi neden yarattı ile neyden yarattı ayrı bir konudur, tartışma başlığı ile içeriği örtüşmüyor bilginize:) |
Sudan : evet, vücudunda su olmayan var mı?
Toprak: Toprak içinde olan şeyler vücutta yok mu? Vücuda alınan şeyler nerden gelir Meni: Zaten insanı oluşturan en temel yapı. yoruma gerek yok Peki neden "SADECE" kelimesi kullanılmaz da "su" yalın olarak kullanılır. Aynı zamanda bu diğer muhteva içinde geçerli. "Yalnızca sudan, sadece nutfeden, tek çamurdan" gibi nerede bir ifade var? Laf ebeliği değil bu, bir kavram yanılsamanız var, belki yansımalarını değiştirir diye söyledim. Ayrıca o zamanın insanının "topraktan" yaratılma gibi bir ispatı zor bir iddiaya "hadi yaratsında görelim" gibi bir cevap verdiklerini belirteyim. Neden muhammed bu gözlemi mümkün olmayan zorlayıcı etkeni Kitaptan çıkarmaz??? "Muhammed delirmiş, insanı ağaç gibi topraktan bitirdi" Sorular sorular sorular... Her şeyi bildiğinizi mi zannediyorsunuz? |
sudan çamurdan nutfeden veya başka bir şeyden bir şeyler yapmak bana tanrısal bir eylem gibi görünmüyor.
mesela çamurdan bir heykel yapıyorsun sonra ona can veriyorsun yürümeye konuşmaya başlıyor , ilginç ve eğlenceli bir fantezi . dinle bilim arasındaki en büyük fark ne olabilir ? hangi din olursa olsun bin yıl iki bin yıl veya ne zaman orataya çıktıysa ve o gün örneğin insan çamurdan yaratıldı dediyse bu konu o din açısından ve inananları açısından bu konu bitmiştir. ama bilimin yaklaşımı tamamen farklıdır bilim 100 sene önce kabul ettiği bir şeyi bu rededebilir ve bu yanlıştır doğrusu budur diyebilir. çünkü bilim sürekli araştırır inceler ispatlar ve söyler. bilim sürekli gelişir din ise gelişmez. eğer bilim dinlerin dediğini binlerce yıl önce kabul etmiş olsaydı ve deseydi ki insan çamurdan yaratıldı ... bilim o anda biterdi. ve bizler şu anda bu bilgisayarları kullanamazdık ve bu foruma bir şey yazamazdık. |
HEMAVAZ
Daha da fazlasını vereyim sana. Daha kullanışlı. yapışkan bir çamur" (Sâffât, 37/11), "dayanıksız bir suyun özünden" (Secde, 32/8), "katışık bir sperma" (İnsan, 72/2) demek de doğrudur. Bu mânâ, insan nevinin bütün fertlerini kapsar. Ancak insanın ilk ferdi olan Âdem, ilk insan olduğu gibi, onun yaratıldığı o şekillenmiş balçık da ilk önce onda sünnet olmuş ilk tohumdur. Özetle Âdem bile, ilk olarak sperma niteliğini almış bir balçıktan yaratılmıştır. "O, insanı bir damla sudan yarattı" (Nahl, 16/4) ifadesi, onun hakkında da geçerlidir. Bunların hepsi birbiriyle çelişkili görünüyor değil mi? Kardeşim Kuran bu Kuran. Dili Arapça. Yani "Deve" sözcüğünün bile tam 27 ayrı manada 27 ayrı lafızla kullanılabilen dünyanın en zengin dili. Bütün bu çelişki gibi görülen ayetlerin kendilerinden önceki ayetleri ve anlatıldığı konuyu genel olarak kavrarsan meseleyi daha iyi anlayabilirsiniz. Yapışkan bir çamur tabiri ile diğer şekiller farklı insan karakterlerinden bahsederken ilk insan Hz. Adem'in yaratılışı hakkında hiçbir çelişki yok. Ne kadar da çarpıtıyorsunuz anlamları be. Tefsir ve meal hakkında en ufak bir fikriniz yok. Turan Dursun size yetiyor tabi niye başka kaynaklarla uğraşıp yorulasınız ki ... |
Alıntı:
|
birveiki beni dinle senpegamberimiz hakkında nasıl öle yorumlar yaparsın sen bittin biz ki onun ismini ağzımıza almaktan çekinirken sen nasıl öle dersin sen ÖLDÜN birveiki
|
---Küfür Yok----
-MuTeZiLe- |
siz ecelinize sosayan köpekler sizin hayatınızı bitirecez birdaha öle yazılar sakın ama sakın yazma sen bittin ama farkında değilsin önce site sonra sen ve diğerleri merak etme sizi arıyoruz haberin olsun
|
----Küfür yok---
-MuTeZiLe- |
demek ki it lerde şiir yazabiliyor way dünyanın haline way
|
Undergrant bunlar tam bunlar tam iblis olmuş insanlar bunlara ne dersen az...Duygularınla hareket etme bunlarında istediğin bu,şeytan ahlakı bunların ki..Bize ancak şunu demek düşer;Allah'ım bu cahil kullarının hidayeti nasip et,hidayete layık kullarından değillerse Kahr sıfatınla bunları kahreyle.....
