Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Şeytan'a verilen "mühlet" ihlal edildi mi ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6796)

frodo 10-07-2008 19:13

Şeytan'a verilen "mühlet" ihlal edildi mi ?

Kuran’ın kurgusuna göre ilk insan (yeni versiyonu ile ilk peygamber) Adem ve ondan yaratılan eşi “ilk günahı” yasak ağaçtan yedikleri sonucu edep yerlerinin görünmesi ile işlerler. Bu ilk günah aslında Adem’e secde etmeyerek ‘aşağılık mertebesine’ düşürülen iblisin kışkırtması ile gerçekleşir.

A’râf suresinde hikaye şöyle anlatılır:

11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı.

12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.

13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu.

14. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

15. Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi.

16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.

17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi.

18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

Burada Allah’la şeytanın arasındaki diyalog ilgi çekicidir. Şeytan kıyamet gününe kadar Allah’tan mühlet istemektedir. İnsanları doğru yoldan saptıramaya çalışacak ve Allahın “doğru yolu” üzerinde oturacaktır. Ve 15.ayet’te bu sürenin kendisine verildiği anlaşılıyor.

Ve yine anlıyoruz ki şeytan’a uyanların cezası cehenneme doluşmak olacaktır. Mühlet verilen güne kadar da Şeytan insanları yoldan çıkaracak, saptıracak ve “onların çoğunu(n) şükredenlerden” olmamasını sağlayacaktır.

Peki bu mühlet süresinde Allah verdiği sözde durmuş mudur ?

Bir tür kozmik oyuna, iddialaşmaya benzeyen süreçte “hile” yapılmış mıdır ?

Yapıldı ise baştan verilen “mühlet” ne anlama gelmektedir ?

breymin 10-07-2008 21:18

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117016)
Kuran’ın kurgusuna göre ilk insan (yeni versiyonu ile ilk peygamber) Adem ve ondan yaratılan eşi “ilk günahı” yasak ağaçtan yedikleri sonucu edep yerlerinin görünmesi ile işlerler. Bu ilk günah aslında Adem’e secde etmeyerek ‘aşağılık mertebesine’ düşürülen iblisin kışkırtması ile gerçekleşir.

A’râf suresinde hikaye şöyle anlatılır:

11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı.

12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.

13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu.

14. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

15. Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi.

16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.

17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi.

18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

Burada Allah’la şeytanın arasındaki diyalog ilgi çekicidir. Şeytan kıyamet gününe kadar Allah’tan mühlet istemektedir. İnsanları doğru yoldan saptıramaya çalışacak ve Allahın “doğru yolu” üzerinde oturacaktır. Ve 15.ayet’te bu sürenin kendisine verildiği anlaşılıyor.

Ve yine anlıyoruz ki şeytan’a uyanların cezası cehenneme doluşmak olacaktır. Mühlet verilen güne kadar da Şeytan insanları yoldan çıkaracak, saptıracak ve “onların çoğunu(n) şükredenlerden” olmamasını sağlayacaktır.

Peki bu mühlet süresinde Allah verdiği sözde durmuş mudur ?

Yapıldı ise baştan verilen “mühlet” ne anlama gelmektedir ?

sayin frado tam burasi cok önemli,neden kimse buraya dikkat etmiyor anlamiyorum,allah ademi yaratiyor secde edin diyor 1, islam inancinda sadece allah a secde edilir , hadi bunu es gecelim allah öyle istedi öyle olsun,2 ,tam orada daha havva yok dünya yok insan nesli yok,seytan nereden biliyor havvaninda yaratilicani?ikisinin dünyaya kovulacani?insan neslinin cogalacani?cok enteresan,,selamlar

Taklamakan 10-07-2008 21:22

Genesis ve Tekvin ın yazarları biliyorlardı.

Çünkü bu Adem Havva hikayesini SÜMER lerden aşırırlarken , Adem le beraber birde Havva nın yaratıldıgı soylenır Sümer mitlerinde.

Adem ın adı LULU AMELU dur. Ve manası İŞÇİDİR.

Tabi ÇOK TANRILI bir dinden TEKTANRILI bir din çıkarma aşamasında... Bu detay atlandı. Tuttu kabasakal da yakaladı.

Onların bilmediği , birgün insanların tüm bunların detayına kadar girip , araştıracakları idi.

Çok güzel bir detay yakalamıssın Sn kabasakal. Eline saglık.

Saygılar.

pante 10-07-2008 22:08

İblis'in İsminin ve Şeklinin Değiştirilmesi:

Şeytanın ismi Azazil iken, İblis olarak değiştirildiği gibi, suretide hınzır suretine değiştirilmiştir.

Şöyleki; Allah’ü teala, semavat’ı, arzı, melekleri ve cinleri yarattığı vakit, melekleri semada, cinleri de arzda (yeryüzünde) iskan etti. Cinler, Can oğulları idi. Adem a.s insanlığın babası olduğu gibi, Can da, Cinlerin babası idi. Onlar yeryüzünde yaşadılar, nesilleri çoğaldı..
Bu hadise Adem a.s’dan 60 bin sene evvel idi. Cin kavmi, 7 bin sene gibi uzun bir ömür sürdüler. Sonra aralarında haset ve azgınlık meydana geldi. Yeryüzünde fesat çıkardılar, biribirlerini öldürdüler. Allah onlara sema meleklerini gönderdi. İblisi de başlarına amir tayin etti. (Daha öncede zikredildiği gibi,o dönemde) İblis'in ismi, Azazil idi. Meleklerden daha alim idi. Azazil ile birlikte melekler, yeryüzünde indiler. Cinleri bozguna uğrattılar. Onları,denizlerdeki adalara ve dağların tepesine çıkardılar.

