![]() |
Kaldırmaya gücü mü yetmedi ki acaba???
İnananlara bir sorum var:
"""Evlatlıkların hanımları ile evlenme yasagını ortadan kaldırarak, yanlış olarak gördüğü Arap geleneklerinin terkedilmesini isteyen yüce Allah,8-9 yasında evlilik adetini neden ortadan kaldırmaz neden yasaklamaz? Madem kuran yalnızca o dönemin arap toplumuyla değil bütün insanlarla ilgilenen evrensel bir kitap; şu varolan tanrı ilerde insanların bu gibi olayları hor karşılayacağını, tasvip edilmeyeceğini bilememiş mi?""" Yoksa, Muhammed ve o dönemdeki arap toplumu için bu gibi olaylar sıradan birşeydi de, o yüzden mi kitapta yerini almadı bu husus? Bir tane de güncel örnek vereyim: Alıntı:
|
Sn. aparain,
T.D. Sitesindeki, anket hizmetini deneme amacıyla açtıysanız, anket çalışmanızda başarılar dilerim. Yaptığınız anketten bilgi almayı düşünerek açtıysanız çalışmanıza yazık olmuş. Anket teknikleri konusunda; http://www.anketmatik.com/anket_nasil_hazirlanir.php Bu linkten yardım alabilirsiniz. |
Yardımınız için çok teşekkürler sevgili mhmmd.Ancak, anketi açmaktaki amacım, olayın absürdlüğüne dair bir izlenim bırakmaktı.
Bu arada, yazınızın içerisinde cevabınızı göremedim. sevgiler... |
Sn. aparain,
Cevabımızı yazacak bir sorunuzu görmüş olsaydık, cevabımızı da sizler görebilirdiniz. Bizde absürd cevap pek bulamayacaksınız. |
olayın çirkinliği ve güzellşiği bir anda 8 yaşında boşanmak zorunda kalan ve onu 8 yaşında karısı olarak adama diyecek söz bulamıyorum!!!
ancak küçük kızın boşanma davasını kazanmasına en çokda tekrar okula gidebileceğim sözü gerçekten çok güzeldi umarım istediği şekilde eğitim alabilir... |
herhangi bir insani davranışı herhangi bir dinle örtüştürmek dini banazlıktan daha beter bir banazlıktır olayları insan psikolojisi içinde değerlendirip ona buna b.k atmaktan vazgeçmeliyiz! yanlış evrenseldir bunu görmemezlik ise kişisel hele b.k atmak ise aymazlığın ötesi.....
|
Kaancan herhangi bir davranış değildir bu, Allah'ın elçisi olduğunu iddia eden birinin davranışıdır. O dönemde Muhammed gibi küçük yaşta kızlarla evlilik yapan bir çok arap vardır, onlar masaya yatırılmamaktadır. Evrensel ahlak ve din iddiasında olan birinin elbetteki bu iddialarını nasıl yaşadığıda tartışılacaktır. Bu bok atmak değildir. Boklukları ortaya çıkarmaktır.
Selamlar. |
sekiz yasinda evlilik olmaz buna evlilik dendiyinde allakbullak oluyorum,biri sekiz yasindaki cocuga tecavüz etdiyinde dünya ayaga kalkiyor ayni tecavüzü birbaskasi legal yapdiginda adi evlilik oluyor sapigin kafasina binen toplumun diyerinin kine nedenduyarsiz kalir,anlamiyorum o zaman sapiklarda bu tecavüzleri legal olarak yapabilir,paraya ihtiyaci olan aileye gider birde imam nikahi,bana göre o cocugu satanda alanda hem cocuga tecavüzden tecavüze yaltaklik etmekden ayrica insan ticareti yapmakdan yargilanmali.
