Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed'in Serveti, Mirası Hususu (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=870)

Russell 22-01-2005 19:29

Muhammed'in Serveti, Mirası Hususu

Duha

8 Seni aile geçindirme zorluğu içinde bulup da zengin etmedi mi?

Müslümanlar tarafından muhammedin fakir olduğu söylenir durur.İşte bu ayet bunun yalan olduğunu ortaya çıkarıyor.Muhammed o kadar çok zengin olmuştur ki halkın tepkisine karşı bunuda allahtan göstermiştir.

Russel

bedir 23-01-2005 04:52

Ben zaten zengin oldugunu biliyordum....

ella 23-01-2005 19:26

Merhaba Russel,
Bu forumdaki Ateist arkadaşların eleştirilerindeki sorun burada. Kendi hayallerinde bir şey oluşturup sonra o hayali eleştiriyorsunuz.
Müslümanlar tarafından Hz. Muhammed ömür boyu fakir olduğunu söylüyorsun. Bunun kaynağı nedir? Hangi kaynakta ve peygamberin hangi dönemi için fakir olduğu söyleniyor?
Peygamberin ömür boyu fakir olduğunu söyleyen hiçbir kaynak yoktur. Eğer senin bildiğin varsa lütfen söyle.
Peygamberin hayatını anlatan kaynaklara göre çocukken fakirlik çekmiş ve geçlik yıllarında ticaretle uğraşmıştır. Peygamberin hayatıyla ilgili bir çok yanlış bilgiler girmişse de, bu konuda ihtilaflı bir durum yoktur.
Sen ilk başta bilgi yanlışını düzelt sonra ayetle mukayese et. Verdiğin ayette de bu tarz bir bilgilendirme vardır. Ve tarihsel kaynaklarda yazan bu bilginin doğrular niteliktedir.
Selamlar.

haci 23-01-2005 19:51

Müslüman’lar Muhammed’in fakir olduğundan çok, parada gözü olmadığını söylerler. Ayrıca 25 yaşına kadar koyun çobanlığı yapan Muhammed’in fakir olduğunu iddia etmek mümkündür. Hatice ile evlendikten sonra onun servetini idare etmeye başlamış ve zenginleşmiştir.
Muhammed’in parada gözü olmadığı da doğru değildir. Muhammed’in Allah’ın izni ile vurgunlardan yüzde 20 hisse aldığını unutmamalısınız. Onları hem kendisi hem de Allah için toplamıştır. Allah’a ait olanları İslam’ı yaymak için kullanmış olmalıdır.
Muhammed’in yaşamı bir takım efsanelerle bezenmiş koca bir yalandan ibarettir. O yaşamı Kur’an’a göre yeniden yazmak gerekmektedir. Kur’an Muhammed’in bir tür hatıra defteridir. Tabii daha çok 40 yaşından sonraki yaşamını bulabilirsiniz orada. Arada bir Kur’an Muhammed’in gençliğine atıflarda bulunursa da, hepsi birkaç ayeti geçmez.
Muhammed Müslüman’ları cihada göndermiş, onlara çocuk ve kadınları öldürtmüş, mallarını yağmalatmıştır. Yağmalanan malların yüzde 20’si Muhammed’a aittir. Faize karşı gelen Kur’an’ın Muhammed’e yüzde 20 pay vermesi ilginç bir çelişkidir.

HACI

Russell 23-01-2005 21:26

ella merhaba dikkat edersen ben islam böyle söylüyor demedim müslümanlar böyle söylüyor dedim eğer bununla ilgili bir kaynak olsaydı islam böyle söylüyor derdim.çevremde pek çok müslüman bunu böyle söylüyor ve ateist forumlarda da böyle olduğunu söyleyenleri gördüm.Benim yazıda demek istediklerim kısaca muhammedin fakir olmadığı ve hacinin dediklerinin özeti olan muhammedin allahı kendine göre kullanarak zengin olduğudur.

Russel

24-01-2005 02:39

Selamlar
Ben geldim. Bayram tatilindeydim
sizleri özlemistim de

selamlar

haci 15-09-2005 16:11

Muhammed'in Mirasını Kimler Paylaştı?

Muhammed aniden Ayşe'nin kollarında ölünce mirasına ne olmuştur? Sakın Muhammed'in serveti yoktu demeyin. Mutlaka geride birşeyler kalmıştır. Allah adına savaş ganimetlerinden yüzde yirmi fahiş faiz alan birinin malı mülkü yoktu iddialarına kimse inanmaz. O mal mülkü kimler ve nasıl paylaşmışlarldır?...
Muhammed miras bırakmadı yalanına elbette inanmıyorum. Tonla malı mülkü olmuş olmalı. Konuyu araştırmaya başladım.
Müslüman'lardan katılmalarını bekliyorum. Onların kaynaklarını da incelemek istiyorum.

