![]() |
İslamı Anlayamayan Ateistler
Sevgili Arkadaşlar,
Benim Şahsen Aiteistler Üzerinden Gördüğüm Kadarıyla Ateistler Niçin Var Olduklarını ve Dünyadaki Amaçlarının Ne Olduğunu Bilmedikleri İçin Ateistlik Gibi Bir Sapkınlığa Düşmüşlerdir. Şimdi İslamı ve İnsanı Kısaca Bunlara Anladıkları Dilden Anlatalım, Gerçi Anlamayacaklardır Ama biz Yinede Anlatalım... Forumlara Katılan Modern ve Bilimci Ateistlerinin Tesbitlerime Göre Yaşları 18 -32 Arasındadır.. Evet Bilimci Ateistler Hepsiniz Lise'yi Bitirmiş Olsanız Gerek ve Üniversite ye Girebilmek İçin Milyarlarca Paralar Harcanıyor.. ve Tam 1 Yıl Boyunca Geceli Gündüzlü Çalışıyorsunuz.. Peki Amaç Ne ? Üniversite Sınavı Olan OSS'yi Kazanmak ve Başarılı Olup Hayatınızın Geri Kalanında Sizi Rahata Erdirtecek Olan Mesleği Almaktır.. (Dr. Müh. Mimar Vb.) Peki OSS Sınavını Kazanamayanlar Ne Oluyor ? Yeni 1 Yıl ve Tekrar Milyarlarca Masraf ve Geceli Gündüzlü Ders Çalışma ve Eğitim Kurumlarında Yeni Bir Yıllık Emek Başlıyor.. Ya Birde Ardı Ardına Kazanamayanlar ? Onlarda Normal ve Ağır Şartlarda Tamamı Olmasada bir Kısmı İnşaat, Ağır Makina Sanayi Yada Zor Koşullarlada Çalıştırılıyor, Askerlikte Bile Aynı Mevkideki yada Sınıfındaki Arkadaşı Ona Emir Verebiliyor. Bunlar Neden ? Sınavı Kazanamadığı İçindir. Şimdide İslamı Ele Alalım... Dinimizin OSS Sınavı İle Kıyaslandığında Aralarında Bir Takım Farklılıklar Olsada Mantık Aynıdır. Rabbine Geceli Gündüzlü İbadet Eden ve Malını Yani Parasını Onun Yolunda Harcayanlar Sınav Gününde Sınavı Geçmiş Oluyor ve Cennetle Müjdeleniyor... Pekiya Sınavı Geçemeyenler ? Onlarda Allah (c.c) Cezasına Çarptırılıyor. Yani Cchenneme Atılıyor. (OSS Sınavındaki Dünyaya Geri Dönüş Şansı Yoktur ( Pekiya Yoktur İse Neden Yoktur OSS Gibi Diyeceksiniz Onuda Aşağıda Açıklıyıcam) Evet Ateistler Şimdi Gelelim Genel Değerlendirmeye ? Liseden Sonra OSS Sınavı Olmasaydı ve İnsanlar Sınava Tabi Tutulmasaydı ve Sınav Soruları İle Cevapları Elinize tutuşturulsaydı.. Aranızdan Hanginiz Milyarlarca Para Ve Geceli Gündüzlü Emek Vererek Çaba Gösterirdi ? (Hiç Kimse Göstermezdi) Şimdide Allah (c.c) Sınavına Gelelim.. Şimdi Düşününkü bir Tane Uçak Firması Seyahatler Düzenliyor ve Errahmanın Katına Yükselerek Sizlere Cehennemi ve Cenneti Gösteriyor, allah (c.c) Ve Melekleri Gösteriyor Allahın Rahmetini ve Bereketini Gösteriyor... Durum Böyle Olunca Sınav Diye Bir Şey Olurmuydu Yada Anlamı Kalırmıydı ? Sınav Ne Demektir. ? (emek Verenin Kazandığı ve Ödüllendirdiği yada emek vermeyenin Cezalandırdığı sistematik bir Uygulama) OSS'nin Şu Tarihte Sınav Vardır ve Sınav Sonuçları Örneğin 2 Ay sonra Belli Olacaktır.. Dediğini; Errahmanda Zaten Sınavdasın Sınav