![]() |
Selam Selam
Bütün özgürce Aklını kullanmayı seçenlere selamlar olsun Bende Ateist bir Müslümanım
Yaşama Şiarım Ateistçe Düşün Müslümanca yaşa ALLAH aklını kullanan Fikir üreten ve Fikir yürütenlere büyük bir Lütuf vermiştir |
Hoşgeldin LaMevcud
Ateistçe düşünüp Müslümanca yaşamak nasıl oluyor anlamadım ama kolay gelsin:) |
Kardeş hoşbulduk Ateistçe düşünmezsen gelişemezsin mesela bir örnek yerçekim kanununun bulunmadığı bir dönemde yaşadığını düşün elindeki elma yere düştü eğer ateistçe düşünmezsen o elmanın düşme sebebi olarak ALLAH"ı görürsün ve ilmi bir ileleme olmaz ama Sebebini ararsan neden sonuç ilişkisini anlayabilirsin yer çekimi kanununu bulabilirsin.
Ateistçe düşünüp bu kanunu bulunca bir kanun varsa kanun koyucu da vardır anlayışını yaşantına geçirip Müslümanca yaşarsın |
Kütle çekiminin var olması ,Tanrının varlığına delil olamaz.Bizim ateistland de Tanrı olmamasına rağmen elmalar yere düşüyor:)
|
Tanrı zaten yoktur hiçbir zamanda olmadı
Tanrı yok kabul peki elmalar neden düşüyor yani düşmeyi neden seçti yada seçim yapan kim düşme yada düşmeme eyleminden niye düşmeyi seçtide düşmemeyi seçmedi yada şöyle sorayım neden Madde yada evren iki seçimden biri olan yerçekimini yer itmesine karşın tercih etti ipucu karar vermek için 2 durumu ve bu durumların sonuçlarınıda bilen bir bilinç olması gerekirki doğrusuna karar versin herhalde yer çekiminin yer itmesine tercihinin daha doğru olduğuna inanıyorsunuzdur |
Yerçekimi diye bir şey yok,kütle çekimi var elma dünyayı çekiyor ,dünyada elmayı çekiyor ama dünya büyük olduğundan dünya elmaya düşmüyor ,elma dünyaya düşüyor bilmem anlatabildim mi:)
Bu bir tercih değil maddenin fiziğin gereği ve bu gereklilik tersine işleyemez bir irade söz konusu değil bunda. |
LaMevcud,
hoşgeldin. saygılarımla. |
Hoşgeldin LaMevcud,
Bu sitede "pante" adlı üye de agnostik müslüman, ortak yanlarınız olabilir. |
LaMevcud Panteyide geçmiş Ateist Müslüman olmuş.
Sevgili LaMevcud, bunu sakın cemaatlerde söyleme dışlanırsın. Haşa seni dinsiz olmakla suçlarlar, biz seni anlarız da gelde bunu onlara anlat işin çok zor. Sitemize Hoşgeldin. |
Önce bütün forumdaki kardeşlerime selamlar
Yerçekimi diye bir şey yok,kütle çekimi var elma dünyayı çekiyor ,dünyada elmayı çekiyor ama dünya büyük olduğundan dünya elmaya düşmüyor ,elma dünyaya düşüyor bilmem anlatabildim mi:) Tamam ben yerçekimi derken onu dedim sen anladın onu kardeş |
Ayrıca Ateist Müslüman nedemek ileride ALLAH nasip ederse Anlarsınız
|
LaMevcud,
seni ateist müslüman yerine bilimle islamı bağdaştırmaya çalışan bir müslüman olarak adlandırmamız daha uygun olacak sanırım. saygılarımla. |
Olayın bilimle İslamı bağdaştırmakla alakası yok kardeşim çünkü ayrı olan şeyler bağdaşır diye düşünmekteyim
Ben 6 milyar insanın %90 inandığı gibi yada %9 inanmadığı gibi ismi ne olursa olsun bir tanrıya inanmıyorum ben belki %1 inandığı evrensel ve evrenler üstü HAKİKATE inanıyorum. |
LaMevcud,
bu konuları uzun uzadıya konuşmak istersen diğer forumlara yazmanı tavsiye ederim. burası "tanışalım" forumu. adın da anlaşılancağı üzere tanışmak üzerine açılmış bir forumdur. ayrıca; forum anasayfasından da bakarsan forum başlığının altında şunlar yazar: Yeni üyelerimizin merhaba deyip kendilerini tanıtabilecekleri forum. Ayrıca sitemizi nereden duydunuz ve ilk izlenimleriniz nedir? Siyasal ve dinsel görüşlerinize de değinebilirsiniz. saygılarımla. |
Kardeşim dikkat ederseniz bu konunun uzaması bana ait değil tabiki buraya ben fikir alışverişinde bulunmaya geldim çünkü fikirlerinize önem veriyorum sizide gayet iyi anlıyorum çünkü bende çoğu zaman kendimi dışlınmış hissettim ve bu sadece sanal ortamla alakalı değil gerçek hayatımdada eşimle bile bu konuda yani hayata ve evrene kendime ait bakış açımdan dolayı o yüzden burası tam bana göre
|
Alıntı:
o buyuk laf aydoe...o zaman diyebiliriz ki yercekimi kuvvetini insan olusturabilir kaldırabilir...yada soyle diyim...elmaları ben istersem aya dogru yercekimi kuvveti olmaksızın dusurebilirim...buna ben karar veririm diyorsun...ben oyle anlıyorum.cunku oyle olması lazım... |
Hosgeldin
Saygideger LaMevcud;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Hadi bizim agnostik müslümanlığımızın bir açıklaması var pek tatmin edici olmasa da. Müslüman demek tanrıya inanan demekse Agnostik müslüman da tanrıya inanıp inanmada kararlı olmayan, şüpheci olan demek.
"Ateist" i tanrıyı reddeden değil de, teist olmayan anlamına sokarsanız ateist müslüman olabilir. Ama ateist demek teist olmayan demek değil sadece. Bu durumda münafıklık ya da dinlere, tanrıya inanmasa da tanrı inancının toplumlar için yararlı olduğunu düşünmek geliyor akla. Var mı başka bir açıklaması? Hoşgeldin Lamevcud. |
lamevcut hosgeldin,
|
Lamevcut hoşgeldiniz, nur topu gibi bir algı problemimiz daha oldu.
|
Hoşbulduk evrensel insan kardeşim
|
Pante kardeş Asla Müslüman demek Tanrıya inanan demek değil kaldı ki Müslümanım diyen insanların %99 müslüman bile değil çünkü tanrıya inanıyorlar hemde gökteki bir tanrıya ve o tanrı bazen onların yaptıklarına sinirleniyor iyi işler yapıncada seviniyor bazende onları kıskanıyor böyle inanışlarla benim işim olmza sinirlenmek üzülmek sevinmek beşeri ve eksik durumlardır. Tanrı hernekadar eksikliğe mahkumsada ALLAH asla bu Müslümanım diyen müşriklerin Anladıklarından ve anlattıklarından beridir.
|
Kabasakal ve pervane kardeşlerim hoşbulduk
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:21 . |