Muhammed öldüğü zaman İslam henüz çok fakirdi. Bu yüzden Muhammed fazla mal mülk sahibi olmayabilir. Ama yine de bir şeylere sahip olmuş olması gerekmektedir. Muhammed'in gerçek mirasının İslam olduğunu biliyoruz. Onu kullanarak fetihler yapan Arap'ların giderek zenginleştiği de bir sır değil. Tabii biz çapulculuk ve haydutluk şeklinde bir mirasdan bahsetmiyoruz.

Yeterince zengin olmasa da Muhammed arkada mal mülk şeklinde bir şeyler bırakmış olmalı. Tabii hırkasından ve sakalından başka ki onların Muhammed'e ait olmadıkları kesin...
Muhammed'in geride kalan mallarına kimler konmuşlardır?

Selamlar

HACI

haci 15-09-2005 18:30

Yaw koca İslam'ın peygamberi çıplak mı öldü?
Yalnız kendisine verilen hediyelerin büyükce bir değeri olmalı. Çalıp çırptıklarının yüzde 20'si de az değil.. Allah adına topladıklarının da epeyi olması mümkün. Bir iki cariye satsa tonla para kazanırdı.
Onları kime bıraktı? Allah hakkını nasıl kullandı?
Muhammed ölünce karıları fakirlikten köşe başında dilenciliğe mi başladılar yoksa?
Ebubekir mi yürüttü o serveti.. Ömer veya Ali mi?
Ne oldu paralara yaw?
Ne oldu bu çapulcunun servetine?
Bilen var mı?

HACI

haci 15-09-2005 21:02

Muhammed'in geride bıraktığı maddi ve parasal servet, O'nun esas miras olarak insanlığa mal ettiği İslam'ın yanında elbette önemsizdir. Her ne kadar Muhammed zengin veya en azından hali vakti yerinde biri olarak öldüyse de, Yahudi kralı Süleyman gibi bir hazinesi olduğundan elbette bahsedilemez. Zaten peygamberliğinin meyvalarını toplaması yaşamının son iki yılında geçekleşmiştir. Muhammed büyük bir servet biriktirecek zamandan yoksundu. Yine de Müslüman'ların iddia ettikleri gibi, parasız, pulsuz ölmedi... Bu konuda Müslüman kaynaklarının ne yazdığını çok merak ediyorum. Doğrusu onları araştırmadım. Araştıran varsa bizi bilgilendirsin.

Selamlar

HACI

Aliminyum 15-09-2005 22:06

Mutezile abine başvur o sana gerekenleri kaynaklarıyla anlatacaktır ama kaynaklardakileri anlatmakla yetinmeyecektir o kaynaklardaki yazılanları nasıl değerlendirmen gerektiğini de gösterecektir. Şimdi biz birşey demeyelim sana tarafsız değiliz ya o yüzden nesnel davranamayız. (Nesnel davranmak nasıl mümkün oluyorsa?)

Ha bu arada Mutezile. Bana üslup çirkefliğini yakıştırıyorsun ya. Görüyorsundur umarım sizde de ne cevherler var üslup harikaları. Demek ki üslup kişiyi bağlıyormuş intisap edilen dini veya ateizm gibi bir felsefi (Bilimsel değil!) düşücneyi değil.

mehmet 16-09-2005 09:23

sevgili hacı
birşeyler bulacağınımı umuyorsun?bu konuda biraz düşün istersen bir insan 23 yılını bir davaya veriyor sonra geriye maddi olarak hiçbirşey bırakmıyor.bensize kendinizi kandırma yoları göstereyim istersen.mesela şöyle diyebilirsin peygamberin erkek evladı yoktu bu yüzden geriye birşey bırakmadı.ne bilim bunun gibi şeyler olabilir dilin kemiği yok ne de olsa.yinede ben yardımcı olayım sana bir hurma bahçesi var fakat buda islam vakfına yani devlete geçmiştir.

mehmet 16-09-2005 11:32

Alıntı:

haci´isimli üyeden Alıntı
Muhammed'in geride bıraktığı maddi ve parasal servet, O'nun esas miras olarak insanlığa mal ettiği İslam'ın yanında elbette önemsizdir. Her ne kadar Muhammed zengin veya en azından hali vakti yerinde biri olarak öldüyse de, Yahudi kralı Süleyman gibi bir hazinesi olduğundan elbette bahsedilemez. Zaten peygamberliğinin meyvalarını toplaması yaşamının son iki yılında geçekleşmiştir. Muhammed büyük bir servet biriktirecek zamandan yoksundu. Yine de Müslüman'ların iddia ettikleri gibi, parasız, pulsuz ölmedi... Bu konuda Müslüman kaynaklarının ne yazdığını çok merak ediyorum. Doğrusu onları araştırmadım. Araştıran varsa bizi bilgilendirsin.