Sonuçların Hesap Gününde Belli Olacaktır Diyor... Evet arkadaşlar OSS Size Diyorki Kazanamadın Yeni Yıla Tekrar Edeceksin ve sil Baştan Yapacaksın.. Errahmanda Diyorki Durumun Vaziyetini Gördün Yeni bir Tekrar Yok Aksi Halde Zaten Uçak Firmasının Errahman Katına sefer Düzenlediği gibi Olurdu Yani Sınavın Cevab Kağıdı Verilmiş Olurdu.. Evet Arkadaşlar Dinde Mantık Arayanlar ve Bilimin Mantığını Yürütenler.. Umarım Bir Şeyler Anlamışsınızdır.... Kendimce Basit bir Örnek (Sefer Düzenlenmiş Olsa ve Darwinde Errahman Katına Çıkartılmış Olsa İdi Evrim gibi Bir Saçmalığı Ortaya Atması Söz Konusu Olurmuydu ? Hayır Olamazdı Peki O zaman Sınav Olurmuydu ? :D Evet Ayrıca Sınav Sadece Müslümanlara Yapılmaktadır... Errahmanın Onlar Artık Göremezler Demesi ve Direk Cehenneme Girecekler Diye Bildirdiği Ateistlerin Anlamadığı Bir Konu Daha Madem Direk Cehennemliğiz Adelet Nerde? Alın Bununda Yanıtı Size = OSS Sınavı Olduğu Halde Sınava Hiç Katılmayan ve Sınav Yerinde Olmayan Öğrenciye Ne Yapılır ? Puan Verilirmi Veya sınav Kağıdı İncelenirmi ? Cevap Hayır İncelenmez (Sınava Katılmadı Diye Bir Seçenek Vardır ve O Seçenek Öğretmenler Tarafından Doldurulur OSYM Bu Kağıdı Ne Yapar ? Direk Es Geçer ve Kazanamadınız Diye Sınav Sonuç Kağıdını Aynen Taktim Eder) ee Allah (c.c) Ne Yapıyor İnsanın Melekleri Yani İyilik ve Kötülükleri Yazan Melekleri Hiç İman etmediği İçin Ne Yapıyor? Öğretmenin Yaptığı gibi İman Etmedi İbaresini İşaretliyor ve Aynen Rahmana Teslim Ediyor ? Peki Rahman Ne Yapıyor Aynen OSYM inin Yaptığı Gibi Sizi Es geçerek Kazanamadığınız Kağıdını size bizzat Veriyor ve Sonuç Cehennem... Şimdi Yarı Yolda Donenlere Gelelim... OSS Sınavının Ortasındasındasınız ve 30 Dk'dan Önce Sınavı terk Edemezsiniz. Ne yaptınız Zor Kullanarak 30 Dk dan Önce sınavı Terk Ettiniz ne Olur ? Sınavı terk Etti İbaresi Aynen Öğretmenler tarafında İşaretlenir ve OSYM ye Verilir Sonuç Ne Olur Süre İhlal Edildiğinden hiç Katılmamış Gibi Doğrudan Cevapladığı soru Şıklarıda Es Geçilir ve Kaybedersiniz. Peki Dinde ? T.D gibi Yada bir Başka Adamın Sözlerine Kanarak Sınavını Yarıda Bırakanların Da Aynen OSS de Olduğu gibi Kural İhlalinden Dolayı Aynen OSYM Gibi Rahmanda Sizi Es Geçiyor Ve Kazanamadığınız İçin Cehenneme Direk Gönderiyor.. Aranızda Anlamayanlar Varmı Artık Bilmiyorum ama Konu Gayet Basit İken Zora sokup Binlerce Tezler Üretiliyor... tüm Mesele Sınavda Olduğunuz Unutmanızdır.. Anlayana Sinek Sesi Saz, Anlamayan Davul Zurna Az Demişlerdir Zaten Atalar :D Bu Yazı hiç Bir Şekilde Alıntı Değildir. Saygılarımla Ammar |
Ammar,
sen sınav masalını boş ver. bize islamı anlat. mesela adem dünyaya ne zaman yollandı. |
İşine Gelmedimi ?
