Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ne yapsam da olmuyor!!! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5944)

no_religion 17-04-2008 06:06

ne yapsam da olmuyor!!!

ne yapsam da olmuyor...evet gerçekten olmuyor...ülkemden binlerce kilometre uzaklıkta tek kişilik öğrenci odamda karanlığın içinde gece yarısını çoktan geçmiş bir zamanda inanmaya çalışıyorum ama gerçekten olmuyor..herşeyi deniyorum bütün yollara başvuruyorum inancımı sağlayabilecek kitaplara makalelere bakıyorum ama gene de olmuyor bir türlü yaratıcıyı bulamıyorum mantıgım el vermiyor...dinin bize sundugu bütün mantıksızlıklar aklımı kurcalıyor beynimi yiyor..muhammedin din adına binlerce insanı katletmesi.6 yaşındaki bir kız cocuguyla evlenmesi aklıma geliyor..ayetler arasındaki çelişkiler aklıma geliyor..tek tanrının değişik değişik ilahi dinler cıkarması ve bunların kitaplarında yazan farklılıklar aklıma geliyor tanrı nasıl oluyor da her din için ayrı kurallar veriyor tek olan insanoglu için niye çeşitli çeşitli haramlar helaller ortaya cıkarıyor...ve nasıl oluyor da herdefasında başka bir peygamber gönderiyor tanrının bizzat kendisinin gönderdiği dinler birbirlerini reddedip savaşıyorlarrr..tanrı niye insanogluna ulaşmak için peygamber denen aracıları görevlendiriyor niye bizzat kendisi iletişim kurmuyor niye niye niye!!!!
Bir tanrı nasıl oluyor da kendisine ibadet etmeyen insanlara cezalar veriyor..onlara nasıl kıyıyor da sadistçe işkenceler yapıyor ateş lavlarının içinde...bir tanrı en psikopat insanoglunun bile yapamıyacagı işkenceleri kuluna nasıl yapıyor nasıl oluyor da bir tanrı bu kadar SADIST olabiliyor!!!
nüfusunun yüzde 40ları ateist olan bu ülkede insanlar rahat huzur refah zengince yaşarken nasıl oluyor da gününün yarısını tanrıya ibadet için geçiren müslüman ülkeler kaos içinde sefalet içinde yaşıyor???
islam dini bütün insanogluna geldiyse neden sadece arapça olarak iniyor..nasıl oluyor da sadece müslümanların cennete girebilecegini söyluyor afrikanın hücraa köşelerinde yaşayan islamiyetten habersiz zavallı insanlar nasıl oluyor da hiçbir günahı olmamasına ragmen cehenneme gidiyor..
cihat adı altında yüzbinlerce insan nasıl hunharca bizzat muhammed ve onun inanları tarafından katlediliyor..muaviye ömer halid b.velid ve diğerleri.........
ve yazamadıgım yüzlerce soru işaretleri :?: *:?:

Evet gercekten inanmak istiyorum ama birtürlü olmuyor...herdefasında aklıma başka bir mantıksızlığı geliyor...olmuyor olmuyor olmuyor birtürlü bulamıyorum yaratıcı...
evet ben de isteyip de inanamayan şansız insanlardan biriyim şimdi benim ne suçum var??hıı ne suçum sana inanmak istiyorum ama olmuyor nasıl oluyor da şimdi beni bütün çabalarıma rağmen cehennem ateşlerinde cezalandırıyorsunn???

aydoe 17-04-2008 11:03

Re: ne yapsam da olmuyor!!!

Sahidende olmuyor haklısın no_religion,
Bende yıllardır dinle pek ilgisi olmayan bir insandım,bu kadar insan inanıyor bende inanırım belki diye aldım kuranı okudum ,peygamberin hayatını okudum sonrada kendimi TD sitesinde buldum.
İman etmek sorgulamamaktır.Yani önce müthiş bir inanç ve sevgi geliştireceksin ,sonrada okurken hep inanarak okuyacaksın.
Öyle niye nasıl ,olurmu acaba diye okursan tabiki inanman mümkün olmuyor.
Allahtan ümit kesilmez belki bizde bir gün iman edenlerden olabiliriz,muhakkak ki Allah dilediğini dilediği yola götürebilir.
Yani senin elinde hiçbir şey yok,herşey Allah'ın takdiri ,sen elinden geleni yapmışsın kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğu zaten baştan belli.
Kaderde ne varsa o olur,onun için hiç üzme kendini *
sevgiler

evrensel-insan 17-04-2008 12:43

Saygideger arkadaslar;

Illa birseye inanmak istiyorsaniz varliginiza ve bu varliginiza verebileceginiz hem kisisel hemde insansal degerlere inaniniz.

Bu inanc size hem ikili bir mucadele sunacak, hemde yasamınızı daha anlamli daha doyurucu ve daha degerli kılacaktir.

Elinizde ve kontrol altina alabileceginiz bir tek yasamınız var. Ne dogum, ne de olum elinizde degil; o yuzden bu konulara ayiracagınız zamanınızı ve harcayacagınız dusunce gucunuzu, yasam icin harcasanız; hem spekulasyonun derin ve sıkıcı derinliklerinden kurtulmus, hemde gercekci davranmıs olursunuz

Unutmayın bir tek yasamınız ve bunun sureci var. Bu da dunyevi temelde, tek yapmanız gereken bu gercegi algılamak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nxcore 18-04-2008 00:56

Evet bir arayışta olmak gerçekten kötü.. İnsan olarak acizliği seçerek birşeylerin arkasına sığınma ihityacı hissediyoruz. Var yok - Neden - Nasıl gibi..
Bunları tanrıda buluyoruz.. Bulamadığımızda bir eksiklik bir boşluk.
Tanrı aslında kendimiziz. Ne mutlu ki sana birçok gerçeği görebilmişsin! Din saçmalığı mesela.
Hiç şüpheye düşmeden ayağa kalk ve doğaya,müziğe,eğlenceye ver kendini.. içindeki şüphelere,umutsuzluklara izin verme!

