![]() |
İslami Kadın Hak(sızlık)ları Manifestosu
Yatak odası hakları:
• Saygı değer ve zevk verici bir seks, İslami haktır. • Vücut hakkında karar vermek ve istemedikleri takdirde sekse hayır demek İslami haktır. • Eşler hakkında karar vermek, istenilen eşi seçmek ve ikinci bir eşe hayır demek İslami haktır. • Doğum kontrolü İslami haktır. • Fiziksel, duygusal ve seksüel istismardan korunmak İslami haktır. • Seksüel mahremiyet İslami haktır. • İftira ve dedikodudan muafiyet İslami haktır. • Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz. • Seks eğitimi ve cinsel sağlık İslami haktır. Cami hakları: • Camiye girmek İslami haktır. • Camiye ana kapıdan girmek İslami haktır. • Musallaya görsel ve işitsel erişim İslami haktır. • Erkeklerden bir bariyer ile ayrılmadan musallada dua etmek İslami haktır. • Cemaate seslenmek İslami haktır. • İmam olmak İslami haktır. • Cemaatin tüm aktivitelerine katılmak İslami haktır. İslami feminizm hareketi 1990’ların sonunda Malezya’da doğup; Burada İslami Kız Kardeşler (Sisters in Islam) adlı bir grup Kuran’dan yola çıkarak sahip oldukları kadın haklarını dile getirmiş! Malezya Mısır ve Ürdünden sonra ABD ve Kanada’daki Müslümanlar arasında da bir oluşum başlamış. Peki bizim Kız kardeşler? |
Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz.
Nasıl yani ? |
:D:D:D:D
(ben neden sırıtamıyorum yaw, D'ler niye kaydedince d oluyor) |
:D
yahu ciddi sordum nasıl rıza ile yani, şimdi ben sevgilimle birlikte olsam ki Rızasız olmaz ( ucuncu biri yok K.C HEMEN PATLATMA KAHKAYI) bana ceza yokmu bu maddeye göre ?? |
nikahtan bahsetmediğine göre sana ceza yok gibi görünüyor ama...
islami feministlerin olayı bu boyuta götürebileceklerini düşünemezdim. birileri taşları bileylemeye başlamıştır bence :D |
Kim ya bu Rıza? :)
|
Yahu yarın pervane gelip hepimizin yazısına yel olacak:D
İslami feministlerin bu konuda bu kadar rahat bir söyleme vardıklarını sanmıyorum, vardır bir keramet ya pervaneyi beklemek lazım diyelim... dip not; ( valla tanımıyorum rızayı yaa :D ) |
Sevgili meculpa; hadi bu K.Cahil siz bilmezmisiniz ki kız kısmı her şeye gülmez!
|
Edepla haya ettim! ilk taşı pervane atsın, içimizde en günahsız o :)
Sen kayda alma bizi pervane buyur et kelamını ben hala meraktayım cunku, acıkca nikahsız bir birliktelige cevaz mı verilmesini talep etmişer? |
İşin içine Rıza'yı kim karıştırdı. Gülmekten ne yazacağımı unuttum,konuyla ilgili bacılarla yapılan bir röportaj vardı onu bulup asacaktım. Ah ulan Rıza yine mi sen!
|
ele verir talkını kendi yutar salkımı :D
|
Yahu ben hala Rıza kim onu anlayamadım ?!!!:o
|
K.C patlattı olayı ona sorun ben masumane sordum sorumu :)
|
Simdi Efendim Ben Konuya söyle devam edeyim,,,
Bu Riza hakkinda bircok söylemler vardir,Kimisi derki karisi cadolozmus,Kimisi derki yok melek gibi karisi varmis,,, Aslinda Riza iyi cocukmus (ben duydugumun yalancisiyim) Ama Neden heryerde ismi anilir onu bende cözemedim,yani simdi rizanin rizasi olmadan,kimse bisey yapamiyacakmi,(takildim burda) :-S |
Ben Osmanlı Sarayında bir hadım agası Rıza duymuş gibiyim , ama tartışmalara faydası olur mu bilemem. :confused:
Gerçi ben de merak ediyorum Rıza kim. :eek: Yahu pervane bir geldin, pir geldin. :) Bence Rıza mevzusunu ögrendikten sonra bunları biliyor muydunuz köşesinde yayınlamakta fayda var. :D saygılarımla |
Rıza bende aşikar olacak bir hakikattir. O ki kadim zamanların köle efendisi, o ki susuz yazların berrak yagmur tanesi.. o ki nur cemali ile beni benden eden civan-i pehlivan, evlad-ı zal :)
rıza kimdir? az sonraaa :D |
32 kısım tekmili birden oldu.