Beyni İşine Gelmedimi :D
Gerçekler Bazern Acı Olsada Gerçek Olabiliyor. Atesitlerin Yaptıkları en büyük Olay gerçekleri ve İslami Eserleri Değerlendiriken Kendilerince Negatifleri Bulmak ve /veya Bir Kısmını Çarpıtarak Yeniden Gündeme Getirmek... Ayrıca Ademin Ne Zaman Dünyaya Geldiğine Dair Konu Başlığı Forumlarda Zaten Var Yukarda Açıkladığım Gibi bunu Neden Tekrar gündem Yapmak İstedin ? Gerçekleri görmesinden Korkuğun ateislerin Konuyu Değiştirerek Başka Yerlerle Kafasını Karıştırmak mı ? :D güldürme 3 -5 Tane bilinci zayıf Kişilerde Bu Çarptırmları gerçekten Dinde Şüphe var Diye İslamı Terk Ederek Onlarda Sapkınlığa Teşvik ediliyor.. Kendiniz İnanmıyorsanız İnanmayın ama bırakın Okumamış ve Azda olsa Dinini yaşayanlar Sizler gibi Sapkın Olmasın... |
Ammar.
İnsanları sınav masalına alet edmeden önce. Dininin muhammedin uydurması mı? yoksa gerçekten ilahi bir din mi ? olduğunu öğrenmek herkesin hakkı. ben ademin ne zaman dünyaya yollandığını senin söylemeni istiyorum. lütfen soruma cevap ver. sorularıma tatmin edici cevaplar verirsen ben de sınava katılabilirim. |
"Bilmiyorum"
Kesin Tarihini Bilemiyorum ve araştırmadımda Geçmiş forumdada Konu yine Çaprıtırılmıştı ve takibini yapmadım... Şimdi bunu Bilmemem Sana büyük bir yol açacak Cahil Müslümnan Diye Demi :D Ama Bilmek zorunda Olduğumuda Sanmıyorum Tahmini Söyleyebilirim diyecem ama Kabul Oluyormu ? |
Ammar
Elinde, kimsenin yazamayacağı mucizevi bir kuran olduğunu söylüyorsunuz. Mucizevi kitabınızda bulamadıysan. Belki hadislerde vardır. Her halde pek çok insanın aklına gelmiş ve peygamberinize söylemiştir. Bu soruyu bilemedin. Başka bir soru soruyorum. Kainatın 6 günde yaratıldığını söylüyorsunuz. Bu 6 günün ya da 6 devrenin, kısımlarını anlatabilir mi sin? her bir devre ne kadar sürmüş ve her bir devrede neler yaratılmıştır. |
selam kardeşler. mevzunun bir öncesi olabileceğini düşündüğümden temkinli yaklaşıyorum ama sanırım birşey karıştırılıyor galiba(eğer yanlış anlamışsam lütfen düzeltin)
mümin bütün soruların cevabını bilen kimse değildir. ilmi sınırda münezzeh olan Allahtır. ayrıca İslam dinine inanmak için hem İslama hem de bendeki mantığa göre Ademin ne zaman dünyaya geldiğini bilmek şart değil. hatta bunun faydası da yoktur denebilir. sorunun amacı benim anlamadığım daha derin bir bir mevzuudan mı kaynaklanıyor? yok öyle değilse bir manası olmadığı için insanların zihin karışabilir boş yere. Ayrıca Kuran bir kılavuzdur Ona uyup Peygamberin de sünnetine riayet edersen etmeye çalışırsan bu hayırlı olur.. yoksa Kuran herhangi bir bilimi salt bir biçimde ele almış bir kitap değildir. herhangi bir tarih kitabı değildir ama tarihi bilgiler içerir, sosyoloji kitabı değildir ama sosyal yapının nasıl olduğunu da içerir, hatta felsefe kitabı da değildir ama doğrunun ne olduğunu da içerir, kimya simya kitabı da değildir ama kimyevi bilgiler de içerebilir.. onun için Ademin ne zaman dünyaya geldiğini söyleyip söylememesi Kuranın onu safsata yapmaz vs. vs. son olarak ben yine daha evvelini bilmediğim bir mevzuu olarak görüyorum bunu ve merağımı giderirseniz evveliyle ilgili çok memnun olacağım. selametle bereketle hidayetle |
Biliyormusunuz Ben bu Forumlarda İncelediğim Kadarıyla hiç bir Ateist Sorulara Yanıt Vermek Yerine Soruya, Soru İle Cevap Vermektedir.