Bu Melekler,yeryüzünde yaşadılar. Allahü teala, sema ve arzın sahipliği ile cinlerin hazinedarlığını İblis'e verdi.
İblis'in yeşil zümrütten 2 kanadı vardı. Bazen yeryüzünde, bazen gökyüzünde, bazen de cennette Allaha ibadet ederdi. Öyleki; yeryüzünde ve gökyüzünde Allah’a secde etmediği yer kalmamıştı. Neticede gönlüne kibir girdi. İçinden şöyle dedi:

“Ben meleklerin en kıymetlisi olduğum için Allah bana bu üstünlüğü verdi.”
Sonra Allah’ü teala, İblis ve askerlerine buyurdu ki:
“Ben yeryüzünde bir halife (bana muhatap bir mahluk, Adem) yaratacağım.”
Onlar:”Bizler hamdinle sana tesbih ve takdis edip dururken, yeryüzünde fesad çıkaracak, orada kan dökecek insanımı halife kılıyorsun?” dediler.
Allah’da onlara:”Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim” buyurdu.(Bakara-30)
Allahü teala Adem a.s’mı yaratmayı murat ettiği zaman cennette onun suretini yarattı ve onu cennetin kapısında meleklerin yolu üzerine bıraktı. O anda Adem a.s’mın cesedinde henüz ruh yoktu. Melekler şeklinin güzelliğine hayret ettiler. İblisde oradan geçiyordu, cesedi görünce:”
-“Bu niçin yaratıldı?” dedi. Baktı ki içi boş-cansız, şöyle söylendi:
-“Zayıf bir yaratık.” Sonra meleklere:
-“Şu, sizden daha üstün kılınırsa ne yaparsınız?” diye sordu.
Melekler:
-“Rabbimize itaat ederiz, ısyan etmeyiz” dediler. İblis'de içinden şöyle dedi:
-“Eğer benden üstün kılınırsa elbette ona ısyan ederim, ben ondan üstün kılınsam elbette onu helak ederim.”
Sonra Adem a.s yaratıldı, içine ruh üflenildi. Cennet süsleriye süslendi. Melekler ona secde etmekle emir olundular. 500 sene secde ettiler sonra başlarını secdeden kaldırdılar. İblisi, secdeden yüzçevirmiş, ayakta dururken gördüler.
Nezaman ki Hz. Allah Adem a.s’ma cennette hayat bahşetti. Yalnızlığını gidermek içinde sol eğe (kaburga) kemiğinden Hz. Havva’yı yarattı. İblis bu duruma hasetlendi. Onları cennetten çıkarıncaya kadar vesvese verdi.
Hz. Allah Adem a.s’mı Havva validemizi, İblisi, yılanı ve tavusu yeryüzüne indirdi. Adem a.s’mı Hindistan da Serendip adasına, Havva validemizi deniz sahilindeki Cidde ye, İblisi de Basra yakınlarında bir şehir olan Eyle’ye indirdi.
İşte bu sebeple Adem a.s ve evladı ile İblis arasında kıyamete kadar devam edecek olan bir düşmanlık başlamış oldu.
Isyanının şerri sebebiyle İblisin ismi de,cismi de değiştirildi.

(Tefcirut Tesnim Fi Kalbin Selim 1/2 - Eğinli mehmet Rahmi Efendi) kitabından..

dilaver 10-07-2008 22:21

Sibiryanın Hiristiyan Yakutları arasından bir hikaye :

Şeytan İsa'nın agabeyiydi fakat İsa iyiyken o kötüydü. Tanrı dünyayı yaratmak istedigi zaman Şeytan'a "Her şeyi yapabileceginle övünüyorsun ve benden büyük oldugunu söylüyorsun; öyleyse okyanusun dibineden kum getir" dedi. Şeytan dibe daldı fakat suyun yüzüne çıktıgında elindeki kumun yıkanıp gitmiş oldugunu gördü. İki kez daha daldı ama başarılı olamadı, dördüncü kez kendini kırlangıca çevirdi ve gagasında biraz çamur getirmeyi başardı. İsa bu çamur parçasını kutsadı ve o da dünya oldu. Dünya başlangıçta düz ve pürüssüzdü. Fakat şeytan kendi iç dünyasını yaratmayı düşünerek bir parça çamuru bogazında saklamıştı. İsa bu kurnazlıgı anladı ve ensesine vurdu. Çamur parçası Şeytanın agzından fırladı ve yeryüzündeki dagları oluşturdu, yoksa eskiden her yer dümdüzdü.

Bu hikayenin avcı dönemine ait şekillerinde tanrı, isa vs yoktur, yalnızca hayvanlar vardır.

saygılarımla

Yakın gerçek 11-07-2008 11:28

Pante yazın çok güsel ve dikkat.çekici. meleklerin ve diğerlerinin bozgunculuk yapacağımızı bilmeleri cinlerdendir. Çünkü bir çok yönden bize benzerler ve bizden önce yaratıldılar.bizim onlardan hangi konuda üstün oluduğumuzu görmemiz için gerçek dünyaya gitmemiz lazım herşey zamanla sabır.secde saygıdandır melekelre onlara tapın dememiştir. ben böyle bir varlık yaopacam ona saygı duyacaksınız o sizden üstündür ben bilirim siz bilmessiniz ordaki secdeyi tapınmak olarak alamayız.Ahirette ( gerçek boyutta zaman kavramı çok farklı ) 500 sene secde ettiler yada Dünyayı 6 günde yarattık vs bunları bizim dünyamızdaki 6 güne almayın çünkü dünyanın oluşumunun uzunluğu ortadadır. yani o zaman kavramlarınada takılmayın

amenofis 11-07-2008 13:20

cınler melekler cebraıl azraıl elınde oragı var:)

yak babacım yok tum ınsanlar esıt yaratılmamıs...bundan artık emınım...hayal dunyasında yasıyo ınsan....

ıste asıl soru bu farklılık nıye..ben gormedıgıme koru korune ınanmıyoken baskaları nasıl oluyoda adı gıbı emın varlıklarından...cok karısık

hysteria 11-07-2008 13:51

"Peki bu mühlet süresinde Allah verdiği sözde durmuş mudur ?

Yapıldı ise baştan verilen “mühlet” ne anlama gelmektedir ?"

mudahale ettıgıne gor 124bın kere... hafıften hıle yapmıs gıbı duruyor.

Yakın gerçek 11-07-2008 15:35

Alıntı:

amenofis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117162)
cınler melekler cebraıl azraıl elınde oragı var:)

yak babacım yok tum ınsanlar esıt yaratılmamıs...bundan artık emınım...hayal dunyasında yasıyo ınsan....

ıste asıl soru bu farklılık nıye..ben gormedıgıme koru korune ınanmıyoken baskaları nasıl oluyoda adı gıbı emın varlıklarından...cok karısık

Belki Pompalı tüfek vardır/ taramalı falan ? He he yine güldürdün beni ya....karanlık bir giysiyle gelen orakli azrail .Pompalı tüfekle gelen cebrail alay etmek ne kadar kolay :D BUnları görünce nasıl bir tepki vericeğini allahım bana nasip etsin o şaşkın yüzünü.

frodo 11-07-2008 15:40

Alıntı:

hysteria´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117164)
"Peki bu mühlet süresinde Allah verdiği sözde durmuş mudur ?

