Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   şöyle bir ayet olsaydı.... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6372)

AYATA 04-06-2008 09:38

şöyle bir ayet olsaydı....

şöyle bir ayet olsaydı tüm düşüncelerim değişirdi, yada bakış açım daha farklı olurdu diyebilirmisiniz....

Mesela benim...."Aklınız ve yaşadığınız çağ sizi yönlendirecektir doğruya" yada, "kızlar onları eğit çünkü onlar gelecek nesilleri oluşturacak evlatları yetiştirecek olanlardır" "o gök adaları tek tek aşacak ve karanlık boşlukta bir başka sistemlere de elbet gideceksiniz" gibi bir iki ayet olsaydı........bakışım farklı olurdu.

ya sizin......

iceman 04-06-2008 09:44

ayeti kimin yazacagına bağLı :)

ozgur_beyin 04-06-2008 09:48

sevgili sirius ,öyle bir ayet olsaydı, eblehlerin şansı azalırdı.

AYATA 04-06-2008 09:53

iceman.......O öyle yazsaydı.....yani :)

benun 04-06-2008 10:21

SİRİUS-B Yakında kendini peygamber de ilan edersin sen:D

atheist87 04-06-2008 10:34

neden olmasın ki öncekilerden ne farkı var

Benim kafamdada yeni bir din oluşturma var aslında ayet yazma çok zor değil biraz tevrattan biraz incilden birazda kurandan ayetler çıkarılıp yeni bir din oluşturulabilir
müslümanların diğer dinler hakkında art niyetli olmaları o dine geçişi kolaylaştırıcaktır tabiki önce kurandaki hatalar,çelişkileri ilk sayfalara ekleyerek önce islam sahte olduğu dile getirdikten sonra 3 din kitaplarındaki zararlı kısımların çıkarılarak yeni bir din oluşturulabilir.

dilaver 04-06-2008 10:34

edenlerden fazlası vardır, eksigi yoktur. Ne de olsa ahir zaman peygamberi olur.:)

saygılarımla

Aydınus 04-06-2008 11:28

Alıntı:

benun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111752)
SİRİUS-B Yakında kendini peygamber de ilan edersin sen:D

Seninkilerden daha mantıklı , daha vicdanlı , daha insancıl en azından ...

kucles 04-06-2008 11:49

Alıntı:

SİRİUS-B´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111731)
şöyle bir ayet olsaydı tüm düşüncelerim değişirdi, yada bakış açım daha farklı olurdu diyebilirmisiniz....

Mesela benim...."Aklınız ve yaşadığınız çağ sizi yönlendirecektir doğruya" yada, "kızlar onları eğit çünkü onlar gelecek nesilleri oluşturacak evlatları yetiştirecek olanlardır" "o gök adaları tek tek aşacak ve karanlık boşlukta bir başka sistemlere de elbet gideceksiniz" gibi bir iki ayet olsaydı........bakışım farklı olurdu.

ya sizin......

ayetlerin çok hoş, açık ve inandırıcı. yok şöyleydi yok böyleydi gibi arayışlar içine girmeye mahal vermiyor yani. devamı gelirse ilk inanlardan biri ben olabilirim ;)

AYATA 04-06-2008 21:41

aha bu sabah bir kaç ayet daha aldım........" Siz bilin ki dünyayı yöneneten düşünceler değil kuvvetdir, ancakkk kuvveti kullanan düşüncelerdir" " Eyyy akıl verdiğim Düşün, düşün çünkü düşünmek ruhun kendi kendisi ile konuşmasıdır":( benun u düşünürkende şöyle bir ayet geldi...." bil ki...Zekası olmayana başkasının zekası görünmez" alla alla ne oluyor bana yahu.......... :(

KızıL 04-06-2008 22:19

dostum sen bu ayetleri topla bi yere ilerde lazım olur :) gayet güzeller beniim anlamadığım sana nerde iniyo bunlar evde felan mı?? :)

atheist87 05-06-2008 00:23

Alıntı:

kızılordu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111811)
dostum sen bu ayetleri topla bi yere ilerde lazım olur :) gayet güzeller beniim anlamadığım sana nerde iniyo bunlar evde felan mı?? :)

Bunu dindar arkadaşlara şu şekilde açıklayabiliriz.

Allahın verdiği akıla allahın verdiği düşünceler bu şekilde geliyor.Hepiniz özgürlük dininin mensubusunuz. Ademde,Havvada,Musada,İsada,Muhammed ve diğer peygamberlerde Özgürlük dininden idiler. Siz allahtan daha mı iyimi bilirsiniz.

