![]() |
İslam niye resmi ve heykelceğili yasakladı?
Niye İslam dini bu 2 güzel sanatı yasaklımış
Muhammed niye çizilmemiş,annesi babası niye çizilmemiş.Ya da Aişe falanca kişiler İbrahim,Süleyman Peygamberler bile çizilmiş İsa,Meryem,Havariler çizilmiş Nedense sizinkiler yok? Niye acep? Müslümanlar cevap istiyorum.Emrecim cevap istiyorum senden:D Ali hariç.Alevilerin Alisi çizilmiş.Muhammed yok |
sevgili ateisttürk;
heykele tapan bir toplum olduğu için,yeni din gelince heykel yasaklanmış. saygılarımla; dr humanist |
Alıntı:
Çirkin diye mi yapmamışlar acep:D Heykeli anladım.Ama resim niye yasak? |
sevgili ateisttürk;
dr hümanistin de dediği gibi putlara tapmayı öngören (daha doğrusu inandıkları tanrıyla putlar arasında bağ kuran) arap dini islamın gelmesiyle bastırılmış ve insanlar tekrar heykel yapıp ona tapmaya kalkmasınlar diye yasaklanmış. Resimi de bu kategorinin içine alabiliriz ki muhammed insanların resim yapıp onlara da tapma olasılığını düşündüğünden işini garantiye almak istemiş ve onu da yasaklamıştır. Yani bu araplar öyle manyak bi toplummuş ki bi taş veya bi yerde bi resim görüversinler hemen önünde secde ediyorlarmış:D (bu işin esprisi tabi) ama gerçek bu... |
Alıntı:
Ha anladım.Tamam teşekkür ederim;) Araplar petrol bitince asıl manyaklık o zaman başlayacak:cool::D |
İslamın ilk döneminde mezarlara gitmek de yasaktı ama bu resim ve heykel yasağı gibi sonradan kalktı.
Bunlar bazı önyargıları aşmak içindi (puta tapma v.s) |
Alıntı:
Yani puta tapma konusunda birşey getirmemiş |
bi de şöyle bir çelişki var tabi... islam dini heykeli ve resmi insanlar tapınmasınlar diye yasaklıyor ama kabe denilen derme çatma bi yapıya her yıl binlerce müslüman secde ediyor... bu açık bir çelişkidir... fakat islamcıya sorarsan orası tanrının evi, yani tanrıyla bağ kurmak için bi araçtır... ama şunu cevaplayamazlar ki eski araplar lat uzza ve manat gibi heykellere tapmıyor onları tanrıya daha da yakınlaşmak için bir bağ olarak görüyorlardı... yani bunların yaptığı, müşrik dedikleri putperest araplarla aynı mantık...
|
Tapınma değil o saygı.
Ordan bakarsan öyle görürsün |
[quote=image_666;144106]bi de şöyle bir çelişki var tabi... islam dini heykeli ve resmi insanlar tapınmasınlar diye yasaklıyor ama kabe denilen derme çatma bi yapıya her yıl binlerce müslüman secde ediyor... bu açık bir çelişkidir... fakat islamcıya sorarsan orası tanrının evi, yani tanrıyla bağ kurmak için bi araçtır... ama şunu cevaplayamazlar ki eski araplar lat uzza ve manat gibi heykellere tapmıyor onları tanrıya daha da yakınlaşmak için bir bağ olarak görüyorlardı... yani bunların yaptığı, müşrik dedikleri
Şimdi bunlara Allah yukarıda dersen hayır Allah heryerdedir der Ama Kabe Allah'ın evidir:confused::confused: Yani İstanbul,New York,Uzay,Mars Allah'ın evi değildir Allah heryerderse heryer onun evidir;) İşte akıl ve mantığa tam uygun bir din:D;) |
İnancı zayıf olanları etkileyebilecek bir yazı ve başlık.Sana tavsiyem daha sert yazılar yazman.bu yazılarla hiç kimseyi en azından beni sarsamassın.
|
Alıntı:
Ben sadece mantığını anlamadım onu yazdım işte |
Herşey o inancımda yatıyor işte onu tanımassan hiçbirşeyi anlamassın mantıkta akılda o inancın içinde gizli.
İnancım umranda olmasaydı veya senin inançsızlığın benim umrumda olmasaydı bu sitede işimiz neydi. Beni tanımanı ve kalbimin her türlü şüphelere karşı kilitli olduğunu anlamanı istedim. anahtari bendedur:) |
Sevgili Ateisttürk islamiyette heykel ve resim sanatının yasaklanmasını muhammedin cirkin olmasına baglarsak muhammede cok buyuk bır vasıf ozellık vermıs oluruz.