|
ensareo sen uyma bari su saklabanlara yaa..sitede 2tane seviyeli musuman vardi onlarda bozuluyo galiba
|
eyvalla kardeş ben zaten bu sevyeye düşecek kadar salak değilim biz ALLAH yoluna adadık kendimizi sizin ölümünüzde o salak turan dursun gibi olacak
|
Teo seviyeye evet fakat hakarete hayır.. pisagor ve bunun gibi ifritlerin hakkı ancak böyle bir duadır.yinede önce iyiliğini istiyoruz onuda belirtelim.Mümkün değilse,bunun gibilerin kahr olması en büyük duamdır..
|
Bunların hepsi yakıt yakıt
|
Bediüzzaman der ki: "Her cemal ve kemel sahibi; cemelini ve kemelini görmek ve göstermek ister...."
Şimdi düşünüyorsun; eğer tanrı yalnızca kendi güzelliğini ön plana çıkarmak için yaratmışsa, bu egpistlik değil midir? Yani tanrı; -hani diyorlar ya imtihan- insanların başına böyle zülümler getirmiş. Tarih boyunca uygarlıkların çoğu kan reven içinde toprak savaşları vermişler. Paylaşım savaşları olmuş. Sömürge ülkelerindeki insanlar, açlıktan ölmüşler, sömürücülerin yediği önünde yemediği arkasında... Bununla ilgili milyon tane olar sıralanabilir... Yani bir tanrı, sadece kendisini bildirmek için, mahluklarına (!) türlü türlü zülümler altında bırakarak, onları imtihan ediyor (!) ve bundan zevk alıyor. |
Ve Bedizzaman şöyle destekliyor sözlerini:
İnsanlar bile -hani tanrının sıfatlarını küçültülmüşü bizde var ya- güzel bir şey giydiklerinde, onu insanlara gösterip, sergiledikleri güzellikden -insanlar gözünde- tatmin olmak ister. "Aaa! ne de güzelsin..." dediklerinde, mutlu olur... İnsanlar gözünde bu, kendini tatmin etme, egoizm falan diye adlandırılır. Hatta psikolojide; insanların kendilerini tam olarak ifade edemediklerinden, böyle yollara başvuracağının doğal olacağından bahsedilir. YANİ BU BİR KUSURDUR!!! Düşünüyorum da; hadi tanrı var... Bunu kusur olarak kabul etsek, tanrı da kusurludur. Yani bu olayda bir kusuru olduğu gibi, diğer tüm kurallarında falan da sorun olabilir. Yani tanrı da yanlış işler yapabilir... Hadi bu bir kusur değil; o zaman neden insanlar bunları yaptıklarında "enaniyet" olarak adlandırılıp, günah yazılıyor... Bu tam bir çelişki!!! |
Licnako sözlerin karışık anladığım kadarıyla kafanda karışık.Arkadaşım meseller olayın anlaşılması içindir. Olayın bizzat kendisi değildir.Mesela ben birşey anlatmak istiyorum ve sana örnek getiriyorum.Sen örneğin ne demek istediğini düşüneceğine,örneğinde hata var böyle olmalı diyorsun..