AYATA 05-06-2008 05:44

her zaman derim bir düşünür eğer bu sölediği şeyler , öğütler bunları ben size söylüyorum derse eğer, biz ona filozof diyoruz, ama diyorsaki bu düşünür, bu söylediklerimi bana bir tanrı söyletiyor...işte onada peygamber diyoruz...

AYATA 05-06-2008 05:46

bak bak, şu an geldi bir tane daha.........."sen onlara dikkat et , bil ki meyvesi olgun ağacın başı öne eğik olur"

Lestat 05-06-2008 06:05

Sirius senin için küçük ama insanlık için büyük bir adım bu:D ben halife olabilir miyim bütün özelliklere sahibim:D

Aydınus 05-06-2008 06:26

Alıntı:

Lestat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111848)
Sirius senin için küçük ama insanlık için büyük bir adım bu:D ben halife olabilir miyim bütün özelliklere sahibim:D

Sevgili Sirius - B !

Lestat kardeşimiz hepimizden uyanık çıktı , halifeliği resmen kaptı . :)

Eh artık bize de düşse düşse mezhep imamlığı düşer ki , çaresi yok artık bununla yetineceğiz . :)

Durun , mezhebimin adını da koyayım da ileride inanırlarımız ihtilafa düşüp başka mezhepler icat etmesin :

Evet , mezhebimin adı : İmam-ı Hz. Aydınus mezhebi ...

AYATA 05-06-2008 08:36

aydınus kardeşim inancımızın ana temasından fazla sapmayalı islamın durumuna düşeriz maazallah.............aha geldi bir tne daha..."eyy yaratımım olan insan nefret etme....nefret ettiğin insanların ne söyledikleri anlamazsın, bu sana büyük tehlikedir"

yahu islamcılar bizi bundanmı anlamıyorlar ne :(

milomanara 05-06-2008 09:06

Tüh ben geç kalmışım. Hz.SİRİUS-B(SAV) efendimiz, milomanara kulunuza da bi şefeat(en az müftülük) falan ihsan ederseniz bahtiyar olurum.

KızıL 05-06-2008 09:49

bende halifelik isterim valla önce ben gördüm bu ayetleri inerken :)

AYATA 05-06-2008 10:33

yahu bir durun kitap tamamlansın bira hükmümnü sürem, öleyim o zaman düşün bir birinize...." şaşırrrrr ey insan şaşırrr, bilgeliğe giden yolun anahtarıdır şaşırmak..."

K.C. 05-06-2008 20:31

Sevgili peygamberim Sirius, ("peygamberim" deme sebebim ileride başıma iş açılmaması içindir) :D
Bu ayetlerin Tanrıdan ilham olduğuna inancım sarsıldı. Zira Tanrı bu kadar imla ve yazım hatası yapmaz diye düşünüyorum. (Yoksa senin Tanrın da Arap Tanrısı da Türkçeyi yeni yeni mi söküyor)
:)

AYATA 05-06-2008 23:15

yok Tanrısal ilham gelince heyecanlanıyorum, elim ayağım dolanıyor ve sara benzeri bir nöbet tutuyor birde cebrailin kanadı habire burnum çarpıyor, çırpındırma biraderim diyecem kızacak :(

aha bir tane daha hade hayırlısı...."sanırmısın ki savaşlarda ilk insanlar katl edilir, ilk katl edilen gerçeklerdir....ki bu yüzden senin savaşmanı yasakladık.."

aspendos 06-06-2008 02:34

TEVBE SÜRESİ: 64. Münafıklar, kalplerinde olan şeyleri, yüzlerine karşı açıkça haber verecek bir sûrenin üzerlerine indirilmesinden çekinirler. De ki: “Siz alay ede durun! Allah, çekindiğiniz o şeyi ortaya çıkaracaktır.”

65. Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, “Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk”, derler. De ki: “Allah’la, onun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?”

ateizme kuranı kerimde bulunan bütün ayetleri açıkca sunan cenabı allah başka bir ayet de getirse sizlerin kalb mühürü kalkmadıkca inkar ve alay edersiniz . zaten kuranı kerimde yukarıdaki tevbe süresinde açıklamış .

alaya devam edin ve kendinizin bile inanmadığı ayetler ile dünya hayatına eğlenceli bir şekilde devam edin ...

aparain 06-06-2008 02:57

aspendos;

sana bir kaç sorum var.
Kalp denen görevi kan pompalamak olan organ, nasıl bir şekilde mühürlenir?

