![]() |
Türk ateistler?
Yurt dışında yaşadıgım için pek haberim olmuyor, acaba Türkiye'de tanınmış kişilerden açıkca ben ateistim diyeni var mı?
Ve hala yaşıyorlar mı? |
Yaşanılan bölgeye,şehire,ortama göre mutlaka farklı tepkiler alınıyordur.Mesela benim yaşadıgım yerde hiç hoş karşılanmaz direk toplum dışına şutlanırsın.Eger biraz daha duruşunda ısrarcı olursan şiddet görmen kaçınılmaz.
|
Türkiyede Tatikatlerin yoğun olduğu Konya,Sivas,Osmaniye ve Yozgat gibi yerlerde Ateist olduğunu itiraf edeni öldürüyorlar.
|
Eminimki bir çok ateist aydın vardır.Bunu açıklamaları lazım.En azından ben öyle yapardım.Belki yurduminsanı da böylece alışırdı.Hele halkın sevdiği aydınlar ise halk hepimizin sadece insan olduğunu kavrayabilir.
|
bunuşuan açıkaçık söyleyen birtek v murat belge vsar bildiğim
|
Ben Ateistim ve buradan herkese ilan ediyorum....
|
Alıntı:
bre deyyuz sen insanları dinden imandan edersin! seni şeytan tohumu seni.... ŞAKA! ŞAKA! ŞAKA! yaw gözeneli nolur söyle bu soruyu selim kafaylamı yazdın? komik ve çok tatlı bir soru yoksa art niyet aramak biraz üzücü ama türkiyeyimi karalamak istedin(gerçi aklımdan geçirmek dahi istemiyorum) yurt dışına osmanlı zamanında çıktıysan eğer biz cumhuriyete geçtik atatürk bizi kurtardı, laik demokratik sistemde yaşıyoruz, hukuk ve insan hakları işliyooo... yok cumhuriyet sonrası çıktıysanda tayyib ve diğer yobazlar henüz şeriatı getiremediler... nediyim gözeneli ilahi diyorum pes diyorum vallaha pes... art niyet varsada bölesine vatan hainliği yine pes yani! |
Saygideger arkadaslar;
Su siralar, forumlardaki yazilarda Turkleri ve Turkiye'ye oranini bulmaya calisiyoruz.Birde oturup bu turkleri ideolojilerine gore ayirmaya kalkarsak, her turku biribirinden ayiririz.:D O zamanda turkler arasi ortak nokta bulma sorunumuz baslar.Bu nasil olacaksa!:rolleyes: Ama en azindan herkes neye inandigini neyi savundugunu, gogsunu gere gere soyliyebilir belki!:), daha cok ayrismak icin:D Saygilarimla; evrensel-insan |
*gozeneli atatürk avatarından dolayı öncelikle kutlarım
soruna gelirsek; türkiyede ateistim demek g** ister :D |
Neden yurt dışında oldugumu merak edenlere-
13 yaşında ailemle daha iyi bir yaşam sürmek için Almanya'ya gelmek zorunda kaldım. Yani bunda hiç seçenegim yoktu. Ne yazık ki yıllardır süren sag ve aşırı sag hükümet politikası Ulusumun durumunu düzeltmemiştir. Acaba yurt dışında çalışma imkanı olsa Türkiye'de kaç kişi kalır? Neyse konudan şaşıyorum. Sanalmerak'ın yazdıkları dogru ise ve kaancan'ın belirtigi gibi tepkiler geliyorsa bu müslümanlıgın ne kadar geri oldugunu ve yanıt bulamayınca küstahlıklarını göstermez mi ? |
Türkiye'de ne derece özgürlük olduğunu biliyoruz.