Selamlar

HACI

selamlar hacı bakıyorum araştırıyorsun ama birşey bulamadın sanırım.şimdide mal mülkten daha önemli şeyler olduğunu belirtip kendini kandırma yolları arıyorsun.sen peygamber hakkında epeyce bilgi sahibisin o yüzden bir an şu ateistçe düşünmeyi bırak ve tarafsız bir şekilde konuya yaklaş.

korelmis 16-09-2005 13:51

Hz.Muhammed'in Mirası:

-Bir katır
-Şahsi eşyalar (Kılıcı,Zırhı,Oku,Mühürü,Hırkası...)
-Bir miktar nakit para
-Bazı araziler

Mirasın Paylaşımı:

-Katır ve kılıç Hz.Ali'ye kalmıştır.

-Peygamberimiz zırhını bir miktar arpa karşılığında bir yahudiye rehin bırakmıştı. Zırhın akıbeti konusunda kaynaklarda yeterli bilgi yoktur ancak peygamberin vefatından sonra ailesi tarafından ücretinin ödenerek zırhın geri alındığı söylenir.

-Peygamberin şahsi eşyaları maddi değerinden ziyade taşıdığı hatıra değeri nedeniyle saklanmış ve bir kısmı günümüze kadar ulaşabilmiştir.

-Peygamberimiz vefatından kısa süre önce Hz.Ayşe'ye elindeki parayı ne yaptığını sormuş daha sonra da bu 7 dirhemlik para efendimizin isteği üzerine fakirlere dağıtılmıştır. (Bu paranın günümüzdeki değerinin yaklaşık 15-20 milyon lira olduğunu sanıyorum. Bunu bir sahabenin at alırken yaptığı alış-verişe dayanarak çıkardım. )

-Peygamberimiz'in arazileri, bir bakıma ailesine miras olarak bıraktığı elle tutulur tek maddi değer. (Ailesinin zekat alması yasaktı.) Arazilerinin gelirinden ailesinin ihtiyaçlarını karşılayacak olanı dışında geri kalanının Devlet Hazinesi'ne bırakılmasını istemiştir. bazı arazilerin tümüyle Devlet Hazinesi'ne geçtiği bilinmektedir.

Hz.Muhammed'in arkadaşları ve ailesi onun hayatına dair en ufak noktaları dahi adeta dini bir yükümlülük gibi anlattıklarından ve bu anlatımlar daha sonraları da aynı titizlikle saklanarak kitaplaştırıldığından Hz.Muhammed'in sade bir yaşantı içerisinde olduğu hemen anlaşılmaktadır.

haci 16-09-2005 15:09

Bir gerizekalıdan ilk defa işe yarar bir ileti çıkmış..
Evet. Muhammed'in birkaç kuruşu varmış demek ki..
Erkek çocuğu olmadığı için onları çarçur etmiş demek ki..
Karılarına mutlaka tonla ziynet eşyası bırakmıştır..
Yine de Kral Süleyman gibi zengin değilmiş. Olamazdı da zaten. Soyduğu kervanlar bile yeterince zengin değildi. Mal kıtlığı vardı Arabistanda. Fakirdi Araplar..

HACI

Aliminyum 16-09-2005 20:13

haci düşüncenin ve yorumlamanın ırzına geçtin. Ne dedüksiyon bıraktın ortada ne indüksiyon ne de analoji. Toz duman ettin ortalığı tebrikler.

Ateizm geçmişte bu kadar niteliksiz değildi. Kendi düşünce kaynaklarınıza da ihanet ediyorsunuz. Yani bir adamın öldükten sonra fazla malı yoksa erkek çocuğu olmadığı için yaşarken o malları çarçur etmiş oluyor. Harika! Sana acımam da o kütüphanendeki 3000 cilt kitaba acırım. 3000'de 1 oranında nitelik sahibi olmalıydın bugüne kadar. Ateistler hermenötikten niye uzak bu kadar?

haci 16-09-2005 20:37

Dikkat edersen ben farklı bir cümle kurmuşum. Hicvediyorum. Açıklamayı yapana takılıyorum. Muhammed'e değil. Anlayamıyor musun? Yeterince kitap okumadığın belli oluyor. Paralarını barda sazda, karılara, kumara yitirmiş demiyorum ki. Ama Muhammed'in geride yüklü bir servet bıraktığı kesin. Bu serveti kullanan 20 kadar karısı ölünceye kadar evlenmeden refah içinde yaşadılar.. Yoksa Medine dilencilerimiydi onlar?
Bendeki 3000 bin küsür kitap bunları böyle yazıyor..
Sendekiler ne diyor bakiiiiimmm..
Bir de senin kültürünü görelim.. Ortalığı tozutan ben miyim.. Yoksa sen misin?
Burada doğru dürüst bir fikir ortaya atmıyorsun. Atılan fikirleri ve kanıtları alayla yanıtlıyorsun. Ciddiye almıyorsun.. Bizim de seni ciddiye almamamız lazım. Bundan sonra beni ciddiye almazsan, seni ciddiye almayacağım.
Seni ciddi olmaya davet ediyorum.. Bu kadarını becerirsin sanırım..