Nedenini Bilemiyorum belkide verecek Cevapları yoktur Belkide HerZaman Yaptıkları Gibi Sorunun Çarpığını Yada Daha İnsanlarca İlmi Çözülmemiş ve İnsanların Aklının Alamayacağı Şeylere Takılıp Kalmış 3-5 Soruları Var Onlar İçerisinde Kendilerine Umut Arıyorlar... Sizler Araya Durun Bakalım İnşallah Sonunda Ziyanda Olan Sizler Olmazsınız. |
Ammar and justhinking
Sorularımın hiç birine cevap alamıyorum. Mucizevi kitabınızda bu soruların cevabı yok mu? Kitabınızda sık sık geçen arş ne demektir. Bari bunu bilin. |
soruna cevap vermeye çalışabilirim ama sorunu yanıtlamaya çalışmam için niyetini öğrenmem gerekiyor böyle bir koşulda.. daha doğrusu önceki yazımdad da dediğim gibi bu sorunun sorulma sebebinin bir geçmişi var mı yoksa böyle mi çıktı ortaya.? bu iki sorunun cevabı önemli.konuyu dağıtmaya çalışmıyorum inan. bu sorularıma cevap alıp içimi rahatlattıktan sonra birşeyler söyleyebilirim.
ayrıca soruları sorma üslubunla ilgili de brişeyler yapabilirsen sevinirim. çünkü ben ortaokulu bitireli çok oluyor ve işin kötü yanı sözlülerde hocaya tek kelime etmişliğim yoktu.. onun için mevzuuyu sözlü havasından çıkarsak çok iyi olur. bunun yanında mucizevi kitabınızda bu soruların cevabı yok mu diyorsun. bütün soruların cevabını -en azından bizim anladığımız düz mantık, terim anlamıyla- Kuran'da bulabilirsin demedim ki ben. kadı ki iman için böyle bir şart yoktur olması da zaten bir hayli ilginç olur. çünkü biz gördüklerimize şükreder, görebildiklerimizden Allahı buluruz. göremediklerimizden de Allah a sığınırız. kendi adıma konuşayım yanlış anlaşılmaya mahal vermemeye çalışayım: ben herşeyi bilsem neden bir ilaha inanıyım daha doğrusu böyle bir koşulda herhangi bir özellikte bile olsa denk olduğum birini neden benden üstün göreyim... arş ne demek diyorsun, bilmiyorsan bildiğim anlamını söyleyebilirim ancak yine niyette farkedemediğim birşey varsa ilk önce niyetini arzedeyim.. yani nereye gelmek istiyorsun kestirmeden gel. zaman kaybına mahal verme.. konuyu dağıttım galiba ama özür dilerim.. dönmeye çalışacak olursak mesele başta yazdığımla aynı, niyetini ve bu olayın bu sorunun bir öncesi olup olmadığını bilirsem, öğrenirsem birşeyler söyleyebilirim belki.. selametle bereketle hidayetle |
justhinking
adem ne zaman dünyaya gönderildi, kainatın yaratıldığı 6 günde neler oldu, arş ne demektir. Sorularına cevap veremediniz. başka bir soru soruyorum. Karınca ve çavuşkuşu gibi hayvanlar yalnızca masallarda mı konuşur? Kuranda da bu hayvanlar konuşursa nasıl oluyor. hangi dilde konuşuyorlar. Bu hayvanların dinleri ve ibadetleri var mı. Kuran bu hayvanların konuştuğunu söylediğine göre bu bir mucizedir. Hayvanların insanlar gibi konuşabilmesine yönelik, müslümanların kuranın bu mucizesi ışığında bir çalışması var mı dır? |
beyni kardeş,
ya niyetini salih, iyi tutma konusunda ya da dili iyi kullanma konusunda bir problemin var. cevap verememek ne demek bir cevap vermeye çalışıp menfi sonuç mu aldım. düşündüğünü düşünme düşün. o zaman anlarsın. sana o soruları sormamın nedeni de nereye gelmek istiyorsun o konudan onu öğrenmek istedim. Ademin dünyaya 3 sene evvel 5 sene sonra gelmesi neyi ispatlar veya neyi inkar eder. ne zaman geldiğinin Kuran'da yazmaması Kuranı haklı mı çıkarır hayır. ve tıpkı haklı çıkarmadığı gibi de inkar da etmez pasif de kılmaz. tabii ki aklı selim sahibi insanlar için. soruna cevap vermedim çünkü niyetini merak ediyordum şimdi ettiğim gibi. amacın kafasını mı karıştırmak taze beyinlerin.. yok değilse açıkla Ademin ne zaman yeryüzüne geldiğini vb. şeyleri ne yapacaksın. hele son söylediğin daha bir ilginç.. açıklayacağım onu da elimden geldiğince selametle bereketle hidayetle |
justhiking
islamı anlamayan ateistler diye başlık açılmış. Bizim anlamamız için önce öğrenmemiz lazım, öğrenmenin en iyi yolu da sorular sorarak bilenlerden cevap almaktır. adem'in dünya'ya ne zaman gönderildiği önemli değil diyorsun. Anne ve basasının ne zaman doğduğunu bilmek istemeyen ya da sormak istemeyen çocuk olur mu? Mutlaka peygamberinize böyle sorular sorulmuştur. Belkide sorunun cevabını tevratta aramalıyım. Nede olsa peygamberiniz tevrat konusunda ümmetine ne siz onları yalanlayın ne de doğrulayın demiş. |
tekrar selam beyni kardeş..
