![]() |
Muhammed Başarılı Oldu mu?
Allah tarih boyunca peygamberler göndermiş durmuş.Bunu daha küçük yaşlarda düşününce acaba Allah neden bu kadar peygamber göndermiş diye kendime sorardım.Örneğin İsa'dan sonra Muhammedi gönderdiğine göre İsa başarısız olmuş o yüzden göndermiş herhalde derdim.
Ama biraz düşününce bunun da saçma olduğunu düşünürdüm.Yani tanrı İsanın başarısız olacağını bilmiyor muydu?Bunu bile bile neden yapsın?Sonuçta anladığımız kadarıyla Allah insanlara kendini inandırmak ve bazı kurallarının insanlara uygulatmak istiyor. O halde baktığımız zaman bunu en iyi hangi peygamber başarmış gözüküyor şu an?Bence İsa daha başarılı olmuş. Buna rağmen ondan sonra Muhammedi göndermiş.Peki muhammed başarılı mı?Hayır çünkü bugün 1400 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın büyük çoğunluğu ona inanmıyor.Peki muhammed onun sevgili kulu değil mi?Bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yaratmadı mı?Niye 5 milyardan fazla insan onun yalancı olduğunu düşünüyor.Allah neden böyle birşeye göz yumuyor.Biraz daha yardım etseydi de bütün dünya müslüman olsaydı. Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi? Belki de gönderdi.Ama onlar öncekiler gibi şanslı değil belki de.Çünkü artık dünyada ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri var.Allah'tan vahiy geldiğini söyleyen adama pek inanılmıyor artık. |
Alıntı:
Belli ki başınızdan hiç ağır bir psikolojik hastalık geçmemiş,şimdi size desem 2 günde 1 kalp krizi geçirip ölüceğinizi sansanız ne hissederdiniz,yada gördüğünüz insanların bazıları gerçek değil desem ne hissederdiniz, emin olun ne kadar kötü hissederseniz hissedin,onu yaşayan kadar hissedemezsiniz. Bahsettiğiniz kendini Peygamber ilan etme olayı,tıpta 80yıllık bulgulara dayanır,isimlendirilmeside 45yıl önce olmuştur.Çevrenizde duyduğunuz Paranoyaklık lafının gerçek anlamıda bu hastalık.Kişi karısının kendisini aldattığını düşünür gider onu öldürür,kişi kendisinin Peygamber olduğunu düşünür ona uygun şeyler yapmaya çabalar.Ama eskiden beri süregelen psikolojik bir rahatsızlık değil,kaldı ki anksiyete gibi hastalıklarda dahi kişi zorlanır,bunların bir üst raddasındaki paranoyak,şizofren gibi hastalıklarda kişi Peygamberim derse 2.gün yalanı anlaşılır,kendi içinde yaşadıkları fırtına dış dünyalarınada yansır. O bahsettiğiniz Akıl Hastalıkları Hastanelerine giriş yapabiliceğiniz zamanlar var,1 gününüzde gidin oraya o insanlara biraz olsun yardım edebilmek adına,sanırım ondan sonra ne din altından psikolojik hastalıklı laf sokarsınız ne başka bir yerden. |
Tıp konusunda bilgilisiniz galiba.Ama benim sözlerimi laf sokma gibi algılamışsınız üzüldüm.Ben de bir doktor gibi ortaya bir teşhis koydum aslında bu konuyu açarken.Bugün modern tıp var.Ortaya ben peygemberim ya da ben mehdiyim diye çıkan insanlara kuranda Muhammedin sonuncu olduğu belirtildiği için mi inanılmıyor?Yoksa modern bilim artık böyle şeyler olmadığını kabul ettiğinden mi?
