Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ya Allah Varsa Ne Yapacaksınız (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7354)

dilaver 29-08-2008 22:54

Ya Allah Varsa Ne Yapacaksınız

Site destek masasına gelen iletilerin % 75 i bu soru temelinde gelişiyor. Hepsinin ortak özü "Kıyamet günü ne yapacaksınız" üzerine dügümlenmiş durumda ve aleni bir çocukça korkudan kaynaklanıyor. Korkuyu geliştiren en önemli güdü bilmemektir, cehalettir ve korku her zaman için cehaletten beslenir.

Aklıma takıldı ben de düşündüm, kıyamet günü ne yapacagım diye. Bu konuda Kuran ne diyor ona biraz baktım. Kıyamet günü ile ilgili bazı ayetler şu şekilde :

Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. (AL-İ İMRAN SURESİ / 185)
Allah; O'ndan başka ilah yoktur. Kendisinde hiç bir şüphe olmayan kıyamet gününde sizleri muhakkak toplayacaktır. Allah'tan daha doğru sözlü kimdir? (NİSA SURESİ / 87)
Biz, her insanın kuşunu (işlediklerini, yaptıklarını) kendi boynuna doladık, kıyamet gününde onun için açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız. (İSRA SURESİ / 13)
Sonra siz gerçekten kıyamet günü diriltileceksiniz. (MÜ'MİNUN SURESİ / 16)

Şİmdi bu ve bunun gibi pek çok ayette aynı ortak vurgu yapılmış. Kıyamet günü özel bir gündür ve o güne kadar ölüler mezarlarındadır, olan bitenden bihaberdirler ve diriltilene kadar kimse onlardan hesap sormayacaktır. Kimin suçlu kimin suçsuz oldugu ancak kıyamet günü anlaşılacaktır :

Kıyamet-saatinin kopacağı gün, (mü'minlerle kafirler birbirlerinden) ayrılırlar. (RUM SURESİ / 14)

Demek ki o zamana kadar bir tehlike yoktur. :)

İlk Hiristiyanlar da her an bir kıyamet olacagı beklentisi vardı. Anlaşılan ilk Müslümanlarda da bu şekilde bir beklenti vardı. Aslında İÖ 500 ile İS 500 arasındaki dönem esas itibarıyla tek tanrıcı dinlerle ahret inancının şekillendigi bir dönemdir. Ekonomik yapılara baktıgımızda meta üretiminin ve ticaretin, madencilgin en geniş ölçekli olarak genişledigi ve eski ortaklaşmacı toplum izlerinin silinmeye başladıgı, sömürü düzeninin artık kurumsallaşmaya başladıgı bir tarihi dönemle karşılaşırız. Din ve kültür de buna uygun olarak şekillenmiştir. O dönemde Muhammed in de ümmetini bu kıyamet tellallıgı ile korkuttugu anlaşılıyor

"Şüphesiz, kıyamet-saati yaklaşarak gelmektedir. Herkesin harcadığı çabanın karşılığını alması için, onun (koşup haberini) neredeyse gizleyeceğim." (TAHA SURESİ / 15)
Gerçek şu ki, kıyamet-saati yaklaşarak gelmektedir, onda şüphe yoktur. Gerçekten Allah kabirlerde olanları diriltecektir. (HAC SURESİ / 7)

Görüldügü gibi bu ayetleri dinleyen insanlar 1400 sene sonra bile hala kıyametin yaklaşmakta oldugunu bilselerdi her halde o gün için pek de ciddiye almazlardı. Kıyamet uygulaması ve tehdidi o gün için oldugu gibi bugün de en önem verilen demagojik aldatmacalardan biri oldugu anlaşılıyor. Ancak aldatmacaya inanmayanların sorularına da gene uygun cevaplar verilmeye ugraşılıyor.

İnsanlar, sana kıyamet-saatini sorarlar; de ki: "Onun bilgisi yalnızca Allah'ın katındadır." Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakın da olabilir. (AHZAB SURESİ / 63)
Ki Allah, hak olmak üzere Kitabı ve mizanı indirdi. Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakındır. (ŞURA SURESİ / 17)

Görüldügü gibi bu gün de aynı soruyu bir inanana sorsak aynı cevabı alacagımızdan hiç kuşkunuz olmasın. İyi de bu yaklaşmanın ölçütü ve zamanı nedir. Şayet hesap sorulacaksa 1400 senedir zalimler rahat rahat hiç bir kötülügün hesabını vermeden dinleniyorlar ve 1400 senedir bir hiç ugruna sömürülen yok edilen mazlumlar yaşayamadıkları insanlıkları ile birlikte toprak altında hala kıyametin gelmesini bekliyorlar.

Sur'a üfürülmüştür; böylece onlar kabirlerinden (diriltilip) Rablerine doğru (dalgalar halinde) süzülüp-giderler. (YASİN SURESİ / 51)
O gün, o çığlığı bir gerçek (hak) olarak işitirler. İşte bu, (dirilip kabirlerden) çıkış günüdür. (KAF SURESİ / 42)
Gözleri 'zillet ve dehşetten düşmüş olarak', sanki 'yayılan' çekirgeler gibi kabirlerinden çıkarlar. (KAMER SURESİ / 7)

Bu ayetler kıyametin sura üflenince ve toplu olarak başlayacagını söylemekte ve dirilme günü o gündür ve toplu olmak zorundadır. Gerçi bazı müslümanlar kabir azabından bahsederler ama Kuranda yeri olmadıgı gibi bir kısım müslümanlar tarafından da hadis kökenli oldugu için ya da Kurandaki bazı anektodlardan çıkarıldıgı için ciddiye alınmaz.

Bu konu daha evvel tartışılmıştı, onun için ben de bunu pek ciddiye almıyorum Kuran kaynaklı olmadıgı için :

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4029

Evrenin yaşı 13,7 milyar sene olarak hesaplanıyor,dünyanın yaşı da 4,5 milyar sene . Evrenin akibetini net olarak bilemiyoruz, ancak dünyanın ömrünü biliyoruz. 5 milyar sene sonra güneş ömrünü tamamlayacagı için güneş sistemi kesin olarak yok olacak. Dünyadaki yaşamın da devam etme olanagı kalmayacak. Yaşam ancak diger güneş sistemlerinde koloni yoluyla devam ederse sürecek. Demek ki en uzak kıyamet senaryosu için 5 milyar sene var.

Daha da yakın bir senaryo var, o da andromeda galaksisi ile Samanyolunun 2 milyar sene sonra çarpışacak olması. Ancak burada dünyanın payına pek bir şey düşmüyor, o halde bu kesin bir senaryo degil.

