Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah dünyayı insanlar için yarattı ise? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5961)

atheist87 20-04-2008 19:56

Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?

Allah dünya'yı insanlar için yarattı ise Venus,Mars,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptün gibi gezegenleri neden yarattı şu dünya dışında olan gezegenlerde hiç canlı varlığın yaşama şansıda yok üstelik

Lestat 20-04-2008 19:59

Re: Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?

boş vakitlerimizde onları araştrıp sıkılmayalım diye olabilir,görüntüleri manzaraları çok güzel baktıkça mutlu olalım diye yaratmış olabilir *:lol:

evrensel-insan 20-04-2008 20:06

Saygideger arkadaslar;

Insanoglu tanriyi dusuncesinde varsaydi; insan olamasin ve insanlik dusuncesine ve davranisina erisemesin diye.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gozeneli 20-04-2008 21:11

Hadi canım sende Venus menus diye şeyler yok olsa Kuran'da yazardı bunlar hep yavur uydurması. :D

dolfen 20-04-2008 21:52

bunlar boşş şeyler....

zaten
onları yaratan
hebe
...........
hebe istemezse toz kıpırdamaz....

küllüm yalan bu senaryodan iffetsizlik kokuları sızıyor ama anlayana...

feraye 145/28: de ki ben diger gezegenleri göge süs püs olsun diye yarattım.onlara bakıp bakıp feyz alasınız, şiir yazasınız edebiyat yapasınız diyem yarattıydım. sizlerin düşündüklerine bak,

o atheist87 midir nedir onu cehennemde yanacak 1 numaralı odun yapacagım, jupütere and olsun ki...!!

Nxcore 25-04-2008 21:12

Evet kuranın bilim konusunda yetersizliğine bir ek daha.. Bir de burdan buyurun!
Kuranda bir gökyüzü , dağlar , yıldızlar vs'den basediyor. Muhammed görememiş gezegenleri :D
Madem kuran mükemmel bir kitap ; tanrı bilmiyor mu gezegenleri? Sonradan mı yarattı.. Muhammed öğrenememiş.. Yazık!

Aheste 27-04-2008 01:55

Uzayın sonsuz olduğu bilimsel olarak ispatlandı mı? Sen onlara ulaşamadın diye varolan ama bilmediğimiz gezegenleri, biz onlara ulaşamıyoruz diye reddetmek ne kadar mantıksızsa, bilimsel olarak netlik kazanmamış bir konu da daha neyin ne olduğunu bilmeden, yetersiz bilgilerle Kuran için net hükümlere varmak da bir o kadar anlamsız.

Kuran'da gezegenlerin varlığını reddeden bir ayet var mı?

atheist87 27-04-2008 03:31

Alıntı:

Aheste";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117326)
Uzayın sonsuz olduğu bilimsel olarak ispatlandı mı? Sen onlara ulaşamadın diye varolan ama bilmediğimiz gezegenleri, biz onlara ulaşamıyoruz diye reddetmek ne kadar mantıksızsa, bilimsel olarak netlik kazanmamış bir konu da daha neyin ne olduğunu bilmeden, yetersiz bilgilerle Kuran için net hükümlere varmak da bir o kadar anlamsız.

çok derin bir konuya değinmişsin tşk.ederim. ben uzaydaki bütün gezenlerden bahsetmedim dikkatli okursan ve birazcıkta bilimi takip ediyorsan sadece güneş sisteminin içinde bulunan gezegenler bahsettiğimi anlayabilirsin bilmediğim gezegeni inkar etme gibi bir durum kesinlikle olamaz şu anki teknoloji ile ancak güneş sistemindeki gezenlerle ilgili araştırmalar yapılabiliyor fakat gelecekte gelişen teknoloji ile *farklı sistemler için farklı gezenlerin keşfide mümkün olacaktır. *benim bahsettiğim güneş sistemdeki gezegenler bilimsel araştırmalar sonucunda aşırı sıcak ve aşırı soğuk yüzünden canlı varlığının yaşama sansının olmadığı gezenler yani dünya gibi güneşten kopan zamanla güneşe uzaklığına göre soğumuş olan gezegenler sadece

Chaos 27-04-2008 04:20

Alıntı:

Aheste";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117326)
Uzayın sonsuz olduğu bilimsel olarak ispatlandı mı? Sen onlara

Aha en sevdiğim din savunması :D Tıpkı Allah ın olmadığına kanıt var mı gibi bu da. Gezegenleri reddetmemiş demek ki doğru :D Bilmiyor ki nasıl reddetsin,bilse niye reddetsin :D Bu kuranda neden Dünyanın yuvarlak olduğu yazmamış ki bir de? Yazsaymış şöyle bir ayette biz alemleri yuvarlaya yuvarlaya yarattık o bile idareten de olsa fena olmazdı. O kadar herşey var denir bu kadar basit birşey olmaz. Yazsaymış dünya yuvarlak diye hemm hıristiyanları da döverdik galile bizim olurdu. Madem yazıyon yıldızları falan niye demiyon yuvarlak onlar? Deseymiş de müslümanları kurtarsaymış :D

meaculpa 27-04-2008 05:54

Yani şu insanolguna da hiç iyilik yaramıyor!

Allah dünyayı neden yarattı der densizligin maksimumum örnegini sergileriz,

Sonra kalkar madem yarattı neyden yarattı der, kün olayının içinede el atarız,

Ee "yarattıysa" sözcügü ile başlayan şartlı cümlelerler olayı iyice zıvanadan cıkarırız.