frodo bunu arkası yarına dönüştürebiliriz. Bu başlıgı bence paralı yapalım. :) saygılarımla |
soro yu da telllal tutarız. ;iki kere saiden bahsetsek o da gelir. Hem o para kazanmayı bilir, bize de ( zannetmem ya ) tiyö verir.
saygılarımla |
Patenti benimdir hiç sulanmayın Pervane ve K.C valla sac baş yonarım:D
|
Saygideger arkadaslar;
• Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz.-pervane Vallahi helal olsun bu kizlara. Eee ne de olsa bati egitiminin bireysel hak ve hurriyetleriyle tanismislar. Bu kizlar, kendi bireysel hak ve ozgurluklerine gore, ne guzel de islama bir acilim getirmisler. Yani demek istiyorlarki;" bizler istedigimiz zaman bir cinsel iliskiye girersek, bu bizlerin bireysel hakkidir ve ozgurluklerimiz acisindan, bu hakkimiz uzerinde hukuksal bir islem uygulanamaz.Cunku alan razi, veren razi, bu hukuku veya islami neden ilgilendirsin?" Bu savunuyu evlenmeden once savunabilirler de, evlendikten sonrada savunuyorlarmi?, bilemem. Kendileri ile evlenecek, eslerine bir gozdagi veriyor olabilirler. Zeki kizlarmis, vesselam. Saygilarimla; evrensel-insan |
Rıza'nın kim olduğu hala belli değil ama ben oğlum olursa adını Rıza koyacam.
Rahat etsin çocuk.:) En azından cezai ehliyeti olmaz bu durumlarda ve tercih edilir:D |
Alıntı:
Gerçi bu defa Rıza'sız olmaz ama frodo bu. |
İslami Feminist hareketin öncülerinden Ürdün’lü Dr. İbtesam el Atiyat'ın röportajı:
İSLAMİ FEMİNİSTLER: Yatak odasında eşitlik istiyoruz İslami feminizm Ortadoğu’da yayılıyor. Bu hareketin öncülerinden Ürdünlü Dr. İbtesam El Atiyat yayınladıkları manifestoyu açıkladı. Manifestoda Müslüman feministler rıza dışı sekse hayır diyor ve camide erkeklerde birlikte saf tutmayı talep ediyorlar Feminizm ve İslami Feminizm arasındaki fark ne? Feminizm Batı’ya ait bir kavram. Farklı kadın hareketlerine işaret ediyor. Feminizmde üç ana dalgadan bahsediyoruz: İlki kadının politik haklarını elde etmesine odaklı, ikincisi kadının yasal ve ev içi hakları için mücadele ediyor, üçüncüsü ise kadının farklı ama erkekle eşit olmasını amaçlıyor. İslami feminizm hangi kategorinin içinde? Hiçbirinin değil. Doğu ülkelerinde feminist hareketler terminolojisini hep Batı’dan aldı. Bu yüzden hiçbir zaman içinde bulunduğu kültüre uyum sağlayamadı ve güçsüz kaldı. Doğu’daki feministler Batı’daki akranları ile aynı idealleri paylaşsalar da yanlış metot yüzünden dertlerini anlatamadılar. İslami feminizm buna reaksiyon olarak doğdu. Yani aynı şeyi Doğu’ya özgü söylemek için mi? Hayır. İslami feministlerin farklı bir ideoloji, farklı bir çerçevesi var. İslamcı’ların kadınlara bakışına tepki de hareketi hızlandırdı. Biz diyoruz ki İslamcılar tek otorite değildir. Bizi Usame Bin Ladin ile karıştırmayın. Biz onlar değiliz. Biz Kuran’ı günün şartlarına göre yorumlayarak çağdaş bir yaşam sürüleceğine inanıyoruz. Usame Bin Ladin kadına nasıl bakıyor? Onlar İslamcı’lar. İslamcıların gözünde kadınlar eve ait. Taliban ve Suudi Arabistan’daki Vahabileri de bunlara örnek verebiliriz. İslamcılar Kuran’ı yorumlayan tek otorite olduklarını iddia ediyorlar ve peygamberin zamanındaki gibi yaşamamız gerektiğini söylüyorlar. Feminizmde dinin rolü yoktur. Ama İslami feminizm denince din merkeze oturuyor. Neden? Çünkü Batı, dinin kadınlar üzerinde bir