HACI

mehmet 16-09-2005 20:56

selamlar
hacı sana gülüyorum kardeşim.benim dediğimi gerçek olarakmı kabul ettin ben espri yaptım halbuki.yok öyle birşey yani peygamber erkek çocuğu olmadığı için malı mülkü yememiş kardeş.sen şu kütüphaneneni bir daha kontrol et istersen.

mehmet 16-09-2005 21:26

selamlar
hacı kardeş seni bir ikilem içinde görüyorum.peygamber sav zenginmi değilmi karar ver.bir diyorsun araplar fakir bir diyorsun peygamber zengin.
kardeş peygamber ailesine miras olarak hiçbirşey burakmamıştır.dediğim gibi bir hurma bahçesi var oda vefatından sonra yakınları tarafından istenmiş fakat hz. ebubekir peygamberler miras bırakmaz hadisi gereğince bu bahçeyi vakfa devretmiştir.
şimdi konu senin açından da netleştiyse bunun sebebini düşün istersen.peygamber istese yakınlarına pekala miras bırakabilirdi.en azından bir devlete sahip devleti miras bırakırdı.
ben şahsen her yeni bir olay öğrendiğimde hayranlığım artıyor. peygamber sav öyle bir hayat sürmüşki 1400 yıl evvel peygamberliğine dair itirazlara cevap vermiş.elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün siz yerinde olsanız ne yapardınız?

haci 16-09-2005 21:32

Doğrusunu istersen Muhammed'in fazla zengin olduğunu sanmıyorum. Çünkü fakir bir ortamda çapulculuk yapıyordu. Kimden ne çalacağı kısıltlı idi.
Ama yine de 20 kadar karısı ölünceye kadar lüks içinde yaşamışlardı.. Değil mi?

Benim kitaplarım bunu böyle yazıyor. Seninkilerden n'aber? Senin kitabın var mı? Yoksa kafadan sallıyor musun?
keeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Kaynak göster bize kaynak......

Size hep ben mi kaynak gösterecem. Gösterdiğim kaynakları da anlamazsınız ya......

HACI

mehmet 16-09-2005 21:47

selamlar
sevgili hacı neye kaynak istiyorsun anlamadımki.sen kaynak göster.zira sen peygamber miras bırakmıştır diyorsun. benim kaynağım sadece hadisler ama bu seni tatmin etmiyor.o halde sen bir kaynak göster.kardeş sen yazdıklarını iyi bir oku istersen bir zengin diyorsun bir fakir. şayet fakirse boşu boşuna uğraştı 23 yıl.zenginse bu zenginlik nerde?bir şıkkı kabul et kardeş.

haci 16-09-2005 21:55

Walla Muhammed'in mal beyannamesi doldurmak zorunda olduğunu duymadım. Mal beyan etmemiştir her halde. Hadisleri kaynak olarak gösterirsen, her türlü saçmalığı kanıtlayabilirsin. Buna benden önce 19'cular itiraz edecektir.
Gerçek şudur ki, benim kitaplarım bile ki sayıları 3 binin epeyi üstündedir, Muhammed'in parasal değerini yazmıyor. Ben sadece tahmin ediyorum. Benim kesin olarak bildiğim bir konu değil. Kimseyi töhmet altında tutmak istemiyorum. Bu konuyu zaten bilmediğimi ve öğrenmek istediğimi yazmıştım. Muhammed'in servet sahibi olup olmadığı kesin değil. Ama parasız züğürt öldüğü de doğru değil. Geride kalan karılarına ömür boyu yetecek bir şeyler bırakmış olduğu kesin.

Bu sorunu gündeme getirmemizin nedeni Müslüman'ların bazı yanlış inançlara sahip olmaları.

Muhammed'in neden peygamber olması gerekir başlıklı yazıyı reddettik.
Muhammed'in züğürt öldüğü iddiasını reddettik..
Muhammed'in neden Medineye gittiği iddiasını reddettik ve size kanıtlar gösterdik. Referanslar verdik..
Daha birçok iddialarınızı rezil ettik. Çoğu İslam'ın bilimselliği ile ilgili saçmalıklardır.

Daha ne yapalım. Biz delille konuşuyoruz. Siz laf kalabalığı ile..

