![]() |
Bağışlar mı,bağışlamaz mı karar verin..
Âl-i İmrân 129
(Medenî 89) Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Allah, çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir. Nisâ 48 (Medenî 92) Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur. Nisâ 116 (Medenî 92) Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; ondan başka günahları dilediği kimse için bağışlar. Kim Allah'a ortak koşarsa büsbütün sapıtmıştır. Ortak koşma:Şirk:Tanrı'nın birden çok olduğuna inanma, Tanrı'ya ortak tanıma, eş koşma İnkar:Yaptığını, söylediğini, tanık olduğunu saklama, gizleme, yadsıma Ykardaki ayetlerde sadece kendisine ortak koşanları (şirk) bağışlamayacağını söylemiş ama aşağıdaki ayette görülüyor ki,2 defa inkar edip inkarlarını arttıranları da bağışlamıyormuş.?????????? Nisâ 137 (Medenî 92) İman edip sonra inkar edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkar edenleri, sonra da inkarlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir. yo yoooo,yanlış oldu sadece inkar edip zulmetmek te yeterliymiş,iki defa falan olması gerekmiyor,neden? aşağıya bakınız. Zaten onları artık inkarlarında bırakacakmış. Nisâ 168 (Medenî 92) İnkar edip zulmedenleri Allah asla bağışlayacak değildir. Onları (başka) bir yola iletecek de değildir Muhammed 34 (Medenî 95) İnkar edip Allah yolundan alıkoyanları ve sonra da kafir olarak ölenleri Allah asla bağışlamaz. Hadi diyelim sadece inkar etmiş ve tövbe edip diğer tarafa öyle giderse bağışlar mı acaba? ama nasıl olur yukardaki ayete göre onları zaten inkarlarında bırakacak,tövbe etme şansları yok,ne de olsa dilediğini saptırıp,dilediğini doğru yola iletmiyor mu?Kalpleri mühürlenmiş,kalpleriiiii! Münafikun 1. Münafıklar sana geldiklerinde: Şahitlik ederiz ki sen Allah'ın Peygamberisin, derler. Allah da bilir ki sen elbette, O'nun Peygamberisin. Allah, münafıkların kesinlikle yalancı olduklarını bilmektedir. 2. Yeminlerini kalkan yapıp Allah yolundan yan çizdiler. Gerçekten onların yaptıkları ne kötüdür! 3. Bunun sebebi, onların önce iman edip sonra inkar etmeleridir. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir. Artık onlar hiç anlamazlar. 4. Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. Düşman onlardır. Onlardan sakın. Allah onların canlarını alsın. Nasıl bu hale geliyorlar? * 5. Onlara: Gelin, Allah'ın Peygamberi sizin için mağfiret dilesin, denildiği zaman başlarını çevirirler ve sen onların, büyüklük taslayarak uzaklaştıklarını görürsün. 6. Onlara mağfiret dilesen de, dilemesen de birdir. Allah onları kesinlikle bağışlamayacaktır. Çünkü Allah, yoldan çıkmış topluluğu doğru yola iletmez. Hadi üzülmeyin papatya falından en sonunda bağışlanma çıktı,biran evvel tövbe edin :) Bakın aşağıda :) Zümer 53 (Mekkî 59) De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir. Bağışlanmadan bahseden Onlarca ayet içerisinde kısa bir sürede tespit ettiğim çelişkiler bunlar..Anlaşılan o ki,Muhammed birilerini kendi yanına çekebilmek için bağışlanma,cennet,huri ne varsa hepsini öne sürüp uğraşıyor ama bakıyor ki inanmıyorlar o zaman hemen bu defa cehennem,azap,hakaret,ölüm emri,bağışlanmama sözlerini,tehditlerini savuruyor,belki bu tehditler kendisine inanmayanları etkilemiyor ama zaten yanında yer alanların,kendisine biatını arttırıyor,onların kopmalarını korku vererek engelliyor.Tabi bir taraftan da cennet,şarap,huri......bunlar da o cezaları görmeyecek olmanın yanında hediye... Not: Zümer 53 ayetindeki Muhammed'in inananlara "KULLARIM" şeklindeki hitabı da ayrı bir konu,sanırım sn.pante buna biryerlerde değinmişti. |
Münafukun 4'de bir yazım hatası olabilir mi?
Alıntı:
"Allah onların canını alsın" diyen Allah olamayacağına göre, (can almaya kendi muktedirken bir başka Allah'tan talep ediyorsa o başka tabii) ya ayette bir yanlışlık var, ya da bu ayeti indiren (?) Allah değil, Allah'tan talebi olan biri!!!! |
Kuran birde biz diye seslenir. O biz kim acaba?