Bu isimleri bilmenin ve yazmanın bir faydası olduğunu sanmıyorum. |
küstahlıkmı valla ayıp inan ayıp! ayıp sevgili gözeneli!
sakın ha almanyadaki geri kalmış aşiret hayatını türkiye'ye sakın yansıtmaya calışma sizin orada yaşadığınız ilkel hayatı filimler sayesinde takib edebiliyoruz ancak! ama sen sen ol sakın burdaki insanların sizin kadar ilkel olduğunu söyleyecek kadar ileri gitme! sakın aman lütfen söyleme!!! çünkü sadece ben değil çok kişi sizin orda yaşadığınız hayatı farklı kimlik yapılanma çalışmalarınızı ,ikinci sınıf vatandaş olmak tan kurtulma çabalrınızı emin ol acı ve üzüntü içinde seyrediyoruz! sevgili gözeneli ben ülkemde doktor oldum yurt dışında uzmanlığımı tamamladım her ülkede de kendime göre saygınlığım var sakın bana ülkeler arası demogoji yapma! başarı saygınlık ve gelişmişlik her yerde aynı şeydir ve bunlar bir çabanın ürünüdür! |
sen alamanyaya değil amerikanyaya da gitsen gittiğin zihniyetle gidersin ve ben hala sizin bu zihniyetle oralarda nasıl barındığınızı merak edipdururdum ama birz daha siysetle ilgilenmeye başlayınca neden olmasınki dedim elbette avrupada amerikada kendi çıkarları uğruna bu tip düşünceleri içlerinde barındırmak isteyecek hatta türbanlıları üniversitelere sokacak kadar da cüretkar olacaktır amaç türkiyeyi yıpratmaksa hersey mübahtır öyle dimi?
|
son olarak gözeneli siz ciddi anlamda yaşadığınız ülkenin tüm haklarından yararlanabiliyormusunuz tam olarak oranın vatandaşıyla aynı yetkilere sahipmisiniz hem kanun önünde hemde oluşturduğunuz türk grupları içinde mesela ben ateistim ,koministim falan diyebiliyormusunuz şöyleki:
fransada mesela türkler ermenilere soykırım yapmamıştır deyince hapse giriyosunuz sizde de böyle ciddi yasalar varmı yoksa siz türkiye düzeyine gelebildinizmi: şöyle açıklayayım mesala bizde atatürkün kurduğu bu ülkede kız çocukları atatürkten nefret ettiğini humeyniyi istediğini söylüyor ve bizim toplumumuz bunu düşünce özgürlüğü olarak karşılıyor ve biz bu tür insanlara daha çok saygı duyuyoruz peki sizdede varmı mesala almanya yıkılsın hiristiyanlık yok olsun papa eşcinsel falan deyipte sevilen alman ve türkler varmı ve son olarak bu tür konuşma yapanlara hizmet madalyaları takılıyormu? |
Vatan gazetesi yazarı, Mustafa Mutlu.
|
Alıntı:
OHA bu ne yaaa? mustafa kim ve nerden çıktı ben ikinci sınıf vatandaş gözeneliyle tartışırken? mustafa kim alla aşkına olmadı inanmadığın tüm değerler aşkına bu mustaa kim? oha derim çuş derim ama mustaya küfür etmem sitenin yöneticileri var! |
Sevgili Kaancan, anlamsız tepkini anlamamakla birlikte üslubunu düzeltmeni temenni ederim.
Mustafa Mutlu'nun kim olduğunu ve burada neden bulunduğunu merak ediyorsan konu başlığına bakmalısın. Son bir uyarı olarak da... İmla hatalarına dikkat edersen iyi olur. İletilerini okurken oldukça zorlanıyorum. Saygılar |
Belki dogru bir yaklaşım olmayacak ama şöyle bir şey sormak istiyorum, kendi görüşünüzce, açıkca Ateistim demeyip ama bu düşünceye yakın olan gizli tutan ünlüler kimlerdir.
Burda amacım bazı kişilerin adını anarak başlarını belaya sokmak degil.Amacım , bu ünlülerin düşüncelerini ve eylemlerini görünce yada duyunca içinizde acaba diye bir duygu geçiyor mu? Ben bir kaç öneride bulunmak istiyorum ama umarım bu kişilerin bu yüzden başı belaya girmez. Ben onlar Ateistirdirde demiyorum ama acaba diyorum ve degerli görüşlerinizi bekliyorum. Mustafa Balbay acaba? Tarık Akın acaba ?.................. |
Arkadaşlar.