baskı aracı olduğunu düşünüyor. Bu yüzden feminizmde dinin yeri yok. Ama biz İslami feministlere göre İslam doğru yorumlandığında kadınlar için bir özgürleşme kaynağı. Kuran’da kadının hakları korunmuş, biz Kuran’dan yola çıkarak haklarımızı arıyoruz. REFORMİST HAREKET Kuran kadın haklarını gözetiyor ise kadınları ikinci kategoriye koyan şahitlik ve cinsel birleşme için rıza ile ilgili bölümleri nasıl yorumlamalıyız? Tüm Müslümanların bilmesi gereken bir şey var: İslam tüm zamanlar ve her yer için geçerli. Yani o bölümler peygamberin içinde bulunduğu şartlarda kadınları korumak için düşünülmüş. Bu gün aynı şekilde uygulanacağı anlamına gelmiyor. İslam reforme edilebilir. İslami Feminizm İslam içindeki reformist bir hareket mi? Evet. Biz İslam’ın farklı yorumlara açık olduğunu düşünüyoruz. Türbana karşı tutumunuz ne? Kesinlikle karışmıyoruz. Biz türbanı baskı aracı olarak görmüyoruz. Aramızda türbanlı olanlar da var, açık olanlar da. Türbanı Afganistan’daki burkadan ayırmak lazım. Burka kadını sosyal hayattan ayırıyor ama türban öyle değil. İnancı göstermenin bir yolu olarak düşünün türbanı. Kadınların kendi seçimleri. Türban feminizmin önünde bir engel değil kesinlikle. Müslüman bir kadın nasıl görünmeli sizce? Allah Kuran’da bunu anlatıyor. Diyor ki kadınlar mütevazı olmalı. Bunun yolu Kuran indiği tarihte kapanmaktan geçiyordu, şimdi ise mütevazı görünmek için kapanmak şart değil. Önemli olan kadınların kendilerini seksüel dürtüleri harekete geçirecek şekilde göstermemeleri. Seksüel dürtüler demişken... Cinsel özgürlüğe yaklaşımınız nedir? Seksüel özgürlük bizim için eşimizi seçme özgürlüğüdür. İslam ve kadın uzmanı İbtesaM El-Atiyat Ürdün Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldıktan sonra Freie Universitat Berlin’de “Ürdün’deki Kadın Hareketleri” üzerine çalışmalar yaptı. UNESCO ve UNFEM projelerinde göre valdı. Fulbright burslusu olarak ABD’nin Wisconsin Üniversitesi’nde “İslam ve Kadın” üzerine dersler verdi. Halen Ürdün’de Birleşmiş Milletler Üniversitesi’nde dersler veriyor. Sınırlı seksüel özgürlük Evlilik dışı bir eş de söz konusu mu? Evlilik İslam’da kadını korur. Bu yüzden evlilik dışı ilişkiyi savunmuyoruz. Zaten cinsel ilişki yalnızca iki kişi arasında değildir. Gebelik durumunda işin içine üçüncü parti girer. Evlilik işte bu üçüncü partiyi korur. Batı’daki feminizmin çıkış noktalarından biri de kadınların cinsel partnerlerini serbestçe seçmeleri. Siz bu konuda anladığım kadarıyla muhafazakâr aile düzeni dışına çıkmıyorsunuz. Hayır, biz Müslümanlar olarak ahlaklı insanlarız, sorumluluk duygularımızı ön planda tutuyoruz. Batı’daki radikal feministler kadar ileri gitmiyoruz seksüel özgürlükler konusunda. İslam’da yaygın olan namus cinayetlerine karşı çalışmalarınız var mı? Namus cinayetleri maalesef Ürdün’de çok yaygın. Katiller gelenek sayesinde ceza indiriminden yaralanıyor. Ancak bu gelenek salt dinden kaynaklanmıyor, Hıristiyanlarda da namus cinayetleri yaşanıyor. Bu aşiret geleneği ile bağlantılı. Yani İslam’da temeli yok. Ama yine de ülkedeki İslamcılar tarafından destekleniyor, çünkü İslamcılar aşiretlerin desteğini kaybetmeyi göze alamıyorlar. 23.04.2007- Akşam Meaculpa cevaz veriyormuymuş? |
arkadaşlar büyük araştırmalarım sonucunda RIZA'yı buldum.