|
Sayın gozeneli, bu konudaki genel savunma oradaki "biz"in kendine saygı ifadesi olduğu ve Arapça'da bu şekilde kullanıldığı yönünde. Arapça bilene danışmak lazım :)
|
Bu konuyu savunabilecek bir dini bütün müslüman çıkmayacak galiba :)
|
dini bütün müslümanmı ?? :D:D
ya öyle bir insan yaşıyormudurki bu sefil yeryüzünde allah onu çoktan yanına almıştır :D |
Sayın Imhotep,
Bu ,Britanya Kraliçesi Victoria'nın (herhalde) 'We are not amuse' üne benziyor herhalde. Demek ki asil insanlar eskiden kendileri hakkında konuştuklarında üçüncü kişi tekil konuşuyorlar. Benimde kendime saygım var bundan böyle 'ben' öldü yaşasın BİZ Gözeneli.:) |
yaa tabi araplarda çok asil ya dimi sewgili kardeşlerim
kibarlıktan kırılcaklar bigün özellikle arap erkekleri çok asil oluomuş baksanıza ordaki kadınlar üçer dörder gittiine göre wardır bi kerameti |
Alıntı:
|
Affeder mi,etmez mi? Bunu şirk içinde olanlar düşünsün dinlerden özgürlük grubu üyeleri değil.:)
|
Arakdaşlar ,
Kurandaki BİZ yaptık , BİZ eyledk , BİZ mühürledik gibi deyimler Kuran ın büyük bir çeliskisidir. Bilindiği gibi Kurana birtakım bilgiler kısaca şu yollarla gelmiştir. Sümer yazıtları Babilde esir tutulan İbraniler. İbranilerin Tanrı ve yaratılış kavramları ile tanışmaları. Aynı zaman diliminde değil ama yakın zaman diliminde İbranilerin Mısır de esir hayatı yaşamaları. Buradan Mısırlıların din ve göksel olaylarla iligili bilgileri öğrenmeleri. Kollektif bir kişiliğe sahıp olan ( belkide gercekte tek kısı olarak yasamamıs) Musa nın ortaya peygamberim iddiası ile çıkması. Museviliğin yumşatılmış versıyonu olan ve Ibranı soyundan gelen Isa nın hırıstıyanlık öğretisini yayamaya başlaması. Ve Muhammedin Bu biligilerin çoğunu kullanarak kendi dinini kurması. ----------------------------------------------- aşağıda milattan önce 3000 yıllarında yaşayan ÇOKTANRILI bir inanca sahip olan SÜMER lerin MİT lerinden alınan bir bilgi var. Sonra Tevrattan sonrada kurandan. Biraz uzun olacak ama. Buna dayanarak çok çözüm var. Şimdiden sabrınız için teşekkürler. ------------------------------------------------------------------------------ Sümer anlatılarına göre yeryüzünde ağır şartlar altında çalışmaktan yorulan TANRILAR , günlük işleri kendileri için yapacak yeni bir tür yaratmaya karar verirler. Yeryüzünün ve suların efendisi EN.Kİ bu işin organizasyonunu üstlenir. Ve ana tanrıça NİN.MAH ‘ la birlikte yeryüzünün toprağına kan ve yaşam vererek , “ kendi görünüşlerinde” Bir işçi nesil yaratırlar. LULU AMELU. Lulu Amelu sözcüğünün anlamı net olarak İŞÇİ dir. Birtakım özellikleri tanrılara benzemekle beraber , onların güç , yetenek ve ölümsüzlüklerine sahip değildirler. Yalnızca kendilerine verilen işleri yapmaya yeteneklidirler. Lulu Amelu yu yaratan tanrılar ondan kesin itaaat ve bağlılık isterler ; bunun yolu da sürekli çalışmaktan geçmektedir. “ Çalışmak en büyük ibadettir.” Sözünü fazlası ile çağrıştıran bu söylem , ilk yaratılan insana “ çoğalması ve mutlu olması “ için bir EŞ yaratmakla devam eder. Erkek LULU nun kaburga kemiği kullanılarak dişi yaratılır ve ona eş olarak verilir. Yani seks tanrıların bir armağanı olmuştur Lulu Amelu ve dişi Eşine. Yaşamın bu sürecinde , LULU AMELU ve DİŞİ eşine bilgi ağacına dokunmamaları ve ONUN MEYVELERİNDEN yememeleri emredilir. Yerin ve suların efendisi EN.LİL işçi olarak yaratılan bu canlıların ortalıkta fazla dolaşmasından ve “ Tanrilara ait bilgilere “ ulaşmasından tedirginlik duymaktadır. DİŞİ nin YASAK MEYVE den ( Bilgi ağacının meyvesinden ) yemesi ile , bulundukları mekandan kovulurlar. BİLGİ den uzak bir mekana bırakılırlar. BİLGİ onlara ebediyyen yasaklamış olur. Sümer anlatılarının bir başka versiyonunda ise , BİLGİ nin ölümsüzlük bilgisi olduğu belirtilmektedir. ------------------------------------------------------------------------- Peki aynı anlatıya bi başka yerde de rastlarız. TEVRAT - ESKİ AHİT e ait bilgiler " Ve Tanrı dedi: İşte Adem iyiyi ve kötüyü bilmekle bizden biri gibi oldu, ve şimdi elini uztması ve hayat ağacından almasın ve yemesin ve ebediyyen yaşamasın diye onu ADEN bahçesinden , kendisinin içinden alındığı toprağı işlemek için çıkardı. Ve Ademi kovdu ; ve hayat ağacının yolunu korumak için ADEN bahçesinin doğusuna Kerubileri (muhafız melekler) ve hertarafa dönen kılıcın alevni koydu. (TEKVİN 3:22-24) --------------------------------------------------------------------- Bi başka benzer bilgi de KUR-AN a ait bilgiler Sadece kısa bir bölüm aldım. “Ve ey Adem, sen ve eşin cennete yerleş. İkiniz dilediğiniz yerden yiyin; ama şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz. -------------------------------------------------------- Şimdi ÇOKTANRILI bir dine sahip olan Sümerlerin BİZ demesi normal. MISIR lıların biz demesi de normal. Ama Genesis ve Tekvin yazarları ya unuttu , ya atladı bu kadar hikaye arasında BİZ lafları kaldı. Muhammed de oradan biçok şeyi aynen kopyalayıp aldığı için. BİZ kelimesi kaldı. Şimdi kıvranıyorlar. Açıklayamıyorlar. Neden Kuranda BİZ kelimesi var diye.... Kuranı değiştiremiyorlar da...YASAK. Kaldı başlarına bela... Saygılar |
allahın bizler demesindeki fazileti sennin ateist aklın nereden alsınki .