Burada şöyle bir sorun var.Muhammed modern tıbbın olmadığı 7. yy.da yaşadığı için bu teşhisler konulamaz o yüzden doğru söylemiştir diyorsunuz.Bir nevi zaman aşımı olmuş.Peki bir zaman makinası olsa ve onun yanına gitsek bir kaç doktorla onu muayene etsek nasıl bir sonuç çıkar? Allahla konuştuğunu gören mi olmuş? Bir mucize mi göstermiş? Sadece ben Allahla konuşuyorum bana vahiy geliyor demiş ve insanlar inanmış.İnananlar da ilk başlarda üç beş kişi.Daha sonra siyasi bir devlet gibi savaş yoluyla genişlediği görülüyor.9 yaşındaki çocukla cinsel ilişki, sayısız kadın,köle, cariye, kendisine inanmayanları Allah emretti diye öldürün emirleri vs..(bunları karalamak için yazmıyorum, sadece ortadaki durumu belirtiyorum)Şu bir gerçek ki bugün kendini mehdi ilan edenlerden pek farkı yok. |
''Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?'' Emil
Peygamber başarılı olmuştur ,başarısızlık varsa Allah'ın başarısızlığıdır. Peygamber çobanlıkla başlamış, kral hayatı yaşamış istediğini öpmüş istediğini dürtmüş daha ne olsun. |
Sevgili ShadowSong,
1400 yıl önce yalan makinesi olsaydı, Hz. Mustafayı yalan makinesine koysalardı şimdi bu forum olmayacaktı :) büyük ihtimal sende başka şeyleri savunuyor olacaktın. |
Alıntı:
Bende Muhammed'e inanmam; ama ağır olmuş yine tabiriniz:) Alıntı:
Bu soruya iki taraflı cevap verilebilir. Birincisi bir Müsülüman olarak cevap verirsiniz. İkincisi ise Hristiyan olarak cevap verebilirsiniz. Ben Müslüman olmadığımdan dolayı birinci şıkkı hemen eliyorum ve bunun cevabını Müslüman arkadaşlara bırakıyorum. Her ne kadar Hristiyan olmasam da Hristiyanlığın öğretilerini seven bir kişiyimdir ve bu yüzden de olaya Hristiyan bakış açısıyla yaklaşacam... Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi İsa'nın Mesihliğine kadar bir çok peygamber gelmiştir dünyaya. Yalnız, bir peygamberden sonra başka bir peygamberin gönderilmesinin amacı arda kalan peygamberin başarısız oluşu değildir. Baktığınız zaman gelen her peygamber kendinden önceki kutsal metinleri ve peygamberi onaylar. Eğer bahsetmiş olduğunuz gibi orta da bir hata olsaydı sizce geçmişte kalan peygamberler ve kutsal metinler de onaylanırmıydı? Peki Rab neden herşeyi bir peygamberle bitirmedi de art arda bir çok peygamber gönderdi. İşte bunun cevabı ta Adamle Havva'nın doğumuna kadar gidiyor. Baktığınız zaman ilk dönemlerde sadece Adem ve Havva vardı ve geçen süreçler de ise İsrailoğulları türedi. Dolayısıyla gelen ilk kutsal metinler sadece israiloğluna gelmişti ve evrensel metinler değildi. Mesih İsa ile birlikte ilk ve son kez evrensel din gelmişti. Bir diğer ayrıntı ise şu, sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi Mesih İsa'ya gelene kadar bütün peygamberler insandı ve her insan günahlı olduğu için de hata yapabilirdi. Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz:) *** Şimdi Hristiyan öğretilerinde verilen bilgiler bunlardır. Ama bu bilgiler ve yaşanmış hayatlar arasında da oldukça büyük çelişkiler vardır. Örneğin Adem ve Havva'nın İsrail doğumlu olduğu ve orada türediği söylenir ve dolayısıyla ilk gelen 2 kitap (Tevrat ve Zebur) evrensel olmadığı, sadece İsrailoğulları için geldiği söylenir ki bana göre bu çok büyük çelişkidir. Belki Adem ve Havva İsrail doğumluydu; ama örneğin Tevrat zamanında İsrail dışında yaşayan ırklar da vardı... Peki bu ırkları düşünen yok muydu? Ayrısca Mesih'in insan olmadığı, Tanrı olduğu; dolayısıyla hatasız ve günahsız olduğu ileri sürülür; ama benim düşünceme göre de Mesih İsa'nın yapmış olduğu bir çok hata vardır. Örneğin Matta 5:22 de şöyle der :"Ama ben size diyorum ki, kardeşine karşı öfkelenen her kişi yargılanmayı hak edecek. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'un yargısını hak edecek. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek." Baktığınız zaman bu ayeti ilk çiğneyenlerden biri de Mesih İsa'ydı. Matta 23:16 :"Vay halinize kör klavuzlar!" Matta 23:17 :"Budalalar, körler!" Matta 23:19 :"Ey körler" Matta 23:33 :"Sizi yılanlar, engerekler soyu! Luka 11:40 :"Ey akılsızlar" Yukarıdaki ayetlerde İsa çevresindeki insanlara hakaretler yağdırarak Matta 5:22 yi de çiğnemiş oluyor. Yani İsa da hata yapabiliyor ve dolayısıyla günahlı bir insan oluyor. Dolayısıyla Tanrı İsa'yı dahi hatalı olarak adlandırabiliriz. Kısacası bu konuda benim kafam çok karışık. Hem çok haklısınız hem de hiç haklı değilsiniz:) Ben birşeyleri çözebilmiş değilim daha kafamda... |
Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslümanin kardesidir ve böylece bütün Müslümanlar
kardestirler. Bir Müslümana kardesinin kani da, mali da helal olmaz. Fakat malini gönül hoslugu ile vermisse o baskadir. "Ey insanlar! "Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir. Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, Allah'in, meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin. Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet ve sehadetlerini kabul eder. "Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir. "Azasi kesik siyahî bir köle basinza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'in kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. "Suclu kendi sucundan baskasi ile suclanamaz. Baba, oglunun sucu üzerine, oglu da babasinin sucu üzerine suclanamaz. "Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz: Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz. Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz. Zina etmeyeceksiniz. Hirsizlik yapmayacaksiniiz.. "Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir. "Insanlar! "Yarin beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?" Saheb-i Kiram birden söyle dediler: "Allah'in elciligini ifa ettiniz, vazifenizi hakkiyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatta bulundunuz, diye sehadet ederiz!" Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) sehadet parmagini kaldirdi, sonra da cemaatin üzerine cevirip indirdi ve söyle buyurdu: "Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab!" Peygamber efendimizin veda hutbesine bakın en azından nasıl bir kişil olduğunu görmeniz için.Birkaç iftiracı kötü niyetli insanın uydurmalarıyle hemen yargıya varmayın.Yukardaki sözleri veda hutbesinde söylemiştir ve sizin deyiminizle haşa akıl hastası birinin söylediği sözler böyle insanlık adına 1400 yıl sonra bile kabul edilen değer verilen sözler haline gelmez,,lütfen hz muhammedi daha iyi tanıyalım ve kötü niyetli kişilerin uydurmalarıyla peşin hükğmler vermeyelim!!! Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz Yukardakiz söz gerçekten akıl ve mantıkla izah edilir gibi değil.Tanrı insan kılığına giriyor he_? Mucizeler gösteriyor tmm kabul ediyoruz sorun yok.Ama tanrı kendini çarmıha gerilmekten kurtaramıyor he_? Komik olmayın lütfen,şu hristiyanlığın teslis inancı yok mu,,sırf bu yüzden kendilerini çok büüyük bir riske atıyorlar ama farkında değiller,,yazık ne diyim... |
Demek ki müslümana yavurun malı helal? Ya soygunculuk soygunculuktur, cinayet cinayettir............