Selamlar

HACI

mert_1 17-09-2005 03:20

HAYATTA SİZİN KADAR Bİ KONUYA BU ŞEKİLDE AT GÖZLÜKLERİYLE BAKAN(sözde müslümanları bu şekilde suçluyosunuz)YALANLAR ÜZERİNE KURDUĞUNUZ TEZLERİNİZ VE DÜŞÜNCELERİNİZLE BAŞKA İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞAN YALANCI,HAYSİYETSİZ,ONURSUZ VE SAYGISIZ İNSANLAR GÖRMEDİM.(BURDA SÖLEDİKLERİNİZİN 10 DA 1 İNİ BİLE SÖYŞEYEMEDİĞİNİZ HALDE BURDA TÜM KİNİNİZİ KUSUYOSUNUZ).SİZİN GİBİ BASİT VE YALANCI İNSANLAR İSLAMİYETE ASLA ZARAR VEREMEZ ONUN İÇİN BURDA KENDİ KENDİNİZİ KANDIRIYOSUNUZ.
Ne hz.muhammed in nede halifelerin üstüne zimmetli ait doğru düzgün eşyası yoktu.Ama siz ŞEREFSİZCE hiç bir delil kanıt olmadan BURDAKİ TÜM KONULARINIZ GİBİ SADECE İFTİRADAN OLUŞAN BİR KONU AÇMIŞSINIZ.
--------------------------------------------------------------------------------------BURDAKİ MÜSLÜMAN ARKADAŞLARADA SÖYLÜYORUM BIRAKIN ONLAR KENDİ BATAKLILKLARINDA ÇIRPINSINLAR NASILSA HER ÇIRPINIŞLARINDA DAHADA DERİNE GÖMÜLECEKLER.
ZAVALLI KÜÇÜK İNSANLAR!!!!!!!!!!!!!

hyt 17-09-2005 03:47

Adamın yazdığı yalana bakın yaw...
*Bendeki 3000 bin küsür kitap bunları böyle yazıyor.. *
Sen ne yaptın ya böyle. 3000 bin küsür İnşallah diretmez bu sayıda.

mehmet 17-09-2005 11:24

Muhammed'in servet sahibi olup olmadığı kesin değil. Ama parasız züğürt öldüğü de doğru değil. Geride kalan karılarına ömür boyu yetecek bir şeyler bırakmış olduğu kesin.

sevgili hacı şu 3000 kitabının hamgisinde peygamberin mirasından bahsediyor.bu mirası karılarının yediğini anlatıyor.kanıt veriuorum diuorsın ama sadece 3000 kitabınm var deyip laf kalabalığı yapıyorsun.konu hakkında birşey bilmiyorum diyor taraflı tahmim yapıyorsun.sana peygamber miras bırakmadı diyoruz sen inatla bıraktı diyorsun. delil getir diyoruz 3000 kitap diyırsun.

haci 17-09-2005 16:22

Mehmet kardeşim..
Yazılanları anlamadığınızı görüyorum. Kendimi tekrarlıyorum. Kitaplarımın içinde Muhammed'in mirasından bahsedenler de olsaydı, bu soruyu sormazdım değil mi? Cevabını bilmediğimi tekrar tekrar yazdım. Akıl engelinizi aşmak çok zor. İslam sizi ne hale getirmiş böyle..
Biraz düşünün... Ondan sonra yazın. Bu ne saçmalık böyle. Kendimi tekrarlamak istemiyorum.
Muhammed'in neden servet sahibi olduğunu demin bir kere daha yazdım. Onu bulup okuyun.. Lütfen biraz da okuyun..

HACI

burkay 17-09-2005 21:09

selam peygamberin serveti kime gitti ? peygamberin önce nakadar serveti vardı ? kime dağıtılması gerek ? bunları bir açın biraz ... benim servetim veya senin servetini vasiyet etdiğin şahıslaramı gider ? vasiyet yoksa kime gider tbiiki ailene kalır ... hem onun servetini kimler yedi veya kime kaldı sorusu neyi değiştirir ?

burkay 17-09-2005 21:11

syın hacı efendi BİBER ACI AMA GERÇEKLER DAHA ACI ... selam

mehmet 17-09-2005 22:39

sevgili hacı kardeşim sana değer veriyorum kırılmanıda istemem.fakat bir yerde yazdığın bir yerde yazdığını tutmuyor.ben peygamber miras bırakmamıştır diyorum bırakmışsa söyle araştır incele sor ne bilim ne yaparsan yap ama bulamazsan kabul et kardeş.bu tavırlarınız sizin gerçekleri arama amacınıza gölge düşürüyor.bazı yerlerde uslubum bozıldu biraz kardeş kusura bakma.

haci 18-09-2005 00:09

Sevgili Mehmet
Ben de size Muhammed çıplak mı öldü diye soru soruyorum. Bir sürü karısı vardı. Onlar dilenciliğe mi başladı diye soruyorum. Hepsi ölünceye kadar bir daha evlenmeden ve para sıkıntısı çekmeden yaşadı diyorum.
Kim onların gelirini sağladı?
Çalıştılar mı dersin?

Yaw Arabistanı haraca kesen bu adam geride birkaç kuruş bırakmadı mı?
Sana inanmamız için bir neden var mı?

