Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Evrim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Adem neydi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6265)

gozeneli 28-05-2008 05:34

Adem neydi?

Evrim gerçegini kabul etmeyen batıl inançlılara göre 'ilk insan' Adem'in ırkı neydi?
Afrikan asıllı insanlar yaşadıkları ortama ve iklime uyum saylayarak şimdiki şekillerine degişmediler mi?

Aynısı Çinliler ve İskandinavya insanları içinde söylenemez mi?

Bir halterciyi düşünün ,halter çalıştıkca vücüdü degişmiyor mu?

Bu böyle olunca yüz binlerce yıldır yaşam ortamı degişen canlılar bu yaşam degişikliklerine uyum saglamak ve iç güdülerinde olan yaşamlarını korumak ve devam ettirmek için degişmiyorlar mı?
Sonra öbür dünya önemli diyenler neden kuranlarını okuyup iman ettim deyip intiharla yalan dünyayı bırakıp cennetlerine kavuşmuyorlar acaba?
Herhalde yeryüzünde müslüman kalmaz. Ne olursa olsun her canlı kendinin devamı, soyunun devamı için herşeyi yapar.Hatta ölümden sonra varlıgının devamı hayali ile yalanlara inanıyorlar.

LaTeX 28-05-2008 05:53

Genetik yapıyı çevresel faktörlerde değiştirebilir
Örneğin siyahların ana vatanı afrikada aşırı güneş görmelerinden dolayı melanin pigmentinin artması ve tenlerinin siyah olması veya çekik gözlü ırkların buzul çağında soğuk hava şartlarından dolayı göz kapaklarının yapısının değişmesi ve burunlarının ufalması veya toplumların ten kokularının yemek alışkanlıklarından ileri gelmesi gibi.
Örnekler çoğaltılabilir tabiki ama sadece çevresel faktörler değil yediğin içtiğin besinlerde buna imkan sağlar.
Yaradılışçılar ne der bilemem ama rivayete göre nuhun hamı lanetlemesinden daha mantıklı bu şekilde düşünmek.

hiramusta 28-05-2008 06:37

İnsanlık tarihinde Adem isminde bir peygamberin olması evrime engel midir?

BenDeniz 28-05-2008 06:46

İslam Felsefecileri;Adem'in bir gen havuzuna sahip olduğunu,bugünkü çeşitliliğin menşeinin bu olabileceği üstünde durmaktadırlar.

Bir işleyişin düzeneklerinin Tanrı tarafından Dünyamıza kurulduğu,İlk olarak Nebatın,daha sonra hayvanatın Ve en nihayetinde İnsanın oluştuğu fikri hakimdir.

Bu işleyişin,bir tekamül ile olduğu,hayvanatın zirvesini maymunların oluşturduğunu,hayvanat tekamülünün böylece bitirildiği ve en son insanın var edildiği düşünülmektedir.

hiramusta 28-05-2008 06:52

Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat.

BenDeniz 28-05-2008 06:57

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110463)
Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat.

Evet sözünüz doğrudur.Bunlar İslam düşünürleri tarafından Darwin,Evrim Hipotezini ortaya atmadan çok uzun süreler önce ortaya konmuş ve tartışılmıştı.

gozeneli 28-05-2008 09:09

Adem gen havuzuymuş.BenDeniz dikkat edin metaforik olarak siz bu havuzda bogulmayasınız

metee 31-05-2008 21:39

Alıntı:

gozeneli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110435)
Evrim gerçegini kabul etmeyen batıl inançlılara göre 'ilk insan' Adem'in ırkı neydi?
Afrikan asıllı insanlar yaşadıkları ortama ve iklime uyum saylayarak şimdiki şekillerine degişmediler mi?

Aynısı Çinliler ve İskandinavya insanları içinde söylenemez mi?

Bu böyle olunca yüz binlerce yıldır yaşam ortamı degişen canlılar bu yaşam degişikliklerine uyum saglamak ve iç güdülerinde olan yaşamlarını korumak ve devam ettirmek için degişmiyorlar mı?
Sonra öbür dünya önemli diyenler neden kuranlarını okuyup iman ettim deyip intiharla yalan dünyayı bırakıp cennetlerine kavuşmuyorlar acaba?
Herhalde yeryüzünde müslüman kalmaz. Ne olursa olsun her canlı kendinin devamı, soyunun devamı için herşeyi yapar.Hatta ölümden sonra varlıgının devamı hayali ile yalanlara inanıyorlar.