söylediklerinden yola çıkarak İslamı anlamadığın için kabul etmediğin kanısına varıyorum kaldı ki bu benim kanımdan çok senin kanın olmuş.. buna sevindim.. Adem babamızla ilgili sorunun cevabının bilinip bilinmemesinin çok şeyi değiştirmeyeceğini en azından değiştireceği şeylerin imanla müminle alakası olmadığını söyleyebilirim. özür dileyerek söylüyorum amacım seni kırmak değil ama demagoji yapıyorsun galiba.. eğer Anneni Havva babanı da Adem biliyorsan atanı da Muhammed bilirsin ki onun geitrdiği dine palavra, kesin o uydurmuştur demezsin. kendi içinde çelişkili oluyor bu düşüncen.. Anne Babasının ne zaman doğup doğmadığıyla ilgilenen çocukların varlığından çok Anne ve Babasının kendiliğinden oluşup oluşmadığıyla ilgilinen çocukların varlığıyla alakadar olsan daha manalı bir iş yapmış olursun zannımca.. selametle bereketle hidayetle |
Justhinking
Ben sadece sorularıma cevap arıyorum. Fakat maalesef karşılığında demagoji görüyorum. |
beyni kardeş,
yaptığım demagoji değil hataa haddimi aşarak yaptığın demagoji bile diyebilirim.anlatmaya çalışıyorum. Ademin ne zaman gönderildiğinin Kuran ihitvası içinde yer almaması neyi ifade eder? hiçbir şey birşey ifade etmesi için Kuran'da Allah herşeyi bilir yerine Allahın her bildiği burada yazılıdır yazılması gerekir ki böyle bir ibare yoktur. zaten bu sebeplerden cevap yazmaya başlamadan başka bir niyetin mi var ve bu işin bir öncesi mi var diye sordum? çünkü soruların bir evveli bir temeli olmadığı sürece manasız sorular.. özür dilerim ama öyleleler.. eğer sen haklıysan davanda ve demagoji yapmıyorsan Ademin ne zaman dünyaya geldiğinin muamma olması durumunun neyi ifade edeceğini açıklar mısın? geçiştirme demagoji yapıyorsun deme cevap ver buna o zaman sorun mana kazanr belki selametle bereketle hidayetle |
Justhinking
Yine demagoji yapıyorsun. adem'in ne zaman dünya'ya gönderildiği çok önemlidir. En başta evrim teorisi mi yoksa yaradılış teorisi mi doğrudur. adem'in peygamber olup olmaması da önemlidir. Sağolsun bir müslüman arkadaş adem'in arapça konuştuğu rivayetini verdi. Bu da çok önemlidir. Demek arapçadan başka diller insanlar arasında nifaka yol açıyor. Bazı müslümanlar adem'in mekke'ye yollandığı ve burada kabeyi yaptığını söylüyorlar. Bu da insanlık için çok önemli, insanlığın geçmişini öğrenmek için dünyanın her tarafında saçma sapan kazılar yapmaktansa mekke'de kazı çalışmalarının yapılması daha önemlidir. Bazı müslümanlar adem 6660 yıl önce dünya'ya yollandı diyorlar. Sence bu doğru bir tarih mi? |
Re: İslamı Anlayamayan Ateistler
Alıntı:
ALINTI olmamasi zaten normal....... xok enteresan ve bisi ve hayret verici bir anlatim degil... seviye ana okulu...... dostum bide sunu dusun ya Sinaviniz gecersiz sayilirsa!!!!!!!!! basarilar... |
"mesela adem dünyaya ne zaman yollandı?"
