![]() |
TV'de Bugün
TV'de yayınlanacak olan dinlerle ilgili programları, filmleri bu başlık altında duyurabilir, birbirimizi haberdar edebiliriz.
|
Bu gün (23 eylül 2008 salı) saat 21.15'de TNT kanalında "Cennetin Krallığı" adlı film oynayacak. Film haçlı seferlerini ele alıyor. Bugünkü Radikal'de yer alan tanıtım makalesinde "hem doğulu hem de batılı eleştirmenlerin hayal kırıklığına uğradığı bu nedenle doğru yolda olduğu" iddia ediliyor. Kudüs hıristiyan kral 4. Baldwin yönetiminde ve karşı tarafta ünlü arap lider Selattin var. Başrolde Yüzüklerin Efendisi'nden tanıdığımız Orlando Bloom var. Bakalım olaylar geleneksel ötekileştirmenin dışında ele alınabilecek mi?
|
televizyonda seyretdigimiz konularimizla ilgili seyleride yazabilirmiyiz?mesela ben gecen alman televizyonunda seyretdim,hindistanin bazi bölgelerinde yeni dogan kiz cocuklari öldürülüyor,yoksullukdan ,zaten orada kizlar evlenince kocalarina baslik vermek zorundalar.
Arabistandaki kizcocuklarinin diri diri gömülmesine(ben kesinlikle inanmiyorum,belki biriki aile yapmis olabilir,bu günümüzdede var)karsi muhammedi ve islami yolluyan araplarin allahi hindistani göremiyormu? |
AKP ve İslami holdingler
TV Servisi - “32. Gün”de bu hafta, İslami holdinglerde yöneticilik yapan AKP’li bakan, milletvekili ve bürokratlar ile AKP’nin Deniz Feneri, Kanal 7 ve YİMPAŞ’la ilişkisi sorgulanıyor. Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ınhazırladığı yapımda, İslami holdinglerin gurbetçilerden nasıl milyarlarca Euro topladığı, Başbakan Erdoğan’ın Almanya’nın hangi kentinde, hangi İslami holdingin tanıtım filminin altında kimlere hitap ettiği, bütün birikimlerini İslami holdinglere kaptıran gurbetçilerin, “paraları verirken bana mı sordunuz” diyen Başbakan Erdoğan hakkında ne düşündüğü gibi konulara açıklık getiriliyor. Eski Milli Görüş hukukçusu Berlin İslam Cemaati Başkanı Abürrahim Vural’ın konuk olduğu yapımın ikinci bölümünde ise, Kanal 7’nin nasıl kurulduğu ve AKP ile Kanal 7 arasındaki ilginç ilişkilere yer veriliyor. ■ Kanal D, 00.30 |
Bugün Kanal1 Tv'de Teke Tek proğramında Fatih Altaylı'nın konuğu, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla tutuklanıp önceki gün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Hüseyin Üzmez. İzlemek isteyenlerin dikkatine.
Not: Sitemizde Jucke71u adıyla sanırım virüs olayı var. Birçok siteye sırf reklam asmak amacıyla bulaştırılan bir virüs. Otomatik olarak her başlığa aynı sayfanın linkini yerleştirip durur. |
Alıntı:
|
Bu akşam NTV'de, Can Dündar'ın sunduğu "Neden?" programının konusu "Alevilerin talepleri neler? Hükümet sıkıntıları nasıl giderecek?".
Can Dündar soruyor; Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve gazeteci Oral Çalışlar anlatıyor. Alevilerin talepleri neler? Hükümet sıkıntıları nasıl giderecek? “Neden” bu akşam saat 21.00’de NTV’de. |
Bu gece History Kanalda saat 22 de Zaman Makinesi programında Bigbang ve Öncesi konulu herşey ne zaman başladı diye bir program var .
|
Darwinizm
ART'de şu an itibarıyla ceviz kabuğu programında evrim tartışılıyor
site sakinlerinin dikkatine.... |
siyaset meydanında
evrim teorisi ve islamiyet tartışılacak mış |
Bu akşam Siyaset Meydanı'nda Evrim Teorisi - Din İlişkisi tartışılıyor.
|
Program başladı..