Şimdi düşünüyorsun; eğer tanrı yalnızca kendi güzelliğini ön plana çıkarmak için yaratmışsa, bu egpistlik değil midir? Yani tanrı; -hani diyorlar ya imtihan- insanların başına böyle zülümler getirmiş. Tarih boyunca uygarlıkların çoğu kan reven içinde toprak savaşları vermişler. Paylaşım savaşları olmuş. Sömürge ülkelerindeki insanlar, açlıktan ölmüşler, sömürücülerin yediği önünde yemediği arkasında... Bununla ilgili milyon tane olar sıralanabilir... Yani bir tanrı, sadece kendisini bildirmek için, mahluklarına (!) türlü türlü zülümler altında bırakarak, onları imtihan ediyor (!) ve bundan zevk alıyor Licnako elinde yeteri kadar delil yokmu?Senin yerinde olsam o deliller üzerinde düşünür;doğruyu bulurum..Oysa senin yaptığın yargılamak..Hemde yeterli delilin olmadan..Şurayı iyi anlatabilmeyi umarım.İnsan Allah(c.c)'ın dünyadaki halifesidir.Onun emir ve yasaklarını insan uygulayacaktır.Kur'an'ı okursan zulmetmemek,insanlara,anneye-babaya güzel davranmak,adaletle hükmetmek,akrabası dahi olsa yalan şahitlik yapmamak gibi ahlaki kuralları insanlar uygulasa en güzel bir meddeniyet ortaya çıkar.Şimdi adam hasta doktora gitmiş,ilaç yaılmış ve bu adam ilaçları kullanmamış üstelik avazı çıktığı kadar herkese bu ne biçim doktor hasatalığımı iyi etmedi diyor..Arkadaşım söylermisin doktormu yoksa bu adammı haklı?Zulum varsa bu zulmeden insanalrın yüzündendir ve zulumlerinin karşılığınıda göreceklerdir.Sen zulmetme ve adaletle hükmet,fakirlere yardım et...Bu dünyada bir kural var;tarlayı ekersen yazın biçersin;tarlada izi olmayanın hasatta payı yoktur..Sen tarlanı ek..Seni engelleyen yok..Ama yok Allah(c.c) zulmediyor demek kadar yanlış bir hüküm olamaz.Çünkü irade vermiş,akıl vermiş.Zulmet dememiş amasen seçim hakkını kullanmışsın ve zulmetmişssin.Bu senin bileceğin birşey...Karşılığını görmek kaydıyla... Ve Bedizzaman şöyle destekliyor sözlerini: İnsanlar bile -hani tanrının sıfatlarını küçültülmüşü bizde var ya- güzel bir şey giydiklerinde, onu insanlara gösterip, sergiledikleri güzellikden -insanlar gözünde- tatmin olmak ister. "Aaa! ne de güzelsin..." dediklerinde, mutlu olur... Kur'an'da Karun kıssasını biliyormusun?Lütfen oku demekki senin bu manada anladığın bir egoistliği Allah(c.c) beğenmiyor..Kendini beğenmek,gurulanmak,insanlara fiyaka basmak kendini üstün görmek.Birde Lokman Suresin'de Lokman(a.s)'ın Oğluna yaptığı nasihatleri oku..İnsanlara yüz çevirme..Yürüyüşünde itidalli ol..Sesini kıs,yükseltme..Tam mealini buraya almayayım yeteri kadar uzun olur sen bakıver..Demekki gururlanmak değil,kendindeki örneklere bakıp,Allah'ın sıfatlarını iyi anlamaya yönelik bir çabadır. İnsanlar gözünde bu, kendini tatmin etme, egoizm falan diye adlandırılır. Hatta psikolojide; insanların kendilerini tam olarak ifade edemediklerinden, böyle yollara başvuracağının doğal olacağından bahsedilir. YANİ BU BİR KUSURDUR!!! Düşünüyorum da; hadi tanrı var... Bunu