Bu bilinip bilinmemesi son derece ehemmiyet arz eden ve bilinmediği takdirde ilk insanın Hz. Adem olduğu gerçeğini veya inancını ortadan kaldırabilecek bir mesele değil. Bunu iyi anlayın. Bir Müslüman Hz. Adem'in ilk insan ve yeryüzünde yaşamaya başlayan ilk insan olduğuna inanır. Bunu Bilmez ama inanır. Dikkat edein AİLMEZ, İNANIR. Bilinen birşeye inanılmaz o zaten biliniyordur. "Üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğuna inanıyorum" gibi bir laf saçmadır. "Üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğunu biliyorum" demek gerekir. Aynı şekilde, Hz. Adem'in yeryüzüne inmesi zaten insanlık için TARİH kavramının başlangıcıdır. "Hz. Adem dünyaya hangi tarihte geldi?" demek öncelikle diyalektik bir sorudur, bilimsel bir temeli yoktur. Bilimsel bir temelinin olması için öncelikle tarih ve zaman kavramlarının belirginleştirilmesi lazım. Ben sana desem ki "Hz. Adem 119 yılında dünyaya geldi?" Sen demeyecek misin " 119 yılı neye göre belirleniyor?" Adem'in doğuşuna göre mi, dünyaya indirildiği zamana göre mi? Bizlerin TARİH ve tARİH İÇİNDEKİ ZAMAN kavramlarını belirleyen Batı kaynaklı algılardır. Onlar M.Ö. ve Milattan sonra diye bir kavramla insanlık tarihinin tarihe aşkın olan zaman kavramını alt üst mü ettiler yoksa belirginleştirdiler mi? Bu bile hala tartışma konusu. Daha insanlık Tarihin başlangıcı ve ZAMAN kavramını belirginleştirmemişken "Adem ne zaman dünyaya yollandı" gibi bir soruya verilebilecek en akıllıca cevap olsa olsa ; "Dünyaya ilk yollandığı zaman yollandı" diye cevap vermek olacaktır. Diyalektiğiniz bile metodsuz sizin. Kainatın 6 günde yaratıldığı bilimsel bir iddia değildir. Bu iddiayı daha doğrusu bu İlahi Buyruğu bilimsel varsayımlarla açıklamak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Ben sana desem ki "1. devre Yaratma iradesi yani isteği, 2. devrede Big Bang, 3. devrede kuarklar 4. devrede atomlar ve moleküllerle cisimlerin yapı taşları, 5. devrede gezegenler,hayvanlar, bitkiler ve dünya 5. devrede ise insanlar yaratılmıştır." Ben böyle bir iddia ortaya atsam bu sadece bir varsayım olacaktır ve ispatlanmadığı sürece bir işe yaramayacaktır. İspatlanması ise mümkün değildir zaten Kuranda geçen 6 gün tabiri sadece Evrenin yaratılışından sonraki durumları ifade etmez, yaratılmadan önceki durumu da ihtiva eder ki (Bu da bir görüştür bulgu değildir) insan aklının işin bu kısmını bilimsel olarak açıklamasına imkan yoktur. Bizi ilgilendiren Kuranda geçen 6 gün tabirinin 6 devreden ibaret olduğudur. Ben bu 6 devrenin hangi devreler olduğunu bilimsel olarak açıklamaya mecbur değilim. Belki bu devrelerin bilimsel açıklamaları 200-300 yıl sonra yapılacak belki de hiç yapılamayacak. Ama bu 6 gün ifadesinin bilimsel açıklamasının yapılamaması benim o İlahi Buyruğa inanmamı engelleyecek bir durum değil. Çünkü BİLMEK AYRIDIR İNANMAK AYRIDIR. Biraz karşılaştırmalı olarak Din felsefesi ve Bilim Felsefesi okuyun. Umarım daha bir yüksek bilinç düzeyine erersiniz. |
Aliminyum
ben adem'in dünya'ya gönderiliş tarihini elbetteki dünya yılına göre soruyorum. Bunu bilelim ki homo sapiense kadar insanın atası diye adlandırılan canlıların ne olduklarını dini olarak yorumlayalım. üçgenin iç açıları toplamı 180 derece olması ideal sanal üçgenler için geçerli olmakla birlikte evrenin eğriliğinden dolayı tam olarak geçerli değildir. kainatın yaratılması evrelerini, felsefi olarak yorumlamışsın. Ama 1. evrede zaman olmadığından yanıldığın konusundayım. Bir de bu ayırdığın evreleri dünya zamanı ile boyutlandırırsan sevinirim. bir de 2. evre'yi big bang ile başlatman ve son evrede insanın yaratıldığını söylemen biraz evrimsel süreci çağrıştırıyor. Ne dersin. |
Beyni neden kendinize fayda vermeyecek sorularla meşgul oluyorsunuz?İman etmek için illa bu sorularınmı cevaplanması gerekiyor yoksa kendi kendinizimi aldatıyorsunuz?Bak çevrende ne kadar delil var..Kendin bile bir delilsin..Nasıl olurda bunları basite indirgersiniz;gözünü, kulağını,böbreğini...Hele otur bir düşün,bunlar kendi kendine tesadüfen olur mu?