takdim ediyorum. küçük RIZA okuldan gelir. babası temele - biliyormusun baba ? yerçekimi kanunu olmasaydı. hepimiz hepimiz havada uçacaktık. temel - vay anasını! kim çıkarmış bu kanunu? kim çıkardı RIZA'YI?:) |
Bu kadar tartışmaya gerek yok.
Rıza ben olurum :D |
Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz.
& Evlilik İslam’da kadını korur. Bu yüzden evlilik dışı ilişkiyi savunmuyoruz. Zaten cinsel ilişki yalnızca iki kişi arasında değildir. Gebelik durumunda işin içine üçüncü parti girer. Evlilik işte bu üçüncü partiyi korur. Batı’daki feminizmin çıkış noktalarından biri de kadınların cinsel partnerlerini serbestçe seçmeleri. Siz bu konuda anladığım kadarıyla muhafazakâr aile düzeni dışına çıkmıyorsunuz. Hayır, biz Müslümanlar olarak ahlaklı insanlarız, sorumluluk duygularımızı ön planda tutuyoruz. Batı’daki radikal feministler kadar ileri gitmiyoruz seksüel özgürlükler konusunda. Şimdi bu maddeye istinaden bu açıklamayı kabul ediyorum konumuzun dikkat çektiğim bölümü adına. Yahu rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz diyor, hemen akabinde ise evlilik dışı ilişkileri savunmuyoruz, islami ahlaka uygun değildir ve bizim sex özgürlüğümüz ancak eş seçiminde faaldir diyor. Benmi kavrayamıyorum olayı... Çünkü ortada farklı birşey var. Karı - koca arasındaki rızasız ilişki islam tarihinde bir cezaya muhattap kılınmışmıdır? Bildiğim kadarıyla hayır ki böyle bir düzenleme son yıllara ait. Bizim ceza hukukumuzda da bu konuda scok sancılı zamanlar geçti. En son bu yıl eşler arasındaki rızasız ilişkilere devlet eliyle mudahele ediliyor. Karı-koca arasında olacak rıza ile ilişkiye kim niye ceza versin? Bu nasıl mantıktır anlamadım. Geriye bir tek ihtimal kalıyor bu maddeyi dikkate edeğer olarak yansıtabilmek için, o da şu ki; Rıza ile ilişkiye girecek olanların ceza almaması için yada bir ceza biçilebilmesi için bu insanlar arasında bir nikah bağı bulunmaması. Buyrun çıkın işin içinden. Eger ki bu maddenin karşılğı şu ise ki acıklama yapmaları gerkiyordu; Rıza ile cinsel ilişkiye giren nikahsızlar cezalandırılmaz. Yani recm edilmez... O zaman bir mantık oluşturulabilir. Ama bu şartlarda ben hala tatmin olmadım madde ve açıklama çerçevesinde. Ne diyorsun pervane ? |
Bana öyle geliyorki bu manifesto söylemek istediklerini söyleyememe sıkıntısından muzdarip olunan bir ortamda "yani bu kadar elmizden geliyor" demektedir.