kusur olarak kabul etsek, tanrı da kusurludur. Yani bu olayda bir kusuru olduğu gibi, diğer tüm kurallarında falan da sorun olabilir. Yani tanrı da yanlış işler yapabilir... Hadi bu bir kusur değil; o zaman neden insanlar bunları yaptıklarında "enaniyet" olarak adlandırılıp, günah yazılıyor... Bu tam bir çelişki!!![/b] Yine örneklerin ne demek istediğiyle değil,örneğin kendisiyle ilgileniyorsun..Burada denmek istenen şu:Kur'an'da da böyle örnekleri görebilirsin.İnsanın kendisinden örnekler verilir.Mesela insan işinde ortak istemez,lakin Allah'a ortak koşar.. Bu bir çelişkidir,bu çelişkileri insana gösterilir..Mesela bir ordunun 3-5 komutanı olsa o ordu bozulur..Tek bir komutan varsa işler daha kolaydır.Bu manada işimin tek hakimi ben olmak isterim malımın sahibi olmak isterim ve bir ortağı kabul etmem.Şu açık arkadaşım bir mahallede 2 muhtar olsa orada işler karışır.Öyle değil mi?Enaniyet bu manada sırf kendini düşünmek manasında değil,arkadaşım..Yani insan bazı şeyleri kendisine layık görmezde,Allah'a layık görür..Bu örnekler bununla ilgilidir.Ve anlamayı daha da kolaylaştırıyor.. |
Alıntı:
Evet Ateistlerin Rezilliğine Bakın Kendi Kendilerini Nasıl basit DüşürüyorlarŞüphesiz Başta ''Allah'' Sonra Gerçek Mü'minler bu söylediğin kelimelerden Münehzih Ancak Sen kendi kendine Bocalıyorsun..Komik Cahil Beş Kuruş Etmez Değersiz Yazık SanA Yazık Ateistlerin Rezilliği. |
Bu Arada Başlığa Göre cVP vereyim bide
''Allah'' bizi neden yarattı:İnsanoğlu Haşa ''Allah''ı hEsaba Çeker Gibi ''Allah'' Bizi neden Yarattı ''Allah'' Dilediğini Yapar NeYapacağınıda Kendi Yarattığı İnsana Soracak Değil'' Hepimizde ''Allah''a İbadet İçin Yaratıldık İbadet ederekde ''Allah'' bizi Mutlu Yapmak İstiyor Bu Dünyadaki geçiçi Zevklerden Vazgeçin Nefsin Arzusundan Vazgeçin ve Yarın Pahabiçilemez Ebediyyen Mutluluk,Zenginlik Rahatlık var daha ne olsun İşte herşey ortada.. |
"Yarın Pahabiçilemez Ebediyyen Mutluluk,Zenginlik Rahatlık var daha ne olsun İşte herşey ortada.."
cengaver aslında hiç bir şey ortada değil yarın diye bir şey olmayacak bunu bil onlar sadece insanlar isyan etmesin diye uydurulmuş yalanlar... onlar kaymağını yesin dünyanın, sen ben ebediyyen mutluluk kazanayım diye uğraş dur. insanlar ölümle birlikte her şeyin inanacığına inanmak istemiyor ve bu yalanlara inanıyor... çünkü insanlar hep sonsuzluk istiyor... hep kendilerini düşünüyor... bu dünya çocuklarımızın olacak onlar için bir şey yapayım diye hiç düşünmüyor... yoldaki dilenciye bile allah rızası için sadaka veriyorsun... hep çıkar hep çıkar hep çıkar... siz çıkarınız olmadan kılınızı kıpırdatmazsınız... birilerinin iyiliğini düşünüyorsanız, iyilik yapmak istiyorsanız bunu çıkar beklemeden yapın ne olur... dinlerin tek güzel yanı da belki bu... yoksula yardım edin diyor... fakat karşılıksız yapmak insana daha huzur verir bunu bilin... |
Allah insanı neden yarattığını sadece Muhammede söylemiş.