İçinde tanrını bulacaksın kendinde :)
Mutlu ol ve mutlu olmayı iste daima!

evrensel-insan 18-04-2008 03:16

Saygideger Nxcore;

Eger bu guzel sozler banaysa-degilse de-tesekkurler.

Benim tanri nedir,kimdir yazim aslinda senin dediginin ozeti.Ben ayrica psikoloji yapisi ve icerigin den de-distan bakarak- arinmak icin yola cikmis bir bireyim.

Sen de bu guzel sozleri yazabildigine gore senin de tutsak oldugun onemli bir boyundurugun yok kanisindayim. Bilmem yanlis mi algiladim?

Saygilarimla;
evrensel-insan

lionking 18-04-2008 13:27

sayin no religion,adiyaman kahtada nami atlantik i asip amerikaya dahi ulasmis cok derin bi hoca(ilim adami )varmis,birde onu dene belki o oldurur..saygilar

Lestat 18-04-2008 17:02

tüm sorular cevaplansa bile ki-müslimanlar yukarda yazanların çoğunu cvplıyor- din yorumdur,tamamen bireyseldir;sen yalan olduğunu bildğin için inanmıycaksın inanamıyacaksın.bu da senin için bir şanstır..

rebera_roni 18-04-2008 17:27

onlara cevap bulsan bile, bulunan cevaplar kendileriyle yeni sorular üretecektir.birçoğumuz cevaplardan ziyade, onun getirdiği yanlışları eleştiririz. burda ''Bir tanrı nasıl oluyor da kendisine ibadet etmeyen insanlara cezalar veriyor..onlara nasıl kıyıyor da sadistçe işkenceler yapıyor ateş lavlarının içinde...bir tanrı en psikopat insanoglunun bile yapamıyacagı işkenceleri kuluna nasıl yapıyor nasıl oluyor da bir tanrı bu kadar SADIST olabiliyor!!! '' seninde yazdığın gibi...

gozeneli 18-04-2008 21:36

Aklını kapat , düşünmeyi bırak.

Sonrada unutma ölünce hesap günü ya cehenem yada huriler dolu cennet.

İstersen 4 karı.Eger miras bekliyorsan kız kardeşin varsa miras payın daha büyük kız kardeşine göre.

Yukardakileri yap bak hoca bile olursun.

atheist87 20-04-2008 12:22

Alıntı:

gozeneli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 116711)
Aklını kapat , düşünmeyi bırak.

Sonrada unutma ölünce hesap günü ya cehenem yada huriler dolu cennet.

İstersen 4 karı.Eger miras bekliyorsan kız kardeşin varsa miras payın daha büyük kız kardeşine göre.

Yukardakileri yap bak hoca bile olursun.

evet işte bu imanın tanımı böyle bir şey olsa *gerek bizim içimize sinmiyor ve fark burdan çıkıyor

evrensel-insan 20-04-2008 17:48

Saygideger arkadaslar;

Ben son yazimda 1947 donemini anlatirken, bir konuya deginmistim. Terimler ve kavramlar iktidarlarin varmak istedigi amaclar temelinde ve cikarlari dogrultusunda yorumlaniyor ve lanse ediliyor.

Iste tanri ve din kavramlari da bu amacta kullanilip lanse ediliyor.

Vatandaslar olarak terim ve kavramlari verilen sekliyle-cikarci temelde-degilde; objektif ve algilama temelinde alirsak, bu temel cercevesinde degerlendirip; kisisel dusunce ve davranisimizi ona gore ortaya koyarsak, en azindan kandirilmamis oluruz.

Ayrica bu algilama bize nasil bir cikar temelli kandirilmayla karsi karsiya oldugumuzu da gosterir.

Tanriyi da, dini de ve nakli icerikli tum verileri de iyiliyen,
kotuluyen, onlarla bizlere suru psikolojisini ve korku felsefesini dayatan ve soylevleriyle ayni konuda bile bizleri kutuplastiran yine insanoglunun kendisidir.

Bu tip kavramlar herseyden once toplumsal degil; bireysel olmalidir.Her birey kendi oz iradesiyle secimini yapabilmeli; secim yapan-ki kendine ters olsa bile-baskalarini da saygiyla karsilamalidir.

Bizler"armut pis, agzima dus" temelinde ki ogrenim ve egitimimizle; ne bireysel kisiligimizi kanitlayabilir, ne de kavramlarin terimlerin objektif algisina ulasabiliriz.

Toplumun bir vatandasi olarak once bu dusunce ve davranis tarzini kendimize rehber edinmeliyiz. Aksi eski tas eski hamamdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Putataparosman 21-04-2008 13:26

Alıntı:

no_religion";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 116591)
ne yapsam da olmuyor...evet gerçekten olmuyor...ülkemden binlerce kilometre uzaklıkta tek kişilik öğrenci odamda karanlığın içinde gece yarısını çoktan geçmiş bir zamanda inanmaya çalışıyorum ama gerçekten olmuyor..herşeyi deniyorum bütün yollara başvuruyorum inancımı sağlayabilecek kitaplara makalelere bakıyorum ama gene de olmuyor bir türlü yaratıcıyı bulamıyorum mantıgım el vermiyor...dinin bize sundugu bütün mantıksızlıklar aklımı kurcalıyor beynimi yiyor..muhammedin din adına binlerce insanı katletmesi.6 yaşındaki bir kız cocuguyla evlenmesi aklıma geliyor..ayetler arasındaki çelişkiler aklıma geliyor..tek tanrının değişik değişik ilahi dinler cıkarması ve bunların kitaplarında yazan farklılıklar aklıma geliyor tanrı nasıl oluyor da her din için ayrı kurallar veriyor tek olan insanoglu için niye çeşitli çeşitli haramlar helaller ortaya cıkarıyor...ve nasıl oluyor da herdefasında başka bir peygamber gönderiyor tanrının bizzat kendisinin gönderdiği dinler birbirlerini reddedip savaşıyorlarrr..tanrı niye insanogluna ulaşmak için peygamber denen aracıları görevlendiriyor niye bizzat kendisi iletişim kurmuyor niye niye niye!!!!
Bir tanrı nasıl oluyor da kendisine ibadet etmeyen insanlara cezalar veriyor..onlara nasıl kıyıyor da sadistçe işkenceler yapıyor ateş lavlarının içinde...bir tanrı en psikopat insanoglunun bile yapamıyacagı işkenceleri kuluna nasıl yapıyor nasıl oluyor da bir tanrı bu kadar SADIST olabiliyor!!!
nüfusunun yüzde 40ları ateist olan bu ülkede insanlar rahat huzur refah zengince yaşarken nasıl oluyor da gününün yarısını tanrıya ibadet için geçiren müslüman ülkeler kaos içinde sefalet içinde yaşıyor???
islam dini bütün insanogluna geldiyse neden sadece arapça olarak iniyor..nasıl oluyor da sadece müslümanların cennete girebilecegini söyluyor afrikanın hücraa köşelerinde yaşayan islamiyetten habersiz zavallı insanlar nasıl oluyor da hiçbir günahı olmamasına ragmen cehenneme gidiyor..
cihat adı altında yüzbinlerce insan nasıl hunharca bizzat muhammed ve onun inanları tarafından katlediliyor..muaviye ömer halid b.velid ve diğerleri.........

Evet gercekten inanmak istiyorum ama birtürlü olmuyor...herdefasında aklıma başka bir mantıksızlığı geliyor...olmuyor olmuyor olmuyor birtürlü bulamıyorum yaratıcı...
evet ben de isteyip de inanamayan şansız insanlardan biriyim şimdi benim ne suçum var??hıı ne suçum sana inanmak istiyorum ama olmuyor nasıl oluyor da şimdi beni bütün çabalarıma rağmen cehennem ateşlerinde cezalandırıyorsunn???

Yahu madem bu kadar heveslisin neden araştırdın neden öğrendin *:lol: Bilimin ışığında aydınlandıktan sonra anca deist olunur dahası kurtarmaz *:lol: Gel bak boşta putum var Thor'a tapalım senle kitap mitapta yok gayet rahat sadece arada halini hatrını soruyosun oda senin tercihin tabi. Cenabı putun yoluna gel. Put yoluna baş koy iman et! Seni yaradan yaraddığın objeye şükret. İnşput hepimiz bir gün put yolunda ilerleyeceğiz.. Hayırlı putlar.

admiraltylaw 21-04-2008 19:18

no-religion yazini okuyunca icinde bulundugun duruma cok uzuldumve kendimce yardim eli uzatmak icin bu yaziyi yaziyorum. umarim tekrardan inanmaya baslayabilirsin;
oncelikle sen dusunuyorsun. dusunmek inanmayi engeller. inanmak istiyorsan sadece inan dusunme. muhammed insanlari katletmis, 6 yasinda kizla evlenmis, kuranda en cok yer alan basliklardan biri muhammedin cinsel yasamiymis, tevrattan domuz yemeyi yasaklayan hukmu kopyalayip koymus ama develeri cumburlop mideye indirmis cunku arabistanda deve cok domuz yokmus, islam ulkeleri geriymis vs vs. bunlari duyunca dusunme. hadi leyn bre mendebur kafirler pis ateistler uyduruyosunuz de. sizin cucuk kadar beyinleriniz allahin hikmetini anlamaya yetmez, islam ulkeleri islami tam olarak uygulayamadiklarindan dolayi geri, arapca onlarin dili olsa bile onlar gerizekali kirk kere okuduklari kurani yorumluyamaz benim dilim turkce ben kuranin turkcesini bir kere bile okumadan islami cok iyi yorumlayabilirim cunku cok zekiyim de. kisacasi ucuncu gozunu ac ve ayni anda tum ayip yerlerin dahil mantik gozunu kapat. tum kainati muhammed icin yaratmis allahtan daha iyi mi bilecez? o yuzden o nur yuzlu melek sozlu insani ve getirdigi kardeslik, baris, temizlik, ilim fiskiran son dini takip et.
eger bundan da bir fayda bulamazsan, son care olarak fanatik islamci bir gruba dinden dondugunu ve muhammedin ne vahsi, sapik oldugunu, islamin ne ilkel ve uydurma oldugunu soyle. onlar bu durumda seni mutlaka seve seve, bunu kendilerine bir vazife bilerek, ikna edeceklerdir. (bu son secenekte sonuclardan sorumluluk tamamen sana aittir ben sorumluluk almiyorum)
umarim faydali olabilmisimdir. muhammedin sefaati sana yakin bana uzak olsun, gonlun iman, kesen paraynan dolsun. amin.

muratmesut 21-04-2008 21:47

bende no- religion a yardımcı olmak için yazıyorum içindeki bi kıpırtı var allah a inanma ihtiyacı *doğuran bu llah taraınan bahşedilmiş bişey tüm insanlra insanlar bunları köreltsede ben senin kafandaki soruları kendimce cevaplicam *

hz. ayşe meselesi haz.muhammed dedikleri gibi şehvet düşkünü olsaydı 25 yaşında 40 yaşında dul biriyle evlenmezdi hz. hatice öldükğünde yaklaşık 50 *yaşındaydı 2 sene boyunca bekar kaldı hz.muhammed bundan sonra çok evliliğe geçti onlarında sebebleri var ataistler kbul etmesede okadar şehvet düşkünü olsaydı 52 yaşına kadar beklemezdi *hz.ayşe ile evlendiğinde hz.ayşe 6 yaşında diyen ve daha farklı yaşta diyen rivayetlerde var eğer allah inanan gibi bkrsak allahtan bi emir gelmiş olabilir çünkü sonuçta snsuz hayat kadar karısı olacak bide hz.muhammede zevk düşkünü deselerde *hz. muhammedin çok eşlilik döneminde bi tane çocuğ olmuştur o kadar zevk düşkünü olsaydı daha fazla çocuğu olması gerekirdi bu meselesi ye ben tam olarak cevap veremiyorum ama diğer tüm deliller allahı gösteriyorsa bunun bi hikmeti vrdır