Çocuklukta bir dine şartlandırılan bireylerin sonradan yeni fikirlere kapalı olduklarını hepimiz biliriz. Ana baba larımızın dinini terketme hep zor olmuştur. Fetullah Gülen in bir sözü nü hatırlarım. Şükredin Allaha ki , cami duvarı dibinde doğdunuz. Ezanla büyüdünüz diyor. Talebelerine. Ya kilise duvarı dibinde doğsaydınız diye de ekliyor. Ve ağlıyor... Buradan ŞARTLANDIRMA MEKANIZMASINA ne kadar önem verdiği ortaya çıkıyor. Ve okulları da ortada. Bizler ne yaparsak yapalım. Bilmi yayarken , çolcukluktaki şartlanmaları da azaltmaz isek. Huzurlu yaşayacağımız bir yer bulmakta zorlanırız diyorum. Saygılar. |
Arkadaşlar.
The God Delusıon u okuyorum. Turkıyeden getırttım. Keyıfle okuyorum. Orada bır cumle dıkkatımı cektı. Okullarda verılen dın egıttımı hakkında. Çocuklar kendılerı arastırıp fıkır sahıbı olma yasın agelene kadar. Dın egıtımı verılmemelı. Çocuklar şartlandırılmamalı dıyor. Çok doğru. Islamı benımseyenler ıcınde nedense ŞARTLANMIŞLIK çok yoğun. Bunun sebebi de DİN DERSLERİ. Bence kimin ateist olduğundan çok. Yanlış giden eğitimi. Ve yeni ateist düşmanlarını önlemek için. Cana kastetmeleri önlemek için. Okullardan başlanmalı. Ahlak dersi ile din dersi ayrılmalı. Din dersi seçmeli olmalı. Yada kaldırılmalı. Böylece şartlanma baştan yok olacağından yada azalacağından dolayı , ilerde din için adam öldürenler azalır. Çocuklar da belli yaşa gelince , nasıl biz başardı isek. Onlarda kendi yolunu bulur. Yolları İster din olsun. İster dinsizlik. Önemli olan şartlanmayı azaltmak. Yoksa... Bikaç isim üzerinde konuşmanın pek faydası olmaz diye düşünüyorum. Saygılar |
Sevgili Gözeneli,
Kimin ateist olup olmadığını buradan bilemeyiz. Hani yazılarında açık açık bağırır ben atesitim diye, en azından ima yollu elde ederiz bu bilgiyi o zaman tamam. Ama bunun dışında olup olmadığını bilemeyiz ve bunu tartışmak da oldukça abesttir. Uzun bir zamandır Cumhuriyet okuruyumdur ama Mustafa Balbay'ın ateistlik tarzında bir yazısına rastlamadım. Öyle midir değil midir onu da bilemem. Ama İlhan Selçuk'u soracak olursan onun "Bektaşi" olduğunu söyleyebilirim. Tarık Akan diyecektin herhalde.... Onun da durumunu bilemem. Bu isimleri seçmendeki etken sol görüşlü olmalarıysa valla daha bir sürü isim listesi çıkarmak mümkün :) Bilinmeyenden değil de bilinenlerden yol alsak daha akıllıca olur kanımca. Saygılar |
Bu soruyu sormakla ögrenmek istedigim eger biri hele ünlü biri kalkıpta ben Ateistim diyebiliyor mu?