orada allah cennet cehhenemden bahsediyor meleklerden cinlerden bahsediyor biz derken allahın cebrail azrail israfil mikail denen 4 büyük meleği var vs.. işte allah bazı ayetlerinde biz diye yazar . veya fatiha sursinde ancak sana ibadet eder ancak senden ... gibi ayetlerdeki durumlar çelişki değil tam tersi dir . ama ateizm olayları hep tersine çevirdiği için bu tür çeli,şki gibi gelir ateizme .. |
Bunu birkaç yerde daha ayzdım yeniden yazayım.Biz arapçada 2anlamda kullanılır bu türkçede buna benzer örneği ( sizde ) görürsünüz biz derken hristiyanlıktaki misali gibi baba ogul kutsal ruh yada Muhammed / cebrail HZ Allah değildir.Burda biz Tekil bir saygı ifadesinden kullanılır.arap dilini incelerseniz bunu görürürz bu bazı diğer dillerdede böyledir. ibranice ( İM ) sözü saygı ifadesi olarak kullanılmıstır günümüzde bunlarrda bazı celıskılere yol acabılmektedir.Başa kalan bela yok anlamak için kuran okyan asla çelişkiye düşmez. çelişkiye düşenler zaten bilgi veya inanç bakımından yetersiz olanlardır. saygılar
|
zaten islamı kuranı kerimi doğru yorumlıyamadıklarından çelişki gözü ile bakarlar . buda ateizm için gayet normaldir . zaten ateizmden daha fazlasını şu an beklemek mümkin değil bunu herkez biliyor .
onlara masal gibi gelir oysa uykudalar onlara masal gibi geliyor .. uyanınca anlıyacaklar ama iş işden geçecek ozaman . |
aspen
senden olsun çamurdan olsun.... sen ne zaman uyandın da anladın ? çalar saatin alarmı mı çaldı ?? |
güzel kardeşim .
sen bilmiyorsun ben nöbetci olduğum için henüz uyumadım !! bu yüzden uyanık kaldığım için sizler gibi rüyada değilim ... ah metal ah sende olmasan .. ama dikkat et çalar saat çaldığı zaman israfil aleyhisselam boruyu öttürdümü fena uyanırsın . benden bir dost olarak bunu kabul etmeni tavsiye ediyorum . dersenki tavsiyeni kendine saklı canın sağolsun .. ben sana güzellik den cennetden bahsediyorum sen ise beni cehenneme çağrıyorsun . kim gerçek dost ? sevgi ile kal .. |
Alıntı:
"İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar." demiş Muhammed. Hadis'te insanların bir kısmı denmiyor, tamamı kastediliyor. Ne kadar uyanığım da desen, efendine göre uykudasın Aspendos. :) |
Alıntı:
Muhammed in Genc eşinin bir başka genç le zina yapamdığına dair , savunma Kuranda neden var. Allah bu işte taraf mı. Sözkonusu dedikoduyu çıkaranları ve ona inananları Allah neden cehenneme atmakla tehdit ediyor. Aynı ayette dedikoduyu çıkaran bir kişiyi hedef gösteriliyor. Kişiselleşme var. Bunun bugun kime ne yararı var da... Siz okurken ağlıyorsunuz. Yada namazda bu ayeti okuyarak secdeye gidiyorsunuz. Buna benzer olarak HIZLI KOŞAN ATLAR suresi nı okuyarak sedce etmenin yuksek manası nedir. Buna sizin yorumunuz ne. Bizimki belli. Saygılar. |
Taklamakan Kuran bölüm bölümdür. kimi yerde allhın gücü kimi yerde Tarihsel geçmiş yada o an olan olaylar vardır.Allah şeytan karşı cıktıgı zaman size ve senin yanındakilere kıyamete kadar mühlet. demiştir o bir kere söyledimi o iş olur bu böyle senin gibi yada geçmişte yaşamışlara ondan dokunulmuyor.içinde yararı olucak belki milyon tane mana var böyle ufak yerlere takılıoyorsunuz ufak düşünen insanlar kaybetmeye mahkumdur.HErsüreye secde yapılmaz bazı ayetler vardırki yer gök bile secde eder.ona.Einsteinin lafını koymuşsunda oda alllaha inanıyordu. belki beynini senden 4 kat fazla kullanan bi adam sizin gördüklerinizi göremedimi ?? ya okadar komiksinizki kızmıyorum gülüyorum ve acıyorum
|
Alıntı:
dedinki : "İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar." demiş Muhammed. sen bu mubarek hz muhammedin sözüne inandığına göre bana tek kelime düşer sen ateist değilsin artık . sen de bir karar ver hz muhammedin hadislerine inanıyormusun inanmıyormusun ? bana tastik edici hz muhammedin hadisinden söz ediyorsun ve bana karşı doğruluğunu ispatlıyorsun . ben yanılmışım allah af eder beni tövbe edersem . demek ki benim yukarıdaki sözüm insan öldükden sonra uyanır ateizm uykudadır cümlemi okursan hz muhammed ile aynı anlamda olduğunu görürsün . |
Alıntı:
Ben hiç ateist olur muyum Aspendos? Kim demiş ateist olduğumu. Sapına kadar müslümanım. Ama agnostik müslüman. :) Tabi ki inanıyorum Muhammed Mustafa'nın sözlerine. Kur'an ortada zaten. Hadislerin çoğu uydurma ama elbette doğru olanları ya da doğruya yakın olanları da çok. Çünkü hadisler yazılı olarak kayda alınmamış, Kur'an gibi. Dilden dile 200 sene dolaşmış. Araya yalan-yanlışlar da karışmış, doğru olanlar da elde olmadan değişmiş tabi. "İnsanlar uykudadır. Ölünce uyanırlar." sözü dedğim gibi müslüman olsun gayrimüslim olsun her insan için söylenmiştir. Buna sen de dahilsin. Ne demek istenmiş bu sözde? "Gerçeği hiçbir insan bilmiyor, bir hayal dünyasında yaşanıyor. Herkes öldükten sonra neyin ne olduğunu anlayacak, gerçeğe uyanacak" demek istiyor bana göre. Ölümden sonra bir yaşam olduğuna inanç var bu sözde. İşte o yaşam hakkındaki gerçeğin yaşarken bilinemeyeceğini, öldükten sonra gerçeğin ortaya çıkacağını ifade ediyor. |
aynen bende sana katılıyorum . öldükden sonra uyanıcağız . veya ateistler gibi düşüncede olursak yok olup gideceğiz .