Yapıldı ise baştan verilen “mühlet” ne anlama gelmektedir ?"

mudahale ettıgıne gor 124bın kere... hafıften hıle yapmıs gıbı duruyor.

124000 kez müdahalesinde haklılık payı olduğunu varsayalım. Çünkü peygamberler sadece tebliğde bulunmuşlar.(Muhammed Mustafa hariç. Çünkü
ona savaşma ve ganimet alma konusunda daha önceleri olmayan yetkiler verilmiş.)

Örneğin Lût kavmine olanları anlamak zor. Şeytan işini gayet güzel yapmış. Tüm kavmi baştan çıkarmış. Başlarına gelenlere bakılırsa iddialaşmada zar tutulmuş. Oyuna müdahale yapılmış.

hysteria 11-07-2008 16:19

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117195)
124000 kez müdahalesinde haklılık payı olduğunu varsayalım. Çünkü peygamberler sadece tebliğde bulunmuşlar.(Muhammed Mustafa hariç. Çünkü
ona savaşma ve ganimet alma konusunda daha önceleri olmayan yetkiler verilmiş.)

Örneğin Lût kavmine olanları anlamak zor. Şeytan işini gayet güzel yapmış. Tüm kavmi baştan çıkarmış. Başlarına gelenlere bakılırsa iddialaşmada zar tutulmuş. Oyuna müdahale yapılmış.

oyuna mudahale edılmıs, nuh tufanı, mısırdaki kuraklık, felaketler, kotu mudahale ler ıyılerden daha fazla olmus, ıyıler de mesela 7 yıl bolluk ama sonrasında 7 yıl kuraklık gıbı,halbuki kuralları cıgneyenın seytan olması gerekmez mi?

Yakın gerçek 11-07-2008 16:22

Acaba şeytanın / nefsimizin bize neler yaptığını anlamak çokmu zor ?? Etrafına bak kendine bak LoL ? hangi müdahaleden bahsediyorsunuz.

aspendos 11-07-2008 19:28

demek ki bu nuh tufanı olsun lut kavmi olsun diğer kavimler olsun tarihde altın harfler ile yazılmış olup herbirinde şeytanın oyununa gelen insanoğlu . ve sonunda ziyana uğrayan gene insanoğlu .

allah kuranı kerimde demiş idi , bana tabii oldukları müdettce onlaraın üzerinde hakimiyet kuramazssın ancak kandırdıkların ile birlikde cehennemde hepinizi harcarım der allah .

biraz değişik cümle tarzı kullandım ama olsun .

demekki şu an ki update dünya bir krize ve sarhoşluğun eşiğiden dönemeden kıyametin yaklaştığını ve allahın diğer kavimlerin helak ettiği gibi bir son helak ile kıyameti yaklaştırmış bulunuyor .

arkadaşlar kıyamet çok yakındır . zaman olarak saatini ancak allah bilir . ama bu şu anki dünyanın düzenine bakılırsa şeytan çok başarılı olmuşdur .

şeytana uyanların hepsini cehennemde yakarım buyurması da insanı ister istemez ürkütüyor .

kimisine göre boş bir vaad den öte değil . ama herkez mi yanılıyor ?

değil tabiiki aklı olan zaten allahın izni ile cehennemde yanmaz .

bilen ile bilmeyen bir olurmu hiç ..

ozgur_beyin 11-07-2008 22:19

şeytana uyanların hepsini cehennemde yakarım buyurması da insanı ister istemez ürkütüyorASPENDOS
aspendos senin adın aSEVİNDİM
kendini yırtanlardan sanıyorsun sanırım

metalheart 11-07-2008 23:05

ama bu şu anki dünyanın düzenine bakılırsa şeytan çok başarılı olmuşdur .
aspendos.....

iyi de usta
ne anladık biz bu işten ???

demek ki yaratan bişeyleri es geçmiş arada
ya da şeytanı epey sağlam yaratmış ????
ya da şeytan yaratanı bu gidişle alt eder ...sen naparsın bilemem :)

en kötü ihtimal cennete giriş sınırlı sayıda herhalde.....olay gene sana patlıyor :)

pante 12-07-2008 00:06

Alıntı:

ama bu şu anki dünyanın düzenine bakılırsa şeytan çok başarılı olmuşdur .
aspendos.....

iyi de usta
ne anladık biz bu işten ???

demek ki yaratan bişeyleri es geçmiş arada
ya da şeytanı epey sağlam yaratmış ????
ya da şeytan yaratanı bu gidişle alt eder ...sen naparsın bilemem

en kötü ihtimal cennete giriş sınırlı sayıda herhalde.....olay gene sana patlıyor
Allah-şeytan masalında İblis, şeytanca bir kurnazlıkla yaratılanların nefs açığını yakalamış ve bu açık dolayısıyla başarılı olacağına emin olarak Allah'la boy ölçüşmeye, iddialaşmaya girişebilmiştir.
Yoksa mümkün mü melekler içinde en akıllısı, en kurnazı yaş tahtaya bassın.

Bu iddianın, aralarındaki sözleşmenin detaylarını bilmiyoruz.
Belki de iddiayı kazandığında cezadan da yırtacaktır.

Bu masalda çelişkiler, kafa karıştıran mantıksızlıklar çok fazla.
Örneğin, Allah'ın herşeyi ezelden bildiği inancına ters düşüyor bu masal.
O zaman şeytanın ne suçu var? diye sorulabilir.
Şeytanında mı cüzi iradesi vardı dersiniz?
Peki ya şeytan cüzi iradesini doğru kullanıp o da diğer melekler gibi itaatle Adem'e secde etseydi, cehennem ağzına kadar dolup ta "Daha yok mu?" demeyecek miydi?
O zaman insanlar hep cennetlik mi olacaktı?

Bu masalda Allah'ın bir tuzağı var gibi geliyor.
Sanki şeytanla bir işbirliği var..

metalheart 12-07-2008 00:16

pante'ye kesinlikle katılıyorum...

arada biryerde bir bityeniği var ...
aman dikkat ....:)

asinar 12-07-2008 00:38

Şeytan'ın Adem ile Havva'yı yoldan çıkarması masalında bazı çelişkiler var.

A'raf, 13- (Allah:) 'Öyleyse oradan in, orada büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin.'