Yaratmış işte kardeşim, paşa paşa yaşamana baksana sen ne diye kurcalayıp ortalıgı kokutuyorsun. İlla ıspat istyiyorsan da aç kuranı bak.

Kuran reddediyormu gezegen var diye bir iddayı?

- yoo etmiyor

O zaman sus da bilimsel olan bu kuranada iman et!

* * Ben anlıyorum bu örneklemeleri, çünkü bir zamanlar hem inanır, hemde bilimsel olacagım diye bende çok idealist davranmaya çalışmıştım. Ama neresinden tutup çekerseniz çekin Kuran ne yazik ki dünyadan marsa, neptüne yada plutona *uzamıyor...

Kuran'ı, *bilimsel bir kitaptır diye yansıtmak bence islama verilebilecek en büyük tahribatlardan biridir nitekim bu ifade zamanla hakkıyla tezahür edecektir. Bu nedenle inanır arkadaşların mümkün mertebe inanclarını bilimsellikle değilde öznellikle acıklayabilme yetileri, fikrimce daha çok takdire şayan kabul ediliecektir yada etkin olacaktır bizler içinde. Çünkü kuranın bilimsel olmak gibi bir misyonu yoktur.

Aheste 27-04-2008 08:39

Kuran bilimsel bir kitaptır diye ben de demedim zaten. Bu yüzden gezegenlerin tamamından bahsetmesi gerekmez, bu da benim inancımı destekler. Eğer aksi, bilim karşıtı bir iddia yer alsa burda bir sorun var diye düşünebilir insan.

* *Allah evreni keşfetsin diye insanı göndermiş, sana bu konuda yardımcı olması içinde zeka ve mantık gibi sağlam bir donanımla göndermiş... Seni yaratanı idrak edebilmen için de bir klavuzdur Kuran. Bilimsel tezler ileri sürmediği içinde bilimle çakışan bir tarafı yok, hatta destekler.

* *Allah, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı Kuran'a uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir. Ayette de bildirildiği gibi Kuran "alemlere bir zikr (öğüt, hatırlatma, hüküm ve üstün bir şeref)den başka bir şey değildir." (Kalem Suresi, 52) Kuran indirildiği günden kıyamet gününe kadar da, insanlığın yegane yol göstericisi olan son İlahi kitap olacaktır.

Aheste 27-04-2008 09:48

Athesit87, Düşünürsek aynı riskin dünya için de söz konusu olduğunu görürüz; Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. Burda ince bir hesap var.

* *Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.

aydoe 27-04-2008 10:53

Tarık Suresi 11. Ayet,

Yağmurlu göğe (İzmir İlahiyat Fak. Yayınları *Pr.Dr.Ömer Dumlu,Rp.Dr.Hüseyin Elmalı)
Yağmurun dönüşünü sağlayan göğe(Diyanet meali 1986)

Bu ayetten gök cisimlerinin yörüngelerinde ve kendi etraflarında döndüğünü çıkarmak,ayetide uygun olsun diye *''Dönüşlü olan göğe andolsun' döndürmek herhalde inananların Kuran mucizeleri oluyor.

Aheste 27-04-2008 13:31

Rec kelimesi ile ilgili (Elmalı Tefsiri):

* REC', geri çevirmek veya geri dönmek mânâlarına müteaddi (geçişli) de lazım (geçişsiz) da olduğuna göre; "semai zati'r-rec", dönümlü gök veya döndürümlü gök demek olabilir. Bundan ilk zihne çarpan mânâ göğün kendisinde veya içine aldığı kütle, cisim ve olaylarda tekrar eden (yinelenen) devirli hareket ve değişimlerin hepsini kapsayan "geri dönme" veya "döndürme"dir.

* Kadî Beydâvî gibi bazıları bundan, göğün her turunda hareket ettiği yere dönmesi mânâsına olabileceğini söylemişse de bizzat göğün kendisi, felekleri, hareket ettiğine dair bir delil bilinmediği ve feleklerin hareketleri hakkındaki eski astronomi nazariyeleri sabit görülmediği için nakledilen tefsirlerde bu dönüşü göğün kendisine nazaran değil, içindekilerin devir ve değişimlerine nazaran tefsir etmişlerdir ki "dönüp duran" veya "döndürülüp duran gök" demek olur.

* "Kamus"ta yazıldığına göre, göle ve suyun anafor yaptığı su durağı yere, menfeat ve faydaya ve baharda biten bitkiye de rec' denilir. Bundan dolayı birçok tefsirci burada rec' kelimesini "yağmur" diye tefsir etmişlerdir. Bu şekilde "sema", bildiğimiz gök mânâsına olabileceği gibi Mücahid'den rivayet edildiği üzere "bulut" mânâsına olma ihtimali de vardır. Buna göre meâli: Döndürüp döndürüp yağmur yağdıran gök, yahut dönüp dönüp yağan bulut demek olur. "Rec"in böyle yağmur ve su ile tefsiri, insanın yaratılışında anılan "atan su" meselesine göre bir nevi muraâtı nazîr (benzerini gözetme) sanatı ifade etmiş olur.

atheist87 27-04-2008 13:36

Alıntı:

Aheste";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117339)
Athesit87, Düşünürsek aynı riskin dünya için de söz konusu olduğunu görürüz; Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. Burda ince bir hesap var.