|
Ne diyorsun pervane ? Meaculpa
Bir şey diyemiyorum, benim başım hiç secde yüzü görmedi. Sevgili Meaculpa; Yayınlanan manifestoyu önce madde madde incelemek daha doğru olurdu ama dikkat çektiğiniz bölümden devam edelim. İlahi kurallarla yola çıkan kız kardeşler bu kuralları feminizm ile nasıl harmanlamayı tasarlıyor ilginç doğrusu! “İslami haktır” Diğer maddelerin sonunda bu ibare varken “Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz” İslami hak değildir. Bu maddeyi savunabilmeleri için biz kadın hakları için yola çıktık, bunu talep ediyoruz demeleri gerekirdi. Feminizm ile örtüşebilecek tek madde de bu ama askıda kalan, hile ile araya sıkıştırılmış izlenimi uyandıran bir madde çünkü Kuran’ dan yola çıkılarak belirlenmiş talepler var. Cümle alem bilmekte ki; ne İslamiyet ne de kitabında bu hakkı oluşturacak, evirip çevrilerek kılıfına uydurulacak tek açık yok . Kuran’a gökten yeni bir açılım indirilemeyeceğine göre de İslami- feminist taleplerin içinde sırıtması doğal. Bence bu manifesto safsatadan ibarettir. İslam kadınının içler acısı durumuna gizlemek adına yeni biçilmiş elbiselerdir. Kadınlar kullanılarak geliştirilen İslami- kıvırmacı savunma şeklidir. Dileğim frodo’nun da işaret ettiği gibi, karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşırmış olmalarıydı. Ama evrensel-İnsan’ın Avrupasını görmüş akıllı kızların aklı bu kadar mı ? |
Alıntı:
Ee bende boşuna takılmadım o maddeye ama şu konuda seninle hemfikir değilim. Bu manifesto biraz saga, biraz sola yanaşma kaygısında doğru. Fakat ben bu gelişmeleri olumlu buluyorum. Yani islam ile feminist hareketlerin öngörülerini harmanlamaya çalışmak ve gerici ortaçag islamiyetinden sıyrılmaya çabalamak demek; biz bişeylerden memnun değiliz çünkü ters giden şeyler var demektir. Bir ışık var Sevgili Pervane ;) |
Bir ışık var
yaşlı pervanelerin gözleri iyi seçemiyor. Kaynağı işaret etseniz de bizde ışığa doğru kanat çırpsak nasıl olur? |
yaşlı pervanelerin gözleri iyi seçemiyor. Kaynağı işaret etseniz de bizde ışığa doğru kanat çırpsak nasıl olur?-Pervane
..... Yaşlı pervanelerin RIZA ile işi olurmuki :eek::eek: :D |
Sen gördün ışığı pervane ama sabırsızsın, haklısında yaşlı olmak böyle bişey işte:D
|
Yaşlı pervanelerin RIZA ile işi olurmuki. Okinono
Sevgili Okinono, Siz ki, bu sitenin eli klavye tutan yazarlarındansınız, bu nasıl soru tarzı,:rolleyes: tabi feminist sözünü duyar duymaz yine korktunuz! Geçmiş bir tarihte söylemiştim yine tekrarlıyorum feminist değilim, nedenini başından anlatmaya başlarsam başınız ağrıyacak, sonundan anlatınca bir şey anlamayacaksınız! bu nedenle bizde beyan esastır kabul ediniz. Korkunuzu alır diye sizin için derledim, yalnız değilsiniz.:D Maskülistler ‘in karşı çıktıkları konular: Erkek-karşıtı ayrımcılığın makul olduğuna inanan ve bunu öğreten hükümet ve feminist gruplar, Erkeklere erkek olduklarından ötürü kendilerini kötü hissettiren kültür, Çocukların vesayetini annelerin çocuğa babalardan daha iyi bakacakları yönündeki inanç sebebiyle anneye verilmeye teşvik edilmesi, İşyerlerinde feminist ideolojiyle ters düştüklerinde erkeklerin işlerine son verilmesi, Kamu hayatında erkeklere kadınlardan daha az saygı gösterilmesi, Erkek haklarının savunulmasında zafiyet, erkeklerden ziyade kadınlara yönelik sosyal programların uygulanması Adalet sisteminde erkeklere yönelik önyargı Konumuz din, sitenin içeriğiyle alakasız konulara girmeyelim, sicilimiz bozulmasın. Nasıl yaşlı pervanelerin Rıza ile işi olmaz, bu nasıl bir halk ve aşk adamlığıdır Oki; Rıza halk türkülerinde “RIZA’sız Bahçenin gülü derilmez” Meculpa’nın tarifleri doğrultusunda Rıza’ın çizilen robot resmi aşağıdaki linkte, http://www.komikim.com/komikresimler...