öyleyse paylaşamadığımız ne var bu dünyada .? ya ateizme şaşırıyorum çok garip bizler onları güzelliğe davet ediyoruz cennete allahın rahmetini kazanmaya davet ediyoruz , onlar ise cehenneme şeytana inanmamızı çukura gitmemizi istiyorlar . ateizmi bu yüzden kimseye sevdiremiyorsunuz .. |
öyleyse paylaşamadığımız ne var bu dünyada
o kadar çok şey var ki aspendos. Rothkopf'un araştırması karşımıza, ilk elde, tüm mali piyasalardaki işlemlerin yüzde 95'ini denetleyen 14 büyük firma (aile) çıkarıyor. Bu 14 aileyi de içeren 50 büyük yapılanmanın toplam varlıkları 50 trilyon doları geçiyor. Açıyı biraz genişletirsek, dünya nüfusunun yüzde 10'u, toplam gelirin yüzde 85'ini elde ediyor. En büyük 2 bin şirket, 500 milyon insan çalıştırıyor, 100 trilyon varlığı kontrol ediyor. Bu "süper sınıfın" üyelerinden Blackstone grubunun CEO'su Stephen Scwarzman , Rothkopf'a dünyada hemen her sanayi dalında veya sektörde, 20-30 insanın gelişmeleri belirlediğini söylüyor. Rothkopf da bize 1970'lerden bu yana, ABD'de CEO gelirlerinin en az 10 kat arttığını aktarıyor. Tüm mesele paylaşım zaten. Allah'ın ve peygamberler ile onların vaaz ettigi dinlerin görevi ise gerçek paylaşımın ve mutlulugun öbür dünyada olacagı. İşte temel mesele de bu. Ben diyorum ki bu dünyada haksız bir paylaşım var ve sömürülüyoruz. Sen diyorsun ki, itiraz etme kardeşim sana verilene razı ol, Allah öbür dünyada sana fazlasını verecek. İnanan yoksulların neler kaybettigini bilmem anlayabiliyor musun. Hani inanmakla ne kaybederiz diye hep sorarsınız ya. O açıdan söylüyorum. Bir yaşamı ve çocuklarınızın gelecegini kaybediyorsunuz. Şimdi temel mesele şudur. Olmayan bir cennet vaadi ile çocuklarımızın gelecegini tehlikeye atacak mıyız. Yoksa insan oldugumuzu idrak edip, her türlü kul ve köleligi reddedip onlar içim yeni bir dünya kurma mücadelesi verecek miyiz. saygılarımla |
Evet neticede bu konuda bahsettiğimiz durumu savunabilecek bir müslüman göremedik.Bir yanda bağışlayacağını söyleyen bir Al-lah,diğer yanda bağışlamayacağını söylüyor ve mesele avliye,reddiye gibi bir saçmalıkla da çöüzlemiyor.Konu da çok dallanıp budaklanıyor bu durumda.
|
Bakınız saygı değer arkadaşlar. Allahın sözü/kelami kesin ve nettir Bana inanın /şirk koşmadığınız taktirde hepinizi affedicem.Bu herkez demek değildir insanların gönlünü iç derinlerdeki günahlarını bilemeyiz.Allah herzaman çalışın / rızkınızın arkasında durun size kötülük edenere karşı gelemeyecek kadar aciz yada yokluk içindeyseniz yaşam için hicret edin göç edin demiştir.Allahmı sana çalışma yat dua et ? dior? Aksine çalış rızkını kovala ve fazlasını fakirlere yoksullara dağıt o yüz trinyon dolarlar bugun ihtiyacı olan toplumlara dagıtılsa aynen allahın dediği kim yokluk ıcınde kalır. nedir fazlası evin var arban var yazlıgın var bankada 100 trilyon var e kardeşim almadığın ne var ?bunun 5 trilyonu veya fazlaıs senin gönlüne kalmıs bunu halkına fakirlere dağıtmakmı zor geliyor. Mal varlığının yüzde %3 %5 ini fakirlere vermek çok zor he ?Olmayan bir cennet vadi hımm ben fakirim madem cennet yok gideyim çalayım çırpayım adam keseyim ne alaka senin ve cocugunun fakirliğiyle Kuran ve islamın? bu din uyuşuk veye tembel dini deil aksine sürekli çalışmayı emreden ister maddi ister manevi ve bunları paylaşmamızı öneren ulu bir kitaptır.O günün azabında size olucaklardan ben insan olarak utanıyorum üzülüyorum. Hani masal ve maddiyat dini ya ekonomik çıkar için yapılmışya bu din Hz muhammed bir hasır bıraktı geriye maddi olarak yada sana müslüman olman için anlayamadığın şeyleri yazıyorum benim çıkarım ne ? sen yanarsan bana zararın ne cennete girersen ne bana orda 100000 milyar dolarmı gelcek aha sunu müslüman yaptın ? Sonsuza kadar yaşıyacak kadar çalışın ( adabınızla / helal ) bügün ölücekmiş gibide ahirete hazırlanın der islam gönlünüz bol olsun arkadaşlar.