diğer meselelerine biraz daha iiyi cevap verebilirim hz. muhammed din adına katletmiyor hz. muhammede kalsa kendi dinini barış içinde yayr fakt müşrikler onu engelliyor onlar ı sıkıştırıyordu yoksa deseler dinini istediğin gibi yay biz kndi dinimize aramızda bi sorun olmicak bunun için sizi sıkıştıracak yada öldürecek değiliz bi sorun olmaz
tek tantı değişik dinler çıkarmıyor sadece yolladığı din zamanla yozlaşıyor tekrar en başta yolladığı dini yolluyor yolladığı din değişmiyor mesela kuranda diğer zamanlarda yaşayan peygmbeler hakkında müslüman diye geçiyo yine aynı din
allah direk kendi insanlarla irtibata geçseydi imtihanın sırrı olmazdı yine helalle haramlarda imtihan için bizim hayvanlrdan farkımız zaten bunlar değilmi? başka peygambeler göndermesinin nedeni diğer pygamberlerin tebliğ ettiği islmiyet zamanla değiştiği için ve bi tebliğci lazım olduğu için

tanrı nasıl oluyorda inanmayanları cezalandırıyor demişin kuranda sürekli gçer kafirler sonsuza kadar cehennemd yanacaklar diye fakat şuna dikkt etme lazım *ayetler hz.muhamme dönemindeki hz. muhammed olduğu halde onu inkar eden o dönemdeki müslümanlar eza çektiren kişiler kst ediliyo o olaylara binaen inmiş ayetler yani a afrikanın ücra bi yerinde doğan bi insan sorumlu değil o dönemdeki insanla kadar *islamiyueti tam olarak tanımayan birisini cehenneme atacak değil sadece hz.muhammed dönemindeki muhammedin hak olduğu açık olduğu halde ırarla reddeden insanlar kst ediliyo ebedi cehennem diye onlar 1. derreceden sorumlu hz. muhammedi görmüşler fakat herkes 1. dereceden sorumlu değil allah doğa olarak bu körkütük inkar eden adamlar cehennme atıyor

islam ülkerleri geri kalıyo demişsin fakat islam ülkeleri islmiyeti hakiki bi biçimde yerine getirseler kesinlikler geri kalmaz buna da birçok örnek va r osmanlı ne zaman dine sarılmış o zaman en güçlü dönemini yaşamış dinden kopmaya başladığı avrupalılaşmayı KÜLTÜRÜNE (sanayi ve teknolaji lazım) aksettirdiği zaman geri kalmış mesela araplar hiç bi zaman dünyaya hakim olamamışken islamiyet sayesinde emeviler abasiler hükmetmiş şu anda türkiye islamiyeti gereğince ifa etsin oda güçlenecektir

savaşların çıkma sebbi sadece cihat değildir tpoprak ve ekonuomi de vardır veya kişisel güç veya ülkenin çıkarına olacağını düşünmede

ben elimden geldiğince yardımc olmaya çlıştım bunlar bnim kendi yorumlarım eksik ve yanlışlar olabilir kusura bakma şunu düşün allahın olmadığı bi dünya olamaz hiç bir mahluka verilmemiş bi vicdan olgusu var insanda inşallah hidayete eresin

atheist87 21-04-2008 23:34

islam ülkerleri geri kalıyo demişsin fakat islam ülkeleri islmiyeti hakiki bi biçimde yerine getirseler kesinlikler geri kalmaz buna da birçok örnek va r osmanlı ne zaman dine sarılmış o zaman en güçlü dönemini yaşamış dinden kopmaya başladığı avrupalılaşmayı KÜLTÜRÜNE (sanayi ve teknolaji lazım) aksettirdiği zaman geri kalmış mesela araplar hiç bi zaman dünyaya hakim olamamışken islamiyet sayesinde emeviler abasiler hükmetmiş şu anda türkiye islamiyeti gereğince ifa etsin oda güçlenecektir

ŞERİAT ÜLKESİ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *LAİK ÜLKE
AFGANİSTAN * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TÜRKİYE
Nüfus:31,056,997 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Nüfus 70.586.256 * *
GSMH: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *GSMH:
- Toplam 21,5 milyar dolar * * * * * * * * * * * * * * *-Toplam 1.026 trilyon ABD Doları milyar dolar
- Kişi Başına *düşen millî gelir 800 ABD DolarI *- Kişi Başına *düşen millî gelir *9.333 ABD Doları

Kaynak: Wikipedia

Afganistanın gelirini büyük bölümünü haşhaştan üretiminden sağlıyor. yani esrar dünya esrar üretiminin % 93 ü bu ülkede yapılıyor. el kaide terör falan hikaye ABD bu ülkeye beyaz ticaretini elegeçirmek için girmişti. *

BAZI MÜSLÜMAN ARKADAŞLAR KATAR VEYA ARABİSTANIN İSTATİSTİKLERİYLE NEDEN KARŞILAŞTIRMIYORSUN DİYEBİLİR
NEDENİ?
ONLARDA PETROL VAR
BİZDE PETROL YOK
DİYECEKLER Kİ ALLAH VERGİSİ PEKİ,
PEKİ ALLAH NEDEN IRAK,ARABİSTAN,KUVEYT,KATAR,BAE aklıma gelenlerden bazıları bu ülkelere petrol vermişte *bu ülkelerin dışında kalan müslüman ülkelere petrol vermemiş
türkiye,suriye,mısır,endonezya,malezya gibi

no_religion 18-07-2008 04:00

Alıntı:

muratmesut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 106514)

ya sen de diğer müslolar gibisin..ne zaman bu soruyu sorsam yani neden İslam Ülkeleri huzur içinde yaşayamıyor desem hepsi aynı cevabı veriyor senin gibi...bu cevap artık çok sıradanlaştı...hepiniz aynısınız yok bilmem neyde ney...islam ülkeleri gerçek islamı yaşamıyormuş..EEE o zaman bu dünyada gerçek İslamı yaşayan birtane bile islam ülkesi yok...BU da demek oluyorki bu İslamiyet denen kolpa şey insanoğlunun doğasına aykırı birşey ki dünyada hiçbir islam ülkesi hiçbir insanoğlu bu dini gerçek manada yaşayamıyor....Yeter artık yaa açın biraz beyninizi...