=474&cat_id=31 Rıza’nın yeri tesbit edildi. Rıza artık Allah'ın RIZA’sı Bu arada kapısı nerede? Yeni dükkanınıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağım, bugün mezarlık dolaştım yaz olduğu için taze çelenk bulamadım.Eli boş gelmek olmaz en kısa sürede teşrif edeceğim:) Saygılar. |
Erzurum'da Ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı. Erzurumlular kurban kesiyorlar, bunu gören Ermeninin biri arkadaşına;
- Ben de kurban kesmek istiyorum, der. - Arkadaşı olur mu saçmalama. Sen Müslüman değilsin, kurbanı niye keseceksin ki? diye karşı çıkar. Ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir. Elindeki bıçakla ineği ve kendini kan revan içinde bırakır ama bir türlü ineğin canı çıkmaz. Bunun üzerine Ermeninin arkadaşı yanına gelip; - Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki Müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der. Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer. - Bir Müslüman arıyorum, der. Kahve halkından biri korkudan "Ca..ca..camiye gittiler, burada Müslüman yok" der. Adam camiye gelir ve içeri girip, " Müslümanlar buradaymış, öyle mi?" der. Cemaatte çıt yok. Sonunda dayanamayıp arkası dönük olan hocayı gösterirler. Ermeni hocanın karşısına dikilir; "Burada tek Müslüman sensin heralde". Hoca kanlı bıçağa bakar ve "Çim? Ben?... Bene Müslüman diyenin celmişini ceşmişini...." "; Ben bir Müslüman arıyorum!! (yemek+ssk ,ücret dolgundur. Şeyh olması tercih sebebidir.);) Bu kız kardeşler listesindeki ilk talep, sitede izdihama yol açacağı düşünülerek tartışmaya kapatılmıştır.!:( Bende merak uyandıran yerlerden biri şu oldu; “Vücut hakkında karar vermek ve istemedikleri takdirde sekse hayır demek İslami haktır.” Benim İslam dinine dair aklımda bulunan, sadece kulaktan dolma bir bilgidir. Hayati bir durum söz konusu değilse vücut üzerinde Müslüman bireyin herhangi bir tasarrufunun olmadığıdır. Bu konuyla ilgili şöyle Kitaplı hadisli bilgi alacağım bir müslüman arıyorum.İslam kadını ve erkeğinin vücut üzerindeki karar hak ve sınırı nedir? İslamiyet bu maddeye cevaz veriyor mu? Bir de Alevilere Müslüman diyorlar! bu nasıl Müslümanlıktır. Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. :rolleyes: |
Biraz şakalı ve esprili mesajlar var belki biraz sıkıcı olacağım ama bir şey sormak istiyorum bu baş örtme hadisesi özgür kadınların cariye ya da esirelerden ayrılması amaçlı olduğu iddia ediliyor. Yani özgür kadın cariye zannedilip taciz edilmesin diye. Eğer bu doğru ise cariyeler (zaten garipler seks kölesi) iyiden iyiye insan yerine konmuyor.
|
Baş örtüsü hadisesi adına yapmış oldugunuz yorum için sümer kaynaklarına bakmanız gerekir Titanatlas. Bu konuda sümerolog, Muazzez İlmiye Çığ hanımefendinin büyük yankı uyandıran çalışmaları vardır.