|
Sn. Yakın gerçek;
Birsürü şey yazmışınız ama konuya dair bir kelime etmemişiniz,isterseniz ilk mesaja bakın sonra bir cevap yazın,ben oraya sizin Kuran'dan ayetler yazdım, Bir ayette "şirk koşanları asla bağışlamaz,diğer günahları istediği kişi için bağışlar" derken, Diğer ayette "inkar edenleri asla bağışlamaz,diğer günahları istediği kişi için bağışlar" demekte. Birincisi inkar ve şirk farklı şeyler,en başta bu iki ayet çelişiyor,hani inkar dışında geri kalan günahları bağışlardı? ya da hani şirk dışında diğer günahları bağışlardı diyorum. İkincisi ise sizin cenahın bir iddiası,bu günahların bu dünyada tövbe edilirse bağışlanacağı ama diğer tarafa tövbe etmeden gidilirse (yukarda söylediğimiz ayetlerde böyle bir ayrım olmasa da) bağışlanmayacağı yönünde, Ben de diyorum ki: Sizin Kuran'da başka bir ayette "inkar edip zulmedenleri asla bağışlamaz,onları doğru yola da iletmez" diyor,yani Bu dünyada henüz yaşayan bir insandan bahsediyor,doğru yola iletmesi için yaşıyor olması gerekir, Yine başka bir ayette " İman edip sonra inkar edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkar edenleri, sonra da inkarlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir. " diyor. Burada da aynı şey sözkonusu.Yani bu dünyada asla bağışlamayacağı şeyleri saymış.Zaten kalplerini de mühürlemiş :) Gelgelelim zümer 53. e,buna göre de tüm günahları bağışlar demiş...kaldı ki burada da öbür taraf ya da bu dünya ayrımı yok. Bilmem anlaşıldı mı? isterseniz okuyup öyle cevap verin. |
Anlaşıldımı ? Bana allaha inkarla Allha şirki bi açıkla cvpı kendin bul.bukadar yalın bir şeyi kavrayamıyorsunuz .ondan sen kafirsin ben müslümanım .hiç inanmayanla inan bir olurmu.çekişlkiler sizin bağnaz geri kafanızda.inkar etmek allahı reddedtmek şirkte ortak vs vs ulan ikisi aynı şey deilmi ? 4 yaşındda cocugun kavrayacagı sey bunlar. ha tamamen inanmamışsın yada onun büyüklüğüne tekliğine inanmamışsın senin oğlun var ortağın var plan proje onların imar aşaması senin Fark ne ? Şirk ( yani ortak koşmak ) inkar etmek ki ikisi Derinlik olarak aynıdır. Bunun dışında tüm günahlar bağışlana bilir ama yine ben bilirim siz bilmezsiniz. Ben inandım ama gittim 10 adamı isteyerek öldürdüm bu allahı inkardır.Yani bunu inandım inanmaıdm almayın derinlğini siz bilmezsniniz düşnenler bilir.
|
[QUOTE=dilaver;117037]öyleyse paylaşamadığımız ne var bu dünyada
o kadar çok şey var ki aspendos. Rothkopf'un araştırması karşımıza, ilk elde, tüm mali piyasalardaki işlemlerin yüzde 95'ini denetleyen 14 büyük firma (aile) çıkarıyor. Bu 14 aileyi de içeren 50 büyük yapılanmanın toplam varlıkları 50 trilyon doları geçiyor. Açıyı biraz genişletirsek, dünya nüfusunun yüzde 10'u, toplam gelirin yüzde 85'ini elde ediyor. En büyük 2 bin şirket, 500 milyon insan çalıştırıyor, 100 trilyon varlığı kontrol ediyor. Bu "süper sınıfın" üyelerinden Blackstone grubunun CEO'su Stephen Scwarzman , Rothkopf'a dünyada hemen her sanayi dalında veya sektörde, 20-30 insanın gelişmeleri belirlediğini söylüyor. Rothkopf da bize 1970'lerden bu yana, ABD'de CEO gelirlerinin en az 10 kat arttığını aktarıyor. Tüm mesele paylaşım zaten. Allah'ın ve peygamberler ile onların vaaz ettigi dinlerin görevi ise gerçek paylaşımın ve mutlulugun öbür dünyada olacagı. İşte temel mesele de bu. Ben diyorum ki bu dünyada haksız bir paylaşım var ve sömürülüyoruz. Sen diyorsun ki, itiraz etme kardeşim sana verilene razı ol, Allah öbür dünyada sana fazlasını verecek. İnanan yoksulların neler kaybettigini bilmem anlayabiliyor musun. Hani inanmakla ne kaybederiz diye hep sorarsınız ya. O açıdan söylüyorum. Bir yaşamı ve çocuklarınızın gelecegini kaybediyorsunuz. Şimdi temel mesele şudur. Olmayan bir cennet vaadi ile çocuklarımızın gelecegini tehlikeye atacak mıyız. Yoksa insan oldugumuzu idrak edip, her türlü kul ve köleligi reddedip onlar içim yeni bir dünya kurma mücadelesi verecek miyiz. saygılarımla[/QUOTE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Temel mesele nedir biliyormusun insan çocuğunu bile bile cehenneme ateşe götürmesi dir bunda çok ince düşüneceksin ve ne yaptığını karşındaki yaratıcıyı çözemediğini ve aklınca ufacık bilgin ile kesin allah yok dur kanısına varmış olman ve çocuklarınıda