* *Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.

dünyanın konumuna mucize gibi algılamaya geldi sıra

peki beynimizi bir kez daha zorlayalım güneşten kopan gaz kütlelerinin milyonlarca yıl sonunda söndüğünün hepimiz biliyoruz müslüman arkadaşım sana bir soru yönelteyim yanardağlar var dünyada bunların büyük çoğunluğu sönmüştür bazıları hala aktiftir. aktif olan yanardağlarda bazen patlamalar olur. lavlar fışkırır. çünki bu dünyanın tam ortasındaki çekirdeğin henüz tam soğumamış olmasından kaynaklanmaktadır bu güneşten koptuğunun açık ve çok net bir göstergesidir zaten, başka bir örnek vereyim size *bazende depremler olur ülkemizdede olmuştu 17 ağustos 1999 depremini biliyorsunudur 7,4 şiddetin büyük bir deprem yaşadık dünya çekirdeğindeki soğuyan kısımlar bazı kısımları düşünün nasıl ki odunu atarsın fırına kül olur *yanar hacmi azalır çöküntü yaşanır *dünya gezegeninde aynı şeyler olmakta çekirdek soğudukta yer kaymaları oluşmakta bunada deprem diyorlar zaten bu olaylar kutsal kitaplarda yazıldığı yaratılış olmadığının çok açık ve net kanıtları dünyanın güneş sistemi içinde güneş çevresinde dönüşünde sapma olmamasından *hep dindar insanlar mucize gibi söyleyip dururlar şunu bir düşünsenize *misal *Neptün (30 GB), Uranüs (19,6 GB),Satürn (9,5 GB),Jüpiter (5,2 GB), Mars (1,5 GB) Dünya (1 GB) Venüs (0,7 GB) Merkür (0,4 GB) *şu oranlar bakın ağırlığı en fazla olan gezegen güneşe en uzakta bulunan gezegen en hafif olan ise güneşe en yakın gezegen
dünyanın konumu ağırlığında kaynaklanmakta olduğunu görüyoruz. ağırlık farklı olsaydı daha sıcak veya daha soğuk olacaktı kör değiliz bakın görüyoruz bazıları ağırlığında dolayı sapmış biri dolmuş biri hala gaz kütlesi halinde yanıyor cayır cayır.

DreiMalAli 27-04-2008 13:49

Alıntı:

Şurada verilen sayıların hepsi yalan.
İstisnasız hepsi.
Hoş! Mucize avcılarından başka bir şey beklemiyorum zaten.

Aslında söylemek istediği şey en son cümle:
Burda ince bir hesap var.
Peşinden söylemek istediği ise:
Benim aklım ermez ama, benim öyle bir hizmetcim var kiiii.
İşte o, böyle inceeee hesaplar yapar.

Ama bu "ince hesap" cümlesi yanlız başına kuru kuru durmasın diye, onu biraz allayıp pullamak gerekiyor.
Hem fırsat bu fırsat ne kadar bilgi(siz)li olduğunu göstermenin tam zamanı.
"18" gibi yuvarlak olmayan bir rakam kullanıyor (Eee kolay değil bilgiçlik yapmak. 10 veya 100 deseydi, o kadar etkili olmazdı şüphesi var.).
Peşinden "mil" terimi (bakın metre, kilometre demedim haaa. "Mil" dedim. Ne kadar bilgiliyim ama? Di mi?).
Ama "milimetre" kelimesininden de anladığını ispatlamak için "2,8 mm"-lik bir sapmadan bahsetmek (Ülen insan bir birimle başlarsa o birim ile gider. Ama hayır! İlle de ne kadar bigi(siz)li olduğunu ispat edecek).
Gaipden gelen bir haber ile "bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu:" felaket tellalığı yapmak.
Dünyamızın her sene Güneşden 10 cm kadar uzaklaştığını kimseye söylemiyelim arkadaşlar. Aramızda kalsın.
Yoksa büyüüüüük felaketlere yol açabilir.
:twisted:
falaaaannnn filan diye aheste aheste devam edip duruyor Ahestenin kendisine ait olmayan yazısı.

Hadi bir müslüman yalan dolan bu sayılarla bir yazı yazdı diyelim.
Yav sorması ayıp olsun: Şu yüzde 99'u müslüman olan Türkiyede tek 1 tane lise okumuş müslüman yok mu?
Çıkıp şu yalan yanlış uydurma sayılarla caka satan şu yazı sahibine sorsun:
Sen bize neden yalan söylüyorsun?
diye.
Veya
Bizi yalan söylemeye neden azmettiriyorsun?
diye.
Veya
Sapmanın 2,5 mm olabilmesi için Dünya yörüngesinin yarıçapının ne kadar olması gerektiğini biliyor musun?
diye.

Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. cümlesi ise tam evlere şenlik.
Alıntının/çevirinin doğruluğunu kontrol etmedim.
Bu cümleyi şu haliyle ele alırsak, buradan "gök cisimlerinin kendi etrafında döndüğü "geçeği"ni çıkarmak ancak beyni sulanmışların bir marifeti olsa gerek.
Birisi ne idüğü belirsiz bir "dönüşlü göğe" andediyor.
Eeeee?
Bununla, Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü veya dönmediği olgusunun ne ilgisi var.
Bu cümleden olsa olsa, zorlayarak, eğerek, bükerek ancak ve ancak "dönüşlü bir gök" anlamı çıkar. Biraz daha zorlayarak, ne olduğu bilinmmeyen bir "gök dönüyor" anlamı çıkar.
Artık kendi ekseni etrafında mı dönüyor,
yoksa başka bir şeyin atrafında mı dönüyor? olduğu
bilinmeyen, ama "dönen bir gök". Hoş! Gök nedir? sorusuna dahi bir cevap çıkmıyor.