|
Hz.Muhammedin menfaatlerini içeren kitabı olduğu ne kadar da belli :)
|
Alıntı:
Öncelikle, yukarıdaki ifadelerin sanırım 8 yaşında evlendirilen küçük kız ile ilgili.Burada o habere yer vermemin sebebi, olaya bugünün islam toplumlarından dahi sıklıkla örnek teşkil edebilecek vakalar çıkabildiğini göstermektir.Kaldı ki bu dahi, bir insani davranış olarak addedilemez.Sekiz yaşındaki bir kız çocuğunu evlendirmek, böyle bir ahmaklığa meydan vermek hiç de insani değildir.Bu arada yanlış evrenseldir çıkarımınız isabetsiz bir yaklaşım sanırım.Öyle ki, arap toplumunda kızların çabuk geliştiğini, bu yüzden de 12-15 yaş arası kızların rahatlıkla evlenebildiklerini ısrarla savunmaya çalışan bir yığın insan var. Eğer, bu insani davranışdan kastınız yukarıdaki haber değil de muhammedin şahsi hayatı idiyse, o zaman durum daha vahim bir hal alır.Çünkü, herhangi bir insani davranış diye nitelendirdiğiniz hareketi, herhangi bir insan değil; kendisini peygamberlik sıfatı ile nitelendiren ve insanların kendilerine önder olarak kabul ettikleri bir insan yapıyor. Sorumu tekrarlıyorum, çünkü hala konu ile ilgili tatmin edici bir cevap alabilmiş değilim.Herkes örnek olarak verdiğim habere yoğunlaşıyor.oysa ki başlık konusu, bence daha önemli bir husus. Kuran da çoğu konunun en ince ayrıntısına kadar giderek, açıklama yapan ve araplar arasında yasak olarak kabul edilen ve uygulanış bakımından çok da önemli olmayan bir geleneği ortadan kaldırmak için ayet gönderen allah, küçücük kızlarla evlenilmesin önüne geçmek için neden ayet göndermemiştir? Böyle bir hususun gündeme dahi gelmemiş olması, kuranın o zamanki arap toplumunun genel kabullerine göre şekillendiğinin ve evrensel bir niteliğe haiz olmadığının kanıtı değil midir? sevgiler |
8-9 yaşında evliliği kim normal görmüş be?? sizin fikirleriniz mi?? hadisler demeyin bana siz işinize gelen hadisi alıyor işinize gelmeyeni vınn çöp kutusuna. aişe 18-19 mu yoksa 12 kimine göre 8 yaşında mıydı?? hemen de inandınız yani 8-12 yaşa 14 de var... vay bee zengin teşekküllü inanışınıza hayran kaldım. inançlılar sizi...
sahi sizhangisine inanıyorsunuz 8 mi 9 mu 12 mi 14 mü?? |
su2;
işine gelen hadisi alıp işine gelmeyeni müteşabih kabul etmek bizlerin değil, sizin maharetiniz.Peki sen cevap ver bakalım: Muhammedin ayşeyle 9 yaşında gerdeğe girmediğini ne ile ispatlayacaksın.tabi ki hadislerle ama senin bize ispat olarak sunduğun hadisler sahih olacak, hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş olacak.Niye? Çünkü sen getirdin, sen dediysen doğrudur öyle mi?;) o evlilik yaşını sen seç istersen hangisini arzu ederdin? sekiz mi, dokuz mu yoksa 14 mü? Hadi gel bunu 17 yapalım şimdiki alimlerin yaptıkları gibi.Peki, 17 yaşındaki bir kızın babasının en yakın arkadaşı diye 53 yaşındaki bir insanla evlendirilmesi ne derece adaletlidir öğrenebilir miyim? sevgiler |
aparain adalet dediğin vicdani bir konudur. aişe evlenmek istediyse evlenmiştir. ki aşırı bir sevgi duyduğunu zaten hadislerden biliyoruz... yani zorla evlendirme var diyorsun öyle mi?? söyle bakalım nerede o zorla evlendirme?? ben yaşhesabı yapmıyorum sizler yapıyorsunuzve daima 8-9- 12-14- diyip durursunuz. bu yaşları sahih denilen hadislerden çıkarıyorsunuz. bilmem farkında mısın?:) ama aynı sahih hadislerin bunun aksini gösterenlerini reddediyorsunuz ya da amaann boş ver attık çamuru gitti mantığındasınız...