En azından yeryüzünde meydana gelen degişik felaketlerin şimdiye kadar bilime aykırı bir tarafını ben bilmiyorum. Yani dogaüstü bir güç tarafından yapıldıgı saptanmış bir felaket ben bilmiyorum. Allahın ise olacaklara pek karışmadıgını da biliyoruz, yoksa Hiroşima ile Nagazaki yi engellerdi. Ama Allah ın her şeyi, olacakları bildigi söylenir. O halde bildigi şey güneş sisteminin yok olmasıdır.

Peki 5 milyar sene sonra olabilecek bir kıyamet için bu kadar telaşlanmaya gerek var mıdır. Düşünün ki uygarlıgın tarihi en fazla 6.000 seneliktir ve biz bu kadar hengameyi 5 milyar sene ile kıyaslandıgında bir an sayılabilecek bir zaman dilimine sıgdırdık.

O halde korkmaya gerek de yoktur. Kıyamete daha tahmin bile edilemeyecek kadar uzak bir zaman süresi var. Hem kimbilir belki Allah da o kadar süre yaşamaz ve sorgu da olmaz. :)

saygılarımla

okinono 29-08-2008 23:15

21012 den sonra dünaydaki inançlılar ile inançsızlar arasındaki oranda büyük bir değişim olacağı artık kesinleşti.

Eğer Kaoscular veya Mehdi bekleyenler veya Sirruscular veya bir çok irili ufaklı kıyamet seneryolarına inananların dediği gibi olursa 2012 den sonra zaten kalıyor 80 sene.

2012 de büyük yıkım olupta inanca göre düzen, mehdi vs çıkarsa veya böyle birbüyük savaş olursa, inanırların sayısı çığ gibi artar.

Olmaz ise de; tıpkı 1839 un Avrupası gibi bir anda ateizm neşvünuma bulur tekrar.

Sevgili Dilaver'İn dediği gibi; Kendi başımızdaki kendi kıyametimizi düşünmek varken, büyük kıyamete göre hareket etmek ahmaklıktır bence de.

Selamlar

KızıL 29-08-2008 23:33

olmıyacak bir günün ya varsa diyerek hesabınımı yapacağız?? yok artık diyorum işimiz ya varsa ya olursalara kaldıysa nerde bizim bilimselliğimiz...

vartor 30-08-2008 01:48

Allah derken ne kastedildigine gore durum degisebilir; mesela eger semavi dinlerin allahi kastedilmisse, kiyamet de kopsa, bana gorunmez herhalde; Herseyi bilen oldugu icin, kendisine bu dunyadaki adaletsizligin, kendi adina yapilan kiyimlarin, milyonlarca insanin olumuyle neticelenen savaslarin, bir kulunu digerinden ustun tutmasinin aciklamasini, velhasil kendisini nasil imtihan edecegimi iyi bilmesi gerekir.

ozgur_beyin 30-08-2008 02:07

sevgili dilaver halk arasında uyduruk bir hadis dolaşır güye muhammmed demişki bin yılyatarım ikinci bin yatmam. yani önümüz 600 yıl içinde kıyamet kopacak

Aydınus 30-08-2008 03:08

Muhammet işini bilmiş , cahil bedevilere döktürmüş de döktürmüş .

Kuşkusuz inanmayanlar da olmuş .

Onlara beddualar etmiş , üstelik de ''Allah böyle diyor'' diyerek .

Allah'ına Araplar gibi onca yeminler ettirip küçük düşürmekten ise hiç çekinmemiş .

Onlarca , yüzlerce açık vermiş ; pot üstüne pot kırmış , öyle ki bazen saçmalamış , bu sitedeki nice tebliğciler gibi .

Güçlenince de herkesi susturmuş , sindirmiş .

Ama ne gelen var ne giden ...

Ne kopan bir kıyamet var ne de başka bir şey .

Kıyamet hemen oracıkta oysa .

Kuzu postuna bürünmüş bu kurtların , insanlık düşmanı bu inanç sömürücülerinin ta kendisidir kıyamet .

Şu insanlığın , şu müslümanların haline bakın sadece , ne dediğim anlaşılır .

Müslüman ülke ve insanları için Muhammet'ten ve onun uyduruğu Kuran'dan daha iyi kıyamet mi olur ?

Falanca bilmem nemne kanalı Afganistan'ı gösteriyor .

Yol yok , bel yok .

Kameralar bu arada Kuran cüzlerini karıştıran bir Afganlı'yı yakın çekime almış .

Afganlı mücahit , Kuran cüzünün içerisine o kadar dalmış ki , kameralar tarafından çekildiğinden haberi dahi olmuyor .

Karıştırıyor da karıştırıyor .

Belli ki bir şeyler arıyor .

Bulmuş aslında ama , ne bulduğundan henüz o da emin değil ki , aynı dikkatle Kuran cüzünü incelemeye devam ediyor .

Afganistan'da çorap giymek lüksten sayılıyor .

Afganistan müslüman bir ülke .

Hem de İslam'ı en orjinali ile yaşamaya çalışanların ülkesi ...

Muhammet dönemindeki gibi .

Afganistan'da kişi başı milli gelir ne kadardır dersiniz ?

Kıyamet mi dediniz ?

zeitgeist 30-08-2008 03:30

sanırım üç sorum olur
soru1 "euro 2008'de senin parmağın varmı?"
soru2 "son peygamber muhammed'den sonra keşfedilmemiş kıta olan amerikada yaşayan aztek ve mayaların hali neolacak?"
soru3"madem vardın,neden tüm delilleri ortadan kaldırdın"

"her canlı ölümü tadacaktır"ı baz alırsak,kıyamet günü ölüler dirilecek muhabbeti için kıyamet günü yaşamakta olan insanlar neolacak? allah sözünü tutmak için anlıkta olsa onları öldürüp tekrarmı diriltecekmiş???

onun dışında kıyamet günü tabiki gelecektir,o da benim öldüğüm gündür...

Titan 30-08-2008 12:48

Bir annenin bile çocuğu ne kadar aşırı hareketlerde bulunduğunu bildiği halde, sırf merakı dolayısıyla hayat hakkında olsun annesi hakkında olsun öğreneceği bilgilerin ona zarardan çok yarar getireceği ve affedecek kadar bir yüreği vardır. Buna mukabil Allahın da affetme yetkisinin sınırsız olduğunu düşünülürse "Allah varsa ne yapacaksınız" cümlesi anlamını yitirmektedir.

Bir de şu var; muhafazakar insanlar Allah'ı kendi düşünce yapısına göre biçimlendiriyorlar. Muhammed zamanında ki hayat şartları ile şu an ki hayat şartlarının pararlel olduğunu ve Allahın da bunu istediğini zannediyorlar. Allah'ın isteklerini kafalarına göre kurgulayıp, bunu bir yaşam biçimi olarak görüyorlar.