Şöyleki bu düşünce muhammedin kendisinden sonra insanlara anlatmaya calıstıgı dının bu kadar genıs kitlelere yayılacagını ongormus olması gercegını getırır. Yani durup dusunmustur ; ''Ben cok cırkınım benım heykelım ve resmım olursa ben öldükten sonra benim getirdiğim dine kimse inanmaz o yüzden ben bunları yasak kılayı olsun bitsin .'' Şimdi böylesi bir öngörü sahibi biri en azından saygıyı hak eder bence :D |
Değerli dostlar,
yasak olan resim ya da heykel değil.Yasak olan,o reme ya da heykele başka anlamlar yükleyip,onlara ilahi bir kimlik yakıştırmaktır.Örneğin Samirinin altın ineği.Günümüzde de bazı tarikatçiler cebinde şeyhinin resmini taşırlar ve rabıta yapacakları zaman resme bakarak rabıta yaparlar...İnsanoğlunun olduğu heryer ve zamanda cehalet mutlaka olacaktır.Bunun önüne geçmek mümkün değil.Ama bu cehalet,Allah'ın bizlere yasaklamadığı güzelliklere ulaşmayı engelleyen önlemlere yolaçmamalı.Allah Resulünün de böyle önlemlere meylettiği noktasındaki bilgilere katılmıyorum.Bu,muhtemelen geçmişte müslüman kimlikli İslam düşmanlarının İslamı kötülemek ve İslam medeniyetinin gelişmesini engellemek amacıyla, İslam düşüncesine kattıkları yalan,yanlış bilgilerdir.Nitekim bunlar,bugünki medeniyet seviyesinin basamaklarından biri olan İslam medeniyetinin gelişmesini de engellemekte başarılı olmuşlardır. |
sevgili karadenizli kabe bir satgı ögesi değil bir nevi puttur. ayrıca kabe lat'ın uzza'2nın menat'ın evidir.
eğer buna saygı diyorsan everestin etklerinde 4000 metre yukardaki pagodalarda saygı görülen mekanlardır. o zaman insanlardan saygı gören tüm objeler eşittir. izraeldeki ağlam duvarı gibi. katrede har sıkıştığında işi SEMBOL'e dönüştürüyor çünkü akilane bir çevrim yapamıyor. yani hacı yatmazlıkla işi götürmeye çalışıyorsunuz |
Sen inancını attıysan gerisi zaten sana saçma gelir.
Adama trigonometriyi anlatıyorum ama adam 4 işlem bilmiyorki trigonometriye saçma diyor. |
ayrıca islamda resim hala yasaktır nesh edilmemiştir.
resim olan yerde namaz kılmamak hal namzın adablarındandır. resmin ve heykelin yasak oluşu muhammedin bakara suresinde anlatılan hikayedeki korkularından kaynaklanmaktadır. amaç putperestliği önlemek veya bu tür meyillerin önüne set çekmektir |
resim yasak falan değildir yalan atma
Öyle olsa islam alimleri resim çektirilermi said nursinin bile resimleri var küçük bir azınlık böyle yorumladı diye böyle olmaz |
sevgili karaddenizli hem bilmiyorsun hemde başkalarını cahillikle suçluyorsun.
saidin resimleri referansmı ? bana o zaman islamın heykele ve resime cevaz verdiğini anlatan kaynak göstermelisin eğer cahil değilde alim isen osmanlıda neden minyatür vardıda resim yoktu açıklaya bilirmisin.? ayrıca osmanlıda resim tabusunu fatih yıkmıştır. bilindiği üzere italyadan ressam getirtip kendi resmini yaptırmıştır. buda gösteriyorki osmanlıda fatihin resmini yapacak bir ferdi vahit yokmuş sen işi malayağniyle kurtarmaya çalışıyorsun. |
al sana hadisler karadenizli
Fasil : ZİNET BÖLÜMÜ Konu : Ressamların Zemmi; Resim Ve Örtülerin Keraheti Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim resim yaparsa, Allah onu Kıyamet günü, yaptığı resim sebebiyle, onlara ruh üfleyinceye kadar azab eder. Hiçbir zaman da ruh üfleyici değildir." HadisNo : 2168 Fasil : ZİNET BÖLÜMÜ Konu : Ressamların Zemmi; Resim Ve Örtülerin Keraheti Ravi : İbnu Abbas Hadis : Anlattığına göre kendisine bir adam gelip: "Ben ressamım, şu resimleri yaptım. Bana bu hususta fetva ver!" dedi. İbnu Abbas adama: "Bana yaklaş!" emretti, adam yaklaşınca: "Bana daha da yaklaş!" dedi. Adam yaklaştı, İbnu Abbas elini başının üzerine koydu ve: "Ben Resulullah (sav)`ı dinledim. Şöyle diyordu: "Bütün tasvirciler ateştedir. Allah ressamın yaptığı her bir resim için bir nefis koyar ve bu ona cehennemde azab verir." İbnu Abbas devamla adama dedi ki: "İlla da resim yapacaksan ağaç yap, canı olmayan şeyin resmini yap." HadisNo : 2167 Fasil : ZİNET BÖLÜMÜ Konu : Ressamların Zemmi; Resim Ve Örtülerin Keraheti Ravi : Ali Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "İçerisinde resim, cünüb ve köpek bulunan eve (rahmet) melekleri girmez." HadisNo : 2172 |
"Bütün tasvirciler ateştedir. Allah ressamın yaptığı her bir resim için bir nefis koyar ve bu ona cehennemde azab verir."