bilmem farkında mısınız?? |
Alıntı:
İlk sayfadaki haber linkini vermemin sebebi, arapların bırakalım bundan 1400 yıl öncesini bugün dahi, 8 yaşındaki bir kızı kendisinden onlarca yaş büyük bir insanla nikahlamakta herhangi bir beis görmediklerini anlatmak istememdir.Siz dilediğiniz kadar savunmaya çalışın ancak bu uğraşlarınız toplumlar içinde süregelen adetlerin bugünkü konumlarını değiştirmeye, onları yokmuş gibi göstermeye yetmeyecektir. Bu arada ben orada, ayşe 17 yaşında dahi olsa 53 yaşındaki muhammedle evlendirilmesi adaletli mi derken, kesinlikle ayşenin zorla evlendirildiğine dair bir çıkarım yapmadım.topluma kendisini peygamber olarak kabul ettiren birisine, hele de daha fikirsel olgunluğa ulaşmamış bir kızın meyletmesi gayet doğaldır.Kaldı ki ben ayşenin muhammedle 6 sında evlenip 9 unda gerdeğe girmesini arap toplumunun 1400 yıl önceki kabile sistemine dayalı yaşam tarzını dikkate aldığımda gayet normal karşılıyorum.Çünkü kabile toplumu için bu tarz evlilikler herhangi bir yanlışlık teşkil etmemekte.Sorun, 21. yüzyıla ait değer sistemleriyle olaya yaklaştığımız zaman ortaya çıkıyor.Bu da kuranın evrensel olduğunu iddia etmenin beyhude bir çaba olduğunun başka bir göstergesi. size bir sorum daha olacak.Sizce bu 6 yaşla ilgili hadisleri kim koydu sahih kabul edilen hadisler arasına? Ateistler mi gidip bir gecelik operasyonla değiştirdiler herşeyi, yoksa bu durum arap toplum yapısı içerisinde herhangi bir rahatsızlık yaratmadığı ve gayet normal olarak algılandığı için bu hadisler bugüne kadar gelebilme kabiliyetine sahip oldular?Belki de özellikle Türkiye gibi laiklikle tanışarak hiç değilse belirli bir bakış açısı kazanmış müslümanlar açısından en büyük şanssızlık kuranın arapça olması ve arap toplumunun geleneksel yapısına göre şekilleniyor olmasıdır... sevgiler |
aparain hadislerde hata yok... kabile içi evlilikvs.. bunları da geç. 9 yaşında türkiye de ergenlik mümkün mü?? arabistan a gidip bir bak bakalım mümkün müymüş?? ya da rusya ya git, ordan dön daha batıya vs..vs.. ikinci mesele ise şu arap toplumunda geleneklerde yaş ergenliğe girdikten sonra sayılırmış. üçüncü mevzuu hz.aişe evlenmeden önce nişanlıydı... dördüncü mevzuu bu her durumdan eksiklik çıkarmaya çalışan zamane müşrikleri bu konuda neden hiç laf etmemişler??beşinci mevzuu siz aşırı derecede inançlı insanlarsınız tebrik ederim...
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Örnek olması babında iki tane farklı köyü karşılaştıralım.Birinci köydeki insanların içkiyi çok sevdiklerini ve çoğunun içki içtiğini; ikinci köydeki insanların ise içkinin kokusundan dahi iğrendiklerini ve görmek istemediklerini düşün.İçkiyi seven köydeki bir adamın yanlış davranışları karşısında, birinci köydeki insanlar o adamın içki içtiği için bu hale geldiğini, yaptığı her kötü hareketin içki yüzünden olduğunu ve artık onun içki içmemesi gerektiğini söylerler mi sence?Bence hayır.