|
Arkadaslar yerli islamci feministimizi unutuyorsunuz, kendisi dahiyane yorumlariyla Islamin kadini nasil yucelttigini anlatmistir:)). Biliyorsunuz Islamda 2 kadinin sahitligi 1 erkeginkine esit. Emine Senlikoglu adindaki bu ileri zeka ve bu yilmaz kadin haklari savunucusu bu duruma mantikli bir aciklama bulmus kendince ve kitabinda yazmis. Okuyun da aydinlanin biraz :)))
Aynen aktariyorum : ""Demek Ki, Buradaki Esas Mesele Kadının Yaratılışı İle Doğrudan Alakalıdır. Onun Psikolojik Yapısının Bir Gereğidir. Kadının Esas Mizacı Heyecandır Ve Heyecanlarıyla Yaşar. Bunun İçin Düşünceler, Aklından Çok Kalbine İşler, Tesirleri De O Şekilde Gelişir. Hadiseler Karşısında Pek Tarafsız Kalamaz. Merhamet Ve Şefkat Tarafı Ağır Bastığından Hadiselere Sezgisiyle Yaklaşır. b U Hususiyetlerinden Dolayı Kur'an, "kadınlar Unutabilirler, Onun İçin Şahitlikte Onlara Bir Yardımcı Verilmeli" Diyor. Bunu, Kadını Yaratan Yüce Allah İfade Buyuruyor. Öyle İse Bu Değişmeyen Bir Kaidedir. Kadınların İçinde Unutkan Olmayan, Bazı Erkeklerden Daha Güçlü Hafızaya Sahip Olanlar Yok Mudur? Şüphesiz Vardır, Ama Umumi Olarak Kadınlarda Bu Psikolojik Hal Daha Çok Görülür. Hadiseyi Akıllarında Fazla Tutamamaları Normaldir. *Diğer Yandan, Kadın Daha Çok İçe Dönüktür. Kendine Has Bir Dünyası Vardır. Gün Boyu Ev İşleriyle İç İçedir. Çocuklarının Bakımı Ve Terbiyesi İle Meşguldür. Ticaret, Alışveriş, İş Hayatı Siyasetle Çok Az Kadın İlgilenir. Dış Dünyanın Bu Kadar Uzağında Olan Bir Kadın Hariçte Olan Hadiselere Nasıl Vakıf Olacak, Mahiyetlerini Nasıl Öğrenecek, Aklında Nasıl Tutacak, Şahitliğini Ne Nispette Tam Yapabilecektir? *islamiyet Şahitlik Meselesinde Kadına Erkek Kadar Bir Mükellefiyet Yüklemeyip, İki Kadının Şahitliğini, Bir Erkeğe Denk Tutmakla Onun Hakkını Zayi Etmemiş, Aksine Onu Korumuş, Bir Günaha Düşmesini Önlemiştir. Çünkü Şahitlik Büyük Mesuliyet Gerektiren Bir İştir, Ağır Bir Vazifedir"" Yuh artik *Bu sacma sapan seyleri yazan kisi kadin haklarini savundugunu iddia ediyor. |
Yiğidi öldür hakkını yeme, Emine Şenlikoğlu şunu doğru söylemiş:
Alıntı:
Kadını kendi dünyasına kapatan, gün boyu ev işleriyle, çocuk bakımı ve terbiyesiyle meşgul olmasını sağlayan, ticaretten, alışverişten, iş hayatından, siyasetten uzaklaştıran acaba nedir? Kadının şahitliğini erkeğin yarısı yapan sistemle aynı sistem değil midir buna sebep olan... |
Biz bize başlığımızda devam edelim, beylerin tarafı çok gürültülü,
Aranan Müslüman bulunamadığına göre site kurtarılmıştır arkadaşlar.Bu günü dünya ateistler günü olarak tarihe geçelim. Hadin kapatak gidek:D |
Alıntı:
Nasıl mı ? Vakit Gazetesi yazarlarından Hüseyin Üzmez'in , biraz da peygamberini örnek alarak 14 yaşındaki kız çocuğunu ( bonus olarak da kızın anasını... ) taciz etmesi haberleri karşısında basına aynen şöyle açıklama yapmıştı : - Hüseyin abi böyle şeyler yapmaz . Kesin hap içirmişlerdir . Bir taraftan hem yapmaz diyor , diğer taraftan da öyle olsa bile kesin hap içirmişlerdir diyor . Sizce de bu Emine Şenlikoğlu ablamız , tam da EVLEREşenlikoğlu değil midir ? Ah Emine ablam ah ; gerçekte o hapı içen sensin . Öyle ki , ne uyanacağın var ne de laftan anlayacağın . *** Hatırlar mısınız bilmem ; bir zamanlar bir de Konca ( veya Gonca ) Kuriş vardı . O da , müslüman feminist kadın rollerinde kadın haklarını savunuyordu . Mesela kadınların da Cuma namazına gidebileceğini iddia ediyor , İslam'daki kadını ezen anlayışa karşı çıkıyordu . Hizbullahçılar onu domuz bağıyla öldürdüler . Ama Emine'ye dokunan yok . Niye ? Çünkü o , Emine EVLEREşenlikoğlu da , ondan ... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:57 . |