A'raf, 18- (Allah) Dedi: 'Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım.'

Yukarıdaki iki ayette, " .... oradan in / ... oradan çık," ifadelerinde "ora" denilen yer neresi? Cennet olsa gerek. Yani Allah Şeytanı cennetten kovuyor. Adem ile Havva'ya da "Siz cennette yaşayın ama şu ağaca dokunmayın," diyor. Arkasından bir de bakıyoruz ki Şeytan cennete gelip Adem ile Havva'yı kandırıp cennetten kovulmalarına sebep oluyor. E, peki Şeytan cennetten kovulmamış mıydı? Cennete nasıl geliyor da Adem ile Havva'yı kandırıyor? Kovulduğu yere, Allah'a rağmen nasıl tekrar giriyor?

Bir başka çelişki;

Haşr, 16 - Durumları, şeytanın durumuna benziyor. Hani, şeytan insana, "Küfret/inkâr et!" der, insan küfür ve inkâra sapınca da şöyle konuşur: "Vallahi ben senden uzağım; ben, âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım!"

Yukarıdaki ayette Şeytan Allah'tan korktuğunu söylüyor ama aynı Şeytan yaratılış masalında "Adem'e ne diye secde edecekmişim?" diyerek Allah'a dayılanıyor.

Ey inananlar ! Hiç aklınızı işletmez misiniz? İman sizin beyninizi bu denli mi esir almış? İnsaf ! Masallara inanmayan sizler bu abuk subuk hikayelere, sırf kutsal bellediğiniz bir kitapta yazılı diye nasıl inanırsınız?

Bir de, şeytanlardan bazılarının mesleği filan da varmış !

Enbiya, 82 - Kendisi için dalgıçlık eden, daha başka iş de yapan bazı şeytanları da onun emrine verdik. Biz onları koruyup gözetiyorduk.

Sad, 37 - şeytanları da onun emrine verdik. Hepsi bina ustası ve dalgıçtı.

Bu şeytanların sosyal güvenceleri de var mıydı? Sigorta primleri yatırılıyor muydu? İş kazası geçirdiklerinde, kim tarafından, nasıl tedavi ediliyorlardı? Tedavi masrafları kim tarafından ödeniyordu? İş kazası sonucu ölüyorlar mıydı hiç? Demek Allah istese şeytanları da birilerinin emrine verip çalıştırıyor ha? Adem'e secde etmeyi reddeden Şeytan, başka insanların emrinde çalışmaya gelince gıkı çıkmıyor.

Bir hadiste, ezan sesini duyan şeytanın "yellene yellene" kaçtığı anlatılıyor. "Ateşten yaratılmış olan şeytan nasıl oluyor da 'yelleniyor' ?" diye bir soru aklınıza gelmiyor mu hiç? Bir de "Allah bize düşünmek için akıl vermiş," dersiniz.

Yakın gerçek 12-07-2008 10:10

Asinar bizde toprakdan yaratıldık kafana çiçek dikebiliyormusun ? fotosentezde yapabiliyormusun ne kadar tutarsız.basit kelime bunlar. Cennetten Kovulurken Yalvararak mühlet istemiştir.Allahta kıyamete kadar vaktin var demiştir.Şeytan genel olrak ( cindir) e cinlerde bizim gibi Hemen hemen aynılar( yani meslek ve güç farklılıklaır olması normal Onlar bizden önce yeryüzüne gönderilmiş sonra bozguncluk yapmıştırlar Ah şu nefs) hangi yönden onlardan üstünüz bilemeyiz. bilseydik şu durumda olmazdık.YAni cin / şeytan diyince kafasında koca bir mangal alev alev yanan bir yaratığı canlandırma bu senin acizliğindir.Olurda fotosentez yapan üstünden çim çıkan hani biz toopraktanızya böle bir insan görürsen ozamna gel caf caf şaka yap.Allahtan koksa bile kibirine yenik düşmüştür.Allah bir kere bir şeye ol der yada herhangi bir şekilde kast ederse daha geri dönüşü yoktur.sonradan şeytanın acizliği ondandır. gel kara gözüne yanan kafana seni affettim şeytan denilecek değil şu basit dünya terimleriyle orayı anlamaya anlatmaya çalışma. Başka çelişkiye düştüğün veya anlayamadığın yada 4 yaşında çocuk aklıyla kavradığın bi şey olursa ben burlardayım sayın fotosentez yapabilen deniz toprağı FSSSS.

asinar 12-07-2008 11:44

Yakın gerçek,
Topraktan yaratıldığına inanan sensin, ben değilim. Bu yüzden kafamı saksı yerine koyup içine çiçek dikmeyi asla düşünmedim, düşünmem, ama senin düşündüğün belli oluyor. "Basit kelime bunlar," diyerek benim eleştirilerime yanıt verdiğini sanıyorsun, ama bu konudaki aczini ortaya koymuş oluyorsun. Ben cinlere de meleklere de inanmam. Bütün bu masallar bana gülünç gelir. Ama sen savunmaya çalıştığın konularda bile bilgi sahibi değilsin. Kur'an'da bir ayette, İblisin melek olduğu diğer bir ayette ise cinlerden olduğu anlatılır. Allah Şeytan'ın melek mi, cin mi olduğu konusunda bile ikircimli... Varlığına bile inanmadığım bir şeyi "kafasında kocaman bir mangal, alev alev yanan bir yaratık" şeklinde hayal etmem mümkün değil. Sen bize tarif et de öğrenelim. "Basit dünya terimleriyle anlayamadığım, anlatamadığım" bu şeyleri sen o yüksek algılama gücünle bize bi anlatsan da biz de biraz aydınlansak, ha? Benim dört yaşında bir torunum var. Ona sık sık masallar anlatır, masallarda kendi uydurduğum şahsiyetlerden söz ederim ona ve o bunların gerçek olduğunu sanır. Örneğin, yemeğini yemezse, ŞIMIDAN'ın gelip bütün oyuncaklarını götürüp başka çocuklara dağıtacağını söylediğimde buna inanır. Senin aklının da torunumunkinden daha gelişmiş olmadığı anlaşılıyor. Şimdi sinirlenmeden, sakin sakin, yukarıda yazdıklarıma - işin espri kısımlarını bir kenara atarak - adam gibi cevap vereceksen ver. Allahtan korkan Şeytan nasıl Allaha kafa tutar da Adem'e secde etmeyi reddeder? Bir yandan insana Allah'tan korktuğunu söyleyip öte yandan insanı azdırmaya çalıştığını söylemek ne kadar mantıklı? Cennetten kovulan Şeytan nasıl cennete geri gelip Adem ile Havva'yı yoldan çıkarır? Allah kovulmuş olan Şeytan'ın cennete girmesini engelleyemez mi? Her şeye kadir olan Allah, Şeytanla neden rekabete girme gereği duyar? Cinlerin de "bizim gibi, hemen hemen aynı" olduğunu nereden biliyorsun? Ama yine yukarıda zırvaladığın gibi cevap vereceksen hiç zahmet etme.