çakırcalı 30-08-2008 16:27

Bu genellikle müslüman yobazların sorduğu bir sorudur: "Ya Allah varsa?" Hemen ardından da şunu getirirler: "Yoksa ne kaybedeceğiz? Ama varsa, sonsuz cenneti kazanacağız..."

İyi de kardeşim "Yoksa ne kaybedeceğiz?" var mı yahu? Hayatınızı kaybediyorsunuz, bir daha gelmemek üzere geldiğiniz şu ilk ve son hayatı! Hiç "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" deyimini duymadınız mı? Hadi Dimyat ve oradaki pirincin varlığı kesin de bizim burada bahsettiğimiz DİMYAT yok ki.

Farazalar üzerinden gidiyoruz madem, diyelim ki kıyamet ve Allah varmış ve o gün bana hesap sordu... "Senin gibi bir allaha kulluk yapıp sonsuza kadar tavuk olmaktansa, dünyadaki yaşantım kadar horoz olmak daha şerefli geldi" derim, ne diyeyim!?

-InVi- 30-08-2008 16:37

Degerli Forumdaslar,
Ilk is, " ya allah varsa" diye iman edenlere, böyle bu tür bir imanin, teslimiyet ile alakasinin olmadigni anlatmak ile baslanmali, yani burada asil görev "teslim" olmuslara düsüyor.....Bir Müslümanin "ya allah varsa" diye bir derdi bir sorunu olmamali, varligindan, birliginden, tekliginden ve ahiret günü üzerindeki hakimiyetinden zerre kadar süphesi olmayandir müslüman olan.
Ve gercekci olmak gerekirse, "bu ya varsa" mantigi ile hareket edenlerin büyük cogunlugu kendisini "tanri var ama bu tanri kitaplarin dinlerin yazip cizdigi tanri" degildir diyenlerdir.
Madem o kitaplarin yazdigi cizdigi bir yaratan yok ortada, o zaman hangi gerekcelere göre var ? Peygamberi onun bu sifatindan dolayi elestirirken, "asil gerecek TANRI'in Peygamberligine soyunanlara sormali kendilerin neden "var" olabileceginden yola ciktiklarini....

intizar 30-08-2008 17:03

Her insanın kıyameti öldüğü zaman kopmuş demektir. Kıyamet 5 değil 50 milyar yıl sonra kopsun bu bizi ilgilendirmez.

evrensel-insan 30-08-2008 17:34

Saygideger arkadaslar;

Allahin varligi, benim sorunum degil; allahin sorunudur. Herhangi bir sey, cikip" bak ben allahim ve varim" derse, eee bizim de dilimiz bagli degil; sonucta varligini ispat etme durumunda olan, allahtir.

Once bir ortaya ciksin, bir tanisalim, bir de benim istedigim temelde kendini ispat etsin-ki bu benim allah kavramindan ne algiladigimla paraleldir-o zaman, soyle karsilikli gecer; insanoglunu, dogayi, evreni, dunyayi v.s. nasil kaostan, sorundan ve celiskiden kurtarmak icin, oturur guzel bir sohbet ederiz.

Eger, zaten ortaya cikip ta kendini, bana ispat eden allah, boyle dusunmuyorda, insanligi, dunyayi, dogayi ve evreni; kaosta, celiskide ve sorunda tutmayi dusluyorsa; kusura bakmasin, o zaman demek ki ortak yanimiz olmaz. O yoluna, ben yoluma. Ustelik, rakibim olarak.

Ben de, belki o zaman seytanla isbirligi yaparim. Tabi, benim dusunceme paralel dusunuyorsa, dusunmuyorsa o da olmaz.

Ayni simdiki gibi, yoluma tek basima devam ederim. Nasil olsa, alisigim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

imhotep 30-08-2008 18:29

Yani bu mantık, müminlerin tüccar aklının nasıl da iyi çalıştığını gösteriyor.

Bir şeyin gerçek olup olmaması değil de çıkarlarına uygun olup olmaması irdeleniyor.

Bu çıkarcı laflardan sonra da hala kalkıp ahlaktan falan bahsediyorlar.

Ben diyecek söz bulamıyorum.

Saygılar

dilaver 30-08-2008 18:41

Her insanın kıyameti öldüğü zaman kopmuş demektir. Kıyamet 5 değil 50 milyar yıl sonra kopsun bu bizi ilgilendirmez.

Sayın intizar

Ayetlerde de vermeye çalıştım. Kıyamet toplu bir olay, yani cennet cehennem olayı kıyametten sonra oluyor. Ceza ve mükafat kıyametten sonra ferçekleşiyor. O zamana kadar ölüm var ve ölen birey diriltilinceye kadar varlıgın idrakı içerisinde degil.

Anlatmak istedigim de bu. Şayet Allah her an insanlara müdahale etmiyor ve olaylara karışmıyorsa, her hangi bir anda bir kıyamet tasarlaması da mümkün degil. Ancak sizin mantıgınıza ve inancınıza göre bir kıyamet olacagını biliyor. Fakat bu artık bizler için de bir sır degil. 5 milyar sene sonra bir kıyamet olacagına eminiz. Ancak bu kıyamet gene evrene ait bir kıyamet degil, sadece güneş sistemine ait bir kıyamet. Bu seçenekte de canlılıgın, ya da dünya insanlıgının diyelim başka bir sistem içerisinde kolonileşecegi neredeyse muhakkak gibi bir şey. Demek ki gene kuranın kıyameti yok ortada.

Buna uygun olarak düşünürsek, cehennemden korkmak için bir sebep, cennete ulaşmak için bir neden görülmüyor. Haa siz ortalama 80 senelik bir ömrünüz dahilinde, 5 milyar sene sonrası için yatırım yapıyorum diyebiliyorsanız buna bir şey diyemem. Fakat bir psikolog sizin için iyi düşünmeyebilir. :D

saygılarımla

yucemanitu 01-09-2008 04:08

http://i414.photobucket.com/albums/p...tlas/mopik.jpg

Sonunda...

intizar 01-09-2008 11:48

SN: Evrensel-insan ; Allahın varlığı , dünyanın varlığından daha görünür ve daha aşikardır. Sen göremiyorsan sorun sendedir görenlerde değil. Sen zaten yazdığın sözlerle ve düşüncelerinle şeytanın yanında ve yolundasın. Şeytanın gazına gelip Allaha karşı naralar atıp tutmakla Allah kaybolmuyor. (Ayrıca Allahı inkar edip şeytanı kabul etmekte ayrı bir komedi olsa gerek)