HACI

Musluman 18-09-2005 05:17

Haci merak ediyrum

Haci merak ediyorum insanları kandırdiğini düşündüğün,haraç kesen, hirsizlik yapan birinin hayati en ufak ayrintilarina kadar seni niye bu kadar ilgilendiriyor? Omrunun degerli yıllarını boyle oldugunu düsündüğün bir insan harcayıp da 3000 tane kitabı arastiriyor,okuyorsun? Diyecem bu kadar insanı etkileyebildiği ve zeki olduğu için saygi duyuyorsun o yuzden ama konusmalarina bakdıgimda pek saygi da goremiyorum. Saygi duymadıgı önemsiz oldugunu dusundugu bir insan için bu kadar zamanını harcayan biri ne kadar mantıklı olabailir...

mehmet 18-09-2005 10:37

selamlar
sevgili hacı peygamberin hanımları müminlerin anneleri yerindedir. bu sanırım nasıl geçindiklerini açıklar.kardeş hadislere başvur orda peygamberin bir şey bırakmadığını bulabilirsin.peygamber zevki sefa içinde yuaşamamıştır.yani bu işten maddi bir çıkar sağlammamıştır.kabul et artık.

haci 18-09-2005 14:24

Müslüman yazdı.
Alıntı:

Haci merak ediyorum insanları kandırdiğini düşündüğün,haraç kesen, hirsizlik yapan birinin hayati en ufak ayrintilarina kadar seni niye bu kadar ilgilendiriyor? Omrunun degerli yıllarını boyle oldugunu düsündüğün bir insan harcayıp da 3000 tane kitabı arastiriyor,okuyorsun? Diyecem bu kadar insanı etkileyebildiği ve zeki olduğu için saygi duyuyorsun o yuzden ama konusmalarina bakdıgimda pek saygi da goremiyorum. Saygi duymadıgı önemsiz oldugunu dusundugu bir insan için bu kadar zamanını harcayan biri ne kadar mantıklı olabailir...
Her sahtekar beni ilgilendirir.
Bosna ve deprem paralarını çalan alçaklar da beni ilgilendirir, insanlığı aldatan, soyan, kazıklayan ve 1400 yıl önce yaşayan bir sahtekar da.
Bir Müslüman'dan duyduğuma göre, Erbekan ve Mercümek'in toplanan paralara konmasının nedeni Muhammed'e Kur'an'da verilen otoritedir. Tabii günümüzde enflasyondan dolay Allah'ın hakkı yüzde 20'den yüzde 100'e çıkmıştır. keh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhh

Benim Muhammed'e saygı duyma nedenim çok farklı. Tabii siz ona saygı derseniz. Adam milylarlarca insana cinsel yaşamını anlatıyor, onlardan ona saygı göstermelerini istiyor, karıları ile sevişme sırasını bile onlara kazıklıyor ve onlara uçkurunu bağlatıyor. Ben bu adama bir tür saygı duymalıyım. Bunu hiç bir peygamber bozuntusu yapmamıştı.
Muhammed'e harcadığım zamanı kıskanıyorsun demek ki.. Sizlerin bulamadığı ayrıntıları benin 3000 bin küsür kitabın içinden bulup çıkarıyorum. Ha untumadan söyleyim. Sahip olduğum gerçek kitap sayısı şimdiye 20 bini bulmuştur en azından. Bir çoğu zaman aşımına uğramıştır ve yenileri çıkınca atılmışlardır. Ayrıca hemen her gün kitap almaktayım. Bu sayı 4 bine yaklaştı.. Sizin ümmi peygamber duymasın. Ofisime her ay 53 mecmua gelir.. Çoğu tıp ve bilim mecmuasıdır. Bunu da duymazdan gelin.. İslam'ın cahil sümbülleri.. Biraz da siz okumaya başlasanız.. Uçkur bağlamaktan zamanınız olmuyor sanırım..
Hadi iyi işler size...

Keeeeeeeeeeeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

haci 18-09-2005 14:26

Sevgili Mehmet kardeşim.
Bak ne demişsin.

sevgili hacı peygamberin hanımları müminlerin anneleri yerindedir. bu sanırım nasıl geçindiklerini açıklar.kardeş hadislere başvur orda peygamberin bir şey bırakmadığını bulabilirsin.peygamber zevki sefa içinde yuaşamamıştır.yani bu işten maddi bir çıkar sağlammamıştır.kabul et artık.

Muhammed öldükten sonra karılar diğer Müsmüman'lardan mı dilencilik ettiler ve onlar tarafından bakıldılar, beslendiler, ihtiyaçları giderildi demek istiyorsun?
Bu sorumu yanıtlayabilir misin?