Picassonun yaptığı resmi nasıl ki bir çocuğa atfetmiyorsan neden şu sanatlı canlıları ve kendini tesadüf denen çocuk yapmıştır diyorsun.. |
ensareo
Bir dine inanmadan önce onun doğru olup olmadığını, sorular ile sınamadan daha doğal ne olabilir. Senin yürüttüğün mantık yanlış, çevrede evrim teorisinde bahsedilen bir sürü deliller var. Sen evrime inanıyor mu sun? |
hayır evrime inanmıyorum.beyni evrimle neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.
Evrende geçerli bir kanun var..Çift olma.Çiçekler ağaçlar bile çift..Bir yerde düzen varsa o düzeni sağlayan vardır.Denge varsa dengeyi sağlayan vardır.Yani bir kilo "portakalla" bir "kilogram" kendi kendilerini dengeye getiremezler, dengeyi sağlayan mutlaka akıl sahibi biri vardır.Nerde bir denge varsa,ardında akıl sahibi vardır.. Her bitki tohumu toprağa karışır,filizlenir,büyür ve meyvesini verir.İnsanda bir tohum gibi anne tarlasında ekilir,bir bitki gibi büyür..Bu işaretler dahi tesadüf değildir, beyni..Evrende genel bir kanun vardır yani;doğmak,büyümek,yaşlanmak,ölmek...Bak etrafına her meyva,bitki,ağaç çürür(yaşlanır) ölür...Şu evren dahi doğmuştur, büyür,yaşlanır ve öleceği bir zaman vardır..Nasıl ki,her kışın-ölümün ardından baharla ölmüş olan etlerinden soyulmuş ağaçlar,bitkiler,çiçekler nasıl tekrardan diriliyorsa,insanda ahıret baharında dirilecektir..Bunları tabiki anlayış-görüş sahibi olanlardan başkası anlayamaz. |
ensareo,
Çift olmak derken eşeyli üremeden mi bahsediyorsun. Çiçeklerin, ağaçların çift olma durumu nedir. Bunları yazarken hiç düşünmeden mi yazıyorsun. Bakteriler ve virüsler senin çift olma katagorine giriyor mu? Tüm canlılar (tek hücreliler hariç) tabiki doğacak, büyüyecek ve ölecek. Yani bunu yazarken edebiyat mı parçalıyorsun? Ağaçlar, bitkiler ve çiçekler için tekrar dirilme durumu yoktur. Biyolojiden sanırım anlamıyorsun. Boş edebiyatta da iyisin. |
Senin bunlardan anlamayacağını biliyordum beyni bu yüzden eklemiştim:
Bunları tabiki anlayış-görüş sahibi olanlardan başkası anlayamaz |
Sayın Ammar, bir müslümanın ateizmi kişilerin dünyadaki amaçlarını bilmedikleri için girdikleri bir saplantı olarak görmesi çok doğal. İslamı salt doğru olarak kabul eden müslümanların inançlarını savunmak için komik metaforlara başvurmasına da alıştık haliyle.
