Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Evrensel Fikirler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5865)

evrensel-insan 03-04-2008 18:59

Evrensel Fikirler

Saygideger arkadaslar;

Avrupa birligi,PKK'yi teror orgutleri listesinden cikarmis.2002 yilinda listesine alan birlik 2008 de listesinden cikardi.

Acaba ufukta AKP'nin"isinin bitirilecegi"plani mi var?-ki ulusalcilik ve milliyetcilik tekrar yukselir,bu yukselis TSK yi da icererek PKK nin uzerine kararli gider ve o zaman Avrupa Birligi'ne bu yanasima karsi cikmak kalir.Karsi cikilabilmesi icinde PKK nin terorist orgutu olmamasi gerekir-terorist orgutse karsi cikamaz,destekler.

Yoksa Federe devlet yapisi temelinde Kuzey Irak Turkiye'ye baglanacagi ve bunun sonucu,Turkiye topraklarindan da bir kisimi sinirlarina katarak bir kurt devleti kurma planlarinin ve PKK'nin tarihsel gorevini tamamlamis olmasinin bir sonucumu?

Bakalim gelecekte falimizda bize ne gorunecek?

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon 03-04-2008 20:24

Re: Teror orgutu degilmis

Tesadufen haberi biraz once dinledim. Olay tam olarak boyle degil. Adalet Divani teror orgutleri listesine alinma gerekcelerini yetersiz bulmus. PKK hala listede. Gerekcelerin yenilenmesi gerekiyor yani.

PKK Turkiye tarihinin en milliyetci ve tum kontrolun askerlerin elinde oldugu donemde (12 Eylul donemi, 1984) ortaya cikti ve gelisti. Sorunun nedenini cozum olarak onermek anlamsiz degil mi?

evrensel-insan 03-04-2008 21:07

Re: Teror orgutu degilmis

Saygideger sargon;

Ben sorunun nedenini cozum olarak onermek soyle dursun,hic bir oneri de yapmadim.Sadece kendi bilgi ve birikimim temelinde olabilecekleri-ki benim bu ne istedigim,ne de onerim-sesli dusundum.Tamamen tarihsel,ABD-Turkiye,AB-Turkiye iliskileri ve Turkiye deki iktidarin bu iliskilerdeki rolu ve verilen emirleri harfiyen uygulamasi temelinde.

Eger cozumden bahsedilecekse,bu cozum Turkiye kaynakli-disardan yonlendirmeli degil-PKK ve onun varliginin nedenini nedenleyip-sorgulayarak ve bu nedenlerden arinilarak ve Turkiye'nin birlik,beraberlik ve butunluk yapisini ve cesitli milli-dini kokensel gercegini gorerek,ve toplumun kutuplasmasini onleyerek ve toplumu suru psikolojisinden ve korku felsefesinden arindirarak;herturlu farki algilayip bir temelde butunlestirerek ve herkes herkesin farkina saygi gostererek ve birarada yasayabilmenin temelini atarak v.s. saglanabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ayejj 13-06-2008 01:05

Görüşlerine katılıyorum.Yazı hem kısa hem açıklayıcı olmuş teşekkür ediyorum.

Lestat 14-06-2008 21:24

İnsanın dini,tanrısı acizliğinden değil midir?Kendi zayıflığını ölümlüğünü kabul etmek yerine sossuza olan inanç,düşünmekten kaçıp tanrıya devretmek,bu dünya da ve kendisinde bulamadığı adaleti öbür dünya da bulacağına inanmak,daimi mutluluk,huzura ermek bunların her biri zaten tanrıya ve onun dinlerine inanmak için büyük nedenler.Bu da insanın acizliğinden kaynaklanıyor.Bulmak istedikleri gücü olağan üstü yapıp kutsallaştırıyorlar.İnsanın yapısın da doğa üstülük olmadığı için heralde inamnmak istedikleri şeylere,şiderlerine hep bir olağan dışılık yüklüyorlar.Kendilerinin güçsüz olduğunu düşündüklri için kendileri gibi olana güvenip inanamıyorlar.İnsan değerini ,önemini ,tek başına yüceliğini ne zaman farkederse dinleri ozman bırakacaklar ve işte o zaman tanrıyı öldürecekler...

evrensel-insan 14-06-2008 21:32

Saygideger lestat;

Yazimi destekleyici aciklamalarin icin tesekkur ederim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 24-06-2008 19:36

F.Gulen-Yeni Bir Senaryo

Saygideger arkadaslar;

Biraz once haberlerde, F.Gulen'in Turkiye'ye gelebilme yolunun, yargi tarafindan onunun acildigi soylendi.