Bu mühürlenme, beyin denen organın üzerinde de tahakküm oluşturur mu?

Eğer muhammed döneminde bilim, insanın düşünmesini sağlayan organın kalp değil de beyin olduğunun bilinmesine olanak verseydi; bu mühürlenme beyne mi yoksa yine kalbe mi yapılırdı?

sevgiler...

AYATA 06-06-2008 02:59

" deki onlara sirius....ben tehdit eden değilim, ben korkutan değilim, ben kalplere kara çalan değilim...ben merhametli olanım, yarattığım her şeye iyi gözle bakanım...seni ve beni inkar edene bile....iyi gözle bakıp tebessüm edenim"..." çünkü ben istedim onlar benim asi evlatlarım, koyunlarımdan ziyade onları severim"

milomanara 06-06-2008 03:00

Alıntı:

aspendos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111903)
65. Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, “Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk”, derler. De ki: “Allah’la, onun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?”

Sevgili aspendos, şayet bize niçin alay ettiğimizi sorarsan, lafa daldık demeyiz. Allahla onun ayetleriyle ve peygamberiyle dalga geçiyoruz çok da eğleniyoruz deriz. Ayet bizi anlatmıyo bu durumda :)

aspendos 06-06-2008 04:11

milomanara biraz aklın olsaydı bu cümleyi sarf etmez idin .

sen zaten allaha inanmayan bir insan sın . şayet ki sen yukarıdaki cümlende samimi isen ve öldükden sonra dersenki bizler allahın ayetleri ile eğleniyoruz ....

senin ateistliğinde çarpıklık var sen ateist falan değilsin . sen kesin öldükden sonra hesabın olmıyacağı kanısındasın .

işte şayet ki o ortama geldiğin zaman bu cümleleri sen sarf edersen sen zaten kaybetmiş olursun .

aspendos 06-06-2008 04:23

Alıntı:

aparain´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111909)
aspendos;

sana bir kaç sorum var.
Kalp denen görevi kan pompalamak olan organ, nasıl bir şekilde mühürlenir?

Bu mühürlenme, beyin denen organın üzerinde de tahakküm oluşturur mu?

Eğer muhammed döneminde bilim, insanın düşünmesini sağlayan organın kalp değil de beyin olduğunun bilinmesine olanak verseydi; bu mühürlenme beyne mi yoksa yine kalbe mi yapılırdı?

sevgiler...

Nahl Sûresinin 108 . Ayetinde
İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir.

bana sorduğun soruya karşı bir soru da ben sana sorucağım .

sen neren ile seversin ? beynin ile mi seversin kalbin ile mi seversin ?

insanın düşünmesini sağlayan bir organ ile sevebilirmisin ?

peki insanlarda deyim vardır yalandan gülme diye kalbden gül deriz . kalp gülermi ?

demekki beyin de mühürlü olduğu için kalbin mühürleneceği aklına gelmez insanın işte allahda kalpleri böyle mühürler insan algılayamaz ve kavrıyamaz .

senin o vücuduna kalbi yerleştiren o güç o kalbi mühürlemesi çok kolaydır .

ama inanmıyorsan ancak bu soruları sorarsın .

sevgi ile kal

milomanara 06-06-2008 04:26

Sayın aspendos,

Aşağılamınıza rağmen, samimi uyarınız(kendi inancınızca) için cevap yazıyorum.

Ben sizin inandığınız hiç bir şeye inanmıyorum, ne allah, ne cennet, ne peygamber, vs, vs, Bu durumda bana sizin inandıklarınızdan zarar göreceğimi anlatmanızı iyi niyetli saflık olarak karşılıyorum. Lakin böyle dangalak bir din varsa ben yanmaya hazırım. Ayrıca bu forumda benim gibi düşünen insanlarla bilgi paylaşmak, dini ti'ye almak ve kimsenin görmediğini görmenin keyfini çıkarmak için yazıyorum. Sizin inancınızı sizinle tartışmak, size inancınızın doğru yada yanlışlığını ispat etmek için değil.