Çünkü o insanlar da içkiyi kullandıklarından, kendi yaptıkları ve doğal olarak kabul ettikleri bir davranışı kötü olarak kabul etmek istemezler. Oysa ki, aynı davranış ikinci köydeki insanlar tarafından çok kötü olarak algılanabilir.bu ikinci köydeki insanları da bizim bahsettiğimiz asıl konuya 21. yy şartlarıyla yaklaşan insanlar olarak düşün.Yani özellikle geleneğe dayalı şeyler, oldukça görecelidir.Bir tarafa göre, elleri çaprazlama kesmek gayet tabii bir hukuk ilkesi olarak algılanabilirken, diğer bir grup insan için bu bir vahşet olarak görülebilir. Alıntı:
|
bir kere o hadis hakkında bir çok ihtilaf var bu birincisi.. ben orada 9 yaş derken, ergenlikten sonraki yaştan bahsettim yanlış anlamışsın sorun değil.. 9+9 18 gibi... hz. aişe nin yaşı kızkardeşinin yaşı ve hicret bir araya gelince apaçık ortada bu üç..inen ayetlerin ne zaman indiğini de hesaba katıp hesaplayabilirsin hiçbiri 7-8-9 1214 çıkmıyor yaw. bahsedildiği gibi 9-10-7 filan falan değil.. daha bir sürü ihtilaf varken siz 9 yaşa tutturuyorsunuz ve buna inanıyorsunuz. yani buna körü körüne inanmak denir, pire için yorgan yakmak denir yobazlık da denir hani:)
dokuz yaşında bluğa eren bir kız 17 yaşına kadar aklı başında ve kişiliği oturmuş haldedir. diğer mevzu beşik kertmesini de nişan yaptın ya öldürdün beni. sen araştır bakalım nişanın ve beşik kertmesinin arap toplumundaki yerini. beşik kertmesi yapılıp daha sonra nişan sonunda evlilik :) bu sıralamayı görmemişsin herhalde. beşik kertmesi ve nişan bir arada. |
Su2;
benim yazdıklarımı çarpıtıyorsun, kendi yazdıklarını değiştiriyorsun. Önce hadislerde hata yok diyorsun, sonra o hadis hakkında birçok ihtilaf var diyorsun.:confused:Bugün hala arabistan da kız çocukları 8 yaşında, ülkemizde de 12-13 yaşında evlendirilebilirken, sırf inandığın değerlere halel getirmemek uğruna, kızların yaşının bundan 1400 yıl öncesinde ergenlikten itibaren başlayarak sayıldığı gibi abes bir yaklaşımı savunmaya çalışıyorsun. Senin bu şaşmaz(!) hesabına göre, 9 yaşında büluğa giren ayşe nin yaşını, dokuz yaşında iken sıfır olarak kabul edersek, 17 yaşına geldiğinde bize göre 26 yaşında olmuş olacaktır yani.peki soruyorum sana, bugün dahi bırakalım arabistanı ülkemizde bile 23-24 yaşına gelip de evlenmeyen kızlara evde kaldı gözüyle bakılırken, o çağın koşullarına göre 26 yaşına kadar, ebubekir gibi mekkeliler arasında saygın bir kişilliğe haiz olan birisinin kızının evlenmemiş olması mümkün müdür? İkincisi, ben beşik kertmesi ile nişanın aynı tarihte yapıldığını değil, beşik kertmesinin arap toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu ve bebek yaşta uygulanan bu adetin ilerideki yaşlarda nişan veya söz yoluyla sağlamlaştırıldığını ifade etmek istedim.Eee, boşuna dememişler, sen ne kadar anlatırsan anlat ancak karşındakinin anladığı kadarsın diye;) sevgiler |
Böyle bir hususun gündeme dahi gelmemiş olması, kuranın o zamanki arap toplumunun genel kabullerine göre şekillendiğinin ve evrensel bir niteliğe haiz olmadığının kanıtı değil midir?