Benim hiç bir şeyden haberim yok. İnsan anatomisi ile hayvanların anotomileri genellikle aynı,hepsinin kanı kırmızı,hepsi aynı çalışan kaslara ve benzeşen dolaşım sistemlerine sahip Acaba allah insanı neden yarattığını söylerken Hayvanları da hesaba katmıştı da Muhammed mi es geçti. İnsanın özel yaratılması için özel bir neden varmı acaba? akıl demeyin sakın beline bomba bağlayıp cennette yer kapacak müslümanları düşününce bu savınız havada kalır. |
canı sıkılmıştır...yanlızlık zordur .kesin ondandır
|
allah şöyle buyuruyor : biz kimseye zulmetmeyiz insanlar kendi yaptıklarının cezasını çekerler... sen kanun dışı iş yaptığın zaman sana kimse mükafat vermiyor ceza veriyor ... cezayı veren kanun kendini ispatlamasımı grerek kendini tanıtımını böylemi yapması gerek diye sorsana ? fitne sokunda nerden olursa olsun ... kızma ama öyle ... adam öldür hırsızlık yap sonra senden kimse hesap sormasın .... geçin bunları ...
|
hahahaah vay ansını. çok zeki dedikleri muhammed nasıl böyle bir hata yapmış. yaw kardeşim peygamber olduğunu söyleyen bir insan, sudan yaratıldınız ve çamurdan ve balçıktan yaratıldınız diyipde sizin gibi insanların tepkisini neden alsınki. o sizin kadar akıllı deyilmiydi, bilmiyormuydu bu kadar ayetin kafa karıştıracağını. peki ya neden bu kadar kafa karıştıran ayet yazmış olsunki. hani çok zeki bir insandı. yoksa okuma yazma bilmediği için edebi yönüde zayıf olduğu için, yazdıklarınımı unutuyodu.
karar veremedim yaw. sumuydu toprakmıydı. bırakın kardeşlerim. allah bütün herşeyi tek bir ayettemi yazmalıydı. baştan sona kadar. biyolojik açıklamalarla, fizik kanunları yla mı açıklamalıydı. 1400 senesinin insanlalrı ancak bu şekilde algılayabilirdi. ne demeliydi sizce. ben sizi bir dna dan mı yarattım demeliydi. şukadar kromozoma sahipsiniz gibi cümlelermi olmalıydı. :D . komiklik yapıyosunuz arkadaşlarım. zaten bir sürü ayet var. o zamanlarda anlaşılmamış ama günümüzde ortaya çıkan ayetler. rüzgarların aşılayıcı olduğunu örnek verebilirim. |
Alıntı:
Ben dolaylı olarak falan değil, bizzat said nursinin eserlerinden okudum bunu. Ve aynen bunu iddia ediyor... Sözümona tanrı, insanları kendi güzelliğini göstermek için yaratmışmış... Bu ne demek ya!!! Bu tanrının bir kusuru sayılmalıdır. NEDEN BÖYLE YAPTI? KENDİSİNİ İLLAKİ BAŞKALRI TARAFINDAN ÖVÜLMESİ, YÜCELTİLMESİ Mİ GEREKİYOR? YANİ BU İSTEĞİ NE OLARAK ADLANDIRIRSIN? Psikoloji bilimi bunu, KUSUR DAHASI TOPLUM İÇİNDE KENDİNİ BİR ŞEKİLDE KABULLENDİRME olarak açıklar... Bu sana mantıklı gelmiyor mu? İnsan bunları yaparak günaha giriyor. Neden? Büyüklenme tanrıya mahsustur da ondan... Yalnızca tanrı kasıla kasıla konuşur... İnsan çok acizdir. hiçbir şeye gücü yetmez... .......... ........... Bu söylemler insanları tatmin etmez. Yani bir gerçeğin öylesi böylesi olmaz. Bu insan için bir kusursa, tarı için de öyle kabul edilmesi lazım. Yok değilse, öyle... Zaten sail nursinin de eserlerinin, kur'anla bağdaşmadığı da, islam profları tarafından olsun, Turan dursun tarafından olsun -ki o zamanlar müslümandı- eleştirilere sunulmuştur. Müslümanlık ve nurculuk kitabında turan dursun, nurculuğun-müslümanlıkla bile bağdaşmadığını açık açık ispatlıyor... Konuyu saptırmadan; Ben mesela güzel bir şey giydiğimde, insanların arasına hoplamam yani. Beni pohpohlasınlar diye... Bu egoizmdir... |
SÜREKLİ KENDİ DÜŞÜNCELERİNİN DOĞRULUNU KABUL EDEN NE OLUYOR ? .... ( EGOİZM ) ... OLMUYORMU ?
