Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Örümcek Adam Hidayete mi Erdi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7330)

imhotep 27-08-2008 19:30

Örümcek Adam Hidayete mi Erdi?

frodo 27-08-2008 19:39

Bilmiyorum şaka mı yoksa gerçek bir haber mi ? Eğer gerçekse haberin beni "yerlere yatıran" bölümü marwel yetkililerinin açıklaması :D

Mealen diyorlar ki : kardeşim isim hakkı için Diyanet bize cukka ile para verdi n'apalım siz protesto ediyorsanız. Hem bi sürü parelel evren var Spiderman o evrenlerden birinde hidayete ermiş olabilir. En iyisini Allah bilir. :o

kandahar 27-08-2008 19:43

Paralel evrenlerde pekçok farklı Örümcek Adam vardı sahiden, korkağı, zengini, kimliği bilinen, 6 kollusu vs. bunlar varsa Müslüman Örümcek Adam da olabilir.:D

Bence haber çakma, kafadaki örümcek ağı şeklindeki takkeyi de düşünürsek...

Aydınus 27-08-2008 20:25

En çok şu cümlelerde koptum :

- Ülkemizde de İslamcı kesimden bir grup , Örümcek-Adam'ın giydiği kostüm nedeniyle alnının yere temas etmediği için kıldığı namazın kabul olmayacağını savunurken ...

:)

dilaver 27-08-2008 20:35

Zannedersem haber asparagas. Diyanet sitesinde çocuk yayınları bölümünde böyle bir haber ve yayın görülmüyor. Onun için de başlık cafe de asılmış zaten.

saygılarımla

imhotep 27-08-2008 21:29

Ben bu haberi çok önceden görmüştüm. Belki Diyanet yayından kaldırmıştır. Ama asparagas olma ihtimali yüksek :)

KızıL 27-08-2008 23:53

mary jane de bence kara çarşaf giymeli hatta spider man herşeyini alıp mekkeye taşınmalı.. şaka olsun bu haber yaw şirinlerden sonra buda hiç çekilmez artık...

breymin 28-08-2008 00:09

Adamlar calisiyor,biz uyuyoruz,uyumayada devam ediyoruz,,Benim Annem okuma yazma bilmiyor,,,bugün o kadar pismanimki ona okuma yazma öretmediyime,,,oysa ona okuma yazma öretmek belki 1 ayimi alirdi,,,bugün o 65 yasinda ben 44 yasindayim,,,cok sey kaybetdim.

pervane 28-08-2008 22:44

Dakik Gazetesinden bir köşe yazarı kim acaba:confused::D

yucemanitu 02-09-2008 03:47

"Bu olay paralel evrenlerin yalnızca bir tanesinde geçiyor"la başlayan laf sağlam lafmış yav tam matrix felsefesi herhalde bu asparagası Nyo uydurmuş :D

-InVi- 02-09-2008 04:27

yaw bunlar zaten müslüman :)

birde gomunist robin hood vardi....zenginden alip , ihtiyac sahibi halka veren.....

evrensel-insan 02-09-2008 05:00

Saygideger -InVi-;

Robin Hood, gomonist degil; bir anarsistti. Duzene bas kaldirmisti, bir ideolojisi yoktu. Yaptigina da kendine gore "adalet dagitmak" diyordu.

Aslinda, tum cizgi roman kahramanlarinin, yaptiklari genelde aynidir. Adaleti, kendileri yuklenirler. Ama cogu, duzene karsidir. Kendi duzenlerini kendileri kurmak ister. Bu icerik, ayni zamanda gerilla hareketini ve terorizmi de icerir. Sadece, amac ve dusunce ve yaptiklari olarak, birbirlerinden ayrilirlar.

Ama, hepsinin kokeni, isyana, anarsizme ve olan duzeni yikmaya yoneliktir. Fasizm de bu isin bir yonudur. Belki, dilaver kizacak ama; sosyalist ve komunist harekette, nihilizm temelinde ayni katagoridedir. Bu katagori, olan duzene bas kaldirma temellidir.

Hareket, basarili olur, duzen degisirse-ki duzeni degistiren halk ve onun gorusu degil; hareketi yoneten ve yonlendirenlerdir-bu devrim adini alir.

Neyin, devrim, neyin karsi devrim, neyin baskaldiri olduguda, hem gorecelidir, hem de, bakis acisina ve ideolojinin yanasimina gore degisir.