Ben daha onceki bir yazimda da Obahama doneminin ABD' de baslayabilecegini yazmis; bu sahsin, evengalizm agirlikli bir politika uygulama uzmani oldugunu belirtmistim.

Yargi, su siralar pek mesgul. Hem AKP'nin kapatilma davasini karara baglamaya ugrasirken, F.Gulenin onunun acilmasi karara baglandi.

Soyle bir senorya dusunelim; Amerikan idealizmi, bilhassa Ortadogudaki Turkiye ye yonelik politikasinda bir erk degisimine gidiyor olsun.

Tabi ki bu erk el degisimi, ABD deki evangalist degisime paralellik gostersin. Dolayisiyle, Turkiye de AKP' nin devri kapansin ve kapatilsin. Onun yerine F.Gulen Turkiye ye gelip, Evangalizme hizmet paralelli yeni bir parti kursun. Bu parti daha tecrubeli bir politika izleyip, Ataturk yanli dusunceleri de karsisina almasin, hatta laiklige hak ve ozgurluklere ve bunu koruyacak hukuka destek versin veya veriyor gozuken bir politika izlesin.

Halkin destegini alabilecek, medya ve kamuoyu renklamini yapip iktidara gelsin. Boyle bir gelecek Turkiye'ye topluma, birlik ve beraberlik anlayisina, bolunmez uniter yapiya neler getirir veya neler goturur dersiniz?

Acaba bu yargidaki hem AKP icerikli, hem de F.Gulen icerikli tarihi gelisme; ve buna paralel olarak gelecek olan Obahama donemi, nasil bir ortakliga sahip dersiniz?

Amerikan idealizminin, dunyayi ve Turkiye'nin de icinde bulundugu Ortadogu'nun gelecegini, ortacag karanligina gomme temelindeki aldigi yolda, bu yeni evengalizm girisiminin acaba altinda yatan amac nedir? Bu amaca istenen "teslimiyetin" yerine gelmemesi icin, dunyayi ortadogu'yu ve Turkiye'yi ne gibi bir "onlem" beklemektedir? Bu onlemi kimler ve nasil alacaktir? TC' ne ve kazanimlarina AKP'nin gorunurde uyguladigi anti girisimci politika da ortadan kalkarsa, o zaman bu yeni tehlike ve asama, halka nasil izah edilecektir? Kimler tarafindan? Bu yeni girisim, "ilimli islam" ve olasi bir "kurt Cumhuriyeti"-Kuzey Irak'i da iceren ve "Sevr'e Donus" temelli, uygulanacak politika ya ne gibi bir acilim getirecektir?

Bu sefer sorular, benden; oneri yorum ve yanitlar sizden.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver 24-06-2008 20:10

Akp ve Tayyib'in ipi çekilmiş görünüyor. Akp kapatılacak ve Tayyip 5 yıl yasaklı olacak. O tarz bir seneryo var ve bu gerçekleşecege benziyor.

Mesut YılmazIn çabaları boşuna degil. Ayrıca geçenlerde Anap kökenli milletvekilleri de istifanın eşiginden döndüler. Şu anda Akp liler yeni dönemde lider kim onun telaşındalar. Erbakan'ın başına gelen Tayyib'in de başına gelecek gibi.

Abdüllatif Şener dikkat edilmesi gereken isimlerden. Cemil Çicek de öyle. Yalnız Cumhurbaşkanı görüldügü kadarıyla kendi makamı ve gelecegi için Akp yi boş verdi gibi. O da İşi bitince bir bilen olmaya soyunmuş gibi.

Akp egemenlerce kurulmuş ve desteklenmiş bir parti idi ve iktidara getirildi. Ancak Akp nin tarikat ayagı onu bugünkü duruma getirdi ve şu anda büyük sermaye bile kapatılmaya sessiz kalmış durumda. Arada bir hık mık ediliyor ama bu konuda ittifak oldugu görülüyor.

Şimdi yapılacak olan Akp nin dinci ögelerini bir miktar törpüleyip yeni bi amajla yeniden degişim savunucusu halinde insanların önüne konulmasıdır. Akp artık bugün bir umut olmaktan çıkmıştır. Takke düşmüş, kel görünmüştür.

Fettullah Gülen böyle bir siyasi oluşumun direkt içine girecek kadar amatör bir insan olmaz. Parti kuruluşu içerisinde yer almaz, ama mutlaka işaret edecekleri olacaktır. Yeni dönemde dinden ziyade AB hedefli ve o normlu bir partinin egemenlerin tercihi olabilecegini düşünüyorum.

saygılarımla

evrensel-insan 24-06-2008 20:17

Saygideger dilaver;

Onun yerine F.Gulen Turkiye ye gelip, Evangalizme hizmet paralelli yeni bir parti kursun.-e.i

Benim burada demek istedigim zaten," F.Gulen'in direk ve gorunur temelde bu partinin icinde yer alsin" temelli bir ifade degildi. Ben iplerin onun elinde olabilecegini belirtmek istedim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 08-09-2008 01:59

Namazin sportif bir yonu varmi?