Orda bir gök var uzaklarda.
Gitmesek de, görmesek de, bilmesek de, inanmasak da, olsa da, olmasa da
O gök, bizim dönen gökümüzdür.

der gibi bi şeyler olur ancak.

Ama bu cümleden Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü anlamı hiç mi hiç çıkmaz.
Ne uazakdan ne yakında.

Sevgiler

atheist87 27-04-2008 13:56

Aheste:

Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı.

Bak dindar oluşundan şüphelendim şu yazında kuran-ı kerimdeki yüzlerce *ayette ''Allah her şeyi bilir her şeye kadirdir.'' diye yazmıyormu kurandaki yüzlerce ayette, tanrı nasıl bilmez bunları tanrının bilmesi için dediğin teleskoplar mı lazım tanrıya, belkide sende tanrı değilde o zamanki dediğin insanlığın yazdığının *bilincine vardın ve o zaman ki teknoloji,fizik ve astronomi bilimin yetersiz oluşundan dolayı insanların bunu yazamadığını söylemeye çalışıyorsun.
başka bir soru daha sorayım sana o dönemdeki insanlar bilmedi bir şey inanmazlar diyemi bu konulara açıklık getirmemiş tanrı,(bilim konusunda) dinler *yokkende din bilinmiyordu siz cahiliye diyorsunuz o zamanlarz peki neden bilmedikleri bir şey getirmiş din gibi ne kadar çelişki dolu cevaplar bunlar

gozeneli 27-04-2008 14:04

Aheste demiş ki ,
Allah, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı Kuran'a uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir.

Ben Kuran'ın basıldıgı kagıta acırım bir Arap saçmasına ,akla sıgmayan şeylere kullanıldıgı için.

Kuran, Uluslararası İnsan hakları *antlaşmasına uygun degildir,kadın ve erkek eşitligi yoktur,Kuran kölelikten söz eder,Kuran şiddeti emir eder...........

Sayın Aheste siz ya Kuran'ı dogru dürüst okumamışsınız yada yukardaki Kuran hakkında yazdıklarımı biliyor ve destekliyorsunuz.

Hangisi acaba????????????????

Aheste 02-05-2008 01:58

DreiMalAli’ye,

* *Bir insan kendini ancak bu kadar rezil *edebilir, tek kelimeyle koptum. Hani derler ya, laf olsun torba dolsun, bu arkadaş da yazmak için yazmış, demiş ki; net ifadeler kullanmamış 100 ya da 10 dememiş vs. vs… Mezurayla mesafeyi benim ölçme şansım olmadığı için, bilim çevrelerince tasdik edilen sayısal ifadeleri içeren bir yazıdan eklentidir yazdıklarım. Ha doğru değilse, gerçek rakamları paylaşsaydın da destan gibi uzun yazının bir anlamı olsaydı; seni lafazanlıktan kurtarırdı en azından. :)

* *Bir de şunu demek istemiş, yok bunu demek istemiş demeleri yok mu, tam bir facia. Benim demek istediğimi sen anladığına göre, benim iletim başarılı olmuş da, senin millete akıl hocalığı yapman kendi kendine kapak olmuş. Kardeşim sen vazoya bakmaktan, içindeki çiçeği fark edemiyorsun, lise, üniversite düzeyini boşver de, ben bu bakış açısındaki bir kişiye laf yetiştirmektense, ilkokula giden bir çocukla seksek oynamayı yeğlerim. :)

* *Selametle…

Aheste 02-05-2008 02:23

Sevgili gozeneli,

* *Sizinle aynı fikirleri paylaştığım kanaatine nasıl vardınız? Kuran-ı Kerim’i okudum. Fakat Kuran ilk bakışta okuyup anlaşılacak bir kitap değildir. Şiddet, kadın-erkek hakları bakımından eleştirmişsiniz de, ben niye bunları göremiyorum. Yoksa siz Y. Nuri hocanın çevirisini mi okudunuz? Gerçi cevabınız evet olsa bile, çoğu bilgiyi çarpıtan bir teolog da olsa, sizin gördüğünüz? şekilde yorumları olduğuna ihtimal vermiyorum.

* *Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz sayın gozeneli, haksız mıyım?

qw19 02-05-2008 04:23

Alıntı:

Aheste";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117339)

Burda ince bir hesap yok aheste dünya güneş etrafında senin sandığın gibi bir yörünge çizmemektedir, senin o yazdığın rakamların belki binlerce onbinlerce katı sapmalar olmaktadır. Dikkat edersen sandığın gibi dedim, bildiğin gibi değil, bu konuyu biraz araştırmış olsaydın bu sapmaların Newton mekaniğiyle açıklanamadığını fakat Genel Görelilik kuramı ile açıklandığınıda görürdün ama görsen ne olacak ki.

Selamlar.

qw19 02-05-2008 05:05

Bu linke de bir göz atarmısınız.

Selamlar.