sevgili aparin hep bir ispat hep bir kabulleniş veya kabullenmeyiş ihtirası ve çabası içinde görüyorum seni.... islamın herşeye sınır getirmesini isterken bir tarafın bir tarafında sınırsız özgürlükten yana... tuhaf? garip bir çelişki! o zaman illaki saçmalık istiyosan yada "çelişki"....islam trafikteki hız sınırlamaları yasaklarını getirmediği içinde ewrenselliğini yitiriyor! koşullar ve medeniyetler kısıtlamaları başkasından almaz spontane olarak bunlar örf ve ananelerle hukuksal boyuta taşınır.... bizim ülkemizde bebeklere tecavüz eden zihniyetler var ve sen hala bunları islamın neden yasaklamadığını soruyorsun bana göre eleştiri değil bu seninki daha çok karalama... sana şöle diyim bu ülkede bir adam var ve islamı kullanarak yargıya mahkemelere universite ordu hatta halkın çok büyük kesimine 45 milyonun 12 milyonunun oyunu alarak savaş açmış durumda ve olağanüstü günler yaşıyoruz acaba bu öfkenin nefretin sebebi şuanki gelmiş olduğumuz iğrençe durum olabilirmi? ve son olarakta birazda kendimizi eleştirmekte fayda varmı neler yapabilirdik ve biz neler yapamadık aklıma gelmişken bu ülkedeki islam inanışı o kadar iğrenç ötesi körükörüneki.."bir yazımda söylemiştim" camiden çıkanlara soruyorum ne okudunuz diye aldığım cvp essele kemtü küntü allah kabul etsin. Adama ey gafil sen nedediğini bilmiyorsun ki varsa bir yaratıcı! onun seni anlamasını senden bişeyler çıkarmasınımı bekliyorsun demezlermi? İĞREÇLİK! |
merhaba hepinize ben birilerinin yaptıgı fiilin islama neden mal edildiğini anlamadım bir türlü unutmayalımki her insan için kurallar var ateistlerin bile kuralı kuralsızlık üzerinedir kuralı olanlara sabredemezler şimdi gelelim ferdi hareketlerin düşünceye mal edilmesine islam a gerçek manada inanan müslümanlar nasıl bir islamın peşinden gittiklerine dikkat etmeli antidincilerde her olayda islama saldırı malzemesi bulmayı ahlak edinmemeli mesela
AİŞE NİN EVLİLİK YAŞI bu olay islamın hangi cephesinde var sünnilik sünnilik islammıdır elbette hayır mesela şiiler kabul etmez bu olayı adı geçen olay aişe olayı ile benzerlik taşır boşanmak hariç şimdi ey antidinciler bu olaylaraı tahlil edelim hepinize selamlar |
İran'da evlenme yaşı kaçtır, 9 yaşlarındaki kızları sex kölesi haline getirenlerde şii, ne anlatıyorsunuz. İran'da intiharların %85 inin küçük kız çocuklarından olduğunu biliyormusunuz.
Bırak hadisi, madisi yaşanana bak. İslam ülkelerinde bugün yaşanan çocuk istismarına ne diyorsun, çok bilmiş edayla yazmayı bırakın biraz okuyup gezin siteyi, ve herşeyden önemlisi dürüst olun. Bizim için dindar olmanın, ateist olmanın çok önemi yok, kendine yakıştırdığın sıfatları ne kadar biliyorsun o önemli. Selamlar. |
İran'la ilgili özgür-beyin'in yazısınıda mutlaka okuyun.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ran#post112943 |
Alıntı:
kuranı kerimde 8 n 9 yaşında evledndirin yada evlendirmeyin diye bir kaide yoktur sadece erginlğine girmişl olanları yani gençleri evlendirin diye bir ayet vardır burda küçük çoçuklardan 8 9 yaşındaki sübyanlardan bahsedilmiyor erginliğine girmiş her genç ayrıca kurani kerimde bir zorlamada yoktur çoçuklarınızı evlendirin diye i ikincisi o dönemde ve hala hazırda sıcak bölgelerde kılzr 8 9 yaşlarında erginliklerine girmektedir soğuk bölgelere inidildikçe bu sınır 16 17 ye kadar dayanmaktadır biz 8 9 yaşında evlensin demiyoruz erginliğine blu çağına giren her gençin evlenmeye hakkı vardır bu yaş 8 de olur 17 de ama birde şunudüşünün sizn çağdaş dediğiniz batılılar yada bilmem neler doğu asyada 8 9 yaşlarındaki erginliğine girmeyen kılzarla erkeklerle ilişkiye girmesine ne demeli bizim derdimiz yaş deyil elbette yalnışlıklar var zorla evlendirme gibi beşik kertmesi gibi çoçuk yaşta evlendirme gibi bunlar zaten kurani kerimde yoktur erginliğine giren her gençin yani şartları tutanların evlenmeye hakkı vardır bazen 8 bazen 38 |