Duzeni, anarsi yoluyla degistirmek isteyenlere gore devrim olan, duzeni korumak isteyenlere gore karsi devrimdir. Hareket, basarilamazsa, tarihe bir baskaldiri, isyan olarak gecer. Dolayisiyle, neyin devrim, neyin karsi devrim, neyin baskaldiri oldugunu tarihi surec belirler.

Cok acidir ki, butun bu kargasada olan halka olur, cunku amac icin arac olarak secilir. Isin garibi, bu tip hareketlerin de hep halk icin yapildigi soylenir. Yani halk katilimdan ziyade, kullanima maruz kalir. Iste siyaset te, bu olsa gerek.

Konunun basligina atif olarak, artik bu tip kahramanlarin kendileride, bir arac olarak kullanilip; halk kandirilmaya calisiliyor. Iyiki bizim zamanimizda, teksas, tommiks; namaz kilip, oruc tutmuyordu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL 02-09-2008 06:52

"Hareket, basarili olur, duzen degisirse-ki duzeni degistiren halk ve onun gorusu degil; hareketi yoneten ve yonlendirenlerdir-bu devrim adini alir." sevgili evrensel insan bu sözünden pek mi anlam çıkaramadım?? değişen düzen halkın görüşü değildir derken siz halkın benimsemediği bir görüş için bu düzeni değiştirecek bir güç sarfettiğinimi sölüyorsunuz?? dünyada ki hangi devrimde genelinde sosyalist devrimde halk görüşü benimsemeden buna kalkıştı!! ha görüşü benimsemeden kastının öncü parti kadroları gibi düşünmekse elbette değildiler ama bilmedikleri izah edilmeyen bişey için gerekirse kan döktüklerini sölemediğinizi umuyorum. ayrıca devrimleri yönlendiren yansi sosyalist devrimler için öncü parti yapmaz devrimi halk yapar parti sadece öncülük yapar belirli siyasal kararları yada stratejik kararları alır ki bu kişiler halktan bağımsız görülemezler! devrimi öncü parti halka yaptırır...

Cem 02-09-2008 11:26

Şimdiki küçük erkek çocuklar arasında Örümcekadam hayranlığı bir hayli yüksek. Geçenlerde bir yakınım şöyle bir olay anlattı:

Muhafazakar olan dede torununun örümcekadam hayranlığını görünce "Bizim de milli kahramanlarımız var oğlum bak mesela Battal Gazimiz var" der. Küçük torun ne dese beğenirsiniz:

-Örümcekadam Battal Gazi'yi bile döver dede!

:)

Benim oğlumun yatak çarşafı, çorabı, şapkası, tişörtü, topu, kalemliği, bardağı örümcekadam desenli. İslamcılar nereye yatırım yapacaklarını iyi hesaplamışlar. Marvel firması da namaz hocası için iyi para almış olmalı.

evrensel-insan 02-09-2008 23:03

Saygideger kizilordu;

Benim, butun dedigim; duzeni koruyan da, duzeni degistirmek isteyen de, militan ve orgutlu kadrolardir. Bu, bir parti veya illegal bir kurulus olabilir. Dolayisiyle, ne bu duzeni koruyan militan kadrolar, asker, polis, hukuk v.s.; ne de bu duzeni degistirecek kadrolar, parti, orgut, silahli guc, gerilla hareketi v.s. halktan kopuktur. Halki sadece kendi ideolojik ve gorusune cekmek ister. Yani, bu tip kadrolar, halkin kendisi degildir. Sonucta, duzeni koruyan da, duzeni degistirmek isteyende; kendi ideolojisini ve gorusunu, halka empoze eder.

Yani, HALK NE DUZENI KORUYACAK, NE DE DUZENI DEGISTIRECEK, BILINC VE BILGIYE SAHIP DEGILDIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL 04-09-2008 05:19

Yani, HALK NE DUZENI KORUYACAK, NE DE DUZENI DEGISTIRECEK, BILINC VE BILGIYE SAHIP DEGILDIR.
bu sözüne katılmamak için bir sebep göremiyorum :)

yucemanitu 16-09-2008 04:16

Örümcek adamın heyecan dolu hayatı ve He-Man'in "Gölgelerin gücü adına!" yerine "Allahım güç ver bana!" diye bağırmasından esinlenilmiştir.

http://i414.photobucket.com/albums/p.../Spiderman.jpg

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:09 .