DreiMalAli 02-05-2008 11:47

Müslümanların tembelliğini, miskinliğini bilmez gibi, bir müslümana, Aheste'ye, neyin yalan, neyin doğru olduğunu kendisi araştırıp anlasın diye şans veriyorum.
Saflık işte!
Ne yaparsın.
:oops:

Sevgili vgm'de Dünyanın yörüngesinin ne kadar saptığını (topluca yörüngesinin ne kadar zamanda ne kadar kaydığını) göstermek için Genel Göreliliğe baş vurmuş.
Yok be iki gözüm. O kadar ilerilere gitmeye gerek yok. Benim söylemek istediğim bir lise talebesinin anlayabileceği, yapabileceği basit bilgiler çerçevesinde. Başka bir şey değil.
:lol:

Sevgili Aheste.
Hiiiiiç merak etme! Yukarda yazdıklarımın arkasındayım. Rezillerin kimler olduğunu gayet iyi bildiğim gibi, lafazanların da kimler olduğunu gayet iyi biliyorum.

Bir inanır olarak senin görevin, inancını destekleyen her türlü yalana inanmak ve bu yalanları sağa sola dağıtmakdır. Bunu biliyorum. Zavallı ve inanır bir vatandaşım olduğunu bildiğim için, verdiğin sayıların sana ait olmadığını da biliyorum.
Verdiğin bilgilerin(!) kaynağını da birlikte vermek en azından terbiye/ahlak gereğidir. Fakat bunu müslümanlardan artık beklememem gerektiğini de belirteyim.
Bu yalanların kaynağı şurası: http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr...il/Number/3742
Harun Yahya'nın ne kadar yalan söyleyip, şarlatanlığı nerelere kadar götürebileceğini bu forumda Kuran'da Mucize Yoktur bölümünde örnekleriyle canlı yayında izleyebilirsin.

Yukardaki iletimi devam etmememin nedeni, uygun bir zamanda Kuran'da Mucize Yoktur bölümüne yeni bir başlık açıp bu başlıkda söylenen yalanları orada sergilemekdi.
Mucize avcılarının yalanlarını/şarlatanlıklarını sergilemek, özel şahsi zevklerim arasındadır. Artık bir hobi haline geldi gibi. *:twisted:
O sitede yazılanlar hakkında henüz açığa çıkaramadığım tek bir nokta var. Güya orada Bilim ve Teknik dergisinin Temmuz 1983 sayısından alıntı yapılmış. Bu dergi henüz elime geçmedi. O dergide böyle saçmalığın geçmiş olduğunu sanmıyorum. Ama kontrol etmem gerekir. Hoş o dergide geçmiş olsa dahi, bu saçmalıklar beni hiç mi hiç bağlamaz. Saçmalık saçmalıkdır.

Bu bekleme süresi sana bir şans daha veriyor.
Seksek oyunundan vakit bulursan ve vazonun içinde mevcut olmayan hayali çiçeği seyretmekden fırsat bulursan, bu şansını değerlendirmeni tavsiye ederim.
Merak etme mezuroya gerek yok.
Astronomi uzmanı olmana hiç gerek yok.
Lise bilgileri yeterli. Her türlü kaynağı kullanabilirsin. Serbes. Hatta arkadaşlarından da yardım alabilirsin. Buradaki arkadaşlar da yardımcı olurlar. Yeterki yap. Yeterki iste.
Yapman gereken sadece ve sadece şunlar:

1. İnternetten Dünyanın Yörüngesinin ortalama yarıçapını bulacaksın.
Aslında bu bir elipsdir. Ama daireye çok çok yakın bir elips. Bir lise talebesinin bu işlemi elips ile yapmasını bekleyemem. Onu aşar. Ama eğer diplomasını ucuzlukda Tansaş'dan almadıysa ve *yalan olsun cebim dolsun diyen bir müslüman değilse, bu işlemi bir çember ile yapmasını beklerim.

2. Yörüngenin resmini çizip (daire) 18 millik bir kavis alacaksın.
Mesela şuradaki ADC kavisi gibi:
http://img170.imageshack.us/img170/9707/kavisjy7.th.jpg

3. Şimdi düşünüyorsun. (Mucize avcılarını böyle bir şey söylemek abes kaçıyor ama neyse)
her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. cümlesi ne anlama geliyor diye.

Bir yalancının ne söylemek istediğini kestirmek kolay olmasa da... Kastedilen şu iki ihtimalden birisidir diye tahmin ediyoruz:

3.1 Ya ADC kavisi ile ABC doğru çizgisi arasındaki uzunluk farkı 2,8 mm olması gerekir.
3.2 Ya da Kavisin çizgiden en çok saptığı BD uzunluğu.

Bu ikisini hesaplayıp bakıyorsun. Acaba 2,8 mm-midir diye.

Ve daha da güzeli, eğer bu sapma hakikaten 2,8 mm olsaydııııı...
Acaba Dünyanın yörüngenin yarıçapı ne kadar olmak zorundaydı diye.
Ama bu, muhtemelen, bir lise talebesini aşacak bir uğraş. Bu yüzden, burasını yapman konusunda üstelemiyorum.

Eyyy ümmeti müslimin.
İçinizde şu hesabı yapıp da ne gibi yalanlara ortak olduğunuzu söyleyecek babayiğit bir lise talebesi varmıdıııır?

Ya da,

Mucize avcılarına,
Ulan benim inancıma bu yalanları niye bulaştırıyorsun?
diyebilecek bir delikanlı liseli?