Gozeneli Arkadaş doğru söylüyor...Halter bir evrim olayıdır..Halter çalışanlar evrim geçiyor..Gozeneli Arakadaş bundan sonra sende halter çalış...

ozgur_beyin 01-06-2008 00:26

Sevgili arkadaşım bu dediklerin İslam düşünürleri tarafından Darwinden yüzlerce yıl önce söylenmiş sözler amma velakin gel bunu bizim ateistlerimize anlat. HİRAMUSTA

Hiram laf anlayabilecek ateistlerdenim. bu lafları kim ve nerde söylemiş?
yazarsan sevinirim

hokusai 01-06-2008 02:15

Alıntı:

LaTeX´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110440)
Genetik yapıyı çevresel faktörlerde değiştirebilir
Örneğin siyahların ana vatanı afrikada aşırı güneş görmelerinden dolayı melanin pigmentinin artması ve tenlerinin siyah olması veya çekik gözlü ırkların buzul çağında soğuk hava şartlarından dolayı göz kapaklarının yapısının değişmesi ve burunlarının ufalması veya toplumların ten kokularının yemek alışkanlıklarından ileri gelmesi gibi.
Örnekler çoğaltılabilir tabiki ama sadece çevresel faktörler değil yediğin içtiğin besinlerde buna imkan sağlar.
Yaradılışçılar ne der bilemem ama rivayete göre nuhun hamı lanetlemesinden daha mantıklı bu şekilde düşünmek.

Genetik yapı çevresel faktörlerle değişmez. değişse bile sadece o bireyde(mutasyon gonozomlarda gerçekleşmezse) kalır ve fenotipe(kısa vadede) yansımaz.

Afrikadakilerin zenci olmasının nedeni siyah renk pigmenti(melanin) nin yoğun olduğu insanların filogenetik süreçte zamanla seçilmiş olmalarındandır.(ne kadar melanin o kadar seçilme :)) Bu sayede melonin miktarı çok olan insanlar zamanla popülasyonda başat olmuşlardır.

Burada ki seçici faktör UV ışınları vb. gibi öldürücü etkisi olan güneş ışınlarıdır.

Yani demek istediğim o değişiklikler zamanla ortaya çıkmaz. O genler zaten popülasyondaki bireylerde vardır. Sadece ortam koşulları onları ortaya çıkarır. örn: ledenberg deneyi

ayrıca şu gen havuzu işine takıldım :) ademin kaç kromozomu vardı. ee kolay deil o kadar geni taşımak.

gozeneli 01-06-2008 06:12

Metee 'den Alıntı ''Gozeneli Arkadaş doğru söylüyor...Halter bir evrim olayıdır..Halter çalışanlar evrim geçiyor..Gozeneli Arakadaş bundan sonra sende halter çalış...''

Öncede söyledigim gibi iklim,çevre,yaşam tarzı zamanla genleri etkiliyor. Eger bir kişi ve onun gelecek kuşakları halter çalışsa belli bir zaman sonra bu genlerini etkileye bilir .Aynı saç , göz rengini genler sayasında atalarımızdan aldıgımız gibi ,genetik hastalıklarda var.

Ne yazık ki benim saçımın dökülmeside genetik. Ama yine bazı kişiler ne yazık ki aptallıgıda atalarında genleri sayesinde alıyor. Sözüm meclisten dışarı.

qw19 01-06-2008 06:54

Ne yani aptallık mı çalışsın bazıları, valla çalışsınlar hiç yoktan iyidir.

Selamlar.

schonozatzsche 08-06-2008 06:39

adem ilk homo erectustu:D

milomanara 08-06-2008 07:02

Alıntı:

BenDeniz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110457)
İslam Felsefecileri;Adem'in bir gen havuzuna sahip olduğunu,bugünkü çeşitliliğin menşeinin bu olabileceği üstünde durmaktadırlar.

Ha ha! koptum buna. "Adem Sperm Bankası". Bu önermeye göre insan olamayacağı kesin. Yada yine sorgulamadan inanmak gereken bir mucize var ortada, adam aynı hatundan, çinli, beyaz, zenci çocuk yapabiliyor! Buna inanılır işte!

schonozatzsche 08-06-2008 07:11

Ademdede öyle sperm varmış ki tüm ırklar ondan:D Abi bu kufeylemi taşıyormuş acaba spermlerini:D

evrensel-insan 08-06-2008 13:01

Saygideger arkadaslar;

Adem'i ilk insanoglu olarak varsaysak bile, Adem'in dogumu bir muammadir.