İlahiyatçımız tanıdık yorumlara başladı bile...:rolleyes: |
celal şengür hoca bayağı bayağı sizdenmiş ya:)
|
Tarafsız olarak izlemekteyim
Sizede öneririm lütfen C.Şengör hocanın söylediklerine kulak veriniz Karadenizli kardeşim. Tartışma biraz teizm ateizm tartışmasına da döndü. |
Saygideger arkadaslar;
Tartisma; tam tahmin ettigim gibi; iki insandisiligi, yani madde-evren ile tanriyi birlestirmeye; yani bilim ile dini birlestirmeye yonelik. Ne diyelim, tum insanogluna, da layik olan bu birlestirme; hayirli olsun. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sevgideğer evrensel-insan,
Hiç alakası yok C .Şengör hoca bilimsel görüşü koyuyor ve ilk defada tv de dini reddediyor. Kimsede bişey söyleyemiyor,sona doğru işi sulandırıp öpüştürürler felan ama hocanın söyledikleri gençlerin kafasında soruları doğuracaktır. |
Çok şükür bugünü de gördük.
Tam özgür bir ortam olmasa da, ateistlerin konuşabildiği bir program. Bu programların daha hoşgörülü, daha cesur ortamlara ulaşması dileğiyle. |
Üniversite öğrencilerinin bir bilim adamına bu kadar cahilce sorular sormasına açıkçası inanamadım :confused:
Bu arada Prof. Dr. Celal Şengör hocayı bütün aksi tezahürata rağmen çok başarılı buldum :) |
Saygideger aydoe;
Ilahiyatci"herkes tanrinin varligini kabul ediyor, konu muslumanlarin allaha kulluk konusu" diyor, senin evrimci; sesini cikarmiyor. Ustelik, "ben yaraticiya inanmiyorum " v.s. gibi, bir ifadede duymadim. Isin acisida; inanma-inanmama temelinde konunun ilerlemesi. Bu toplantiya, asil; inanci sahiplenmeyen bir serbest dusunur, gerekirdi. Ustelik, inancin; bilime ters oldugunu da soylemiyor. Belki, politik olarak davraniyor olabilir, bilemem.Bak nediyor"bilim insanlar icin calismaz, bilim bir merak meselesidir" Bende ekliyeyim "Allah insanlar icin calisir, o da merak meselesidir. Iste, senin evrimcinin, geldigi yer. Saygilarimla; evrensel-insan |
Suan tv8 de taliban islam recm temalarını işleyen bir film var..
|
Bugün saat 22:00'de Haberturk tv'de Murat Bardakçı'nın ''Tarihin arka odası'' adlı programının konusu 31 Mart vakası.
|
bu akşam habertürk'te teke tek proğramında (saat 22) halil inalcık hoca var kaçırmayın derim
|
Ayeji teşekkürler. O akşam seyrettim tavsiyen üzere. Üst düzeyden bir bilgi aktarımı göremedim. Sık sık konuşmacılar birbirine soruyordu şu nasıldı, böyle mi olmuştu gibisinden. İyi hazırlanmamışlar belli ki. Ancak gene de 31 mart vakasıyla ilgili genel çerçevede bir şeyler duyduk. En ilgi çekici olanı Hareket ordusunun komutanının Yeşilköy'de yaptığı konuşmanın ses kayıdı idi. Öğrendiğim en önemli şey ise konuyla ilgili hala tam bir netlik olmadığı oldu.