Saygidger LaNeTHLI;

peki oruç da namaz kadar doğal bi ibadet oruca bu kadar tepki gösteriliyor da namaza neden gösterilmiyor??? -LaNeTHLI

Sirf, senin bu sorun uzerine yeni bir baslik actim. Umarim, begenirsin. Ilk cevabi da, senden bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Pislik Herif 08-09-2008 02:24

Sevgili Evrensel;

İlk cevabı benden beklemiyorsun ama ben söyleyeyim; '' yok ''.

Namaza teşvik cümlelerinin en sonuna yerleştirilir bu, şu şekilde; '' ....hem bak spor sayılır, sağlıklı''

Sadece saçmalık.

volkantr 08-09-2008 02:30

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126742)
Saygidger LaNeTHLI;

peki oruç da namaz kadar doğal bi ibadet oruca bu kadar tepki gösteriliyor da namaza neden gösterilmiyor??? -LaNeTHLI

Sirf, senin bu sorun uzerine yeni bir baslik actim. Umarim, begenirsin. Ilk cevabi da, senden bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bence de sportif bir yönü yok.Hareketlerin orjinalitesi yok.
Bu da inanmak isteyenlerin uydurduğu bir şeydir.Hem spor yapıyoruz diye kendilerini avuturlar...
:p

tensiz.denek 08-09-2008 02:54

Merdiven çıkmak ne kadar sprotif bir faaliyetse namaz kılmak ta o kadar sportif olsa gerek, bir namazda ortalama kaç kalori yakıldığını merak ediyorum

evrensel-insan 30-09-2008 20:31

Bir oneri

Saygideger arkadaslar;

Basta Kur'an olmak uzere, Incil ve Tevratin; elestirilmesi yerine, bu uc ana kitabi, sadece donemlerinin icinde bulundugu yasam ve iliski dusunce, davranis, anlayis duzeyini ortaya koyan birer tarihi belge oldugunu; peygamber zihniyetini ve de ayni donemlerde veya baska tarihi donemlerde, neden dunyanin baska cografyalarinda, bu tip bir peygamber mentalitesinin cikmadigini veya cikamadigini; ya da ona benzer birer kitaplarin oldugunu ama iceriklerinin farkli oldugunu v.s. ortaya koyacak bir bakis acisi sunulabilir mi?

Yani, bu kitaplari; sadece kendi donemlerinin toplumsal yasam ve iliski duzeyini ortaya koyan birer belge olarak algilamak.

Belki, bunu algilayabilirsek; tum dunyanin her cografyasinda; bu uc kitabin neden taraftarlarinin oldugunu ve uc ayri tarihi donemde ortaya cikmis olsalar bile, aralarindaki benzerlikleri, birbirini tamamlayan unsurlari ve birbirini elestiren unsurlari-ki bu konuda en once olan Tevrat'sa, onun Incil ve Kur'an'i elestirme tarihi olanagi yoktur. Ayni tarihi gercek; Incil'in, Kur'an icin elestiri getirememesidir. Bu konuda "en sansli olan" Kur'andir. Hem tarihi anlamda daha gectir, hem Tevrat ve Incil'in bilgi, birikim, bilinc ve tecrubelerinden yararlanmistir.

Ayrica tanri ile bu kitaplarin nasil bir bag kurdugunu, tanriyi kitaplarindaki isleme nedenlerini; o donemlerde; kitabi olmayan cografyalarin, tanriya nasil bir icerik getirdigini ve neden tanriyi, bu uc kitap gibi bir kitapla bagdastirmadiklarini ve buna benzer soru ve cevaplari nedenleyip sorgulayabiliriz.

Bu, bakis acisi temelindeki; yorum, oneri, gorus ve bilgi, birikimlerinizi paylasmanizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 29-11-2008 04:19

Turk, Kavrami ve Ifadesi

Saygideger arkadaslar;

Turk, kavrami; bir kimlik midir? bir kokenmidir? Kimlere Turk denir? Milliyetcilik donemi-1600'ler- oncesi kullanilan Turk kavramiyla; bilhassa, milliyetciligin dunya da; yogunlastigi yillarda-1900'ler- kullanilan Turk kavrami arasinda ne fark vardir? Turk, milliyetciligi nedir? Turkculuk nedir? Yurtseverlik ve vatandaslik, temelinde ki; Turk neyi ifade eder? "Ne mutlu Turkum Diyene" ile, "Ne Mutlu Turk Olana" arasinda ne fark vardir." Turki, cumhuriyetler" ne demektir? "Turk milleti" denince, ne anlasilir? Turkiye Turklerindir" cumlesi; milliyetci bir soylem mi? Yoksa birlestirici bir soylem midir? "ben Turkum" diyen bir kisi; kimlik mi, yoksa kokenmi belirtir? "Ben, Turk degilim" kimligemi, kokene mi yonelik bir soylemdir? v.s.