Iıııııh!
Hiç sanmıyorum. Ümidim yok. Çünkü müslüman vatandaşlarımın ezici çoğunluğunun tembelliğini, miskinliğini, araştırmaya karşı allerjilerini ve yalanlara inanma eğilimini biliyorum.
:cry:

Sevgiler

SERA 02-05-2008 19:02

Alıntı:

atheist87";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 116867)
Allah dünya'yı insanlar için yarattı ise Venus,Mars,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptün gibi gezegenleri neden yarattı şu dünya dışında olan gezegenlerde hiç canlı varlığın yaşama şansıda yok üstelik

ilk öncelikle meraba senin sorunun cevabı belkide şu olabilir senin gibi inançsızlar araştırıp *oyalansın diye ya boşuna gözünüz kapanmamış bunca düzen bunca *ahenk bi kelebekte bile renk düzeni ama işta bing bang öyle olmuşki herşey düzenli yazık sana

qw19 02-05-2008 19:34

SERA hoşgeldin, şu yazdıklarını ilk sen düşündüğünü sanıyorsan dünyada ki müslümanların sayısı kadar yanılıyorsun. Siz hepiniz aynı tornadan mı çıktınız.

Senden öncekilerin hepsi bunları yazdı. Biraz daha zekice bir şeyler bulun.

Selamlar.

gozeneli 02-05-2008 21:36

Sayın Aheste ben Kuranın Türkçesinide Almancasınıda İngilizcesinide okudum.
Bütün müslümanlar kadın haklarınının islamda bu günküne göre çok geri oldugunu biliyor.

Bir sizin gibi sulanmış müslümanlar kabul etmiyor.
Ya dininizi iyi tanıyın yada dine degişiklikler getirdiginizi kabul edin.

Ben ve *zanedersem diger ateist arkadaşlar birgün birden bire ya artık ben ateist olacam demedik.

Aramızda ne zorluklar çekenler olmuştur.
Size ciddi şekilde soruyorum ,Muhammed deseydiki Tanrıya manrıya inanmak şart degil zaten öylede birşey yok ama iyi insan olun yeter, kaç kişi müslüman olurdu?

Ben küçükken annem akıllı durmam için seni polis alıp bir güzel döver akıllı olmazsan derdi.

Kuranıda okurken aynı şeyleri his ettim biri beni korkutmak istiyor.
Artık uyanın bilmiyorum kaç yaşındasınız ama o kadar yıldır uyumuşsunuz yazık.

Bunları söylememin nedeni inanin İslam ilerlemenin engeli ,aynı mumun sönmesine oksijen azlıgı sebep oldugu gibi İslamda aydınlık için aynısını yapıyor.

Şöyle bir çevrenize bakın Büyük bilim adamlarının çogunlugu neden ateist?

Bu bilim adamları elektrigi , uçagı, bilgisayarı ve buna bezer birçok şeyi bularak insanlıga faydalı olmadılar mı?

Birde müslümanların çogunluguna bakın bir elinde Kuran bir elinde bomba.

Ben hangi tarafı seçecegimi bilirim ancak sizin gibi anladıgım kadarı ile iyi niyetli olanlara acırım.

Bir açsanız gözünüzü insanlıga büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

atheist87 08-05-2008 10:59

Alıntı:

Aheste´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107310)
Sevgili gozeneli,

* *Sizinle aynı fikirleri paylaştığım kanaatine nasıl vardınız? Kuran-ı Kerim’i okudum. Fakat Kuran ilk bakışta okuyup anlaşılacak bir kitap değildir. Şiddet, kadın-erkek hakları bakımından eleştirmişsiniz de, ben niye bunları göremiyorum. Yoksa siz Y. Nuri hocanın çevirisini mi okudunuz? Gerçi cevabınız evet olsa bile, çoğu bilgiyi çarpıtan bir teolog da olsa, sizin gördüğünüz? şekilde yorumları olduğuna ihtimal vermiyorum.

* *Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz sayın gozeneli, haksız mıyım?

''Her ümmet içinde kendi nefislerinden onların üzerine bir şahid getirdiğimiz gün, seni de onlar üzerinde bir şahid olarak getireceğiz. Biz Kitabı sana, her şeyin açıklayıcısı, müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik. (Nahl Suresi, 89)''

Yukarıdaki Kuran-ı Kerimin Nahl Suresi, 89.ayetindende anlayabileceğiniz. ''HER ŞEYİN AÇIKLAYICISI''deniliyor fakat bizlere güneş sistemindeki bir çok gezegen hakkında hiç bir bilgi vermemektedir.

Aheste 25-05-2008 17:34

vgm, Öncelikle sana şunu sormak isterim; Einstein'ın ''İzafiyet Teorisi'' ispatlandı mı ki? :)

DreiMalAli, sen konuştukça batan cinstensin, anladım; dünyayı ve bilimi çizdiği çemberlere sığdırmaya çalışan birinden de, farklı bir performans sergilemesi beklenemezdi zaten. Bu nasıl bir acizliktir böyle? Ben lisans düzeyindeyim, kimseden yardım almama gerek yok. Gerçi ne seni anlamak için ne de cevap vermek için birilerinden destek almaya ve de özel bir çaba sarfetmeme gerek yok... Bu arada kitap mı yazıyorum da yazdığım bir paragraf alıntının kaynağını buraya ekleyeceğim, komik adam? Merak eden ve beyni saat yönünde çalışan herkes zaten google arama moturunu kullanarak, bilginin kaynağına ve detaylarına ulaşabilir. :)