EĞER gerçekten bir tanrı varsa bile onun dininin kesinlikla islam olmadığı apaçık ortada..bütün sapıklıklar islam dininde çünkü...ve bu din insanoğlunun doğasına kesinlikle aykırı sizin tespitiniz doğrultusunda

vartor 18-07-2008 07:37

hatta muhammed'e melekleriyle savasmasina yardim eden allah'in elinde fazla melek kalmamis olacak ki, kafirlerin gelip, musluman ulkelerinde yaptiklarina bile goz yumuyor artik.
Gecin bu kendinizi kandirma sacmaliklarini, gercek ortada gormesini bilene. Dunyada var oldugu inkar edilemeyecek olan insani, olmayan, insanlarin defalarca yaratip, tarihin sayfalarina gomdugu tanrilar gibi hayal urunlerine harcanmalarinin sonu gelmesi gerek. Hep beraber, mukafat icin, huriler icin, cennette sefahat alemleri icin degil, sadece insan oldugumuz icin birbirimizin bireysel haklarina saygi gostermenin zamani geldi de geciyor bile...

kandahar 18-07-2008 10:09

Bir şeyler yazacaktım ama öyle acayip insanlar öyle şeyler yazıyorlar ki insanda dinini savunma isteği de kalmıyor. Misal muratmesut isimli arkadaş. Maalesef bu "gerçek İslam yaşanmıyor" sözünü hep söylüyorlar, fakat bu sözü hiç kendileri için kullanmıyorlar. "Gerçek İslam yaşanmıyor" dendiğinde anladıkları çevrede Ateistler'in ve diğer dinlerden insanların olması, namaz kılınması, oruç tutulması vb. Gerçek İslam nedir diye sorsam verebilecekleri bir cevap yok.

Ha bu no-religion'a katılmamı gerektirir mi? Hayır, çünkü o da başka bir türlü saçmalıyor. "İslam ülkeleri huzur içinde yaşayamıyor" vb. saçmalıklar sadece cehaletle açıklanabilir. Ekonomik, bilimsel, tarihi ve felsefi hiçbir şey bilmemek demektir. Uzun uzun açıklayabilirim bunu; fakat karşı tarafın bu kadar kalabalık bana destek verecek olanların da muratmesut arkadaşımız gibi olacağı yerde cengaverlik yapacak kadar cesur ya da ahmak değilim.

no_religion 18-07-2008 19:28

evet cahilim..benim bildigim tekşey bu islami ülkelerinnn bir bataklıkta olmaları...hea şimdi sen diyeceksin ki yok işte amerika oyunları yok yahudi israil oyunları....tipik bir müslüman savunması...
zaten müslümanların daha önce de söylediğim gibi 2 tipik savunması var

1.Gerçek islamiyet yaşanmıyor

2.Amerika ve İsrail önderliğinde bir kafir grubu müslümanlar üzerinde çok büyük oyunlar oynuyorlar....şimdi ben de bu savunmaya karşı söylüyorum...Adam olun da bu oyunları oynatmayın..onlar nasıl büyük teknolojilere paralara sahip olup senle kukla gibi oynuyorlarsa sen de, şu muhteşem sadece insanoglunun refahı için olan dinini kullan da onlara karşı kendini koru..ama nerdeeee kafanızı devekuşları gibi kuma sokup ahireti bekliyorsunuzz..daha cok bekleyin...çooooooookk

kandahar 18-07-2008 20:52

Ben büyük oyunlar falan demedim. Ekonomik, bilimsel ve felsefi pekçok nedeni olduğunu söyledim.

Aheste 18-07-2008 23:24

''tek tanrının değişik değişik ilahi dinler cıkarması ve bunların kitaplarında yazan farklılıklar aklıma geliyor''

*Allah’ın dini ve yolu biridir. Onu bin yapan da Allah değil, kullarıdır.

''tanrı nasıl oluyor da her din için ayrı kurallar veriyor tek olan insanoglu için niye çeşitli çeşitli haramlar helaller ortaya cıkarıyor...''

*Dediğim gibi Allah’ın yolu birdir. Bin eden bizleriz. İşin garip yanı semavi dinlerin farklılıklarından ziyade ortak birçok noktaları vardır. Tuhaf insanlarsınız vesselam, kendi tezinizi kendiniz çürütüyorsunuz. Sümer mitlerinden esinlenerek yazılmış olduğu düşündüğünüz kitaplar değil miydi İncil, Tevrat ve Kuran!

''insanogluna ulaşmak için peygamber denen aracıları görevlendiriyor niye bizzat kendisi iletişim kurmuyor niye niye niye!!!!''

*Sınavda çıkacak soruları hoca sınav anına kadar neden gizli tutuyorsa o yüzden. Sizce aracı olmadan bize ulaşsaydı, siz ve biz diye ayrılır mıydık?

''Bir tanrı nasıl oluyor da kendisine ibadet etmeyen insanlara cezalar veriyor..onlara nasıl kıyıyor da sadistçe işkenceler yapıyor ateş lavlarının içinde...''

*Bir yöneticinin bile, disiplini ve düzeni sağlamak için koymuş olduğu kurallar vardır. İhlal edilirse sonuç bellidir.