bile bile cehenneme yol göstermen dir . bu yapılan ana baba için inanılması çok güç bir durum dur . yeni bir dünya kurmak için çocuklarımıza . fuhuşu hırsızlığı alkol bağımlılığını uyuşturucuyu ailene saygıyı sevgiyi akrabağya bakmayı komşunla iyi geçinmeyi fesatlığı fitneciliği vs.. bunları engellemek ve gerçek insanın nasıl olmasını öğretmekdir . islam bunları öğretiyor yasaklar getiriyor . ama halen derki bazıları ya 1400 sene önce yazılmış hükümler bu devirde geçerli değil dir . tam aksine sen ne kadar uzaklaşırsan okadar yanarsın . anaya babaya saygı kalkar aile içi şiddet huzursuzluk çıkar boşanmalar artar çocuklar kötü yollara sevk edilirler . huzurlu bir ev aile hayatı o evde kılınan namaz ile başlar ve karşılıklı saygı ve sevgi ile devam eder . başkasının namusuna karısına kızına sarkıntılık veya kocasını aldatma ile mutlu bir hayat sürdürülmesi mümkin değil . neymiş avrupaya ayak uydurmak mış .. işte şu an türkiyenin durumu avrupaya ayak uyduran türk hanımları sözde müslüman türk kadını . ben turizmde olduğum için yakın içindeyim olayların . gelin pilajlara sahillere türk mü avrupanın herhangi ülkesinden birimi fark edemezssin . üstler açık tangalar striptizcileri aratmayan giyim tarzları vs.. bu mu ahlak bu mu namus . bu mu eşine saygı kıçını başını başka erkeklere göstermek . sözde neymiş , özgür düşünce özgür insan ... geçin bunları sağolun ben kullanmıyayım ben eşimin öyle konsomatristler gibi sağda solda dolaşmasını istemem . hanım hanımlığını erkek de erkekliğini bilecek . sen nasılki eşinin sana sadık kalmasını istiyorsun aynısını sen de hanımına göstereceksin . beni görenler ise bu kesin ateist dir derler ilk bakışda ama yaşantımı gördüklerinde böyle bir müslüman bu devirde bu şekil diye akıl erdiremezler .. işde gelicekde çocuklarımıza güzel bir gelecek vaad etmemiz için imanı yok etmiyeceksin . imansız bir insan örneklerde görüldüğü gibi ya fuhuş tuzağına ya eğlenceler barlar diskolar uyuşturucu partileri kumarhaneler vs.. aile içi huzuru önce yakalayacaksın aile içi uzur yok ise çocukda o yönde eni arayışlara girer vs... konuyu kısa kesiyorum sevgi ile kalın .. |
Alıntı:
İlk mesajı hala okumadan kendince birşeyler yazdığını da bu kadar belli etme istersen. İlk mesajı okusan inkar ve şirk in ne anlama geldiğini yazmıştım!Ama madem okumuyorsun al gözüne sokalım bari de belki görürsün! İnkar etmek:yaptığı bir işi, söylediği sözü veya tanık olduğu bir şeyi yapmadığını, bilmediğini, görmediğini söylemek, yaptığını saklamak, yadsımak. Şirk:Tanrı'nın birden çok olduğunu söylemek, Tanrı'ya ortak tanımak, eş koşmak Kaynak: Halıcı Türkçe Sözlük Bunları okuyunca da anlamıyacağından şüphelenip bir açıklama ekleyelim. İnkar eden Tanrı'nın olmadığını söyler ama şirk koşan Tanrı'nın varlığını kabul etmesine rağmen O'na ortak koşar,müslümanların iddia ettiği şekliyle,hristiyanların İsa'yı rab edinmeleri,Al-lah'a ortak koşmaları,putperestlerin Al-lah'ı tanımakla beraber Putları da O'na ortak koşması gibi.ANLADIN MI sn. yakın gerçek! Diğer soruya da bir yanıt yaz istersen,Bir yerde tüm günahları bağışlar diyen Al-lah,neden başka ayette "bağışlamaz ve doğru yola da iletmez" diyor? sen bunu da izah et,tabi inkar ve şirk arasındaki farkı kavrayabildiysen! |
Alıntı:
sen şimdik bağışlar bağışlamazı okadar çok kafana taktın ki diğer bütün meselelri çözdün allah bağışlar mı bağışlamaz mı diye sıkıntıya girmişsin .. neden bizler doğru anlıyoruzda sizler anlamıyorsunuz bunu kendine sor . madem kalpleri mühürlü bağışlamıyor mühürsüz ise bağışlıyor . ama sen halen kalbim zaten mühürlü bir icraat göstermiyorsan sorun sende bizde değil veya allahda değil . allah dilediğini bağışlar . o dilediğine keninide dahil etmeye gayret göster . şayet bir insan allaha şirk koşmuş ve red etmiş ise bağışlaması mümkün mü ? ama şirk koşmuş ama sonradan da af dilemiş ve sözünde durmuş allah du edenlerin duasını kabul eder ve af eder bağışlar . işde çelişkili gibi gelen noktada burada . |