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca Hristiyanlıktaki Baba-Oğul-Kutsal Ruh üçlemesinin İslamda ki Allah, Muhammed, Cebrail üçlemesinden hiç bir farkı yoktur. İslam Muhammed ve Cebrail'i Tanrı'nın bir yansıması olarak görmezken; Hristiyanlık güvenliği, itibarı ve inancı arttırmak için İsa'yı ve Kutsal Ruhu Tanrı olarak görür. Sonuçta Ne İncil ne de Kuran Allah tarafından yazılmıştır. Bunların her ikiside insan yapımıdır ve insanlar ise günahlıdır ve hata yaparlar. İşte bu durumda siz Kutsal Ruh diye bir kavram çıkartırsanız ve Kutsal Ruhu Tanrı diye ilan ederseniz ve Elçilerin de İncil'i Kutsal Ruh sayesinde yazmıştır derseniz, o zaman İncil'i de insan yapımı olmaktan çıkartır, Tanrı'nın eseri yaparsanız. Böylece buna da insanlar daha bir inanırlar. Ama Tanrı yapılan İsa nın bile bir çok hatası ve günahı mevcuttur ki bunu bir önceki mesajımda belirtmiştim. |
[quote=kenny;126815]
"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir. Sayin kenny,insanlar Lailahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum.onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar.. sayin kenny bu cümleler akil sagligi yerinde olan bir insanin agzindanmi cikiyor?kuran evrenselse muhammedde peygamberse bu sözler bugünde gecerliliyini sürdürmesi gerek,oysa tam tersi ,muhammed bugün avrupanin göbeyinde bu sözleri söylese gideceyi yer klinikdir. bu sözlerde zorlama var dayatma var insan haklari ihlalleri var zorbalik var. kilicla yayilma devri bitdi,o eskidendi. |
Alıntı:
Özellikle yukardaki cümlenizi neye dayanarak söylediniz anlamış değilim. Benim bildiğim teslis inancında, isa tanrının insan kılığına girmiş halidir ve kuranda ,yani islamda bu kabul edilemez.Hatta hristiyanların sırf bu yüzden kafir olduklarını ilan eder bkz el-maide 72 ve 73 Dinler arasında en akla yakını hristiyanlığın olduğunu söylediniz.Sizce tanrı aciz bir insan kılığına neden girsin_? Hadi girdi diyelim kendine yapılan bunca eziyete ve çarmıha gerilme olayına neden engel olamadı_? Gerçekten hristiyanlığın en temel ve en mantıksız ve bu yuzden allah katında hiçbir değeri olmayan bir teslis inancı hristiyanların çoğu için ahirette kötü bir hayat vaad ediliyor.Bunu bize allah kuranda bildiriyor,,ben demiyorum,'' O'' diyor... |
[quote=kabasakal;126889]
Alıntı:
Hz muhammed zamanında kılıçla da islamiyetin yayılmasını sağlamıştır çünkü islam karşıtları ona kılıçla karşılık veriyorlardı! Bir fikir yaymak istiyorsunuz ama o fikir yüzünden birileri sizi güç kullanarak susturmaya çalışıyorsa sizin de güç kullanmaya hakkınız var demektir.Tarihte demokrasi ve insan hakları için büyük önem taşıyan Fransız İhtilali bile zor kullanarak yapılmak zorunda kalınmıştır çünkü karşınızda sizi zor kullanarak engellemeye çalışan birileri var.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur yazdıklarım... |
Sevgili yolculuklar, bana göre oldukça mantıklı.Bazı şeylerde "aslında bu, bu kadar basit olmamalı, bunun içinde başka şeyler vardır bunu da allah bilir" tarzı yaklaşırsak tabii ki benim söylediklerim basit ve mantıksız kalır.Ama bence bu olay bu kadar basitttir.