aspendos 12-07-2008 20:19

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117306)
Allah-şeytan masalında İblis, şeytanca bir kurnazlıkla yaratılanların nefs açığını yakalamış ve bu açık dolayısıyla başarılı olacağına emin olarak Allah'la boy ölçüşmeye, iddialaşmaya girişebilmiştir.
Yoksa mümkün mü melekler içinde en akıllısı, en kurnazı yaş tahtaya bassın.

Bu iddianın, aralarındaki sözleşmenin detaylarını bilmiyoruz.
Belki de iddiayı kazandığında cezadan da yırtacaktır.

Bu masalda çelişkiler, kafa karıştıran mantıksızlıklar çok fazla.
Örneğin, Allah'ın herşeyi ezelden bildiği inancına ters düşüyor bu masal.
O zaman şeytanın ne suçu var? diye sorulabilir.
Şeytanında mı cüzi iradesi vardı dersiniz?
Peki ya şeytan cüzi iradesini doğru kullanıp o da diğer melekler gibi itaatle Adem'e secde etseydi, cehennem ağzına kadar dolup ta "Daha yok mu?" demeyecek miydi?
O zaman insanlar hep cennetlik mi olacaktı?

Bu masalda Allah'ın bir tuzağı var gibi geliyor.
Sanki şeytanla bir işbirliği var..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

böyle birşey olsaydı varsayımı geçersizdir . çünki şu an öyle bir durum sözkonusu olması mümkin değil allahın ezeli bilgisi sıfatı eksik olur idi .

allahın ezeli bilgisi olduğu için zaten kuranı kerimde cennet cehnnemden bahsediyor . bir düzen kurmuş o düzenin içine bütün kainatı dahil etmiş .

işde olay burada kendini zeki ve alim sanan şeytan bir anlık gafleti ve gururu onu helak etti . emre itaat etmedi rahatlık battı .

şimdik aynı tavır ve hareketler sözer ateizmde mevcut . nerde allah ben ona kafa tutuyorum gücü var ise gelsin gibilerinden meydan okuyorlar .

deiğim gibi allah geçmiş ümmetlerdeki kavimlerin helak olaylarını örnek gösteriyor .

hani insan insanı gaza getirir ya hemen zıplar işde bu insan için geçerli bir durum .

allahın sabrı ve geçmişdeki kudret gösterisini şimdilik kıyamete kadar ertelemesi ateizmi dahada kışkırtıyor ve sabırsızlık ,ile azabın onlara gelmesini bekliyorar ..

vaad edilen gün kesin mutlak gelicek diyor cenabı allah . ama çok bilmiş ilim adamları böyle bir şeyin söz konusu olamıyacağını ve bir hayalden itibaren olduğunu söylüyorlar .

çünki ilim adamları kapasitenin sınırında oldukları için ötesini kavrıyamıyorlar ve mantıklarına ters geliyor . buda onları inkara sebebiyet veriyor ...

asinar 13-07-2008 00:11

"çünki ilim adamları kapasitenin sınırında oldukları için ötesini kavrıyamıyorlar ve mantıklarına ters geliyor . buda onları inkara sebebiyet veriyor ..."

Aspendos o sınırı aşmış olduğu için gayet kolaylıkla ve net olarak anlıyor ve kavrıyor(!) Şu müslümanların bilim adamlarına neden bu kadar hınç duyduklarını bir düşünmek gerek. Bu bir kompleksin dışa vurumu mu acaba?

Bir de şu müslümanlar güzelim dilimizin içine etmeden, noktalama işaretlerine dikkat ederek, doğru dürüst, anlaşılır cümleler kursalar çok sevineceğim doğrusu. Onların yazılarını okurken, ne demek istediklerini anlamaya çalışımaktan yoruluyorum doğrusu.

qw19 13-07-2008 01:28

Aspendos'un tüm derdi ateistlerle Allah adına mücadele ediyimde, yağcılıkta çığır açarak cennete asaleten gireyim derdinde, kontenjana risk edemez, ödü patlıyor, çünkü Allah'ın sözü var cehennemi sizlerle dolduracağım diye, şunun şurasında ateistler kaç kişi, yetmez cehennemi doldurmaya.

Ben de amma kurgu yaptım sanki Aspendos bunu akıl edecek.

Neyse devam Aspendos, Ateizmle mücadeleye, dimi ya tutarsa.

Aslında göle maya çalsan daha fazla şansın varya, olsun.

Selamlar.

Yakın gerçek 13-07-2008 06:34

Vgm biz neden Korkalım ? sadistmiyim canimiyim katilmiyim hırsızmıyım ? yada aspendos tanımıyorum ama Biz neden korkalım ?Yada ulan günahım çok 1-2 ateist bulayım bunları Müslüman yapayım 3-5 sevap alayım ateşten kurtulayım .Ya hangi günah sonucu ben cehennemden korkayım yada senin gibi düşünmeyen bir adamı müslüman yaparak ondan bir sevap bir ümit bekleyim :S Sen şu aciz Halinle Allaha karşı gelebiliyorsan Baş melekliğe kadar gelmiş ve kibrine yenilmiş bir varlıkta pişman olsada bir anlık gavlete düşmüştür. sen hangi meziyetine göre bu kibire sahipsin ? para / inanılmaz güçler / zümrüt kanatlar ? neye göre bu kibir arkadaşlar.Sümer / mısır / maya masallarına inanıp ki bunların içeriği asla tam bilinemez yok olmuş dil / kültürler biri çıkıp şudur budur demesi çok saçma. Neyse bu yüksek ilim sahibi Sümerlerin mayaların nasıl yok olduğu aşikar yoksa kurandaki gibi verilen ilimden sonra uyarılmışlar ? ve hala salak çok tanrılı dine inanıp helak olmuşlar ? yada kuranda yazanları onlar önceden yazmışya ? sonra sıkılmışlar yok oluş sebeplerini yazamadan tası tarağı alıp kaçmışlar ? LoL !!!