Herzaman inkar /şirl olmayan günahları bağışlar ama yine ben bilirim diyor yazıdm. Yani inandım de al bağışladım desin,, senin / benim günahlarımın derinliğini allah bilir inansam bile.Hitaplara takılma ben sana kuşum / bebeğim desem nolur. öyle istiyorsan önemli değil islam herzaman sevgiyi saygıyı emrederde o karşımdakine göre değişir bebeğim..Allah açık açık söylüyor bana ortak koşmayın Ahirete / meleklere / kitaplara ve peygamberlere benim tekliğime inanın bunların birine inanmamak isa / musaya inanmamak zaten inkardır güzel zeki arkadaşım. hangi bakış açısıyla bakıyorsun onu anlamıyorum. Bu yazılmış belirtilmiş senin kurana allaha inandım ama şu ayet sallama yok musa yok yada herhangi birşey yok demen otomatikman seni inkarcı eder. neden şirkle inkar aynı diyorum bunu kavramak ne kadar zor ?herzaman söylüyorum bütün yazıları incelemiyorum gözüme batanlara bakıyorum . ( yine söyliyim Bütün günahlar bağışlanır ama inandığın sürece inanmadığın bir allahın merhmetine inanmak saçma olur. / yada ortak koştuğun ozaman öteki tanrıya git bağışlasın biri bağışlamasın 2si kavga etsin bumu düz mantık sümer yazıtlarını fazla okumayın beyniniz sulanır . saygılar
|
Güzelim sen anlamıyorsun,çünkü okumuyorsun,bırak sümer yazıtlarını,senin Kuran'dan hebrin yok,gelmişin bu halinle burada ahkam kesiyorsun,biz de senin gibi bir cahile laf anlatmaya çalışıyoruz...sen benim yazdıklarıma doğru düzgün bir cevap veremezsin,çünkü yazdıklarımı okumamışın,üstünkörü bakıp cevap verdiğini sanıyorsun....sanki inkarla şirki aynı anlama getirsen çelişki ortadan kalkacak gibi caka stıyorsun ama mantığı olan insan seni ciddiye almaz zaten,ben de almıyorum ama sırf forumu dışardan okuyanlar sizin cahilliğinizi de görsün diye yazıyorum,yoksa ikimizin arasında böyle bir tartışma mümkün bile değil!
Senin Al-lah "asla bağışlamam" dediği şeyi nasıl oluyor da "tüm günahları bağışlarım "diyerek çelişki haline getiriyor,nasıl tükürdüğünü yalıyor! sen onu söyle,inkar ve şirkin farkını anlayamadın bari onu söyle! tabi söyleyebilirsen :) Forumu izleyenler de cahilliğini görsünler! Şimdi yakın gerçek sana senin tarafınaki bir yerden şirk ve inkar tanımını göstereyim. "http://www.belcikadiyanet.be/du/tr/node/62 Şirk ile küfür arasında ne gibi fark vardır? Küfür Hz. Peygamber’in Allâh’tan getirdiği kesinlikle sabit olan dini esaslardan bir veya bir kaçını inkar etmek demektir. Şirk ise Allâh Teâlâ’nın varlığını kabul etmekle birlikte, ilahlığında, isim, sıfat ve fiillerinde eşi ve ortağı olduğuna inanmak, yahut Allah ile birlikte başka bir varlığı ya da varlıklara ibadet etmektir. Şirk ile küfür birbirine yakın iki kavramdır. Aralarındaki fark, küfrün daha genel, şirkin ise daha özel olmasıdır. Bu anlamda her şirk küfürdür, fakat her küfür şirk değildir. Şirk Allâh’a, zat, isim ve sıfatlarına ortak tanıma sonucu meydana gelir. Küfür ise, küfür olduğu bilinen bir takım inançların kabulü ile gerçekleşir. " Neymiş HER İNKAR ŞİRK OLMAMAKLA BERABER,HER ŞİRK İNKARMIŞ" Yani islama göre "Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak." Şeklindeki imanın ilk şartının "birliğine inanmak" kısmını reddedip ortak koşarsan,o zaman şirk olur.Ama imanın diğer şartlarından ( Meleklere iman,Kitaplara Îmân, Peygamberlere Îmân , Ahiret Gününe Îmân , Kader'e Îmân ) herhangi birisine inanmazsan,kabul etmezsen SADECE İNKAR ETMİŞ olursun. Peki sizin Kutsal Kitabınızda ne diyor? Nisa (48) Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. Yani Al-lah kendisine ortak koşulmasını bağışlamazmış ama bunun dışındaki günahları bağışlarmış...Nedir bunlar? AL-LAH'A ŞİRK KOŞMAK DIŞINDA KALAN GÜNAHLAR...Mesela meleklere iman etmezsen,peygamberlere inanmazsan,kadere inanmazsan,BU ŞİRK OLMAZ! Ve bu durumda da yukardaki Nisa 48. ayetinede belirtilen şirk dışındaki günahların dilediği kimseler için bağışlanacağı kısmı güme gider...neden? çünkü: Nisa 168. Şüphesiz inkar edenler ve zulmedenler (var ya) Allah onları asla bağışlayacak ve doğru yola iletecek değildir. Burada az evvel 48. ayette dilediği kimse için bağışlayacağını söylediği şirk dışındaki günahlardan inkarı da ASLA BAĞIŞLAMAYACAĞINI söylemiş. ASLA:Hiçbir zaman, hiçbir biçimde (Kaynak Halıcı Türkçe Sözlük) Peki bu iki ayet arasındaki kısmı bile izah edemeyen sen! Nasıl Zümer 53. ayetteki Zümer 53. De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." "Bütün günahları affeder" kısmını açıklayacaksın? Dilediği kişi için bağışlayacağı şey ASLA bağışlamam dediği günahlar olmadığına göre......Şayet sen de onları da bağışlar dersen (Tıpkı Kuran'da yazdığı gibi) o zaman sözünde durmayan bir AL-lah'ın varlığını kabul ediyorsun. Ama bunu kabul ederken neye itiraz ediyorsun onu anlamak mümkün değil. Bir de zümer 53. ayette Muhammed'in inananlara neden "KULLARIM" diye hitab ettiğinin izahını yaparsan görüşünü öğreniriz :) oldu mu güzelim! |