''nüfusunun yüzde 40ları ateist olan bu ülkede insanlar rahat huzur refah zengince yaşarken nasıl oluyor da gününün yarısını tanrıya ibadet için geçiren müslüman ülkeler kaos içinde sefalet içinde yaşıyor???''

*Cevap basit; tek başına ibadet etmenin yeterli olmadığını ve de en önemlisi çalışmanın da bir ibadet olduğunu idrak edemedikleri için.

''islamiyetten habersiz zavallı insanlar nasıl oluyor da hiçbir günahı olmamasına ragmen cehenneme gidiyor..''

*Bunu ilk defa şimdi duydum.

Benim de aklımdan neler geçiyor ama bir türlü inkar edemiyorum. Düşündükçe sorularıma bir cevap alabiliyorum.

Ayejj 19-07-2008 00:44

na yapsam da olmuyor!!!

Bence gerçek bir iman şizofreniden uzak olamaz.

no_religion 19-07-2008 02:45

Aheste senin de diğer müslümanlar gibi her soruya dogmatik ve hiçbir bilimsel niteliği olmayan cevabların var...inan bana verdiğin cevapların hepsini daha önce 100lerce kez duydum..hiçbir farklılığı yok..siz müslümanlar sanki aynı kalıptan çıkmışcasına aynı cevapları veriyorsunuzzz

placebo 19-07-2008 03:20

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118071)
Aheste senin de diğer müslümanlar gibi her soruya dogmatik ve hiçbir bilimsel niteliği olmayan cevabların var...inan bana verdiğin cevapların hepsini daha önce 100lerce kez duydum..hiçbir farklılığı yok..siz müslümanlar sanki aynı kalıptan çıkmışcasına aynı cevapları veriyorsunuzzz

Bilimsel cevaplarınız mı var sizin..Bir dinleyelim bakalım nasıl cevaplarmış onlar.Çok ilgimi çekti nedense..

No religion eminim senin cevaplarında 1000 lerce kez duymuş olduğum klasik ateist cevaplarıdır.Bir değişiklik kaydedildiyse son dönem,ki sanmıyorum ve yine de açık kapı bırakıyorum..Bekliyorum..

aspendos 19-07-2008 16:45

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 106150)

güzel kardeşim eksik bilgin, islamiyeti anlamaman ve sağdan soldan duyduğun ve okuduğun gayri islami ve aklınca bir piskopat allaha inanasım gelmiyor diyorsun .

sana tek bir soru soracağım bana aklın ile cevap ver .

allah bugüne kadar hangi kulunu cehennemde yakmış ?

herkez ahkam kesiyor ama icraat göstermiyor . buyur bana tek kulunu cehennemde yaktığını gösteren bir belge ver ...

islamı anlamaya çalış sen anlamamak için direniyorsun . allah sana kuranı kerimde uyulması gerekeni net açıklıyor ve sana mühlet veriyor ölmeden evvel tevbe kapılarınıda kapatmıyor .

ama sen halen inanmamak için direniyorsan kendi bileceğin bir iş dostum .

ama dersen ki ben böyle allaha inanmıyorum ozaman piskopat dediğin allaha karşı sen don kişotluk yaparsın hem inanma hem piskopat de ...

akıllı ol biraz aklını kullan .

aspendos 19-07-2008 16:51

Alıntı:

Putataparosman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 106488)
Yahu madem bu kadar heveslisin neden araştırdın neden öğrendin *:lol: Bilimin ışığında aydınlandıktan sonra anca deist olunur dahası kurtarmaz *:lol: Gel bak boşta putum var Thor'a tapalım senle kitap mitapta yok gayet rahat sadece arada halini hatrını soruyosun oda senin tercihin tabi. Cenabı putun yoluna gel. Put yoluna baş koy iman et! Seni yaradan yaraddığın objeye şükret. İnşput hepimiz bir gün put yolunda ilerleyeceğiz.. Hayırlı putlar.

putu görebiliyorum ben gördüğüm tanrıya inanmam elle taşla toprak heykelleri ell ile insanoğlu tarafından yapıp düşüp kırılan yapay tanrılara inanmam ...

putu yaratan ve şekil verip dilediğin biçimi sen yaratırsın sıfatınıda kendin koyarsın .

allahın şeklini tarif edemezssin eşi benzeri yokdur .

ah ah ..

Aheste 19-07-2008 17:50

No_Religion;

Bilimi bizlere karşı (bizlerden kastım; görüş ayrılıklarımızdır) koz olarak kullanmaktan vazgeçin artık! Bilim insanlığa hizmet eder, ateizme değil!

Ateizm; Allah’ın varlığı için yeterli kanıt olmadığını savunur. Yeterli kanıt olsa, zaten ateizm diye bir şey de olmaz. Siz kanıtın olmadığını savunacağınıza, öyle bir kanıtın ortaya çıkamayacağı batağına saplanıyorsunuz! Bari ateizmi de size biz öğretelim artık. :)

Aklın yolu birdir. Birden fazla doğru yoktur. Aynı soruya, sürekli aynı cevabı almanızın sebebi de bu dur.

Sizlerin soruları birbirinden farklı mı sanki?