Eyvah ki eyvah! Sevgili Özgür sen sadece İslam'ı reddediyorsun benim bir de bu bonus günah var. Ben katmerli yanacam desene :D |
karadenizli sallayıp duruyor ne hanyadan haberi var nede konyadan.
sünni islamdaki genel görüş hadislerde olan gibidir . çünkü resim yapan insan ona ruh veremeyeceğine göre allahı taklit etmenin peşindedir buda şirke girer. şirk islamda günahı kebairdendir |
Sende o zaman günümüzde yasak olduğunu gösteren kaynak göster önce onlara bakalım
|
islamdaki eski kaynaklar geçerliliğini yitirdimi karadenizli?
sen bu dediğini savunuyorsan sen neye göre söylüyorsun yasak olmadığını |
Özgür beyin peygamberimizin ne derece ahlaklı,sözünün eri bir insan olduğunu buhariden müslimden okusan hemen yalan dersin ama işine gelenleri bak nasıl alıyorsun
Peygamberimizin yaptıklarına sünnet derler ama sünnet yapacağım diye arabayı bırakıp deveye binmek islamın temel akidesine terstir böyle birşeye aşırıların aşırısı yobazlardan başka kimse uygundur demez diyemez. İşte şartlar değişip gelişiyor ama özgür beyin değişmiyor işine gelenleri alıyor.Bir zahmet o hadis kitabının ismini verirmisin |
al sana linkini vereyim şen karadenizli bak
http://hadis.ihya.org/kutubusitte/ha...esim&yer=hadis karadenizli işte bu işte islamın savunmakta zorlandığınız konular. sana abi olarak şunu tavsiyem şu buraya reddiye yazmadan ilahiyat bitirdiğini söylediğin akrabana danışkonuları çünkü çoğunlukla çarşaflıyorsun |
günümüzde diyorum hala neleri söylüyor bana. onları kabul etmeyen islam alimleride var kabul edende.
Mesela bak "Temizlik imandandır" diye bir hadis söylenir ama o hadis değildir peygamberimiz böyle bir şey söylememiştir güzel bir söz olabilir ama gerçekleri değiştirmez. İşte senin o dediğin hadisleri hadisçiler aralarında tartışırlar hadisin kaynağına güvenirliliğine bakarlar sonra o söz islama tersse kurana biraz olsun tersse kesinlikle alınmaz sahih olmaz hadis ilminin temel kaidesidir ama sen yazdın oraya hadisi aha işte böyle dedin böyle ilim olmaz böyle tartışma olmaz |
ülen karadenizli bazen sabrımı zorluyorsun.
ben diyorum çanakkale boğazı sen diyorsunki ordan gemi geçmez. nerden biliyorsun bunları anlamıyorum. ziya paşa demişki bu kadar cehalet tahsi ile mümkünndür sende onlardan birisisin bunda şek ve şüphe yok |
"onları kabul etmeyen islam alimleride var kabul edende."
Kimmiş bu alimler? Kütübü Sitte'yi kabul etmeyen alimler İslam'ın şartlarını Kuran'dan çıkarsın. Haydi beş vakit namazı Kuran'dan çıkarsınlar sonra reddetsinler. |
Sabrın tükense ne olur
Kütübü sitte de her yazan doğrudur mu zannediyorsun adamın birisi kabak tüccarı uydurmuş "Kabak yemeyen cennete giremez" diye. İşte o söylenen hadis bir kere peygamberin hayat felsefesine aykırı beddua,lanet ten nefret eden bir peygamber bakıyorsun en cüzi şeylere lanetler yağdırıyor böyle şey olurmu. Birde şöyle birşey var o hadisi kim rivayet etti mesela hüseyin o direk o kişidenmi duymuş hayır oda metinden duymuş o kimden duymuş oda mehmet ten duymuş ancak mehmet o kişiden duymuş.ESkiden kulaktan kulağa oynardık en sonuncu kişiye gelinceye kadar laf bozulurdu işte bazı hadislerde böyledir. Peygamberin hayatını tam olarak okuyan birisi hadisleri ayırt eder bende bilen birine sordum sakın dedi en cüzi şeylere lanet yağdıran hadislere inanma dedi. Tekrar ediyorum kütübi sitte de her yazan doğru değildir. |
Allah Kuran'da lanet yağdırıp beddua ediyor peygamberin yapmadığını neye dayanarak söylüyorsun? Ayrıca 5 vakit namazı Kuran'da gösterebilir misin?
|
Islam,resim'i heykeli yasakladi, ama yere yatip kapanmaktan, koordinatlara konuslanmaktan vazgecemedi nedense.. Modern putperestlige donustu.
Malum onceki donemde gida urunlerinden de put yapiliyor, aclik durumunda yeniyordu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:14 . |