Bunun Türkiye'de olamadıgını algılıyorum. Acaba aramızdan kaç Ateist arkadaş korkmadan gerçek adını burda yazabilir. Sayın Taklamakan hakklı çocuklar küçük yaşta şartlandırılmasın. Ama Turan Dursun gibi bazı önde gelen düşünürler ,aydınlar,ünlüler ortaya çıkmalıdır.Bakın arkasından çorap sökügü gibi ortaya kaç Ateist çıkacak. Egitim çok önemli hele batıl inançlılar için ,bunlar kendi inançlarını küçük beyinlere aşılamayı ,aydınlatmak iyiyi kötüyü ögretmek diyor. Geçenlerde biri bana bir kaset verdi. Bu kaset egitici kasettir bunu dinlersen müslümanlıgı daha iyi anlarsın dedi. Dinledigim kasette yarım saat Kuran'dan Arapça ayetler okunuyor. Arada sırada bir ses İngilizce Allah is great,Allah is great (Tanrı büyüktür....)diyor. İkinci kısmındada Muhamed'in büyüklügünü anlatıyor,bizi cahannem ateşinden kurtarmak için nasıl 'savaştıgını' ve onu dinlememizi anlatıyor. Şimdi Ateistlerin böyle bir propagandası var mı? Türkiye'de Ateizm'i anlatan bir kaset yapsak ve dagıtmaya çalışsak acaba ne olur? Bence Ateist düşünceyi anlatmanın ve yavaş yavaş kabul ettirmenin iyi yollarından biri toplum tarafından sevilen ve sayılan kişilerin böyle düşüncelerini korkusuzca topluma anlatabilmeleri. Zaten bazı müslümanlarıda korkutan bu degil mi? |
Bu bahsettiğin Türkiye koşullarında oldukça zor sevgili gözeneli.
Sokaktan geçen bir adama "ateizm" desen en iyi ihtimal sopayla kovalar. :) Prof. Arsel neden memlekete gelemiyor? Zor... Senin söylediklerinin olabilmesi için önce toplumda bir altyapının olması gerekir. En azından laikliği sindirmiş, bilimsel aklın yüceliğine inanan bir topluluk oluşması gerekir. Saygılar |
Arkadaşlar.
Ben bir deneme yaptım. Forum tecrübem yoktur pek. Tuttum islamiforum.com a girdim. EN TEHKİLKELİ YALAN GERÇEKLERLE SÜSLENMİŞ BEZENMİŞ YALANDIR diye bir başlık açtım. Ve fikirlerimi yazdım. Semavi dinler insan yapısıdır dedim. Açtığım başlık 15 günde en popüler 3 üncü başlık oldu. Dünde Kuran ın Allah ın ispatı olamayacağını söyledim. Ve Uçan spagetti canavarının ispatı olarak bir uyudurma yazı yazdım. Kuranın soylem tarzına benzeyen bir yazı. Ve birde tefsir ekledım. Beklendiği gibi başlık kapandı. Bende uzaklaştırıldım. Ama onlara şunu gösterdim. O kadar küfür ettiler. O kadar hakaret ettiler. Bense sadece akıllı cevaplar verdim. Sorular sordum. Tek kotu kelıme kullanmadım. Hakaret etmedım. Davranısımla onlara da ornek oldum. Dın olmadan da ıyı ınsan olunabılırı gostermek ıcın. Bu arada İllaki sordugum sorulara cevap verirken düşünmüşlerdir. Düşünüyorlar da. Soru sormaya başladılar. Burada kendimiz yazıp kendimiz okuyana kadar. Hakarete kufre katlanıp. Dogru fıkrımızı gostermek lazım dıyorum. Onlarda bıseyler ogrenıyor. Bızde. Tahammulu... Saygılar. |
Sevgili Taklamakan,
Benzer denemeyi ben de aynı sitenin "Kuran'daki Matematik Hatası"na kendilerince cevap verdikleri başlıkta yapmıştım. Benim maceram de uzun sürmedi. Aldığım hakaretler bir yana, 8. iletimde üyeliğim iptal edildi. Ne demiş ayet, "Akıl sahipleri için bundan çıkarılacak dersler vardır." :) Saygılar |
Taklamakan'ın spagetti canavarı ve Kuran karşılaştırmalarını okudum, gerçektende iyi idi, yönetimin tavrı demokratik değildi, hakarete izin vermişlerdi.