breymin 13-07-2008 18:39

Aspendos sana 2 defa seytani sordum ikisindede tarif edemedin 100 defa sorsam gene tarif edemezsin edemezsin cünkü din kitaplarindaki seytan masaldir sana kisaca seytani ben anlatayim:
Dilaverin yazdigi gibi insan avci ve toplayiciyken insandi ne zaman topragi islemeye basladi icinde ikinci bir duygu gelismeye basladi yani biz insanlarin icinde seytani ve rahmani duygular vardir,insan yalan ve hile kullanirsa seytana uyar ama yalan ve hile hayat tarzi olmusssa o artik seytanlasmisdir insanin yüzü karakterine göre sekil alir bir insanin ici neyse yüzüde odur mesela kör imama bakdinmi seytani görürsün mollalara bakincada seytani görürsün bir yazinda abdestin ruhunu temizlediyini yazdin insan ruhunu seytani duygulardan arindirarak temizler bir insan sürekli yalan dolanla yasayip hemde rahmani olamaz (ben sahsen yalani ve hileyi sadece mollalara karsi kullanirim)dünyanin bütün milletlerinde seytan ve insan vardir( ben sahsen bir tanriya inaniyorum ama hakkinda bildiyim teksey hayatin kaynagi oldugu ve öldükden sonra seytanlari ve insanlari ayiracagi).
Aspendos dinler tarihinde 2 insana hayran kaldim biri isa diyeri turan dursun turan abiyle kurani daha iyi anladim isa da mollalari lafla tokatlardi sizin icin incili ezberleyim sizlere onunla cevap vericem.
Aspendos bizleri sürekli muhammedin pesine davet ediyorsun Ali yi bozuk para gibi harcayan muhammet bize ne yapar dersin?sen bizi kerizmi sandin?neyse simdilik hosca kal

aspendos 13-07-2008 18:53

kabasakal ,

sana şeytanı çok güzel tarif ettim sen okumadın veya istediğin cevabı alamadığından anlamamazlıkdan geldin .

aslında şeytanı anlatmama gerek yok ateizm şeytanın tam kendisi . şeytanda insanları kandırıp allahın yolundan uzaklaştırmak için hertürlü fitneyi fesatlığı sokarak insanları kandrıp cehenneme sürüklüyor ve davet ediyor .

ateizm de aynı şekilde insanların beyinlerini aklınca yıkayıp acaba mı dedirterek fitne sokmak ve cehenneme yanlarına diğer insanları götürebilmek çabası içindeler .

sizlerin zerre kadar ilminiz ile allahın ilmine karşı gelmeniz zaten mümkin değil olması da zaten olanaksız . allah sizlerin içinizdekini sizden daha iyi biliyor .

dilediğin kadar kendinden emin ol içindeki kalbinden geçireni seni yaratandan daha iyi bilen yok .

boşa emek boşa çaba gereksiz bir yol üzerinde ömrünü dünya nimetleri ve öldükden sonra yok olup gidecek havasında .

ateizm çok çok büyük yanılgıda olduğunzun farkına bakalım nezaman varacaksınız .

kabasakal ister incili ezberle ister turan dursunu ezberle dilediğinle karşıma gel dilersen en alim kitaplar ile gel tek bir ayet yeter de artar anlıyana .

hz aliyi bozuk para gibi harcadığını ileri sürdüğünü bana bir açıklasana anlatsana .

aspendos 13-07-2008 18:56

Alıntı:

asinar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117532)
"çünki ilim adamları kapasitenin sınırında oldukları için ötesini kavrıyamıyorlar ve mantıklarına ters geliyor . buda onları inkara sebebiyet veriyor ..."

Aspendos o sınırı aşmış olduğu için gayet kolaylıkla ve net olarak anlıyor ve kavrıyor(!) Şu müslümanların bilim adamlarına neden bu kadar hınç duyduklarını bir düşünmek gerek. Bu bir kompleksin dışa vurumu mu acaba?

Bir de şu müslümanlar güzelim dilimizin içine etmeden, noktalama işaretlerine dikkat ederek, doğru dürüst, anlaşılır cümleler kursalar çok sevineceğim doğrusu. Onların yazılarını okurken, ne demek istediklerini anlamaya çalışımaktan yoruluyorum doğrusu.

ne demek istediklerini anlamaya çalışımaktan yoruluyorum doğrusu.

çalışımakdan !!!!!

Evet haklısın çok doğru söylüyorsun ...

metalheart 13-07-2008 18:58

yakın gerçek
aciz,kibirli,düşünemeyen gibi sıfatları kendin için sakla...
biz senin gibi devekuşu misali kafamızı kuma gömüp,etrafta olup bitenleri görmüyorsak yoktur gibi bir gaflet içinde değiliz...

burada ahkam keseceğine önce biraz tarih,arkeoloji,antropoloji içerikli yayınları oku....mümkünse harun yahya olmayan ....

nesli tükenmiş bir sürü canlı var...dinazorlar dahil..yoksa onları da mı yok sayıyorsun yada onlarıda mı allah helak etti ???

sonrada buraya gelip sümerleri mayaları allah helak etmiştir safsatası yapıp yer işgal etme..

evrensel-insan 13-07-2008 19:00

Saygideger arkadaslar;

Seytan insanoglunun dusuncesinde ve davranisindadir. Her birey kendi seytanina kendisi-bilerek ya da bilmeyerek-muddet verir. Seytanin insanoglu acisindan yasami da; ne zamanki insanoglu, dusunce ve davranisinda insanlasacak ve insanlik sunacak ve bunu evrensel temelde basaracak; iste o zaman hem kendi kisisel seytanini, hemde insanoglunun genel seytanini oldurecek. Seytanin omru o zaman bitecektir.

SEYTANI YARATAN DA YASATAN DA BIZLERIZ. ONUN EBEDIYEN OLUMUNEDE YINE BIZ INSANLIK BILINCIMIZLE KARAR VERECEGIZ.

Yeterki bunun bilincine varalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aspendos 13-07-2008 19:49

NAHL SURESİ DERKİ :

98. Kur’an okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah’a sığın.

99. Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hakimiyeti yoktur.