Yani, ne Ademi karninda tasiyan bir disi ne de o disiyle iliskiye gecen erkek ortada yoktur.

Dolayisiyle, Ademin erkeksiz ve disisiz ve bunlarin iliskiye gecerek, ustelik ademle ayni cinsi paylasarak ortaya konamamasi,

ADEM'I HEM INSANOGLU, HEM DE ILK INSANOGLU YAPMAZ.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus 09-06-2008 00:25

Adem mi ?

Bir kişiden değil, ancak bir canlı topluluğundan bahsedilebilir...

Onur2 10-06-2008 10:07

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112301)
Saygideger arkadaslar;

Adem'i ilk insanoglu olarak varsaysak bile, Adem'in dogumu bir muammadir.

Yani, ne Ademi karninda tasiyan bir disi ne de o disiyle iliskiye gecen erkek ortada yoktur.

Dolayisiyle, Ademin erkeksiz ve disisiz ve bunlarin iliskiye gecerek, ustelik ademle ayni cinsi paylasarak ortaya konamamasi,

ADEM'I HEM INSANOGLU, HEM DE ILK INSANOGLU YAPMAZ.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Dalga felanmı geçiyrosun yoksa yazmak içinmi yazdın hz. Adem neydi arkadaşım?? H.z Adem in doğmasımı lazımdı.Doğmadığını bile bile doğumu muamma diyorsun.
H.z Adem yaratıldı sende kendine göre bi tane yarat da oda başka bi ırk getirsin o zaman arkadaşım yada bir canlı örneği alıp evrimle onu geliştirde bizde görelim bakalım naıl oluyormuş.

pante 10-06-2008 10:37

Alıntı:

Dalga felanmı geçiyrosun yoksa yazmak içinmi yazdın hz. Adem neydi arkadaşım?? H.z Adem in doğmasımı lazımdı.Doğmadığını bile bile doğumu muamma diyorsun.
H.z Adem yaratıldı sende kendine göre bi tane yarat da oda başka bi ırk getirsin o zaman arkadaşım yada bir canlı örneği alıp evrimle onu geliştirde bizde görelim bakalım naıl oluyormuş.

Evet, Allah Adem'i topraktan yaratmıştır.
Cesitli memleketlerden getirilen topraklari melekler su ile camur yapip, insan sekline koydular. Mekke ile Taif arasinda 40 yil yatip salsal oldu. Yani pismis gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselamin nuru alnina kondu. Sonra Muharrem'in onuncu Cuma günü ruh verildi. Her seyin ismi ve faydasi kendisine bildirildi. Boyu ve yasi kesin olarak bildirilmedi. Allahü tealanin emri ile bütün melekler, Adem'e secde etti, ama Iblis (seytan) kibirlenip, bu emre karsi geldi ve secde etmedi : « Hani biz meleklere (ve cinlere): Adem'e secde edin , demistik. Iblis haric hepsi secde ettiler. O yüz cevirdi ve büyüklük tasladi, böylece kafirlerden oldu »(Bakara, 34) . Hz. Adem 40 yasinda Firdevs adindaki Cennet'e götürüldü. Cennet'de yahut daha önce Mekke disinda uyurken, sol kaburga kemiginden Hz. Havva yaratildi. Allahü teala onlari birbirine nikah etti. Yasak edilen agactan unutarak ve Iblis'in oyununa gelerek önce Havva, sonra Adem aleyhisselam yedikleri icin Cennetten cikarildilar. Adem aleyhisselam Hindistan'da Seylan (Ceylon) adasina, Havva ise Cidde'ye indirildi. 200 sene aglayip yalvardiktan sonra , tövbe ve dualari kabul olup, hacca gitmesi emr olundu: «Sonra Rabbi onu seckin kildi; tevbesini kabul etti ve dogru yola yöneltti »(Ta'ha, 122) . Arafat ovasinda Havva ile bulustu. Kabe'yi insaa etti.

Masal böyle devam eder.