SN: Dilaver ; Kıyamet mutlaka gelmiş geçmiş bütün insanları ilgilendiriyor. Benim söylemek istediğim çok net. Ben öldüğüm zaman benim kıyametim kopmuştur. Yani ne yapmışsam yapmışım yaptıklarımla yola devam edeceğim. Hatalarımı telafi etme şansım kalmamıştır artık. Öldükten sonra kıyameti beklemek insanın akibetine göre şekillenecektir. Uzun sözün kısası Allahın rızasını kazana bilirsek VIP olarak ağırlanacağız. Yok eğer Allahın rızasından uzaksak ozaman daha öldüğümüz an hapı yuttuk demektir. vesselam

dilaver 01-09-2008 12:21

Öldükten sonra kıyameti beklemek insanın akibetine göre şekillenecektir.

sayın intizar, bu konuyla ilgili ayeti verebilir misiniz. Ben kişilere göre akibet diye bir şeye rastlamadım, tam aksine toplu bir dirilme söz konusu.

saygılarımla

intizar 01-09-2008 12:40

SN. Dilaver ; Şuan aklımda net bir ayet yok. Ben dirilişten bahsetmiyorum. Dirilişe kadar geçecek olan zamandan bahsediyorum. Şöyle söyleyeyim yüzde yüz cehennemlik bir insanın öldükten sonra kıyamete kadar binbir izzet ve ikramla ağırlanması beklenemez. veya tam tersi.
Dirilme mutlaka toplu olacaktır.

evrensel-insan 01-09-2008 12:42

Saygideger intizar;

Birincisi, cevap yazarken lutfen, yazi uslubuna dikkat et. Ayrica, benim allahin yaninda olmaman, seytanin yaninda, olmami gerektirmez. Ben sadece, insanin yaninda ve onlarin arasindayim. Iliskilerimde insanla, insanin disindaki; herhangibir seyle, soyut ya da somut- dialog kuracak dili henuz gelistiremedim, kusura bekma.

Sen, insanin disinda; istedigin herhangibirseyin-ki soyut- inancini tasiyabilirsin. Bu senin sorunun. Benim, neyin yaninda oldugumda, benim sorunum. Sen kendine dert edinme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver 01-09-2008 12:56

Şöyle söyleyeyim yüzde yüz cehennemlik bir insanın öldükten sonra kıyamete kadar binbir izzet ve ikramla ağırlanması beklenemez. veya tam tersi.

Verdigim ayetlerde sorgunun kıyamette yapılacagı zikrediliyor. "Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir." (AL-İ İMRAN SURESİ / 185)

Ancak başka bir yerde firavun bahsi ile ilgili gene bir çelişki var. Zaten kabir azabı da buna dayandırılmaya çalışılıyor. Sorgu olmadan infaz olur mu.

Şimdi sizlerin savı şudur. Bu dünyadaki kötülüklerin hesabı öbür dünyada sorulacaktır, nitakim ayetlerde böyle. Ama görünüşte bu çok çok uzak bir zaman sonra gerçekleşecek. Kaldı ki dirilmeyen ölüye ne tarz bir azab olabilir ki. Siz bir ölüye eziyet , işkence edebilir misiniz.

Yani dirilme yoksa ve bu çok uzun bir zaman sonra, yani kıyamette ise bu kadar çabanız niye. Yok kıyametten önce dirilme ve mükafat/ceza varsa o zaman kıyamet ve kıyamet ayetlerinin orada ne işi ve fonksiyonu var.

saygılarımla

amenofis 01-09-2008 13:01

allah varsa ne mı yapıcam

dıcemk

yarattıgın salakları korukorune ınanmayı odullendırdıgın ve koyun gbı sana ınanan kullarınla cennette mutlu ol dıcem

sorcam cehenneme nerden gıdebılırım dıye..:)

Unbeliever 01-09-2008 14:12

Allah mı?

Öncelikle yazımın uzun olacağını belirtir ve sıkıcı olursa eğer özürlerimi iletirim. "Ya allah varsa" sorusunun en net ve kısa cevabı şudur: "yoktur". Evet arkadaşlar. Ben allaha inanmıyorum artık. Bu arada "believer" olan nickimi "Unbeliever" olarak nasıl değiştireceğim?Yetkililerden yardım bekliyorum. İnancımı nasıl kaybettiğimi merak ettiğinizi düşünerek açıklamak istiyorum. 34 yaşındayım. kendimi bildim bileli islam kurallarıyla yetiştirildim.Ama her zaman beynimin bir köşesinde şüphelerim vardı. Bu zamana kadar aklım nerdeydi diye soracak olursanız, aklımla değil kalbimle düşünüyordum. Ama artık hem kalbimle hemde aklımla da kabul ediyorum ki Allah diye bir şey yok. Bir yaratıcı yok. Dinler yok. Kitaplar yok. peygamberlerde yok. Bu kanıya nasıl mı vardım. Bu site ve sitedeki yazar arkadaşlarında yardımıyla zaten var olan şüphelerim iyice netliğe kavuştu. Bu nickimle daha evvel savunuculuğunu yaptığım islamiyet hakkında ki yazılarımın adminler tarafından silinmesini talep ediyorum. size söyleyeceğim şeyler yüzeysel veya çok çocukça gelebilir. Ama sorguladığım şeyler ile ilgili bir kaç kelime yazmak istiyorum. Daha doğrusu kafama takılmış olan ama artık cevaplarını verdiğim şeyleri. mesela;