|
selam kardeşler;
ne yapmaya çalıştığımızı bir anlarsak konuya daha hakim olabiliriz ve ancak bu suretle akıl yürütme işlemlerimiz doğru gidebilir. kısacası Allahın dünyayı yaratırkenki düşüncesini değerlendirmeye çalışıyoruz. ancak bunu yaparken bir noktayı (bu gibi konularda daha evvel defalarca yaptığımız gibi) es geçiyoruz. Aslında temelde ne yaptığımıza bakarsak şu sonuç ortaya çıkıyor ki bir empati kurma çabası var. Ancak işte ıska bu noktada beliriyor. Allahı bir insanmış gibi değerlendiriyoruz... Allahın egoistliği meselesine de gelirsek..licnako kardeş aslında bir yerinden yakalamış mevzuuyu ancak objektif değerlendireyim derken bu sefer de nefsinin zihnini bulandırmasına müssade etmiş ve ufak bir ıska da burada belirmiş. Senin güzel giyinip ortaya atılmanla, Allahın yüceliği, ekberliği bir yani denk olabilir mi? herhangi bir koşul, yer ve zamanda:.. olabilirse devam edersin akıl yürütmene yok olamazsa orada kesersin, çünkü yanlış olur.. ayrıca Allahı bir önermede kullanırken vasıflarını minimize edemeyiz, sınırlandıramayız. sınırlandırırsak objektiflik ortadan kalkar, geriye bağnaz bir düşünce ürünü olan manasız bir önerme kalır. şunu anlatmaya çalışıyorum ki Allahın büyüklenmeyi seven bir varlık olduğunu ve bunun bir insanda kusur sayılması paralelinde Allahın da kusurlu olma ihtimalini içeren bir önermede türlü açılardan yanlışlar göze çarpıyor. ilk olarak Allahın büyüklenmesi olası bir durum değildir ve başlı başına bir mantık hatasıdır. (Mükemmel olan bir varlığın büyüklenmesi olası değildir yani bu bir mantık hatasıdır). Burayı gözden kaçırıp objektif OLDUĞUNU, bilimsel davrandığını söylemek çok ilginç bir davranıştır. ikinci hata da temelde birinciyle alakalıdır hatta ondan kaynaklanır diyebiliriz. İnsan mükemmel bir varlık olmadığından büyüklenme insan için olasıdır. yani aslında olduğundan daha iyi, daha güzel olma iddiası bir kusurdur. bahsedildiği gibi psikoloji bilimi de bu konuyla ilgili birçok araştırma yapmıştır. bu düşünceler paralelinde daha birçok şey söylenebilir. hata yapmış olabilirim ben de.. düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum.. selametle bereketle hidayetle |