Kendini, kutsadığı bilimin kahramanı zanneden, fakat sığ düşüncenin çizdiği bariyerlerin ötesine gidemeyenlerin daha fazla laf kalabalığı ederek konuyu saptırmalarına müsade etmeden, ilkokul çocuklarına fen bilgisi derslerinde öğretildiği şekliyle nokta koyayım. Gök cisimleri (güneş, gezegenler vs.) yörünge etrafında hareket halindedirler yani dönerler, üzgünüm :(

Benim için DreiMalAli'den daha güvenilir bir kaynaktır; "Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük." (Bilim ve Teknik, Temmuz 1983)

Ah gozeneli ahh, sende nedense bir ışık görüyorum, umarım birgün bir yerlerden başlarsın. Bilim adamlarının çoğu ateist demişsin, bu adamların bir bildiği var demeye getirmişsin... 30 yıllık ateist bilim adamı Francis Collins'i de bir dinle istersen. Şimdi kendine nasıl da şaşırıyordur kimbilir... Dünya nüfusununun %19.2’sini, müslümanlar, %17.4'ünü de katolikler oluşturuyor (Vatikan İstatislikleri). Ben bu verilere dayanarak, teisitlerin sayısal çoğunluğundan yola çıkarak, desem ki... :)

Aheste 25-05-2008 17:43

Atheist87, önce Kuran'ı tefsir gibi kaynaklarından oku, daha sonra hangi ayetin hangi olaya, duruma istinaden zuhur etmiş olduğunu anlamış olursun. Dediğim gibi ilk bakışta anlaşılabilecek bir kitap değildir!

qw19 25-05-2008 23:22

Sevgili Aheste öncelikle Genel Görelilik Kuramı demişim, yasası değil. Bu kuramın yanlışlığı ispat edilmemiştir, bir çok gözlem teoriyi doğrulamaktadır. Örneğin yörüngelerden sapmalar.

Vermiş olduğum linke gözatmanızı isterdim.

Selamlar.

Aheste 25-05-2008 23:55

Vgm,

Paylaşımın için teşekkür ederim, inceledim.

BenDeniz 26-05-2008 00:57

''Huvallahulleziy La ilahe illahuvel Meliku...''(Haşr 23)

'O Allah Öyledirki,Ondan başka bir ilah yoktur ve O meliktir''

Melik:''Görünen ve GÖRÜNMEYEN bilinen ve BİLİNMEYEN alemlerin sahibi ve yöneticisi' demektir.

İslam inancına göre,görünenler ve bilinenler kısıtlıdır.Allahın yarattığı pek çok alem,pek çok işleyiş,pek çok hayat vardır.Bunlardan birkaçını Kuranda misal olarak bildirmiş bunlar:Cinler ve Melekler'dir.

Sayılan gezegenlerde, hayat ve yaşam olmadığı söylenemez.Henüz bilinmemesi yada keşf edilmemesi yada olamayacağı yönündeki zanlar,orada bambaşka bir hayatın olmadığını ispata kafi olmaz.

İslam inancına göre, Allah Habiyr'dir abes iş yapmaz.

iceman 26-05-2008 11:33

dünya 3mm yörüngeden uzaklaşsa akıL aLmaz zararLar görür diyorsunuz..deprem oLdugu zaman 3mm cik yerinden oynamıyor mu yeryüzü?? nasıL bir mantıktır anLayamıyorum??

qw19 26-05-2008 13:14

Sayın bendeniz;
İster tarikatçı, ister müslüman ister ateist bu sitede kimse buna aldırmaz, ama ben sizin hangi düşünce yada inanca sahip olduğunuzu anlayamadım?

Açıkcası bundan da rahatsız oluyorum. Birbirleriyle çelişen bir sürü yazınız var. Yanıt neye göre, kime göre verilir.

İnancınızı veya düşüncenizi açıklayın lütfen.

Selamlar.

atheist87 26-05-2008 22:45

benim yazdığım ayeti çürütmek için başka bir ayet yazmışsın bunun için çok teşekkür ediyorum ayetler arası bir çelişki daha yakalamış olduk bu sayede

Nahl Suresi, 89.ayetteki ''Kuran her şeyin açıklayıcısı'' ifadesi ile
Haşr 23.ayette geçen ''BİLİNMEYEN alemler'' ifadesi ile açıklamasızlığa vurgu yapılarak ayetler arası çelişki daha doğurmuş

BenDeniz 27-05-2008 00:42

Alıntı:

atheist87´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110081)
benim yazdığım ayeti çürütmek için başka bir ayet yazmışsın bunun için çok teşekkür ediyorum ayetler arası bir çelişki daha yakalamış olduk bu sayede

Nahl Suresi, 89.ayetteki ''Kuran her şeyin açıklayıcısı'' ifadesi ile
Haşr 23.ayette geçen ''BİLİNMEYEN alemler'' ifadesi ile açıklamasızlığa vurgu yapılarak ayetler arası çelişki daha doğurmuş

Kur'an ''herşeyin'' açıklayıcısıdır mealindeki ayet,İnsanların bilmesi gereken herşeyin açıklayıcısıdır mahiyetindedir.

İslam inancına göre,''Gayb'' vardır bunun bilgisi Tanrı katındadır.Herşey açıklanmaz,Tanrının istediği ve insanlığa lazım olanlar açıklanır.Bu çelişki değil Tam olarak dinin temellerini bilmemekten kaynaklanan bir suizandır.

Aydınus 27-05-2008 11:55

Alıntı:

gozeneli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 106438)
Hadi canım sende ; Venus , Menus diye şeyler yok ! Olsa Kur'an'da yazardı , bunlar hep gavur uydurması! :D

Sayın gozeneli'ye ben de katılıyorum şahsen .