Turkce, dili sadece Turkleremi aittir? Bu ve buna benzer, soru ve cevaplarla; hem tarihsel; hemde ideolojik olarak; Turk kavramini masaya yatiralim ve ifade edelim. Yorum, tarihi bilgi ve goruslerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

BASKALTURK 29-11-2008 11:22

Oncelikle acmis oldugunuz konu icin size tesekkur ederim,konuda taraf oldugum icin:) tartismalara girmeden sadece TURK, TURKCULUK ve TURK MILLIYETCILIGI hakkinda kisaca ileti ekleyecegim.

TÜRK KIMDIR?
Türk Dil kurumunun hazırladığı Türkçe Sözlük’te, Türk; Asya ve Doğu Avrupa’da yaşayan, Türkçe’nin çeşitli lehçelerini konuşan soy ve bu soydan gelen kimse diye belirtilmektedir. Söz konusu bu kimselerden oluşan topluluklara Türkler denir. Türkler; Türkçe ve bu dilin lehçelerini konuşurlar.

Türk sözcüğünün anlamı; “Güçlü, kuvvetli, miğfer, türemiş, şekil kazanmış” demektir. Türk kelimesinin geçtiği ilk devlet, Göktürk (Kök-Türk) imparatorluğudur. Orhun Kitabelerinde Türk kelimesi, bazen Türk, bazen de Türük olarak yazılmıştır. 11. yüzyılda Kaşgarlı Mahmud; “Türk adının Türkler’e, Tanrı tarafından verildiğini belirterek, Türk adının “Gençlik, kuvvet, kudret ve olgunluk çağı”demek olduğunu belirtir.

Göktürk kağanı Bilge Kağan kitabesinde günümüz Türkçesi ile Türk ve Türkler hakkında şu önemli açıklamalar yer almaktadır; “Türk milletinin adı-sanı yok olmasın diye, beni, o gök tanrı, kağanlık tahtına oturtmuştur... Babamızın ve amcamızın kazanmış olduğu, milletin adı-sanı yok olmasın diye, Türk milleti için, gece uyumadım, gündüz uyumadım. Küçük kardeşim Köl Tigin ile... Ölürcesine çalıştım kazandım... Tanrı lütfettiği için, ben kazandığım için, Türk milleti kazanmıştır. Ben kazanmasa idim, Türk milleti ölecek idi, yok olacak idi. Türk beyleri, milleti. Böyle düşünün! Böyle bilin!.. Türk beyleri Türk adını terk etti. (Babam Kağan) Türk töresini terk eden (beyleri ve ) milleti, ecdadımızın töresince eğitmiş ve yetiştirmiş... Türk ve Oğuz beyleri, milleti işitiniz-duyunuz. Yukarıdan gök çökmese, aşağıda yer delinmese, Türk milleti, senin ülkeni ve töreni kim bozabilecek idi. Türk milleti! İrkil! Kendine gel!..” demektedir.

TÜRKÇÜLÜK NEDİR?
Türkçülük, Türk milletini yükseltmek demektir. O halde, Türkçülüğün özünü anlamak için, millet adı verilen topluluğun tanımını bilmek gerekir. Millet hakkındaki çeşitli görüşleri inceleyelim.
1) Irkı esas alan Türkçülere göre millet, ırk demektir. Irk kelimesi, gerçekte zoolojinin bir terimidir. Her hayvan türü anatomik özellikleri açısından birtakım tiplere ayrılır. Bu tiplere ırk adı verilir. Mesela at türünün Arap ırkı, İngiliz ırkı, Macar ırkı adlarını alan birtakım anatomik tipleri vardır.
İnsanlar arasında da, eskiden beri, "beyaz ırk, siyah ırk, sarı ırk, kırmızı ırk" denilen dört ırk mevcuttur. Bu kaba bir sınıflandırma olmakla beraber, hala önemini korumaktadır.
Antropoloji bilimi Avrupa'daki insanları, kafalarının şekli ve saçları ve gözlerini renklerini dikkate alarak üç ırka ayırmıştır: Uzun kafalı kumral, uzun kafalı esmer, yassı kafalı.
Bununla beraber, Avrupa'da hiç bir millet, bu tiplerden yalnız birini, içine almaz. Her millette, çeşitli oranlarda olmak üzere, bu üç ırka mensup bireyler vardır. Hatta, aynı ailenin içinde, bir kardeş uzun kafalı kumral, diğerleri uzun kafalı esmer ve yassı kafalı olabilirler.
Gerçi bir zamanlar, bazı antropologlar bu anatomik tiplerle sosyal davranışlar arasında bir ilişki olduğunu savunurlardı. Fakat birçok ilmi eleştirilerin ve özellikle... bizzat antropologlar arasında en yüksek bir konumda bulunan Manouvrier adındaki bilim adamının anatomik özelliklerin sosyal karakterler üzerinde hiç bir etkisi olmadığını ispat etmesi, bu eski iddiayı tamamıyla çürüttü. Irkın, böylelikle sosyal niteliklerle hiç bir ilişkisi kalmayınca, sosyal karakterlerin toplamı olan milliyetle de hiç bir ilişkisinin kalmaması gerekir. O halde, milleti başka bir alanda aramak gerekir.