Tabiki ben bunlara inanan biri olmadığım için zaten gönderilme olayı yok benim için.Eğer böyle bir şeye inanıyorsanız aslında bu elçilerin(Allahın neden elçiye ihtiyacı oluyor,bu nasıl tanrı bu ayrı mesele) başarısız olduklarını, allahın verdiği görevi tam anlamıyla yerine getiremediğini de açıkça görmek lazım.Üstelik islamda cihad denen olay var.Dünyada, dünyanın dini islam oluncaya kadar onlarla cihad et diye bir ayet, bir emir olmasına rağmen bugün büyük çoğunluk islam dininde değil.Belki de arkadaşın dediği gibi bu allahın başarısızlığı. |
Kureyşli Muhammed Bin Abdullah'ı sorarsanız eğer, fazlasıyla başarılı olmuştur.
Tartışması dahi yapılamaz. Ama Allah'ın habibi, kainatın efendisi son peygamber Hz. Muhammed'in başarılı olduğu söylenemez. Çünkü diğer dinlerin, Hristiyanlık ve Museviliğin dönemini tamamladığı sebebiyle son ve kamil din olarak Allah'ın İslam'ı seçtiği, son dini ve son peygamberi tüm insanlığa gönderdiği ve nurunu tamamlayacağı bilgisinden değerlendirildiğinde Hristiyanlıktan geri kalmıştır. Madem ki Hristiyanlık miadını doldurmuştur, üçleme inancı ile sapkınlaşmıştır, bu sapkınlık üzerine gönderilen İslam'ın 1400 senede Hristiyanlığa fark atması gerekirdi. Çünkü Museviliğe karşı Hristiyanlık bir asır içinde bu farkı oluşturabilmiştir. Ama 14 asırdır İslamiyet, kendinden 6 asır önce gelen dinin hayli gerisinde kalmıştır. Bu açıdan bakıldığında İsa değil ama Petrus, Allah'ın resulü kainatın efendisi Hz. Muhammed'den çok daha başarılıdır. Muhammed Bin Abdullah ise ilkel, geri kalmış bir toplumdan çıkmış, kendisini yetiştirmiş, yönetime karşı ayaklanmış ve devirerek egemen olmuş, önce şehir devleti sonra da bir İslam devleti kurmuş, kendi ülkesiyle kalmamış, dinini çevre ülkelere de yaymış, 1400 yıldır getirdiği din ayakta durmakta, dünyanın her tarafından inanırlara sahip, adını günde 5 kez insanlara duyuran, adı en fazla anılan başarılı, zeki, yetenekli, üstün bir önderdir. |
kenny yazmış:
"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir." Arkasından da şöyle demiş: "Cihad etmek illaki kılıçla topla tüfekle cihad değildir,araştırmanızı öneririm." Yani insanlar "Lailahe illallah" demedikçe, hem kanları akacak, ölecek ya da yaralanacaklar hem de mallarını kaybedecekler. Böyle bir şey ancak müslümanların diğerlerine silahla saldırması ile olur. Bu durumda hala yukarıda yazdıklarının arkasındaysan, sen tehlikeli birisin. Ben bu ülkede yargıç olsam, senin bu sözlerin üzerine seni müşahade altına aldırırdım. Ne idüğü belirsiz, hayal ürünü bir tanım (Allah) adına bütün insanlara "Lailahe illallah" dedirtmek için onlara karşı cihad açma yetkisini sana kim verdi? Cihadın ne olduğunu senden çok daha iyi biliyoruz. Yukarıda koyu yazılmış sözcükler cihadın ne anlama geldiğini tabak gibi ortaya seriyor. Kıvırtıp durma. Bunların hesapları Allah'a aitse, sana ne oluyor? Allah'ın işini görmeye mi soyunundun? Peki diğer dinlerin mensupları da aynı şekilde düşünüp davranırsa ve senin canına - malına kastederse ne olacak? Sizi gidi tımarhanelik ruh hastaları sizi ! "Lailahe illallah" demedikçe kanları ve malları korunmayacakmış. İnsanlıktan zerre kadar nasiplenmemiş zavallılar sizi ! |
basari icin kriterlerimiz nelerdir ona bakmaliyiz...