Allah, aslanı kaplanı da, kediyi köpeği de, balığı kuşu da, sineği böceği de böyle tek tek topraktan yaratmış, sonra da kaburga kemiklerinden dişisini yaratmıştır.
Binlerce çeşit hayvan, binlerce çeşit bitkinin her birini ayrı ayrı yaratmıştır. Evrim yalandır. :)

KızıL 10-06-2008 21:48

ademden öncede yaşam vardı!ademin gelişini mücdelerken tanrı meleklere size bir elçi gönderiyorum derken melekler tanrım yine mi insan demişler!! böyle bi yaı okumuştum...
adem neydi insanmıydı yada böyle biri varmıyd bu bile bilinmez.. ama bunca insanın ondan geldiğine inanmak akıl alıcı değildir...

pante 10-06-2008 22:14

Alıntı:

ademden öncede yaşam vardı!ademin gelişini mücdelerken tanrı meleklere size bir elçi gönderiyorum derken melekler tanrım yine mi insan demişler!! böyle bi yaı okumuştum...
adem neydi insanmıydı yada böyle biri varmıyd bu bile bilinmez.. ama bunca insanın ondan geldiğine inanmak akıl alıcı değildir...
Öyle değil Kızılordu.

Bakara-30. Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak,kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz"
dediler; Allah "Ben suphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.'

Yani "Yine mi insan!" diye birşey yok.

Tersine bu ayette meleklerin ifadeleri tartışılır. "Melekler gaybı bilmezler, nasıl oluyor da biliyorlar, Allah'a karşı söyledikleri doğru çıkıyor" diye.

Bunu İslamcılar "Melekler gaybı bilmez ama bu bilgiyi ya Allah'tan öğrenmişlerdir, ya da Levh-i Mahfuz'a bakmışlardır" diye açıklarlar.

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...w_qna&id=14357

Saçmalık!
Yahu melekler Levhi Mahfuz'a bakıp öğrenince, olacak olana neden itiraz etsinler? Levhi Mhfuzda yazılı olan, gerçekleşecek olan demektir.
"Allah'tan öğrenmişlerdir" sözü de saçma. Hem Allah'tan çğrenip hem Allah'a fikir satmak olur mu?

Doğrusu melekler gaybı bilir. Hatta Allah bile gaybı meleklerden öğrenir.
Tabi İslam felsefesinden çıkardığım sonuçtur bu.
Şöyle ki;
Bir ustanın elinden tüm aletlerini, teçhizatlarını alın. Ustalığı hiçbir işe yaramaz.
En iyi iletişim uzmanının elinden bilgisayarını alın, eli kolu bağlanır.
Allah'ın eli, kulağı, dili, gözü herşeyi meleklerdir.
Meleksiz Allah, melekesiz Allah demektir.
Daha öncede yazmıştım.
Kıyametin saatini bile meleklerden öğrenir Allah. :)

KızıL 10-06-2008 22:35

doğru olabilir pante söylediklerin ben bunu bi yerde okumuştum sadece ama hatırlamıyorum çok oldu....

Onur2 11-06-2008 00:15

Pante bilgisayar örneğin hoşuma gitti bu bilgisayarı insanlar yapmadımı insan olmadan ne işe yarar bu bilgisayar acaba?? kendi kendine işlem mi yapar ??
İkincisi H.z Adem in yaratılışı size saçma geliyor ama sizin cansız varklıkdan canlıya dönüşen ne olduğunu kimsenin bilemeyeceği şekildeki yaratılış yani evrim sana doğru geliyor öylemi :) valla sana helal olsun dediğin şeyin bilimle ilimle onla bunla zerre kadar örtüşmediği apacık bellidir.

KızıL 11-06-2008 01:02

yaw sana yaratılış nasıl mantıklı geliyor anlıayamıyorum.. ney nasıl yaratılıyor yaw kuranda yazıor bu kadar değil mi??
sana bunlara inanmak mantıklı geliyorsa zaten bizi anlıyabilmen imkansız.... yaratışıl bilimnle örtüşecek ama evrim örtüşmeyecek bu varya tam bir hurafe!
ademin yaratılışıda havvanın yaratılışıda tam bir hikaye.. çocuklar ninni sever..

pante 11-06-2008 20:11

Alıntı:

İkincisi H.z Adem in yaratılışı size saçma geliyor ama sizin cansız varklıkdan canlıya dönüşen ne olduğunu kimsenin bilemeyeceği şekildeki yaratılış yani evrim sana doğru geliyor öylemi valla sana helal olsun dediğin şeyin bilimle ilimle onla bunla zerre kadar örtüşmediği apacık bellidir.
İlk canlılığın evrim teorisiyle ilgisi yok.
Ayrıca ben cansız varlıktan canlılığa dönüş hakkında bir inanç belirtmedim.
Bana sorarsan Tanrıdandır ama masallar Tanrısından değil. :)

evrensel-insan 13-06-2008 17:51

Saygideger onur2

Ben insanoglunun dogum disinda meydana gelisini gormedim. Goreninde oldugunu zannetmiyorum.