fazlasi icin bakiniz: http://www.ezenturk.com/forum/index....c=4706.new#new

TURK MILLIYETCILIGI

Coğrafi Türkçülere göre, millet, aynı ülkede oturan halkların toplamı demektir. Mesela onlara göre bir İran milleti, bir İsviçre milleti, bir Belçika milleti, bir Britanya milleti vardır. Halbuki İran'da Fars, Kürt ve Türk'ten ibaret olmak üzere üç millet; İsviçre'de Alman, Fransız, İtalyan'dan ibaret olmak üzere yine üç millet; Belçika'da aslen Fransız olan Valon'larla, aslen Cermen olan Flamanlar vardır. Büyük Britanya adaların da ise Anglo-Sakson, İskoçyalı, Galli, İrlandalı adlarıyla dört millet vardır. Bu çeşitli toplulukların dilleri ve kültürleri birbirinden ayrı olduğu, için hepsine birden millet adanı vermek doğru değildir.
Bazen bir ülkede birçok sayıyla millet olduğu gibi, bazen de bir millet birçok ülkeye dağılmış bulunur. Mesela Oğuz Türklerine bugün Türkiye'de, Azerbaycan'da, İran'da, Harzem ülkesinde rastlarız.
Bu toplulukların dilleri ve kültürleri ortak aldığı halde, bunları ayrı milletler saymak doğru olabilir mi?

fazlasi icin bakiniz: http://www.ezenturk.com/forum/index....c=4706.new#new

Bu baglamda ulkemizde yapilan turk milliyetciligini turk-islam sentezini TURKCULUK kesinlikle kabul etmez ve onlari en buyuk dusman gorur.

Esenlikle

Ratiönalism 18-12-2008 21:43

Türk benim için anlamsız bir kelime

Önemli olan=İNSAN OLMANDIR

Önemli olan=BİLİME ÖNEM VERMENDİR

Einstein,Yahudi olmasıyla mı tanınıyor yoksa E=mc2 formülüyle mi:)

Newton,İngiliz olmasıyla mı tanınıyor Newton Fiziğiyle mi tanınıyor:)

evrensel-insan 20-02-2009 16:46

Topluma "onculuk"etmek mi?-Toplumu Bilinclendirmek mi?

Saygideger arkadaslar;

Bir toplumun, "elit, aydin, ilerici, devrimci v.s." kesiminin; topluma insanlik yolunda hizmet etme acisindan; misyonu, gorevi v.s. topluma "onculuk etmek mi, yani; toplumu; belirli bir inanilan ve savunulan gorus, ideolojinin v.s. temelinde, orgutlemek ve gorevlendirmek ve bu amac dogrultusunda; egitmek-ogretmek, ve hizmete kosmak mi?, yoksa; toplumu; genelde bilinclendirerek ve kendi insanlik degerlerine, kendilerinin bilinci olarak erismesini saglamak ve toplumun kendi bilinci temelinde hareket etmesini desteklemek ve gene toplumun bilinci temelinde ve onlarla birlikte yonlendirip, yonetmek mi?

Yani kisaca; Toplumu, belirli bir temele cekme mucadelesi mi?
Yoksa, toplumun bilinclenip; kendisinin nereye dogru gitmek istedigine yapilacak katkimi?

Toplumu,insan ve insanlik adina bilinclendirmekmi?
Toplumun bu bilinc temelinde kendi hak ve ozgurlukleini saglamasi ve toplumsal, sosyal, siyasal ve ekonomik v.s. haklari icin bilinclendirmek mi?