Dün akşam Halil İnalcığı da kısmen dinledim. Osman bir yeri işgal ederken "fetih" (sanki gönülleri fethetti) ama başka bir ülke Osmanlı toprağını ele geçridiğinde "işgal" kavramlarını kullananlar isterlerse tarih dünyasının duayeni olsunlar at gözlüklerinden kurtulamamışlardır. |
Sn Cem,
Programı izledim fakat bende beğenmedim.Programda düşünce okadar dağılıyor ki bir konuyu doğru düzgün alatamıyorlar.sürekli başka konulara geçiliyor. Saygılar |
Saygideger arkadaslar;
Ergenekon'da 12. dalgada; Baskent Universitesi, rektoru; Prof. Dr. Haberal'i da gozaltina almislar. Turrkiye'de Yok icindeki en belirgin Ataturkcu, laikligin bas savunucularindandi. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Bu aksam, CNN-TURK'te "Kapali Kapilar Ardinda" belgeselinin 3. bolumu var. Eger kacirdiysaniz. Tum bolumler icin BBC'nin linki. 2. Dunya Savasi'ni baslatan, Hitler-Stalin ittifaki http://www.bbc.co.uk/programmes/b00fky8h/episodes/2008 Saygilarimla; evrensel-insan |
İzlemeye dalmışım CNN TÜRK'te Gülen Cemaati tartışılıyor şu anda.
|
Bugün National Georgraphic Channel kanalında az önce biten " İNCİL`İN GÖMÜLÜ SIRLARI" adlı programda Tevrat'ın hikayesi anlatıldı.Özellikle tek tanrılı dinlerin doğuşu ve Tevrat ile ilgili çok önemli bilgiler herkesin ilgisini çekecektir.Programın tekrarı bu gece saat 1'de yayımlanıyor.
Özellikle müslüman arkadaşların izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum. |
Alıntı:
Not : Tanrı Thor ile bir bağım yoktur :) |
Alıntı:
Ayrıca programın tekrarları bu gece 1 ve yarın saat 16'da. |
Tesekkürler al bundy izlemeye çalısırım..
|
Saygideger arkadaslar;
"Domuz virusu" ile ilgili acik oturum, bugun saat 21.00'de Kanal B'de. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
yahu evrensel Londrada kanal B 'mi var. |
Saygideger Akhenaton;
Sen su dusuncenin davranisa yansimasini; bir psikologa gostersene! Yalniz dikkat et "yahudi kokenli" olmasin. Sonra seni "iyi" edecegim diye; daha cok "bozar" da, biz de; site olarak; basimiza baska" bir dert almis "oluruz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
TRT 1'de 22/05/2009 tarihinde ve 23.10'da; "Enine-Boyuna" adli programda; "Kurt Sorunu" tartisiliyormus; ilgilenenlere, duyurulur. Bu programin; resmi bir TV kanalinda tartisilmasi ise; onemini bir kat daha artiriyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
bu aksam (hatta su anda) bekleme odasi-kanal b
KONU Türk kimliğine yönelik önyargıların kaynakları nelerdir? Tarihteki hangi gelişmeler Türklere yönelik önyargıların ortaya çıkmasını sağlamıştır? Türklerin Müslüman olmasının önyargılardaki etkisi nedir? Batılı ülkelerde Türklere yönelik önyargılar neden değişmiyor? |
Bugün ve her pazartesi Habertürk kanalında,saat 20 de Yaşar Nuri ÖZTÜRK hocayla "Hayatın İçinden" programı vardır.Program şu an saat 21 itibariyle halen devam etmektedir.Kaçırmamanızı tavsiye ederim.
|
Saygideger arkadaslar;
Suryani ve Rum Pontus ile ilgili "soykirim iddialari" 29/05/09'da saat 21.30'da Kanal B'de. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Su anda Kanal B'de oturumun basligi UFO lar, ilgilenenlere basta, Akhenaton'a duyurulur.Tam da onun konusu Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
evrensel biz zaten Ufo'yuz, ONOK kozmik ırk. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:14 . |