Selamlar

HACI

Mutezile 18-09-2005 15:27

Muhammed'in Serveti,Mirası Hususu

'''selamlar
sevgili ateistler peygamber sav bu davaya başlama amacı sizlerinde kabul ettiği gibi para mal mülk iktidar kadın falan değildir.bu peygambere yapılan teklif olsın peygamberin miras bırakmaması olsun peygamberin yaşayış tarzı olsun benim dediklerimi ispat eder.bu konularda sağlam bir karşı tez sunamadınız.merak ediyorum içinizde bir soru işareti uyandımı?''
(mehmet)...
Sevgili mehmet kardeş, Veda Haccı öncesinde kendi hazinesinden 100 deve kuban kestiren, hatta bir kısmını da kendi kesen; bir kısmını da damadı Ali'ye kestiren bir Zat'dan bahsediyoruz(Buhari ve Müslim'de Kitabu'l-hac'ca bkz). Muhammedin 100 deve kurban edebilmiş olması onun servetinin büyüklüğü ve savaşlardan elde ettiği ganimetlerin çokluğu konusunda bir fikir verir herhalde. Yahudilerden elde ettiği ganimet olarak çok büyük hurmalıklar ele geçirmiştir. Nefes etme ve okuma sonucu Teda vi ettiği-yani E't-Tıbbün-nebevi'yi uyguladığı vakalarla doludur Kütub-u Sitte. Her defasında Rukye adı altında ücret aldığın: koyun sürüleri, kurutulmuş, yoğurt, et artık 'Şifa bulan'ın gönlünden ne koparsa, gücü ne kadarsa ÜCRET almıştır Muhammed. Uhruc duası ile (''Uhruc adevullah, ene resullullah!'') diyerek Cin çıkaran da bu Zattır.
Hevazin-Huneyn savaşında ganimet olarak elde edilenler Buhari'nin e's-Sahih'inde sayılıp dökülür: 6 bin kadın; 24 bin deve; 40 bin davar; 4 bin okiyye gümüş. Taberi ve Ceziri'ye göre düpedüz RÜŞVET VEREREK kabilenin ileri gelenlerinin Kalplerine İslama Isındıran (Yaşar Nuri terminolojisi ile) da bu Zat. Ebu Süfyan'dan- hars oğlu Ala'ya kadar 15 kişilik putataparlara İslama gelsinler diye 100'ER (YÜZ'ER) deve verende bu Zat. KuranaEl-Müellefetül Kulüb diye de girmiş bu olay.

''sevgili ateistler peygamber sav bu davaya başlama amacı sizlerinde kabul ettiği gibi para mal mülk iktidar kadın falan değildir.bu peygambere yapılan teklif olsın peygamberin miras bırakmaması olsun peygamberin yaşayış tarzı olsun benim dediklerimi ispat eder.bu konularda sağlam bir karşı tez sunamadınız.merak ediyorum içinizde bir soru işareti uyandımı?''
(mehmet).. Sana mı inanıcam İslamın temel kaynaklarında yazdıklarına mı mehmet kardeş? Mal, Mülk, İktidar, para hırsı yok ha? İslamın temel kaynaklarının ortaya koyduklarına gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu sizin ter
cihiniz. Hayat devam ediyor. Sen yüzünü Kıbleye dönüp ibadete devam.. Bizlerde uzaya, evrenin derinliklerine, termodinamiğe, Kuantum Fiziğine, Gödel'e, Heisenberge, Hubble'a, Chandrasekhar'a bakmaya, kulak verme ye devam. Benim çocuklarımın, öğrencilerimin 'at gözlüğü' takmalarına
asla izin vermiycem. Sende Zürriyetini ve çevreni bildiğin şekilde Allahın
ipine sarılmaya davet edersin bundan sonra da. Yalnız İlginç bir durum var Mükemmel Kitap, Eksiksiz vahiy bilgisi, Bütün soruların cevabını barındıran -iddia budur- Kuran'ın içinde Arşimed'in bulduğu suyun kaldırm
a kuvvetinden bile bahsedilmezken; bırak uzayı, karadelikleri, nötrinolar ı, kuantumu; tek verilen bilgiler: İncil ve Tevrat (Mezmurlar) daki söylenc e ve geyik..
Bunlardan KURanın tek farkı Muhammedin günlük problemlerine DE YER
VERMESİ; Örnek=:''Bu durumda görüyoruz ki, Kur’an’ın inişi ve İslam toplumunun oluşumu, tarihi bir ortamda ve sosyo–kültürel bir gelişim karşısında cereyan etmiştir. Kur’an bu duruma bir cevaptır; ve çoğunlukla somut tarihi olaylar içerisinde karşılaşılan belli sorunlara cevap teşkil eden ahlaki, dini ve toplumsal hükümleri / buyrukları içermektedir.”
Fazlu’r–Rahman, İslam ve Çağdaşlık, çev., A. Açıkgenç–H. Kırbaşoğlu, Ankara Okulu yay., Fazlu'r-Rahman kimdir: Modernist ve reformist ilahiyat çizgisinin popüler önderi Pakistanlı İlahiyat Profesörü