Toplumu, bu hak ve ozgurluklere inanilan bir ideoloji veya sistem altinda yasatmak icin, bu orgutlenmede "oncu olmak veya yer almak mi"

Bu konudaki, gorus, yorum, dusunce ve mesajlarinizi; nedenleriyle birlikte aciklamaniz umuduyla.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Topluma belirli bir ideolojik temelde onculuk etmek mi?

evrensel-insan 09-03-2009 22:11

Bilim Haftasi

Saygideger arkadaslar;

Bu hafta, bizim kucuklerin gittigi orta-lise okullarinda, bilim haftasi. Cesitli etkinlikler yapacaklar. Bence, site yazarlarimizda; bu hafta, cocuklarini, kardeslerini, yigenlerini, kuzenlerini v.s. bilim ile ilgili etkinliklere goturseler, onlarla bilimsel olarak ilgilenseler en azindan buyuk olma gorevlerini yerine getirmis olurlar. Madem, sistemimizin ve duzenimizin boyle bir anlayisi yok. Bizde, bu anlayisi; buyukler olarak ustlenelim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 06-04-2009 04:22

"Beklenen" Obahama Geliyor

Saygideger arkadaslar;

Obahama geliyor diye, heryerde buyuk tedbirler alinmis, sirf beyefendi rahat etsin diye. Ulke capinda veya Istanbul'da; Obahama ile ilgili, halkin veya sivil kuruluslarin orgutledigi; bir yuruyus, toplanti, eylem v.s. varmi, bildiginiz. Leyhte veya aleyhte. Krizi, protesto etmek icin, en iyi firsat.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık 06-04-2009 10:17

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 163934)
Obahama ile ilgili, halkin veya sivil kuruluslarin orgutledigi; bir yuruyus, toplanti, eylem v.s. varmi, bildiginiz.

Türkiye gibi faşist hükümetlerin yönettiği bir ülkede bu tür demokratik hakları kullanmamak serbesttir.

A.

evrensel-insan 08-06-2009 04:27

AB Secimleri

Saygideger arkadaslar;

Bugun BBC'nin haberine gore; Britanya AB'ye iki tane BNP (British National Party) British Milliyetci partisi MEP'sini secimler sonucu atadi. Haber BBC'de "Bu fasistlerin, AB'ye girmesinden, diger partilerin ve bilhassa Labour Party'nin-Emek (Isci) Partisi-kaybettigi oylar sorumlu" yorumunu yapti. Haberin guncelligi icin;

http://www.bbc.co.uk/turkish/

Bu da BBC'nin linki

http://news.bbc.co.uk/1/shared/bsp/h...sh/html/eu.stm

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 08-06-2009 05:32

Saygideger dilaver;

Bu soru sana.

AB Secimleri henuz tam kesinlesmemesine ragmen; cogu ulkenin kendi icindeki secimlerinde; hem sosyalistlerin, hem de genel anlamiyla "sol" un, Britanya dahil, buyuk bir kaybindan bahsedilirken; gene, Britanya dahil; bazi ulkelerde; ilk defa, genelde gocmen karsiti; asiri sag partilerini AB Parlementosuna soktu.

Sence; Tum AB Ulkeleri capindaki, bu sosyalistlerin ve genelde "sol" un, kayba ugrayip, ustelik asiri sagin, AB Parlementosuna girmesi, ve hatta; yaptirimsal bir grup olusturacaklarinin ortaya cikmasi nasil izah edilebilir?

Sence; Avrupa genelindeki; bu durum nasil izah edilebilir? Sosyalistlerin ve genelde solun ulke ici secimlerinde kayba ugramasini neye bagliyor ve nasil acikliyorsun?

Yorum ve goruslerini bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 03-07-2009 18:25

Mehmet Ali Gokacti-Tarihe Bir Bakis

Saygideger arkadaslar;

Mehmet Ali Gokacti,nin Sky Turk TV'daki "Simdiki Zaman" programindaki; TC oncesinden, gunumuze kadar olan sureci degerlendirmesi.

http://www.youtube.com/watch?v=xq8-v...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=c6pTZ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Ia-8W...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 03-07-2009 18:28

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=F3q2F...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=25OuJ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kqQYc...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 03-07-2009 18:30

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=BFbRz...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NlvVI...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=N65_e...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 03-07-2009 18:32

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=1PE-r...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UkCnh...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 04-07-2009 19:13

Turkiye deki Masonlugun Gizli Tarihi

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=BlgS9...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=V_ufi...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RpYyO...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 04-07-2009 19:15

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=nbrGO...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KyUfe...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=USgZ1...eature=related

Bu videolar; belirli bir ideolojik inancin dogrulariyla hazirlanmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 04-07-2009 19:24

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=5LQZE...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YngBa...eature=related

Bu videolar; belirli bir ideolojik inancsal dogrusalligin, dogrusuna inancla hazirlanmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 04-07-2009 19:51

Ergenekon "Teror Orgutu"

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=Dgqqv...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jWrft...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iMqQ7...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 04-07-2009 19:54

Saygideger arkadaslar;

http://www.youtube.com/watch?v=31s3p...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9uB2_...eature=related

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 13-08-2009 02:38

"Yaratici" ile soylesi

Saygideger arkadaslar;

Yaratici ile olan soylesilerden, birini buraya aktariyorum.