Sayın Ammar, ama ben yine de bir soru sormak istiyorum. Allah'ın öncelikleri nelerdir? |
Bütün bu saçmalıkları nereden buluyorsunuz acaba anlamak güç.Ateistleri siz amaçsız falanmı zannediyorsunuz.
|
AMMAR
Kardeş sen İslamı anlamamışsın ki ateizmi ve ateistleri anlayasın. Sınav ne için ki sınavı kazananlar cennete kaybedenler cehenneme gidecek olsun.Ey akıllı bir anne evladına yavrum yemeğini yersen seni lunaparka götüreceğim yemezsen öcülere vereceğim derse burada amaç ne olur. Yemeğin yenmesi mi lunaparka götürmek mi öcülere verme(me)k mi yoksa bambaşka bir şey mi.Anne öcülere veririm deyince öcüler var olur mu? Teşbihte hata olmaz deyip dünyada ki adaletsizlik üzerinden mana alemine aynı adaletsizliği dayatmanı atlıyorum. |
Allah'ın sınav sistemini,Öss ile kıyaslayan tipik bir müslüman işte..
Halbuki biraz düşünse bu arkadaş,mevzuyu can damarından yakalar ama düşünemiyor ne yazık ki.. Bir insana oku dersen,okumaz;düşün dersen düşünmez,öldürme dersen öldürür,sev dersen sevmez..Bakın Kuran'a,okuyun/düşünün ayetleri var ama bir tane okuyan/düşünen müslüman yok..Veyahut İsa sevin diyor,hristiyanlar cadı avına çıkıyor..! İnsanları tamamen serbest bırakmak lazım..Ne yapacaklarına dair birşeyler empoze ederseniz,tam tersini yapıyorlar genelde.. Bir yaratıcı sınav yapar mı hiç? Yaratıcı bir insan mı ki,sınav yapsın? Sınavı insanlar yapar ama inananlar yaratıcının da sınav yaptığını sanarlar..Biz sınav yapıyoruz,demek ki o da sınav yapıyor..Biz yemek yiyiyoruz,demek ki o da yemek yiyiyor..Biz merhamet ediyoruz,demek ki o da merhamet ediyor..Biz cezalandırıyoruz,demek ki o da cezalandırıyor.. Tüm Tanrı'ları insanlar yapmıştır ve tüm Tanrı'lar da insani özellikler ile donatılmıştır..Bu insan Tanrı ilişkisi de ilk olarak Mezopotamya'da başlamıştır..Sonrasında ufak değişiklikler ile tüm Dünya'ya yayılmıştır.. |
Ve insan, yarattigina, kendi ruhunu ufledi, ol dedi, tanri oldu!
|
Yine ergen cahil bir adam gelip neler demiş. Hayır bilmiyorsun anlıyorum forumu okudun aa dedin dini sorgulamaya başladın neler oluyor dedin sonra sana yıllar öğretilen Yaratıcı korkusu peydah oldu zihninde böyle :D:D:D gülücükler koyarak ve ateizzler haksızsınız size laflar hazırladım diyerek bu düşünceleri savuşturmaya çalıştın. Ancak bir gerçek var İslam yani teslimiyet ortaçağ dinidir. Cariyeler, köleler, tutsaklar, esirler, kılıçla idamlar kesilen eller. Artık devir bilgi devri artık devir insanlık devri hepiniz alışacaksınız zamanla yavaş yavaş, ağır ağır sinirleneceksiniz, bazılarınız katil olacak masum insanlara zarar verecek çevrenize hayatı zehir edeceksiniz, ileride evlenip eşinize hayatı zehir edeceksiniz. Eve kapatacaksınız. Sonra yavaş yavaş uslanacaksınız, eğitimli olanlarınız deizme hızlı bir şekilde kayacak eğitimsiz olanlarınız ise göre göre bilmeden öğrene öğrene uslanacak. Anlıyorum kaygılarınız büyük aileniz çevreniz size her gün din istismarı yapıyor çünkü onlarda bu istismarın bir parçası oldular ancak artık elinizin altında internet var, öğreneceksiniz öğrendikçe insanları sevecek, ahlaklı olmanın sevap işleyip cennette hurilerle raks etme düşüncesinden daha mühim olduğunu, sorumluluk sahibi olmanın, çevrenizi mutlu etmenin daha zaruri unsurlar olduğunu anlayacaksınız ama bazı şeyler için geç olacak, hayatı çok ıskalayacak çevrenize karşı daha agresif olacaksınız, haberiniz olsun.
|
bir de onlar gerçek müslüman değil geyiği var
bu kuran ı bir müslümanlar dogru anlıyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:44 . |