1. Dünya üzerinde sayısını bilemediğimiz kadar din var. 3 büyük din (islamiyet, hristiyanlık ve musevilik) dışında yine büyük bir felsefe dini olan budizm de var. Bu allah, ben ona aklım kemale erdiği günden itibaren dua etmeme rağmen hiç bir isteğimi yerine getirmediği gibi, hakkında dua ettiğim şeyleri tersine döndürdüğüne hep şahit olmuşumdur. Bunun yanı sıra kendisine inanmayan, son gönderdiği dine ,kitaba, peygambere vs. inanmayanların zevküsefa içinde yaşadıklarına da şahit olmuşumdur. Düşünün bir kere adam Buda ya inanıyor ve benden daha zengin, daha sağlıklı, daha refah ve sefa içinde yaşıyor. Ama ben ne hikmetse o kadar dua etmeme rağmen bize zırnık yok!! neyse bu sadece ufacık birşey. burada kızgınlığımın olduğunu ve o yüzden inancımı yitirdiğimi düşünebilirsiniz ama bu o kadar kolay değil. yani bir tanecik şeyle ateist olmadım ben. neyse 2 ye geçeyim,
2. Bu allahın ne bitmek bilmez ego tatmini olayı vardır arkadaşlar yaw...dünyanın oluşumundan itibaren insanoğlunu ona kulluk etsin diye yaratıp duruyor. bıkmadımı artık tapınılmaktan? Doymadımı? Ben ona tapmaktan bıktım ve doydum...bu nereye kadar sürecek böyle?
3. Kitabında "onların kalpleri mühürlüdür" falan gibi bir saçmalık vardı. Haa benim kalbimi kim mühürledi. Başka bir tanrı mı gelip mühürledi. Yok gelmediyse ve allah mühürlediyse o zaman neden açmıyor. Acaba Cehenneme odun lazım bir kaç milyon odun dünyaya göndereyim de nasiplensin garibanlar falan diye mi düşünüyor? Hadi açsın mühürümü? Bu da ne saçma laf ya. Sanki İski den gelipte su vanasını açıyor. Eğer mühürümü kendim açacaksam o zaman kul olarak allahtan zaten üstünüm. Hür iradem onu iplemeyebilir yani. Yok bilader ben açmıycam biraz kapalı kalsın. Açık olunca cereyan yapıyor. Saçmaaa! :D
4. Bu dünya da yapılanların cezasını ve ödülünü öbür dünyada alacakmışız. Bana ne yaw. Ben bu dünyada ödüllenmek istiyorum. O dünyaya gidipte gelen var mı? Hiç kimse duydunuz mu etrafınızda "Abi ben gittim geldim. Cennette acaip hatunlar var. Her akşam parti yaptık. Alkolün dibine vurduk." veya "Abi Cehenneme gitte gör. Millet kazanlarda kavruluyor. Kendi pisliğini kaşıklıyor. Bende bir kaç tabak yedim. Tadı fena değildi" gibi hikayeler anlatan. Yaw madem cennete de cehenneme de gidecekler belli, o zaman bu dünyaya ne gerek var. Bana mı sormuş zatı muhterem bu dünyayı yaratırken veya beni imtihan etmek isterken. Ben imtihan olmak istiyormuyum bakalım?
5. Neden bütün dinler bir peygamber+kitapla geliyor. Neden 4 nesildir aynı yöntemi kullanmış. Başka bir metod bilmiyor galiba. Kendini yenilemesi lazım. Peygamber kimdir?senin benim gibi etten kandan kastan falan oluşan bir insan. Ona ne gerek var o zaman? O da bizden biriyse zaten her şekilde hinliğe kafası çalışan yaratıklar olduğumuza göre o da bize yanlış yapmış olmaz mı? gözükseydin sema da "Ben sizin allahınızım, yaratıcınızım, bana tapacaksınız!" deseydin. Veya sadece bir insana kitap göndereceğine herkese göndereydin. Madem herşeyi yapabilecek kudretin ve gücün vardı?Sonuçta sen allahsın.Bütün kullarına kitap göndermek ne kadar zamanını alırki? Copy Paste yapacan zaten..veya herkese bir vahiy göndereydin. milletin rüyalarına gireydin. Öfff....saçma şeyler bunlar yaa....

neyse arkadaşlar sizi de sıkmayayım. Ama şunu bilinki artık din ile alakalı ne varsa hayatımdan çıkardım. Ve bunu yakın çevremdeki insanlara da anlatacam.Eşimi de sıkı bir ateist yapacam. Oğlumu da. K.peder zaten ateistti :D. kaynanam da yavaş yavaş akıllanmaya başladı...annem ve babamı es geçiyorum...onlar hayatta dönmezler...

Haa başlığa cevap olarak şunu da ekliyim....eğer allah varsa nemi yaparım?

Görmemezlikten gelirim. ne muhatap olacam?sokakta ki adamdan bir farkı yok benim için...
Beni cehennemine de atacaksa atsın. "Jet-Ski" me değil......

aydoe 01-09-2008 15:14

Aramıza hoşgeldin Unbeliever,
Yazını okuyunca baya güldüm,yazdıklarında haklısın ama bunlar gerçekler ve gerçekler komedidir sen gülersen yada trajedidir sen ağlarsan.
Maalesef din dünya üzerinde trajedi yaşanmasına neden olmaktadır.
Ben ise hem üzülüyorum bazende gülüyorum saf inanırlara.
Allah varsa vardır ki bana göre yoktur benim yaşamımda hiçbir değişiklik olmaz,doğru yaşadığıma inanmaktayım

Unbeliever 01-09-2008 15:42

Sevgili Aydoe,
Hoşbulduk.Oh bee.Bunca yıl çok feci sıkmışım kendimi. Kabız gibi. Şimdi nasıl rahatım anlatamam. Sen söyleince bende yazdıklarımı tekrar okudum. Komik omluş gerçektende. Ama asıl komik olan ne biliyormusun? Bunca yıl prangayla yaşamışım ama o pranganın anahtarı hep cebimdeymiş. Salak gibi kullanmamışım. Neyse artık özgürüm. Haa bu arada Dinlerden özgürlük Grubu üyesi olmak istiyorum mümkünse. nasıl olcez...ulen bu müslümanlık olayı bayaa cahilleştirmiş beni yaw. Oy tiskindim kendimden...:)

intizar 03-09-2008 09:38

unbeliever: yazdıkların hakikaten çok komik

imhotep 03-09-2008 11:19

unbeliever'ın yazdıkları, müminlerin de yaşamları oldukça komik :D

ex-believer, aramıza hoşgeldin :)

Saygılar

marinexx 03-09-2008 12:50

Benim babam bir dönem imamlık yapmıştı ama babam körü körüne inanmaktansa araştırmayı sorgulamayı seçip kurandaki saçmalıkları gördükten sonra çok uzun yıllar önce ateist oldu. Bende sürekli araştıran sorgulayan biri olarak kuranda yazanların olsa olsa 1400 yıl önceki unutkan sürekli kendi ile çelişen uçkuruna çok düşkün sürekli küfürler yağdırıp beddualar edip yakmakla, kızartmakla tehdit eden ilkel bir bedevinin hegemonya oluşturma çabasından başka birşey olamayacağını anladım. allah olsa bu kadar saçma bir kitap yazmazdı. allah olsa her indirdiği kitaptan sonra ulan bunu gönderdik ama bu pek iyi olmadı şimdi yeni bitane bastırdım bu süper oldu bunu gönderelim diyerekten habire yeni yeni dinler göndermezdi. doğru birtane ise ve oda en son gönderdiğin kuran ise neden daha öncekileri gönderdin diye sorarlar adama o zamanlar toymuydu? neyin doğru neyin yanlış olduğunu insanların o kitaplar yüzünden birbirlerini katletlemelerine sebep olmadan önce bilmiyormuydu? bilmiyorduysa nasıl tanrı olabilir? bu nasıl yüce ulu herşeyi bilen bir allahtır? insanlar milyonlarca yıldır var olduğuna göre neden ortaya çıkıp kitap göndermek için milyonlarca yıl bekledi? daha önce yaşayan insanlar ne olacak?

tanrı insanların egemenlik kurma başkalırını sömürü altına alma isteklerinin bir sonucu olarak yaratılmıştır. hepsi bundan ibaret

intizar 03-09-2008 13:38

Seviyesiz cümlelerle Allahı inkar ettiğini söylemek, söyleyen kişinin cehaletini ve kalitesini ortaya koyar. Her insan Allaha inanacak ve kabul edecek diye birşey yoktur. böyle bir çaba boşuna bir çabadır zaten. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Ama inanmadığını söyleyenlerden bazıları çok kalitesiz cümlelerle kendilerini ifade ediyor, buda hoş olmuyor. Ben şahsen bir müslüman olarak bazı cümleleri okuduğum zaman çok üzülüyorum.