Ben; Son zamanlarda, bayagi bir "sikintidasin. Sana, inanmayanlar, seni yok sayanlar; bir de benim gibi, seni hesaba katmayanlar, gale almayanlar var. Ne zamandan beri herkesin yaraticisi degilsin?

Yaratici; Yaw, hersey aslinda Ronesansla basladi. Ronesans ile birlikte, insanoglu itaatini bozup; hem kendini hem de herseyi "kurcalamaya basladi.

Yaw, dedim kendikendime;' bir elma sendromu daha mi yasiyorum acaba?' Bu is aslinda; neyse, bilimi bir cesit idare ederiz. Nasil olsa; olani bulacaklar, olan da zaten benim 'ol' dedigim.

Bir baktim, felsefede de Kant'tan sonra; buyuk bir hizla; varligi sorgulayalim derken; insanoglu, beni sorgulamaya basladi. Marx ve Engels' le ugrasayim derken; basima birde Darwin cikti. Bu arada, Nietzche beni "oldurmezmi!" Neyse, bunlarla; zaten huzurumda bulusacagim icin onemsemedim.

Ben; Ne o "kan mi kaybediliyor?"

Yaratici;Pek degil. Beni bir inanirim, ruyada gormus olacak ki! Akilli tasarimciligi ortaya atti ve 'bir tasarlayan var' dedi. Oh, biraz rahatladim, derken; bu arada Derrida cikip; yazari oldururken" kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla' demezmi!

Neyse, bilimden fazla korkum yok. Hem beni konu etmiyorlar, hem de benim 'ol' dedigimi buluyorlar. Benim korkum, hem felsefe, hem de; insanoglunun kendi kontrolunu kendi eline almak istemesi. Oyuzden, benim 1. ve 2. dunya savaslarinda ve ondan sonraki savaslarda bir rolum yok.

Ben; Iyide; sen kimin yaraticisisin? Son zamanda hep muslumanlar "kaybediyor."

Yaratici; Ben ne yapayim; hem ben, hem de insanoglu o konuda hem fikiriz. Guclu olan kazaniyor. Sonucta, henuz bir rakibim yok. Oyuzden, hala tek konu olan benim. Bu da benim gundemde kalmama yetiyorda, artiyor.

Aslinda seytan diyorki;' su insanogluna, bir rakip cikarda; oyle kendi kendilerine 'gelin, guvey olmasinlar' Eger ben bu isi yapmazsam; yakinda insanoglu kendini bana rakip kilacak. Gerci, beni bulmalari olanaksiz ama; bu onlari benden daha cok 'kopariyor.'

Ah! o elma agaci yokmu! hersey aslinda orda basladi. Itaat derken, asilik gundeme geldi. Bilseydim, elmaya 'sarkacaklarini' agacin ustune elma koyarmiydim. Kuru bir agac koyardim, o zamanda zaten elma konusu olmazdi.

Sana bir sir vereyim. Aslinda; o elmaya, seytan, benden habersiz bilgi yuklemis. Iste o gundur, bugundur; insanoglu bilgileniyor ve bilgilendikce de; benden 'soguyor' Aslinda, benim tek bir rakibim var. Bilgilenmek. Beni de 'korkutan' iste insanoglunun, bu bilgilenme sayesinde; korku acisindan bilinclenmesi ve korkuyu yenmesi.

Neyse, bu gunku sohbeti burda keselim. Daha meleklerle toplantim var. Bu arada seytanin son yaptiklari hakkinda da bilgi almam lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih 13-08-2009 22:43

Selam,

Ben; Ey Allahım doğru mu söylenenler? Doğru mu? Son zamanlarda kanmı kayp ediyorsun?

O: Ey Kulum, Evladım, sevgilim, cananım her zaman benim evletlarım saptılar ta başlarda hatta ilk başta başladı bu iş! Beni bakul etmdiler beni yok saydılar. Ben hep ikili yaratım bu feleği iyi-kötü Yunan Filozofları döneminde, Orta Çağda, ve çağınızda inkar ediliyorum.