Yeri gelmişken bir örnek de ben vereyim :

Birtakım zındık ve dahi kafir bilimadamları çıkmış , birzamanlar gezegenimizde adına dinozor denilen varlıkların yaşadığını iddia ediyorlar . Sadece etmiyorlar , ispatlıyorlar da .

Fakat yüce kitabımız Kuranı Kerim'de bu konuda ara ki tek satır geçsin , cık cık cık !

( Kafam nasıl karıştı bir bilseniz ey cemaati müslümin , yok mu beni karanlıktan kurtarıp aydınlığa ulaştıracak bir aydın ? )

Şimdi ben bu alemşumul (evrensel) ve de kutsal kitabımız Kur'an'a mı inanacağım , yoksa zındık bilim adamlarına mı ?

Elbetteki Kur'an'a inanacağım !

( İstersen inanma , işin ucunda cehennem var abi , enayi miyim , hem neme lazım , vülaaa , aklımı peynir ekmekle mi yedim ben ?! :rolleyes: )

BenDeniz 28-05-2008 00:54

Alıntı:

Aydınus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110288)
Sayın gozeneli'ye ben de katılıyorum şahsen .

Yeri gelmişken bir örnek de ben vereyim :

Birtakım zındık ve dahi kafir bilimadamları çıkmış , birzamanlar gezegenimizde adına dinozor denilen varlıkların yaşadığını iddia ediyorlar . Sadece etmiyorlar , ispatlıyorlar da .

Fakat yüce kitabımız Kuranı Kerim'de bu konuda ara ki tek satır geçsin , cık cık cık !

( Kafam nasıl karıştı bir bilseniz ey cemaati müslümin , yok mu beni karanlıktan kurtarıp aydınlığa ulaştıracak bir aydın ? )

Şimdi ben bu alemşumul (evrensel) ve de kutsal kitabımız Kur'an'a mı inanacağım , yoksa zındık bilim adamlarına mı ?

Elbetteki Kur'an'a inanacağım !

( İstersen inanma , işin ucunda cehennem var abi , enayi miyim , hem neme lazım , vülaaa , aklımı peynir ekmekle mi yedim ben ?! :rolleyes: )

Kur'an bir ilahi Kitaptır.Manevi temellere dayalıdır.İman,akaid,ibadet konularını içerir.Kur'anda bilim aramak,en büyük hatalardandır.Bu hatayı Müslümanlarda tekerrür ettirmektedirler.

Kur'an'da bahsettiklerinizin yazmaması kadar tabii bir hal olamaz.Kuran astronomi,biyoloji,felsefe,teknoloji içeren bir kitap değil;Gönüllere hitap eden manevi inanç temellerine dayalı bir Kitaptır.

dr humanist 28-05-2008 01:11

Alıntı:

BenDeniz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110354)
Kur'an bir ilahi Kitaptır.Manevi temellere dayalıdır.İman,akaid,ibadet konularını içerir.Kur'anda bilim aramak,en büyük hatalardandır.Bu hatayı Müslümanlarda tekerrür ettirmektedirler.

Kur'an'da bahsettiklerinizin yazmaması kadar tabii bir hal olamaz.Kuran astronomi,biyoloji,felsefe,teknoloji içeren bir kitap değil;Gönüllere hitap eden manevi inanç temellerine dayalı bir Kitaptır.

ne yazik ki savunduğun konularda bile kuran eksiktir.ibadet bilgileri içerir demene karşın namazın nasıl kılınacağı,kaç vakit olduğu kuranda belirtilmemiştir.hala 3 vakit 5 vakit tartışmaları da bu yüzdendir.en büyük islam alimleri çıkıp kuranda bilim vardır derken sen yoktur demişsin,ehh gelişme var tabi sonunda kabul ediyorsunuz kuranda bilim olmadığını :)

BenDeniz 28-05-2008 01:24

Alıntı:

Evros´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110364)
ne yazik ki savunduğun konularda bile kuran eksiktir.ibadet bilgileri içerir demene karşın namazın nasıl kılınacağı,kaç vakit olduğu kuranda belirtilmemiştir.hala 3 vakit 5 vakit tartışmaları da bu yüzdendir.en büyük islam alimleri çıkıp kuranda bilim vardır derken sen yoktur demişsin,ehh gelişme var tabi sonunda kabul ediyorsunuz kuranda bilim olmadığını :)

Kur'an da ibadet uygulanışlarının şeklen belirtilmemesinin sebebi vardır.Kur'anı Belediye nizamnamesi zannetmemelidir,herşeye değinmez,kat'i emri verir konuyu keser Elçiye devamını bırakır.

''Yusalli...'' :namaz kılın... der ancak bunun hangi şekillerle yapılacağını belirtmez.
Bu noktada ise; ''İttebeu rasulekum'' : Size göndermiş olduğum elçiye sorun,ona uyun!...der.

'Kur'an manevi temelli bir kitaptır ' söylemini ezelden beri yapıyorduk.Harun Yahya gibi kişi ve kesimler bu gerçeği gözden kaçırarak belkide iyi niyetle bazı adımlar atmaya çalıştılar 'Kuranda bilimsel veriler bulduk' adı altında.

Belki bunlarda vardır,gerçektir.Ancak Kuran manevi bir kitaptır bazı satırarası mesajlar içeriyor olması bunun üstünü örtmemelidir.BU fayda değil zarar vermektedir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:47 .