Squall 19-07-2008 17:56

Arkadaş doğru söylemiş;bilim yobazlığa ve şeriatçılara da hizmet etmeli..elinde son model cep telefonu altında gavur malı mercedes, bmw'siyle 7/24 saat bilime insanlığa sövenlere de hizmet etmelidir..

no_religion 19-07-2008 19:35

aspendos o zaman sen de aynı yanılgıya düşüyorsun..madem hiçkimse cehennemi ispatlayamadı o zaman burda bir çelişki var..diyorsun ki birilerinin cehennemde yandığını gördünmü..evet cehennemde yandıklarını görmedik ama cenette de milletin bir eli yağda bir eli bağda sınırsız güzellikte hurilerle gününü gün edenleri de görmedik:))) sen kendin diyorsun yaa kimi gördün cehennemde diye:)) inan bana bu tanrı olayı bana çizgi film gibi geliyor ya da bilgisayar oyunları gibi...iyi bir tanrı düşman bir şeytan tanrının yardımcıları melekler felan harbiden çok fantastik ya..siz de bu çizgi film karakterlerine inanan zavallılarsınız...hani günün 24 saati bilgisayar oyunları oynayan kendini o oyunun içinde zanneden küçük cocuklar gibisiniz:))))
tanrı beni yaratıyor ve beni imtihana sokuyor ve imtihanda başarılı olamazsam beni cehennemde cezalandırıyor sadistçe şeylere mahrum ediyor...ve sonra da TANRI BİZİ SEVİYOR TANRI AFFEDENDİR GÜZELDİR HOŞTUR ÖYLEMİ....HADİ ORDANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN :)))

aspendos 19-07-2008 21:07

sen kafanda sadece cevab vermek için yazıyorsun ilerisini düşünmeden .

sen allahı piskopat ilan etmiş din ya ben de onun üzerine sana soru sordum . cevap hariç bütün demogoji edebiyatını parçaladın bana .

soruma cevab vermedin . madem allahı piskopat ilan ettin bende sana soruma cevap ver dedim . allah kimi cehennemde hangi kulunu yakmış bugüne kadar diye sordum !!!

işte ateizm de belli başlı turan dursundan aldığı sabit cevaplar dışına çıkamıyor neden ?

sabit fikirlidir ateizm . kafasında piskopat bir allah yaratmışır ama inanmaz kendisine .

ama diline gece gündüz dolar .

buyur soruma bir cevap bekliyorum ...

allahı sadist yaptın piskopat yaptın .

no_religion 19-07-2008 22:39

asıl sabit düşünceli sizsiniz..taaa yüzyıllar önce delinin biri bir kitap yazmış ve siz ona sorgusuz sualsiz baglandınız BUNDAN BÜYÜK SABİT FİKİRLİLİK VAR MIDIR ACABA????..biz ise değişen dünyanın aydınlanmış insanları olarak yaşarken siz çizgi film karakterlerine inanıyorsunuz...aramızdaki fark da bu işte...sonra bişey biliyormuş gibi ahkam kesiyorsunn...sen yüzyıllar önce yazılmış kurallara gözükapalı baglandın onu takip ettin bu sabit fikirlilik değil!!!!!!!!!!!! ben yıllarca düşündüm taşındım ve peygamberin bir yalancıdan başka birşey olmadıgını öğrenip yeni bir yaşam felsefesi düşündüm bu sabitlilik öylemi???? hadi yaaaa ne kadar zekisin sen öyle!!!!
ayrıca ben allahı sadist ve psikopat yaparken öyle birinin olmadıgını olsa bile bunun ancak bir psikopattan öteye gidemeyecigini söyledim..ama sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun sıradan bir müslüman olarak....
gerçi siz muhammedin daha cocuk yaştaki ayşeyle evlenmesine bile bir kulp buldunuz onu cok iyiymiş gibi yorumladınız...ben ne yapsam da boş şimdi..sen döndürür dolaştırır herşeyi kafana göre yorumlarsın bunun bir çözümü yok..kafa bikere örümceklenmiş!!!

aspendos 20-07-2008 20:50

dişlerinin gıcırdatması buralara kadar geliyor hele bir nefes al daha sağlıklı düşünür daha sakince konuları net net anlatabilirsin hışım ile kalkan zararlı çıkar ...

ben sabit fikirliyim . taa yüzyıllar önce delinin biri bir kitap yazmış derken o lafı senin biryerine müsait bir şekilde cümle ile yerine ulaştırır idim ama gaza gelmiyorum .

siz değişen dünyanın aydınlanmış insanları olarak karanlıkda ayaklar altında ezilip paspas olmuşsunuz henüz sanal alemden dışarıya çıkamamış ve aydınlanmış akıllı insanlar olarak başka insanların maneviyatına değerlerine dil uzatmakdasınız ve hz muhammede deli yakıştırmasını cümlelerinde rahatlıkla yazabiliyorsun çünki içinde kin ve nefret yatıyor .

o insanın o dönemde insanlar için sunduğunu şu an 1.5 milyar insan okuyor ve binlerce hafızlar bu kitabı ezberliyor . nolucak sen akıllısın yaz bir kitap akıllı ve aydın ateist olarak çıkar piyasaya ve insanları dahada aydınlat .

benim kafam örümceklenmiş derken seninkine örümceklenemiyor çünki olmayan bir kafaya örümcek ağ yapamaz ..

aramızdaki farkı daha net göebilmen için 1400 sene evvel insanın ne şekilde olucağını haber vermiş .

insanlık edir sence ateizm insanlığı nasıl yorumlar ?

bana bir anlat ve ateizmin insanlık dendiğinde ne anladığını öğrensin .

bende sana insanın ne olduğunu anlatıcam ..

no_religion 21-07-2008 08:21

senin savudugun peygamberinin arkasından gidenleri gördük...bakınız afganistan, iran, arabistan, ırak vb....

Ama sen şimdi bu düşünceme karşı hemen iki tane tez öne süreceksin diğer sığ düşünceli müslümanların savundugu gibi
1.Onlar gerçek islamiyeti yaşamıyor
2.müslümanları bu hale düşmesinin arkasında yabancı kafir amerikalılar yahudiler felan var....:)))
hep aynı heeeeep

aspendos 21-07-2008 09:58

Yaşın kaç bilmiyorum ama tartışacak kapisede bir ateist değilsin .

daha çok fırın ekmek yemen gerekir ..