Ben: Tanrım, cananım, ruhum, aklım, gücüm ve simam bana bak ve söyle neden buna müsaade ediyorsun? Sen yeryüzünde hakim değilmisin? Kendini bir defa olsun göster herkes inansın...

O: Ey Kul! Seni yeryüzünde halife ettim. Unutun mu? sana güç, kuvvet ve kudret verdim. Sana yeryüzünü teslim ettim sana ''Aklınla hareket et yoksa üzerinde pislik ürperir diye selenmedim mi?'' Güçlü kazanır demedim mi? Eğer ben sana yardım edip, Müslmanlara, Hristiyanlara yardım edip diğerlerini bırakırsam bu sınav benim olmaz mı? oysa ben kul değilim. Ey Kul! sen... sen varya sen... sen bir alemsin sen bu dünyada, evrende halifesin ''gökyüznüe dal dalabilsen iznimizle'' diye seslenmedim mi?
Ey Kul! kendimi göstersem inan diye bir şey dermiyim? Cevabıyla beraber sorulan bir soru gördün mü? Ey Kul! beni an benimle ol ve beni sev seninleyim.

Ben: Ben nacizane bir kulum Ey Rabbim... Sen bana şan, şöhret, kutret, üstünlük ve Akıl vermişsi,n bun için teşekür ederim. Ama ben sana göre çok küçüğüm benim kulağıma fısılda ve nefsini/Egomu yen. Bana yardım et ayrım yap demiyorum benim sana ulaşmam için gerekli tüm kodlamalrı yüklemişsin zaten ''sen misak aldın'' ben sana havaleyim. Tüm benliğimle yok oluyorum yolunda...

m.salih
kıvançla...

evrensel-insan 01-09-2009 01:13

Baskasinin, Sana Ne Yapmasini Istersin?

Saygideger arkadaslar;

Bir baskasinin:

Senin kisisel hak ve ozgurluklerine mudahelesini;
Senin, soyut/somut her turlu degerlerini, genel anlamiyla "asagilamasini"
Seni kendi dogrularina yonlendirmesini;
Senin dusunce ve davranisina mudahele etmesini;
Seni, kendi ideolojik inancsal dogru amaci icin "kullanmasini"
Senin kisiligine yonelik davranmasini;
Senin uzerinde, otorite kurmasini;
Seni, "korkutarak", sindirmesini, ya da teslim almasini
Seni "degersiz" kilmasini;
Seni, hosuna gitmeyen bir etiketle etiketlemesini;
Senin hakkinda, onyargili, pesin hukumlu olmasini;

Ki bunlar daha da siralanabilir. ISTERMISIN?, Eger istersen, mesele yok. Yok eger, istemezsen; senin , bu yukarida sayilanlari, baskasina yapmanin bir anlami, mantigi, nedeni v.s. varmidir? Varsa, nedir?

Yorum, gorus ve dusuncelerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 01-09-2009 21:33

Saygideger arkadaslar;

Bu basliga vereceginiz yanit; bir yerde aynaya bakip bakmadiginizi ortaya koyacak. Yokmu icinizde, aynaya bakmak isteyen?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe 01-09-2009 21:37

Sevgili evrensel-insan
Bu yazdıklarını kimse istemez ama herkeste de peygamber sabrı yok ya ,insanlarıda fazla sık boğaz etmemek lazım.

evrensel-insan 01-09-2009 21:44

Saygideger aydoe;

Su anda sitede hemen hemen her konuda tek bir sey yapiliyor "sik bogaz etme" en, azindan bu baslik; bunun farkina varmayi, yani aynaya bakmayi getirir.

Bir kisiye, bir seyi fark ettirmenin en iyi yolu; kendi ilacini tattirmaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 03-09-2009 16:16

Seriatla yonetilen ulkelerde Ateizm-Anti-Teizm

Saygideger arkadaslar;

Hic dusundunuzmu; seriat duzeninin hukum surdugu ulkelerde; bir kisinin, bilgi edinme, bilinc kazanma, okuyup ogrenme v.s. acisindan; antiteist veya ateist olma sansi varmidir? Varsa; bunu nasil yasamina veya iliskilerine aktarabilir? Aktaramazsa; kendi ile barisik olmadan ve bile bile teist bir yasam surebilir mi? Suremez ise; ne yapar veya ne yapmalidir?

Gorus, yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

alfred 06-09-2009 18:17

Şeriatlı yönetilen bir ülkede bu forumda yazdıklarımızı kesinlikle yazamazdık. Böyle bir imkanımız kesinlikle olmazdı. Böyle bir şey yaptığımızda taşlanarak, asılarak, başımız kesilerek veya kurşuna dizilerek öldürülürdük.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:03 .