Esen kalın,

ozgur_beyin 06-06-2008 04:33

yahu aspendos, dinden kaybeetiklerimizle (dolayısıyla cennet) niye bu kadar uğraşıyorsun.
bin lira kaybetsek bir lira vermezsin ama ötede kaybedeceklerimizle şefkatli anne gibi ilgileniyorsun.
bırak herkes istediği yere gitsin. sen kabul etmesende ikimizde ve hepimizde ''ulu manitunun''
çayırlarında bizi inekler otlayacak ve mayıs boku olarak cennette!! dirileceğiz.

yahu aspendos yaptığın en büyük hata ''aklın olsaydı'!' yakıştırması.
esas senin aklın olsaydı 1400 yıl önceki palavralara inanmaz ve buralarda arabı savunmazdın. yok cennetmiş yok cehennemmiş git kardeşim hayırlı olsun.
siz cennette kalın biz cehennemde zaten sizlerin fikri yapınızla cennettede aramızda niza çıkardı. sepet koluna herkes cennet yoluna. bizse cehennem yoluna.
cehennemde işlerim iyi olacak inşallah
bir capon klima fabrikasının ,cehenem distribütörlüğünü aldım.
onun için biz ordada kayığı yüzdürürüz. eğer cennette (gideceğini zannetmiyorumya)
climaya ihtiyacın olursa bir aloooo dersin iki gün içinde servis gelir.
iki gün, niye ? diye sorarasan. bir gün cehennemden cennete vize işlemleri sürüyor.
türk hariciyesi ordada adam gibi çalışmıyor.
cehennemdeki türk elçiliği çalışanları cennetteki hurileri dürbünle röntgenlemekten işlere bakmıyorlar. ahlaksızlar!!

KızıL 06-06-2008 04:41

Alıntı:

yahu aspendos, dinden kaybeetiklerimizle (dolayısıyla cennet) niye bu kadar uğraşıyorsun.
bin lira kaybetsek bir lira vermezsin ama ötede kaybedeceklerimizle şefkatli anne gibi ilgileniyorsun.
ne kadar güzel de söylenen bir söz!! ama bence işin aslı bizim geleceğimiz değil! sevap kazanmaya kendi yerini garantiye almaya çalışıyor....
münafıkları dine döndürene cennet var....
asıl bence senin aklın olsaydı bizlerin hertürlü eğlenebildiği bişey seni korkutamazdı!!
benim vucuduma kalbi yerleşti,reni yerleştiriken gören var mı??
deki sirius b; zamanında bu ayetleri yaratan bilebilmişki bunlara inanmayan akıllı insanlar olacak! bu akıllı insanlara karşı ne yapmak lazım?? işte sorunun cevabı : Nahl Sûresinin 108 . Ayeti!!! onları kandıramayız ama iananmışları uyutmaya devam ederiz....
sağlam ayet...
deki siri

aparain 06-06-2008 04:48

Alıntı:

peki insanlarda deyim vardır yalandan gülme diye kalbden gül deriz . kalp gülermi ?
Sevgili aspendos;
bu deyimin ilk ortaya çıkış süreci ta ilk çağlara kadar dayanmaktadır.Kalbin sevmenin ve düşünmenin merkezi olduğunu zanneden insanlar, beynin fonksiyonlarından haberdar olmadıkları için kalbe aslında sahip olmadığı görevler atfetmişlerdir.Buna en basit örnek, İslam dünyasından farabi ve ibni sina örneğiyle verilebilir.

Farabi kendi zamanında kalbin düşünmenin merkezi olduğunu söylerken, İbni Sina meşhur kitabüd tıp kitabında, düşünmenin merkezinin sanıldığının aksine kalp değil; beyin olduğunu iddia etmiştir.Yani halkın günlük konuşma dilinde böyle bir unsurun yeralmasının bilimsel bir geçerliliği yoktur.Duygusal fonksiyonlar, beynin çeşitli bölgelerinde şekillenerek, ortaya çıkar.

Alıntı:

demekki beyin de mühürlü olduğu için kalbin mühürleneceği aklına gelmez insanın işte allahda kalpleri böyle mühürler insan algılayamaz ve kavrıyamaz .
Bu ithamın için söyleyecek bir yığın sözüm var ama söylemeyeceğim.
Ben buraya kalp kırmaya gelmedim.(bak gördün mü bende kalp kırmak diyorum ama bu kalbin görevini açıklamaz, sadece ona atfedilen bir sözdür)

sevgiler...

aparain 06-06-2008 04:54

Alıntı:

cehennemde işlerim iyi olacak inşallah
bir capon klima fabrikasının ,cehenem distribütörlüğünü aldım.
onun için biz ordada kayığı yüzdürürüz. eğer cennette (gideceğini zannetmiyorumya)
climaya ihtiyacın olursa bir aloooo dersin iki gün içinde servis gelir.
abi, işçiye ihtiyacın var mı ya?:D
malum geçim derdi biliyosun, cennette değiliz ki altımızdan ırmaklar aksın, göğsü yeni tomurcuklanmış huriler yüzümüze baksın:rolleyes:

dilaver 06-06-2008 05:38

merak etme aparain

orada komünal yaşayacagız, klimaları da toplumsallaştıracagız. Herkese yandıgı kadar klima, herkesten gücü kadar çalışma. :)