önce kuranı kerimde ne yazdığını oku aklın ile anlamaya çalış anlamıyorsan çamur atma diğer tipik ateistler gibi ..

seni de miloseviç ateisti gibi aynı kefeye koyuyorum . katliamcı miloseviç ateistlerin sevdiği insanlardan biri ..

tipikcevap sen nasıl bütün ateistleri aynı kefeye koyarsın vs..

no_religion 21-07-2008 13:32

hadi ben milosevic oluyum tamam kabul ediyorum...sen de muhammedin benikureyza yahudilerini katlettirdiği askerlerden biri olmaya razımısın..bak sonuçta muhammedin askeri olacaksın bu mertebeyi bi daha rüyanda bile göremezsin....ama bunun bazı bedelleri var tabi..yahudilerin ayaklarını ve bacaklarını çapraz olarak keseceksin tamammı..muhammediniz öyle istiyor çünkü,,,,,
hea ama gene de muhammed hoşgörülüdür o kavurucu güneşin altında yatan yahudi erkeklerin kellelerini uçurmadan önce onlara su ver taamammı eeee ne de olsa muhammed insanların en hoşgörülüsüdür!!!!!!!!onların kafalarını vücudlarından ayırmadan önce kurbanlarına su verecek kadar da iyi niyetlidir:)))

aspendos 21-07-2008 19:49

bak gene yalancı çıktın sen hz muhammedin yanındamıydın gözlerin ile gördünmü ?

katlettiği zaman ? gene tarihden yalan haberler ile karşımıza çıktın yeme bizi küçük çocuk ..

nolucak ateizmden ancak senin gibi biri çıkar ..

53 mesajına bir göz gezdir tam turan dursun sitesinin seviyesinde yazılar ...

sana bundan sonra zaten ciddi cevap yazmam ..

he he haklısın der geçerim ..

no_religion 21-07-2008 23:28

bu tezine karşı ben de sana soruyorum o zaman.........PEKİ SEN VAHİYLER GELDİĞİNDE MUHAMMEDİN YANINDAMIYDIN??? GÖZLERİN GÖRDÜ MÜ VAHİYLERİN GELDİĞİNİ:))

BU ARADA BEN 26 YAŞINDA AVRUPADA MASTIR YAPIYORUM..BENİM KARİYERİM BU, SANA GÖRE CAHİL KALDIYSAM ÖZÜR DİLERİM:) SEN GALİBA BU BURNU HAVADA TAVIRLARINDAN ANLAŞILDIGI KADARIYLA YA GENETİK PROFESORUSUN YA DA NASA MÜHENDİSİ:)))

aspendos 22-07-2008 12:31

avrupada mastır yaptığın belli sivri dilli olup ateizm kareografisine uygun alaycı fitneci kinci hüsnü kuruntulu sözler ..

demekki bak ben yanında değildim ama sende yanında olmadığına göre ozaman haklı drumuna seni iten ne ?

26 senelik birikimin mi yoksa cahilliğinmi ?

kuranı kerimin tümü vahi . al kuranı kerimi aklın ile oku aklın yok ise anlaman da ona göre değişik olur . imansız kuranı kerimi okursan hiç bir ayetini anlıyamazssın .

nitekim ateizm kuranı kerimi bugünki akılları ile imansız nasıl okuyup yorum getiriyorsa sonuç itibari ile de kendini gösteriyor çarpıtılmış yorumlar ve boş açıklamalar .

aklınca ateizm araştırıyor . neyi araştıryor nerede yalan yazılmış dinlere karşı uydurulmuş yazılar var onlara esir olmuş ve şürekli aynı noktada dönüp dolaşıyorlar .

sonrada neden hep aynı cevaplar geliyor müslümanlardan diye hayıflanırlar .

aynı sorulara aynı cevaplar verilir .

tabii istediğin tarzda cevap alamadığın zaman hadi canım sende gibi başka konuya geçiş yaparlar ..

neyse sen mastırını güzelce yap orada . zebanilere inanmyorsun ama ya var ise ona göre hazırlıklı ol avrupa geçi zebanilere alış mak için uygun ortam ...

amenofis 22-07-2008 12:36

demek ımanın yoksa anlayamassın

1- Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
2- Allah'ın meleklerine inanmak.
3- Allah'ın kitablarına inanmak.
4- Allah'ın peygamberlerine inanmak.
5- Ahiret gününe inanmak.
6- Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah (Celle Celâlühû) olduğuna inanmak.

allahın varlıgı bırlıgı...saglam dayanak yok...bılınebılır emın olunabılır bır durum degıl...

meleklerıne ınanmak bılınebılır bır durum degıl..yalnızca havadısler var oldugu yonunde..

kıtaplarına degısen kıtaplara....muslumanlara gore...degısecegını bıldıgın kıtabı nıye ındıırrsn garıp..

peygamberlerıne..mıtlerdekı ınsan yazımı mıtolojık kahramanlara ınanmak..

ahıret gunune bılınebılır durum yok...varlıgı hakkında elımızde tek bı verı yok..

kader kaza yorumsuz

bunlara ınanıcaz sonra kuranı anlıcaz..

ben kuranı hayatta anlayamam

gozeneli 22-07-2008 15:23

Sayın Aspendos, neden anlamak istemiyorsunuz?

Öncedende yazmıştım birdaha yazayım. Buda olmazsa Arapça ögrenip size o dilde anlatacagım belki Kuran'dan falan diye anlamayı becerirsiniz.

Konu Kısaca şu, genelde bir çok, hele Türk olan, Ateistleri Ateist yapan KURAN'dır.

Biz Kuran'ı okuyalımda bir yanlışını bulup Ateist olalım demiyoruz.

Biz burda Kuran'ı herkesten çok okumuş ve oldugu gibi anlamışız.
Okuduklarımızdan DOLAYI biz ATEİST düşüncesini benimsemişizdir.

Görüyorsunuz ki böylece Ateist OLDUK.

Bütün bu yazdıklarımı anlamakta zorluk çekiyorsanız yalnız büyük harflerle yazdıklarımı okuyun belki o zaman anlarsınız.

Bundan sonrada Kuran'da şu yazıyordu, bu yazıyordu, böyle yanarsınız şöyle yanarsınız demeyin, biraz argo olacak ama yazayım, bunları burda takan yok.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:32 .