Su an yasamsal tecrubemle yasayarak ve gozum gore gore olani mi algilayayim? Yoksa hicbir sekilde ispati mumkun olmayan spekulatif varsayimi mi?

Kusura bakma, Insanoglu, sadece kendi gibi olan ve bir erkek bir disi fizige sahip insanoglundan dogar. O yuzdende tek dogsa bile, doguran ve dogurtanla birlikte bir butundur. Bu butun en az 3 ile ifade edilir ve bolunerek, ayristirilarak anlanmasi ve algilanmasi mumkun degildir.

Bunun baska da izahi yoktur. Yok, sen bu gercegi goz gore gore inkar edeceksen et, o senin bilecegin is.Ben maalesef, beseri, dunyevi, idraki ve gercekciyim.

Benim bakis acim yaratilissal degil; olusturumsaldir. Dogal degil; dusunseldir.Nakli degil; aklidir.Insanoglu ustu degil; insanoglu kaynaklidir. Inancsal degil;Varliksaldir .Spekulatif degil; ispatsaldir.Varsayimsal degil;yasamsaldir.Ayrimci degil; butunseldir,kisisel degil; evrenseldir.

Ben ve benim cinsimin disinda da bir guc aramiyorum. Buna da zaten ihtiyacim yok.

Ama arayan bulur, bulur da neyi buldugu onu nerelere goturur, iste bu bilinmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

iceman 15-06-2008 00:37

Alıntı:

BenDeniz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110457)

Bir işleyişin düzeneklerinin Tanrı tarafından Dünyamıza kurulduğu,İlk olarak Nebatın,daha sonra hayvanatın Ve en nihayetinde İnsanın oluştuğu fikri hakimdir.

Bu işleyişin,bir tekamül ile olduğu,hayvanatın zirvesini maymunların oluşturduğunu,hayvanat tekamülünün böylece bitirildiği ve en son insanın var edildiği düşünülmektedir.

gen havuzumu ? biraz daha açabiLir misiniz bendeniz?

KızıL 15-06-2008 00:50

ademde bütün genler vardı adam bir nevi sperm bankasıydı tüm insan ırklarını bünyesinde bulunduruyordu!!!
zencide beyazda arapta çekik gözlüde hepsi ondan olma!!
kısacası bu.....
gelde inan...

gozeneli 15-06-2008 02:32

Sayın Pante Kuranda Adem hakkında ne ırktan oldugu yazılıyor mu?
Sonra Herşeyin adları ögretilmiş diyorsunuz.

Acaba Hangi Dilde?

pante 15-06-2008 09:44

Alıntı:

Sayın Pante Kuranda Adem hakkında ne ırktan oldugu yazılıyor mu?
Sonra Herşeyin adları ögretilmiş diyorsunuz.

Acaba Hangi Dilde?
Sevgili Gözeneli;
Anası, babası, atası olmayanın ırkı da olmaz, dili de.
Dinlere göre Adem ilk insan olduğuna göre bir ırkı yoktur.
Kur'an'da ve Tevrat'ta Adem'in ırkından ve hangi dilde konuştuğundan bahsedilmez. Ama Adem'e bugün varolan tüm dillerin öğretildiği, bu dillerin Adem'den geldiği söylenir.

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...ow_qna&id=4008

gozeneli 15-06-2008 12:43

Sayın Pante,
Adem'in Irkı yok o kadarda dil biliyor ama konuşacak başka kişisi yok.

Adem'in ırkı yoktuda bugünkü ırklar nerden çıktı?

pante 15-06-2008 15:25

Alıntı:

Sayın Pante,
Adem'in Irkı yok o kadarda dil biliyor ama konuşacak başka kişisi yok.

Adem'in ırkı yoktuda bugünkü ırklar nerden çıktı?