Bizler tebliğci yada misyoner değiliz, ben hala herkes ateist olamaz da ve olmamalı da ısrar ediyorum. Yaptığınıza karşı değilim taklamakan, ama taraftar da değilim. O derece aptallarla yapılan tartışmanın bir getirisi olduğuna inanmıyorum. Onlar içinde, bizim içinde. Ateizmin ilkeleri diye bir yazı asmıştım, o kriterlerden hiçbirine bu halleriyle uygun değiller zaten. Diyeceksinizki biz insanların kendilerini ateist tanımlamalarına karışamayız, fakat araştırmayan, okumayan, sorgulamayan, zeki, dürüst ve cesur olmayan birinin ateist olması imkansızdır. Olsa bile kararsız dengedir, tekrar teizme dönecektir. Bir zamanlar ateisttim diye başlayan cümlelerin arkasından ne kadar salakça sözlerin geldiğine fazlaca şahit olmuşsunuzdur. Selamlar. |
İmam hatıp lisesini bitirip te , dine karşı olan birini görmeleri bile onların için değişik tecrübe.
okuduğum yazılardan birinde bir konu geçmişti. Yazılarımı okuyan biri , telefonla bir taıdığını arıyor , sitede imam hatipli bir ateist dolaşıyor. Bir cevap verir misiniz şuna diye , bir başkasını davet ediyor. Zaten konu bır ara , Dın olmadan hayatta nasıl duzen olur. Dın olmadan nasıl ıyı ınsan olunur. Sorusuna gelmıstı. Onlara yasayarak gosterdım. İstersenız burada , başka bir açıadan bakalım konuya. Şöyle ki. Ben İmam hatipi lisesini bitirir bitirmez Turan Dursun un Din Bu-1 kitabını alma okuma cesaretı gösterdım. Gösteremeseydim. Hala dini yayan bi yerde olurdum. Bu kesin. Kanımca onların da içinde soruları olanlara , guzel ornekler gostererek , tesvık etmelıyız. Soru sormaya ve araştırmaya... Herkes aynı cesaretı gosteremeyebılır. Ama onlara soru sormanın kotu bısey olmadıgını gösterırsek, arastırmaya ve bılme yoneltırsek ; en azından okuyan kesım yaparak , tahammulu ogretırız dıye dusunuyorum. Bagnaz dusunceyı bırakmalarını saglarız dıye dusunuyorum. Kı oyle ornekler var. Saygılar |
Alıntı:
Hatta sizinle bu konularda soru soran, tartışan, açıklama yapan bol miktarda insanla karşılaşabilirsiniz. Ancaak; Eğer kamuoyuna yönelik olarak medya organlarından, kitap ya da dergilerden ateizm propagandası yapıyor ve İslam dinini eleştiriyorsanız, o zaman yaşamınız tehlikede demektir. Sadece ateist olduğunuzu söyleyip, dine yönelik konuşmazsanız büyük olasılıkla size yine dokunulmaz ama bolca tehdit ve küfür alırsınız. İnternet, kamuoyunda fazla etkili değildir. Ama ünlü bir kişi internet üzerinden din eleştirisi yaptığında yine tehlike vardır. Çünkü ünü, ünvanı yazdığı web sayfasını bir kitap, bir dergi gibi etkin kılacaktır. Yani, sonuç olarak dine yönleik eleştiri kamuoyunu etkileyecek dereceye yükseldiğinde, bu durum İslami örgütler tarafından İslam'a saygısızlık ve saldırı olarak nitelendirilecek ve cezalandırılma gereği duyulacaktır. |
Ali Nesin ateist olduğunu açıkça söylüyor. (Ancak tabii açıkça İslam dini eleştirisi yapmıyor.)
|
ataturkte ınanmazdı ama bunu dıle getırmezdı...
|
bende Murat BeLge ve aLi Nesin'i biLiyorum..
|
Şair ve aynı zamanda bir gazetede köşe yazarı olan ÖZDEMİR İNCE de sanırım ateisttir.