Alıntı:
Evet aspendos,henüz miras meselesi çözülememişken,güneşin altı ay görülmediği ya da batmadığı yerde nasıl oruç tutulur ya da namaz kılınır? çözülememişken . biz de bağışlar mı bağışlamaz mı tartışıyoruz işte :) Ben yazılanı doğru anladığıma eminim,peki sen? "aspendos:şayet bir insan allaha şirk koşmuş ve red etmiş ise bağışlaması mümkün mü ?" Evet mümkün Zümer 53. De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." Hayır mümkün değil, Nisa (48) Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. Bak aşağıdakine göre ASLA BAĞIŞLAMAM dediği şeyi bağışlamış Bakara (54) Mûsâ kavmine dedi ki: "Ey kavmim! Sizler, buzağıyı ilah edinmekle kendinize yazık ettiniz. Gelin yaratıcınıza tövbe edin de nefislerinizi öldürün (kendinizi düzeltin). Bu, Yaratıcınız katında sizin için daha iyidir. Böylece Allah da onların tövbesini kabul etti. Çünkü o, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhametlidir." Ama; Nisâ 137 (Medenî 92) İman edip sonra inkar edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkar edenleri, sonra da inkarlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir. Nisâ 168 (Medenî 92) İnkar edip zulmedenleri Allah asla bağışlayacak değildir. Onları (başka) bir yola iletecek de değildir Buna göre ve, Münafikun 6. Onlara mağfiret dilesen de, dilemesen de birdir. Allah onları kesinlikle bağışlamayacaktır. Çünkü Allah, yoldan çıkmış topluluğu doğru yola iletmez. Buna göre bağışlamaz ve doğru yola da iletmezmiş.Yani bağışlanmayı dilemeleri birşeyi değiştirmiyor,hatta Muhammed bile bunu dilese bir anlamı yok!Onların kalbini de mühürlemiş.Kafaya koymuş,bağışlamam diyor af dilesen bile..zaten ASLA ne demek bilirsin heralde..hiçbir zaman,hiçbir şekilde.. Zaten ne demişti ASLA BAĞIŞLAMAM! Peki sonra ne dedi TÜM GÜNAHLARI BAĞIŞLARIM... Bir karar verememiş,çünkü Muhammed kapıyı kapatmak istememiş,ta ki son ana kadar.. Ama sen buna rağmen neden uğraşıyorsun bunu anlamak mümkün değil tabi. |
niyet hayır akıbet hayır güzel yazar kardeşim benim .
bu söz büyük ilim içerir anlıyabilirsen . 6 ay aydınlık 6 ay karanlık nasıl oruç tutulacak demişssin . niyet et yeterki allah için . gerisini sevabını allahdan dile . uzaya da nereye dönüceksin namaz kılmak için ? islamiyetde zorluk yokdur . bak cenabı allah domuz etini haram kılmışdır . ancak zorda kaldığın vakit nefsini öldürecek şekilde zaruriyetden dolayı yiyebiliyorsun . sen yeterki niyetinde fitne riyakarlık olmasın gerisini allah kabul eder . sen onun için bağışlar mı bağışlamaz mı takma fazla kafana . değiştirecek tek şey var oda senin allaha tevbe edip af dilemen . eğer ki buna gururun ve şeytanın vermiş olduğu akıllı ateist ve kendine güvenmen buna engel olmuyorsa ... |
aspendos islam senin yazdığın kurallara göre mi ,yoksa Kuran ve hadislere göremi uygulanıyor sence?
|
Alıntı:
o muhur nedır bılıyomsun akıldır ıste...yanı dınlerın ınsan urunu oldugunu farkettıgın akıllandıgın bazı seylerı astıgın anda muhurlenırsın....evet bız muhurluyuz ...bızım savsataları kabul etme onlara ınanma gbı bı ıhtımalımız yok...herkes muhurlenemez....bıraz ıdrak kabılıyetı gerekır...mesela sen hayatta muhurlenemessın...cennet garantı....hadı hayırlısı |
"
sen yeterki niyetinde fitne riyakarlık olmasın gerisini allah kabul eder ." zaten olay budur aspendos, fitne riyakarlık, bunlar olmaması için bir insanın herhangi bir dine mensup olması şart mı? din olmasa herkes fitneye fesada mı karışır? |
Alıntı:
kendini ateizmi örnek al . inanmıyorsunuz ve sürekli kin ve fesatlık ve fitne içindesiniz . bunu görmeyecek kadar ne kör nede aptalsın dostum . sen sanıyorsunki ateizme giren fesatlık yaşamaz kin tutmaz fitne çıkarmaz . bu son cümlem ateistliğe tam zırt bir davranış . temelinizde eleştiri var . bunu kabul gör .. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:57 . |