özgüre da teşekkür ederiz bolca, komünal yaşamı bu dünyada ögrenemediyse de öbür dünyaya hazırlıklı. Herkesi düşünüyor. :eek:

saygılarımla

AYATA 06-06-2008 05:43

" sana bir sır kulum sirius, ne zaman insanlar benimle aynı fikirde olsa.....hatalı olduğumu düşünürüm....."

egmont 06-06-2008 06:48

böyle aydınlanmacı ve demokratik ayetler olsaydı din bu kadar uzun süre hüküm süremezdi zaten...:)

KızıL 06-06-2008 07:10

he yaa orda komünal yaşayacağız ne güzel olacak... hele ben adanada yaşıorum cehennem tecrübemde var:) yardımcı olurum size....

galapagos 06-06-2008 10:34

benimde aklımdan geçen bir düşünceydi kuranda şöyle ayetler olsa diye birkaç şey düşünmüştüm
ben hadismiş ashabmış yada şeyhmiş imammış güvenmiyorum
inanmıyorum olsa bu dinin tek yapıtaşı tek gerçeği kuran olmalıdır yancılara yer olmamalı yoksa herkes istedği yöne çekiyor

AYATA 06-06-2008 11:05

" unutma Sirius bu insanlara öğüt vermek kolay, ÖRNEK OLMAK ZORDUR" dedi bana....

kucles 06-06-2008 12:06

Alıntı:

aspendos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111919)
milomanara biraz aklın olsaydı bu cümleyi sarf etmez idin .

sen zaten allaha inanmayan bir insan sın . şayet ki sen yukarıdaki cümlende samimi isen ve öldükden sonra dersenki bizler allahın ayetleri ile eğleniyoruz ....

senin ateistliğinde çarpıklık var sen ateist falan değilsin . sen kesin öldükden sonra hesabın olmıyacağı kanısındasın .

işte şayet ki o ortama geldiğin zaman bu cümleleri sen sarf edersen sen zaten kaybetmiş olursun .

arkadaşım,
adam "ben öbür dünyaya inanmıyorum" diyor; sen ise kaptırmışsın yok öyle değil böyle olacak, kıvıracaksın,şunu bunu söyleyeceksin.. diyorsun hala :) hem de o kadar eminsin hani..

bana göre bu dünyada yaşadığın zorlukların, uğradığın haksızlıkların, mağduriyetinin sonucunda ebedi bir mükafat arıyorsun. o sana vaad edilen hayallerindeki sonsuz "cennet bahçesi"ne girmek için çırpınıyorsun. tabi bir topluluğun başı değilsen bütün bu tatlı yalanlara "gönülden" inanıyorsun..

cevabınız da hazır: inanırsam ve inandıklarım boşsa kaybedeceğim yok; yok eğer doğruysa sizin kaybedeceğiniz çok!

arkadaşım kaybediyorsunuz aslında. çünkü koyun gibi güdülüyorsunuz ve çoğunluk olduğunuz için "demokratik" olarak biz de güdülüyoruz. atı alan ise üsküdarı geçiyor.

sürüyü kaybetmemek için dini tekelinde tutan güç dünyaya istediği şekli verebiliyor: savaşlar başlatıyor, kararlar alıyor, cezalar veriyor ve asıl önemlisi sizden aldığı bu güçle aranızdan kendilerine ayak direyen, başkaldıran ve doğa gibi hür yaşamak isteyenleri yok ediyorlar.

tanrının, emirlerini kabul ettirmek için insanı insana kırdırmasını (örn. islamiyetin yayılışı) çok saçma buluyorum. benim için bir mükemmeliyetsizlik ta burda başlamış oluyor. ben tanrı olsaydım bırakırdım kullarım nasıl yaşamak isterse öyle yaşasın. onlar benim parçam, ben yarattım. akıl da vedim.. kendi doğrularını kendileri bulurlar.. ama yanlış yapanı olursa, çok kötü ihtirasları olursa psikolojik yardım veren meleklerimi gönderirim. baktım olmuyor bir tıkla beynine tüm iyilikleri yüklerim. onların neşelerini izlerken yukarıdan ben de keyiflenirim.. sonra onları tekrar başka bir dünyaya gönderirim. orda hayat başlatırım..
hepinizi seviyorum kullarım ;)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:38 .