Unbeliever 04-09-2008 00:27

Mantıklı oluun!

Sevgili intizar,
ben eski bir inanan olarak gerçektende körü körüne iman etmenin ne olduğunu anlayabilen, hatta o dönemde ateist arkadaşlarımın hakaretlerinden (o zamanlar öyle düşünüyordum) inanılmaz acı ve öfke duyan biriydim. Hatta eskiden bu sitede tebliğcilik bile yaptığım olmuştu. (Bütün ateist dostlarımdan bu konu hakkında özür dilerim) Şükür beynime ki o basiretsiz dönemler geride kaldı. Marinexx dostum çok güzel açıklamış.Açıklarken de sorgulamış. Neden allah hep aynı şekilde kitap üstüne kitap yolluyor? O herşeye kadirse, herşeye gücü yetiyorsa neden bütün insanlara görünüpte "Ben sizin yaratıcınızım, bana tapacaksınız, kurallarımda budur. Uymayan geberir" falan demiyor? Acaba yeryüzüne ona kulluk etsinler diye gönderdiği insanların, dua edip, ibadet edip veya hayatını bu yola harcayıpta eline hiçbirşey geçmediklerini görünce alacakları hal ve tavır karşısında birşey söyleyebilecek cesareti olmadığı için mi çıkmıyor karşılarına? Marinexx dostumun dediği gibi doğru olanı tek seferde neden göndermedi? Kullarından bu kadar mı nefret ediyor?birbirilerini katletmelerini seyretmek hoşuna mı gidiyor? Mantık kullanın sevgili inananlar.Neden 125000 peygamber, neden 4 adet kutsal kitap, neden 4 büyük peygamber? ve neden onlar peygamber de ben değilim? Oh ne ala memleket ya! onlar direkt cennete bizler odun olarak cehenneme. Yağma Hasan böreği. Neyse konuyu saptırmayalım. Ben saygılı olmaya çalışıyorum ama kör olan gözlerimin açılmasına da saygı gösterilmesini istiyorum. allah, tanrı, god, gott, ilah
, rab, yehova, yaratıcı, vs. YOKTUR! olmadı ve olmayacakta. O sizin kafanızda yarattığınız bir haya ürünü. Aynı Peter Pan gibi birşey. Saygı duyduğum tek nokta sizin ona karşı olan bağımlılığınız ve sadakatiniz. Yani savunduğunuz yanlışa (size göre gerçek) sıkı sıkıya bağlı olmanız. O kadar!

Hoşbulduk arkadaşlar. Fırsat buldukça foruma girmeye ve aydınlanmış beynimin ışıltılarını :D yaymaya çalışacağım. Heheheee! Umarım bu ışıltılardan inananlarda faydalanır.insanları seviyorum. Onlara kötülük yapan karşısında beni bulur. En başta allah!

KerimM 04-09-2008 01:18

Allah varsa mı?

Olmayan şey "varsa" olmaz.

varlığın ispatı salt bağırsaklarınla... pardon kalbinle olmaz.

Ben de inanıyom. "Şebten Ebek" denen bir şey var.

Adı bu. benle konuştu ve dediki; "insanlara söyle, ben onların tanrısıyım; bana inanmazalarsa onları öbür dünyada çok feci mokoko bekliyor."

Şimdi ben böyle bir varlığın varlığını hissediyom farzedelim. Sen de yokluğunu ispatla.;)

HanifTürk 10-09-2008 13:46

ALLAH varsa ki var ahirette var hemde materyalizmin vardığı bir sonuçla
Yaratıcıyı kabul etmeyenler inanmasada materyalizm hem ahiretin hemde yaratılışın en büyük delillerindendir

volkantr 10-09-2008 17:04

Tanrı varsa ki ben varolduğuna inaniyorum. Kuran'da bahsedilen şekilde değildir..
Yakan eziyet eden vs..

O nedenle ellerinizi ovuşturup "Ah şu Kuran'a inanmayanlar nasıl cayır cayır yanacaklar diye" düşünmenin bir anlamı yok..

Ben bunu biraz ilkokul öğrencilerinin velilerine benzetiyorum.
Okula giden çocuklarına daha iyi muamele edilsin diye öğretmene hediyeler alırlar.
Böylece bir yatırım yaptiklarini düşünürler..

İşte o hesap bu dünyada kimileri kendince yatirim yaptiğini diğerlerinin cezalandirilacağini düşünüyor.

HanifTürk 10-09-2008 17:31

Volkantr kardeşim aynı şekilde inanıyoruz ve de Tanrının olmadığını söylüyorum ama Kur"an-ın anlattığı ALLAH kavramı senin karşı çıktığın tanrı kavramı ile asla alakası yoktur.