idealist bir devlet adami ve lider olmaksa toplumsal anlamda basarisiz, ***koleligi kaldirmamis,kole edinmis, kotu ornek olmus, ***cariyeligi kaldirmamis, cariye sahibi olmus, adeta tesvik etmis, ***kadina toplumda hak ettigi degeri vermemis,mirasta ve sahitlikte esit gormemis, ***ganimeti, talani allah kelami olarak gostermis, kendide talanin icinde bulunmus, ganimetleri allah ve peygamber olarak paylasmislar ***insalari din adina savasi emretmis, ***hayvanlara deger vermemis, kuranda insanlari hayvan lakaplari ile asagilamis(bakiniz imzam) ***cevre,doga, hayvan ve insan sevgisi gelistirmemis, ***insan oldurmeyi din adi altinda yasallastirmis. ***sayisiz kadinla evlenerek tek esliligi yok etmis.cok esliligi tesvik etmis. ***9 yasindaki ayse ile evlenerek, insanlarin cocuklari yasindaki kizlara cinsel obje olarak bakmalarina neden olmus, ***yine akraba evlilikleri ile akraba iliskilerini zedelemis, sakat yavrularin dogmasina sebep olacak evliliklerin onunu acmis, ***cehennem ayetleri ile insanlar uzerine korku salmis, cennet ayetleri ile rusvet mantigini ortaya cikarmis, ***kufur eden, onune gelene yemin eden, binlerce yil yasayan, 240.000 tane peygamber gonderen bir tanri yaratarak tanrilik muessesesini zedelemis, ***takiyye ayetleri ile yalani mesrulastirmis, ***hulle ayeti ile insanlarin ahlak sinirlarini zorlamis istedigini elde eden hirsli bir kisilik ise olarak, cok basarili... ***25 yasina kadar esamesi okunmuyorken, bolgenin en guclu kadinlarindan ve tuccarlarindan biri olan 40 yasindaki hatice ile evlenerek ekonomik olarak guc elde etmis.. ***30 erkege esit gucunu sayisiz es ve cariye alarak tatmin etmis, ***kervanlar yagmalayarak talanlarla yasamis, ***9 yasindan 65 yasina kadar olan her katagorideki kadin ile zevklerini tatmin etmis yetmemis, hala kizi, dayi kizi, amca kizi, kimi bulursa goturmus. ***acliktan karnina tas baglayip uyurdu masali ile milyarlari uyutmus, saysak yuzlercesini buluruz... muhammede bu anlamda kendisinin bile tahmin edemeyecegi kadar basarilidir... |
Alıntı:
Üçleme bana göre mantıksız olsa da, üçlü birlik kuramı Hristiyanlık için yüzde yüz gerekli bir şeydir. Eğer üçlü birliği Hristiyanlıktan saf dışı ederseniz o gün Hristiyanlıkta biter ve hak din İslam olur. İşte bu sebebtendir ki Hristiyanlar üçlü birliğe sıkı sıkı sarılmaktadır. İsa'a kendisinden sonra gelecek olan ve sonsuza kadar geçerliliğini sürdürecek olan bir avutucudan bahseder. Hristiyan inancına göre bu avutucu üçlemelerden biri olan Kutsal Ruhtur. Eğer ki siz üçlübirliği yok sayarsanız Kutsal Ruhu'da yok saymış olursunuz. Eğer Kutsal Ruhu'da yok sayarsanız o zaman İsa'nın "benden sonra gelecek olan avutucu" diye müjdelediği şey de Kutsal Ruh olmaz ve İslam peygamberi Muhammed olur. İşte bu sebebtendir ki Hristiyanlar sıkı sıkı üçlü birliği savunurlar. Ama hem bu mesajımda hem de bir önceki mesajımda belirttiğim gibi ben bireysel olarak üçlü birliğin karşısında olan bir insanımdır. Evet üçlübirliğin bir saçmalık olduğunu bilmeme rağmen, İncil öğretilerini severim. Çünkü bu öğretilerin eşitlik ve insancıllığı savunduğunu bilirim ve Tanrı'nın da bu şekilde olması gerektiğini düşünürüm. |
Müslümanlara göre Muhammet pek başarılı olamamış olsa gerek ki iki de bir ''kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır'' parolasını atıp duruyorlar .