Büyük olasılıkla Adem, havva'dan bıkmıştır ve çeşitli bölgelerde rastladığı dişi neonderthallarla Havva'yı aldatmıştır. Bu değişik ilişkiler sonucunda değişik ırklar ortaya çıkmış olabilir. :)

dilaver 15-06-2008 15:33

Lilith'i göz ardı etmemek gerekiyor.

saygılarımla

ibret 16-06-2008 18:10

ELBETTE değişiyor ama kaldırmasına yardımcı olacak ikinci kol ve ayakları çıkmıyor yada ne bilim maymuna benzemiyor

pante 16-06-2008 18:55

Alıntı:

ELBETTE değişiyor ama kaldırmasına yardımcı olacak ikinci kol ve ayakları çıkmıyor yada ne bilim maymuna benzemiyor
Haltercinin kas edinmesi 1-2 yıllık bir süreçtir.
Evrim ise on milyonlarca yılı kapsar.
Bu uzun zamanı algılayabilmek için zihin jimnastiği yapmak gerekir.
İsterseniz saymaya başlayın, saymaktan bıkınca anlayabilirsiniz belki..

gozeneli 16-06-2008 19:56

Evrimden dolayı üçüncü el yada kolun çıktıgını kim söyledi.

Herneyse eger evrim geregi fazla kola yada ele lüzum olsaydı o da zamanla olurdu.

ibret 17-06-2008 10:23

Alıntı:

gozeneli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113721)
Evrimden dolayı üçüncü el yada kolun çıktıgını kim söyledi.

Herneyse eger evrim geregi fazla kola yada ele lüzum olsaydı o da zamanla olurdu.

hani sizin bahsettiğiniz köpeklerdeki işe yaramaz uzuv yokoluyorda üçün çü kol ayak çıkmıyor mu yada evrimin gücü buna yetmiyor mu

ibret 17-06-2008 10:26

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113716)
Haltercinin kas edinmesi 1-2 yıllık bir süreçtir.
Evrim ise on milyonlarca yılı kapsar.
Bu uzun zamanı algılayabilmek için zihin jimnastiği yapmak gerekir.
İsterseniz saymaya başlayın, saymaktan bıkınca anlayabilirsiniz belki..

evrim on milyonlarca yılı kapsar elinizde insanın evrimleştiğine dair on milyonlarca yıllık kanıtlar var mı bir anda mı evrimleşip bu hali almış belki de daha çok kazı falan yapmanız gerekecek maymun bacaklı insan yada maymun kafalı bir insan hangisini istersen onu seç ama bul getir bana

saymama da gerek yok tarih bu zaman kadar beim yerime saymış ve hazırlamış önüme koymuş belgeleri dediğim gibi maymun kafalı belgeleri

K.C. 17-06-2008 11:20

Ben de şuna hayret ediyorum,

İki insan bırakılıyor Mezopotamya bahçelerinden birine (bahçeler insandan önce var)
ve o iki insandan milyarlarca insan oluşuyor.

Hadi tüm dünyadaki insanları yok edelim sadece iki tane bırakalım. Bir erkek bir dişi. Bakalım bu ikisinden milyarlarca insan olacak mı?
Birileri Ademle Havva'nın fosillerini bulmuş galiba ki, başka türlü bir yaratılışın fosillerini isteyebilme hakkı görüyor kendinde.

Ademle Havvanın çocukları okyanus aşırı Amerika'ya nasıl geçmiş de çoğalmış,
İnsanların ten renkleri niye farklı,
göz renkleri niye farklı

v.s.

Cebrail Ademin yaratılacağı toprağı almak için Dünyaya indiğinde farklı bölgelerden farklı nitelikte toprak topladığı için mi böyle çeşit çeşit, ve dahi cins cins olduk biz?

Şu üstteki toprak toplayıp çamurdan adam yapma hikayesinden çok daha gerçekçi değil mi nesilden nesile mikro bazda bizde bazı değişiklikler oluşması.

Allah, en kıymetli kulları için bunca zararlı hayvanı niye yaratmış diye de sormak lazım?
Herşey biz kıymetli kullar için yaratıldıysa bu kıymetli kullara zarar veren nebatat ve hayvanat niye yaratıldı?

Ekolojik denge kendi kendine kurulabiliyor değil mi? Dışarıdan birinin parmağı olmadan su akıyor yolunu buluyor...

ibret 17-06-2008 11:35

yoktan var etmeye kadir olan elbette var olandan da çeşit çeşit var etmeye kadir dir deil mi?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:27 .