100. Şeytanın hakimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir.

vartor 13-07-2008 21:06

Allah seytanla iddiaya girerek, onun gucunu tanimis olmuyor mu?
Aspendos, ateistler dunyada seytana uydugunu soyleyebilecegin en olanaksiz guruptur. Tanriya inanmayan bir insan, onun seytani yarattigina da inanmaz. Gercek bu kadar basit.

asinar 13-07-2008 21:31

Şeytanların da - tıpkı Allah gibi - vahiy gönderdiklerini biliyor muydunuz?

breymin 13-07-2008 21:39

Aspendos
Islam bir siyasetdir ,politikadir islam bir kandirma sanatidir biryerde kara dediyine birbaska yerde ak diyor bu aldatmaca sanatidir kuran muhammedin karakteridir sürekli asmaya kesmeye vede yakmaya merakli muhammet o sizi allahla kandiriyor ama siz uyuyorsunuz bir peygamber silah kullanmaz arkasinda allah olan bir insanin kacip magaralara saklanmayada ihtiyaci olmaz bak turan dursun kacip saklandimi?gene söylüyorum islam bir din deyil bir aldatmaca sanatidir icinde hile ve aldatmaca olan hicbirsey tanridan olamaz o sadece seytanidir vede seytandandir,benim atalarim islam fitnesi anadoluya kilic zoruyla gelene kadar kendi aralarinda cok daha iyi yasiyordu ne zaman islam fitnesi geldi ondan sonra komsu komsuya düsman oldu insanlar diri diri yakilmaya baslandi acik konusuyorum mollalarida allahlarinida sevmiyorum tarif etdikleri allah kendi karakterleri gecen mollanin biri yanima geldi ben onun ne konusacagini cok iyi bildiyimde yahu su kenelerde cok olmaya basladi dedim basladi zirvalamaya cenabi allahin insanlara cezasidir zaten kuranda yaziyor ben size hertürlü belayi halk edecem söyledir böyledir o molla allahi tarif ederken aslinda kendi karakterini tarif ediyor.
aspendos senin agzinda sakiz olmus bizler dünya mali icin yasiyormusuz falan filan burada gene kandirma sanatini kullaniyorsun ,allahla kazandigim 25 milyar dolarin keyfini amerikalarda ben cikarmiyorum , biraz insaf yahu insanlari seytanca kandirip jetskilerle ben dolasmiyorum.
Ali konusu cok uzun aspendos o konuya girmek istemiyorum ama kisaca anlatayim ali muhammedin en sadik adamiydi ali onun icin ölüm döseyine bile yatdi ama giderayak örgütünü ona birakmadi birakamazdida cünkü o örgütü osman bekir ve ömerle güclendirmisdi yukari tükürse biyik asagi tükürse sakal neyse bu konular beni fazla ilgilendirmiyor.yüce rabbim bizi mollalardan ve allahlarindan koru ,,amin

aydoe 13-07-2008 22:18

Şeytana verilen mühlet bitmedi.
Şeytana verilen mühlet ahiret gününe kadardır,ahiret günü olmayacağından ,şeytanın da mühleti bitmez.
İnsanoğlu var olduğu sürece şeytan ve şeytanlar da var olacaktır.
Olmayan şeytanı var eden insanın,şeytanı da rahat bırakmayacağı,Tanrıları da bir süre daha kullanmaya devam edeceği açıktır.

aspendos 13-07-2008 22:24

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117609)
Aspendos, ateistler dunyada seytana uydugunu soyleyebilecegin en olanaksiz guruptur. Tanriya inanmayan bir insan, onun seytani yarattigina da inanmaz. Gercek bu kadar basit.

peki vartor madem senin sorduğun soru için cevap arıyorsan . hani bu soruyu sorarak kendin de inanmış ve allahın onun gücünü tanımış olduğu kanısına varıyorsun .

işte tanrıya inanmıyan bir insan onun şeytanı yarattığına inanmamış insan olarak , onun gücünü tanımış olmuyormu demesi ile çelişkiye giriyorsun .

umarım damardan olmadı bu cümlem ...

aspendos 13-07-2008 22:29

Alıntı:

kabasakal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117614)
Aspendos
Islam bir siyasetdir ,politikadir islam bir kandirma sanatidir biryerde kara dediyine birbaska yerde ak diyor bu aldatmaca sanatidir kuran muhammedin karakteridir sürekli asmaya kesmeye vede yakmaya merakli muhammet o sizi allahla kandiriyor ama siz uyuyorsunuz bir peygamber silah kullanmaz arkasinda allah olan bir insanin kacip magaralara saklanmayada ihtiyaci olmaz bak turan dursun kacip saklandimi?gene söylüyorum islam bir din deyil bir aldatmaca sanatidir icinde hile ve aldatmaca olan hicbirsey tanridan olamaz o sadece seytanidir vede seytandandir,benim atalarim islam fitnesi anadoluya kilic zoruyla gelene kadar kendi aralarinda cok daha iyi yasiyordu ne zaman islam fitnesi geldi ondan sonra komsu komsuya düsman oldu insanlar diri diri yakilmaya baslandi acik konusuyorum mollalarida allahlarinida sevmiyorum tarif etdikleri allah kendi karakterleri gecen mollanin biri yanima geldi ben onun ne konusacagini cok iyi bildiyimde yahu su kenelerde cok olmaya basladi dedim basladi zirvalamaya cenabi allahin insanlara cezasidir zaten kuranda yaziyor ben size hertürlü belayi halk edecem söyledir böyledir o molla allahi tarif ederken aslinda kendi karakterini tarif ediyor.
aspendos senin agzinda sakiz olmus bizler dünya mali icin yasiyormusuz falan filan burada gene kandirma sanatini kullaniyorsun ,allahla kazandigim 25 milyar dolarin keyfini amerikalarda ben cikarmiyorum , biraz insaf yahu insanlari seytanca kandirip jetskilerle ben dolasmiyorum.
Ali konusu cok uzun aspendos o konuya girmek istemiyorum ama kisaca anlatayim ali muhammedin en sadik adamiydi ali onun icin ölüm döseyine bile yatdi ama giderayak örgütünü ona birakmadi birakamazdida cünkü o örgütü osman bekir ve ömerle güclendirmisdi yukari tükürse biyik asagi tükürse sakal neyse bu konular beni fazla ilgilendirmiyor.yüce rabbim bizi mollalardan ve allahlarindan koru ,,amin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kuran muhammedin karakteridir sürekli asmaya kesmeye vede yakmaya merakli muhammet o sizi allahla kandiriyor ama siz uyuyorsunuz bir peygamber silah kullanmaz arkasinda allah olan bir insanin kacip magaralara saklanmayada ihtiyaci olmaz .