|
sevgili gözi ve cvba laik arkadaşlar adam T.C ni alenen yaşadığı ilkel koşullarda aşağılıyor ve siz ona cvp veriyorsunuz harbiden sizin adınıza ben üzülüyorum laikliğin anlamını anlamamış olmanızdan ötürü sizden utanıyorum yapmayın lütfen!!!
hani namus hani çıkarsız ülke sevgisi hani pirim vermemek ? gözenelinin gördüğü ilkel koşullarlamı vatanı görüyorsunuz? aynı numaralı gözlükmü kullanıyorsunuz? yapmayın etmeyin o ilkel siz ona cvp vererek ilkelleşiyorsunuz! adam yüzünüze bakarak yazdığı sitenin farkındalığına varmayarak soru soruyor ve siz cvp veriyorsunuz nolur siz bari bu ülkenin bu kadar aşağılanmasına izin vermeyin!!!!!!!!!!!! |
lütfen ben gözeneliden nefret ediyorum bu yüzden siteden atılıyorum yazılarım baska formlara taşınıyor ama ya siz????
sizdemi bu ülkeden nefret ediyorsunuz yapmayın sadece yönetim bozuk haksız yoldan elde edilmiş rutbe ve makamlar taşıyan bir kaçtane soysuz var bu ülkede hepsi bu!!!!! |
Ulu önder Atatürk bence kesinlikle ateistti..ama o günün şartlarında ülkesinin bekası için bunu açık açık söylemedi..ee ne yapsın ata yobaz cok memlekette!!!
|
Ali Nesin
İsmet Berkan Mine G. Kırıkkanat Lale Mansur Bedri Baykam (benim tahminim bu) Celal Şengör Şimdilik aklıma gelenler bunlar. |
Elbette o gün gelecek ve TÜRKİYE'de isteyen düşüncelerini ve görüşlerini korkmadan söyleyebilecek.
Arkalarına yada önlerine Allah'ı alarak ulusu korkutanlar, dinle ahlak ve terbiye sömürüsü yapanlar birgün anlayacaklardır ki ahlak ve terbiye anlayışı sizin tekelininiz degildir. Bakın yukarıda adları sayılan tanınmış Türk Ateistlerden hangisi soyguncu, hangisi katil? Bu Ateist olupta yanlış iş yapan yok degildir demek degil. Ama 1400 küsür yıl bu Kuran masalını dinlemişiz. Ey dinciler birazda adam olun beş dakika bir Ateist'i dinleyin. Bakıyorsunuz Bizim söylediklerimizda akıl payı var, laf yetiştiremiyorsunuz hemen küfür yada ben gözeneliden nefret ediyorum, ya ben sana ne yaptım? Burda düşüncelerimi yazıyorum katılırsın katılmazsın o senin bilecegin iş. Ben hiç Muhammad'e küfür ettim mi? Biz Ateistler öyle alçaklara düşmeyiz. Muhammad'in peygamberligini ve söylediklerini kabul etmemek ona hakaret degildir asıl hakaret onun söylediklerini dogru saymak. Bununda neden böyle oldugunu burda açıkca ve kibaraca tartışıyoruz. Bırakın artık Türkiye'de dine inanmıyorum diyenler serbestçe konuşsun. Put taparların ilk Müslümanlara yaptıgı zülmü şimdi sizin gibi Müslümanlar başkalarına yapıyor. Müslümanlıgın sonunun başlangıcı gelmiştir. Bir köye giden Ögretmen o köye ışık götürür, bir hoca ise karanlıgı. |
Bir de Ece Temelkuran var bir makalesinde hiçbir dine inanmadığınıama bazen bu toplum şartlarında (tacizden)korunmak için türban takmayı düşündüğünü yazmıştı.
|
Server Tanilli de var. Onu geçmeyelim.
Marksist olduğununa göre Yalçın Küçük de bu kafilede sayılabilir. |
Aslında itiraf edemesede birçok insan dinden soğudu. Sebepleri sosyal ya da ekonomik olabilir. Ama artık insanlar eskisi gibi gerek görmüyor dine. Bence üzücü bir durum.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:30 . |