Bu nasıl nursa bir türlü tamamlanamadı gitti . Adamcağız nur tamamlayacağım diye ta 1960'lardan beri kendini helak etti durdu . AKP'nin nurlu ampülü bile az geliyor olsa gerek , hala daha veriyorlar nurun gözüne . Veriyorlar ki , nur bir an önce tamamlansın ! Böyle böyle kendini hasta etti , haliyle ülkemizde de doktor kıtlığı başgösterdiğinden ABD adlı yadellerde tedavi oluyor ! Aman doktor , canım doktor , derdime bir çare ... |
Alıntı:
Olayları günün şartlarına göre yorumlamak gerekiyor.Veda hutbesi içinde o kadar insanlık adına güzel şeyler var gittiniz bu kavrama takıldınız ve yanlış anlıyorsunuz... Tarihte islam devletinin en güzel örneklerinden birini osmanlı imparatorluğu temsil etmektedir. En azından osmanlı devletinin uygulamalarına bakarak islamı anlamaya çalışınız lütfen ! Osmanlı devleti fethettiği yerleri özellikle balkanları isteseydi kılıç zoruyla müslüman yapamazmıydı_? Pekala ellerinde böyle güç oldukları halde yapmadılar çünkü islam hoşgörü dinidir,,dinde zorlama yoktur!!! Bugün balkanlar müslüman değilse bu da islamın hoşgörüsündendir....Hristiyanlar ise öyle yapmamış fethettiği bütün bölgelere kendi dinini zorla kabul ettirmiştir ve dünyada bu yüzden çok yaygındır,,lütfen biraz araştırın da yorum yapın, peşin hükümlere varmayın! |
EMİL'in yürüttüğü mantık bence doğru.Tanrı neyin ne olacağını biliyorsa ,kendisi tarihi tasarlamışsa bunu izlemek sıkıcı bir film olurdu.Filmde rol alanları da neye göre yargılayacak.
Ayrıca kendisine bizzat CEBRAİL GELEN veya mucize gören kişiyle 1000 yıl sonra büyükşehirde KATI GERÇEKLE yaşam savaşı veren insanının algılaması aynı mı olur. Bu noktada bile -algılama şansında -eşitsizlik var. |
Kenny kardeşim 1-Danimarkalı karikatüristlere kızmıycan 2- Sert kayaya çarpttığında kaderine razı olucan..Hadi bol şans
|
Alıntı:
Yani ben elimdeki bardağı 4 yaşındaki bir kızdan karanlık bir koridordan geçmesini ve onu mutfaktaki lavaboya bırakmasını ve buraya mümkünse altını ıslatmadan dönmesini istediğimde ve onu o bardağı mutfağa götürecek elçi tayin ettiğimde..altını ıslatmadan dönmesi başarımıdır? Ee evet başarmıştır..Muhammed de başarılıdır dolayısyla..Ona "gea bura" denmiştir bir kitap yazdırılmıştır bu kitabıda ezberlet sonsuza kadar bişey olmasın bu arada da bunu da tüm insanlara anlat ömrün boyunca denmiştir.. oda bunları harfiyen yapmış bardağı mutfağa altını ıslatmadan götürmüş ve geri tanrının yanına dönmüştür.. Başarlı yada başarısız olan şey sadece 2 tanımlamadır ayrıca..göreceye göre değişir..