haci 18-09-2005 16:20

Doğrusunu isterseniz sevgili Mutezile'nin bu müthiş açıklamaları benim de gözümü açtı. Mehmet cevabını fazlasıyla almıştır umarım. Ben de aradığım cevabı aldım. Bende mevcut kaynaklarla Muhammed'in servetini saptamam mümkün değildi. Mutezile İslam kaynaklarına dayanarak Muhammed'in servetini doğruya çok yakın olarak saptayabildi. Kendisini tebrik ediyorum.
Birçok konuda İslam'ın kendi kaynakları İslam'ın en büyük düşmanıdır. Ayşe'nin yaşından tutun, diğer birçok tartışmalı konuda İslam'sal kaynaklarda bir şeylerlerin kaydedildiğini biliyoruz. Muhammed'in serveti de bunlardan biridir.
Müslüman'lar hemen her seferinde yanlış bilgilendirilmektedirler. Çünkü onların gerçekleri bilmesi istenmez. Gerçekler acıdır. Hazmedilmeleri zordur. İslam hemen her konuda çelişkilerle dolu bir dindir. Halkın İslam'dan uzaklaşmasını önlemek, ya bir takım yalanlarla, ya da halkı cahil bırakarak başarılır. Aslında her iki yöntem birlikte uygulanır.
Bizim görevimiz halkımızı aydınlatmaktır.
Mutezile'yi bir kere daha tebrik ediyorum. Kendisine teşekkür borçluyum..

HACI

mehmet 18-09-2005 20:11

selamlar
sevgili hacı bu konuda bir bilgim yok ama senin için önemliyse araştırabilirim.tahmin yürütmemi istersen bana göre devlet tarafından geçimleri temin edilmiş olmalı.

mehmet 18-09-2005 20:18

sevgili hacı mutezile neyi açıklamış söylermisin burda mirastan bahsediliyormu?para hırsı olduğunu iddaa edersiniz ona yapılan teklifi neden kabul etmediğine cevap veremezsiniz.ben peygamber miras bırakmadı diyorum siz veda haccında 100 deve kurban etti diyorsunuz ne alakası var.sizlere hayret ediyorum olayları masılda çarpıtıyorsunuz bravo sizlere.

haci 18-09-2005 20:22

Mehmet kardeşim. Alakasını göremiyor musun? Adam harun gibi değilse bile, yeterince zengin. Belki de çok zengin ve harun gibi.. Sizler aldatılıyorsunuz..

Muhammed'in zenginliğine inanmak istemiyor olabilirsiniz ama, bir gerçek gibi duruyor.. Ben bile Mutezile'nin açıklamalarına şaşırdığımı söyleyebilirim. Muhammed'in bu kadar zengin olabileceğini hiç düşünmemiştim..

HACI

mehmet 18-09-2005 20:31

bak sevgili hacı kardeşim peygamber eline geçeni hemen fakir lerre harcardı.dağıtırdı.yani bu anlatılanlarıkabul ediyorsunuzda peygamberin evinde yiyecek birşey bulunmadığı zamanları neden kabul etmiyorsunuz.sonra benim sualim peygamberin mirası hakkında burda şu şu şu miras olarak bırakılmışmı deniyor?neden peygamber bu kadar zenginse miras bırakmadı nerde bu servet_

Mutezile 18-09-2005 21:09

.''ben peygamber miras bırakmadı diyorum siz veda haccında 100 deve kurban etti diyorsunuz ne alakası var'' (mehmet). Mehmet kardeş; siz ved
a haccında 100 deve kurban etti diyorsunuz cümlene takıldım. Senin kayn
ak göstererek konuşmayı SEVMEDİĞİNİ biliyorum. Senin tarzını beğenmi
yorum ve yadırgıyorum. Bunu daha öncede söylemiştim sana. Kaynak gös
termeden yazdıkların senin kişisel kanaatin oluyor. O da açıkçası beni çok
ça ilgilendirmiyor. Bunun senin kişiliğine saygı duymamla bir alakası hiç
yok tabii ki. Fakat yukarıda maddi bir hata yapmışsın. Peygamberin sahip
olduğu servetten Veda haccı öncesi 100 deve kurban etmesi Temel İslami
kaynaklardan olan al-Taberi'de, İmam Buhari'de var. Bana şimdi sayfa nu
marasını aratma. Demek ki bir defa 100 deve kurban edilmesini ben söy
lemiyormuşum. Ya kim söylüyormuş? Yukarıda yazılı. O zamanın Arap ya
rımadasında bir babayiğidin itibar için 100 deve kurban etmesi duyulmuş şey değil. Bu sana peygamberin devasa dünyalığı hakkında bir fikir V E R
E M İ Y O R S A bundan kimseyi sorumlu tutmaman gerekir. Zaten akıl
ve mantıkta onun Ehlibeytinin selameti açısından, kızı Fatıma'nın geçimliği
nden tutda köle Marya'nın iaşesine kadar, Hz Ayşe'ye Cemel savaşında
binlerce kişilik bir orduyu doyuracak, silahlandıracak dünyalık bırakması
yönündedir. Senin herhangi bir argümanı okur okumaz İnkar Ruh haline
girdiğini biliyorum tabii. Doğal olarak amacım seni bir şeylere ikna etmek falan asla değil. Yazıyı okuyan başka arkadaşlardan da feedback alabilir-
sem memnun olurum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:55 .