güzel kardeşim madem çok biliyorsun aç kuranı kerimi uyarıcı ve müjdeleyici ayetleri tek tek ele al ve gör bakalım senin dediğin sürekli asmaya kesmeye vs.. mi ?

bana asmaya ilişkin kaçtane ayet sayabilirsin ?

kesmeye ilişkin kaçtane ayet sayabilirsin ?

birde cehennem kaç defa geçer kuranı kerimde ve cennet kaç defa geçer kuranı kerimde .

kuranı kerimi bilmediğin ortada atarkende biraz mantıklı ve ispatlı at dostum .

buyur bu saydııklarımı bana bir göster ..

breymin 13-07-2008 23:33

Haklisin aspendos ben kurani fazla bilmem ilk okudugumda tevratdan calindigini görünce birköseye atdim birdahada elime almadim okumamada gerek yok, benim efendimde agaci meyvesinden tani der zira iyi agac iyi meyve kötü agacda kötü meyve verir der iyi agac kötü meyve kötü agacda iyi meyve vermez der,mollalara bakinca kuranin ne oldugunu görüyorum zaten,sen sürekli bize dünya icin dünya icin diyorsun peki sen bana birtane islami cemaat göster aclari doyuruyor hastalari iyilestiriyor sakatlara yardim ediyor birtane göster aspendos,gösteremezsin sizler allah icin parmaginizi bile oynatmazsiniz , sizleri tanimiyormuyum saniyorsun?bunlar sizin yapacaginiz isler deyil aspendos,islam bunlari size yapdiramaz cünkü islamin kendisi bir fasizmdir fasizmden ancak fasizm cikar güzel seyler cikamaz sizler ancak halki sömürür setskilerle dolasirsiniz amerikalarda gününüzü gün edersiniz,tekrar ediyorum fasist mollalari ve fasist allahlarini sevmiyorum er yada gec anadoludan geldikleri yere geri gidicekler ,bizim insanlari diri diri yakdiran fasist bir allaha ihtiyacimiz yok.

zeitgeist 14-07-2008 01:22

Allah "Ademe secde et" diyor...melekler secde ediyor...şeytan sa...
"du bi lan,,allah beni sınıyor olabilir...taptıktan sonra belkide meleklere ,sizleri yaradan benden başkasına nasıl taparsınız diye fırça çeker ve onları cezalandırır...evet evet bu bir sınav olmalı adem'e secde etmemeliyim" diye düşünmüş olamaz mı???

vartor 14-07-2008 06:56

Eee, seytan bu, adini bosa almamistir herhalde, ne de olsa hep allahin etrafinda dolanmis, ne bekliyecegini bilmesi lazim, baska turlu dusunmus olmasi beklenemez zaten.

Yakın gerçek 14-07-2008 10:55

Alıntı:

metalheart´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 117587)
yakın gerçek
aciz,kibirli,düşünemeyen gibi sıfatları kendin için sakla...
biz senin gibi devekuşu misali kafamızı kuma gömüp,etrafta olup bitenleri görmüyorsak yoktur gibi bir gaflet içinde değiliz...

burada ahkam keseceğine önce biraz tarih,arkeoloji,antropoloji içerikli yayınları oku....mümkünse harun yahya olmayan ....

nesli tükenmiş bir sürü canlı var...dinazorlar dahil..yoksa onları da mı yok sayıyorsun yada onlarıda mı allah helak etti ???

sonrada buraya gelip sümerleri mayaları allah helak etmiştir safsatası yapıp yer işgal etme..

Zeki arkadaşım siz çok okumuşsunuzya / yok olmuş ölü dilleride çözüp anlamlandırmışsınızya / neye göre nasıl anlam verdiyseniz. Bana Anlat bu kadar dehaya sahip medeniyetler minimetrik matematik / ilim / bilim herşeyi hesaplayıp bide yazı / çiziyle uğraşmışlar. Duvarlara herşeyi yazmışlar / Porno hikaye bile yazmışlardır az daha raştırın LoL .Neden yok oluş sebepleri yok ? Hastalık / geldi / başka kavim geldi yada biz artık dolgunluğua oluştuk toplu öte nazi yapıcaz. etc etc ..Aciz diyorum Allah ve Gücü karşısında. Yoksa kendimizi küçütmek için değil.Dinazorların Tek amacı toprağı Zenginleştirmek / ve petrol olmak.Okadar iri yaratıklar ondan var.bit kadar olsalar toprağı ne kadar zenginleştire bilir ne kadar fosil / petrol ve daha nice yararlarla bize faydaları olabilir. Tabiki Onlarıda Allah yok etti.Kalıntıları var nasıl öldüklerini bile anlayabiliyoruz Bilim adamları sağ olsun onları neden yok sayalım ? mayalarıda yok sayan yok. Nerde bunların yok oluş destanı Yada yok olmuş bir yazı türünü 6bin yıl önceden biri geldi biz bunları anlattık şu şekilde İsayı anlattık etc etc mi dedi ? Bide harun yahya kimdir bilmem rast gele nette buldum okudum. Sen yazdıklaırnı hangi kaynakdan alıyorsun ? harun yahya ki tanımam sallıyor sizin kaynaklarınız yalan makinasıylamı tastikleniyor ? Sen bügün yok olmuş ne anlattığı bile aşıkar deve kuşu masallarına inandığın için dinden çıkmışsın bana hangi masalldan bahsediyorsun ? bizde hertürlü cvp var.Ya ayrıca Bazen diyorsunuzki hani nerde bun cinler sen birebir görsen Allaha inanıcanmı ? Yoksa aa zaten bunları sümerlerde söylemiş bumu kanıt dicen tabiki 2cisi .Ne görürsen gör ne duyarsan/ okursan oku inanmayacağın belli.Kendiznizi aa şu nasıl bunu kanıtlayın diye yırtmayın.bakarakan link verirsinizya bizim gönlümüz gözümüz mühürlü anlamayız ..Bunu yapan sen kendinsin dedimya ne olursa olsun inanmayacaksın.YA yanlış gördüm yada zaten bunlar sümerleredede var diyip yırtıp atıcam bunu cin örneğinden verdim genişlete bilirsinde.O mührü vuran kendinsin çünkü beynin bir defansa geçmiş ne olursa olsun yok yok olamaz defansında.O mührü açmak için daha derin düşünmen gerekicek.O yavaş yavaş açılır..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:09 .