ya pisagor sen şiir yazmayıda mı bilirdin keşke birazda insan olmayı ve gerçekleri görmeyi bilsen ne güzel olur dimi Merak etme senın şiiri birinci seçtim fakat kategori GERİZEKALILAR KATEGORİSİ ya kusura bakma sen gerizekalı bile olamıyosun ama bundan başka aşağı kategori yoktu yapcak bişey yok...... siz zavallılar bu şekilde karalarsınız ancak ama hiçbir zaman başarılı olamazsınız pisagor sen tamda kendi akıl seviyende yazmışsın şiiri hatta aklının sınırlarınıda zorlamışsın belli kendini çok zorlama aman kapasiten ancak bu kadar salaklık yapabılır SİZLER ARTIK SORULARA CEVAP VEREBILECEK YADA YALANLARINIZI KANITLAYACAK BAŞKA YALANLAR BULAMADIĞINIZ İÇİN BÖYLE BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDIYOSUNUZ ....... AL BUDA BENDE PİSAGOR FAKAT AKILLICA
ÇİÇEK ÇİÇEK RENK RENK İSLAMİYET TEK GERÇEK DUYULACAK İŞİTİLECEK KAFİRLER SONUNDA BOYUN EĞECEK RABBİMİN NURLU YOLU İNANANLARI SAADETE ERİŞTİRECEK PİSAGOR GİBİLERİDE ANCAK CEHENNEMDE HESAP VERECEK |
NUR KARDES SELAM CEHENNEMDE ALLAHIN KIME HESAP SORACAGINI BIZ BELIRLEYEMEYIZ ANCAK ALLAH BELIRLER BIZ SADECE SUNU DERIZ EGER BÖYLE DEVAM EDERSEN CEHENNEMLIK OLURSUN ... ÇÜNKÜ KALPLERE ANCAK ALLAH HÜKMEDER BELKI YARIN BU ARKADAS DOGRULARI BULUP TÖVBE EDECEK ... YANI KIMSEYI BIZ BURDAN CENNET VEYA CEHENNEME YOLLAMIYALIM ... PESIN HÜKÜM VERMIS OLURUZ ... HZ. ÖMER DE SONRADAN KABUL ETTI BIZ ONUN DÖNEMINDE YASASAYDIK ONU CEHENNEME MI YOLLUYACAKTIK ... BENIM DÜSÜNCEM SADECE .. SAYGILAR ...
|
Ben olaya başka bir açıdan yaklaşıcam. Allahla insan arasında yalnızca ast ust ılıskisi de olabilir. İlla ki yaratması mı lazım örneğin patron calısan gibi veya komutan asker gibi bir ilişki olamaz mı?
|
İNSANIN YARADILIŞ SAFFALARININ TOPLAMI 65 DİR.....KUR'AN -I KERİM DE İNSAN KELİMESİ 65 KERE GEÇER İNSAN ;TOPRAK ,NUTFE,EMBRIYO,BİR ÇİĞNEMLİK ET ,KEMİK,ET SAFFALARINDA YARADILMIŞTIR KUR'AN-I KERİM DE TOPRAK 17 KEZ ,NUTFE 12 KEZ ,EMBRIYO 6 KEZ ,BİR ÇİĞNEMLIK ET 3 KEZ ,KEMIK 15 KEZ ,ET 12 KEZ GEÇER TOPLAMDA 65 DIR.... BILIME ÖNDER KUR'AN-KERIMDIR ANLAMIYLA KELIMELRININ SAYISIYLA HERŞEYIYLE SELAMETLE
|
NUR bir sürü rakam giz ve sağdan oku soldan oku işte bu çıktı diyorsun sence mutlaka inanılır olsa gerek ama Kuran derlenirken direkten dönen 2 ayet bulunmasaydı (aşağıdaki yazıda detayları var) hesapların daha başka mı olurdu acaba veya
bulunamamış başka ayetler de varsa yapmış olduğun toplama ve çıkarmalar ne olacak. Buhari'nin yer verdiği bir hadise göre; "dinden dönüş" (ridde) olayları ve bu olaylar nedeniyle savaş hali vardı. Kuran'ı ezber etmiş kişilerin bir bölüğü ölmüştü. Ölenlerin sayısı artabilirdi, bunların tümü ölüp gitmeden Kuran'ın orada burada yazılı ayetleri derlenmeli, tümü bir kitap haline getirilmeliydi. Hattaboğlu Ömer durumu ve konunun önemini Halife Ebubekir'e anlattı. Ayetlerin derlenmesini önerdi. Halife başlangıçta pek doğru bulmamıştı bu görüşü. "Peygamberin yapmadığı şeyi yapmak nasıl