HanifTürk 10-09-2008 17:35

İnsanların çok büyük bir kısmı, bu algılanan boyuttaki her şeyin bir Yaratıcı tarafından meydana getirilmiş olduğunu kabul ediyor; ve de bu yaratıcıya “TANRI” adını veriyor..
Kendisinin ve varlığın ötesinde olarak nitelediği bu yaratıcının niteliği ve niceliği hakkında da, çevresinden -sorgulayarak ve düşünerek değil- şartlandırılma yollu edindiği bilgiler kadarıyla da bu “tanrı” kafasında şekilleniyor..
Daha sonra, bulunduğu toplumun kullandığı tâbir eğer “Allah” ise, kafasındaki bu “tanrı” imajına “Allah” adını vererek konuşma ortamına dalıyor..
İşte bütün problem burada başlıyor!.
Tanrı” kavramının hiç bir aslı, gerçeği olmadığını anlamayan bu kişiye, siz “Allah” ismiyle işaret edilen mutlak varlığın özelliklerini anlatmaya başladığınız zaman; bu defa o kişi, bu bilgileri kafasındaki “tanrısına” enjekte ederek, aşılayarak; “tanrısını Allah’laştırıyor”!. Oysa yapılması gereken işlem, “tanrı” kavramından kurtularak “Allah ismiyle işaret edilen mutlak gerçeği farketmek”!..
İşte, “Allah” isminin işaret ettiği anlamların, kafamızdaki “tanrı” kavramına enjekte edilmesi, beynimizdeki “tanrı” kavramının ve düşüncesinin sanki kanserleşmesi gibi olay meydana getiriyor; “Allah”a ait özelliklerle bezenen “tanrı” kavramı günden güne gelişip büyüyor, yayılıyor;!.. Zira düşüncedeki “Tanrımız” gittikçe “Allah’laşıyor”! Beden hücrelerinin kanserleşmesi dünya yaşantısını kaybettirirken; “tanrı” bilincinin kanserleşmesi ve kişinin “Allah” ismiyle işaret edilen manayı idrak edememesi ebedi hayatını değerlendirememesi sonucunu getirir!
TANRI” ve “tanrılık” kavramının ne olduğunu acilen çok iyi öğrenmek ve çevremizdeki düşünme kabiliyeti olanlara da farkettirmek mecburiyetindeyiz!. (1)
Hazreti Muhammed aleyhisselâmın, Kur’ân-ı Kerîme dayalı bir yolla açıkladığı “ALLAH” ismiyle işaret edilen varlığı gerçekten anlamak, idrak etmek istiyorsak, öncelikle, ötede, yukarıda, dışımızda bir “Tanrı” varsayma düşüncesinden arınmak zorundayız!..
Bu arınmayı nasıl gerçekleştireceğiz?…
Allah
’ın yaratmış olduğu içinde yaşamakta olduğumuz bu âlemi ve onda geçerli olan sistemi okumaya çalışarak!.
Öncelikle farkedecek ve idrak edeceğiz ki…
Algılamakta olduğumuz her şey, Allah’ın ilmi, dilemesi ve kudretiyle meydana gelmektedir!.O’nun dilemesi dışında hiç bir birim hiç bir şey dileyemez!. Hakîm olan olan Allah, her olayı bir hikmetle ve yerli yerinde olarak oluşturmaktadır; biz onu yersiz veya yanlış olarak nitelendirsek dahi!.
Allah
’ın muradı ne?… İkinci olarak bunu çok iyi anlamak zorundayız!..
Allah
ismiyle işaret edilen ve Âlemlerde tasarruf sahibi olan Zât, her an dilediğini tüm varlıklar adı altında ortaya koymaktadır; ve kendisine soru sorabilecek, kendi dışında ikinci bir varlık da mevcut değildir!.
Yaratmış olduğu sistemde geçerli anayasadaki en başta gelen kanunlardan biri, “güçlü olan kazanır”dır. Güçlü kıldığı, daha güçlü ile karşılaşıncaya kadar kazanmaya devam eder!.. Çünkü “Kudret” sıfatı vardır, “acz” sıfatı yoktur!.
Her varlığın gücü ilminden kaynaklanır.. Her varlık, aklı kadar ilim sahibidir.. Her türün kendine özgü akıl düzeyi olduğu içindir ki, türler birbirlerini akılsız sanırlar!. Her akıl, kendi kapsamı içindekini de, dışındakini de “akılsız” nitelendirir!.
Oysa Allah, dilediklerinin oluşması için, her bir birimi, hangi amacını gerçekleştirsin diye yaratmışsa, ona, bu amaca göre hakkettiklerini verir; ve bu da “Allah’ın adaleti” denen şeyin ta kendisidir! Bu yüzdendir ki, evrende, ne geçmişte ne de gelecekte gerçek anlamda zulüm kesinlikle mevcut değildir!. Herkes ve her birim yaratılış amacına göre hakkettiğini, her an almaktadır!.
Öyle ise, eğer biz, hayalimizde yarattığımız “Tanrı” kavramından arınıp, “Allah” ismiyle işaret edilen Zât’ı tanımak istiyorsak, O’nun kendi varlığıyla var kıldığı bu âlemleri ve sistemini “OKUMAYA” çalışmak zorundayız!.. Yani eserlerinden, o eserleri meydana getireni tanıma yoluyla!.
Ki böylece “Allah”ı tanımanın yolu bize açılsın!.
Aksi halde, “Kendi hevâsını tanrı edinini gördün mü?” âyetinin kapsamı içinde yaşamak üzere ebedî yolculuğa çıkarız!

http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/din/din24.htm

Black_TIGER 12-09-2008 08:14

Peki 5 milyar sene sonra olabilecek bir kıyamet için bu kadar telaşlanmaya gerek var mıdır. Düşünün ki uygarlıgın tarihi en fazla 6.000 seneliktir ve biz bu kadar hengameyi 5 milyar sene ile kıyaslandıgında bir an sayılabilecek bir zaman dilimine sıgdırdık.

O halde korkmaya gerek de yoktur. Kıyamete daha tahmin bile edilemeyecek kadar uzak bir zaman süresi var. Hem kimbilir belki Allah da o kadar süre yaşamaz ve sorgu da olmaz. :)

saygılarımla[/quote]

evet haklisin korkmaya gerek yok 5 milyar sene keyfimize bakalım dimi zaten insanın ortalama omru 4 milyardir ya!!!birde sunu sorayim sizin bilimselliğiniz ilk insanın yaratilmasini nasıl acikliyor?

Black_TIGER 12-09-2008 08:19

!!!!bakin bu arkadas ALLAH ın varligi ni sorguluyor seytanin varligini sorgulamiyor

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125259)
Saygideger arkadaslar;

Allahin varligi, benim sorunum degil; allahin sorunudur. Herhangi bir sey, cikip" bak ben allahim ve varim" derse, eee bizim de dilimiz bagli degil; sonucta varligini ispat etme durumunda olan, allahtir.

Once bir ortaya ciksin, bir tanisalim, bir de benim istedigim temelde kendini ispat etsin-ki bu benim allah kavramindan ne algiladigimla paraleldir-o zaman, soyle karsilikli gecer; insanoglunu, dogayi, evreni, dunyayi v.s. nasil kaostan, sorundan ve celiskiden kurtarmak icin, oturur guzel bir sohbet ederiz.

Eger, zaten ortaya cikip ta kendini, bana ispat eden allah, boyle dusunmuyorda, insanligi, dunyayi, dogayi ve evreni; kaosta, celiskide ve sorunda tutmayi dusluyorsa; kusura bakmasin, o zaman demek ki ortak yanimiz olmaz. O yoluna, ben yoluma. Ustelik, rakibim olarak.

Ben de, belki o zaman seytanla isbirligi yaparim. Tabi, benim dusunceme paralel dusunuyorsa, dusunmuyorsa o da olmaz.

Ayni simdiki gibi, yoluma tek basima devam ederim. Nasil olsa, alisigim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

galiba seytanla oturup biraz sohbet etmiissin ki varligiini hic sorgulamiyorsun

spartacus 12-09-2008 09:19

Ya Zeus varsa o zaman ne yapacaksınız?