İsa da başarılıdır..Musa da...Muhammedde diğer elçiler gibi... Neden musa isa muhammed ve neden en baştan herşeyi yazan bir kitap gönderilmemiştir peki? diye sorduğunuzda..başlangıcı olanın sonuda olacaktır felsefesinden bakabilirz mesela..böyledir demiyorum ama oladabilir..birinin SON peygamber olabilmesi için yada SON kitap ee bir başlangıcı olmadılır.. Mesela bugün din tarihinde sadece 1 kitap ve sadece 1 peygamber olsaydı..Bu bakış açısıyla bugün şunları demeliydik..Şimdi koca dünya din tarihinde yaşanmış görülmüş dilden dile aktarılan yazılan aynı tanrı tarafından gönderilmiş başka 1 örnek 1 kitap 1 peygamber daha yok..bari ondan önce birini yollasaydıda bir tek o olduğunu bilmeseydik..koca allah ispat için epi topu 1 peygambere mi gücü yetmiş derdik..ben bu salak muhammede niye inanayım? Şizofrenin teki derdik..çok zekimiş derdik..derdik de derdik..bizde bahane bitmez..:) |
Alıntı:
ee allah size bu bilgileri verdikten sonra bunu düşünebilme yetisinide sağlayacağınızı bildiğine göre..demiş ki BEN tekim..Ben SONSUZUM..Bide başım sonum yok arama kasma der.. bu durumda herşeyin başı ve sonu olduğunu bulabileceğmizi bildiği bir evrene SADECE 1 kitap ve 1 peygamber gönderseydi kendi kendini inkar etmiş sonluyum demiş tek de değilim muhammedde kankam demiş olurdu ki..bu bütün kendi söyledikleriyle çelişirdi..burdan yola çıktığınızda 5000 tane göndermesi gayet doğal gibi bir gerçek olarak ortaya çıkar.. Allah salakmıdır? değildir...allah herşeyi biilir mi? evet..burdan bunlar çıkıyo.. tabi bu bu konuya sadece 1 yönden bakış açısıyla ve zekamın yettiği ölçüde ki açıklamadır..bunları çoğaltabilirsiniz.. |
bireysel tatmin olarak %90
toplumsal olarak(arab)%60 coğrafi olarak %30 etkileşimve bilişim % 25 karizma% 45 liderlik ve yöneticilik % 50 tarihsel olarak %55 katma değer yaratmak % 65 insiyatif ve karar alma %70 global katkı(barış,huzur,dünya bilinci vs..)% 35 teknloji ve felsefe % 25 soyyoloji ve etik%40 sanatsal ve düşünsel üretim % 25 bilimsel yaklaşım% 30 tarihsel etik %55 iktisad ve ekonomi%45 |
Alıntı:
kral hayatı mı yaşamış:confused: başkasıyla karıştırıyor olmayasın ? ;) |
ya sizi temin ederim ki muhammed günümüzde var olan durumdan bir şekilde haberdar olsaydı şaşkınlıktan küçük dilini yutardı... tek dertleri içip içip karıları düdüklemek olan arapları adam etmek için uydurduğu ve bunu yaparken kendi menfaatini de düşünüp açgözlülüğünü giderdiği bu saçma kuralların araplar tarafından çok geniş bir coğrafyaya yayılarak dünyanın en büyük 3 dininden biri olması onun da aklının ucundan bile geçmezdi heralde...
|
Alıntı:
teyzesinin kızı bile helal adama,daha nasıl kral olacak :) haremini genişlettikçe genişletmiş,kadınlar muhtac diye de sallamış -demezler mi adama hatice ölene kadar muhtac kadın yok muydu-yetinmemiş bi de çocuk sokmuş.adam yaşamış be arkadaş,siz de tapıyorsunuz işte ne diyelim.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:19 . |