![]() |
Çeşitli Tanrı Görüşleri
"Bazı insanların öylesine geniş,öylesine esnek Tanı görüşleri vardır ki her nereye bakarlarsa baksınlar Tanrıyı bulacaklarına şüphe yoktur.Onlara sorduğunuzda,'Tanrı en büyüktür' ya da 'Tanrı bizim en üstün yaradılışlı halimizdir' ya da 'Tanrı kainattır' diyeceklerdir.Elbette,tıpkı diğer kelimelerde olduğu gibi 'Tanrı'kelimesine de istediğimiz anlamı verebiliriz.Eğer 'Tanrı enerjidir' demek isterseniz,onu bir avuç kömürün içinde de bulabilirsiniz."
Son Kuramın Düşleri-Steven Weinberg (Nobel ödüllü fizikçi) |
"Ben,içten inanan bir inançsızımBu biraz yeni bir tür inançtır.Ben doğaya hiçbirzaman bir amaç,hedef veya antropomorfik(insan biçiminde) olarak anlaşılabilecek birşey yüklemedim.Doğadan anladığım,onun sadece çok eksikçe kavrayabildiğimiz olağanüstü güzellikte bir yapı olduğu ve düşünen insana alçakgönüllülük hissini aşılaması gerektiğidir.Bu,mistisizm ile hiç alakası olmayan gerçek bir inanca dayalı bir duygudur.İnsan suretinde bir Tanrı fikri bana oldukça yabancıdır ve hatta safça gelir."
Albert Einstein |
"Kafamda insan suretinde bir Tanrı canlandırmaya çalışmam;dünyanın yapısı karşısında,onu kavramaya yetersiz algılarımızın el verdiği ölçüde huşu duymak yeterlidir."
Albert Einstein |
"Kültürümüzün kalbindeki en büyük,ağza alınmayacak kötülük tektanrıcılıktır.Eski ahit adıyla bilinen barbar bir Tunç çağı metninden üç ihsanlık karşıtı din gelişmiş:Yahudilik,Hıristiyanlık ve İslam.Bunlar gök tanrılı dinlerdir.Ve tamamen ataerkildirler.Tanrı herşeye gücü yeten Baba'dır.Ve dolayısıyla gök tanrı ve dünyevi erkek elçilerinin etkisine girmiş olan bu diyarlarda 2000 yıldır bir kadın nefreti var olmuştur."
Gore Vidal |
Saygideger Akinci-32;
Tanriyi; herseyde bulan ve herseyi tanri yapan, bu iciceligi savunan gorus; panenteizmdir. Sitemizdeki; bas savunucusu, pante arkadasimizdir. Osize, bu konuda bilgi verir. Bu arada; benim "inanc sistemler" basligindan da; tum halihazirda olan inanclari; harf sirasina gore bulabilirsiniz. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=8216 Saygilarimla; evrensel-insan |
tşkler Evrensel İnsan
zaten amacım çeşitli şahısların görüşlerini dile getirmekti.... |
|
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım…
A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930 |
sevgili yusuf33
arada sırada reenkarnasyona inanasım geliyo.öldükten sonra toprak olucaz bi şekilde moleküllerimiz yine dünyaya karışacak ama böcük ama kuş ama sincap olarak....olabilir mi ki????ilgi çekici geliyo bu fikir ama aynı zamanda da olanaksız gibi.neyse zaten ölünce anlıycaz herşeyi deyip bırakalım en iyisi. |
sevgili akıncı,
Madde yok olmadığına göre varlığımızı bir şekilde sürdürecez. Ama bir bilinç düzeyi olarak yaşamımızı aktarabilecek miyiz ?:rolleyes: |
sevgili Yusuf33
işte içinden çıkamadığım da buydu. |
Alıntı:
Bu teze göre,bir atomun sincapa gitse,diğeri tavşana gitse,bu sen olmayacak.senden parçalar başka hayat oluşumuna yardımcı olacak diyelim. Öldükten sonra göreceğimiz birşey yok.Ölüm ve yaşam birbirinden tamamen farklıdır.Yaşam bize göre her zaman olacaktır,çünkü ölümde yaşam kavramı zaten yoktur. sevgilerimle; dr humanist |
sevgili Dr. Hümanist
Btün hayallerim yıkıldı şimdi. az da olsa bi acaba vardı ama artık tamamen gitti o acaba da.tşkler.:( |
Bir zamanlar İslam'ın öbür dünya düşleri vardı o gidince de canımız sıkılmıştı ama neylersin sevgili Akıncı bazı gerçekler böyle arnavut biberi işte. Bunu kabullenmek çook zor. Hatta insan yok olmaktansa cayır cayır yanarak işkence görerek bile var olmak ister. İşte çoğu kişinin de dinlere inanmasının asıl nedeni budur. "Yok olacağım, kötülükler cezasız kalacak hayır olmaz olmamalı!" Oluyor ama biz hesap günü korkusu yaşamadan da dürüst olabiliyoruz ne mutlu bize o mor yüzü bırak içten bir gülümseme koy bir sonraki mesaja sevgiler.
|
Ben neden bir ateistim? Kısa yanıt hiçbir alternatifi kabul etmiyor olmam. Onları inandırıcı bulmuyorum. Entellektüel gururu suçlayarak, botun diğer ayakta olduğu söylenebilir. Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler. ~ Barbara Smoker
|
İnanç aklın yok edilmesinden başka bir şey olamaz.İnanç kesinlikle kavranamacak olan şeylere karşı sessizce tapınmadır.Bu nedenle inanç insanın kendisini inanmazlığa teslim etmesidir ~ Voltarie
|
İnanç , gerçeği bilmek istememektir. ~ Nietzsche
|
sevgili Yusuf33
dersini çalışmışsın.tşkler..... |
Saygideger arkadaslar;
Inanc, evrensel bir kavramdir. Seye inanc olarak ifade edilir. Seye inancta; algi temelinde; ya seye inanma ya da seye, inanmama olarak ifade edilir. Kavram olarak; seyin ne olduguna bagli olarak ve seyle, hangi kavramin ozdeslestigine paralel olarak; inanc somut, soyut, oznel ve nesnel bir icerik gosterebilir. Buradaki, inanc sadece tanrisal inanc degildir; teoride bir inanctir. o nasil, deney ve gozlem ile "ispatlaniyorsa; tum soyutlar bir inanctir. Sezgi ile algilanir ve duyumsaldir. Dogru, guzel, iyi, hak, ozgurluk, demokrasi v.s. bunlar hep inanctir. Ama; inanan acisindan, bir somutla ozdeslesmistir. Dolayisiyle, inanc-ki icerigi ne olursa olsun- sadece inanan acisindan-ki ona gore- ispatlanir. Tum soyutlar gibi; goreceli, degisken ve ayni kiside bile zamanla farklilik gosteren bir icerik tasir. Inanc, ayrica ihtiyactan kaynaklanir. Iman ise; inancin yasam ve iliskilerde uygulanisidir ve dini ve de tanrisal iceriklidir. Bu da benim tanimlamam. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:34 . |