Bu tür soruları soranlar, buradaki "yok" söylemi, kendi "var" söylemlerine göredir. Yani Zeus'un VAR olduğunu iddia ediyorsunuz, bu sizin Zeus'unuz, başkalarıda irdeliyor ve var etme gerekçelerinize bakıyor. O gerekçelerle Zeus yoktur deniyor. Çünkü bir şey bir şeyin varlığınıa gerekçe ise aynı şey yokluğunada bir gerekçedir. Zeus'un elçileri yalan söylüyordu, tüm diğerleri gibi. Ha ortada şöyle bir gerçek var, geçmişin dünyasını DİN yönetiyordu, bu bir araçtı ve dinlerin politik yönetim aracı olduğu koşullarda elbette ki, hukuku, yasalarıda tanrılar yapmış olacaktı. Başka bir çare yoktu ve dolayısıyla yasalar gökten tanrıların sözde seçtiği aracılar ile iletimi ile olacaktı. Aksi usule aykırıdır ve dinlerin yönetmesi imkansız olurdu. Her dönem tanrılar her dönem yönetim biçimine görede dinler olmuştur. Her şey değişiyor.

Ya Allah varsa ne yapacaktınız. Burada ki varsayı aldığımızda görüyorsun işte ne yaptığımızı. Yaşamaya çalışıyoruz, değişiklik yok hayatımızda. Var yada yok çokda önemli değil! Sorun insanların inancı değil. Bu soru dahi inançla bağıntılı değil, bu soru dahi Allah'ı politik bir alet edinmiş. Politik çıkara dayalı anlayış, Allah'ın buyruklardan çıkanı yakacağı, işkenceler edeceği, iliklerinden lime lime getireceği(artık aklınıza ne tür işkence geliyorsa) bir işkenceci olarak sunmaktadır. Hal böyle olunca dinler tarafından saygı duyulmayan ve istismar edilmiş olan insan inancı, zaafa uğratılmış olacaktır. Bu zaafiyet din gibi çıkar örgütlerinin insanlara inançlarını kullanarak onlara hükmetme, onları güdüleme ve sağma kapısına dönüşmektedir.

İnsan neye inanıyorsa inansın, ne tür sebeplerle olursa olsun inandığı ayrıdır, inandığı şeyin kullanımı ayrı. İnanmak ile kullanmak arasında derin uçurum olduğu kadar zıtlıkda vardır.

Ya Allah yoksa? demek ile Ya Allah varsa demek aynı şeydir.

Ya Allah varsa? O halde kendi sorunu, en azından burada Var bir iddia taşımaktadır, varlığı görüldüğü gibi tartışmalıdır. Eğer varsa diyorsanız ve inanıyorsanız O'nu rahat bırakın.

Black_TIGER 12-09-2008 09:52

rahat birakin derken ? biz dualarimizla ve inancimizla onu anmaktan bikmayiz siz inanmadiginiz gibi birde konusuyorsunuz ne saskinsiniz

Black_TIGER 12-09-2008 10:03

kendi kendine cevap boyle olur ornek bu:))

Alıntı:

KerimM´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125869)
Allah varsa mı?

Olmayan şey "varsa" olmaz.

varlığın ispatı salt bağırsaklarınla... pardon kalbinle olmaz.

Ben de inanıyom. "Şebten Ebek" denen bir şey var.

Adı bu. benle konuştu ve dediki; "insanlara söyle, ben onların tanrısıyım; bana inanmazalarsa onları öbür dünyada çok feci mokoko bekliyor."

Şimdi ben böyle bir varlığın varlığını hissediyom farzedelim. Sen de yokluğunu ispatla.;)

ALLAH ın olmadigini ispatlarmisin mesala bir soru sorayim sana gokleri ve yeri kim yaratmistir? sen simdi cem yilmazlik yapip sebten ebek falan dersin:)) veya dilin soylemesede kalbinden And olsun gokleri ve yeri YARATAN ALLAH

aspendos 12-09-2008 22:44

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127662)

Ya Zeus varsa o zaman ne yapacaksınız?

Bu tür soruları soranlar, buradaki "yok" söylemi, kendi "var" söylemlerine göredir. Yani Zeus'un VAR olduğunu iddia ediyorsunuz, bu sizin Zeus'unuz, başkalarıda irdeliyor ve var etme gerekçelerinize bakıyor. O gerekçelerle Zeus yoktur deniyor. Çünkü bir şey bir şeyin varlığınıa gerekçe ise aynı şey yokluğunada bir gerekçedir. Zeus'un elçileri yalan söylüyordu, tüm diğerleri gibi. Ha ortada şöyle bir gerçek var, geçmişin dünyasını DİN yönetiyordu, bu bir araçtı ve dinlerin politik yönetim aracı olduğu koşullarda elbette ki, hukuku, yasalarıda tanrılar yapmış olacaktı. Başka bir çare yoktu ve dolayısıyla yasalar gökten tanrıların sözde seçtiği aracılar ile iletimi ile olacaktı. Aksi usule aykırıdır ve dinlerin yönetmesi imkansız olurdu. Her dönem tanrılar her dönem yönetim biçimine görede dinler olmuştur. Her şey değişiyor.

Ya Allah varsa ne yapacaktınız. Burada ki varsayı aldığımızda görüyorsun işte ne yaptığımızı. Yaşamaya çalışıyoruz, değişiklik yok hayatımızda. Var yada yok çokda önemli değil! Sorun insanların inancı değil. Bu soru dahi inançla bağıntılı değil, bu soru dahi Allah'ı politik bir alet edinmiş. Politik çıkara dayalı anlayış, Allah'ın buyruklardan çıkanı yakacağı, işkenceler edeceği, iliklerinden lime lime getireceği(artık aklınıza ne tür işkence geliyorsa) bir işkenceci olarak sunmaktadır. Hal böyle olunca dinler tarafından saygı duyulmayan ve istismar edilmiş olan insan inancı, zaafa uğratılmış olacaktır. Bu zaafiyet din gibi çıkar örgütlerinin insanlara inançlarını kullanarak onlara hükmetme, onları güdüleme ve sağma kapısına dönüşmektedir.

İnsan neye inanıyorsa inansın, ne tür sebeplerle olursa olsun inandığı ayrıdır, inandığı şeyin kullanımı ayrı. İnanmak ile kullanmak arasında derin uçurum olduğu kadar zıtlıkda vardır.

Ya Allah yoksa? demek ile Ya Allah varsa demek aynı şeydir.

Ya Allah varsa? O halde kendi sorunu, en azından burada Var bir iddia taşımaktadır, varlığı görüldüğü gibi tartışmalıdır. Eğer varsa diyorsanız ve inanıyorsanız O'nu rahat bırakın.

zeus zaten var ben hergün kitaplarda resmini görüyorum . insanlar tarafından taşdan heykelleri bile var hemde birçok yerde putlaştırılmış olarak ağaçdan taşdan tahdadan granitden yaptırılmış zeuslar mevcut .

ama allahı göremediğin için olamıyacağı düşüncesine kapılmışsın .

neyseki kalpleri gözleri mühürleyen de gözle görünmeyen allahdır .

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:07 .