Alıntı:
Tabi sen 8,9 yaşındakilerle cinsel ilişkiyi sapıklık olarak görmüyorsan, senin sapıklığın sana demekten başka çıkar yol göremiyorum. Sana anlayamadığın bir şey daha söyleyeyim, ateistler ahlaki olarak son derece muhafazakar bir kesimdir.:) Ateistlerin ateist olmalarındaki önemli faktörlerden biride dinlerdeki sapık eğilimlerdir. Selamlar. |
o halde bana kurani kerimden bir sapıklık göster
|
Sevgili ibret;
Kuran'da ne yazdığından daha önemlisi, insanların ondan ne anladığıdır. Kısaca Kuran insanları daha dürüst, daha ahlaklı, daha çalışkan yapmamıştır, yapamayacaktır. Siz bana müslüman ülkelerin neden yolsuzlukta ve insan hakları ihlallerinde ilk sıralarda olduğunu söyleyebilirmisiniz. Budistler, hristiyanlar, çok büyük ateist çoğunluğa sahip kimi ülkeler hem dürüstlükte, hem gelişmişlikte ilk sıralardalar. Buradan şunu anlamayın budizm, hristiyanlık daha iyidir demiyorum. Ama Kuran'ın etkisiz ve hatta olumsuz etkilerde bulunduğunu siz kabul edin. Çünkü şeyhler, kırallar, diktatörler Kuran'a dayandıklarını söyleyerek yönetiyorlar. Selamlar. |
Kız 8 yaşında adet gördü. Aman da aman, kızımız ergen oldu. Evlenmeye HAKKI var artık. Birini istiyorsa hadi verelim.
Bu nasıl mantıktır yahu? Zihinsel gelişim yahut olgunluk diye bazı kavramlardan bihaber yaşayan bu insanlar hangi kıtanın hangi kabilesine mensup? |
derdimiz yaş deyil ergenlik ve getirdikleri
|
Ney peki ibret, aklın baliğ olması değilmi ergenlikten anladığımız aslında. Saçmalamayı bırak da 8,9 yaşında aklı neye erer, nasıl erer çocuğun onu anlat.
Senin çocuğun yok ondan aklına geleni üfürüyorsun. Kızın olsunda o zaman göreyim seni. Selamlar. |
evet yeni anladınız aklin baliğ olması biz rakamlarla iş yapmıyoruz işlemler üretiyoruz
|
Evlenmesi için kızın ergenliğe girmesi yetiyor yani burda aslında kadını sadece cinsel obje olarak gördükleri çok açık.adet oldu tmm artık üztünde her türlü cinselliği yaşarsın.Evlilikten anladıkarı bu işte fakat biraz zeka olsa olayın sadece ergenlik olmadığını görcek ama neyaparsın balık bhaştan kokuyor işte..
|
Alıntı:
sen ergenliği yalnış anlamışın bu söylediklerin senin için geçerli ergenlğin ne olduğunu öğren öyle gel sadece fiziksel olarak deyil akli olarak ta ergenlik gerekli sana gerekli olduğu gibi dedimya rakamlarla oynamıyoruz işlemler yapıyoruz hani toplama çıkarma bölme gibi ergenliğin ne olduğunuda anlaman için biraz çalış |
Alıntı:
Hadis inkarcısı olup olmadığınızı bilmiyorum. Olmadığınız varsayımıyla birşey söylemek istiyorum. Ayşe adet gördü ergen oldu. Aişe'den nakil en az 2 hadiste Ayşe sokakta oynarken elinden tutulup peygamberin evine götürüldüğünü söyler. Bir başka hadiste kocası Muhammed'in arkadaşlarını eve getirdiğini onlarla oyunlar oynadığını söyler. Aklın baliğ olması böyle bir şey mi? Aklı baliğ olmuş, evlilik çağına gelmiş hangi kadın hala bebekleriyle, oyuncaklarıyla oynar? |
Aklı baliğ olmuş, evlilik çağına gelmiş hangi kadın hala bebekleriyle, oyuncaklarıyla oynar?
Bu son cümle herşeyi açıklamaya yeter de artar.. |
Demek ki Ayşe akli baliğ olmadan evlenmiş,
demek ki aklın baliğ olması değil adet görmek evlenmek için yeterliymiş, demek ki siz bir yerde yanılıyorsunuz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
anlamakta güçlük çekiyorsun deyil anlamıyorsun düşünneler için bu söz
|
Alıntı:
|
Verdiğin cvplar çok mantıksız ve tutarsız bnde sayın K.C gibi gülüyorum:)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:18 . |