doğru olabilirdi?" diye düşünüyordu. Ömer direndi ve önerisini kabul ettirdi. işin gerçekleşmesi için de Zeyd Ibn Sabit'e görev verildi. Zeyd "Ebubekir bana 'Sen akıllı bir gençsin. Peygambere vahiy yazdığın için senin başaracağına güveniyorum. Araştır ve topla Kuran ayetlerini' dedi, Tanrıya ant içerek söylerim ki, dağlardan bir dağı yükleyip taşımayı önerseydi, buyurup verdiği görev kadar bana ağır gelmeyecekti. Yani Kuran'ı derlemek kadar." diyorama sonunda görevi kabul ettiğini söylüyor ve işi nasıl yaptığını şöyle dile getiriyor: "Kuran (ayetlerini) derlemeye koyuldum. Hurma dallarından, küçük taşlardan ve kişilerin ezberlerinden izleyip derledim. işin sonunda, Tevbe (Beraat) suresinin sonunu, Ebu Huzeymetu'l-Ensari'de buldum. Ki, başkasında bulamamıştım bu parçayı". Zeyd, bu parçanın Tevbe Suresinin sonundaki ayetleri (128 ve 129.ayetleri) oluşturduğunu açıklıyordu (http://islamiyetgercekleri.b0x.com/islkurdeg.html) |
pisagor kardeşim helal olsun, 6 aydır böyle gülmemiştim, süper bir şiirmiş valla yazanı taktir ediyorum. sonuna kadar destekçiniz kardeşim
|
SİZEDE ANCAK BÖLE MANTIK YÜRÜTMEK YARAŞIRKİ AKILDAN NASİBİNİZ OLSA MÜSLÜMAN OLURDUNUZ.1ZEKA 2 AKIL İKİSİNİ AYIRIYORUM ZEKİ OLABİLİRSİNİZ YANİ AKIL BAŞKA BİŞEY Kİ SADECE MÜSLÜMANA MAHSUS BENİM KANAATİM.ANASIRI ERBAA DENEN ŞEY NEDİR İNSANIN MAYASI NEVİİ DEMEK.AYETLERDE FARKLI YERLERDE FARKLI BEYANLAR OLMASI BİRİ İLE YEKDİĞERİ ARASINDA TENAKUZA SEBEP DEĞİLDİR HERBİRİ DİĞERİNİ DOĞRULAYICIDIR KURANDA EN UFAK BİR TENAKUZ SÖZKONUSU DEĞİLDİR KURAN HEM LAFZEN HEMDE MANEN MUCİZDİR. TABİİ SİZİN GİBİ ELİNE MEAL ALIP ATEİSTLİĞE SOYUNAN ZIRTOPOZLAR BU KADAR ANLARLAR İŞİ TURAN DURSUN VE BU GÜNÜMÜZ YAŞAR NURİ VS.GİBİ İLAHİYATÇILARDA İNSANLARI MEALCİLİĞE İTMEKLE SİZİN EKMEĞİNİZE YAĞ VE HATTA BAL SÜRMEKTEDİRLER NİTEKİM MEAL İLE AMEL EDEN FASIKTIR. MAALESEF İNSANLARI BU YOLLARA İTEN HOCA KİSVESİ İLE ORTALARDA DOLAŞAN SERSERİLERDİR Kİ ONLARA GÖRE HERKES MÜCTEHİD. AL ELİNE BİR MEAL OLDUN MÜCTEHİD SONRA AAA BU AYET NE DİYO BAK BAŞKA YERDE NE DİYO DERSİN OLURSUN SENDE ATEİST.MAALESEF ŞU TÜRKİYEDE NE KADAR ATEİST VAR ATEİST OLMA SEBEPLERİ EKSERİSİNİN MEALCİLİKTİR YANİ HEPSİ NAYLON MÜCTEHİDDİR...
|
ULAN TARTIŞMANINDA BİR SEVİYESİ OLUR YA BU İNSANLARA MAHSUSTUR.KÜFÜR VE HAKARET DOLU O ZIRVALAR ANCAK ACZİYETİNİZİ GÖSTERİR NECİP FAZIL MERHUM ŞÖYLE DERDİ ADAMA AŞAĞALIK DESEM O BİLE BİR MERTEBE NE DİYEYİM NE DİYEYİM.......ÇUKUR HERİFLER.
|
Sayın büyücü mokartes: Büyülerini bekliyorum
smile146 |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:50 . |